Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 117 614
  • 61 853

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Miten moni täällä oikeasti pitää realistisena sitä vaihtoehtoa, että Venäjä hyökkää Suomeen? Ja miksi se tänne hyökkäisi? Näistä keskusteluista saa sen kuva, että heti kun Ukraina on paketissa, niin kalusto tuodaan Suomen rajan taakse.

En lainkaan uskottavana niin kauan kuin Venäjä on hyökkäämättä Kaukasuksen ja Keski-Aasian entisiin neuvostotasavaltoihin. Mutta enpä pitänyt uskottavana hyökkäystä Ukrainaankaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä ei ole niin yksinkertaista Venäjällä. Jos asuu Pietarissa tai Moskovassa niin todennäköisesti on kohtalaisen hyvin perillä mitä Ukrainassa tapahtuu, koska siellä ihmisillä on hyvät mahdollisuudet saada tietoa. Pitää kuitenkin muistaa, että suurin osa ei osaa englantia ja venäjäksi ei välttämättä ole saatavilla sitä oikeaa tietoa.

Moni ei varmasti ymmärrä millainen Venäjä on isojen kaupunkien ulkopuolella. Siellä ei paljon internetistä puolueettomia uutisia lueta.
Olen työn takia liikkunut Vienan Karjalassa ja toiminut siellä Petroskoin yliopistosta valmistuneiden insinöörien kanssa. Semmoisesta kymmenen hengen porukasta yksi osasi joten kuten englantia. Kaikki oppikirjat ja muu materiaali oli yliopistossa kotimaista tai käännetty venäjäksi. Tätä yhtä kaveria pidettiin muutenkin outona, sillä hän ei juonut viinaa ja pelasi tietokonepelejä. Tulkkini tuumi, ettei hän ikinä voisi mennä naimisiin miehen kanssa, joka ei juo viinaa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todella vastenmielistä, jos Valko-Venäjä halutaan nähdä kriisissä jonain neutraalina rauhankyyhkysenä. Samaan rosvovaltioiden putinistileiriin asemoinut itsensä jo iät ja ajat ja tässäkin sodassa _aktiivinen osapuoli_.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paitsi pakolaisia, niin myös sivistyneistöä ja koulutetumpaa väkeä, jotka näkevät Venäjän muuttuvan Pohjois-Korean tapaiseksi valtioksi, jossa ihminen on 100% alisteinen valtion mielivallalle.

Kuten Niinistö sanoi, Putin pudotti naamarinsa. Aika moni venäläinen taitaa olla samaa mieltä. Näitäkin ihmisiä pitää kannustaa, ei ryssitellä. Kaikkein varmin anti-putinisti on käännynnäinen.

Niin julmaa kuin se onkin, niin näitä ihmisiä ei saa ottaa vastaan. He ymmärtävät tilanteen ja yrittävät lähteä pakoon kun pitäisi lähteä kaatamaan Venäjää sisältä.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Tällainen tuli vastaan. Luotettavuudesta ei mitään tietoa, mutta viittaisi siihen, että Venäjällä on tunnustettu tosiasiat. Nyt meni vituiksi ja pahasti.




Jos Ukrainalla olisi pokkaa, se vaatisi Venäjältä ehdotonta antautumista ja johdon vaihtoa. Mutta eipä tuo ole realismia.

Vittumainen vain, että tähän mennessä se, mitä venäjä on sanonut, on aina tarkoittanut juuri päinvastaista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällainen tuli vastaan. Luotettavuudesta ei mitään tietoa, mutta viittaisi siihen, että Venäjällä on tunnustettu tosiasiat. Nyt meni vituiksi ja pahasti.




Jos Ukrainalla olisi pokkaa, se vaatisi Venäjältä ehdotonta antautumista ja johdon vaihtoa. Mutta eipä tuo ole realismia.

Tämä koko operaatio on kyllä historiallisessa mittakaavassa niin iso kämmi, että vastaavaa tuskin löytyy.

Jos on Ukraina aseiden tähtäimien takana kusessa, niin niiltä löytyy takana lähes koko maailman solidaarisuus ja konkreettista tukea aina taloudesta aseisiin, sekä loputonta empatiaa.

Se, venäjä joka vapisee sormi liipasimella tietää, että tukena on vain kätyreitä, joiden takki kääntyy heti kun maa alta murtuu. Edessä on väistämätön raamatullisen tason vitsaus, joka kasvaa siten, että mikään koronaviruksen variantti ei leviä samaan tapaan.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Tosta aiemmin laitoinkin, että isäntämaan maaperältä on tänäänkin ammuttu risteilyohjuksia hyökkääjän piikkiin ja nyt on kiva pöytä siellä valmiina neuvotteluille. Edelleen, absurdia.
Ukrainalla ei ole varaa olla valikoiva tässä. On katsottava sekin kortti, mutta kaikkea ei ole tässä hetkessä pakko hyväksyä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Torstaina ja perjantaina tuli huudeltua vähän jokapuolella sitä pettymystä että länsi vain katsoo vierestä Ukrainan kärsimystä, silloin vielä useat maat vastustivat mm. Venäjän irrottamista Swiftistä. Viikonlopun aikana kelkka on kääntynyt täysin, nyt taitaa olla aikalailla maksimaaliset pakotteet päällä ja sellaiset jotka iskevät myös Euroopan maihin, mutta sillä ei ole tässä tilanteessa väliä. Eri maat, organisaatiot ja järjestöt tekevät kaikkensa tukeakseen Ukrainaa. Kaikenlaisia pieniä tekoja tulee jokapuolelta, vaikka nyt viimeisimpänä että S-ryhmä ja Alko lopettavat venäläisten tuotteiden myynnin, pieniä mutta merkittäviä tekoja, kun niitä alkaa jo kasaantua satoja/tuhansia ympäri maailmaa.

Samalla nihkeä suhtautuminen aseiden toimituksiin on muuttunut täysin, vaikuttaa että tästä on tullut jopa tavallaan "kilpailu" että kuka auttaa eniten. "Ai te toimititte 4000 panssarintorjunta-asetta, no vittu me laitetaan 5000 kappaletta matkaan ja pari kenttäsairaalaa ja satamiljoonaa euroa rahaa vielä". "No sitten me toimitetaan hävittäjiä Ukrainalle, ovat perillä tunnin päästä". Yhdysvaltojenkin tukipaketin määrä senkun nousee ja nyt puhutaan jo useista miljardeista.

Alun vitutus on vaihtunut jopa pieneen ylpeyteen siitä että nyt ollaan kerrankin yhtenäisiä ja vahvoja Ukrainan tukena, ehkä jotain on historiasta opittu. Eikä ole myöskään väärin sanottu että Ukraina taistelee meidän kaikkien puolesta ja ansaitsee saada kaiken mahdollisen avun.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Niin julmaa kuin se onkin, niin näitä ihmisiä ei saa ottaa vastaan. He ymmärtävät tilanteen ja yrittävät lähteä pakoon kun pitäisi lähteä kaatamaan Venäjää sisältä.
Mietin ihan samaa. Jos ei Suomen passia, ei mitään asiaa tässä tilanteessa tänne.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos jotain positiivista tästä hirvittävästä sodasta pitää hakea, niin todennäköisesti Venäjä unohtaa ne viimeisimmätkin haikailut NATO-maiden vallottamisesta. Kun Ukrainakin on noin kovaa pistänyt hanttiin, niin oma mielikuvituksellinen ylivoima on varmaan romahtanut täysin.

Juuri siitä syystä Suomen pitäisi liittyä Natoon vähän niin kuin heti. Ryssä ei ikinä pääsisi Vaalimaata pidemmälle, jos edes sinnekään, kun lyödään maailman moderneimmat koneet ilmaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mä jo eilen luulin, että jotain hyvää tapahtuu sen jälkeen kun venäläinen oli YK:n kokouksessa pahoitellut, ja sitten oli nämä parikolme oligarkkia. Kertoo ainakin siitä, ettei linja ole Venäjällä enää yhtenäinen. Mitenköhän tuokin YK:n kokouksessa puhunut voi tällä hetkellä..

Toivottavasti Moskovassa ja Pietarissa näkyisi tänään isoja mielenosoituksia.
 

Tuamas

Jäsen
Pakotteet toimivat ja kansalaisilla alkaa sotatila näkymään todennäköisesti tästä päivästä lähtien melko selvästi.

Miksikö?

Ruplan kurssi syöksyy, arvosta sulanut lähes puolet jo nyt.
Tästä johtuen, nyt nähdään jätti-infaatio in live action, eilen oli jo indikaatiota että kansa osasi tähän varautua, kun luksusliikkeet pääsivät käytännössä myymään kaiken mitä on, kun ihmiset käyttivät ruplansa kun niillä vielä on ylipäätään enemmän arvoa kuin paperilla jolle ne painetaan.

Venäjän keskuspankin ohjauskorko yli tuplattiin 9,5% --> 20%, käytännössä rahoitusmarkkina vetää jo tästä jäihin.

Sen lisäksi kaupankäynti poikki Moskovan pörssissä ja ulkomaisilta estetty omistusten realisointi, eli Moskovan pörssin nykyarvoon ei uskota edes vähää alusta. Jos kaupankäynti vielä tällä viikolla avataan, tiedossa lienee omistusten joukkopako.

Tämä tulee johtamaan ja on jo johtanut siihen, että kaikki mikä ei ole venäläisvalmisteista tulee olemaan aivan helvetin kallista, jos näitä ulkomaisia tuotteita edes saadaan maahan.

Tämän lisäksi käteinen tulee loppumaan pankkiautomaateista ja pankeista näillä näppäimillä, kun kansalaiset yrittävät saada romahtavista pankeista edes jotain ulos.

Veikkaan, että isoissa kaupungeissa joissa ei muisteta enää nuoremman väestön osalta Neuvostoliiton aikaa, alkaa kapina kytemään Putinia vastaan.

Edit.
Ilmeisesti ruplan arvoon luotetaan niin vähän, että ruplan kurssi on asetettu kiinteäksi aitoon neukkutyyliin.
Tämä tulee johtamaan siihen, että ruplilla ole enää sitä vähäistäkään arvoa ja venäjällä päästään taas aitoon neukkutyyliin käymään kauppaa euroissa, dollareissa ja oravannahoissa länsituotteiden osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
En lainkaan uskottavana niin kauan kuin Venäjä on hyökkäämättä Kaukasuksen ja Keski-Aasian entisiin neuvostotasavaltoihin. Mutta enpä pitänyt uskottavana hyökkäystä Ukrainaankaan.
Onhan siellä jonkunlainen sota ollut 8 vuotta meneillään ja isä aurinkoinen ei ole saanut sitä mitä haluaa. Samalla Ukraina on ottanut askelia kohti läntistä demokratiaa. Kyllä tämän "karanneen lampaan" takaisin ottaminen laumaan on kytenyt siellä jo kauan. Ei kai tämä lopulta niin iso yllätys ollut. Vielä kun lisää päälle nuo kaikki kaistapäiset motivaattorit.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Voisiko Putin olla niin härski, että havaitessaan konkurssin uhkaavan, hän alkaisi uhkailla länttä ydinpelotteella, jotta venäläiset saisivat rahaa?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Twitterissä nyt huhuja että Venäjän asevoimat antavat siviileille luvan mennä rauhassa pois Kiovasta. Näinköhän alkaa pommitukset mikäli neuvottelut menevät myttyyn.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli mieleeni, että nyt konkretisoutui tuon Anonymous ryhmän vaarallisuus. Onneksi eivät hakkeroi ihan mitä sattuu. Taito on kyllä tapissa, huh.
Joku täällä ehdotti myös Venäjän pankkijärjestelmään tunkeutumista Anonymousilta. Se ei liene mahdollista. Pankkien väliset rahasiirrot ovat internetistä erillään. Ja jos pankkijärjestelmään tunkeutuminen olisi mahdollista Venäjällä, se olisi mahdollista myös muualla. Ja sitä on taatusti yritetty niin valtioiden, hakkereiden, rikollisten jne. toimesta. Mutta noin muutoin Anonymous on kyllä saanut merkittävästi aikaan.
 

ijuka

Jäsen
Paitsi pakolaisia, niin myös sivistyneistöä ja koulutetumpaa väkeä, jotka näkevät Venäjän muuttuvan Pohjois-Korean tapaiseksi valtioksi, jossa ihminen on 100% alisteinen valtion mielivallalle.

Kuten Niinistö sanoi, Putin pudotti naamarinsa. Aika moni venäläinen taitaa olla samaa mieltä. Näitäkin ihmisiä pitää kannustaa, ei ryssitellä. Kaikkein varmin anti-putinisti on käännynnäinen.
Nämä henkilöt kaduille mieltään osoittamaan eikä tänne pakoon.

Ukrainalaisetkin joutuvat taistelemaan maansa puolesta, Venäläiset voisivat edes joskus tehdä jotain omien rajojensa sisäpuolella.
 

Tuamas

Jäsen
Paitsi pakolaisia, niin myös sivistyneistöä ja koulutetumpaa väkeä, jotka näkevät Venäjän muuttuvan Pohjois-Korean tapaiseksi valtioksi, jossa ihminen on 100% alisteinen valtion mielivallalle.

Pakolaisia hekin käytännössä ovat.

Suomessa on jotenkin ihmeellinen kulma siihen (en nyt viittaa varsinaisesti lainaamaani viestiin), että pakolaiseksi lähtemisen tarve olisi jotenkin sidottu tulotasoon tai sosioekonomiseen asemaan.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Niin julmaa kuin se onkin, niin näitä ihmisiä ei saa ottaa vastaan. He ymmärtävät tilanteen ja yrittävät lähteä pakoon kun pitäisi lähteä kaatamaan Venäjää sisältä.
Näkökulmakysymys. En usko Putinin kaatuvan muuten kuin hallinnon sisältä kammettuna. Pitkässä pelissä Venäjää näännyttää parhaiten aivovuoto. (Jos vaihtoehtoina siis käännytys rajalta tai maahan päästäminen.)
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Maikkarin aamussa joku tutkija sanoi, että jos venäläiset ymmärtävät tämän olevan hyökkäyssota, niin Putinin kannatus tippuu, kuin kivi. Siellä varmaan tehdään kaikki, että tavan venäläinen ei tätä ymmärrä.
Onko venäläisiltä estetty pääsy nettiin vai onko venäläisistä oikeasti suurin osa tyhmiä?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Voisiko Putin olla niin härski, että havaitessaan konkurssin uhkaavan, hän alkaisi uhkailla länttä ydinpelotteella, jotta venäläiset saisivat rahaa?
Varmasti voisi. Tavallaan tämä kortti on kyllä jo useaan kertaan käytettykin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kannata ihan noin ylimielinen olla ja ostaa kaikkea propagandaa. Sota on kestänyt reilut 4 päivää ja Ukraina on jo köysissä sekä tilanne kriittinen. Venäjä ei ole käyttänyt isoa osaa miehistään, eikä uusinta kalustoaan. Liikekannallepanoa ei ole tehty. Siviilikohteita on toistaiseksi säästelty, eikä ole käytetty samanlaisia tuhoaseita, kuin esim Syyriassa.

Venäjän hyökkäävät joukot ovat olleet pääasiassa joulukuussa palveluksensa aloittaneita, joille tämä on myyty rauhanoperaationa. Tuo on minusta surkeaa, laitetaan lähes ilman koulutusta sotaan. Luulisi herättävän tunteita myös kotirintamalla.

Suomen pitää nyt muuttaa täysin politiikka Venäjän suhteen ja Venäjä pitää nähdä arvaamattomana uhkana, joka voi hyökätä koska tahansa. Sitä varten pitää liittyä heti Natoon ja lisäksi pitää nopeasti vahvistaa omaa puolustusta. Jalkaväkimiinat takaisin ja it-ohjuksia korkealla lentävien ohjusten torjuntaan. F35 toimitusajan mahd. lyhentäminen. Aseita lisää varastoon ja varmistaa ohjusten yms. kriittisten materiaalien saatavuus sodan aikana. Nykyisellä tiedolla ohjusten riitto on vain muutamia viikkoja, joten hankintakanava pitää olla 100% varma, jos sota syttyy.

Tämä. Hieno realistinen kirjoitus.




- Suomessa ei ole ylimääräisiä aseita. Ne on suunniteltu sotatilanteen varalle, eli hätätilan sattuessa jokin joukko-osasto saattaisi jäädä ilman aseita ja ampumatarvikkeita. Ruotsin on helpompi lähettää aseita, koska heillä on turvatakuu - Suomi - välissä. Suomen asema on geopoliittisesti paljon arempi, Toveri näkee.

Tämähän on kuin omasta viestistäni ilman trampoliinia(hymiö).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös