Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 274 559
  • 62 309

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olin kaffella kaverin luona ja kertoi että hänen ystävänsä vanhukset asuu jossainpäin eteläukrainaa tiluksillaan ja omistaa vähän peltoa siitä ympäriltä.
Pari päivää sitten tullu T72 kohti taloa, vanhukset kellariin piiloon. Muutama tunti kuulunut moottorin pauhua, niin ukko meni rohkaistuneena pihalle.

Tankki pysähty kohdille, ukko kysy mikä meininki? Kolme tyyppiä sisällä, sanoivat että ajavat tankin tyhjäksi niin ei joudu etenemään, voivat antautua ja toivoi että talo tarjoisi vähän ruokaa.
Ukko oli imenyt loput litkut traktoriin ja ukot oli ruokittu. Olivat nukahtaneet tupaan. lähti traktorilla sitten viemään ukkoja kylille kun heräsivät.

Venäjän armeijan eliittisotilaita vuonna 2022
Tämän sodan feel good story, kaikki osapuolet olivat sitä mieltä, että tässä touhussa ei ole mitään järkeä. Ja sulassa sovussa hoidettiin hommat ja varmasti kaikille tuli edes vähän parempi mieli.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tämäkin on toki totta. Joskin mitä enemmän korvaavia tuotteita on saatavilla, sitä vähäisempi ja hitaampi hinnanousu on (toki siis joka tapauksessa raju). Tämä lienee pääsyy sille, että energian tuontia Venäjältä ei ole vielä katkaistu "kuin seinään".
Joo, aivan. Olet ihan oikeassa eli nyt on lähinnä kyse siitä että miten nopea nousu tulee. Ja tuo on kyllä hankala tilanne. Siinäkin mielessä varmasti olisi kovasti toiveissa että päästäisiin jonkinlaiseen aselepoon ja sopimukseen, niin poistuisi se kovin paine tuohon energiantuonnin lopettamiseen. Saisi aikaa sen toteuttamiseen vähän hallitummin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Tämä voi kyllä vähän avata silmiä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

Hyi.

Tuomas Määtältä voisi kysyä, että millaiset fiilikset.

Ymmärrän, että tilanne on tietenkin ollut hänelle erityisen ikävä, koska jääpalloilijan mahdollisuudet ammattilaisuuteen muualla kuin Venäjällä ovat olemattomat eikä Määtällä liene tuossa ollut mitään todellisia mahdollisuuksia väistää tilannetta. Mutta onhan tuo nyt silti äärimmäisen vastenmielistä.

Venäläiset jaksavat toivoa urheilun ja politiikan pitämistä erillään, vaikka itse säännöllisesti sekoittavat urheilun ja politiikan.

Sinänsä vaatimukset urheilun ja politiikan pitämisestä erillään ovat tosiaan erityisen naurettavia valtiolta, joka itse on muun muassa kärähtänyt äärimmäisen laajamittaisesta valtiojohtoisesta dopingista alle kymmenen vuotta sitten.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti

Tämä voi kyllä vähän avata silmiä.
Oikein. Surullista miten osa vaatii että jopa Suomessa lopetettaisiin venäjänkieliset uutiset
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Tämä voi kyllä vähän avata silmiä.
Vähän myöhässä tuokin hanke lähtee liikkeelle, mutta parempi myöhään jne. Toivottavasti tuo on myös pysyvä päätös eikä mikään "kokeillaan pari vuotta ja jos tämä ei toimi, niin lopetetaan sitten" -tyylinen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kun katseli s

Tää oli mielenkiintoinen. Toveri kertoo miksi venäläisiltä kuolee korkea-arvoisia sotilasjohtajia

Hankalahan se varmaan on roistovaltion sotilasjohtajien johtaa, jos suurin osa porukasta ei tiennyt lähtevänsä miehittämään naapurimaata. Kuinkakohan alhaalla komentoketjussa on tiedetty mitä ollaan tekemässä ja miten? Luulet meneväsi harjoituksiin kiviä potkimaan ja sotaa leikkimään ja sitten pitäisikin vallata yksi pääkaupunki. Lopputulos näkyy sitten jaetuilla videopätkillä kun kukaan ei oikein tiedä mitä kenenkin pitäisi tehdä ja suojattomat roistovaltion kolonnat tuhotaan ja tykinruoka hylkää kalustonsa.

Nythän odotetaan, että roistovaltio vetää henkeä ja seuraava yritys on paremmin suunniteltu? Sopii toivoa, että uudellakin yrityksellä sodan johtaminen ja eri aselajien koordinaatio on ihan yhtä huonoa kuin nyt ja edelleen se iso pomo joutuu menemään uuttakin suunnitelmaa itse selittämään sille tykinruokaporukalle ja pikku pomoille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Eiköhän tässä vielä posahdeta ilmaan kaikki Venäjän totaalisen perseilyn takia esim. noiden ydinvoimaloiden kanssa. On se nyt saatana kumma, terroristivaltio on täysin "out of control" ja mitään järkeä touhuun ei saada, koska ydinaseuhka. Siis noiden ydinvoimaloiden kanssa riski onnettomuuteen kasvaa koko ajan, viimeisin IAEA:n päivitys:

 
Suosikkijoukkue
HIFK
Törmäsin tähän:


Olisiko kenties ehkä syytä, että supon resursseja lisätään ja tyyliin eilen, jotta saadaan heitettyä pihalle jokainen henkilö, jolla ei ole taustat kunnossa. Ja uskooko joku, etteikö täällä olisi vakoojia ja sabotöörejä melkolailla hyvät määrät?
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Analyysia Suomen puolustusvoimista.


”Venäjän kalusto on pääosin uutta, 2000- ja 2010-luvulla käyttöön otettua.Ukrainan kalusto on Neuvostoliiton aikaista 1970- ja 1980-lukujen teknologiaa.”

Tällä hetkellä Venäjän 2000-luvun kalusto taitaa olla vain äijien jutuissa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pari poimintaa muuten, mitä somessa tuli vastaan tästä VTsIOMin tutkimuksesta, jossa tutkittiin venäläisten suhtautumista "erikoisoperaatioon" silloin sodan ekalla viikolla, ja joka uutisoitiin meillä 70 % kannatuksena operaatiolle. Gallupin luotettavuudesta voi aina keskustella, mutta kun eräs venäläinen sosiologi oli dataa palastellut paljastuu, että se voi hyvinkin olla luotettava. Tämä siis jonkinlainen opposition puolen hahmo, joka tästä kirjoitti.

Poimintoina tuli vastaan mm., että sellainen alle kolmekymppinen korkeakoulutettu suuressa kaupungissa, joka ei katsele päivittäin televisiota on 80 % todennäköisyydellä ollut gallupissa sotatoimia vastaan.

Kaikista päivittäin tv:tä katsovista 79,5 % hyväksyy ja 13,4 % ei hyväksy, niistä jotka eivät katso päivittäin tv:tä 36,4 % hyväksyy - 52,3 % ei. Lisäksi EOS oli huomattavasti suurempi niillä, jotka eivät päivittäin katsele televisiota, eli eivät ole sen kaikkein hevimmän propagandan piirissä. Eli propaganda ainakin tämän perusteella vahvistaa kantoja.

Jos miettii noin muuten sotaikäistä porukkaa, alle 30-vuotiaista miehistä 38,1 % tuki "operaatiota", 50,7 % vastusti.

Erittäin jyrkkiä eroja iän, koulutuksen ja tosiaan etenkin television katselun perusteella. Ei ihme tuon viimeisen luvun pohjilta myöskään se, jos joukkojen moraali ei aivan tikissä ole ollut.
Saako kysyä tarkempaa lähdettä?
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä video Venäjän jääpalloliigasta on monella tavalla surullista katsottavaa. Pelaajat pakotetaan Z-muodostelmaan kuuntelmaan kansallislaulua. On helppo aistia tuosta videosta kuinka pahalta Tuomas Määtästä tuntuu tuossa muodostelmassa olla. Ja ne jotka ei Määttää tunnista niin hän on se, joka etsii jäästä railoa mitä kautta pääsee piiloon.
 

Morgoth

Jäsen
Niitä uutisia joita on vaikea uskoa todeksi.
Venäläiset sodanjohdossa voivat olla urpoja, mutta venäläiset sodanjohdossa eivät voi olla näin urpoja.
Eihän noita ole mikään tarve tuoda Ukrainan maaperälle vaan niillä voisi operoida ihan hyvin Valko-Venäjän puolelta. Tiedä sitten...

Paljonko iskender kebabbiin löytyy ohjuksia edes varastosta. Käsittääkseni varsin rajallisesti käytetty noitakin. Noidenhan piti myös olla sellainen ihmease jolla menee lentokenttä kerrasta paskaksi ja lennonjohtajan peräpukamatkin lähtee samalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Minä käytin eilen venäläistä huipputeknologiaa pilkillä käydessä, nimittäin jääkairaa, joka on made in russia -mallia. Tuskin mitään kehittyneempää venäläisvalmisteista asiaa on tullut koko tämän pienen elämäni aikana käytettyä. Ladan kyytissäkään en ole muistikuvani mukaan koskaan ollut.

Tuo pilkkikaira on kyllä enemmän huipputeknologiaa kuin Lada!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle

Tää oli mielenkiintoinen. Toveri kertoo miksi venäläisiltä kuolee korkea-arvoisia sotilasjohtajia
Tuli välitön mielikuva Kummeli Storiesin kohtauksesta, jossa Timo Kahilaisen esittämä luxemburgilainen kananpaskalus ja natsiupseeri riehuu ja messuaa mm. potkimalla ja piiskaamalla panssarivaunua ja sohimalla kohti rintamaa ja elokuvan sankarit osasivat tästä läväyttää sitä singolla. Taas on totuus tarua ihmeellisempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös