Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 390 558
  • 3 327

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites nää Trumpin puheet NATO-liittolaisten oman onnensa varaan jättämisestä? Siinä vaarannetaan USA:n asema maailman vaikutusvaltaisimpana valtiona. En yhtään hämmästyisi, jos Trump saisi äkillisen "sydänkohtauksen", jos voittaa vaalit.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kiitoksia kaikile vastanneille. Jotenkin tuntuu siltä, että "kourintakohu" tuli viikon liian aikaisin.
 

Carlos

Jäsen
En sano että Trump olisi jotenkin hyvä tyyppi, mutta miten kukaan herranjestas pystyy kirkkain silmin olemaan sitä mieltä että joku Hillary olisi kannatettava valinta??? Hyi helvetti että on niin läpeensä korruptoitunut omia etujansa ajava, läpinäkyvä änkyräpoliitikko ettei pahempaa ole varmaan koskaan edes nähty!

Sikäli tietty Hillary on tuttavallinen valinta, että sama vanha meno jatkuu - jos joku sitä siis haluaa. Trumpilla on ainakin vanhoissa kuvioissa niin paljon vastustajia että uudistuksia tulee jo väkisinkin sitä kautta. Onko muutos sitten huonompaan vai parempaan, on kokonaan eri juttu, mutta in general status quo sammaloittaa, raunioittaa, ja lihottaa.

Surkuhupaisinta tässä kaikessa on tietty se että kaikista jenkkilän viisaista, fiksuista, järkevistä, ja pystyvistä ihmisistä saatiin valittua nuija ja täystuho ehdokkaiksi. Kertoo jo niin paljon koko poliittisen systeemin korruptiosta, pelkkä vitsihän se on. Kellään oikeasti hyvällä ei ole mitään toivoa tulla valituksi, ellei nuole vuositolkulla kaikkia vastaantulevia visvaisia persvakoja, ja/tai omaa valtavaa omaisuutta. Heikkoa on.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En sano että Trump olisi jotenkin hyvä tyyppi, mutta miten kukaan herranjestas pystyy kirkkain silmin olemaan sitä mieltä että joku Hillary olisi kannatettava valinta??? Hyi helvetti että on niin läpeensä korruptoitunut omia etujansa ajava, läpinäkyvä änkyräpoliitikko ettei pahempaa ole varmaan koskaan edes nähty!

Ei todella ole - 25 vuoden valtaisan lokaryöpyn ja tutkinnan jälkeen ei ole löytynyt yhtään mitään. Zilch, nothing. Tämä sähköposti"skandaali" on ehkä kaikkein naurettavin näistä: 33 000 meiliä eikä yksikään langettava. Kuinkahan moni poliitikko pystyisi samaan? No, Bush nuorempi hävitti yli 20 MILJOONAA sähköpostia ja kaikki vain taputteli ystävällisesti selkään, notta reipas poika.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En sano että Trump olisi jotenkin hyvä tyyppi, mutta miten kukaan herranjestas pystyy kirkkain silmin olemaan sitä mieltä että joku Hillary olisi kannatettava valinta???

En usko että kukaan on kirkkain silmin aivan tuotakaan mieltä, kysymys on vain siitä että kahdesta pahasta on valittava pienempi. Maailmanpoliittinen tilanne on sellainen että mieluummin näen Valkoisen talon johdossa kokeneen, asiantuntevan ja ainakin jollakin lailla pätevöityneen ammattipoliitikon kuin politiikasta mitään ymmärtämätöntä narsistia joka uskoo selviävänsä kaikesta vain sillä että on Donald Trump. Yhdysvaltain presidentin vakanssi on pikkuisen väärä paikka ryhtyä opiskelemaan maailmanpolitiikan koukeroita, oli ympärillä kuinka pätevät avustajat hyvänsä.

Järjestelmän mädännäisyydestä toki samaa mieltä, nyt on nähty onnettomin ehdokaskattaus miesmuistiin. Trump ei ole kuitenkaan mikään vaihtoehto vaikka sellaisena mielellään esitetään, vaihtoehtona toimiminen vaatii muutakin kuin sen, ettei ole toiminut politiikassa aiemmin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei todella ole - 25 vuoden valtaisan lokaryöpyn ja tutkinnan jälkeen ei ole löytynyt yhtään mitään. Zilch, nothing.

Ulkopuolisen on mahdotonta ottaa kantaa, onko jotain oleellista jäänyt löytymättä vaikkapa sähköpostien, säätiöiden tai puolueen muita ehdokkaita sortavan toiminnan takia. Toisin sanoen, onko Hillary todellakin se, joka voi esimerkiksi puolueen muiden ehdokkaiden sorrosta sanoa: se on väärin, mutta en tiennyt tästä mitään.

Ihmettelen edelleen sitä, miten USA:ssa voi olla tilanne, jossa Trump kilpailee suhteellisen tasapuolisesti - parin prosentin marginaalilla juuri nyt - Hillaryn kanssa. Nähdäkseni Michael Moore on vähintäänkin kohtuullisen oikeassa listatessaan Hillaryn ongelmia:

* 70 prosenttia äänestäjistä arvioi, että Clinton on epäluotettava ja epärehellinen. Clinton edustaa politiikan vanhoja tapoja, ja hän uskoo vain asioihin jotka voivat tuoda voiton vaaleissa ja on takinkääntäjä.

* Nuoret naiset eivät arvosta Hillarya. Nuoret eivät pidä hänestä ja ei mene päivääkään, ettei 2000-luvun nuori kerro minulle, ettei aio äänestää Hillarya.

Ehkä noissa Mooren esittämissä ongelmissa on perää ja Hillary todellakin kannattaa asioita sen mukaan, mistä hän saa etuja itselleen. Tähän viittaa myös aiempi homokanta.

Siinä ei ole mitään epäselvää, että Trumpia ei tulisi valita. Ongelma on siinä, että juuri Hillary on se ongelma. Hänen ehdokkuutensa tekee Trumpin valinnan pahimmillaan jopa mahdolliseksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maailmanpoliittinen tilanne on sellainen että mieluummin näen Valkoisen talon johdossa kokeneen, asiantuntevan ja ainakin jollakin lailla pätevöityneen ammattipoliitikon
HRC lienee pätevin mitä jenkkilästä löytyy. Johan se pyöritti 8 vuotta ukkonsa taustasysteemejä...
Yhdysvaltain presidentin vakanssi on pikkuisen väärä paikka ryhtyä opiskelemaan maailmanpolitiikan koukeroita, oli ympärillä kuinka pätevät avustajat hyvänsä.
Trumpin hyvä ystävä Vladimir Valloittaja auttaa ja neuvoo kaikissa ulkopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Huolesi on siis täysin aiheeton. hymiö

Ei todella ole - 25 vuoden valtaisan lokaryöpyn ja tutkinnan jälkeen ei ole löytynyt yhtään mitään.
Siitä voidaan olla varmoja, että yksityisetsiväarmeijat (publikaanien ja Trumpin palkkaamina) on olleet etsimässä savuavaa asetta ja viivan alle on jääneet Billin levoton pikkuveitikka ja sähköpostit. Ja eemeleissäkin "syytös" koskee väärän eli privaatin serverin käyttöä.

Clintonin sähköposteista kertoneen FBI-pomon arvostelu kiihtyy – myös entinen oikeusministeri kritisoi | Yle Uutiset | yle.fi
"– FBI toimii oikeusministeriön alaisuudessa, ja oikeusministeriön yleinen kanta on, että keskeneräisiä tutkimuksia ei koskaan kommentoida, tähdensi Heiskanen."
FBI johtaja menee vaihtoon, jos HRC voittaa vaalit.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tulivatpa nämä sähköpostit taas esille Trumpille kuin taivaanlahjana. Aikaa vaaleihin runsas viikko, olisikohan olemassa parempaa ajoitusta?

Se on jo selvää että kisa käydään näillä näkymin todella pienillä marginaaleilla. Olisiko joku voinut kymmenen vuotta sitten uskoa että D.Trump on lähellä USA:n presidenttiyttä?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Trump on toisaalta ollut aika taitava, erityisesti vastustajiensa brändäämisessä, mutta toisaalta sitten aika kehno kampanjoija. Huonot debattisuoritukset, turha riidanhaastaminen väärien ihmisten kanssa, twiittailu aamuyöllä ja tietysti raskaimpana nämä menneisyydestä esiin nousseet ahdistelusyytökset.

On sinällään aika hälyttävä ajatus, että ei tarvitsisi olla kuin hiukan Trumpista kehitetty populisti-pikkuhitleri pyrkimässä USA:n presidentiksi, niin valinta olisi ihan slamdunk varma tapaus. Ja voihan se Trumpkin vielä voittaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Senaatin demokraattipomo Harry Reid syyttää FBI:n pomo Comeyta siitä, että Comey ja FBI eivät ole tuoneet julkisuuteen Trumpin ja Venäjän hallinnon läheisiä ja hyvin tiiviitä yhteyksiä:

Harry Reid accuses Comey of sitting on proof of Trump-Russia ties, possible Hatch Act violation - CBS News

Reidin mukaan yhteydet olisi tullut julkaista jo kuukausia sitten. Ulkopuolisena ainakin Trumpin puheiden, kommenttien kuten twiittien perusteella Trumpilla on vahvat kontaktit Putinin hallintoon. Jutut ovat paikoin kuin Putinin avustajan näppikseltä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisiko joku voinut kymmenen vuotta sitten uskoa että D.Trump on lähellä USA:n presidenttiyttä?
Ei kukaan voinut uskoa Reaganin valintaakaan aikanaan. Amerikka on mahdollisuuksien maa. ;)

Toim huom: Reagan oli kokenut poliitikko, kun lähti tavoittelemaan maailman vahvinta pallia. Reagan kaatoi Neuvostoliiton ja oli hyvä pressa pl talous.
On sinällään aika hälyttävä ajatus, että ei tarvitsisi olla kuin hiukan Trumpista kehitetty populisti-pikkuhitleri pyrkimässä USA:n presidentiksi, niin valinta olisi ihan slamdunk varma tapaus. Ja voihan se Trumpkin vielä voittaa.
Trump on pärjännyt karismallaan niin hyvin, että se on jättänyt varjoonsa tyhjyyttä kumisevan ohjelman. Että sikäli vertaukset Hitleriin on osuvia. Jos DT omaisi edes vähän poliittista vaistoa, niin hänen olisi helposti voittanut erittäin epäsuositun HRC.

Senaatin demokraattipomo Harry Reid syyttää FBI:n pomo Comeyta siitä, että Comey ja FBI eivät ole tuoneet julkisuuteen Trumpin ja Venäjän hallinnon läheisiä ja hyvin tiiviitä yhteyksiä:
Mutta tuotiinhan Hillaryn uudet sähköpostit esiin, vaikka ei ole harmainta hajua onko niissä mitään Hillarya vastaan. Kun samaan aikaan vaietaan DT yhteyksistä vieraaseen ja vihamieliseen valtioon, niin mikä kysymys herää? Mikä on Comeyn ja Venäjän välinen yhteys? Joka tapauksessa Comey ottaa vahvaa roolia.
Jutut ovat paikoin kuin Putinin avustajan näppikseltä.
Voi olla, että Trumpin ainoa seuraama media on RT.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Varmaan aika moneen kertaan täälläkin sanottu: Kahdesta huonosta vaihtoehdosta pitää valita toinen.

Vai pitääkö?

Onhan siellä ehdokkaina myös Libertaaripuolueen Gary Johnson, Vihreän puolueen Jill Stein ja Perustuslakipuolueen Darrell Castle. Moni ei tästä edes tiedä, toisaalta miksi tietäisi, eihän heistä puhuta. USA:laista demokratiaa parhaimmillaan.

Luulisi, että Trumpin ja Hillaryn vihaajia löytyy edes sen verran tuon kokoisesta valtiosta, että edes joku em. ehdokkaista saisi edes vähän enemmän kannatusta ja edes joku heistä mainittaisiin, edes sivulaiseessa, jossakin mediassa. Toki demokraatit ja republikaanit ovat "pääpuolueet".
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Siinä ei ole mitään epäselvää, että Trumpia ei tulisi valita. Ongelma on siinä, että juuri Hillary on se ongelma. Hänen ehdokkuutensa tekee Trumpin valinnan pahimmillaan jopa mahdolliseksi.

Me maltilliset, rationaaliset henkilöt, kuten sinä ja minä (vaikka olenkin vähän oudoksunut viimeaikaista halla-aholaistumistasi) tapaamme aika automaattisesti etsiä totuutta kiihkeiden ääripäiden puolivälistä. Tässä tapauksessa ne ääripäät lienevät peräti sitä luokkaa, että Clinton on aikamme paholainen, jonka pitäisi olla vähintään loppuelämänsä vankilassa, tai mieluummin suoraan saunan taakse vaan, tai että Hillary on toinen äiti Teresa, joka tuo maailmanrauhan ja ikuisen autuuden kaikille.

No, se puoliväli sitten lienee tuo, minkä sinä olet omaksunut eli että Hillary on keskimääräistä merkittävästi korruptoituneempi poliitikko, joka kuitenkin pitäisi valita mieluummin, vaikka valtavan pitkin hampain, ennen Donald Trumpia. Ja yleensähän noin juuri on: totuus on jossain keskivaiheilla, nollan ja sadan väliltä noin siinä 50:ssä. Mutta tässä tapauksessa, mitä enemmän olen perehtynyt näihin asioihin, niin itse löydän sen totuuden, en puolestavälistä vaan jostain about 25:n kohdalla: Clinton on pätevä, älykäs, ahkera ja keskimääräistä rehellisempi valtavirtapoliitikko, tosin liian maltillinen ja haukkamainen omaan makuuni. Ainoastaan republikaanien ainutlaatuinen, fanaattisen energinen lokakoneisto pystyy tähän: tekemään paljon savua ilman mitään tulta...
 
Viimeksi muokattu:

Gwai Lo

Jäsen
Varmaan aika moneen kertaan täälläkin sanottu: Kahdesta huonosta vaihtoehdosta pitää valita toinen.

Vai pitääkö?

Onhan siellä ehdokkaina myös Libertaaripuolueen Gary Johnson, Vihreän puolueen Jill Stein ja Perustuslakipuolueen Darrell Castle. Moni ei tästä edes tiedä, toisaalta miksi tietäisi, eihän heistä puhuta. USA:laista demokratiaa parhaimmillaan.

Luulisi, että Trumpin ja Hillaryn vihaajia löytyy edes sen verran tuon kokoisesta valtiosta, että edes joku em. ehdokkaista saisi edes vähän enemmän kannatusta ja edes joku heistä mainittaisiin, edes sivulaiseessa, jossakin mediassa. Toki demokraatit ja republikaanit ovat "pääpuolueet".

Älä unohda McMullinia!

Voin toki olla väärässäkin, mutta kuvittelisin, että kyllä kohtuullisen suuri osa äänestäjäkunnasta on näistä muista vaihtoehdoista perillä. Ongelma on se, että he eivät henkilöinä tunnu olevan juuri piiruakaan pätevämpiä virkaan: Stein on profiloinut itsensä rokotuskriittiseksi ja wifi-säteilyä pelkääväksi hörhöksi, jonka vaaliohjelma kumisee tyhjiä toiveita aivan kuten Trumpinkin. Johnson puolestaan on käyttänyt arvokkaan aikansa valtamediassa tuomalla muun muassa ilmi, ettei osaa nimetä ainoatakaan ulkomaalaista valtiojohtajaa saatika tiedä, missä tai mikä on Aleppo. Ihmetystä herättää lähinnä, miten noin jäätymisherkkä ja tyhmältä vaikuttava kaveri päätyy ensinnäkään kuvernööriksi.

Käsittääkseni pääsyyn kansallisessa televisiossa lähetettäviin tv-väittelyihin vaaditaan ehdokkaalta noin 15 % kannatusta. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmä on aina pienpuolueita vastaan, mutta en pidä rajaa mitenkään mahdottomana, mikäli niillä sattuisi olemaan oikeasti karismaattinen ja pätevä kandidaatti, joka pystyisi tarjoamaan kahdelle suurelle vaihtoehdon. Näin ei ole tällä kertaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Onhan siellä ehdokkaina myös Libertaaripuolueen Gary Johnson, Vihreän puolueen Jill Stein ja Perustuslakipuolueen Darrell Castle. Moni ei tästä edes tiedä, toisaalta miksi tietäisi, eihän heistä puhuta. USA:laista demokratiaa parhaimmillaan.

Se on kyllä aika jännää että nämä ovat ihan virallisia ehdokkaita mutta eivät ole ollenkaan väittelyissä mukana. Trump kovasti mauhkaa median puoluellisuudesta mutta tuohan nyt vasta puolueellista onkin että kaikille ehdokkaille anneta edes mahdollisuutta väittelyyn.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aika usein jenkkien pressanvaaleissa on ollut se tilanne, että vastakkain ovat sotahullu republikaani ja maltillisempi demokraatti. Nyt asetelma tuntuu kääntyneen päälaelleen. Clinton suorastaan huokuu sellaista asennetta, että hän on kova nainen ja sotapäällikkö. Ja jenkkilässä kovuuden osoitus presidentiltä on aloittaa sota jossakin päin maailmaa. Eiköhän Killary siis vastaa niiden huutoon, jotka kaipaavat myllyjä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
DT on luvannut olla kova köyhille, tummille ja väärää uskoa tunnustaville.

"Sotahullun" Clinttonista tekee se, että ei ole luvannut hylätä liittolaisia aseellisen konfliktin sattuessa. Joten @erku on oikeassa; kun Putinin elämäntehtävä on tullut täytäntöönpanon hetkeen, niin "sotahullu" HRC toivottavasti seisoo meidän rinnallamme.
 

Fordél

Jäsen
Aika usein jenkkien pressanvaaleissa on ollut se tilanne, että vastakkain ovat sotahullu republikaani ja maltillisempi demokraatti. Nyt asetelma tuntuu kääntyneen päälaelleen. Clinton suorastaan huokuu sellaista asennetta, että hän on kova nainen ja sotapäällikkö. Ja jenkkilässä kovuuden osoitus presidentiltä on aloittaa sota jossakin päin maailmaa. Eiköhän Killary siis vastaa niiden huutoon, jotka kaipaavat myllyjä.

Vai voisiko olla niin, että kampanjan aikana Clintonin on osoitettava tässä kohdin kovuutta, jotta olisi myös epäilijöiden silmissä uskottava presidentti? Varmasti jenkeissä on edelleen paljon niitä, jotka epäilevät naisen kykyjä toimia maan sotapäällikkönä. Trumpin kohdallahan tällaista epäilystä ei ole. Sen sijaan hänen kohdallaan epäillään, että on riittävästi ns. tolkun mies, että hänet voisi valita maan sotapäälliköksi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Aika usein jenkkien pressanvaaleissa on ollut se tilanne, että vastakkain ovat sotahullu republikaani ja maltillisempi demokraatti. Nyt asetelma tuntuu kääntyneen päälaelleen. Clinton suorastaan huokuu sellaista asennetta, että hän on kova nainen ja sotapäällikkö. Ja jenkkilässä kovuuden osoitus presidentiltä on aloittaa sota jossakin päin maailmaa. Eiköhän Killary siis vastaa niiden huutoon, jotka kaipaavat myllyjä.

Moikkis sinne jonnekinpäin! Yksi asia, mik'on Trumpin kampanjaa selkeästi auttanut, on että aikaeron ansiosta mahdolliset netti-tukijat itäisessä Euroopassa pystyvät kätevästi täydentämään vihasta hysteerisiä vähän koulutettuja rasisteja Pohjois-Amerikassa. Suorastaan ideaalista, eikös?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trumpin kohdalla kysymys tolkusta on hyvä. Sillähän on tapana käyttää haasteita ja lakimiehiä kuin aseita ja häikäilemättä. Muuttuisiko hän, kun käytettävänä on ilma-armeijoita, divisioonia ja prikaateja suuressa mittakaavassa? Sillein koulukiusaajan malliin, kuten hän on liike-elämässäkin toiminut.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vai voisiko olla niin, että kampanjan aikana Clintonin on osoitettava tässä kohdin kovuutta, jotta olisi myös epäilijöiden silmissä uskottava presidentti? Varmasti jenkeissä on edelleen paljon niitä, jotka epäilevät naisen kykyjä toimia maan sotapäällikkönä.

Minä en perustanut tulkintaani pelkästään kampanjapuheiden varaan, vaan myös siihen, että Clintonin äänestyshistoria on myös äärimmäisen konfliktihakuinen. Ja tokihan se ei mielestäni ihan tervettä kuvaa anna, että Clintonin kampanjapäällikkö puhuu Assangen tappamisesta.

Moikkis sinne jonnekinpäin! Yksi asia, mik'on Trumpin kampanjaa selkeästi auttanut, on että aikaeron ansiosta mahdolliset netti-tukijat itäisessä Euroopassa pystyvät kätevästi täydentämään vihasta hysteerisiä vähän koulutettuja rasisteja Pohjois-Amerikassa. Suorastaan ideaalista, eikös?

En nyt oikein näe, miten tämä verbaalinen oksennuksesi liittyy millään tavalla viestiini, jolle osoitit vastauksen?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Niin, kysymys lieneekin, että mihinkäs sitten oikein perustatkin sen tulkintasi? En viitsi tässä arvuutella kun eivät näköjään modetkaan.

Tämäkö on mielestäsi asiallista keskustelua? Katkot osan kirjoittamastani virkkeestä ja heittelet vastauksesi jotain unisia ja epämääräisiä vihjailuja.

Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella USA:n presidentinvaaleista, mutta sinä jostain syystä haluat nyt torpedoida sen ja ryhtyä "keskustelemaan" keskustelijoista. Ja sitten kehtaat vielä höpistä jotain modeista. Voi taivahan luoja, sanottaisiin Nottajoella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös