Ylioppilaskirjoitukset

  • 290 588
  • 1 533

Tikru

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei oikeen täälläkään nuo viestit sujuneet. Miksi ihmeessä ei olisi voinut laittaa vaikka neljää viestiä ja kolme olisi pitänyt kirjoittaa? Mitään valinnanvaraa ei ollut, valitettavasti. Varmaan jää tällä kertaa alle 5 pistettä laudaturista. Niin lähellä mutta kaukana. Ei voi mitään.
Maanantain äidinkielen aineesta tuli sellanen, että se on jommassa kummassa ääripäässä. Sitä en tiedä kummassa, enkä kehtaa mennä opettajaltakaan kysymään. Kansliaan vaan myöhemmin. Sellanen aine, ettei ehkä uskoisi mun kirjoittamaksi. Kännissä en ollut, enkä edes särkylääkettä ottanut. Ehkä olisi pitänyt.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olenko ainut, josta tuntuu, että luetun ymmärtämiset olivat paria kohtaan lukuun ottamatta naurettavan helppoja? Edes lausekäännökset eivät tuottaneet suurta tuskaa. Myös rakenne oli paikoittain hyvinkin simppelin tuntuista, mutta oli siellä sitten muutama hieman arvailuksikin mennyt kohta.

Viestit... Ärsyttää. Aineesta olisin hyvin todennäköisesti kirjoittanut 80-90 pistettä, näistä viesteistä samanlaisia pisteitä tuskin kertyy. Tuntui tuskastuttavan vaikealta työntää tekstiin väkisin asioita, joita tehtävänannoissa oli. Elokuva-viesti meni itselläni kaikkein vaikeimmaksi, kahdesta muusta selvisin hieman paremmin. Epämääräisiltä tuntuneita lauserakenteita sinne kyllä jäi...
 

Tikru

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Poison
Olenko ainut, josta tuntuu, että luetun ymmärtämiset olivat paria kohtaan lukuun ottamatta naurettavan helppoja?

Et, meitä on ainakin kaksi :)
Pääasiassa rakenne tuntui todella helpolta, mutta pari kohtaa oli sellaisia, missä piti kahdesta arpoa. Käännökset ja luetunymmärtämiset olivat myös helppoja. Yhtä monivalintaa joutusin hieman kauemmin miettimään.
 

Staind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Poison

Viestit... Ärsyttää.
No höh? Nämähän pelastivat meikäläisen, en nimittäin koskaan ole saanut kasaan sitä vaadittavaa sanamäärää aineissa. Nyt siis jopa saatan päästä läpi, kun tuli tuherrettua sellaiset 60 sanaa kuhunkin noottiin. Kömpelöä kieltä, mutta onpahan parempi kuin 50 sanan aine.

0h lukemisella on kyllä pärjännyt yllättävänkin hyvin. Tähän mennessä alustavat numerot (kirjaimet?) ovat:

Reaali: C
Äidinkieli: M
Englanti: M (eli ei se perkele syksystä noussut)
Ruotsi varmaankin A tai B. Toivo elää.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuinkahan paljon kirjeestä puuttuvista pikkujutuista, kuten esimerkiksi päiväyksistä kehdataan rokottaa? Ei tullut siinä tilanteessa mieleen, että kirjeessä tosiaan taitaa yleensä sellainen olla.

Mitä noita ruotsin luetunymmärtämisen ja aukkomonivalinnan oikeita rivejä katselin, niin virheitä ei juuri näkynyt. Ja nyt kun kuuntelustakin on kohtuullisen hyvät pisteet alla, voisin jopa E:tä uskaltaa odottaa.

Tuloksia:

Englanti: 243 pojoa, eli todennäköinen M.
Reaali: 31 pojoa... Ei jumalauta, kai sen pitää pisteen E:n rajasta jäädä.
 

The Analyser

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toverit.
-Äidinkieli:C. Jotain parempaa olisi odottanut, mutta kielioppivirheiden takia ei tullut. Sisältö oli tuon maanmainion kastun äidinkielenopettajan, Koposen Aulin mukaan E:n luokkaa.
-A-Ruotsi:C
-A-englanti:C.
-Reaali:33/48. Pettymys on suunnaton. Arvosanasta en noilla pisteillä tiedä, valaiskoon minua joku jolla on jotain hajua.

Matematiikka siis ke, mutta E olisi pitkästä tarkoitus ottaa, jotta jatko-opiskelupaikkaan olisi jotain mahdollisuuksia.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti The Analyser
-Reaali:33/48. Pettymys on suunnaton. Arvosanasta en noilla pisteillä tiedä, valaiskoon minua joku jolla on jotain hajua.
Varmaankin M, todella hyvällä tuurilla E. Siis jolleivat pisteet oleellisesti muutu. Itse sain pari vuotta sitten reaalista muistaakseni 32 pistettä, ja vahva M oli.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Rok
Varmaankin M, todella hyvällä tuurilla E. Siis jolleivat pisteet oleellisesti muutu.

Pisterajat voivat todellakin heilahdella, mutta viimeisimmissä kokeissa E:n raja on pysynyt melko vakaasti 32 pisteessä. Pisterajoja voi katsoa esim. täältä .
 

Pataprinsessa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään uskalsin käydä kysymässä alustavia tuloksia koululta. Englanti jännittää nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin. Pisteet olivat sellaiset, että joka toinen kerta ne olisivat riittäneet eehen ja joka toinen kerta eivät.. Saan siis jännittää sitä ihan sinne toukokuulle asti. Pakko kai se on syksyllä uusimaan mennä, jos sieltä se ämmä nyt tulisi.. Kun kiinni se ei sitten luultavasti jää kuin parista pisteestä. EU-vaaleista kirjoittamani aine meni LOISTAVASTI, 92 pistettä, kun yleensä on enkun aineet ollut 80-82 pistettä.

Reaalin pisteet ei ole tiedossani vielä kaikki, kun biologian pisteet saa vasta huomenna (vastasin 1 biologian tehtävään). Fysiikasta on tulossa 28 pistettä (5 tehtävää) ja kemiasta 10 pistettä (2 tehtävää).. Joku viisaampi voisi kertoa, onko vielä toiveita ällästä?? 28+10=38 ja siihen bilsan yksi tehtävä.. Mikä se raja yleensä on ollut? Ja onko vaaraa, että fysiikan pisteet tippuvat, kun kerran oli helppoja fysiikan tehtäviä?

Huomenna matikka..Lukeminen ja laskeminen on jäänyt aika vähälle. Viimeinen ilta, se paras ilta..


edit. Pisterajoja tuossa jo katselinkin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Pataprinsessa
Reaalin pisteet ei ole tiedossani vielä kaikki, kun biologian pisteet saa vasta huomenna (vastasin 1 biologian tehtävään). Fysiikasta on tulossa 28 pistettä (5 tehtävää) ja kemiasta 10 pistettä (2 tehtävää).. Joku viisaampi voisi kertoa, onko vielä toiveita ällästä?? 28+10=38 ja siihen bilsan yksi tehtävä.. Mikä se raja yleensä on ollut? Ja onko vaaraa, että fysiikan pisteet tippuvat, kun kerran oli helppoja fysiikan tehtäviä?

Fysiikan pisteet voivat ihan hyvin laskea tai noustakin... muistan itsekin kirjoittaneeni viisi fysiikan tehtävää silloin muinoin. Ne eivät menneet odotusten mukaisesti, saldona oli vain 17 pistettä. Lähtiessä niitä oli tosin vain 15, eli kahdellä pisteellä nousivat. Historian kaksi tehtävää lähtivät 5 ja 6 pisteenä, mutta vitosina tulivat molemmat takaisin. Biologian risteytys lähti ja palasi takaisin kuutena. Yhteensä siis 33 pistettä ja eximia, jonka raja oli 32 pinnaa. Kyllä se sinulla aika varma Laudatur taitaa olla, elleivät nuo tehtävät kovasti laske. Raja oli muistaakseni meidän vuonna jossain 39:n pisteen paikkeilla.

Niin, ja kaverilla tipahti fysiikka peräti kuusi pistettä. Eli kaikki on mahdollista. Ja vastasi niin ikään viiteen kysymykseen.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ei voi kuin ihmetelle miten porukka repii noita arvosanoja..Kai lukemalla sitten oppii, on se jännä. -Nimin- Luin 30 min matikkaa ja lopetin..
 

Masa1

Jäsen
42 pistettä reaalista (alustava arvio). Vastasin tosin kaikki kahdeksan historiaan, josta kurssien keskiarvo 8. Aika nappiin tuntui siis menneen. Jaa-a riittäköhän sittenkään ällään mene ja tiedä...
 
Viimeksi muokattu:

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Alustavia tuloksia:

Reaali 34p (FY 25/30 HY 9/18) Viime vuonna: E
A-venäjä 230p (75p kuuntelu 82p aine) Viime vuonna: M
Äidinkieli 67p (ARGH!) Viime vuonna: B

Tavoiteltavissa:

C-englanti: min. 216p, M
Pitkä matematiikka: L

Reaali meni suht' odotetusta, ehkä hieman yläkanttiin. Historian yhdestä tehtävästä tuli 2p, joka oli minulle ihmetys. Puolestaan fysiikan nelosesta tippui 4p, vaikka laskin ilman massaksi n. 2500 kg (yksikkö unohtui muuttaa dm^3 -> m^3).

A-venäjä oli pettymys - elämäni ensimmäinen aine 82p on ihan hyväksyttävissä, mutta noi muut menivät kyllä aika heikosti. Odotellaan nousevia pistemääriä, sen verran tuntuivat pisteet menneen alakanttiin... Hyvällä tuurilla E, ei kuulemma mennyt kovinkaan hyvin.

Äidinkieli oli kova pettymys. Oli mielestäni toinen aine paljon parempi, mutta silti lähti kumpikin samana pistemääränä. Uskon jo vakaasti siihen että jompi kumpi nousee nyt ainakin 70p, kyllä ne nyt mielestäni parempia olivat kuin 67p...

Pitkästä matematiikasta E tuntuu perussuoritukselta, L on tavoitteena. Tuli opittua oikeastaan koko vektoriosio uusiksi, samoin todennäköisyysasiat. Myös differentiaaliyhtälöiden pitäisi mennä paremmin kuin aikaisemmin... Heikkouteni on varmaan geometrian monimutkaiset laskut, toivotaan että niitä on <2 ja taso ei saisi päätä huimata.

Lyhyen englannin kuuntelun 75p antoivat toivon jopa magnasta. Pitkän englannin kurssien ka. oli 5.8, joten M tuntuisi olevan juuri sopivan hyvä minulle.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En ole katsonut tarpeelliseksi tiedustella opettajilta kokeiden ja kuuntelun tuloksia. Valistunut arvaukseni onkin seuraava:

Reaali meni kyllä todella vaisusti, onneksi pääsen sentään läpi. Pistemäärä todennäköisesti sijoittuu haarukkaan 14-17. Maantietoon ja yhteen historiaan tuli vastailtua. Kurssit ja kokeet ovat menneet aikaisemmin todella hyvin, joten odotusarvoihin ja aikaisempiin meriitteihin nähden reáli oli varsinainen floppi. Kuin Jason Bonsignore Edmontonissa.

Vieraan kielen eli ruotsin koe sujui viime viikolla erittäin hyvin. Aineiden kehnous laskee arvosanaa selkeimmin, mutta Magna on vielä mahdollinen.

Huomisesta lyhyestä matematiikasta tavoitteena siintää luultavimmin E.


Edit: Lyhyen matikan kirjoitukset ohitse ja hyvin meni. Siltä tuntuu, että vähintään 6 tehtävää meni täysin oikein. Huvittavaa on, että missio nr. kahdeksaa - eli uuden palkan ja ennakonpidätysprosentin laskemista - mietin yhteensä yli tunnin ajan, enkä millään onnistunut luomaan järkevää yhtälöä. Eximia on hyvinkin todennäköinen tulos tämänpäiväisestä.
 
Viimeksi muokattu:

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huomenna olisi revittävä se kenties ainoaksi jäävä E. Pakko, ei ole muuta mahdollisuutta, vaikka kertaus jäi taas heikoksi.

Ruotsista on tulossa M/E (tod. näk. M) ja äidinkielestä mahdollisesti M. Jos äidinkieli tosiaan pysyy M-arvosanassa, niin olen erittäin tyytyväinen.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti LaCew
Huomenna olisi revittävä se kenties ainoaksi jäävä E. Pakko, ei ole muuta mahdollisuutta, vaikka kertaus jäi taas heikoksi.

Hohhohohohoh. Voi jäädä E:t sun muut haaveeksi näillä laskuilla. Kymmenen minuuttia ennen kokeen päättymistä tekaisin kokeeseeni vielä pari tehtävää, ja aika hyviähän niistäkin tuli! Vaikea, vaikea...
 

Tikru

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Matematiikka (lyhyt) meni hyvin, tai siltä ainakin tuntui. E:kin on mahdollinen. Koe ei tuntunut hirveän vaikealta, mutta aika meinasi loppua kesken, joten jouduin jättäämään kaksi puoliväliin tehtyä tehtävää. Muut kahdeksan tein loppuun asti ja uskon niiden olevan oikein.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Meni 2 laskua varmasti täysin oikein, 2 tehtävää melko varmasti oikein ja 2 mitkä voi olla oikein, parista vielä piste tai kaksi niin ihan tyytyväinen voi olla. Edelleen tavoitteena vain päästä läpi. Siis lyhyt matikka..
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jipjee, parikymmentä ovaria yliopistomatikkaa ja silti takertuu jo ykköstehtävän b-kohtaan...ei voida vaatia, että pitäisi osata joku toisen asteen yhtälön ratkaisukaava...Maplehan sen laskee jos tarve on.

Muuten tehtäviä on paha arvioida tältä taustalta, en sitten tiedä vaikeudesta tai "parametritehtävistä" joita hesari päivitteli, mutta kyllä ensimmäiset neljä vaikuttivat aivan simppeleiltä.

No itsehän aikanaan matikassa tyrin homman kolmostehtävän 2/6 pistemäärään :) Huolimattomuusvirheet helpoissa tehtävissä...onneksi yliopistossa niistä ei rankaista samalla tavalla.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti varjo

Muuten tehtäviä on paha arvioida tältä taustalta, en sitten tiedä vaikeudesta tai "parametritehtävistä" joita hesari päivitteli, mutta kyllä ensimmäiset neljä vaikuttivat aivan simppeleiltä.

Juu, neljä ekaa olivat helppoja, ehkä viideskin meni täysin oikein, mutta siitä eteenpäin...
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Kaksi ensimmäistä pitkää tehtävää olivat vaikeita juuri niile, jotka säikähtävät parametritehtäviä - niille A-B oppilaille. Näin ollen rajat alapäässä saattaisivat olla alhaisia...

Itsehän olen saamassa noin 48-51p, toivottavasti rajat tippuvat k2003-tasolle. Joidenkin mielestä pitkä oli jopa hyvin vaikea, ellei vaikeampi kuin k2003. Siltä se epäilemättä vaikuttikin, ei ihan simppeleitä tehtäviä.
 

Pataprinsessa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
5 ensimmäistä tehtävää osasin, ehkä. Lopuista olen tyytyväinen jos yhden pisteen jostain saan..Vähän oli hakusessa. Yhden matikan opettajan kanssa kerkesin pari sanaa vaihtamaan, ja hän kuvaili pitkän matikan tehtäviä kummallisiksi. M oli etukäteen tavoitteena, prelin jälkeen ee, kun lukematta prelistä tuli M, mutta nyt olisin kyllä todella onnellinen jos M tulisi.

Vielä tarttis saksaa jaksaa lukea.. Odotan jo lauantaita=)
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Satellite
Kaksi ensimmäistä pitkää tehtävää olivat vaikeita juuri niile, jotka säikähtävät parametritehtäviä - niille A-B oppilaille. Näin ollen rajat alapäässä saattaisivat olla alhaisia...

Itsehän olen saamassa noin 48-51p, toivottavasti rajat tippuvat k2003-tasolle. Joidenkin mielestä pitkä oli jopa hyvin vaikea, ellei vaikeampi kuin k2003. Siltä se epäilemättä vaikuttikin, ei ihan simppeleitä tehtäviä.

Ai. Olen tässä päivästä asti miettinyt, mitä parametritehtävät tarkoittaa?

Itse tein tuon pitkän kokeen, ja jotain ilmeisesti sain oikeinkin (mitä nyt on Hesarin verkkosivuihin uskominen) mutta täytyy tosiaan toivoa että pisterajat alenee. Tavoitteena oli päästä läpi, vaikkakin lukion päättötodistukseen tulee keskiarvosanaksi matikasta 9. Periaatteessa paniikkiakaan ei tule, jossen läpi pääse (vapaaehtoisen aineen kun saa reputtaa), mutta olisihan se mukava saada arvosana matikastakin. Vastasin kuuteen ja puoleen tehtävään, eli 1,2,3,4,5,6,7a). Vaikeaa on kyllä ymmärtää, miten voi tuollaisia monen sivun pituisia tehtäviä laskea kuudessa tunnissa 10?! Vähän liian vaativaa. Toiselle puolelle paperia en uskaltanut kuin kurkistaa, eikä ihme.. Tuskaisan näköisiä tehtävänantoja.

Mutta, nysse on sit ohi!! AI 1 lähtee vahvana M.nä (toinen aine vielä tarkastamatta), reaali 33 pisteellä, ruotsista ei tietoa vielä ja enkku M/E. Ihan hyvältä vaikuttaa, muttei sitä ikinä tiedä mitä ne natsit siellä lautakunnassa päättää tehdä..

Asiasta viidenteen, kertokaa viisaammat, miten noi amk.n hakulomakkeet tulee täyttää (tai siis miten monta vaihtoehtoa on pakko pistää)? Entä kun ensisijaisesti haluaisin pyrkiä yliopistoon (ja pyrinkin) niin näkyykö tämä amk.hon menevissä papereissa?

Noi opiskelupaikkojen sivut on kans yhtä viidakkoa..Huh.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
nyt sitten paketissa

Laiskuus, saamattomuus ja motivaation puute olivat lukioni ainoat oikeat ongelmat..

Kirjoituksiin tuli luettua, ei ollenkaan. Odotan seuraavaa etappia, ja numerot sen mukaisia. PÄättö todistuksen poissaolo keskiarvo suurempi kuin numeroiden keskiarvo.

Matikka (lyhyt): E (viime kevät)
Englanti(pitkä): C (viime kevät)
Äidinkieli : B (viime kevät)
Reaali : B (viimekevät)

siis viimekevään pisteillä.... nojoo, fiksuja ihmisiä ätällä kirjoittelemassa kun lukee juttuja, toisaalta onpa toisilla varmaankin virtuaali egoa kasvattavaa lisää numeroissaan. Itse en numeroihin usko. Uskon että lukiossa pärjää kuka tahansa joka tunneilla istuu ja kotitehtävät tekee.

Onnea uusille ylioppilaille..
 

Birchman

Jäsen
Mammam mammam maa!

Tänään se sitten varmistui, että lakki tulee päähän keväällä. On kyllä hieno fiilis kun kirjoitukset on ohi, tosin samalla on hieman haikeakin olo kun koulu nyt vähäksi aikaa loppuu.

Matikasta tulee Helsingin Sanomien oikeiden vastausten mukaan 20-25p johon olen todella tyytyväinen, koska tavoitteena oli vain läpipääseminen. Mikäli pisterajat pysyvät samoissa kuin viime vuosina on C realistinen arvosana.

Äikästä kirjoitin jo viime syksynä M:n ja siihen olen myös enemmän kuin tyytyväinen.

Englannissa on tällä hetkellä 135/175p ja jos aineesta tulee hyvä arvosana niin Magna on siitäkin ihan mahdollinen (mikäli pisterajat eivät nouse pilviin)

Ruotsissa tällä hetkellä 112 ja tuohon tulee vielä päälle aine (max 99p) ja avot (max 25p) eli siitäkin voi vielä tulla C jos aine menee putkeen.

Yleisarvosanaksi tulisi näiden perusteella C tai M johon TODELLA olisin tyytyväinen. Tosin on aika turhaa spekuloida vielä kun ei ole virallisia pisteitä/pisterajoja tullut. Nyt sitten vaan päättötyön kimppuun, onhan tässä ruhtinaalliset 2 viikkoa aikaa tehdä se loppuun.

nimim. Sisällysluettelo on jo tehty ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös