Vedonlyönti

  • 3 966 130
  • 21 674

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Chicago - San Antonio HT OVER 79,5 1.90 ~60%
OVER 80 1.91 edelleen pelikelpoinen

Toinen WNBA-vihje.

Dallas - Phoenix, Phoenix ML 1.833 >57%

Pari päivää sitten Phoenix suli 16p johdosta viimeisellä kympillä tappioon Dallasia vastaan. Nyt levänneenä en usko mihinkään romahdukseen ja Phoenix on jokaisella osastolla parempi joukkue. Markkina mielestäni liioittelee edelleen Phoenixin kieltämättä huonoa alkukautta. Pinnacle avasi tämän 1.74 joka on mielestäni lähellä totuutta.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Keskimäärin yhtä usein. Se lajin luonteen ero on jo hinnoiteltu siihen.

Okei. Kävin kysymässä eräällä vedonlyöntipalstalla asiaa ja olivat sitä mieltä, että tennisottelu on riskittömämpi sijoitus kun jalkapallo-ottelu. Ja juuri siksi, koska jalkapallossa on muuttuvilla tekijöillä isompi painoarvo kuin tenniksessä. Lisäksi muuttuvia tekijöitä on tuloksen kannalta jalkapallossa enemmän kuin tenniksessä. Että on niitä näköjään muitakin trolleja kuin minä. Toisaalta eihän ne ole täällä kirjoittelemassa, niin ne eivät ole niin häiritseviä kuin minä. Pysyn siis mielipiteessäni ja lähden ensi pääsiäisenä sitten virpomaan. Voin tulla teillekin, mutta vitsaa saat vaikka karkkia antaisitkin.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
No tietenkin jalkapallossa on enemmän muuttujia toisin kuin tenniksessä jossa on toistuva hyökkäys kuten vaikka koripallossa. Siksipä onkin ne kertoimet jolla tätä riskiä hinnoitellaan...
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Edit: sinä puhut kertoimista ja siitä, että kertoimissa on jo huomioitu pelin luonne ja riskit, kun taas minä puhun itse pelistä ja lopputulokseen vaikuttavista asioista. Näin suunnilleen.

Ammattimaisesti pelaaminen on yhtä kuin pelkkiä numeroita, sama kuin pokerissa. Mikä tekee touhusta helvetin tylsää. Urheiluvedonlyönnissä itse tapahtuma tuntuu jäävän sivuosaan ja tähän en ainakaan itse kykene, jos harrastus pitää muuttaa täydeksi työksi niin eipä siinä ole mitään iloa. Pokerin jätin jo vuosia sitten, kun pöydät alkoi olla täynnä apuohjelmia käyttäviä ABC-pokeria pelaavia kyttääjiä. Sama kuin vedonlyönnissä, kassan pitäisi olla helvetin syvä jotta siitä viivan alle jäävästä osasta olisi jotain konkreettista iloa päivätöiden lisäksi.

Ymmärrän luullakseni mitä attendo ajaa takaa, siinä on hitunen apulais-GM ajattelua (pitää tietää voittaja), olen osittain samaa mieltä siinä että onnistuneen lopputuloksen metsästykseen on paremmat saumat kohteissa joissa ensinnäkin haetaan vain voittajaa. Tästä syystä olen itse keskittynyt Amerikan palloilusarjoihin ja hurahtanut tennikseen. Eurofutiksen moneyline -vedot syövät usein kertoimen niin olemattomaksi ettei niitäkään jaksa kuin pienellä yllärillä.
Futiksessa ja jääkiekossa on se hikinen X aina rasitteena 3-way vedoissa ja pelkällä passiivisuudella voi tasapelejä saavuttaa, kovin helpollakin nykyään. Tenniksessä kun jaksaa seurata pelaajia niin se veto on sitten siinä, yksilössä. Ei vaikuta mitkään maalivahdin vaimon kuukautiset yms.
Sama tietämys siinä "oikeassa" tavassa pelata pitäisi kuitenkin olla, mikäli ne kertoimet pitäisi pystyä biittaamaan. Tässä tavassa vaan työkalupakissa lienee useammin käytössä tuo lyömättömyys mikäli odotusarvot ei kohtaa. Se on kai sitä malttia mitä ei löydy silloin kun uskoo pelkästään löytävänsä voittajia.

Olen oikeastaan melko väsähtänyt veikkaamiseen taas vaihteeksi, vaikka nyt onkin kulkenut ihan jees omaan tasoon nähden. Samoja totisia piirteitä mitä aiemmin mainitun pokerin ympärillä.

edit: Moneyline -> draw no bet kun futiksesta puhutaan
 
Viimeksi muokattu:

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
@Crapbag en tiedä pitääkö pyytää anteeksi, mutta olin juuri poistamassa viestiäni mitä lainasit, koska en enää jaksanutkaan jatkaa keskustelua @Saul Goodman in kanssa, koska näemme asian hänen kansaan niin eri näkökulmasta. Eli tsori, että ehdin poistaa viestin jota lainasit jos siinä nyt tosiaan on mitään tsoriteltavaa. Noin muuten mielenkiintoinen ja hyvä viesti sinulta @Crapbag Pokerin pelaajaksi minusta ei olisi, sillä hyvän käden sattuessa se hymy olisi aina korvissa ja pelkällä ässähailla hiki valuisi pitkin poskia.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
@Saul Goodman[/USER] in kanssa, koska näemme asian hänen kansaan niin eri näkökulmasta.
No mistä luulet että ne kertoimet on keksitty ellei "itse pelistä ja lopputulokseen vaikuttavista asioista"???

Eikä tämä ole mikään "eri näkökulma". Mutta en tiedä miksi ruokin trollia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Joo mutta kun mä en olekaan puhunut markinnan arviosta, vaan itse pelistä ja siitä kummassa, jalkapallossa vai tenniksessä, se arvio toteutuu useammin.

Toki varmasti tenniksessä ennakkosuosikit voittavat useammin kuin esim. jalkapallossa, mutta kuten todettua: kyllä se on hinnoiteltu kertoimissa. Ei niitä kertoimia hatusta vedetä. Väittäisin myös, että tenniksessä suosikit ovat keskimäärin suurempia suosikkeja kuin jalkapallossa, edellämainitsemistasi syistä. Mutta ei tenniksessä 70% suosikki ole sen varmempi osumaan kuin jalkapallossakaan 70% suosikki.

Miten esimerkiksi sitten koripallossa? Siinäkin pistesuorituksia tulee huomattavasti enemmän kuin jalkapallossa ja tasapelin mahdollisuutta ei ole. Entäs verrattuna tennikseen? @Saul Goodman kertoi hyvän esimerkin kolikonheitosta. Siinä muuttujia on äärimmäisen vähän, onko siis kolikonheitossa oikein veikkaaminen todennäköisempää kuin tasabookissa tennismatsissa (olettaen, että arvio on oikeassa)?
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Kieltämättä aika erikoinen väite, että esim. 1,3 kerroin on turvallisempi vaihtoehto tenniksessä kuin jalkapallossa. Jalkapallon 1X2 vedossa 1,3 kertoimen saava joukkue on selkeästi suurempi ennakkosuosikki voittamaan ottelun, jos se pelataan ratkaisuun saakka (kerroin n. 1,05-1,10) verrattuna tennikseen, jossa suosikki saa 1,3 kertoimen. 1X2 vedoissa on tasapelin vaara, mutta sen takia 1 ja 2 merkkien kertoimet on korkeampia kuin sellaisissa vedoissa, joissa on vain merkit 1 ja 2. Luulisi, että pitkässä juoksussa jää yhtä paljon häviölle, jos lyö summa mutikassa 1,3 kertoimia on kyseessä jalkapallo tai tennis.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Nyt kun tätä kolikonheittoa on tarjottu kahden eri nimimerkin taholta, niin tehdäänpä näin. Mä heitän kaksi vuotta kolikkoa joka päivä klo 15 ja laitan tuloksen ylös. Kahden vuoden kuluttua palataan asiaan, kun kolikonheiton tulokset on selvillä. En kyllä tiedä miten kolikonheitto liittyy jalkapallon tai tenniksen lainalaisuuksiin, mutta ehkä se selviää kahden vuoden kuluttua, eikä toi nyt kova homma ole heittää kerran päivässä kolikkoa.

Kiitos asiallisesta keskustelusta @Saul Goodman ja @LikainenLegenda, nyt en jaksa enempää enää. Ja loppupeleissä ihan vittu sama, maailmassa on tärkeämpiäkin asioita. Voikaa hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Molkke

Jäsen
Henrik Borgström varataan 1-2 kierroksilla, kerroin 3,5, tarjoaa Nordicbet. Painoin isolla kiinni, mitä asiantuntijat sanovat täällä. Pidän aika hyvänä kertoimena. Oma arvioi on noin 50-50 että meneekö.
 

Mikko78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kiitos taas, komeasti molemmat väärin :)

Sellaista se välillä on. Silti toivoisin, että Mazaa:n kanssa jatkaisitte vihjaamista. Teillä on sen verran hyvin tehty pohjatyötä noihin, että muille jää tilaa omille pohdinnoille mitkä kohteet valitsee.

Mitä on tapahtunut noille juoksumäärille? Tuntuu että jokainen peli menee overiksi.

Lisätään nyt vielä tennisniiloille sellainen, että jos sieltä tenniksestä löytyy niitä 1,30-1,50 kertoimisia varmoja, niin kiitos niitä vihjeitä tänne.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tsekki- Turkki Over 2. Oletetaan että arviot ovat auringontarkkoja (koska ei puututa nyt siihen mistä arviot syntyy)
Over 60% - Under 40%
Kun overin kerroin on yli 1,7 pelaan sitä X panoksella. Panos määräytyy kassan koosta suhteessa arviooni ja kertoimeen. (Kasvaa mitä isompi OA ja mitä isompi osuma todennäköisyys)
Jos underin kerroin olisi yli 2,6 niin pelaisin sitä X määrällä. ^^sama metodi kuin yllä.

Yhden ottelun lopputuloksella ei ole mitään väliä koska voin hävitä vaikka kymmenen vetoa putkeen, mutta jos arvioni ovat hyviä/osuvia niin 1000 vedon jälkeen olen voitolla ja 10000 vedon jälkeen vielä enemmän voitolla. Kaikki on siis kiinni arvioista, kassanhallinnasta ja kertoimista. Ei joukkueista eikä yksittäisistä peleistä.

Tässä se voitollisen vedonlyönnin siemen on ihan hyvin tiivistetty.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vanhaa sanontaa lainaten: vituiksi meni kuin vapaussota. Ja nyt puhun vain omista tämänpäiväisistä vedoista.

Komea sanonta kyllä! Itselläni Ylikertoimelle kesäkuussa vihjaamieni kohteiden palautus 52%. Suurin piirtein samat olen laittanut tännekin. No, josko se suunta vielä tosta korjaantuisi, paljoa syvemmälle kuoppaan ei enää pääse.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Montaa riviä ei ehdi yön MLB -kierrokselta kirjoitella, mutta yksi kohde sieltä nousee esiin, DET-SEA. Verlander on ollut kuin uudesti syntynyt ja Detroit saa 1.76 kertoimen (Bet365) kotivoitosta, mielestäni erittäin pelattava kohde, etenkin kun Seattlen aloittava syöttäjä Paxton on tuollainen "varamies". Seattle ei ole viime päivinä vakuuttanut, Detroit puolestaan hävisi vierassarjan kaikki kolme peliä hallitsevalle mestarille mutta muuten napsinut voittoja melko tasaisesti.

Jos alkaa ahnehtimaan, niin lisääkin löytyy, tosin MLB -menoon useimmiten kelpaamattomia turhan pieniä kertoimia ja suuria suosikkeja.

PIT-SF pelissä vieraat saa kummulle niinikään kovavireisen ässän, Cueton koko kausi 10-1 voitot, 2.10 ERA ja 1.00 WHIP. Viimeiset 7 starttia, 6-0 ja ERA 1.21, WHIP 0.88! (nämä statsit siis nopeasti kertovat seuraavaa, ERA = Earned Runs Allowed, eli päästettyjä juoksuja per 9 vuoroa. WHIP = Walks, Hits per Inning, eli paljonko vuoroparissa pääsee ukkoa pesälle.) Näillä statseilla ei edes keskimäärin ykköselle käymään.. Näin syöttäjien nämä muutamat perus -statsit nopeasti ja miten ainakin itse niitä tulkitsen.
Ai niin, PIT syöttäjänä vähän pelannut, ekan starttinsa saava kaveri, joten vierasvoitto 2.35 - 1.64 asetelmasta on siinä rajoilla. u/o raja on 8.00, underikin vaikuttaa vahvalta vaihtoehdolta tuolla rajalla.

Kolmas vahva suosikki löytyy TEX-CIN pelissä, kotijoukkue Texas on ollut ihan huikeassa iskussa ja kertoimet asettuu nyt 1.50 - 2.70. Aloittavana syöttäjänä C.Lewis joka on kirjannut tilastoihin pelkkiä voittoja, kun taas Cincinnati heittää kummulle vain pari kertaa aloittaneen ja kahdeksan vuoroparia syöttäneen DeScaflanin. Tähän voisi melkein iskeä kotivoittoa tasoituksella. Texasin 15 viimeistä kotipeliä näyttää 12 voittoa, ihme jos tässä kohtaa kompastuvat. Jos kerroin olisi 1.30 niin se ei olisi kovinkaan hyvä pelikohde, sen MLB on opettanut..


Nonniin, tätä kirjoittaessa piti lyödä pieni live Kroatialle, sekunnin olin tyytyväinen kun Espanja sai pilkun ja nyt taas pärisen kun 2-1 maali helähtää ajassa 88.. voi prkl!
 

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Omalla kohdalla kyllä ihan järkyttävä saldo näissä futis-kisoissa. Osumia pyöreä 0. Nolla. Reilu kymmenen betsiä laittanut ennen pelejä, sekä livestä.
Kirpeimmät ohi menneet: lauantain peleissä ollut Belgia ja Portugali tuplana, 20€:n panoksella
Viimeviikolla puoliajalla lyötynä Saksan voittoa Puolasta viidelläkympillä
Sekä tuo äskeinen Espanja - Kroatia puoliajalla löin Espanjaa 40€:lla...

En tiiä, mikä oikein olisi nyt pelastus pelikassalle.

Koska se jääkiekko nyt taas alkoikaan...?
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Omalla kohdalla kyllä ihan järkyttävä saldo näissä futis-kisoissa. Osumia pyöreä 0. Nolla. Reilu kymmenen betsiä laittanut ennen pelejä, sekä livestä.
Kirpeimmät ohi menneet: lauantain peleissä ollut Belgia ja Portugali tuplana, 20€:n panoksella
Viimeviikolla puoliajalla lyötynä Saksan voittoa Puolasta viidelläkympillä
Sekä tuo äskeinen Espanja - Kroatia puoliajalla löin Espanjaa 40€:lla...

En tiiä, mikä oikein olisi nyt pelastus pelikassalle.

Koska se jääkiekko nyt taas alkoikaan...?

No, et ole ainakaan ainoa. Itselläni oli samainen Belgia+Portugali -tupla lauantaille, tosin vielä hieman suuremmalla panoksella. Tälle päivälle Kroatia-Espanja -peliin oli seuraavat vedot:

Espanjan voitto
- Ramos tuhrii pilkun 72. minuutilla

alle 2,5 maalia
- Perisic tekee 2-1 -maalin 87. minuutilla

alle 3,5 korttia
- Samainen Perisic ottaa pelin tärkeimmän kortin riisumalla paitansa maalin jälkeen ja tämä oli ottelun 4. ja viimeinen kortti. Lisäksi yksi korteista tuli suunsoitosta ja yksi virheellisesti puhalletusta rankkarista

Naurattaisi jos ei vituttaisi :D Tuo rangaistuspotku on kyllä jännä. Jos sen suorittaa sellainen joukkue mitä vastaan on lyönyt vetoa, on se varma maali. Jos taas se joukkue, jonka puolesta on lyönyt vetoa, tuntuu se viuhuvan lähes aina minne sattuu. Tänään sen epäonnistuminen ei kauheasti haitannut, koska rekkalappu huusi underia tuosta pelistä ja olisi osuessaan tuonut suuremman voiton kuin Espanjan voitto, mutta kuten todettua, meni sitten sekin lopulta kusemaan viimeminuuteilla....
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
@LikainenLegenda tai @Saul Goodman jätkät hei, yksi juttu vielä. Kolikko on valmiina, mutta yksi juttu vielä kiikastaa. Eilenhän sanoitte, että kolikonheiton pitäisi olla yhtä varma sijoitus kuin tennis, koska siinäkään ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Tämä oli siis teidän nokkela vertauksenne, kun trollina kehtaan väittää tenniksen olevan varmemman sijoituksen kuin fudis, jos molemmissa kerroin 1,3. Ongelma on nyt vaan siinä, että nyt kun alan klo 15 kahden vuoden koejakson kolikonheitolla, niin tolle kolikolle pitäisi tehdä jotain, jotta kokeessa olisi järkeä ja se olisi tilastollisesti validi. Nyt jos alan vaan normi kolikko heittämään, niin siinähän odotusarvo on 50/50, mutta tennisottelussa missä toinen on ennakkosuosikki kertoimella 1,3 se odotusarvo ei ole 50/50. Mitä tolle kolikolle siis pitää tehdä, jotta toisen puolen saan selväksi suosikiksi ja näin tämän kokeen tilastollisesti pitäväksi ja vertailukelpoiseksi?
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
@LikainenLegenda tai @Saul Goodman jätkät hei, yksi juttu vielä. Kolikko on valmiina, mutta yksi juttu vielä kiikastaa. Eilenhän sanoitte, että kolikonheiton pitäisi olla yhtä varma sijoitus kuin tennis, koska siinäkään ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Tämä oli siis teidän nokkela vertauksenne, kun trollina kehtaan väittää tenniksen olevan varmemman sijoituksen kuin fudis, jos molemmissa kerroin 1,3. Ongelma on nyt vaan siinä, että nyt kun alan klo 15 kahden vuoden koejakson kolikonheitolla, niin tolle kolikolle pitäisi tehdä jotain, jotta kokeessa olisi järkeä ja se olisi tilastollisesti validi. Nyt jos alan vaan normi kolikko heittämään, niin siinähän odotusarvo on 50/50, mutta tennisottelussa missä toinen on ennakkosuosikki kertoimella 1,3 se odotusarvo ei ole 50/50. Mitä tolle kolikolle siis pitää tehdä, jotta toisen puolen saan selväksi suosikiksi ja näin tämän kokeen tilastollisesti pitäväksi ja vertailukelpoiseksi?
Harjoittele päivän verran heittämään klaavaa ja sitten huomenna pistetään klaavalle kerroin 1,3. Sen jälkeen on kiinni vaan sun kädestä, eli ei ole paljon muuttuvia tekijöitä ja sijoituksen pitäisi olla varmempi kuin fudis.

Eli tilastoinnit käyntiin vasta huomenna.

Muutoinkin kiitokset hyvästä setistä. Onpa ollut silmiä avaavia havaintoja vedonlyöntimarkkinasta :)

Ja jottei mene vaan ruokkimiseksi, niin otetaanpa edes jotain hajatelmaa tälle päivälle. Islanti-Itävalta -matsin overeissa 2 ja 2,5 saattaisi olla ideaa tarjolla. Itävallan on pakko hakea voittoa ja luulisi avaavan paikkoja jompaan kumpaan suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Otetaanhan esimerkiksi...
tennisottelu Möttönen (1,50) vastaan Mähönen (2,50)
sekä jalkapallo-ottelu
Rymättylän Soihtu 1,50
tasapeli 3,80
Kuusjoen Humu 5,90

Kenelläkään ei ole mitään tietoa Möttösen eikä Mähösen tennistaidoista, eikä mitään käsitystä Rymättylän Soihdun tai Kuusjoen Humun tasosta ja pelaajista.
Jos toiseen noista olisi pakko panostaa 1,50 kertoimella, niin väittäisin, että aika moni valitsee tenniksen ja Möttösen. Jalkapallossa joukkueelle ei tule välttämättä montaakaan hyvää maalintekopaikkaa, mutta ei siihen tarvita kuin yksi tavallinen kulmapotku ja vaikka vähän tuurillakin se altavastaaja saa maalin. Ja sitten kertoimen 1,50 saaneen joukkueen pitääkin tehdä kaksi maalia voittaakseen. Ja peliä on helppo jäädyttää, jalkkiksessa taidetaan sanoa, että parkkeerataan bussi kuudentoista rajalle tai jotenkin näin. Se on nähty nyt EM-kisoissakin. Eli siinä on iso mahdollisuus, että se toinen joukkue voittaa tai tulee tasapeli.
Tenniksessä taas ottelu etenee aivan eri tavalla. Piste kerrallaan. Syöttövuoro kerrallaan. Siinä pelataan erät, jopa 5 erää saattaa olla. Koko ajan tapahtuu.
Puhutaan toisteisuudesta, toistettavuudesta.
Tappiolla olevan, kertoimella 1,50 otteluun lähteneen ennakkosuosikin on "hieman" helpompi nousta voittoon tenniksessä kuin jalkapallossa. Eikä vähiten sen takia, kun tenniksessä ei ole tasapelejä, kuten nimimerkki attendo jo yritti eräälle selittää.

Vaikka toki teoriatasolla ja taskulaskimen näytöllä se 1,50 on yhtä todennäköinen tenniksessä ja jalkapallossa. Mutta kun kyse ei ole vain numeroista, vaan urheilusta ja eri lajeista. Asioista, jotka oikeasti tapahtuu.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otetaanhan esimerkiksi...
tennisottelu Möttönen (1,50) vastaan Mähönen (2,50)
sekä jalkapallo-ottelu
Rymättylän Soihtu 1,50
tasapeli 3,80
Kuusjoen Humu 5,90
...

Edelleen se missä menet metsään on kun tuijotat noita yksittäisinä otteluina. On totta että YKSITTÄISESSÄ ottelussa tenniksessä vähemmän muuttujia.
Otetaan taas pätkä rautalankaa jos menisi jakeluun.

Oletuksena jälleen kerran että ARVIOT on luotivarmoja ja olemme saaneet molemmille suosikeille 70% ja täten pelattavaksi.

10 samanlaista peliä pelattuna voi suhteet hyvinkin olla:
Tennis: 8-2
Futis 5-3-2

Tällöin tennis on voitollinen ja fudis tappiollinen ja sattumalla vielä melko suuri vaikutus.
Ymmärtänet kuitenkin itsekin että sattuman osuus vähenee sarjassa?

Otetaanpa sitten että on pelattu 1000 samanlaista peliä jolloin voidaan oikeasti tarkastella kiinnostuneena miten menee (Edelleen oletus että ARVIOT totta kuin vesi)
Tennis: 805-195
Fudis: 810- 120- 70
Tällöin molemmista olemme voitolla ja toteutuma hyvin arvioiden kaltainen. Ja mitä pidempi sarja niin sitä lähempänä ollaan arvioita (jos ne siis on hyviä ja kohdillaan)
 
Edelleen se missä menet metsään on kun tuijotat noita yksittäisinä otteluina. On totta että YKSITTÄISESSÄ ottelussa tenniksessä vähemmän muuttujia.
Otetaan taas pätkä rautalankaa jos menisi jakeluun.
Otetaanpa metrinen pätkä ratakiskoa, jos suostuisit uskomaan:
Totta vitjussa pitää keskittyä yksittäiseen otteluun, eikä haihatella tuhansista vedoista, että ei haittaa jos suurin osa menee väärin.
Ja kyse on lyhyen tähtäimen sijoittamisesta: Olet tänään voittanut tenniksestä 226 euroa, mutta illalla olisi ennakkoon mietitty hyvä pesäpallokohde tulossa. Vieläkö tavoittelet lisää vai riittääkö tuo 226 euroa? Mikä on tilanne, jos se veto menee väärin tai osuu.

Ja sama kuukausituloksen kanssa. Tavallaan sitä miettii, että lyö haluamansa vedot riippumatta siitä, mikä on kuukauden tilanne, mutta kyllä se pitää ottaa huomioon mm. panoksen suuruutta miettiessään. Mutta ymmärrän kyllä, että joillekin se kuukausitulos ei merkitse, vaan pelikassa voi olla 3115 tai 2934 euroa ja vedot yksittäisiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös