Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 206 876
  • 62 135
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitään tietoa onko Tsetseenit menossa Kiovaan, Lviviin, Harkovaan vai minne?
Näkyi olleen menossa Kiovaan ja aika isolla porukalla ja huolestuttavan hyvin varusteltuna Oli myös video, missä ukrainalainen dippasi luodit sianrasvaan tshetseenejä varten.

Nämä tyypit tosin saattaa tylsässä saartotilanteessa alkaa tappaa vaikka omiaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush

Analyzer

Jäsen
Varmasti saamme jos muilla on aseita mitä antaa. Todennäköisesti tietenkin on, mutta minä olen sitä mieltä että ensisijaisesti on huolehdittava siitä että on itsellä riittävästi aseita ja sitten jos on ylimääräisiä, niin niitä voi antaa pois. Tämä tilannehan osoittaa sen että Ukraina oli huonosti varustautunut vaikka kriisitilanne on ollut päällä melkein kymmenen vuotta. Eli en haluaisi että Suomea yllätettäisiin vastaavasti.

Ei tässä kukaan ole koko kalustoa pois antamassa.

Mitä tulee Ukrainan ”huonoon” varautumiseen, niin ehket tiennyt että kyseessä ei ole mikään vauras maa.

Varmasti siellä olisi kymmenessä vuodessa oikein mielellään ostettu modernia kalustoa, mutta minkäs teet. Onneksi jenkit ja britit kerkesivät viimeisinä kuukausina ennen sotaa varustaa Ukrainaa.

Minä annan jenkeille ja Bidenille tästä Ukrainan tukemisesta nähdyllä tavalla aivan valtavat pisteet. Luojan kiitos se eräs seinähullu kerettiin äänestämään pois ennen tätä kriisiä.
 

Kyle

Jäsen
Tuli muuten tuossa NATO-keskusteluissa esille erään kaverin mielipide, että todellakin lähtee sotaa karkuun (Thaimaa), jos Suomi ei liity NATO:oon ja joutuu sotaan Venäjää vastaan. Tietenkin NATO:n avulla on kuulemma eturintamassa...

Itse heräsin vasta tuossa edellisen viestin kohdalla siihen, että onko tälläisillä kavereilla enään varaa arvostella esimerkiksi Suomeen tulevia pakolaisia?
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minä olen tästä eri mieltä.

Sen mitä yhtenäisyyttä Eurooppa on tässä viime päivät näyttänyt, niin siitä ei tarvitse olla huolissaan ettemmekö mekin saisi aseapua, jos joudumme Ukrainan kanssa samaan tilanteeseen.
Aivan takuulla saamme, Natossa tai ei.

Tämä on vain sitä samaa suomettumista kuin ennenkin. Venäjää ei saa suututtaa missään tilanteessa.

Olen eri mieltä. Tuon varaan ei pidä laskea mitään. Varautuminen pitää olla parempaa kuin Ukrainalla ja puolustuksen kestää paljon paremmin.

Ukraina johtaa somessa, mutta muuten tilanne näyttää jo kriittiseltä ja vasta 3 päivää sodittu.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hyvä että tulevat jonossa, niin pääsevät lähtemään mukavassa pinossa.

Harmi ettei Ukraina kykene iskemään jonoon kai kovinkaan hyvin ennaltaehkäisevästi
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olisihan se niin hirveä kasvojen menetys, että vaikea uskoa Putinin poistuvan tilanteesta mitenkään muuten kuin väkisin.
Tämähän tässä vähän pelottaa. Putin on ajettu ulkopoliittisesti ja pian myös sisäpoliittisesti nurkaan ja sillä voi olla hyvin arvaamattomia seurauksia. Monissa haastatteluissa on todettu, että Putin ei koe normaalia pelkoa ja voi omata myös jonkunlaisia vainoharhoja (mm. myrkytyspelkoa). Tästä johtuen hän voi ottaa hirveitä riskejä, mitkä eivät välttämättä perustu täysin todellisuuteen, Taustalta puuttuu myös normaalia vastuuntuntoa omien päätösten seurauksista.

Ulkopoliittisesti Putinin sota ei ole sujunut toivotusti. Tappiot ovat kasvaneet jo merkittäviksi ja mediapeli sodan oikeellisuudesta on hävitty lähes kaikin tavoin. Sodan järjettömyyden vastustus on löytänyt laajaa kannatusta kaikkialta ja edes Kiina ei sitä täysin hyväksy. Putin on aiheuttanut venäläisille hirveän ja turhan taakan ympäri koko maailman. Sisäpoliittisesti kansalaisten vastustus sodalle tuntuisi olevan nousussa ja sitä alkaa löytyä myös Putinin lähipiiristä. Pakotteiden iskiessä enemmän tilanne vain pahenee Putinin kannalta.

Rauha voisi olla yksi vaihtoehto, jos ehdot olisivat jotenkin siedettävät ja kaikki voisivat esiintyä voittajina. Valitettavasti tuntuu, että tilanteen pitää edelleen pahentua.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eikös Kadyrov sanonut aiemmin tänään, että Tsetsenia ei osallistu Ukrainan taisteluihin?
Eikös siellä niitä silti ole? Sen pikkurotan puheisiin ei kannata uskoa, Putinin lakeija satuilee mitä sattuu.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kuinkahan modernia tuollainen kaupunkien saartaminen oikeastaan on? Varmaan toimii jossain keskiajalla, kun kaupunkivaltion linnoitus on se last bastion, joka pitää näännyttää, mutta miten helvetissä jonkun Kiovan saartaminen edes onnistuu ja mitä hyötyä siitä on hyökkääjälle? Siinä samassa, kun saartaja joutuu paaluttamaan ensimmäisen sissiteltan johonkin, siitä tulee samalla maalitaulu, jota pitäisi huoltaa ihan siinä missä sitä piiritettävää kaupunkiakin. Tuollainen saarros jättää saartajan täysin haavoittuvaiseksi monesta suunnasta ja siinähän ovat todellisia "sitting ducks" vaikka nyt ihan yksittäiselle kenttätykillekin. En osta tuon taktiikan toimivuutta nykypäivänä, vaikka se jossain telvision fantasiasarjassa ja 2000 vuotta sitten ehkä toimikin.

Lisäksi länsihän ei ole vielä tehnyt minkäänlaista sotilaallista elettäkään venäjän joukkoihin suoraan kohdistuvana. Jos Kiova uhkaa todellakin luhistua jonkun piirityksen alla (mihin en siis edes usko) niin eiköhän sieltä saada vaikkapa jokunen legioonalais-joukkue tökkimään reikiä saartorenkaan selustaan tai vaihtoehtoisesti parilla ohjuksella vähän hajaannusta. Kyseessähän olisi vain Ukrainan kanssa sovittu harjoitus, jossa ammuskellaan parit pommit asumattomalle seudulle ihan siinä Kiovan liepeillä.

Toki luen mielelläni asiantuntijoiden kommentteja, josko tuollainen saartaminen onkin validi taktiikka?
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Eikös Kadyrov sanonut aiemmin tänään, että Tsetsenia ei osallistu Ukrainan taisteluihin?
Kadyrovin sanaan luottaisin yhtä paljon kuin Putlerin. Käskyttää joukkonsa sinne minne Putler käskee, muuten lähtee henki. Valitettavasti taitaa juuri tässä nyt Kiovaa lähestyvässä useamman kilometrin saattueessa olla juurikin nämä kurkunleikkaajat mukana.
 

Outsider

Jäsen
Eikös Kadyrov sanonut aiemmin tänään, että Tsetsenia ei osallistu Ukrainan taisteluihin?

Se tässäkin ketjussa pyörinyt video taidettiin ampua alas, niin ettei olisi kovin tuore/kommentit ei liittyisi suoraan tähän nykyhetkeen tms. Itsehän en siitä sanaakaan ymmärtänyt, niin siltä osin hankala kommentoida enempää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovasti on Euroopasta luvattu aseita, mutta koska ne ovat perillä?

Pari seuraavaa päivää ovat kriittiset. Huomenna venäläisille alkaa konkreettisesti näkymään pankkien saarto. Sitten alkaa sisäinen paine kasvaa merkittävästi. Hyvin oli äsken kymmenen uutisissa joku asiantuntija kertomassa, että Putin olisi taatusti siirtänyt keskuspankkinsa varannot Venäjälle, jos olisi ymmärtänyt varautua lännen näin koviin talouspakotteisiin. Puolet Putinin sotakassasta on nyt jäissä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onneksi EU ostaa "meidän rahoilla" aseita Ukrainalle, ollaan mekin jollain lailla mukana.

The European Union will purchase weapons for Ukraine as it fights against Russia’s invasion, officials said Sunday.
“For the first time ever, the European Union will finance the purchase and delivery of weapons and other equipment to a country that is under attack, Ursula von der Leyen, the European Commission president, said.

A commission source told Reuters it planned to spend €450m in EU funds on weapons for Ukraine, and an additional €50m on other items including medical supplies. (Guardian)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Rauha voisi olla yksi vaihtoehto, jos ehdot olisivat jotenkin siedettävät ja kaikki voisivat esiintyä voittajina. Valitettavasti tuntuu, että tilanteen pitää edelleen pahentua.
Kyllä Putin voi edelleen välttää kansakuntansa totaalisen romahtamisen. Joukkojen vetäminen pois ja neuvottelujen avaaminen lännen kanssa, että mitä pitää tapahtua, jotta pakotteet poistuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös