Syötkö aamupalaa?

  • 28 229
  • 278

Syötkö aamupalaa?

  • Kyllä, joka päivä

    Ääniä: 182 48,9%
  • Kyllä, silloin tällöin

    Ääniä: 104 28,0%
  • En syö ollenkaan

    Ääniä: 86 23,1%

  • Äänestäjiä
    372

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
3-5 mukia mustaakahvia ei sokeria, vain jatkoajan yön kirjoitukset, näillä on pärjätty. Tosin jatkoaika vasta parivuotta, sitä ennen tekstitv. En saa aamuisin syötyä, ei vaan ole nälkä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Peesaan Olkkua aamuisin ei vaan maistu, mutta muutama pala leipää ja mehua pitää yrittää niellä samalla kun lukee mitä Jatkoajassa on yöllä tapahtunut..

Töissä sitten ruokatunnilla sapuskaa uppoaa, mutta se kuuluu toiseen ketjuun..?
 

scholl

Jäsen
Aamulla ei yleensä uppoa mikään. Aivan viime tingassa tulee yleensä herättyä, joten ei olisi välttämättä aikaakaan aamiaiselle. Ja jos on yöllä tullut temmottua vaikka pakastepizza niin ei ole nälkäkään.

No silloin jos ja kun tulee aamiainen syötyä (siis ei joka aamu) niin se on:

- Danone-jogurtti
- lasillinen Tropicana mehua
- kuppi Earl Grey teetä
- 2x2 n. 5 cm pituista palaa vehnäpatonkia, jonka päällä Emmental-juustoa

Ja tämän jälkeen cokista.

Hotelleissa pääpiirteittäin sama juttu. Tosin kuitenkin ehkä enemmänkin sämpylävetoista ja mahdollisesti marmelaadilla. Lisäksi lasillinen vettä, jota en kotona juo aamiaisella. Joskus myös paistettuja nakkeja, lihapullia tai jotain muuta lämmintä kuten karjalanpiirakoita, jos Suomessa. Useissa maissa aamiaiset ovat niin masentavaa croissant-moskaa niin aamiaiseksi tulee syötyä Whopper tai Big Mac ateria.
 

Vesku

Jäsen
Teetä maidolla, pari leipää (väh. yksi tumma) juustolla ja leikkeleellä, kauhallinen puuroa ja muita lisukkeita (hedelmiä, mehua), mitä sattuu kulloinkin olemaan. Näin intissä. Puuro on siellä tosin ihan liisteriä, mutta muuten on hyvät aamupalat.

Kotosalla syön pian herättyäni aamupalan, koska se panee aineenvaihdunnan liikkeelle. Kotona korvaan teen mehulla ja puuron Fitness-muroilla.

Mutta ei ole hotelliaamiaisen voittanutta. Turun Hamburger Börs -hotelli on mitä mainioin mesta: yli 100 eri syötävää. Pelkästään juomia oli toistakymmentä. Pekonit on aamupalani unelma.
 
Mää syön kyllä varsinaisen köyhän miehen aamiaisen joka aamu. Kuppi kahvia ja Kouvolan Sanomat. Näillä päivä lähtee vallan mainiosti käyntiin.

Aamiainen on kyllä yliarvostettu tapahtuma. Syön kyllä mielellään jotakin jos joku viitsii laittaa. Itse laiskana henkilönä en jaksa alkaa mitään tekemään.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hyvä aamupala on todella hyvä, sääli etten ikinä jaksa tehdä sellaista. Omaano kuuluu 2 paahtoleipää ja kaksi lasia tuoremehua, omenamehua jos on! Nyt tekisi mieli, voi perkele! Joskus jukurttia tai muroja.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Aamulla vatsaan kyllä uppoaisi vaikka mitä, mutta kun en yleensä kykene tarpeeksi aikaisin heräämään, jää aamupala yleensä turhan heppoiseksi: lautaselliseen muroja ja lasiin-pariin maitoa. Siinä sitä sitten kärvistellään, kunnes työpaikan ruokala aukeaa.

Silloin, kun aamulla ei ole kiire, tulee touhuun panostettua enemmän.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eipä aamu lähde oikein käyntiin ilman aamiaista, jopa krapulassa hörpin kahvia ja järsin leivän kulmaa.

Viikolla alas menee pari siivua ruisleipää, pälle juustoa, leikkelettä ja mahdollisesti jotain rehuja, ja pari mukia kahvia maidon ja sokerin kera. Viikonloppuna kahvia ja leipää menee enemmän, ja leipien päälle tulee paistettua häränsilmät. Joskus jaksan askarrella paskarrella munakokkelia tai täytetyn munakkaan (kinkkua, juustoa, suolakurkkua).

Muutama vuosi sitten tuli aamulla keitettyä neljänviljan puuroa, mutta enää ei jaksa, eikä puuro sen puolen maistuisikaan.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Viestin lähetti Tunkki
Mää syön aina, kun ruokaa on tarjolla.

Äiti opetti aikanaa poikansa rauhalliseksi aamueläjäksi. Niinpä nykyäänkin, herään tuntia ennen kuin pitää lähteä kotoa, jotta voin lukea aamun lehden ja syödä tukevan aamiaisen.

Harvemmin olen Tunkkia lainannut niin, että olisin samoilla linjoilla. Nyt sekin ihme on tapahtunut.

Nykyään arki-aamupalaan kuuluu jonkun perverssin päähänpinttymän johdosta kaurapuuroa ja Valion mehukeittoa, useimmiten mansikkaa. En ymmärrä mistä tuo puuro on taas tullut kuvioihin, intissä sitä jaksoi ekat puoli vuotta vetää, mutta sitten tuli täysi stoppi. Nyt Eloveena on maistunut lähemmäs vuoden joka aamu. Mehukattia puuron kanssa ja mukillinen Juhla Mokkaa päälle.

Viikonloppuaamuisin tulee syötyä yleensä Yömakkaran makkarajuustolohkiksien jämät, lämmittämällä ihan ookoo, vaikkei kukaan uskokaan.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Yleensä luen lehden, juon n. kolme kuppia kahvia ja ehkä vedän yhden leivän. Vielä yläaste- ja osin lukioikäisenäkin ahmin kunnon aamusetit (muroja, kaksi leipää, ehkä jogurttia ym.), mutta lukiossa meno muuttui. Armeija toi hetkellisen paluun vanhaan, joka tosin kesti vain armeijan ajan lomia lukuun ottamatta. Nyttemmin en aamuisin juuri syö. Yksin asuessani leivän päälle ei yleensä edes ilmesty mitään muuta kuin voita.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Predator
Siis oletsä alkkari, narkkari vai koko ajan raskaana?
Juu, kaikkia noita kolmea tiätty. Jotain ongelmia sen suhteen?
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikenmaailman hetelmiä ja vihanneksia porukat täällä vetelee. Ei kait niistä vitamiineistä oikeesti oo mitään hyötyä.

No mut joo. Nykyisin mä heräilen siinä yhden tai kahden aikoihin. Ihan heti ei pysty syömään mitään, mutta noin tunnin parin päästä iskee kauhee nälkä. Oon pyrkynyt keittämään puuroa aamulla, mutta sitä tulee tehtyä noin joka kolmas aamu. Ja kokoajan on pitänyt pienentää annosta, kun rupee kyllästymään siihen. Jos on aamulla aikaisin menossa jonnekkin niin sit syön jotain pientä mitä jääkaapista sattuu löytymään, esim. kääretorttua huiviin, pari nakkia naamaan tai esim tungen puolikkaan lenkkimakkaran ääntä kohti. Joskus aamuisin tulee vähän kiire, ja välillä porukka kattoo ihmeissään metrossa kun puolikas hk.n sininen on kädessä. Mun huonot hampaat ei leipäänkään oikein enää pysty. Teetä tulee joskus myös keitettyä.

Mä kun syön monesti aika yksipuolisesti niin kyllästyn nopeesti samaan ruokaan. yhdessä vaiheessa söin aamuisin lähes litran jugurttia, ja yhdessä vaiheessa kävin joka aamu ostaa ärrältä lihalounaspasteijoita, vai millä nimellä ne nyt olikaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Müsliä/Weetabixiä vetelen nassuun aina aamuisin. Mitkään leivät sun muut eivät aamulla mene kurkusta alas, paitsi hätätilanteessa jos ei ole muuta. Silloin pitää olla kyllä jotain jogurttia kyytipoikana. Juomana taas menee tuoremehu.

Kamalasti ei yksinkertaisesti saa aamulla syötyä. Ei mene alas.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Aaah, aamiainen. Lapi koko elamani se on ollut suosikkiruokailuni. Jo lapsena aiti vasasi mahtavat aamiaiset (varsinkin viikonloppuisin) ja faija keitteli puuroa. Ja kylla se on edelleen yksi hyva syy nousta aikaisin sangysta ja tehda juuri sellainen aamiainen kun sina aamuna tekee mieli. Terveellisesti tai ei.

Viikolla menee munaa eri muodoissa, jugurttia, ehka hieman jotain raksuja, erimakuisia kahveja (joita on esim nyt kaapissa viitta eri makua) ja paahtaria tai vastaavaa eri juustoilla ja makkaroilla/kinkuilla hoystettyna. Joskus tulee hemmoteltua esim juusto"bagels"eilla. Vihanneksia unohtamatta.

Viikonloppuisin akka vasaa todella maukkaita munakkaita, jota kyydittaa jalleen erimakuiset kahvit, paahtarit ja joskus jopa pannukakut. Myos hedelmasalaatit on ehdoton juttu!

Hitaasti hyva tulee, joten aamu alkaa kupilla kahvia ja sitten vasta kun on kunnolla herannyt ja kroppa toimii, niin sitten alkaa se syominen. Silla sita jaksaa hyvin iltapaivalle, jolloin on kevyt lounas, mutta se onkin sitten jo ihan eri juttu se.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Kuppi kahvi tai kaksi, jos yrittää syödä jotain niin alkaa Norjan puhuminen. Tämä siis arkiaamuisin. Viikonloppuna kun aamulla saa nukkua pitkään niin tipahtaa jo jotakin kiinteää sisuksiin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti dude
Aamiainen on ravintoterapeuttien mielestä päivän tärkein ateria, miten on jatkoaikalaiset, syöttekö aamiaista ja jos syötte niin mitä syötte?

Nuorena urheillessa tuli nautittua päivittäin ennen kouluun lähtöä kunnollinen ja monipuolinen aamiainen mikä piti sisällään muroja tai jugurttia, leipää, juustoa ja makkaraa, tuoremehua ja teetä sekä usein vielä hedelmän.

Sittemmin aamiaisten taso on laskenut kuin se kuuluisa lehmän häntä, nykyään syön ehkäpä kulhon muroja ja juon kupin mehua tai capuccinoa. Tämän parempaan aamiaiseen en viitsi panostaa koska aamuisin ei ole kiire mihinkään vaan ennen töihin lähtöä ehtii vielä vallan mainiosti syödä jotain tukevampaakin päivällä.

vlad.
 

Evenuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
ö-ö-ö
Tämän neidin erittäin terveellinen aamiainen: yksi kappale savukkeita kävellessä kotoa bussipysäkille ja vielä toinen kävellessä bussipysäkiltä työpaikalle.
 

JanJ

Jäsen
Aamiaista en juurikaan syö.
Kuten Pikku Myy, myös minä voin pahoin joka aamu.

Nuorena miehenä aamupala oli punanen nortti, mutta sekin pahe on jo loppu.

Jos kuitenkin innostun jotain popsimaan, mennee 1-2 leipää ja teetä kupillinen. Hotelleissa asuessani sitten onkin eri asia. Siellä se rasvapommi pitää päästä nauttimaan joka aamu.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JanJ
Aamiaista en juurikaan syö.
Kuten Pikku Myy, myös minä voin pahoin joka aamu.
Pakko pistää vahinko kiertämään: oletkos sä raskaana, jos kerta amuisin on aina huono olo? Alkoholin käyttöä en edes viitsi ottaa puheeksi...
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Pikku Myy
Pakko pistää vahinko kiertämään: oletkos sä raskaana, jos kerta amuisin on aina huono olo? Alkoholin käyttöä en edes viitsi ottaa puheeksi...
Jos vatsani muodosta voi jotain päätellä niin olen raskaana. No, join tai en, so not, mutta voin joka aamu pahoin. Kestänyt jo ábout 4-vuotiaasta asti tähän päivään.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JanJ
Jos vatsani muodosta voi jotain päätellä niin olen raskaana. No, join tai en, so not, mutta voin joka aamu pahoin. Kestänyt jo ábout 4-vuotiaasta asti tähän päivään.
Typeryyttä. Sulta sitten kukaan ei kysele (muuta kuin minä nyt) jotain typerää asiaan liittyen, mutta annas olla jos uudessa seurueessa kerron tuosta aamupahoinvoinnista, niin jo joku valopää kysyy "heh heh":n ja "vink vink":n säestämänä, että joskos sitä vaikka olisi sattunut vahinko tuon ehkäisypolitiikan suhteen. Pitäisi oksentaa niiden varpaille...
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Hiljaista on meikäläisenkin syöminen aamuisin. Pitäisi opetella syömään jotain, koska klo 10 aikaan alkaa heikottamaan.
Tosin kahvia menee töissä iso mukillinen, kotona jugurttia tai mehua suoraan tölkistä. Niinku pitääkin.

Söin lähes 20 vuotta joka aamu puuroa, joten ymmärrettävää on että sitä ei helposti enää mene alas.
Mulla on myös sama ongelma, että hotellissa menee sitten aivan törkeet määrät ruokaa aamulla alas. Normaalisti ei pysty mitään syömään vasta kuin parin tunnin päästä heräämisestä. Ellei sitten nuku pitkään, jota ei tapahdu työpäiväaamuina..
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Aamiaiselle jyrkkä ei

Aamiaista ei tee mieli, enkä oikeastaan juuri koskaan ole sitä syönytkään. Ainoastaan intissä alkuaikoina tuli moinen syötyä, kun pakko oli kuitenkin heräillä. Alokasaikojen jälkeen tuli aina lähtettyä toimistolle nukkumaan heti kuudelta, kun sellainen oli kerran mahdollista. Joskus harvoin, kun ei väsyttänyt, saatoin siinä välissä käydä jotain syömässä.

Samasta syystä en aamiaista syö nytkään. Aamiaisen nauttiminen tarkoittaisi heräämistä 10-15 minuuttia aikaisemmin, mikä aamulla tuntuu lähes ikuisuudelta, jos vaihtoehtona on nukkuminen. Viikonloppuisin taas en syö aamiaista muuten vaan.

Joskus olen jopa varannut aamiaistarvikkeet jääkaappiin ennen retkelle lähtöä, mutta niin jäivät pekoni ja munat silloinkin odottamaan parempia aikoja.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Arkisin vesijohtovettä hanasta nautittuna ja punainen mallu. Töissä 1-6 kuppia mustaa kahvia.
Jos menee aamulla syömään jotain on 9.30 uudestaan kiljuva nälkä, mutta tolla perussetillä närästys pitää nälän loitolla pitkälle päivään. Niin toimii tämän juipin aamiaispolitiikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös