Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 177
  • 3 327

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi Suomessa ei ole samanlaisia presidentinvaaleja, kuin Yhdysvalloissa? Olisi ollut hauska nähdä millaisia videoita Halosesta tai Haavistosta olisi saatu aikaiseksi. Täytyy myöntää, että nauroin ehkä hieman liikaa tuolle Clintonin haukkumiselle.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Miksi Suomessa ei ole samanlaisia presidentinvaaleja, kuin Yhdysvalloissa?

Koska Suomessa keskitytään kuitenkin pääosin asiaan ja keskustelemiseen kun taas Jenkeissä se on tota massojen huudattamista. Tuli seurattua 2008 vaaleja aktiivisesti ja mietin tuolloin tätä samaa asiaa. Sitten tuli seuraavat Suomen vaalit ja totesin, että kun ne kandidaatit keskittyvät asiaan ja ovat pääosin järkeviä ihmisiä niin ei niiden ajatusmaailmat kovin kaukana toisistaan ole. Moderaattoritkin joutui suorastaan tivaamaan, että olisivat eri mieltä jostain. Tätä ongelmaa ei ihan heti Jenkkien Republikaani/Demokraatti -asetelmaan ole tulossa.
 

Morgoth

Jäsen
Kato, mun kulttuurissa taitaa olla venäläistä vaikutetta. Putin opettaa.

Toivottavasti Trumpin sydän on hyvässä kunnossa...

Sinällään hauskoja nuo mainokset, mutta mielenkiintoista olisi tietää mikä Trumpin linja (olettaen että sellaista edes on) Putinin ja Venäjän suhteen on. Aluksi puheli, että ei hänellä ole ongelmia tulla Putinin kanssa toimeen ja hän pystyy neuvottelemaan. Vaaliväittelyissä toisaalta haukkui Rubiota nössöksi ja kuvitelkaa häntä neuvottelemassa Putnin kanssa. Putin söisi hänet elävältä. Jotain Putinin myönteisiä lausuntoja on, mutta nuo mainokset jossa Hillary haukkuu vihjataan taas aivan erilaiseen politiikaan Venäjän suhteen? Luulenpa, että mitään selvää linjaa ei edes ole. Lienee yhtä arvaamaton kuin Putin, joten tuskin Putininkaan kannattaa vesikielellä odottaa Trumpia presidentiksi. Hillary lopulta varmaan sielläkin olisi paras. FSB pistää vain oman sähköpostipalvelimen pystyyn ja sinne Hillaryn mailit niin kaikki on luettavissa helposti, hih. Trump taas tuskin on vielä kuullutkaan sähköpostista. Cruz varmaan löisi Raamatulla Putinia päähän. Sanders... noh.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Trump on siis lisännyt facebook-sivuilleen videon, jolla Putin näytetään yhtenä USA:n kovimmista vastustajista yhdessä terroristien kanssa. Myös youtubesta löytyi tuo pätkä, jossa samalla pottuillaan Hillarylle:...

Tämä varmasti miellyttää Kremlissä, Trump on antamassa heille takaisin sitä vastakkainasettelua, että Venäjä ja venäläisyys on USA:n vastavoima. Kremlissä tälle on tilausta niin sisä- kuin ulkopoliittisestikin, ei siis ihme, että Putinin porukka kannattaa Trumpia presidentiksi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Obama saattaa sittenkin ehtiä saada läpi tuon SC-nimityksensä, heti kun Garlandin nimi tuli julki, alkoi republikaanien leiri hivenen rakoilla. Jotkut voisivat neuvotella suoraan Garlandin nimityksestä, joillekin tämä käy, mikäli republikaanit nyt sitten häviävät sekä pressanvaalit, että parlamenttivaalit marraskuussa.

linkkiä juttuun: Supreme Court nomination fight: Republican blockade showing cracks - POLITICO
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Obama saattaa sittenkin ehtiä saada läpi tuon SC-nimityksensä, heti kun Garlandin nimi tuli julki, alkoi republikaanien leiri hivenen rakoilla. Jotkut voisivat neuvotella suoraan Garlandin nimityksestä, joillekin tämä käy, mikäli republikaanit nyt sitten häviävät sekä pressanvaalit, että parlamenttivaalit marraskuussa.

Nythän republikaanien esivaalit ovat olleet sellaista hässäkkää, että varmaan siellä leirissä mietitään vaihtoehtoa, että Hillarystä tulee kuitenkin pressa. Jos neuvottelemalla voisi tässä vaiheessa vaikuttaa tuomarin valintaan niin se voisi olla fiksu veto.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

BaronFIN

Jäsen
Trumpilla ei ole vakaata poliittista linjaa. Hänellä on julkisuutta hakeva kampanja, jossa itse sisältö on sivuseikka.
Trump -ilmiön synty on siinä mielessä seuraus amerikkalaisesta vaalijärjestelmästä joka perustuu siihen kuka huutaa kovimmin ja kuka saa ihmiset liikkeelle jotta rekisteröityisivät äänestäjiksi. Esim. suomalaisessa poliittisessa kentässä voisi äänestysprosentit olla aika pieniä jos äänestämistä varten pitäisi erikseen rekisteröityä. Kyllä täälläkin nähtäisiin enemmän spedeilyä jos vaalijärjestelmä olisi sama.

En suostu uskomaan, että Trump on oikeasti noin dille kuin esittää olevansa. Hän on löytänyt sen ainoan keinon millä pistää jauhot suuhun ammattipaskanpuhujille ja se on provoaminen ja mesoaminen ja asioiden äärimmäinen yksinkertaistaminen. Jos hän tulisi valituksi, niin uskoisin sieltä kuoriutuvan valtiomiesmäisempi Trump, joka tullaan jo näkemään Hillarya vastaan (jos ei suhmuroida ulos puoluekokouksessa).
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Keith & Lissu löysivät Trumpin menestykselle yhden selvän syyn: amerikkalaiset ovat tyhmiä. Ehkä osuivat johonkin totuuden siemeneen paremmin kuin osasivat kuvitellakaan. Trump on pelle. Trump on vastenmielinen idiootti. Trump on vain huomiohakuinen liikemies.

Vastaavia luonnehdintoja seurattua sitä on odottanut, missä viipyy se osuvin ja olennaisin. Turhaan. Näköjään tänään joku Jerry Springer sen keksi. Trump on Entertainer. Megajulkkis presidenttiehdokkaana. Tämäkö selittää Donald Trumpin suosion? Ei suinkaan. Mutta se osuu sen hermoon. Kun Keith & Lissu analysoivat Trumpia, hekin hymyilivät leveästi. Jopa "tiukka täti" Päivärinta.

Mikä tärkeintä, tämä skenaario ei tule tyhjästä, toisin kuin kommenteista ja analyyseistä olisi voinut 9 kuukauden ajan luulla. Hieman vulgaari, mutta sopiva vertaus: kun lentokoneet lensivät päin torneja 9/11, kaikki haukkoivat henkeään onko tämä totta vai elokuvaa. Ilmiselvä vastaus on: molempia. Mediaehdokas Trumpillekin oli tilaus; ihmiset nauttivat kokiessaan jotain aivan ennennäkemätöntä!

Olen aivan varma, että kenties juuri tätä katsellessa D. T. koki melkoisen elämyksen. Tai vaikka tätä. Jos Donald Trump olisi vitsi kuten vakavasti ehdotettiin, tai pelkkä vitsinkertoja, voisi homman laittaa pakettiin. Näin ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut. Hän vain "pelaa eri säännöillä kuin muut", kuten joku täällä katkerasti kommentoi. Reagan.

Tiivistetään Trumpin menestys suosion suhteen seuraaviin pointteihin.

1. The Donald

D. Trump on ainutlaatuinen nero, jossa yhdistyy moni asia laadukkaasti. Aiheesta on kirjoitettu kymmenittäin kirjoja, joista minä satuin törmäämään yhteen aasialaisessa kirjakaupassa heinäkuussa 2015, oliko jopa seuraavana päivänä kun katsoin Trumpin ehdokkuusilmoituspuheen youtubessa. Passion! Basic Instincts. Creating Luck. Fear Factor. Revenge. Big Mo! Etäisesti tuttua? Jostain syystä medialle, "asiantuntijoille", ja vastaehdokkaille ei. Kaikki täysin suoraan Trumpin pelikirjasta, aliarviointia myöten.

Trump on aivan kiistämättömästi osoittanut olevansa Voittaja, konkreettisesti - tuo ei ole pelkästään brändiä. Se mikä eniten vielä hämmentää on että heppu ollut lähivuosikymmenen ajan tv:n isoimman realityviihteen päätähti, ohjelman joka kertoo menestymisestä, ja silti ihmiset eivät ota häntä vakavasti. Muistan ajatelleeni joskus tuota katsellessa jo sen ~10 vuotta sitten, että pyrkisi presidentiksi, voisi varmaan pärjätä.

2. Obama

Obama edustaa kaikkea sitä, mikä on tällä hetkellä amerikkalaisten mielestä huonosti, riippumatta siitä miten paljon siitä liittyy aidosti häneen. Trump on tämän täydellinen antiteesi. Kahdeksan laihan vuoden jälkeen ihmiset haluavat, niin, 8 lihavaa vuotta.

3. Ankronikka

Lienee sopiva kuvaamaan GOP:n ehdokasasettelua, Roope Ankka, Mikki Hiiri jne.
Poikkeuksellinen tilanne jossa on valtavasti määrää mutta hyvin heikosti laatua. Joukon ollessa sekalainen Trump iski välittömästi tilaisuuteen määrittää pelikenttä heti.
Kenelläkään muulla ei ole ollut tämän jälkeen tarvittavaa kompetenssia tai kompassia.

4. Twitter-maailma

Ehkä some tehtiin Trumpille käyttöliittymäksi presidentinvaaleihin. Jostain syystä, ilmeisesti vain osaamattomuutta, kukaan toinen ehdokas ei hyödynnä tätä mahdollisuutta kunnolla.
Kun Donald twiittaa, siitä tulee hetkessä uutinen. Kampanjavideot ovat iskeviä.

5. Todellisuus 2016 ->

Eletään muutosaikaa, tämän kaikki näkevät ja tajuavat.
Amerikkalaisia on nöyryytetty taloudellisesti, sotilaallisesti, ja etenkin kulttuurillisesti. "We don´t win in anything." Sitten laskeutuu periamerikkalainen ehdokas, joka vannoo muuttavansa käytännössä kaiken. "We are going to win, win, win." Otatko vastaan?


Näiden jälkeen teki mieli lyödä jotain. Amerikkalaiset olivat tyhmiä - markkina oli tyhmä.
Kuten heinäkuussa 2015 kirjoitin, tilalle haluttiin uutta, innostavaa, konkreettista. Trump.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Trumpilla ei ole vakaata poliittista linjaa. Hänellä on julkisuutta hakeva kampanja, jossa itse sisältö on sivuseikka.

Tama on se valitettava totuus. Kuukausia sitten hanelta kyseltiin etta ketka ovat hanen ulkopoliittiset neuvonantajansa, Donald tuttuun tyyliinsa julisti etta ne tulevat olemaan parhaita, ja etta parin viikon sisalla kuullaan keita ne ovat. Eilen se ilmoitti etta enimmakseen ulkopolitiikan suhteen han tulee konsultoimaan...itseaan.

Tama ei ole vitsi. Valitettavasti.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Se mikä eniten vielä hämmentää on että heppu ollut lähivuosikymmenen ajan tv:n katsotuimman viihdeohjelman päätähti

Nakojaan Trumpin faneja kiinnostaa totuus yhta paljon kuin herraa itseaan. Heitetaan tallaisia jarjettomia kommentteja ja kuvitellaan ettei kukaan kyseenalaista niita.

The Apprentice ei ole koskaan ollut lahellekaan TV:n suosituimpia ohjelmia, ei sinne painkaan. Esimerkiksi vaikka Duck Dynasty on huomattavasti isompi, saa paljon suurempia katsojalukuja kuin The Apprentice parhaimmillaan sai.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Isoimman kuulostaakin paremmalta.

S&P 500 ja Duck Dynasty. Lisää!

Onyango Nelson KENYANS WITH TRUMP, MAKE AMERICA GREAT
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nakojaan Trumpin faneja kiinnostaa totuus yhta paljon kuin herraa itseaan. Heitetaan tallaisia jarjettomia kommentteja ja kuvitellaan ettei kukaan kyseenalaista niita.

The Apprentice ei ole koskaan ollut lahellekaan TV:n suosituimpia ohjelmia, ei sinne painkaan. Esimerkiksi vaikka Duck Dynasty on huomattavasti isompi, saa paljon suurempia katsojalukuja kuin The Apprentice parhaimmillaan sai.

Sori ot, mutta luulisi ainakin Survivorin olevan isompi ohjelma, kuin The Apprentice..samoin Amazing Race ja pari muuta... Trump-reality oli mielestäni aluksi todella hyvää, mutta alkoi toistaa itseään, toki sama ongelma melkein kaikissa realityissa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Koska Suomessa keskitytään kuitenkin pääosin asiaan ja keskustelemiseen kun taas Jenkeissä se on tota massojen huudattamista. Tuli seurattua 2008 vaaleja aktiivisesti ja mietin tuolloin tätä samaa asiaa. Sitten tuli seuraavat Suomen vaalit ja totesin, että kun ne kandidaatit keskittyvät asiaan ja ovat pääosin järkeviä ihmisiä niin ei niiden ajatusmaailmat kovin kaukana toisistaan ole. Moderaattoritkin joutui suorastaan tivaamaan, että olisivat eri mieltä jostain. Tätä ongelmaa ei ihan heti Jenkkien Republikaani/Demokraatti -asetelmaan ole tulossa.

Vain Suomessa voi kyseisen ehdokkaan puolue voittaa, joka ei suostu sanomaan vaaliväittelyissä kantaansa yhtään mihinkään. Mielummin tommoinen amerikkalainen huutokilpailu kuin se, että joku älykääpiö pääsee pääministeriksi pitämällä suunsa kiinni.

Eipä täälläkään niistä "keskusteluissa" päästy ikinä pintaraapaisua syvemmälle. Jokaisessa vaaliväittelyssä käytiin läpi samat asiat, jossa jokaiselle aiheelle annettiin ehkä kymmenen minuuttia aikaa. Joku nero olisi voinnut ehdottaa ohjelman suunnitteluista vastanneille urpoille, että jokaisessa vaaliväittelyssä keskityttäisiin vain tiettyyn aiheesseen ja siitä sitten joristaisiin kolme tuntia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vain Suomessa voi kyseisen ehdokkaan puolue voittaa, joka ei suostu sanomaan vaaliväittelyissä kantaansa yhtään mihinkään. Mielummin tommoinen amerikkalainen huutokilpailu kuin se, että joku älykääpiö pääsee pääministeriksi pitämällä suunsa kiinni...

Samaa mieltä siitä, että jenkkityylinen mielipiteiden ilmaisu on parempi vaihtoehto, kuin suomalainen versio, eli ei sanota yhtikäs mitään.

Silti on syytä miettiä, että kuinka poikkeuksellinen tämänhetkinen republikaanien esivaali on jatkuvine herjoineen. Lokakampanjoita on tuolla ollut aina ja on varmasti tulevaisuudessankin, mutta jos etsii youtubesta väittelyitä G.W.Bush-Kerry, G.W.Bush-McCain, B.Clinton-Bush tai vaikka tältä vuodelta H.Clinton-Sanders, niin ero tämänhetkiseen republikaanisirkukseen on huomattava.

Kaiken lisäksi en sanoisi, että The Donald on kovinkaan konkreettisesti ottanut kantaa useimpiin asioihin. Viimeksi FOXin debatissa Trump antoi esimerkiksi 300 mrd leikkauslupauksistaan ympäristö- ja opetusministeriön leikkaukset, jotka debatin pitäjät olivat etukäteen selvittäneet, että noista säästöjä saa vain muutaman hassun miljardin.

ja tietysti se ei itsessäänkään kuulosta kovin fiksulta, että juuri koulutuksesta ja ympäristöstä halutaan leikata.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Lähdettä tähän? Taisi tulla valittua todella paska esimerkki tähän vertailuun.

Google auttaa. En viitsi puhelimella yrittaa nyt etsia.

Sen verran lunttasin etta duck dynasty parhaimmillaan kerasi n. 12 miljoonaa katsojaa. The apprentice n. 8 mil
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Päivitys delegaattitilanteeseen supertiistai 2:n jälkeen. Illinois'n demokraattien delegaateista osa puuttuu vielä ja jonkin republikaaniosavaltion kanssa on epäselvyyksiä, mutta pääosin näyttää tältä:

REB Trump 229, Cruz 51, Rubio 6, Kasich 81
DEM Clinton 386, Sanders 284

Kokonaistilanne

REB Trump 693, Cruz 422, Kasich 144
DEM Clinton 1 150 (1 615), Sanders 837 (861)

Alkaa tosiaan olla ratkaisun makua ilmassa. Jännätään vielä, että saako Trump yli puolta delegaateista ja miten hyvin Sanders jaksaa lopuissa osavaltioissa. Ensi tiistaina ei ole superia, mutta jaossa kuitenkin 131 delegaattia demokraattien ja 107 republikaanien puolella.
 

Morgoth

Jäsen
Google auttaa. En viitsi puhelimella yrittaa nyt etsia. Sen verran lunttasin etta duck dynasty parhaimmillaan kerasi n. 12 miljoonaa katsojaa. The apprentice n. 8 mil

The Apprentice on päässyt parhaimmillaan yli 20 miljoonan ja vain kolmella viimeisellä kaudella jäi alle10 miljoonan. Duck Dynasty vain kerran päässyt 11.7 miljoonaan ja muuten jäänyt rielusti alle 10 miljoonaan. Aika trumplaisen maailmankuvan saat omata, jos tuossa Duck Dynastyn onnistut voittajaksi vääntämään.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
The Apprentice on päässyt parhaimmillaan yli 20 miljoonan ja vain kolmella viimeisellä kaudella jäi alle10 miljoonan. Duck Dynasty vain kerran päässyt 11.7 miljoonaan ja muuten jäänyt rielusti alle 10 miljoonaan. Aika trumplaisen maailmankuvan saat omata, jos tuossa Duck Dynastyn onnistut voittajaksi vääntämään.

Juu ei mikaan mahdottomuus etta olen vaarassa, mutta siihen on tietysti hyva syy koska luin etta duck dynasty rikkoi ennatyksen.

"Last night’s one-hour Season Four premiere of A&E‘s mega hit Duck Dynasty drew a staggering 11.8 million viewers to rank as the number one nonfiction series telecast in cable history."

Mista saat nuo The Apprentice lukemat?

Ja pointti tietysti oli se etta Klose16 vaitti Trumpin olleen 10 vuotta putkeen kaikkein katsotuimman reality shown stara joka on taytta paskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös