Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 016 016
  • 61 542

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Siis ihan loogisiltahan nuo luvut näyttävät - etenkin Suomi on todellakin oikeassa kohdassa, hienoa. Noiden lukujen valossa tuo kaasun katkaiseminen Bulgarialta ei nyt näytä ihan diplomatian mestari-iskulta. Mitä on somessa tullut vastaan niin siellä on nyt käymässä tietty mielipiteiden vaihtuminen ja on jo nyt ilmoitettu lisätuesta Ukrainalle.
Muutenkin tulee välillä olo, että venäläiset ovat jossakin "collective self destruction" -moodissa, jossa tehdään perä perää täysin järjenvastaisia ja itsetuhoisia ratkaisuja. Jos joku on Venäjän puolella tai suhtautuu siihen neutraalisti, niin tehdään heti jotain älytöntä jolla nämä ihmiset saadaan käännettyä Venäjää vastaan. Esimerkiksi Ukrainassakin Venäjä on myllyttänyt pahiten juuri niitä Venäjälle ehkä myönteisimpiä alueita ja kaupunkeja, ja varmistanut että jatkossa nämä alueet eivät enää ole kovinkaan Venäjä-mielisiä. Ja sittrn Euroopan Venäjä-myönteisimmässä maasta pistetään ekana kaasut poikki, niin jospa sielläkin saataisiin Venäjän vastustus kunnon nousuun...
 
F

Flonaldo


Nikkelissä, Murmasissa ja Kantalahdessa on ilmeisesti satoja Mariupolista kuskattuja ukrainalaisia. Heitä ei estetä poistumasta tai ilmeisesti vartioida mitenkään, mutta kenelläkään ei ole ruplaakaan rahaa ja dokumentit ovat jääneet tai ne on viety.

Kun siis parin tunnin ajomatkan päässä Suomen rajoilta on tällainen suuri ihmisjoukko, eikö jollain tapaa jokin vapaaehtoistoimija voisi järjestää bussikuljetukset ja yksi Migrin virkamies raapustamaan lappuja kuin Chiune Sugihara aikanaan? Tuntuisi tärkeämmältä saada nämä ihmiset pois Venäjältä kuin kuskata esim. Puolasta (jo sinällään turvassa olevia) väkeä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mutta kun sellaisissa maissa kuin Ranska ja Saksa nelisenkymmentä prosenttia ei pysty nimeämään Venäjää syylliseksi, niin se hämmästyttää.
Sama noin 40% äänesti Ranskan presidentinvaaleissa äärioikeiston ehdokasta jolla on tiiviit välit Venäjään. Muutenkin Ranskalainenkin näkemys on sovitteleva ja ymmärtävä, syitä voi arvailla mm. yhteisestä historiasta, kulturelliudesta, parhaiden asioiden poiminnasta, sodanvastaisuudesta siirtomaavallasta alkaen. Maassa on ymmärtääkseni kans ihan kunnon vasemmistoa.

Ranskalaisille Venäjä ei myöskään aiheuta melkein minkäänlaista sotilaallista uhkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joutuuko Venäjän liikekannallepanossa esim. A. Ovetshkin, A. Bolshonov, Veronika Stepanova ja muita urheilijoita sotahommiin? Tai miten se menikään se solidaarisuus ja tasapuolinen kohtelu Venäjällä?
Eiköhän LKP koske jotain maalaisjuntteja, jotka eivät tiedä mitä Ukrainassa tapahtuu. Tai mistä sitä tietää mitä nämä idiootit keksivät.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
”klo 15:18: Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistui tänään toisen maailmansodan muistopäivän juhlallisuuksiin. Putinin mukaan "tänään, kuten edeltäjänsä, sotilaamme taistelevat rinta rinnan puhdistaakseen maan natsien saastasta, luottaen siihen, että kuten vuonna 1945, voitto on meidän".”

Tuskinpa se mistään vetäytymisestä huomenna ilmoittaa. Lihamylly vaan takas käyntiin.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Kyllä kääpiö on niin täysin sairas ja häiriintynyt että valitettavasti voi odottaa aivan mitä tahansa näiden kommenttien jälkeen:

Putin uhosi natsismin kaatamisella ja toivotti Ukrainan asukkaille rauhallista ja oikeudenmukaista tulevaisuutta​

Venäjän presidentti Vladimir Putin uhosi sunnuntaina, että venäläiset voittavat natsismin, kuten tekivät vuonna 1945.

–  Tänään sotilaamme, kuten esivanhempamme, taistelevat rinta rinnan vapauttaakseen oman maansa natsismin saastasta uskoen samoin kuin vuonna 1945, että voitto tulee olemaan meidän, Putin sanoi onnitellessaan entisiä neuvostotasavaltoja natsi-Saksan lyömisen vuosipäivänä.

–  Surullista kyllä, tänään natsismi on jälleen nostamassa päätään, Putin jatkoi.

Putin on toistuvasti väittänyt ilman todisteita, että Ukrainaan oli hyökättävä, koska maassa on natseja ja venäläisvähemmistöä sorretaan.

Putin toivotti samalla Ukrainan asukkaille "rauhallista ja oikeudenmukaista tulevaisuutta".

STT
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Joutuuko Venäjän liikekannallepanossa esim. A. Ovetshkin, A. Bolshonov, Veronika Stepanova ja muita urheilijoita sotahommiin? Tai miten se menikään se solidaarisuus ja tasapuolinen kohtelu Venäjällä?
Onko Ovechkin reserviläinen? Bolshunov taidettiin ainakin talven aikana ylentää kansalliskaartin kapteeniksi, mutta LKP ei kaiketi kosketa suoraan kansalliskaartiakaan?
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten sanoin, en itse usko tähän, ja olen vain ns. viestintuoja, jonka ampumisella ei ole saavutettavissa hyötyä. Minä en tiedä, että minkälaisesta asiantuntijasta on kyse, mutta Uuden Suomen tuntien kyse tuskin on ihan trollista, tai Venäjä-myönteisestä kaverista. Toki kaikki on mahdollista.

Perustelin toisessa viestiasäni, miksi en tuohon skenaarioon suuremmin usko, ja myös sen, että kyse olisi täydellisestä itsemurhasta Putinin suunnalta. Ainoastaan päästään täysin pimahtanut diktaattori saattaisi sellaiseen ryhtyä, jos harhakuvat ovat niin voimakkaat.

Boldaus oma. Ja boldattuun kohtaan sen verran, että kuulostaa juuri sellaiselta sankaritarinalta, joka kuuluu Putlerin pelikirjaan. Juuri kun vähiten odottaa jotain vähemmän mairittelevaa sieltä suunnasta, niin eiköhän siellä sanota legendaarinen "hold my beer".

Jos, paino sanalla jos, Putler päätyisi haastamaan riitaa kunnolla Naton kanssa, niin Natollehan riittää käydä pommittamassa kaikki nukesiilot ja sukellusveneet. Ei aiheuta mitään ympäristökatastrofia mutta tekisi ne käyttökelvottomaksi.

Lopuksi erikoisjoukot voisivat tehdä tietä Uralin perukoille, jossa judokääpiö majailee. Latu auki viimeiselle ovelle. Sisään pääsee vain Klitschkon veljekset. Ja ovi kiinni.

Siinä täydellinen reset Venäjälle.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Millaiset reagoinnit tulee olemaan jos venäjä julistaaa sodan natolaisia vastaan?
Ei mitään.

Vaatisi jotain aktiivista tointa jäsentä vastaan sekä kyseisen valtion avunpyyntöä 5.artiklan osalta. Silloinkin puolustus tulisi olemaan hyvin paikallista eikä todennäköisesti neukkulaan edelleenkään kukaan hyökkäisi.

Varsinaisesta maailmansotaa tästä ei tule ilman neukkujen keräämää liittoa ja sen aloittamaa valloitussotaa. Siinäkin tapauksessa valtiot/puolustusliitot puolustaisi vain rajojaan eikä lähtisi höntöilymään tuonne itäiseen paskastaniin. Omalle kohdalle esimerkkinä neukut-pohjoiskorea-eritrea-venezuela liitto ei varsinaisesti aiheuta kauheita pelon värinöitä.

Nato on toiminut ihan järkevästi tähän asti ja todennäköisesti jossain kohti on peliin hypättävä mukaan. Se on sen ajan murhe ja neukut kuluttaa kalustonsa melko hyvin tässä seuraavien kuukausien aikana loppuun. Into operatiivisilta joukoilta on ilmeisesti loppunut jo viikkoja sitten.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onko Ovechkin reserviläinen? Bolshunov taidettiin ainakin talven aikana ylentää kansalliskaartin kapteeniksi, mutta LKP ei kaiketi kosketa suoraan kansalliskaartiakaan?
Tuosta Bolshunovin ylentämisestä tuli mieleeni, että Venäjällä taitaa edelleen nuo upseeriarvot saada enemmän tiettyyn sukuun kuulumalla ja johtoportaan nuoleskelun avulla, kuin yksilön omien kykyjensä mukaan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Voisiko tarkoituksena olla viljelyn estäminen/hankaloittaminen?
Olen itse asiassa pohtinut tai suorastaan jo odotellut että missähän vaiheessa neukut alkaa myrkyttää Ukrainan viljapeltoja tarkoituksella. Tuo tsaari pikkunullin lupaus "oikeudenmukaisesta" tulevaisuudesta ukrainalaisille maanisten natsiharhailujensa päätteeksi voisi luvata jotain aiempaakin sekopäisempää ja ihmisyydestä vieraantuneempaa tempausta kun jostain ihmeen syystä Ukraina ei ole antautunut ja tajunnut neuvostoystävyyden iloja vaikka miten ahkerasti joukolla raiskataan lapset ennen kiduttamista.

Tsaari nullikan huomisia julistuksia odotellessa, jännitystä piisaa jo siinäkin josko uskaltaa pieni olento tarkastamaan paraatijoukkoja paikan päälle, vai vilkuttaako parvekkeella pahvinen peenis. Oletetaan että siellä on viimeinenkin ratas jumahtanut paikalleen ja julistaa sodan koko pahalle natsilänsimaailmalle. Seuraava kysymys kuuluukin, että mitä sitten? Venäjän pahin vihollinen on kuitenkin paskonut jo armeijansa merkittävältä osin Ukrainan multiin, loppujen ollessa jumissa ko. raiskaukseenpakottamisoperaatiossa. Toki siellä strategisten nerojen maassa pieni henkilö ja paskaputkensa mouhoavat miten kaikki tapetaan ja ydinpommit lentää, mutta todellinen kyky naapureilla järjestää mitään erikoisempaa ikävyyttä edes Suomessa ja Balteissa on melko heikko, huomioiden ettei niillä ole mitään joukkoja joilla uutta raiskausoperaatiota aloittaa ja että länsi on melko valmis auttamaan kaikkia lähentelyjen kohteeksi joutuneita erittäin voimakkaasti raiskaajapaskojen pakkosteriloinnissa mullan alle. Luonnollisesti NATOon kuuluvat maat etusijalla, mutta tuskin Suomikaan ihan yksin olisi jos mestaristrategi kaivaa hatustaan uuden jännittävän muotoisen pökäleen.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös