Vancouver Canucks 2023–2024

  • 105 328
  • 595

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyviä uutisia!





No jos nyt ei vielä mennä tosissaan tuonne, mutta tuossa Lindholmin kaupassa yksi tärkeistä asioista oli tämä ajankohta. Pelaajille asettuminen uuteen joukkueeseen ottaa usein oman aikansa ja nyt kun tässä on kuukausi aikaa sinne siirtojen takarajallekin, niin Lindholmille jää reilut 30 peliä aikaa oppia uuden joukkueen systeemeihin.

Tuosta Carolinan mestaruuskaudesta Rutherford sanoi, että tuolloin häntä mietitytti lähinnä Detroitin ja Ottawan joukkueet sen suhteen, että kannattaako satsaukset keväälle. Nuo molemmat putosivat sitten ennen Itäisen konferenssin finaaleita jatkosta ja lopulta Carolina onnistui voittamaan Itäisen finaalissa Buffalon otteluvoitoin 4-3 ja finaalissa sitten Edmontonin samoin lukemin.

Rutherfordin hankinnat siirtotakarajan lähestyessä tuolloin olivat Doug Weight ja Mark Recchi. Weight (ja Erkki Rajamäki) siirtyivät tosiaan noin kuukautta ennen Bluesista, jonne menivät Michael Zigomanis, Jesse Boulerice ja Magnus Kahnberg sekä ykköskierroksen vuoro (Matthew Corrente) ja kaksi neloskierroksen vuoroa (Cade Fairchild ja Reto Berra). Toinen hankinta tuolloin oli lähellä siirtorajaa tullut Recchi, josta Carolina maksoi Krys Kolanosin, Niklas Nordgrenin ja toisen kierroksen vuoron (Kevin Marshall).

Vuonna 2016 Pittsburghin voittaessa mestaruuden Rutherfordin varsinaisen siirtotakarajan hankinta oli Justin Schultz (vaihdossa kolmoskierros - Filip Berglund), jolla oli pieni rooli playoffeissa (isompi rooli vasta seuraavalla kaudella). Isompi joukkueen muokkaus nähtiin tuolloin tammikuun puolivälissä, kun David Perron ja Adam Clendening vaihtuivat Carl Hageliniin, jolla oli playoffeissa iso rooli kakkosketjussa HBK-Linessa. Hagelin teki playoffeissa 16 pistettä 24 peliin ja kantoi isoa roolia alivoimilla.

Seuraavan kauden Pittsburghin mestaruudessa Rutherford oli maltillisempi siirtotakarajalla (joukkue oli runkosarjan kärkiporukassa tuolloin) eikä hankkinut kuin kaksi pakkia, Mark Streitin ja Ron Hainseyn. Streit kaupattiin neloskierroksen vuoroon (Paul Cotter) ja Hainsey kakkoskierrokseen (Jake Leschyshyn) ja Danny Kristoon. Streitilla oli playoffeissa pieni rooli, mutta Hainsey pelasi puolustuksen eniten Dumoulinin kanssa ja voitti Stanley Cupin ensimmäisen ja ainoan kerran urallaan 36 vuotiaana.

Noissa kolmessa mestaruudessa kahdessa Rutherfordin tärkeimmät siirrot tehtiin siis jo hyvissä ajoin ennen playoffeja kuten tässä Lindholmin siirrossakin. Siinä mielessä tuo Don Taylorin twiitti osuu kohteeseen. Vain se sivutuote mestaruus on enää saapumatta.





Lindholm ainakin aloittaa uransa Vancouverissa Petterssonin kanssa, mikä oli aika odotettuakin. "Elias Line" siis yhteen ja saa nähdä nyt sitten olisiko tuota mahdollisuutta jatkaa tämän kauden jälkeen. Pettersson ja Lindholm pelasivat aikanaan (Petterssonin tulokaskaudella NHL:ssä) samassa ketjussa Ruotsin maajoukkueessa MM-kisoissa, joten tuota kautta heillä on vähän yhteistä. Numeroksi tulee #23 hänen poikansa syntymävuoden mukaan. Tuolla 23 numerolla Vancouverissa on pelannut ruotsalaisista aikaisemmin Gradin, Edler ja OEL.

Vielä tässä vaiheessa tuolla jatkolla ei voida spekuloida sen enempää, kun siellä on nyt paljon mahdollisia muuttuvia palasia jatkoa ajatellen;



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsfordille tuli ikävä 1-2 kotitappio Pacificin jumbolle San Joselle. Silovs pelasi maalissa ja Abbotsfordin ainoan maalin teki Marc Gatcomb pelin loppupuolella. Jotenkin vähän laiskan oloista pelaamista nyt enkä tiedä sitten vaikuttiko lähes viikon tauko tuossa. Wolaninia ja Driesia kaivattaisiin takaisin ja voi hyvin olla, että tuota joukkuetta tullaan muutenkin vähän mylläämään vielä loppukaudesta.

***

Tähdistöpelin taitokisat pidettiin myös ja parissa kisassa Vancouverin pelaajatkin olivat hyvin edustettuina:

- Pettersson vei nimiinsä syöttökisan ja Miller oli lämärikisan kakkonen. Petterssonilla oli viime kaudella 103,2 mailin lämäri ja nyt vain 98 mailin. Ura laskusuunnassa?

- Hughes oli kierrosluistelussa kakkosena juuri ennen Makaria.

Demkon hetkeksi osui olla halaamatta Swaymania:





Tuntee seuran historian kun ei turhaan halaile Bostonin pelaajia ja pitää maskissa Ginon nimeä?

***

Mynio oli jälleen tehoilla viime yönä WHL:ssä.





Tuota muuten mietin silloin kun joukkue teki sopimuksen Mynion kanssa mutta ei kuitenkaan BRZ:n, että mistä mahtoi johtua. Kudryavtsevkin (kesän '22 pakkivaraus) saatiin sopimukseen aika nopeasti. Olikohan tuo kauppanappulana jo tuolloin? Sellaisiakin huhuja kuulin myös, että ei ollut kiinnostunut tekemään sopimusta (ilmeisesti Hughesin vuoksi), mutta en tiedä voiko tuossa olla perää kun puhutaan kuitenkin vasta juuri varatusta pelaajasta.

***

Surullinen uutinen muuten hienoon aikaan:





Lokakuussa 2022 Ryp tuli mukaan seuran toimintaan ja nyt jo menehtyi. En tiedä tuosta sen tarkempia yksityiskohtia, mutta surullinen uutinen joka tapauksessa.

***

Mike Kellyn näkemys vielä tuosta Lindholmin kaupasta:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford pelasi viime yönä viimeisen pelinsä ennen tähdistöpeliä ja onnistui voittamaan siinä San Josen 3-2 lukemilla. Kahdeksan peliä viimeisistä seitsemästä on ratkennut maalin erolla, mutta saldo noissa tasaisissa peleissä on voitosta huolimatta 3-5, kun ennen näitä nuo yhden maalin pelit kääntyivät Canucksille 7-4 saldolla. Viime aikoina yskinyt ylivoima tuotti nyt kaksi maalia ja tuo oli ratkaisevassa asemassa voittoon.

Onneksi voitti siinäkin mielessä, että pelin avauskiekon kävivät pudottamassa Canucks-legendat Jyrki Lumme, Dave Babych, Kirk McLean ja Darcy Rota. Tuo peli oli Vancouver Canucksin teemapeli ja etenkin Lumme sai aika hienot suosiot 5600 päiseltä yleisöltä.

Kokoonpano tuossa pelissä oli seuraava:





Abbotsfordin ongelmana on ollut viime aikoina nähdäkseni noiden kiekollisten pakkien puuttuminen ja tuo on näkynyt usein noilla ylivoimillakin tasaisissa peleissä. Ylivoiman avainpakki Wolanin on ollut sivussa jo pitkään samoin kuin toinen ylivoimaa pelaamaan kykenevä Akito Hirose. Jack Rathbone ehdittiin puolestaan kaupata pois jo syyspuolella ennen noiden loukkaantumisia. Jett Woo pelaa siellä ylivoimaa eikä tuo ole kyllä Woon paikka vaikka muuten ihan hyvin onkin pelannut.

Nyt Abbotsfordilla oli ihan hyvä alku, mutta San Jose teki pelin ensimmäisellä laukauksellaan maalin kun Thomas Bordeleau lähetti kiekon maalille ja Ethan Cardwell ohjasi sen sisään. Toisen erän puolivälissä entinen Canucksin prospecti Cole Cassels iski ylivoimalla vieraat 0-2 johtoon. Maalin syötti entinen Abbotsfordin hyökkääjä Kyle Rau. Jäällä tuossa ylivoimassa oli myös entinen Abbotsfordin pelaaja Jack Studnicka.

Toisen erän puolivälissä tuon maalin jälkeen Abbotsford alkoi ottamaan pelin ohjia voimakkaammin itselleen ja onnistui tekemään kolme maalia erän jälkimmäisellä puolikkaalla. Cole McWard ja Max Sasson osuivat ensin rautoihin ja sitten Linus Karlssonin hieno laukaus ohitti Barracuda-veskari Romanovin. Erän lopussa Bains taisteli hyvin kiekon kulmasta entiselle San Josen pakille Nick Cicekille, joka laukoi tasoituksen.

Kolmas maali nähtiin erän loppuun hienon ylivoimasyöttökuvion jälkeen, kun Sasson teki Rädyn ja Karlssonin syötöistä voittomaalin. Kolmannessa erässä Abbotsford puolusti hyvin johtoaan ja otti mielestäni ansaitun voiton. Pelin tähdillä Karlsson (1+1), Sasson (1+1) ja Cicek (1+0). Nyt joukkue jää siis tähdistöpelin tauolle ja tuohon tähdistöpeliin osallistuu Abbotsfordilta Arshdeep Bains, joka on AHL:n pistepörssin kahdeksas ja johtaa Abbotsfordin sisäistä pistepörssiä 13 pisteellä ennen Linus Karlssonia.

Tuossa tuo Bainsin hyvä syöttö jäistä Cicekille:





Karlssonin Abbotsfordin avausmaali:





Max Sassonin tekemä pelin voittomaali:





***

Tuota muuten mietin silloin kun joukkue teki sopimuksen Mynion kanssa mutta ei kuitenkaan BRZ:n, että mistä mahtoi johtua. Kudryavtsevkin (kesän '22 pakkivaraus) saatiin sopimukseen aika nopeasti. Olikohan tuo kauppanappulana jo tuolloin? Sellaisiakin huhuja kuulin myös, että ei ollut kiinnostunut tekemään sopimusta (ilmeisesti Hughesin vuoksi), mutta en tiedä voiko tuossa olla perää kun puhutaan kuitenkin vasta juuri varatusta pelaajasta.

Noihin boldattuihin kohtiin sain muuten eilen selvyyden Halfordin ja Broughin podcastista, jossa sisäpiirin toimittaja Rick Dhaliwal oli vieraana:


Tuosta pari kohtaa:

- Canucks neuvotteli Chris Tanevin siirrosta Flamesin kanssa, mutta jätti nuo neuvottelut kesken kun sai sellaisen tunteen, että Calgary haluaa Tanevista ykköskierroksen vuoron.

- On edelleen kuitenkin Tanevin perässä, mutta jos eivät saa kauppaa aikaan yrittävät häntä sitten mukaan vapaiden agenttien markkinoilta. Vancouver haluaisi Tanevin todella paljon, mutta kysyntää on ympäri NHL:n.

- Canucks on Tanevin listalla korkealla ja ehkä kovin ehdokas on Toronto. Kukaan ei Dhaliwalin mukaan rakasta Tanevia enemmän kuin Leafsin manageri Brad Treliving.

- Joukkue on tyytyväinen tähän mennessä, kun eivät joutuneet antamaan Lekkerimäkeä, Willanderia tai ketään Abbotsfordista.

- Flames piti Hunter Brz:sta paljon jo draftin aikana (Flameshan varasi vuorolla 48 puolustaja Etienne Morinin ja seuraava vuoro heillä oli vasta tuon Vancouverin kolmoskierroksen (75.) jälkeen).

- Vancouver neuvotteli Brz:n agentin kanssa sopimuksesta, mutta ei ollut lähellä ennen tammikuuta. Tuosta sopimuksesta Dhaliwal ei uskonut tulleen kuitenkaan ongelmaa mikäli Brz olisi pysynyt.

- Kuzmenkon kohdalla lopulta jopa miehen ukrainalaissyntyinen agentti Dan Milstein oli sitä mieltä, että on aika siirtyä eteenpäin. Milstein taisteli kyllä todella paljon ennen tuota Kuzmenkon pysymisestä Vancouverissa.

- Kun Vancouver hankki Zadorovin, molemmat osapuolet neuvottelivat jatkosopimuksesta. Milstein sanoi yrittävänsä saada jatkoneuvotteluja päätökseen ennen kauden loppua. Kuzmenkon tilanne ei vaikuttanut Milsteinin suhteisiin Canucksin johdon kanssa.

- Milsteinilla on erittäin hyvä pelaaja siirtymässä Venäjältä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan ja Canucks on yksi kiinnostuneista joukkueista.

- Jotain totuutta saattoi olla Zadorovin huhuissa, mutta kaikki ovat ne kieltäneet. Mikäli noissa on perää, niin se liittyy Taneviin (Eli omana tulkintana ilmeisesti Zadorovia koitetaan mahdollisesti vielä kaupata mikäli Tanevin kanssa päästäisiin lähemmäs kauppaa, muuten ei). Zadorov haluaisi sopimukseen mittaa.

- Vancouver neuvottelee UFA-pelaajiensa sopimuksista kauden jälkeen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onko nimestä tietoa tai arvauksia? Ilmeisesti joku varaamaton kaveri kuitenkin.
Ei mitään havaintoa, mutta esim seuraavat pelaajat ovat Milsteinin tallissa:




Ei tuolla nyt mitään ainakaan omaan silmään erikoisen hyvää ollut tarjolla. Varmaan tuo Atanasov olisi kiinnostavin ikänsä ja kehittymisensä puolesta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eikös tuossa kuukausi tai pari takaperin ollut huhua, että Canucks on kiinnostunut Alexander Chmelevskistä? Tuo on ainakin Millsteinin firman listoilla asiakkaana. Sharks omistaa edelleen pelaajaoikeudet, eli jollain kaupalla ne pitäisi sieltä ensin haalia Vancouveriin kuitenkin. Tuskin vaatii kovinkaan paljoa vastinetta.

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onko nimestä tietoa tai arvauksia? Ilmeisesti joku varaamaton kaveri kuitenkin.
Ei ole kyllä mitään tietoa kenestä puhuttaisiin, mutta voisi olla juuri @Bosco esiin nostama Chmelevski.

***

Lekkerimäki teki eilen jatkoajalla voittomaalin Örebron voittaessa Leksandin 1-2 lukemin.





Aika tuollainen tyypillinen Lekkerimäen osuma. Kauden neljäs voittomaali. Lekkerimäki pelasi ykkösketjussa yhdessä Hannes Björnisen ja Ludvig Larssonin kanssa.
 
Eikös tuossa kuukausi tai pari takaperin ollut huhua, että Canucks on kiinnostunut Alexander Chmelevskistä? Tuo on ainakin Millsteinin firman listoilla asiakkaana. Sharks omistaa edelleen pelaajaoikeudet, eli jollain kaupalla ne pitäisi sieltä ensin haalia Vancouveriin kuitenkin. Tuskin vaatii kovinkaan paljoa vastinetta.


Sopisi hyvin tuntomerkkeihin. Uskoisin kyllä, että Chmelevskilla olisi NHL-tasolla annettavaa. Noin muutoin on vaikea arvostaa miestä, joka ukrainalaisista sukujuuristaan "välittämättä" menee Venäjälle pelaamaan ammatikseen. Noh, se siitä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pettersson oli ollut harjoituksissa sentterinä ja Lindholm hänen ketjussaan laiturina. PDG oli palannut harjoituksiin ja Linus Karlsson nostettu taas ylös. Ketjut nyt siis ilmeisesti:

Mikheyev - Pettersson - Lindholm
Suter - Miller - Boeser
Joshua - Blueger - Garland
Höglander - Åman - Lafferty

Jannik Hansenia haastateltiin Canucks Centralilla viikonloppuna. Hansen on ollut usein suora sanomisissaan ja Lindholmin hankinnasta hän piti.


Hansen muisteli omaa treidiään Canucksista Sharksiin ja sanoi, että sisään ajoon meni noin kuukausi. Periaatteessa kaikki on Hansenin mukaan helppoa niin kauan kun istuu palaverissa ja kuuntelee miten halutaan pelaavan, mutta sitten kun syke lyö 180 eikä pelitapa ole täysin selkäytimessä, tilanne muuttuu täysin ja tuohon sisään ajoon toiseen joukkueeseen pitää saada toistoja reilusti alle. Lihasmuisti ja uudet kuviot eivät ainakaan Hansenin mukaan heti iske yhteen. Ei silti tarkoita sitä, etteikö voisi saada tulosta aikaan hetikin, mutta oikeaan sopeutumiseen menee vain aikaa.

Toivotaan tietysti hyvää alkua Lindholmille, mutta ennen kaikkea toivoisin sitä, että hän olisi playoffeissa parhaimmillaan. Pitää toivoa myös sitä, että jos pelaaminen ei heti ole parhaimmillaan, fanien ajatuksiin ja tunteisiin vetävässä mediassa ymmärrettäisiin tuo myös.





Hansen sanoi tuossa pari viikkoa sitten tuosta mediasta ja muisteli omia aikojaan, kun Canucks oli NHL:n kärjessä. Ei ollut kuulemma niin väliä jos joukkue oli voittanut pelin 5-2, jos joku pelaaja oli saanut -2 tehopörssin ja tuo nousi otsikoihin (vähän samalla lailla miten Petterssonin pelaaminen nousi tuossa vähän aikaa sitten). Hansenin näkemys tuosta mediasta oli jatkuva negatiivisuus (ei koske kaikkia) eikä ihmettele jos jotkut pelaajat haluavat siirron jenkkimarkkinoille, jossa ei samalla lailla syynätä jokaista liikettä ja vaatimustaso on usein hieman matalampi.

Eli toivottavasti nyt Lindholmin siirtyminen onnistuu hyvin, mutta pitää olla myös kärsivällinen tuossa. Sinällään pisteet ovat toisarvoinen asia (toki noitakin toivotaan) ja ainoa mikä Tocchetilla merkitsee voittavassa kiekossa on se, miten pelaajat suorittavat muuten kokonaisuutena joukkueen eteen. Tocchetin mielestä esimerkiksi ylipitkät vaihdot ovat hänelle suurin itsekkyyden merkki ja hän näkee noista punaista joka kerta.

Maksumuurin takaa Athleticin toimittajien (Eric Duhatschek, Shayna Goldman ja Corey Pronman) artikkeli tuosta kaupasta vielä arvosanoineen:


Duhatschek:
Canucks B
Flames: B

Goldman:
Canucks: B+
Flames: B-

Pronman:
Canucks: B+
Flames: B-

Aika lailla noin minäkin näin tuon kaupan, että molemmat joukkueet hyötyivät ja Canucks-lasien takaa pidin tuosta.

IMacin juttu tuohon liittyen.





***

AHL:n tähdistöpelin taitokisa pidettiin viime yönä. Siellä Ethan Frank veti jälleen McDavidia paremman ajan kierrosluistelussa ja lämärikisassa pari pelaajaa veti päälle 100 mailin kudin. Ihmettelin kun Bainsia ei esitelty alussa ja tuo herätti huolen loukkaantumisesta, mutta "onneksi" kyse oli vain matkustamisen esteistä. Sinällään Bains olisi varmaan halunnut olla tuossa mukana, mutta näin kuitenkin parempi. Mahdollisesti hän on mukana sitten varsinaisessa tähdistöpelissä kuitenkin.


 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Olen ajatellut koko ajan Lindholmia keskelle ja Petterssonia laidalle, mutta kun tuota nyt pureskelee noin päin niin tällä hetkellä tuossa on järkeä. Laidalla on paljon yksinkertaisempaa pelata, etenkin kun syke sitten on sen 180 ja asiat tapahtuvat nopeasti. Voi ajaa keskelle pikkuhiljaa kuukauden ajan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olen ajatellut koko ajan Lindholmia keskelle ja Petterssonia laidalle, mutta kun tuota nyt pureskelee noin päin niin tällä hetkellä tuossa on järkeä. Laidalla on paljon yksinkertaisempaa pelata, etenkin kun syke sitten on sen 180 ja asiat tapahtuvat nopeasti. Voi ajaa keskelle pikkuhiljaa kuukauden ajan.
Näin minäkin tuon näkisin, vaikka ensin myös kaavailin Lindholmia keskelle. Molemmat ovat kuitenkin hyviä kahden suunnan hyökkääjiä, joten Pettersson kykenee täysin tuon homman hoitamaan eikä kyse ole mistään Boeserista. Lindholm ottaa ketjussa varmaan aloituksia, kun on kolmantena NHL:n aloitusvoittojen määrissä 55,5% lukemilla Petterssonin ollessa 48,7% lukemissa. Viime kaudella (ja sitä edelliselläkin) Petterssonin prosentit olivat 44%, joten tuossa on menty hiljalleen toistaiseksi eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laadukas kiekkopeli kovaa Carolinaa vastaan ja siitä maistuva 2-3 vierasvoitto. Vedot olivat Vancouverille 15-8 toisen erän lopussa ja kolmannen alkuun Vancouver iski johtomaalin. Carolina tuli kovaa maalin tappiolla päälle ja hallinta annettiin taas johtoasemassa suosiolla sen kustannuksella, ettei tule ylivoimahyökkäyksiä.

Tuo keskustan pitämisen resepti on toiminut (Vancouver on ollut NHL:n paras puolustamaan niin ensimmäisen- kuin toisenkin erän johtojaan) ja nytkin joukkueen puolustuspeli Demkon johdolla pystyi hoitamaan voiton vaikeasta paikasta. Vancouver paranteli tuota NHL:n parasta saldoaan top10 joukkueita vastaan ja tuo on nyt hienossa 9-2-2 saldossa.

Elias Viktor Zebulon Lindholmille loistava avaus uudessa joukkueessa kahdella maalilla sekä hyvällä kahden suunnan pelillä. Ilmeisesti Tocchet piti heti, kun pelasi hyökkäyksen eniten.





Mukava oli tuota sivuten nähdä myös, että Kuzmenko onnistui Calgaryssa maalinteossa heti ensimmäisessä pelissä. Siinä mielessä Flamesin voitto oli harmittavakin, että Boston tulee etenkin nyt tappion jälkeen seuraavaan peliin Vancouveria vastaan varmasti kovaa.

Tähdistöpelin jälkeen siis hieno paluu peleihin ja tälle vieraskiertueelle hyvä startti. Seuraavaksi Boston perjantai-aamuna, tuosta heti seuraavana iltana Detroit, tuosta seuraavana iltana Washington ja sitten kiertueen päättää peli Chicagoa vastaan. Kuuden pisteen kiertue olisi toiveissa tältä "ristiin rastiin -reissulta" ja nyt on kaksi pistettä saatu.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Dhaliwalin mukaan;

- Vancouver neuvottelee edelleen Phil Kesselin kanssa ja pitää säännöllisesti yhteyttä agenttiin.

- Tocchetin mielipide Kesselista; "there's value in Phil, I think he could still play, 100%."

- Suurin kysymys on "yllättäen" kuntopuolella. Kesselin päätös ei ole kaukana.

- Ei usko Vancouverin olevan kenenkään ison nimen perässä enää. Joukkue ei halua kaupata toista ykköskierrosta pois.

- Flames ajattelee saavansa Tanevista ykköskierroksen.

- Vancouver ei ole kiinnostunut Vatranosta "liian kalliin" 3,6 miljoonan sopimuksen vuoksi.

***

Ensi yönä varmasti kova Boston kotonaan vastaan ja nyt vielä niin, että Bostonilla on tappio alla. Viime kerralla kun nuo joukkueet pelasivat toisiaan vastaan, siellä nähtiin harvinainen maalivahdin tekemä maali ja joukkueilla aika erilaiset kokoonpanot kuin nyt.





***

IMacilta taas lukemisen arvoinen juttu ja tällä kertaa Hughesista:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden selvin tappio tuli nyt Bostonia vastaan ja ehkä myös kauden saamattomimman esityksen jälkeen. Boston oli kova ja pelasi hyvin oman maalin edustansa koko viisikon voimin. Vancouver taas antoi liikaa eteen kovaa joukkuetta vastaan tekemällä halpoja virheitä ja päästi kaksi osumaa omalla ylivoimallaan. Yksi maaleista oli erikoinen flipperipomppu mikä meni lopulta sisään Myersin jalasta. Mutta vaikka noita maaleja ei olisi tullut, niin Vancouver vaan jäi nyt jälkeen huolimattoman pelin jälkeen. Ihan sama, vaikka odotetut maalit tasakentin näyttäisivät mitä tahansa.





Kärkipelaajat olivat nyt syystä tai toisesta todella heikkoja ja siellä näkyi pitkästä aikaa Millerin turhautumistakin. Pettersson näytti puolestaan siltä, että häntä ei edes kiinnostanut. Lindholmia tai Boeseria ei puolestaan juuri näkynyt tässä pelissä. Pelistä tiesikin tulevan vaikea, mutta siitä tuli vielä omia odotuksia vaikeampi. Tähdistöpeli olisi helppo selitys tälle kärjen pelaamiselle, mutta kyllä Bruinsilla Pastrnak näytti puolestaan, että ei tuo ei hänen peliään painanut.

Tocchet:

They weren’t good tonight, some guys, and they haven’t been good, frankly … these are big-time games. Marchand and Pastrnak, (are) great players and they showed up. We got to have that kind of thing.

They showed up and we just made some stupid mistakes. They go for it. You have to defend. You can’t go for a skate. We just gave them four goals.

Ylivoima on nyt syystä tai toisesta huolimatonta. Boston pelasi alivoimansa hyvin, mutta ei tuo mene pelkästään sen piikkiin. Viimeisiin kuuteen peliin Vancouveria vastaan on tullut viisi maalia omiin Canucksin pelatessa ylivoimalla. Ennen näitä viimeistä kuutta peliä Vancouveria vastaan ei oltu tehty kuin yksi maali Canucksin pelatessa ylivoimalla. Vancouver oli myös viimeinen joukkue NHL:ssä, joka päästi maalin omalla ylivoimallaan. Noiden ylivoimien pitäisi olla henkisesti tärkeitä käänteen tekeviä hetkiä peleissä ja nimenomaan sinne positiivisen suuntaan. Nyt nuo ovat olleet jotain ihan muuta.

Ensimmäinen varsinaisen peliajan tappio sitten tammikuun viidennen päivän, joten olihan tässä toisaalta jo aikakin 12 pelin ja yli kuukauden tauon jälkeen nähdä tällainen esitys. Pitää vaan toivoa tämän toimivan hyvänä herätyksenä ja että tästä otettaisiin oppia jatkoon.

Tähän mennessä muita NHL:n top10 seuroja (piste%) vastaan saldoa:

BOS: 0-1-0
VGK: 0-1-0
COL: 0-1-0
DAL: 1-0-1
NYR: 1-0-1
CAR: 2-0-0
FLA: 2-0-0
EDM: 3-0-0
WIN: 0-0-0

Kokonaisuus on nyt siis 9-3-2 ja 6-3-2 jos lasketaan pois alkukauden heikko Edmonton.

Normaalisti tylsät iltapäiväpelit tulossa. Huomenna Detroit ilta kahdeksalta "prime timessa" ja sunnuntaina Washington. Toivottavasti noissa olisivat sitten paremmalla jalalla mukana ja lopettaisivat noiden ylivoimaosumien päästämisen.

Ei tässä nyt tämän pelin jälkeen ole sen enempää syytä painaa päätä pensaaseen ja Jeff Patersonilta tuosta hyvä muistutus;





Bruinsin kolmas maali merkittiin muuten Morgan Geekielle;


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En tiedä menikö jalasta vai viimeistelikö Myers tuon mailalla, mutta olihan tuo taas vanhaa kunnon Chaos Giraffea.
Ehkä tuo ihan viimeistely meni mailasta, mutta jalasta kiekko kimposi maalia kohti ja olisihan tuo mennyt muutenkin sisään. En tuosta kyllä Myersia lähtisi silti syyttämään. Mielestäni vain huonoa tuuria kun osui Demkosta jalkaan ja kimposi siitä maaliin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ehkä tuo ihan viimeistely meni mailasta, mutta jalasta kiekko kimposi maalia kohti ja olisihan tuo mennyt muutenkin sisään. En tuosta kyllä Myersia lähtisi silti syyttämään. Mielestäni vain huonoa tuuria kun osui Demkosta jalkaan ja kimposi siitä maaliin.
Joo, huono tuurikin vain tuntuu aina kasaantuvan tietyille pelaajille. Onko se sitten sijoittumista, reagointia (tai sen puutetta) vai mitä. Mutta tosiaan turha tuosta Myersia syyttää, mutta "hauska" vaan kun nämä omatkin maalit kasaantuvat syystä tai toisesta tietyille pelaajille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika kirvelevä tappio Detroitille eilen illalla. Jälleen huono alku ja vastustaja iski alle minuutin sisään avausmaalin Myersin toimiessa pujottelukeppinä. Canucks teki hyvin töitä tuon jälkeen ja tappoi ison jäähyn perään pienen, jonka jälkeen Vancouver meni 1-3 johtoon kun lähdettiin kolmanteen erään. Detroit tuli kuitenkin kahden maalin takaa vielä varsinaisella peliajalla tasoihin ja käänsi pelin lopulta jatkoajalla Walmanin tehtyä rankkarista maalin.





Toinen kerta tällä kaudella, kun Vancouver hukkasi kahden erän jälkeisen johtonsa. Lisäksi ensimmäinen kahden peräkkäisen tappion putki sitten marraskuun 19 päivän nähtiin nyt. Vielä tällä kaudella Canucksilta ei olla nähty kolmen peräkkäisen tappion putkea, mutta tänään tuohon olisi "mahdollisuus" vieraspelissä Washingtonia vastaan. Capitalsillakin oli peli eilen, joten tuossa mielessä puntit ovat tasan.

Sinällään se, että tällainen tappio tuli juuri Detroitia vastaan ei yllätä. Detroitilla on kyvykäs hyökkäys - vain Vancouverilla on ollut parempi laukausprosentti 5v5 pelissä. Detroit on myös tehnyt noita vastaavia nousuja tällä kaudella ennenkin, joten siellä on varmaan keskimääräistä enemmän uskoa ja kykyä tuohon.

Tocchet:

With the pressure going to start hitting us more, you got to lock these games down. There were a couple turnovers where we shouldn’t have had turnovers. I thought we played a pretty good game other than a couple turnovers. We didn’t box out on one goal. We made about four plays that you shouldn’t make when you’re up 3-1.

Filip Hronekille peli oli ensimmäinen Detroitissa sitten viime kauden siirron ja onnistui tekemään maalin päästessään jäähyltään yksin läpi.





Zadorovin päähän osuneesta taklauksesta tuomittiin kahden pelin rangaistus.





Friedman tulee paikkaamaan Zadorovin tonttia nyt ja pääsee ensimmäisen kerran NHL:ään sitten marraskuun 30. päivän. Friedman on pelannut NHL:ssä tällä kaudella 18 peliä ja vähän vaihtelevasti, mutta toivottavasti pystyisi olemaan riittävän luotettava pakki nyt näissä kahdessa pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaikea vieraspeli Washingtonia vastaan ja pitkälle Demkoa saa kiittää voitosta. Niin hienosti kun hän onkin taas tällä kaudella pelannut ja on maalivahtilastojen kärkiryhmää, aika harvoin näin on saanut kuitenkin kirjoittaa. Kolmas peli neljään iltaan painoi etenkin kärkiryhmällä jaloissa, mutta onneksi nuo pienet laiturit Garland ja Höglander onnistuivat Demkon johdolla viemään pelin jatkoajalle ja siellä lopulta peli ratkesi Millerin voittomaaliin.








Tocchet:

Well, it's just a mucky game. You're going to have these games in an 82-game schedule. I thought some guys were tired, which means you have to play smart. We turned the puck over a few times halfway through the game; I thought we were a little bit better as the game went on. But some games you've got to play when you don't have your legs and you've got to play smart.

I thought Hoggy was a dog on the bone. You know, these games when some guys are tired. . . guys like Hoggy shine because he's a motor. I thought Garland and him were our best players. Garland was excellent tonight, so give those two guys a lot of credit.

Juuri nyt on mahdollisesti kauden heikoin jakso menossa pelillisesti, mutta on tämä tiivis vierasohjelmakin tähdistöpelin jälkeen ollut haastava ja kovia/kuumia joukkueita vieraskentällä vastassa iltapäiväpeleissä. Ehkä ei ollut sattumaa, että juuri nuo pienikokoiset hyökkääjät nousivat nyt energisesti esiin raskaalla jaksolla. Tuosta tähdistöpeliin osallistuneesta kärkiryhmästä huomaa nyt, että tuo ei tehnyt pelkästään hyvää. Ehkä myös Lindholmin tulo joukkueeseen on vähän sotkenut pakkaa.

Onneksi pisteitä on tuosta huolimatta saatu ja aikaa on hyvin vielä ketjujen saamiseksi kuntoon. Viisi pistettä kasassa neljän vieraspelin jälkeen kuitenkin ja vielä olisi Chicagoa vastaan mahdollisuus lisäpisteisiin. Voitto tarkoitti nyt lisäksi sitä, että vielä ei ole tullut kolmen pelin tappioputkea tällä kaudella. Haastavammatkin jaksot joukkue on saanut aina jollain lailla hallitusti (voittojen suhteen) kasaan.

Aika rankka jakso tässä on nyt käsillä, kun katselee tätä peliohjelmaa tähdistöpelin jälkeen:

- 11 peliä 19 iltaan joista kolme peliä on pelattu/pelataan peräkkäisinä iltoina.
- Ei ole kahden peräkkäisen päivän taukoja ennen tämän kuun 25. ja 26. päivää.
- Kovia vastustajia vastassa kun joukkue on kohdannut/kohtaa viisi top10 joukkuetta eli joka toinen peli on kärkiryhmää vastaan.
- Vieraspelireissu itään ja toinen Centralin joukkueita vastaan. Kahdeksan vieraspeliä ja kolme kotipeliä.
- Ei siis mahdollisuutta harjoittelulle. Pitäisi vaan selvitä tämän yli.

Mutta tämän jälkeen on sitten viimein kotivoittoinen loppuohjelma (kotona Vancouver on saldossa 18-4-2):


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vihdoin!

Pitää toivoa, että Woo pääsisi kentälle asti ja saisi pelata omaa fyysistä peliään.

Hieno asia kyllä Woolle, että hän pääsee nyt näyttämään ylhäällä. Matkalla on ollut varauksen jälkeen kuoppia, mutta kuitenkin siellä on menty eteenpäin ja nyt kahden viime kauden aikana Woo on ollut hyvä farmipakki. Etenkin tuo hänen fyysisyytensä on usein ollut hyvää tasoa. Nyt esimerkiksi tuossa viime pelissä (Abbotsford hävisi Coloradolle sen vieraissa 3-2) Woo taklasi kovaa kulmassa Coloradon Callahan Burken katolleen ja tappeli sitten voitokkaasti Peter Hollandia vastaan.

Ikävämpi asia tuossa olisi sitten jos hyvin pelanneella Soucylla olisi tullut takapakkia loukkaantumisen kanssa. Soucy on luistellut joukkueen kanssa, mutta laitettiin nyt sitten IR-listalle. Rikkonainen kausi, kun jo kahdesti on joutunut jättämään kentät loukkaantumisen vuoksi ja jos nyt sitten tulee vielä lisää kestoa tuohon toipumiseen.

Höglander on tehnyt 16 maalia ja kaikki tasakentin. Ylivoimalle ei ole ollut asiaa vaikka kuuma maalintekijä onkin ollut. Tasakentin Höglander on NHL:n TOP25-maalintekijä.

Höglander on pelannut viimein sitä kunnollista läpimurtokauttaan. Tuo 5v5 maalinteko on peliaikaan nähden jopa NHL:n tehokkainta kun jätetään parin pelin ihmeet pois laskuista. Samoissa maalimäärissä 5v5 pelissä kuin Pastrnak, Point ja Guentzel eikä Kucherovkaan ole kuin maalin päässä. Mutta toki tuo selittyy juuri kuumalla mailalla eikä tuo 24% laukausprosentin voi odottaa jatkuvan. Silti Nils on pelannut nyt viimein sellaista kautta mikä tässä on ollut odotuksissa jo pari viime vuotta.

Tuota ylivoimaroolia voidaan kuitenkin joutua odottelemaan. Suunnilleen samoissa maalimäärissä tasakentin ovat myös mm. Jason Dickinson ja Blake Coleman, joita ei myöskään koeta varsinaisiksi ylivoimapelaajiksi selvästi huonommissa ylivoimajoukkueissa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Athleticin Scott Wheeler sijoitti Vancouverin prospectit sijalle 18. organisaatioiden rankkauksessa. Viime kaudella Vancouver oli Wheelerilla 28. sijalla, joten nousua on tullut Wheelerillakin vaikka Hunter Brz ja Jurmo kaupattiin Calgaryyn. Uusina pelaajina viime kauden listaan ovat Willander(2.), Räty(4.), Mynio(10.), McWard(11.), Mueller(13.) ja Tolopilo(14.).

Vancouverin prospectien järjestys Wheelerilla (suluissa viime kauden Wheelerin listan sijoitus):

1. Lekkerimäki (1.)
2. Willander (-)
3. Podkolzin (-)
4. Räty (-)
5. Pettersson (5.)
6. Silovs (14.)
7. Truscott (2.)
8. Bains (6.)
9. Klimovich (4.)
10. Mynio (-)
11. McWard (-)
12. Kudryavtsev (9.)
13. Mueller (-)
14. Tolopilo (-)

Wheeler rankkaa prospectit eri ryhmiin seuraavasti:

1. Lekkerimäki, Willander
2. Podkolzin
3. Räty, Pettersson, Silovs
4. Truscott, Bains, Klimovich, Mynio, McWard, Kudryavtsev, Mueller, Tolopilo

Viime vuoden listassa oli naputtamista mm. Truscottin(2.), Jurmon(3.) ja Silovsin(14.) sijoituksista. Lisäksi en ymmärtänyt Lockhartin olemista listan seitsemäntenä. Eihän Canucks tehnyt edes sopimusta hänen kanssa. Myös noiden farmipelaajien keskinäiset sijoitukset herättivät vähän ihmettelyä.

Nyt pitää sanoa, että tuo listan kärki on aika pitkälle sama mikä minullakin olisi tällä hetkellä. Ehkä yhden asian voisin muuttaakin tuolla. Rankkaisin Bainsin samaan ryhmään saman ikäisen (molemmat 01-syntyneitä) Podkolzinin kanssa. Jos noista kahdesta ei olisi tiedossa varausnumeroa (toinen on draftinsa 10. varaus ja toinen kokonaan varaamaton), noista olisi peliotteiden puolesta vaikea arvata kumpi on korkeampi varaus. Podkolzinin pistäisin edelle vielä kuitenkin, vaikka Bainsin pistekeskiarvo on parempi. Molemmat ovat työteliäitä laitureita ja pystyvät kantamaan roolia alivoimillakin, mutta Podkolzinilla on joitakin parempia yksilötaitoja.

Mutta kokonaisuutena tämän vuoden lista on mielestäni loogisempi mitä viime vuonna nähtiin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Saas nähdä mitä tästä tulee. Parhaat päivänsä jo hetki sitten nähnyt laituri yritetään tuoda sisään melkein vuoden pelaamattomuuden jälkeen. Kessel oli joskus hyvä 25-40 maalin laituri, mutta jo edelliset neljä vuotta ovat tuon osalta olleet vaisuja. Myöskään playoffeissa ei ole kulkenut hetkeen, kun viimeisen 6 kauden paras maalimäärä playoffeissa on 1.

Noh, ei tuossa toki korkealta tipu, jos vaan Kessel tyytyy puremaan tuppeja jos peli ei luista. Toki tuon 8 pistettä varmaan onnistuu tekemään niin voi rauhassa oikeasti lopettaa uransa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noh, ei tuossa toki korkealta tipu, jos vaan Kessel tyytyy puremaan tuppeja jos peli ei luista. Toki tuon 8 pistettä varmaan onnistuu tekemään niin voi rauhassa oikeasti lopettaa uransa.

Ei tosiaan putoa mihinkään. Nyt Kessel menee farmiin antamaan näyttöjä ja jos näyttää pelikuntoiselta, tulee saamaan loppukauden sopimuksen. Jos ei siltä näytä, loppukausi menee ehkä farmissa, jossain muualla tai kenties lopettaa uransa. Kolmesta neljään joukkuetta oli kysellyt mahdollisuudesta pelata ja noiden mukana Canucks. En usko Tocchetin alla kiukutteluunkaan jos joutuu sivuun. Ei kai siellä viimekään kaudella Vegasissa ongelmia tullut, vaikka pääsi pelaamaan vain neljässä pelissä playoffeissa.





Tuttu persoona valmennukselle enkä näe tällaisissa riskejä. Siirtotakarajan hankinnoista Derek Roy ei tällainen tuttu persoona ollut aikanaan ja ainakin Bieksan mukaan sotki koko kopin kemian. Kesselin suhteen ehkä se huonoin tulos olisi pelkästään hotdogien myynnin kasvu. Nyt tuon oheen on mahdollista rakentaa jotain muutakin. Pelisilmä, lajitaidot ja kokemus kovista peleistä siellä ovat, mutta kuntopuoli on kysymysmerkki eikä sekään kovin kauan.

Joshua tuosta mahdollisuudesta;

Just another veteran presence and somebody who has won before and it’s nice to have those guys. That would be a big help.

***

Tähdistöpelin jälkeen siis hieno paluu peleihin ja tälle vieraskiertueelle hyvä startti. Seuraavaksi Boston perjantai-aamuna, tuosta heti seuraavana iltana Detroit, tuosta seuraavana iltana Washington ja sitten kiertueen päättää peli Chicagoa vastaan. Kuuden pisteen kiertue olisi toiveissa tältä "ristiin rastiin -reissulta" ja nyt on kaksi pistettä saatu.

Seitsemän pistettä tuli, joten pisteen pelasivat omia toiveitakin paremmin. Chicago kaatui tuossa viimeisessä pelissä 2-4 lukemin jälleen kerran tuon kolmosketjun hoitaessa hienosti tehtävänsä. Siitä kun Joshua ja Garland riitelivät leirillä keskenään, on tultu todella pitkä matka tuon kaksikon kanssa. Nyt tuo yhteys vaikuttaa olevan jopa koko joukkueen paras kaksikon välinen yhteys. Ehkä siellä tarvittiin ilman kunnollista puhdistamista? Blueger tuonut ketjuun kauden jokaiseen peliin kovan asenteen ja kahden suunnan pelaamisen.





Jos katsellaan vähän eteenpäin, niin saa nähdä miten ketjut tulevat Kesselin mahdollisesti tullessa menemään. Nyt siellä oli tuo ruotsalainen mafia yhdessä (jälleen Höglanderille maali) ja Millerin ketjussa tuttu Suter laiturina. Kolmonen nyt pysyy varmasti tuollaisena. Lafferty oli nelosen keskellä Åmanin paikalla Mikheyevin ja PDG:n kanssa. Saa nähdä sitten missä Kessel pelaisi, mutta toki vielä tuonne on matkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös