Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Ylioppilaskirjoitukset

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana TwilightZone, 05.03.2001 klo 09.37.

 1. TwilightZone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen ILVES
  Ihan aluksi sanon, että tämä ei siis mitenkään liity jääkiekkoon ... Onhan tämä VAPAA keskustelu - alue .
  <BR>Eli kiinnostais vain tietää, että kellä kaikilla muilla on nyt keväällä ne damned YO-kirjoitukset ? Meikä ottaa suurimman stressin matikasta ja reaalista. Äikästä tavoitteet ei oo kauheen korkealla ( C olis ihan ok, M jo huippu)
   
 2. Credo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Meikäläisellähän ne olisi myös edessä. Ei turhia paineita, kunhan menee läpi kohtuu arvosanoilla. Ruotsi voi tehdä tiukkaa...
  <BR>
  <BR>23.3.2001 yo-skabat ohi ja olen vapaa taas <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">
   
 3. Flazor Jäsen

  Yhden ällän meinaan napata, englannista. Äidinkielessä laudatur taitaa olla vähän liian kaukainen haave, mutta E:hen tähdätään. Tosin täytyy toivoa, että aiheet osuisi nappiin, ettei preliminäärien tavoin joudu taas väkisin vääntämään jotain rakkausaineita <!-- BBCode Start --><B>puusta</B><!-- BBCode End -->(!) tai vastaavasta.
  <BR>
  <BR>Matikka on se, jossa allekirjoittanut paskoo housuihinsa. Kuten jo olen maininnut, niin olen onnistunut tekemään sellaisia lausekkeita, jotka eivät kyseissä tehtävässä voi mitenkään tulla kysymykseen. Ja taulukonkin väänsin kerran tehtävässä, jossa se opettajan mukaan oli täysin mahdotonta.
  <BR>
  <BR>Reaalissa tavoitteet eivät niin kauhean korkealla ole, mutta M olisi sellainen ihannetulos. Tuo reaaliaineiden (historia, maantieto) lukeminen kun ei ole oikein pahemmin jostain syystä kiinnostanut <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">. Jäljelle jää vielä RB ja SB. Ruotsista M ja saksasta C, siinä meikäläisen tavoitteet.
  <BR>
  <BR> [addsig]
   
 4. Hiili Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hehheh....
  <BR>
  <BR>Mites kaverit ovat käyttäneet lukulomansa? Kun itse kirjoitin, käytin tuon ilmaisen loman täydelliseen rentoutumiseen. Viimeisellä viikolla luin hieman biologiaa, joka meni muuten osaltani pahasti penkin alle. Tästä viisastuneena, en ole sen jälkeen lukenut yhteenkään kokeeseen.
  <BR>
  <BR>* Uskovaiset keskeyttivät kesken ajatuksen soittamalla ovikelloa... *
  <BR>
  <BR>Lukion kokeissa sain jatkuvasti vitosia ja kutosia ruotsista, eikä lukulomallakaan paljoa kiinnostanut lukea moista kieltä. Katsoin kuitenkin kerran viikossa kakkoselta sportsmagasinetin. Jäin kokeissa vain pari pistettä E:n rajasta, mutta jostain syytä ei osannut yhtään harmittaa! Aika kova tasonnousu pelkästään telkkaria katsomalla. Vai mitä? <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_lol.gif">
  <BR>
  <BR>Tsemppiä kirjoituksiin![addsig]
   
 5. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Peeveli. Siitä on sitten seitsemän vuotta, kun itse tuossa tilanteessa olin.
  <BR>
  <BR>Aika rientää, pojat, sellaista vauhtia että melkein pelottaa.
  <BR>
  <BR>Kirjoituksista muistan sen verran, että olin ensimmäisessä kokeessa melkein ainoa jolla oli kahvia termoksessa mukana. Keräsin kahvipaussini aikana kateellisia katseita tuoksunkantaman sisäpuolella istujilta. Lopuissa kokeissa monella muullakin oli kahvit mukana <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">
  <BR>
  <BR>Paineita on sitten turha ottaa, niistä on vain haittaa. Rennosti vaan sano eno kun puusta oli putoamassa.
  <BR>[addsig]
   
 6. hannes_ko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fly Emirates
  vuosi siitä on... älkää viitsikö yliarvioida niitä kokeita, sanon näin vanhempana ja kokeneempana. Itse jäin pisteen päähän l:stä englannissa, mutta enää se ei haittaa yhtään. Tosin hyvillä papereilla oli osuutta siihen että pääsin opiskelemaan, mutta loppujen lopuksi on yksi ja sama saako e:n vai l:n. Mitä tulee kieltenopiskeluun niin ruotsista sain vahvan e:n, prelissä melkein l:än, vaikka oli aivan yhtä surkea tekemään läksyjä kuin kaikki muutkin meidän lukion ruotsin tunnilla. Nuori naisopettaja varmaan epäili sabotaasia kun sen preli-tuloksen näki. Lukeminen viime hetkillä ei auta: minulla oli yläasteelta melko hyvät pohjat, ja kuuntelussa tuli täydet pisteet arvaatte miksi:
  <BR>
  <BR>SPORTMAGASINET![addsig]
   
 7. Kiekko-Antti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, EPS
  Olen myös yksi näistä lukulomalaisista, joka aina eksyy tänne kirjoittelemaan.
  <BR>
  <BR>Kerran sain itseni pakotettua kirjastoon. Muuten ei ole tullut yhtään luettua. Täytyisi vaan saada sitä motivaatiota lisää tohon lukemiseen. Nytkin on huono omatunto kun tyttöystävä on lukenut niin paljon enemmän ja monet muut kaveritkin! Se ketuttaa!
  <BR>
  <BR>Syksyllä kirjoitin jo realin sain E: 40 pistettä 48:sta. Jäin siis pisteen laudaturista. Koe oli helppo jos vain vähän on kursseilla kuunnellut.
  <BR>
  <BR>Enkusta olis toiveissa C ruotsista M matikasta C ja aikästä se kruunu eli L. Toiveet ovat vähän yläkanttiin-ehkä se kannattaa.
  <BR>
  <BR>Onnea muille kirjoittajille! Olipa ajankohtainen otsikko <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">
   
 8. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Ruotsi ja englanti tarvitsee vielä hoidella alta pois ja matikkaa korottaa. Numeroista en viitsi kommentoida mitään <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">.
  <BR>
  <BR>Joo ja tsemppiä kaikille muillekkin![addsig]
   
 9. Credo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  No mihin tehtävään vastasitte äikän aineistokirjoituksessa? Minä kirjoitin no. 9 alkoholinkäytön säätelystä ja sen tarpeellisuudesta
   
 10. Flazor Jäsen

  Otsikon numero taisi olla 6. ja aiheena oli onni. Minä olen jo niin monta ainetta kirjoittanut alkoholista, että en olisi keksinyt enää mitään \"uutta\". Alussa pähkäilin extremelajien ja onnen kanssa, mutta päädyin lopulta siihen Claes Anderssonin hauskaan tarinaan.
  <BR>
  <BR>Onneksi on vielä toinen yritys viikon päästä <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">[addsig]
   
 11. AnaKonda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NFL, Kärpät, NJ Devils, Arsenal
  Ylioppilas vuosimallia 1998 toivottaa onnea kirjoituksiin tänä keväänä kirjoittaville <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">
   
 12. Kiekko-Antti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, EPS
  Vastasin numero 9 aiheeseen Äikän aineistopohajisessa. Se oli se \"Loka\" Laitisen kärjistävä kolumni Faktassa. Vituttaa kun unohdin viitatessa laittaa lopulliseen versioon tuon tekstin julkaisu ajankohdan. Se vie pisteitä ruton lailla!
  <BR>
  <BR>Mietin myös tuota Claes Andersonin tekstiä, mutta luovuin, koska se oli niin vaikea ja taiteellinen. Hauskakin se oli.
  <BR>
  <BR>
   
 13. Kiekko-Antti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, EPS
  Vastasin numero 9 aiheeseen Äikän aineistopohajisessa. Se oli se \"Loka\" Laitisen kärjistävä kolumni Faktassa. Vituttaa kun unohdin viitatessa laittaa lopulliseen versioon tuon tekstin julkaisu ajankohdan. Se vie pisteitä ruton lailla!
  <BR>
  <BR>Mietin myös tuota Claes Andersonin tekstiä, mutta luovuin, koska se oli niin vaikea ja taiteellinen. Hauskakin se oli.
  <BR>
  <BR>
   
 14. Coyotefan82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Phoenix Coyotes, Jokerit
  Kirjoitin aiheesta nro. 11 eli extreme-lajeista. Saas nähdä miten käy, asiaa sain paperille aivan jumalattomasti. Eri asia on, pitävätkö sensorit sitä paskanjauhamisena vai faktana. Sensoreista tuskin kukaan harrastaa offarilaskettelua... [addsig]
   
 15. TwilightZone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen ILVES
  Itse kirjoitin viimeisestä aiheesta, eli nro 12. Siinähän sai valita pari-kolme aihetta ja pohdiskella elämänlaatua... Huomenna sit reaali, joka on kokonaan fysiikan varassa, ja sitäkään mä en osaa yhtään <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_frown.gif"> Ei hyvin mee ...
   
 16. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Minäpäs kirjoitin Kallio-Nuutisen loistavasta Kramppeja ja Nyrjähdyksiä - sarjakuvasta. Melkoista lätinää tuli, mutta sehän näissä esseevastauksissa on tarkoituskin. Olla löytävinään runoista yms. jotain syvällisempiä tasoja. Sarjakuva sinänsä on hyvä aineen aihe.
  <BR>
  <BR>Puhtaaksikirjoittamisvaiheessa meinasi kyllä suoraan sanoen mennä hermo päästä ja sormista.
  <BR>
  <BR>Muuten, aika nolo juttu siinä tekstissä 11 (extreme-juttu?) se loppukommentti Cartmanista. Eihän Cartman sanoisi \"Base jump is bad.... OKAY\" vaan näinhän sanoo tietysti koulukuraattori Hra Mackey. Mmm\'kay?
  <BR>-----------------
  <BR><i>My life\'s a chip in your pile. Ante up!</i>
  <BR><BR><font size=-1>[ tätä viestiä on muokannut: Tj 2001-03-13 18:19 ]</font>
   
 17. Flazor Jäsen

  Noniin, nyt voi jo huokaista helpotuksesta, sillä eiköhän se reaalikin läpi mennyt, vaikka odotukset olivat vähän yhtä sun toista aamulla kun päässä pyöri vain Boney M:n Ma-baker- biisi. Tuli taas kirjoitettua aikamoista potaskaa, ainakin historian esseisiin. Kyllä niistä aina kaksi pistettä saa kun terveellä (?) järjellä ajattelee.
  <BR>
  <BR>Odotan innolla vulkanismi- esseeni pisteitä, siihen olin panostanut ja tällä kertaa tärppi osui oikeaan! Voivat olla sensorit aika hiljasta poikaa kun lukevat kaiken kattavan tietopakettini Krakataun räjähdyksestä <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">.
  <BR>
  <BR>Perjantaina vielä matematiikka, loput menevät jo omalla painollaan. Tosin epäilen, että tuota matematiikan koettani ei edes tarvitse lähettää sinne Helsinkiin naurettavaksi, ii siitä tulee joka tapauksessa..[addsig]
   
 18. J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, EPS
  Oli kyllä mielenkiintoinen tämä reaali. Kun meni paikalle ilman sen kummempia lukemisia, niin eihän siinä voinut muuta kuin ruveta jauhamaan paskaa yleistiedolla ja siihenhän monikin kysymys tarjosi mahdollisuuksia. Synnytin 18 sivua melkoista sontaa. Ei käy sensoreita kateeksi.
  <BR>
  <BR>Vissiin viiteen eri aineeseen vastasin. Ja kysymykset niin ympäripyöreitä, että tässä vaiheessa uskallan ennustaa jotain välille B-E. Geeniteknologia oli aika varma jokeri jossain aineessa ja siitä olisi kyllä riittänyt juttua vaikka toiset kuusi tuntia, mutta ymmärsin lopettaa siinä vaiheessa kun aloitin kolmatta paperia.
  <BR>
  <BR>Yleisesti ottaen reaalista pitää päästä läpi, ellei ole ihan luupää tai vaan kertakaikkiaan jättänyt aivoja kossupulloon tai jointtiin jossain vaiheessa lukiota tms. Paremmat arvosanat vaativat yleensä sitä panostusta.
  <BR>
   
 19. TwilightZone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen ILVES
  No niin nyt on se pitkä matikkakin ohi ... Kertokaapas vähän, minkälaisia tuloksia te saitte ? Meikä vastasi kysymyksiin 1-8 ja 11-12 . Fysiikankin tuloksista olisin kiinnostunut ... (vastasin reaalissa 7 fyssaan ja risteytystehtävään)
   
 20. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Mulla oli lyhyt matikka tänään. Vastasin kysymyksiin 1-7, 10 ja 12.. muistaakseni. Tuskin parani, kun olin korottamassa sitä. No, nyt vaan ruotsia ja enkkua odottelemaan...[addsig]
   
 21. Flazor Jäsen

  Joo ei mitään toivoa, että menis läpi..Vastasin kysymyksiin 1, 3-9..onneksi oli ylimääräsenä koko kuppanen aine. Eipä tarvinne lähettää sensoreille tuota koetta.
  <BR>
  <BR>Taas tuli niin omaa juttua, että alta pois. Taulukkokirjaa apuna käyttäen sovelsin sieltä tehtäviin kaavoja, joita en koskaan ollut aikaisemmin nähnytkään. Äikästä sentään tuli E, ainakin näin alustavasti..
  <BR>[addsig]
   
 22. Pelisilmätön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ILVES
  Minullakin oli tänään lyhyt matikka, tosin olen opiskellut pitkän, joten E:n pitäisi kai olla minimi tavoite. Kumminkin rupeaa tulemaan pelko tyhmistä huolimattomuus virheistä joten M:kin saattaa olla tuloksena. Äikän aineisto pohjanen meni vähän niin ja näin, vain n. 67-70 tälläisiä lukuja opettaja lupaili, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Reaali voi olla yksi aine josta voi jotain tullakin, vastasin 6 kysem. historiassa ja 2 kysym. maantiedossa. Ensi viikolla on sitten äikän otsikko aine, englanti ja ruotsi. Saas nähdä pystynkö parantamaan äidin kieltä, riippuu onko turun reissulta (TPS-Ilves) kova krapula. Englanti on ehkä kielistä vahvin, mutta kaippa kiejakin pitäisi kohta avata. Ruotsi menee sitten jo rutiinilla, syksyllä jäi vaivaiset viisi pistettä A:n rajasta. Kyllä vitutti, mutta parempi onni tällä kertaa. Noin, siinä oli jotain.
   
 23. TwilightZone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen ILVES
  Ei ole kyllä pitkäääään aikaan vituttanut näin paljon ... maanantaina äikkä, joka meni täysin päin takamusta (lähti 70 p., armosta) , sit keskiviikkona reaali, josta n. puolet kysymyksistä 0 pistettä, perjantaina matikka, monta huolimattomuusvirhettä ja niiden lisäksi pari tehtävää nollille, vaikka tarkistin tehtävät pariinkin otteeseen, ja nyt sitten tämä Ilveksen upea montapeliäilmanvoittoa-putki huipentuu kotiedun menettämiseen, ja kesäloman alkamiseen heti pleijarien ykköskierroksella ... grrrr
   
 24. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  V*tun enklanti..

  Olenko ainoa, jonka mielestä tämän päivän enkku oli vaikea? Saa nähdä miten käy.

  Iloinen uutuus oli se tehtävä, jossa piti kirjoittaa tiivistelmä suomeksi. Mutta ei sekään tietysti mikään helppo ollut, mutta kuitenkin ihan mukava uutuus, vaikka omalta osaltani kirjoitukset päättyvät perjantaina - kävi miten kävi.

  Tosiaan ruotsi on viimeinen ja sen jälkeen on tämän pojan yo-kirjoitukset kirjoiteltu ainakin seuraavan kymmenen vuoden ajaksi. Viimeiset kaksi vuotta kun on takonut yo-kokeita, niin nyt saa riittää, meni miten meni. Katsotaan jos nyt menisi kieletkin vihdoin ja viimein läpi..
   
 25. Flazor Jäsen

  Ällää pukkaa

  Ei tuo Englannin koe mielestäni mitenkään vaikea ollut. Omaa hyvyyttänikö? Tuskin..

  Tiivistelmä oli tosin yllättävä heitto, mutta siitäkin selvittiin ilman mitään sen suurempia kommervenkkejä.

  Kuinka moni kirjoitti aineensa aiheesta "Sport - or friendship?" ?..Veikkaisin, että ainakin 75% palstalaisista YO-kokelaista ei voinut vastustaa urheiluaiheen tarjoamaa kiusausta. En voinut minäkään..
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  HIFK - Jukurit
  • 1.45
  • 4.70
  • 5.40
  Lukko - KalPa
  • 1.80
  • 4.20
  • 3.40
  Pelicans - SaiPa
  • 1.63
  • 4.50
  • 4.00
  Sport - Ässät
  • 2.13
  • 4.00
  • 2.70
  TPS - Kärpät
  • 1.88
  • 4.00
  • 3.30