Yliarvostetuin elintarvike

  • 40 286
  • 260

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!

Kiitos tästä, laitetaan testiin.

Mitä tulee juustoihin, mistä täällä on jo väännetty peistä, niin onhan noi edamit ja rasvalle maistuvat kermajuustot perseestä, mutta kyllä suomalainen Emmental (mustaleima) on juustojen aatelia.

Emmental kuuluukin tähän ketjuun. Maistuu samalta, kuin miltä oletan hikisen, kuivahtaneen miesten sukan maistuvan. Ja kaiken sortin laineet näemmä syövät sitä kuin suurtakin herkkua.

En ole koskaan maistanut kaviaaria, mutta viime jouluna eräs naikkonen about pakkosyötti minulle tuota kirjolohen mätiä sellaisessa valkoisessa lillussa. Järkytyksekseni oli aivan käsittämättömän hyvää ja olisin voinut syödä sitä litra tolkulla.

Mätiä, smetanaa, sipulia ja mustapippuria. Oi kyllä. Henkilökohtainen ennätys on puoli kiloa muikunmätiä yhden viikonlopun aikana, plus tietysti lisukkeet.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Makkara on menekkinsä perusteella aika arvostettu elintarvike. Köyhänkään ei ole pakko ostaa makkaraa, terveisin köyhä.

Onko makkara yliarvostettu elintarvike? Minun mielestä ei, jos ei puhuta vorssan sannasta jonka mielestä makkara on vihannes. Makkaraa kulutetaan paljon, mutta syynä on varmasti myös halpa hinta. Sama koskee valmiiksi marinoituja lihoja. Edelleen peräänkuulutan sitä YLIarvostusta, ehkä jokin helvetin kallis ja olevinaan terveellinen elintarvike olisi tällainen. Rypsiporsas?

E. Kerrankin elämässä samaa mieltä TQoFEn kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Nyt olikin kyse siitä onko se samanlaista kuin kotimainen esim. kirjolohen mäti. Sano nyt onko saman makuista. Nimimerkki DC.PAPA kun ei erota kaviaarin makua muihin mäteihin.
Joo joo, mutta yliarvostuksesta tässä ketjussa pääasiassa puhutaan ja siltä pohjalta edellä myös kommentoin.

On niissä tiettyjä yhtäläisyyksiä, mutta erot ovat huomattavia. Samoisin että makua enemmän eroa on rakenteessa. Sammen mustan mätimunan suutuntuma on aivan toista luokkaa kuin hyvätasoisellakin kirjolohenmädillä, puhumattakaan ruotsinlaivan buffetissa aikansa maanneesta mätiastiasta. Belugan suurikokoisia mätimunia ei hevillä unohda jos sellaista herkkua on päässyt maistamaan. Oletan että DC.PAPA ei ole tällaiseen päässyt sekaantumaan, vaan kyse on ollut jostakin feikkikaviaarista tai hieman tavanomaisemmasta sampikaviaarista, mutta voin toki olla väärässä. Siinä tapauksessa ihmettelen arvostelukykyä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jeesus oli venäläinen kantoraketti, todettiin Kansanturvamusiikkokomission eli sittemmin Radiopuhelimien toimesta, mutta mämmin kompostisuuden luonnetta en osaa oivaltaa. Tämä kaipaa jotakin selitystä taakseen. Mämmi on komposti, häh?

Eikös mämmin valmistuksessa toteudu samat periaatteet kuin kompostissa, bakteerit jylläävät molemmissa.
 

Rocco

Jäsen
Homejuusto. Ensinnäkin se on tunnetusti paskaa, ja jakaa mielipiteet yhtä pahasti kuin maahanmuuttokysymys ja pakkoruotsi. Silti sitä halvinta murusina tukusta saatavaa juustoa tungetaan moniin ruokiin surutta sekaan, ettei sitä voi syödä lainkaan. Jos sitä halutaan ruuan mukaan laittaa, niin laittakaa sitä juustoa erikseen kuppiin siihen viereen, niin saa sitä haluavat tunkea omalle lautaselleen, eikä meidän normaalien ihmisten tarvi tuosta kaivosmiehen kullijuustosta "nauttia". Samalla tavalla pastan kanssa monesti tarjotaan parmesania, mikä on varmaan kaikkien mielestä hyvää, mutta homejuusto ei todellakaan ole.

Halpa homejuusto on juustonystävienkin mielestä vastenmielistä, eikä se aineksella mainostettu ruoka ole hyvääkään. Laadukas homejuusto sentään on hyvän juustonkin ystävien mieleen. Mutta ei siltikään minun tai monen muun mieleen.

Pekoni taasen on maailman aliarvostetuin tuote. Siihen käärittynä voisi jopa melkein syödä homejuustoa. Mutta ei pekonikaan ihmeisiin pysty.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Kai porukka sentään muistaa sen Belugan kaviaarin syödä puisilla, luisilla tai kultaisilla syömävälineillä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös mämmin valmistuksessa toteudu samat periaatteet kuin kompostissa, bakteerit jylläävät molemmissa.
Vitut toteudu. Joka puolella kai bakteereita on, mutta ei mämmiä nyt sentään biohajottamalla valmisteta, vaan imellyttämällä ruisjauhoja ja maltaita kuumassa joskaan ei kiehuvassa vedessä. En ole koskaan itse tehnyt mämmiä, vanhemmat ja esivanhemmat varmaan useammassa polvessa kylläkin. Pitäisikö nyt opetella uudella tavalla kompostoimaan vaiko tekemään perinneruokaa bakteriologiaa hyödyntäen?
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Makkaraa kulutetaan paljon, mutta syynä on varmasti myös halpa hinta. Sama koskee valmiiksi marinoituja lihoja.
Onhan se näinkin. Kuitenkin joka kesä ihmiset paistavat grillissä jotakin uutuusmakkaraa, joka on saanut hyvät pisteet Iltalehden suuressa makkaravertailussa. Tai sitten joku kiuasmakkara foliossa talvella. Minusta näissä on mukana kulinaristisiakin piirteitä, eikä pelkkää "täytin mahani, kun oli halpaa" -ajattelua.

Valmismarinoituja lihoja ostan itsekin, halpoja kun ovat, eivätkä ravintoarvoiltaan aivan yhtä huonoja kuin perusmakkarat. Jauheliha ja sisäelimet muodostavat kuitenkin lihansaantini selkärangan. Halpaa, helppoa, proteiinipitoista, lisäaineilla liiemmin kyllästämätöntä ja monikäyttöistä.

Niin että minä syön oikein ja aliarvostettua ruokaa. Makkaranpurijat.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Joo joo, mutta yliarvostuksesta tässä ketjussa pääasiassa puhutaan ja siltä pohjalta edellä myös kommentoin.

On niissä tiettyjä yhtäläisyyksiä, mutta erot ovat huomattavia. Samoisin että makua enemmän eroa on rakenteessa. Sammen mustan mätimunan suutuntuma on aivan toista luokkaa kuin hyvätasoisellakin kirjolohenmädillä, puhumattakaan ruotsinlaivan buffetissa aikansa maanneesta mätiastiasta. Belugan suurikokoisia mätimunia ei hevillä unohda jos sellaista herkkua on päässyt maistamaan. Oletan että DC.PAPA ei ole tällaiseen päässyt sekaantumaan, vaan kyse on ollut jostakin feikkikaviaarista tai hieman tavanomaisemmasta sampikaviaarista, mutta voin toki olla väärässä. Siinä tapauksessa ihmettelen arvostelukykyä.

Tiedä sitten mitä siellä itä-naapurissa joskus aikoinaan syöttivät, kun en mikään kaviaariguru ole ,eikä sellaista minusta tule. Kuvittelisin että se oli ihan jotain tavallista sammen eritettä. Ei ollut mitään suurikokoisia munia, jos sillä nyt maun kanssa on niin paljon tekemistä. Ruotsin laivalla en ko. tavaraan ole koskaan koskenut, onko sitä edes siellä buffassa? Edelleen ei saa kyllä kaviaari mitään fiboja liikkeelle, vaikka mädistä diggaankin.
Eli mielestäni yliarvostettua, otsikkoa mukaillen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kai porukka sentään muistaa sen Belugan kaviaarin syödä puisilla, luisilla tai kultaisilla syömävälineillä?
Arkikaviaarin voi vetäistä huiviin vaikka muovilusikalla, se ei jätä sivumakua. Venäjällä asuessani ostin usein myös en niinkään kaviaaria vaan todella isomunaista krasnaya ikraa. Jumalattoman hyvää sipulin ja smetanan kanssa paljaaltaan ja ilman sipulia leivän päälle aseteltuna.

Mustamakkara on Tampereella törkeästi yliarvostettua.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tiedä sitten mitä siellä itä-naapurissa joskus aikoinaan syöttivät, kun en mikään kaviaariguru ole ,eikä sellaista minusta tule. Kuvittelisin että se oli ihan jotain tavallista sammen eritettä. Ei ollut mitään suurikokoisia munia, jos sillä nyt maun kanssa on niin paljon tekemistä. Ruotsin laivalla en ko. tavaraan ole koskaan koskenut, onko sitä edes siellä buffassa? Edelleen ei saa kyllä kaviaari mitään fiboja liikkeelle, vaikka mädistä diggaankin.
Eli mielestäni yliarvostettua, otsikkoa mukaillen.
On sallittua olla pitämättä kaviaarista tai minkäänlaisista kalanmunista. On punamunaista mätiä yleensä Viikkarin ja Siljan kattauksissa esillä, ainakin sikäli kun joskus harvoin olen käynyt.

Maailman luonnollisin ja arkisin asia on myydä Venäjällä parhaana kaviaarina jotakin mikä todellisuudessa ei ole aivan parasta kaviaaria. Luultavasti näin oli myös neuvostoaikoina, vaikka silloin kaviaaria oli tarjolla ihan eri tavalla paremmin kuin nykyään. Itsekin kävin Neuvostoliitossa ja söin mustaa kaviaaria. Yleensä se oli jotain Sevrugaa jos hyvin kävi, tavallisesti kai mitä lie värjättyä paskaa, mutta ehkä yhden kerran söin neuvostopöydässä ihan oikeaa Belugaa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaviaaria olen maistanut, en tykännyt. Kysyn silti, että onko kukaan maistanut sterletin mätiä? Muistan vaan kouluajoilta puheen erittäin harvinaisesta kultaisesta kaviaarista, jota tuo kala tuottaa.

Yliarvostettua on se vaalea ja kitkerä litku, jota täällä kahviksi kutsutaan. Fazerin Sinisen meinasin myös mainita, mutta sen joku oli jo ehtinytkin tehdä.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
On sallittua olla pitämättä kaviaarista tai minkäänlaisista kalanmunista. On punamunaista mätiä yleensä Viikkarin ja Siljan kattauksissa esillä, ainakin sikäli kun joskus harvoin olen käynyt.

Maailman luonnollisin ja arkisin asia on myydä Venäjällä parhaana kaviaarina jotakin mikä todellisuudessa ei ole aivan parasta kaviaaria. Luultavasti näin oli myös neuvostoaikoina, vaikka silloin kaviaaria oli tarjolla ihan eri tavalla paremmin kuin nykyään. Itsekin kävin Neuvostoliitossa ja söin mustaa kaviaaria. Yleensä se oli jotain Sevrugaa jos hyvin kävi, tavallisesti kai mitä lie värjättyä paskaa, mutta ehkä yhden kerran söin neuvostopöydässä ihan oikeaa Belugaa.

Mustaahan se kaviaari silloin neuvostoaikana siellä syödessä oli, sitähän sai vetää sukkahousuilla ja purkalla mielinmäärin;-)
Joo, onhan siellä ruotsin buffassa sitä mätiä kyllä tarjolla, tarkoitinkin kysymyksellä, onko kaviaaria?
Sitä en ole koskaan missään buffa pöydässä nähnyt. Eikä ole kysymys siitä etten pidä kalanmunista, pidän vaan kaviaaria yliarvostettuna herkkuna. Kun taas tilaisuus koittaa, täytyy yrittää päästä tästä amatöörin viitasta ja kokeilla vaikka tota Belugaa, jos vaikka mielipide muuttuis, vaikka epäilen edelleen....
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Löytyisihän noista vihanneksista, marjoista ja hedelmistä jotain muutakin suuhun kelpaavaa. Silti se on aina tomaatti, kurkku ja jäävuorisalaatti, monella muullakin.
Tomaatti pitää sisällään sen verran paljon terveysominaisuuksia, että ei sen syöntiä nyt yliarvostetuksi voi sanoa. Toki jos on allerginen sille, niin sen ymmärtää.

On lisäksi niin tajuttoman hyvänmakuinen tuote, että en pärjäisi itse ilman. Itseasiassa tomaatti on yksi keskeisimpiä ruoka-aineksia itsellän arjessa. Sen ympärille voi rakentaa vaikka mitä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Valmismarinoituja lihoja ostan itsekin, halpoja kun ovat, eivätkä ravintoarvoiltaan aivan yhtä huonoja kuin perusmakkarat.

Anteeksi OT, mutta mitähän ihmettä?

Itse lihan kilohinta on marinoimattomissa halvempi, eikä pakettiin ei voi laittaa niitä huonoimpia paljoa. Oliiviöljy ja sambal oelek maksavat alle 5 rahaa yhteensä, ja riemua riittää useampaankin käyttökertaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
En ole koskaan maistanut kaviaaria, mutta viime jouluna eräs naikkonen about pakkosyötti minulle tuota kirjolohen mätiä sellaisessa valkoisessa lillussa. Järkytyksekseni oli aivan käsittämättömän hyvää ja olisin voinut syödä sitä litra tolkulla. Jos kaviaari on tätä parempaa, niin sitten on pakko ostaa sitä. Maksoi mitä maksoi. Sori OT.

Siian mäti on huomattavasti parempaa kuin kirjolohen. Kokeilepa sitä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Siian mäti on huomattavasti parempaa kuin kirjolohen. Kokeilepa sitä.
Totta. Kaupoista saa usein vain kirjolohen mätiä, ja joskus sitäkin vain pakkasesta. Hyvinvarustellut kalatiskit tarjoavat tuoreena kirjolohen, siian ja joskus vielä muikun mätiä. Viimeksi mainittukin on kokeilemisen arvoista.

Sinnerin mainitsema valkoinen lillu mahtoi olla smetanaa.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onpas melkoista paskaa tämä ketju. Ei ole juuri ketjun aiheessa pysytty.

Mielestäni nieriä on melko yliarvostettu kala. Tarkoitan nyt siis kaupan kalatiskillä myytävää nieriää. Hintaa on huomattavasti enemmän kuin kirjolohella ja Norjan kassilohella. Samalla rehulla ja samanlaisissa altaissa nieriät on kuitenkin kasvatettu kuin nämä lohet ja kirjolohet.
 

lihaani

Jäsen
Ei ole mainittu Mäkkärin kananuggetteja.

Taannoin Jamie Oliver näytti telkkarissa, kuinka moinen herkku tehdään. Otetaan kanan leikkuujätteet, jauhetaan puuroksi ja maustetaan sekä friteerataan. Jo valmistusta katsoessa oli laatta lentää. Ja silti pennut syödä pupeltavat niitä aivan simona ja hyvää on!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
[Offtopic]
Itse lihan kilohinta on marinoimattomissa halvempi, eikä pakettiin ei voi laittaa niitä huonoimpia paljoa.
Onko sinulla mitään lähdettä, joka vahvistaisi tämän? Minä en löytänyt nopealla googletuksella mitään kovin luotettavaa. Kanankoivet ovat ainakin marinoituina ihka oikeasti halvempia kuin marinoimattomat. [/Offtopic]
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Makuasioista sopii kiistellä. Minä en henkilökohtaisesti pidä noista kumpaakaan erityisen hyvänä verrattuna vaikka Karhuun, vaikka on noita tullut kiskottua Amerikan reissuilla ihan riittämiin. Siellä ne ovat kuitenkin, ainakin jossain määrin, bulkkilagereita.
Kyllä noita myydään sielläkin ns. premium-oluina, kun bulkkioluet ovat näitä Budeja, Millereitä ja Coorseja. Maut toki ovat kuin persereiät, mutta Karhu nyt on omasta mielestäkin sellaista peruslitkua, joka nyt ei vaan pärjää paremmilleen.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko sinulla mitään lähdettä, joka vahvistaisi tämän?
Sitä menee kauppaan ja vertaa samaa tuotetta marinoituna ja naturellina. Helpoiten käy valmispakkausten kanssa. Juju on siinä, että marinoiduissa tuotteissa lihaa on tyypillisesti 70% kun marinoimattomissa on 100%. Siitä sitten pienellä kertolaskulla laskemaan mikä on marinadin hinta ja mikä itse lihan hinta. Esimerkiksi, usein näkee broitskun fileesuikaleita myytävän samaan pakettihintaan siten, että marinoitujen pakettikoko on 300g ja marinoimattomien 250g. Ja kansa ostaa marinoituja kun 'samalla rahalla saa enemmän'. Niinpä niin.

Itse aiheeseen liittyen, aikaisemmin mainitsemani tryffelien lisäksi ravut ovat huikean yliarvostettuja. Vähän syötävää, ja sekin niin pirun hankalasti saavutettavaa. Eikä makukaan mitenkään herkullinen ole.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitä menee kauppaan ja vertaa samaa tuotetta marinoituna ja naturellina. Helpoiten käy valmispakkausten kanssa. Juju on siinä, että marinoiduissa tuotteissa lihaa on tyypillisesti 70% kun marinoimattomissa on 100%...

Ei tuo ihan noin suoraviivaista ole, halvoissa naturell tuotteissa marinadi on osaksi korvattu vedellä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Täällä vaikuttaa olevan monilla ihmisillä järkyttävän sysiankea maku. Jotkut syövät eineksiä ja ryystävät keskipökköä päälle. Vuohenjuustokin on sentään suht aitoa tavaraa eikä mikään makkaraperkaamon mikrotuoteinnovaatio.

En tiedä arvostanko vuohenjuustoa mitenkään erityisen korkealle, mutta kyllä vuohenjuustoa tulee ostettua sen monikäyttöisyyden vuoksi. Erinomaista uunissa, sellaisenaan kuumennettuna tai klassisesti munakoison päällä uunitettuna. Toimii myös grillatun leivän tai laadukkaan voi-/juustosarven kanssa ihan tuoreeltaan, jolloin tuore tomaatti, salaatti ja laadukas öljy säestävät raikasta kokonaisuutta.
Sehän on jo useasti nähty näissä arvostus-keskusteluissa, että makuja on valitettavasti kahta sorttia - hyvää ja huonoa. Ei mitään väliä, mistä on tarkoitus puhua, kunhan pääsee purkamaan angstejaan. Jos joku keksii avata "yliarvostetuimmat autot" -keskustelun, viimeistään kolmannessa viestissä haukutaan Lada 1200 alimpaan helvettiin, kun sedällä oli 80-luvulla sellainen ja se rohisi jo 15 tkm ajon jälkeen.

Vuohenjuusto on todellista herkkua ja tosiaankin monikäyttöistä. Tee vaikka klassinen italialainen tomaattikeitto ja pilko päälle vuohenjuustoa. Sitä leveämpää mallia ei valitettavasti saa kovin monesta paikkaa. Toimisi uunissa lämmitettynä huomattavasti Pirkan (sinänsä kelvollista) ohuempaa tankoa paremmin salaatteissa. Nuorempana en juuri välittänyt noista hiukan haisevammista juustoista, mutta nyt niitä osaa arvostaa.

Kaljakeskustelun voisi kyllä siirtää omaan ketjuunsa. Toki se on peruselintarvike, mutta minusta tämä ketju on väärä paikka tuolle väännölle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös