Vancouver Canucks 2023–2024

  • 108 436
  • 608

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tocchet jatkaa pään hakkaamista seinään:





Myersin vielä ymmärrän kokoonpanossa, vaikka senkin myisin heti jos joku huolisi. Mutta Juulsen on tasaisen paska pelistä toiseen ja silti hänellä on vapaalippu peliin. Pakko syödä ihan huolella muita pelaajia, kun yhdeltä ei vaadita mitään ja se maksaa joukkueelle voittoja.

Ilmeisesti Allvin hiljaisesti hyväksyy tilanteen, kun ei tiputa Juulsenia farmiin. Valmennuksen ja johtoportaan musta piste.

Edellisen pelin härsiminen kyrsii vieläkin.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Toivottavasti Millerillä vain lepuutusta tai pientä vaivaa eikä poissaoloa itse pelistä. Höglanderin hyvät otteet toivat nyt paikan yläkentissä pelin alusta asti.

En itsekään ymmärrä, mitä Juulsen tekee Friedmania paremmin, mikä oikeuttaisi jatkuvaan paikkaan kokoonpanossa. Taisi olla Canucks Armyssa, missä kuvattiin Zadorov-Myers -duoa jotenkin niin, että on kuin antaisi taaperolle automaattiaseen. Ei oo varma mitä tapahtuu, mutta varmasti tapahtuu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä voitto Minnesotasta, joka oli ollut kuuma joukkue (4-0-0 saldo maalierolla 18-5) valmentajanvaihdon jälkeen ja joka pelotti nyt etukäteen kun selvästi siellä joukkue oli saanut tuolla valmentajanvaihdolla energiaa ylös. Ensimmäisen erän pelaaminen näyttikin siltä, että saattaa tulla pitkä ilta, jos puolustus alkaa päästämään vastustajaa helpommalla.

Vancouverilla oli ollut yksi välipäivä, enkä tiedä sitten heijastuiko se alun otteissa, mutta ensimmäinen laukaus kohti Wild-vahti Gustavssonia tuli kun peliä oli pelattu yli 13 minuuttia. Erän loppua kohden Vancouver sai pelistä vähän paremmin kiinni, toinen erä oli aika selvästi Vancouverin ja kolmannessa erässä pelattiin nyt järkevästi johtoasemassa ja hoidettiin voitto pelistä. Ei lähellekään paras peli, mutta joukkue pelasi nyt selvästi kurinalaista kiekkoa.

Tocchet ei oikein itsekään tiennyt syytä miksi joukkue nukkui pelin alun:

We didn’t really have the puck the first 10 minutes and then they started going through guys and our neutral (zone defence) was better. For some reason we were backing up.

Yeah, they had the puck a lot but I thought we were OK outside of the fact early on we were sleeping a little bit. But I thought the second or third, you know, we played our game.

Vancouverin ykköspelaaja oli maalivahti Casey DeSmith nollapelillään. DeSmith piti Vancouverin pinnalla pelissä silloin kun oli vaikeimmat ajan, vaikka tuo onkin totta, että pääosin Vancouverin puolustus piti ne kaikkein vaarallisimmat paikat pois. DeSmith on ensimmäinen Vancouverin kakkosvahti kuuteen vuoteen, joka pelasi nollapelin.

Miller komppasi Tocchetia ja sanoi, että pelaajat ovat ylpeitä siitä miten kaikesta huolimatta pystyivät puolustamaan vaikeiden aikojen yli. Erityisen hyvältä se tuntui nyt varmasti siksi, että se edellinen peli oli ollut niin heikko tuon puolustuksen suhteen.

They had a lot of possession, but there was a lot of it on the outside. And I think we just did a good job of like, ‘Hey, this team is pushing, let’s not panic, let’s weather this and let’s get a timeout and just take a deep breath.’ And I thought maybe the last six, seven minutes, maybe, of the first period I thought we turned our game.

If they’re getting five or six or seven grade-A chances — and it feels like it’s 3-0 but it’s not — that makes a big difference. I think we’re proud of the way we defended it.

Höglander kiitti edellisessä pelissä saamastaan vastuusta kakkosketjussa ja teki jälleen maalin. Nilsin kausi on ollut kyllä erikoinen noiden aaltoliikkeiden kautta. Harjoituspeleissä ykkösketjussa, mutta harjoituspelien päätyttyä katsomossa kun ei vaan saanut peliä toimimaan. Ei tiedetty silloin missä hän tulee pelaamaan ja tuleeko tässä joukkueessa ylipäänsä. Nyt hänellä on kuusi maalia viimeisistä 11 pelistä ja niistä harjoituspeleistä nyt parin kuukauden päästä Nils näyttää pelaajalta, jollaista tässä on pari kokonaista viime vuotta toivottu.

Garland on myös nyt syytä nostaa esiin. Syöttö Bluegerin hieman helpottavaan 2-0 maaliin oli hieno ja muuten Garland pelasi koko pelin kovalla energialla voittaen paljon kaksinkamppailuja ja kääntäen peliä hyvin. Hänen ketjunsa kahden suunnan peli toimi hienosti ja pitkälle Garlandin ansiosta. Tietenkään tuo kauden kaksi maalia ei melkein viiden miljoonan kolmosketjun laiturille ole kokonaisuutena lähellekään toivottavaa kun tässä pelataan myös muista asioista kuin niistä laukausten hallitsemisista, mutta näitä pelejä lisää ja vähenee ne siirtotoiveet.





Wild-peli oli kauden ensimmäinen voitto, jolloin Miller, Pettersson tai Hughes eivät tehneet pistettäkään. Siksi nyt päärooliin nousivat muut miehet. Miller oli noista lähellä kerätä pari pistettä, kun ampui maalin kulmalta tolppaan ja lähetti lisäksi Boeserin läpiajoon, mutta tänään ei vaan uponnut.

Seuraavaksi sunnuntai-aamuna Carolina kotona. Tässä on nyt aaltoliikettä ollut otteissa liikaa, joten tasaisuutta kaivattaisiin lisää ja nimenomaan nyt nähdyn kaltaiselle pelaamiselle paljon ennemmin kuin edellisen pelin kaltaiselle pelaamiselle. Iso kuva on onneksi edelleen positiivinen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suterista saatu näköhavainto:





Kohta saattaa olla se tilanne, että Vancouverilla on kaikki neljä pelaaviksi suunniteltua sentteriä (Pettersson, Miller, Suter ja Blueger) samaan aikaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelissä.

***

Frank Seravallin juttu Allvinista (linkin takaa):





Allvin’s aggressive posture is a big reason why the Canucks (16-9-1) have locked down the third spot in the Pacific Division. Consider: In 10 months, Vancouver has changed its entire coaching staff, completely reshaped its blueline, bought out its most expensive defenseman, restructured its bottom-six forward group and brought in a backup goaltender who has been simpatico with Thatcher Demko.

The biggest and most noticeable change is on the back end. How many teams have swapped out four out of their six defensemen in 2023? That’s what the Canucks have done by adding Filip Hronek, Ian Cole, Carson Soucy and now Nikita Zadorov.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onhan tuo hämmentävää, että yli miljoonan treidejä ei tunnu kukaan onnistu tekemään, mutta Allvin vaan tykittelee menemään Rutherfordin kanssa. Toki nuo ovat usein parin vaiheen peliliikkeitä, että ensin tehdään tilaa ja sitten hankitaan pelaaja. Mainiota oppoturnismia myös ollut havaittavissa.

Åmanilla tuli pelit täyteen, että pääsisi takaisin Abbotsfordiin ilman siirtolistaa, joten eiköhän mies ole loppukauden ylhäällä siinä poppareiden ja nelosen välimaastossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Brz sai 50 pinnaa täyteen 30 pelissä. Viime yönä 1+1, joten 7+43 saldona. Koko sarjan pistepörssin kakkosena ja syöttöpörssin ylivoimainen ykkönen 13 syötön erolla seuraavaan. Sanomattakin selvää, että pakkien osalta Brz johtaa pisteissä (14 pinna ero) ja syötöissä (17 pinnan ero).

Olisihan näillä näytöillä joku voinut päästä U20-kisoihin edes näytille, mutta liitto on pitkävihaista sorttia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Åmanilla tuli pelit täyteen, että pääsisi takaisin Abbotsfordiin ilman siirtolistaa, joten eiköhän mies ole loppukauden ylhäällä siinä poppareiden ja nelosen välimaastossa.
Tosiaan tuo pelimäärä (Åmanilla raja oli 70 peliä kun teki sopimuksen 22 vuotiaana) tuli täyteen Anaheimia vastaan marraskuun lopussa. Kaksi ensimmäistä peliä olisi mennyt vielä ilman tuota waivereissa menettämisen pelkoa, mutta tuon jälkeen tuota mahdollisuutta ei enää ollut.

Vancouverilla olisi ollut mahdollisuus nostaa vaikka Sheldon Dries Åmanin sijaan, mutta kyllä tuo Åmanin nosto ja annetut pelit kertovat siitä, että Åmanille suunnitellaan pysyvää roolia tällä kaudella. Eikä siinä mitään, kookas ja ihan hyvin liikkuva sentteri joka pystyy pelaamaan laidallakin (pelasi juuri vähän ennen nostoa Studnickan ketjussa laiturina) ja ilmeisesti Tocchet on pitänyt luotettavasta pelistä.

***

Abbotsfordilla katkesi viiden kotivoiton putki Coachellaa vastaan kun vieraat kävivät ottamassa 2-4 voiton. Silovs oli maalilla, mutta nyt ei ollut Artursin paras ilta kun avausmaalissa meni hölmöilemään yhdessä Wolaninin kanssa ja tasoitusmaali meni helposti. Muuten Silovs pelasi kyllä jälleen hyvän pelin. Abbotsfordilta maalinteossa onnistuivat Dries ja Nielsen.

Abbotsfordin kokoonpano:





Dmitri Zlodeyeville ja Michael Joyauxille peli oli AHL-debyytti. Kumpikin jäi aika pieneen näkyvyyteen mikä oli noilla rooleilla aika odotettuakin. Zlodeyevia koitin seurailla ja sen mitä voi tuon perusteella sanoa, niin liike riittää farmin vauhtiin eikä karttanut karvauksissa taklauksia, mutta kiekollisena ei esittänyt oikein mitään näkyvämpää. Ehkä siellä näkyy enemmän kiekollista peliä sitten jatkossa.

Peli oli tasatilanteessa 2-2 kolmannen erän puolivälissä, kun tuomarit päättivät ottaa isompaakin roolia ja Coachella pääsi pelaamaan melkein kokonaan kaksi minuuttia 5-3 ylivoimalla onnistuen tekemään lopulta pelin voittomaalin Shane Wrightin toimesta. Viimeinen tuli tyhjiin Tucker Robertsonilta.

Tuomarityöskentely meni jopa niin huvittavuuteen saakka, että ennen tuota ratkaisua kolmannen erän alussa noin 700 AHL/NHL-pelin veteraani Matt Irwin ei suostunut menemään istumaan yhtä pelin haamupuhallusta (lopulta joutui kuitenkin sinne tietysti menemään). Jäin ihmettelemään, osallistuiko Colliton pelin jälkeen edes mediatilaisuuteen? Täytyy seurailla jatkossa Jack "Wendellin poika" Youngin tuomaritoimintaa enemmänkin, että onko se aina noin mielenkiintoista.

Samat joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen ensi yönä.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Brz:llä taisi käydä hyvä tuuri, sillä Jussi Ahokas tuntuu tekevän todella hyvää työtä ensimmäisenä CHL:n eurooppalaisena päävalmentajana.

Åmanin hyvä kesä lopulta palkittiin. Onhan tuossa pohjakenttiin enemmän upsidea kuin vaikka Driesissä. Kolmonen on pelannut nyt todella hyvin, mutta rikotaanko ketju vihdoin kun Suter palaa? Nythän se on ollut aika pyhä lehmä ketjulotossa, ja ihan syystäkin.

Mielenkiintoista muuten on, että mihin Hronekin toivottavan jatkolapun hinta asettuu. Canucks Centralin podcastissa pohdittiin, ettei jälki ole ollut ihan niin vakuuttavaa ilman Hughesia kuin hänen kanssaan, ja kuinka kaksikon peli on alkanut hidastumaan kauden edetessä.

Vielä tuosta nykyisestä kolmosesta: Jossain Canucks Centralin tuoreessa jaksossa oli puhetta, että mikä on sitten lopulta Garlandin "hinta" jos pystyy ajamaan kolmosketjua ja saa Joshuan sekä Bluegerin pelaamaan miljoonan verran caphittejään paremmin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Brz:llä taisi käydä hyvä tuuri, sillä Jussi Ahokas tuntuu tekevän todella hyvää työtä ensimmäisenä CHL:n eurooppalaisena päävalmentajana.
Kyllä tuo Kitchener vaikuttaa tosiaan ainakin näin ulkoapäin tällä hetkellä todella hyvältä kasvualustalta. Tuosta on varmasti kiittäminen paljon myös Ahokasta, jonka uran alku CHL:ssä on ollut tuloksellisesti erinomaista. OHL:n kärkijoukkue ja selvästi ovat tehneet myös eniten maaleja, joten pisteitä kärjelle tuollaisessa porukassa tulee.

En ole heitä seurannut riittävästi pystyäkseni arvioimaan sitä, kuinka iso merkitys näillä kärkiyksilöillä tuolle tulokselle on ollut ja kuinka iso merkitys on ollut pelin kokonaisuudella. Varmasti on kuitenkin ihan erilaista pelata tuolla kuin jossain Niagarassa (jossa valmentaa muuten Bruce Boudreaun poika Ben).

Åmanin hyvä kesä lopulta palkittiin. Onhan tuossa pohjakenttiin enemmän upsidea kuin vaikka Driesissä. Kolmonen on pelannut nyt todella hyvin, mutta rikotaanko ketju vihdoin kun Suter palaa? Nythän se on ollut aika pyhä lehmä ketjulotossa, ja ihan syystäkin.
On ehdottomasti Åmanissa enemmän mahdollisuuksia tulevaisuuden kannalta kuin Driesissa. Itse pidän Driesistakin, mutta hän ei oikein ole ehkä kuitenkaan NHL-tason pelaaja. Toki viime kaudella pelasi 63 peliä NHL:ssä, mutta joukkue pyrki pitkälle suojaamaan noita hänen minuutteja peluutuksella. Bluegerin ja Suterin kohdalla on aika lailla erilainen tilanne. En itse tosin odottele Åmanin tulevaisuudelta mitään ihmeitä, mutta jos hänestä saataisiin nelosketjun sentteri pitkälle tulevaisuutta, tuokin olisi jo todella hyvin.

Itse uskon, että tuolla ketjulla jatketaan nyt ja jos myöhemmin tulee ongelmia, Suter palaa tuohon. Tai sitten Suter voi mahdollisesti pelata laiturinakin.

Mielenkiintoista muuten on, että mihin Hronekin toivottavan jatkolapun hinta asettuu. Canucks Centralin podcastissa pohdittiin, ettei jälki ole ollut ihan niin vakuuttavaa ilman Hughesia kuin hänen kanssaan, ja kuinka kaksikon peli on alkanut hidastumaan kauden edetessä.
Tuo on kyllä mielenkiintoinen nähdä sitten aikanaan. Kauden aikana tuo "spekuloitu arvo" tulee heittelemään, kuten useimmilla muilla pelaajilla. Ei sitä tarvitse mennä montaakaan viikkoa tästä taaksepäin, kun Petterssonin arvo nähtiin suurin piirtein 12-13 miljoonan luokassa ja nyt jotkut ovat tämän menossa olevan suvantovaiheen aikana alkaneet pudottamaan omaa fantasiahintaansa sinne 10-11 miljoonan välille. Toki noilla spekulaatioilla ei mitään todellista merkitystä tule olemaan.

Itse mietin viime kauden ketjussa kaupan jälkeen, että sopimus saattaisi olla pitkänä mallina noin 47 miljoonan kokonaishinnalta. Tuo olisi ollut noin kuuden miljoonan paikkeilla, vähän riippuen olisiko se seitsemän vai kahdeksan vuotinen. Nyt tämän hetkinen pistekeskiarvo ennustaa Hronekille noin 76 pisteen kautta, joten mikäli hän näin jatkaa, sopimuksesta voi hyvinkin tulla isompikin mitä itse mietin helmi-/maaliskuussa.

Verrokkina ehkä voisi käyttää esimerkiksi Vince Dunnin sopimusta Seattleen, jossa nelivuotisen sopimuksen caphit on 7,35 miljoonaa. Dunn teki tuon sopimuksen yhden erittäin tehokkaan kauden jälkeen (64 pistettä). Sitä edeltävillä kausilla Dunnin pisteet eivät olleet Hronekin tasolla. Joten jos Hronek pitää tämän nykyisen tasonsa ja siihen kun yhdistää tuon historian, Hronekin leiri saa kyllä neuvotteluvaltin.

Hronekilla on ollut se ongelma tuollaisessa "ilman Hughesia vertailussa", että oikeasti mitattavaa peliaikaa muiden pakkien kanssa ei ole kauheasti tullut. Colen kanssa on tullut toiseksi eniten peliaikaa pakeista Hughesin jälkeen, mutta tuokin on aika vähissä ja lähes pelkkiä oman pään startteja (13% tuo hyökkäyspään aloittaminen Hronek-Cole -parilla, kun Hughesin kanssa se on ollut 67%). Tuostahan siellä Canucks Centralilla mainitsivat myös.

Tällä nykyisellä peluutuksella Hronek pitäisi arvioida siis Hughesin kanssa. Ilmeisesti tuon kaksikon jatkoakin on kaavailtu yhdessä myös tulevaisuuteen. Nyt viimeisten kolmen viikon aikana nuo heidän alkukaudesta loistavat lukemat ovat tosiaan tulleet alaspäin. Sinällään tuossa ei ole mitään yllättävää, koska pelaajille tulee aaltoliikettä ja alkukausi meni kaikin puolin oikeastaan niin hyvin mitä se voi mennä.

Kuitenkin edelleen viimeisten kolmen viikon aikana (kun joukkueella on ollut hieman ongelmia) esimerkiksi 5v5 pelin maalijakautumat ovat 65% tasoa (21 tehtyä maalia 5v5 pelissä, 11 ja 12 päästettyä). Nuo ovat selvästi paremmat mitä joukkueen lukemat. Hronek on tässä nyt saanut tämän suvantovaiheen aikana aika selvästi suurimmat minuutit Vancouverilta tasakentin (jopa eroa Hughesiin), mikä kertoo valmennuksen luotosta.

Mutta katsellaan nyt kautta pidemmälle. Uskon seurajohdonkin tekevän samoin ennen kuin uskaltavat aloittaa varovaiset sopimustunnustelut Hronekin kanssa. Jos tämä nykyinen tahti jatkuu, niin ei tule joukkue pääsemään halvalla noista. Toisaalta taas paljon ennemmin maksan Hronekille tästä pelaamisesta kuin näille OEL:lle tai Myerseille.

Ei se huono tilanne mielestäni ole, jos joukkueessa on vielä hyvän ikäinen oikean puolen pakki jolla taso riittää pyytää tuntuvaa korotusta. Niillä halvoilla pelaajilla kun ei yleensä saa oikein mitään merkittävää. Toki tuntuva sopimuksen nousu tekisi sitten ongelmia muun joukkueen vahvistamiselle ja olisi lyhyellä tähtäimellä ongelmallinen. Pidemmällä tähtäimellä palkkakaton nousut kompensoivat tuota nousua sitten aikanaan.

Vielä tuosta nykyisestä kolmosesta: Jossain Canucks Centralin tuoreessa jaksossa oli puhetta, että mikä on sitten lopulta Garlandin "hinta" jos pystyy ajamaan kolmosketjua ja saa Joshuan sekä Bluegerin pelaamaan miljoonan verran caphittejään paremmin.
Jos Garland pystyy pelaamaan samalla lailla mitä viime pelissä, uskon Garlandin menevän kaupaksi ilman niitä varausvuorojen maksuja. Tuon pelin jälkeen jopa Canucks Centralin Satiar Shah kehui myös Garlandia, kun muuten Garland on ollut tässä jo pari vuotta Shahin hampaissa. Ongelmana Garlandin suhteen on ollut tässä jo kauemmin, että paremmista ketjuista ei ole löytynyt sopivaa sentteriä - edes silloin kun Horvat oli mukana. Tocchetkin sanoi tuosta suoraan, että Garlandin kanssa on vaikea/haastava pelata.

Tuon ketjun kokonaisuus on nyt toiminut, koska Blueger osaa olla oikeassa paikassa "ketjun aivoina", Joshua tuo siihen fyysisyyttä ja Garland kiekkoa kuskaavan moottorin. Mutta minun mielestä nuo kaikki ovat olleet arvokkaita sille kokonaisuudelle. Jos tuosta ottaisi esimerkiksi Joshuan pois, niin häviäisi aika paljon hyvää laita- ja maalinedustan pelaamista. Nuo Joshua ja Blueger ovat Garlandille myös siinä mielessä sopivia pelaajatyyppejä, että he eivät viihdy kiekkoa kuskaavassa roolissa, joten roolijako on selkeä.

Tässä eilisessä Canucks Centralin jaksossa pari viimeistä minuuttia kertoo Garlandista aika paljon sitä samaa mitä itsekin ajattelen:





Ei olisi ongelmia, jos palkka olisi noin kolmen miljoonan tasoa. Lähelle viittä ja siinä alkaa tuohon tuottoon nähden olla. Höglander on tehnyt yhtä paljon maaleja kuin Garland pisteitä ja Laffertyllakin tuo on lähellä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Päivän paras kiekkopuolen uutinen on se, että Elias Pettersson näyttäisi olevan takaisin. Päivän toiseksi paras oli se, että Vancouver voitti Carolinan ja teki sen sillä tyylillä, mikä oli viime pelin jälkeen toiveissakin - joukkue pelasi tasaisen hyvän pelin ja etenkin pitää olla tyytyväinen kolmannen erän pelaamiseen johtoasemassa. Näitä peräkkäisiä voittoja ei olekaan nyt tullut pitkään aikaan, joten jo aikakin sellainen saada.

Pettersson kärsi ilmeisesti nivusestaan, jonka sai ehkä Ottawaa vastaan kuukausi sitten. Tuon jälkeen peli ei ollut viime kauden eikä alkukauden tasolla, mutta otteissa on ollut nyt mielestäni koko ajan paranemista ja Carolinaa vastaan nähtiin pitkästä aikaa kunnolla joukkueen ottamista reppuselkään. Pettersson teki kolme pistettä (1+2) ja pelin voittomaalin kolmannessa erässä.

Vancouverin on ollut hankala saada tasaisesti voittoja, kun ykkössentteri on pelannut alle oman tasonsa ja samaan aikaan ykkösketjun (oletettu) laituri Kuzmenko on ollut varjojen mailla. Useimmille joukkueille kahden noin tärkeän pelaajan ongelmat heijastuvat pidemmän päälle. Petterssonin suhteen tuo näyttäisi olevan nyt voitettu tilanne. Kuzmenkon kohdalla onkin vaikea sanoa miten jatko tulee menemään. Elliotte Friedman kertoi, että Vancouver olisi saanut soittoja Kuzmenkosta.

Peli ei ollut Vancouverilta täydellinen hyvästä ja tasaisesta suorittamisesta huolimatta, sillä tyhmiä jäähyjä tuli nyt liikaa. Toisessa erässä tuli kaksi jäähyä väärästä vaihdosta, mitä aika harvoin yhteen erään nähdään. Mutta kolmannessa erässä jäähyt jätettiin ottamatta. Muutenkin kiertueella ollut Carolina pystyttiin pitämään vain neljässä laukauksessa tasakentin ensimmäisten 40 minuutin aikana. Tuo oli hyvä työnäyte huolimatta vastustajan väsymyksestä.

Toinen oli johtoasemassa pelaaminen. Vancouverin saldo on tältä kaudelta 15-0-0 niissä peleissä, joita on johdettu kahden erän jälkeen. Tuo on NHL:n paras lukema. Oikeastaan vain Devilsia vastaan tällä kaudella en ole ollut lainkaan tyytyväinen lopun pelaamiseen. Siinä pelissä näytti, että sieltä vastustajan vaihtopenkin takaa (kakkosvalmentajalta) olisi tullut Vancouverille ohjeet pelata tuon pelin loppu...

Tocchet:

They’re one of the best teams that shoot the puck from the strong side. You got to make sure that you box out, you get sticks (in the way) and for the most part I thought we were pretty good at that. Carolina is really good because they always get those backdoor (plays) or the activate the weak-side D and I thought we were ready for some of it. But you know, they’re a good team. Sometimes they’re gonna beat you to the puck and then you just got to stay in structure and I thought we did a good job staying in our structure.

- Demko oli maalilla taas ihan hyvä. Näytti siltä, että tuon edellisen pelin huilaaminen olisi tuonut lisää energiaa. Saattaa olla, että DeSmith pelaa Tampaa vastaan seuraavan keskiviikkoaamuna, jotta Demkolle jäisi perjantain peli Floridaa vastaan. Se on Roberto Luongon juhlapeli ja organisaatiolle normaalia isompi.

- Puolustuksen kuormitus pysyi nyt oikeastaan aika hyvänä. Hronekille jälleen korkeimmat minuutit (noin 23 minuuttia), mutta Hughes, Myers ja Zadorov pelasivat kaikki noin 20 minuutin pelit. Cole ja Juulsen sitten vähän vähemmän. Hughesille on tullut nyt kahdessa pelissä peräkkäin tuollainen pelinlukuvirhe, mistä on seurannut väärän vaihdon jäähy. Nuo pitää saada jatkossa pois.

- Hyökkäyksessä Petterssonin lisäksi jälleen kerran Millerilta, Laffertylta, Höglanderilta ja Mikheyevilta hienot pelit. Lafferty ja Höglander ovat olleet tämän alkukauden selkeitä onnistujia.

Nelonen (Åman-PDG-Kuzmenko) ei päässyt jäälle viimeisten noin 10 minuutin aikana ja Kuzmenko pelasi noin neljä minuuttia viimeisten 40 minuutin aikana. Ylivoimalla näkyi, miten Kuzmenkon itseluottamus on tällä hetkellä kateissa.





Vaikea tehdä maaleja jos ei lauo paikassa. Viime kaudella tuosta olisi tullut varmuudella laukaus. Ehkä maalikin.

Samaan aikaan NHL:n maalipörssin kakkonen ampuu aina kun saa paikan:





Millerin ja Tocchetin välinen yhteistyö näyttää kehittyvän sitä tahtia, että siellä ehkä vaihdetaan jossain kohtaa rooleja? Toki ei nyt kuitenkaan kun Miller pääsi 40 vuotta vanhaan ennätykseen kiinni (yhdessä Tony Tantin kanssa) nopeimmin 40 pistettä tehneenä Vancouverin pelaajana.





Seuraavaksi sitten tosiaan se Tampa keskiviikkona kotona. Linus Karlsson pistettiin takaisin Abbotsfordiin ilmeisesti Suterin pelikunnon lähestyessä.

***

Ethan Bearin perässä on kuulemma muutama joukkue. Vancouver ei ole enää välttämättä listan kärjessä, kun siellä hinta saattaa nousta vähän liikaa. Jos Bear karkaa toisaalle, niin verkot ovat kuulemma edelleen vesillä sitten jonkun toisen pakin suhteen.





***

Abbotsford hävisi toisenkin pelinsä samoilla 2-4 lukemilla ja samoilla pillipiipareilla Coachellalle. Tolopilo oli maalissa ja Abbotsfordilta onnistuivat nyt maalinteossa Karlsson ja Dries. Coachella oli nyt parempi ja ansaitsi voittonsa. Voittomaali syntyi tosin taas erikoisten tapahtumien jälkeen, kun Ottavainen kaatoi puolittaiseen läpiajoon pääsemässä olleen Nielsenin ja odotti itsekin selvästi jo jäähyä suoristamalla selkänsä. Mitään ei kuitenkaan kuulunut taas kun oli oikea paikka jäähylle ja vastahyökkäyksestä Ottavainen iski pelin voittomaalin.

Abbotsfordilla on pitkän hyvän jakson jälkeen nyt pientä suvantovaihetta pelissä. Samat joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan keskiviikkona ja silloin Coachellan kotijäällä. En voi kuin toivoa, että ainakin nuo tuomarit vaihtuvat siihen mennessä. Mutta samoin Abbotsfordin pystyä ehjempään suoritukseen mikäli mielii voittoon.

***

Lekkerimäelle hyvä 1+1 peli eilen. Växjö tosin voitti pelin 2-4 lukemilla.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Tuota Dhaliwal jo toissa päivänä ennakoikin.





Eli sopimus ilmeisesti karkaamassa sen verran isoksi Vancouverin johdon mielestä, että tuohon ei enää lähdetä vastaamaan. Tuolla Canucks Centralilla leikittiin (olikohan viime viikolla) tuota puolustuksen rakennetta sitten kun kaikki ovat terveitä ja Bear olisi tullut:

Hughes-Hronek
Zadorov-Cole
Soucy-Myers
Bear
Juulsen/Friedman

Tocchet tuntuu pitävän noista isokokoisista/fyysisistä pakeista sen verran, että Bearin paikka olisi voinut olla tuo seiskapakki. Tarve olisi ollut, olisin hänet halunnut takaisin ja loukkaantumisten paikkaajana etenkin varmasti sopiva, mutta kuinka paljon tuosta seiskapakista olisi kannattanut sitten maksaa? Tai mikä on nyt Bearin tahtokaan enää tulla jos näkee itsensä seiskapakkina?

Ilmeisesti verkot on Bearista huolimatta vesillä edelleen. Ehkä tuonne seiskapakin tonttiin?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Melkein seitsemään vuoteen (edellinen oli joulukuun 16. 2016) ensimmäinen kotivoitto Tampasta viime yönä. Nyt on kolmen peräkkäisen voittopelin putki menossa. Peli oli koko joukkueelta pääosin hyvä, eikä heikkoja lenkkejä oikein ollut. Boeser tuolta nyt nousi kolmella maalillaan tietysti parhaiten esiin ja hieno oli nähdä myös Kuzmenkon viimein onnistuvan. Voisit @Mr. Smith toivoa miehen kauppaamista täällä joka pelin alla, jos se saisi tuon tukossa olleen maalinteon toimimaan. Muutenkin Kuzmenkolta nyt parasta peliä moneen peliin.

Tuo Kuzmenkon kauppaaminen voisi olla järkevä liike tai sitten siinä kävisi samalla lailla mitä Boeserin kanssa. Nimittäin viime vuonna moni Canucks-kannattaja oli antamassa "turhaa" Boeseria vaikka ilmaiseksi pois, jotta capiin tulisi tilaa. Nyt Boeser johtaa sitten NHL:n maalipörssiä Matthewsin kanssa 21 osumalla.

Minun näkemyksen mukaan suurin ongelma tällä hetkellä on henkisellä puolella enemmän kuin taidoissa. Tuolla ei nimittäin 39 maalia tee yksikään vahingossa. Toki Kuzmenkon laukausprosentti oli harvinaisen korkea viime kaudella, mutta normaalillakin osumaprosentilla 30 maalia olisi ollut saavutettavissa.

Oli muuten aika helpottavan oloinen tuuletus Kuzmenkolta tuosta osumasta:





Toivottavasti se lähtisi tuosta nyt parempaan suuntaan. Kuulemma Zadorov on ollut henkisenä tukena ja valmennuspuolella Goncharin kanssa tekevät hommia saadakseen peliä parempaan suuntaan;





Tampa-peliin lyhyesti takaisin. Tocchetin sanat alleviivasivat hyvin niitä ajatuksia miten itsekin näin pelin;

It was a solid win. We were a little rusty early, but settled in and the penalty kill was great. All four lines and six defence contributed and it was a good team effort.

Vähän ongelmia alkuun, mutta alivoima ja kaikkien ketjujen ja pakkiparien peli toimi hyvin. Demko oli maalilla jälleen oikein hyvä. Johtoasemakin pidettiin ja nyt tuo saldo on sitten jo 16-0-0 niissä peleissä joita on johdettu kahden erän jälkeen. Pelin miinuksena oikeastaan vain lähinnä se, että jälleen tuli yksi jäähy väärästä vaihdosta, vaikka noista on joukkueen sisällä puhuttu jo paljon. Nuo pitää kyllä saada pois. Tampa ei onneksi saanut tuolla NHL:n top3 ylivoimalla osumia.

Kärki tuottaa juuri nyt hienosti tehoja, vaikka Kuzmenko onkin ollut kylmä;





Myös fyysisellä puolella on kasvua nähty. Vancouver on ollut aika kauan mielestäni turhan pehmeä joukkue. Nyt olen pitänyt paljon tuosta asenteesta millä mennään kaksinkamppailuihin, vaikka ne eivät aina taklauksiin johtaisikaan. Mutta on joukkue kuitenkin NHL:n top3 seura myös taklausten määrissä mitaten. Mikä tärkeintä, aika harvoin siellä nähdään kuitenkaan ihan turhia ryntäilyjä ja itsensä ulos pelaamista.





Kolmen voiton jälkeen seuraavaksi Floridaa vastaan ja tuo on Roberto Luongon Ring of Honour -ilta. Cory Schneider muisteli Luongoa Canucks Centralilla:



 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Pakkien minuutit olivat myös aivan järkeviä. Rutherford puhui Sportsnetin haastattelussa Juulsenin kehityksestä, ja vaikka tällä palstalla kaikki tuntuvat olevan todella skeptisiä miehen kanssa, etenkin kun peliälyä ja tilanteiden tunnistamista on hemmetin vaikea opettaa, mutta olisiko se sittenkään katastrofi, jos mies tuohon kuusikkoon jää?

Eiköhän se ole Floridaa vastaan -4 taulussa ja vaivihkaa editoin tämän viestin koskemaan jotain Myersiin liittyvää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pakkien minuutit olivat myös aivan järkeviä. Rutherford puhui Sportsnetin haastattelussa Juulsenin kehityksestä, ja vaikka tällä palstalla kaikki tuntuvat olevan todella skeptisiä miehen kanssa, etenkin kun peliälyä ja tilanteiden tunnistamista on hemmetin vaikea opettaa, mutta olisiko se sittenkään katastrofi, jos mies tuohon kuusikkoon jää?
Onhan tuo Juulsen järjestäen joukkueen heikoin tai ainakin heikoimpia lenkkejä. Ei sieltä juuri tule pelejä missä Juulsen olisi hyvä tai paikkansa arvoinen. Tsekkasin game scoren tilastot ja Juulsen on koko kauden osalta selvästi huonoin pelaaja ja ainoa joka on miinuksella.

Jos jäädään playoffien ulkopuolelle niin ei sillä ole väliä kuka tuolla mokailee, mutta jos playoffeihin on saumaa niin olisihan se kiva joukkuetta sen verran vahvistaa ettei Juulsen olisi avauksen pelaajia. Toki Soucy nyt muutenkin Juulsenin toivottavasti sysää penkille toipuessaan pelikuntoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakkien minuutit olivat myös aivan järkeviä. Rutherford puhui Sportsnetin haastattelussa Juulsenin kehityksestä, ja vaikka tällä palstalla kaikki tuntuvat olevan todella skeptisiä miehen kanssa, etenkin kun peliälyä ja tilanteiden tunnistamista on hemmetin vaikea opettaa, mutta olisiko se sittenkään katastrofi, jos mies tuohon kuusikkoon jää?
Olen samaa mieltä kuin @Mr. Smith siitä, että Juulsen on noista Canucksin pakeista se heikoin lenkki. Mutta toisaalta taas hän on pelaaja, joka saa aika helpostikin lokaa niskaansa myös silloin kun hän ei ole pelannut niin huonoa peliä. Juulsenin ongelmana pidän sitä, että hän voi pelata ihan kohtalaisia pelejä useammankin peräkkäin, mutta joku yksittäinen peli on sitten todella hankala. Tasaisuutta toivoisin lisää.

Tocchet sanoi Carolina-pelin jälkeen Juulsenin pelanneen kolmesta neljään hyvää peliä peräkkäin. Mutta esimerkiksi se Calgary-peli oli minun mielestä kyllä vaikea hänelle. Kokonaisuutena pitää sanoa, että olen vähän ottanut omia sanojani takaisin alkukaudesta, jolloin en pitänyt häntä NHL-tason pakkina. Minun mielestä Juulsen on pystynyt parantamaan.

Minulle Juulsenin jääminen kuusikkoon ei olisi katastrofi, mutta kyllä toki ennemmin Soucyn otan tilalle ja Bear olisi ollut parempi seiskapakki minun mielestä (etenkin jos pelaa viime kauden tasolla loukkaantumisen jälkeen). Sinällään toivon Juulsenin onnistumista. Abbotsfordissa kasvanut pelaaja, joka kannatti koko lapsuutensa Vancouveria (Kevin Bieksan juliste seinällä) ja joka NHL-uransa alussa oli lähellä joutua lopettamaan koko uransa ja kai hänkin mietti palomieheksi siirtymistä missä hänen isänsä ja veljensä ovat. Asiat eivät ole tulleet aina kovin helposti ja jotkut ovat sanoneet, että Juulsen on esimerkillinen joukkuepelaaja.

***

Paljon surullisempi luettava juttu tämä Kenwardin tilanne.


Tuosta jutusta tämä tärkeä pätkä kaikille tätä viestiä lukeville:

There’s nothing more I want out of life than being a loving partner and parent and being a hard worker.

If I had two messages for anyone reading this, it would be to get your blood tested (even if it’s once a year) and don’t take anything for granted when it comes to your health.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rutherford Bearista:





***

Abbotsford hävisi jo kolmannen kerran peräkkäin Coachellalle, tällä kertaa vieraissa jatkoajalla. Harmittava tappio tuokin. Kolmannessa erässä Canucks johti 2-3 kun Woo osui tolppaan. Max McCormick tasoitti kuitenkin erän puolivälissä. Kolmannen erän lopussa Sheldon Dies otti hölmön ison jäähyn korkeasta mailasta ja jatkoajalla Wolanin jäähyn päästäen kotijoukkueen 5-3 ylivoimalle. Sen aikana tuli sitten myös ratkaisu Andrew Poturalskin toimesta. Itse hölmöilivät nyt pelin tappioksi, kun siellä oli kaikki mahdollisuudet saada voittokin.

Abbotsfordin kokoonpano oli seuraava:





Abbotsfordilla Silovs pelasi maalilla keskinkertaisen pelin. Räty teki kaksi osumaa ylivoimalla maalin edestä. Abbotsfordilla pakkipään loukkaantumiset ovat syöneet ehkä nyt parasta terävyyttä pelistä. Coachellan parhaat olivat mielestäni vetereenihyökkääjät kapteeni McCormick ja Poturalski. Entiselle Canucksin pelaajalle Kole Lindille kolme syöttöä. Myös Cameron Hughes ja pakkipäässä Cale Fleury nousivat esiin.








Suositun Pacific divisioonan (10 joukkuetta) keskikasti on aika tiiviissä nipussa nyt sarjassa. Calgary on pienellä karkumatkalla. San Diego, Bakersfield ja San Jose vähän jääneet takamatkalle.

***





Viime draftin kolmannen kierroksen varauksista Hunter Brz on loistanut selvästi kirkkaammin, mutta toinenkin tuon kolmoskierroksen varaus Sawyer Mynio on hänkin saanut nyt viime aikoina pisteitä kerättyä. Mynio on erityylinen ja pelaa eri roolia kuin Brz eikä häneltä ole koskaan odotettavissa samaa määrää tehoja, mutta mukava huomata pisteitäkin tulevan. Nyt on tosiaan 19 pistettä kauden 21 pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Suter pelaa ensi yönä Floridaa vastaan. Suterin edellinen peli oli reilu kuukausi sitten. Tuolloin Pius oli hyvässä vireessä ja tehnyt kuuteen peliin neljä maalia. Toivottavasti nuo Vancouverin suunnitellut sentterit saisivat nyt pelata jatkossa samaan aikaan (Montreal-peli on ainoa, missä he olivat). Åman pelasi tosin ihan hyvin tuota paikkaajan tonttia.

Florida-pelin ykköspuheenaihe on kuitenkin Roberto Luongon Ring of Honour -ilta.





Luongolla on Vancouverin seurahistoriassa eniten voittoja ja kolme kertaa hän oli Vezina-äänestyksessä top4-ryhmässä. Stanley Cup jäi Luongolla jäi yhden voiton päähän. Olympiakultaa tuli kaksista kisoista ja toinen noista Vancouverin kotikisoista kun hän torjui finaalissa 3-2 jatkoaikavoiton 34 torjunnalla. Vuonna 2007 tuli Hart Trophy kisan kakkossija Sidney Crosbyn jälkeen.

Luongon kohdalla puhutaan seurahistorian parhaasta maalivahdista, vaikka myös Kirk McLeanilta löytyy kaksi Vezina-äänestyksen top3-sijaa. Maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley mukaan Luongolle olisi kuulunut ainakin yksi Vezina, ehkä kaksikin. Sportsnetin kattava läpileikkaus Luongon urasta Vancouverissa:

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Demko näytti illan juhlitulle maalivahdille Luongolle, että on molaripuoli edelleen hyvissä käsissä Vancouverissa ja pelasi nollan 36 torjunnalla. Vancouverin kaksi kärkiketjua olivat puolestaan nyt tässä pelissä aika saamattomia, mutta onneksi syvyys tuotti voittoon tarvittavan määrän tehoja. Demkolle hieno peli nyt tähän kohtaan, mutta nollissa on vielä melkoinen matka Luongoon:





Voitto oli Vancouverin 20. tällä kaudella ja tuli kauden 30 pelissä. Tuo on organisaation ennätys kauden alusta laskien. Edellinen ennätys "nopeimmin 20 voittoa" tuli 31 pelissä kaudella 1992-93. Viime kaudella kauden 20. voitto saatiin vasta tammikuun 28. päivänä, joten on tässä aika paljon tuosta aikataulusta edellä. Toki se viime kausi ei saisikaan olla enää mikään mittari minkään suhteen.

Florida on pelannut jälleen hyvää kautta ja yksi iso asia tuossa on ollut joukkueen avauserät, joissa Panthers oli 29-22 ennen peliä. Vancouver tuli peliin kuitenkin hyvin ja teki paljon oikeita asioita heti alussa, minkä johdosta Canucks meni 2-0 johtoon. Ensin Garland karvasi hyvin ja Kuzmenko pääsi iskemään toisessa peräkkäisessä pelissä maalin. Toinen maali oli koko Bluegerin ketjun hyvän työn seurausta ja Joshua teki maalin edestä 2-0. Kolmas maali oli Bobrovskyn lahja Joshualle, mutta tuossakin Garland pelasi karvauksen hyvin ja osittain pakotti Bobrovskyn avaamaan keskelle.

Joshua tuosta maalista;

Garland was taking away the left side so I knew (Bobrovsky’) options were kind of limited. I saw him turn up ice so I thought maybe he wasn’t going to go to the D I was going to.

Neljäs osuma oli Boeserin kauden 22. maali ja tuli ylivoimalla. Tuo 4-0 johto söi Vancouverin pelin pois enkä pitänyt nyt tämän pelin johtoasemassa pelaamisesta, mutta onneksi Florida ei saanut Demkon nollaa rikottua kuitenkaan. Pelissä oli muutama muukin ongelma ja yksi sellainen oli Millerin ketjun pelaaminen Barkovin ketjua vastaan. Miller on pelannut monta hyvää peliä tällä kaudella vastustajien kärkiä vastaan, mutta tämä ei ollut sellainen ja J.T kritisoi siitä itseään;





Tocchet tuosta kolmannen erän pelaamisesta;

The third, we were, I think we were just kind of throwing pucks out just trying to eat the clock. I think we can still learn. I think our breakouts in third, we weren’t really connected and we were throwing a lot of pucks away, so those are things we got to just learn. But for the most part, 4-0, you know, you are pretty happy. Like I said, that’s a really good hockey team over there.

Kokonaisuutena tämä on edelleen prosessi, jossa opitaan erilaisia valmennuksen haluamia asioita. Normaalia on, että tässä on aaltoliikettä pelissä ja juuri nyt neljän voiton jälkeen on taas hyvä olla. Pitää nauttia nyt hetki kun voi, sillä edessä oleva otteluohjelma ei näytä helpolta. Nyt edessä on neljä vieraspeliä kuuteen iltaan (Minnesota, Chicago, Nashville ja Dallas) ja tuollaisesta rypistyksestä en odota edes piste per peli -saldoa tästä menossa olevasta voittoputkesta huolimatta. Mielenkiintoinen peli noista on esimerkiksi tuo Chicago-peli, jossa Connor Bedard pelaa ensimmäisen pelinsä kotiseutunsa Vancouveria vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pitää muuten laittaa vielä (kun unohtui Tampa-pelin jälkeen) nuo Brayden Pointin sanat Vancouverista;




Ei ole noita vastaavia sanoja joukkueesta kuulunut ihan hetkeen vastustajien riveistä, joten pitäähän nuo nyt ylös ottaa.

***

Seuraavalla vastustajalla Minnesotalla on menossa nyt valmentajanvaihdon jälkeen vähän samanlainen hurmos, mitä Vancouverissa nähtiin alkuun etenkin Boudreaun tultua remmiin (Demko ja ylivoima piti pääosin sitten joukkueen kevätkirin päällä, vaikka lopulta se ei riittänyt playoffeihin):





Kahdeksasta viime pelistä tappiot tulleet vain Vancouverille ja Edmontonille vieraissa. Wildilla olisi siis nyt takaisinmaksun paikka.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Jack Studnicka San Josen organisaatioon, josta pakki Nick Cicek sekä kuudennen kierroksen vuoro ensi kesälle Vancouveriin. Tuohon Abbotsfordiin pakkipulaan vastattiin nyt sitten tällä. Tämä on kuudes joukkueen tekemä kauppa syyskuun alun jälkeen, kun NHL:ssä on tehty yhteensä 11 kauppaa.

Periaatteessa tämä voi olla vain AHL-tason kauppa, mutta Studnicka tuli leirille siinä kunnossa, että näytti olevansa NHL-tasoa. Studnickalla oli heikko viime kausi, mutta hän vietti hyvän kesän (oli itse asiassa siinä ryhmässä, mistä seura sai sakot kun meni treenauttamaan pelaajia väärään aikaan). Studnicka oli saamassa paikan hyvien leirinäyttöjen jälkeen, mutta Vancouverin hankittua Laffertyn, hänet pistettiin kuitenkin farmiin.

Kauden alussa Studnicka sai kutsun takaisin ylös, pelasi viisi peliä ja teki yhden maalin, mutta Teddy Bluegerin paluu kokoonpanoon pisti Studnickan waivereiden kautta farmiin. Minun mielestä Nils Åman pelasi paremmin noista syvyyshyökkääjistä, mutta Studnickakin pelasi sen verran hyvin, että paikka San Josessa ylhäällä ei sinällään yllättäisi. Toivottavasti tuo kova työnteko palkittaisiin vielä jatkossa.

Nyt tämä kauppa lisää puolustuksen syvyyttä, missä on suurempi tarve kuin hyökkäyksessä. Cicekia on tullut seurattua jonkun verran ja varaamattomana pelaajana hän pelasi varsin hyvän junnu-uran omassa roolissaan fyysisenä pakkina sekä toimi Portlandin kapteenina. Tuon jälkeen hänellä on nyt ollut pari kautta farmissa ja viime kaudella hän pelasi 16 peliä NHL:ssä antaen neljä syöttöä. Cicekin kattona voisin pitää kolmosparin fyysistä pakkia. Cicek on melko kookas, ihan kohtalaisesti liikkuva ja pelaa fyysisesti. Pelasi tulokaskaudellaan AHL:ssa myös ylivoimaa.

Sinällään ihan hyvä kauppa, että Studnicka oli waivereissa poimittavana pari viikkoa sitten ja Cicekia voidaan tarvittaessa liikutella vapaammin, mutta en tiedä hyötyykö Vancouver kuitenkaan tuosta mitään. Joka tapauksessa kun farmissa Akito Hirose ja Filip Johansson ovat loukkaantuneina, Abbotsford tarvitsee kipeästi pakkia. Palkkasäästöjä farmin puolelle tuo kauppa ainakin tuo, kun Studnickan palkka oli farmiin iso 775 000 taalaa ja Cicekilla tuo on 80 000 taalaa. Lopulta en tiedä onko Studnickasta tai Cicekista kummastakaan ottamaan pysyvää NHL-paikkaa, mutta katsellaan.

Tuo kutoskierroksen vuoro tuohon päälle saattaa olla hyvinkin kauppatavaraa vielä myöhemmin. Ei nyt saatu tällä sitä vuoroa (vitoskierros), mikä hävittiin Laffertyn kaupassa, mutta yksi mahdollinen kauppavuoro kuitenkin. Ensi kesän draftiin on tällä hetkellä seitsemän vuoroa, mutta arvon alennusta noissa on tullut alkuperäiseen nähden, kun toisen kierroksen vuoro puuttuu.


 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley mukaan Luongolle olisi kuulunut ainakin yksi Vezina, ehkä kaksikin.
Luongolla kävi sikäli tympeästi, että silloin kun voitto tuntui sekä tilastollisesti että silmätestin pohjalta jopa aika selvältä, niin äänestäjät lähtivät jakamaan Brodeurille jotain career achievement awardia. Veikkaan myös, että jos Luongon primen aikana olisi jo ollut olemassa näitä GSAx-himmeleitä, niin n. kaksi Vezinaa löytyisi takanreunukselta.

Siinä mielessä vanhanaikaiset, että hieman myös epäilen, että mahtoiko Luongolta silloin suht nuorena mennä pystiä sivu suun sellaisessa "ehtiihän tuo vielä"-hengessä. Sitten jollain konstilla onnistui luovimaan läpi uransa ilman sitä Vezinaa, vaikka pelasi pitkät ajat sen suuntaisella tasolla. Lähiaikojen pelaajista mietin aikanaan Shea Weberistä vähän samaa Norrisin kohdalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuli katseltua vasta nyt tuo viime öinen Abbotsfordin vierailu Tucsonin vieraana, kun tuloksen näin aamulla ja tiesin siitä ettei tarvitse kiirettä pitää. Abbotsford jäi kyllä siinä yksinkertaisesti jalkoihin ja hävisi ihan ansaitusti 5-0 lukemin. Nuo lukemat olivat jo kahden erän jälkeiset ja kolmannessa erässä kotijoukkue löysäsi kaasua.

Maalintekijöitä on nyt hankala luetella, mutta Silovs pelasi maalissa eikä voi tappiota hänen piikkiin laittaa. Peli oikeastaan ratkesi toisen erän alussa, kun Tucson teki kaksi maalia samalla alivoimalla ja meni siinä 3-0 kotijohtoon. Sen jälkeen tuntui, ettei siellä oikein enää ollut luottoa nousuun.

Ihmeen paljon aaltoilevaa on joukkueen peli tällä kaudella. Toki kaikille noita huippuja ja pohjia tulee, mutta tuntuu että tämän vuotinen Abbotsford vetää noissa vielä normaalia pidemmälle. Toki joukkueella on ollut myös noita loukkaantumisia, jotka varmaan osaltaan sotkevat kuvioita myös.

Peli oli ensimmäinen Rädyn veljesten välinen ottelu AHL:ssa ja siinä valmentajilta löytyi sen verran pelisilmää, että pistivät veljekset aloittamaan pelin aloituskiekkoa. Aatu voitti sen, mutta Akun joukkue pelin ja Aku teki vielä lisäksi pelin avaus- ja voittomaalin. Aatukin pelasi ihan hyvän pelin, mutta ei saanut tehoja. Rätyjen vanhemmat olivat pelissä paikan päällä katsomassa poikiensa peliä.

Nyt tulevana yönä samat joukkueet kohtaavat uudestaan Tucsonissa ja toivottavasti siinä Abbotsford pystyy parantamaan. Saisi parantaa aika paljonkin, mikäli voittaa aikoo.

***

Pian alkavasta Minnesota-pelistä sen verran ennakkotietoa, että DeSmith pelaa maalilla. Kolmannen kerran tällä kaudella Tocchet on vaihtanut maalivahtia, jos toinen on pelannut nollapelin edellisessä pelissä. Toki DeSmithille on kiekot tarttuneet Minnesotaa vastaan uralla ja hän nollasi Wildin juuri reilu viikko sitten, joten ymmärtäähän tuon siinä mielessä. Pitää toivoa nyt sitten joukkueen olevan hereillä iltapäiväpelissä lennon jälkeen, sillä Wild on ollut kovassa vireessä.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei ollut kyllä mitään pelillistä kiekkojuhlaa kumpikaan Vancouverin viikonlopun peli, mutta kolmen pisteen tulos on vieraista hyvä nimenomaan tuloksena. Muuten peleistä onkin vaikeampi kaivaa positiivisia asioita. DeSmithin maalivahtipeli ehkä sellaisena Minnesotaa vastaan. Ja yksi Hughesin syöttö Millerille Wildia vastaan. Sekä kolmosketjun peli. Siinäpä ne melkein taitavat olla.

En tiedä mikä noissa iltapäiväpeleissä on ongelmana ollut jo kauan, mutta noissa näytetään yleensä nukkuvan ja niin nytkin. Canucks Centralin pelianalyytikko Brett Festerling (entinen NHL-pakki) sanoi, että yhtenä syynä on se, että joukkue ei olisi tottunut noihin ja aikaerorasitus itään päin matkustettaessa painaa (tuo aikaerorasitus juuri itään päin mentäessä on asia mistä Jannik Hansenkin sanoi kauden alussa). No en tiedä onko kukaan tottunut, mutta toki osalla joukkueista noita on enemmän kuin toisilla.

Tocchet Minnesota-pelin jälkeen;

We grinded it out and got the point. You like that. But the execution, we had a tough time handling pucks.

When you’re in a tight game, sometimes people get the puck out and they’re satisfied. I think you’ve got to make sure that you participate, like if a guy has a puck, you’ve got to support him, make a play. Most of their (Minnesota) chances were off of our turnovers.

Ja Chicago-pelin jälkeen;

In the first period, we were obviously sleepy and the second was a big response. Getting three points out of these two games on a back-to-back, I’m happy about that, but we’ve got to clean up our game. Our third line dragged us into the fight.

Helppo olla samaa mieltä tuosta kolmosketjun pelaamisesta. Kolmosketju oli molemmissa peleissä oikeastaan joukkueen paras. Siellä esimerkiksi Garland pelaa juuri nyt kauden parasta kiekkoaan eikä näillä esityksillä ole minkäänlaista aihetta kritiikkiin. Kunpa tämä taso nyt vain pysyisi. Ei ole Satiar Shah'kaan nyt tällä hetkellä miestä kritisoinut (päinvastoin), eikä pidäkään tietysti kun peli kerran toimii;





Boeser pelaa puolestaan hyökkäyksessä kovalla itseluottamuksella ja tulosta tulee. Hän on henkisesti raskaiden aikojen jälkeen nyt ihan eri tasolla mitä kahden edelliskauden aikana muutenkin kuin maalinteossa ja mahtaa olla taas jääkiekkokin kivaa hommaa. Mutta paljon tuolla on muuta taustalla kuin tuota puhdasta itseluottamusta. Boeserin ylimääräiset laukomisharjoitukset ovat olleet päivittäinen näky eikä tuo Horvatilta peritty rooli ylivoimissa haittaa varmaan sekään.





Puolustuksessa Zadorov pelasi huonon Minnesota-pelin ja roiski pitkiä minkä ehti, mutta on ollut muuten hyvä ja Petterssonkin arvosti "pehmeänä eurooppalaisena" tuota hänen tuloaan kuittaamaan Johnsonin kovaa taklausta (vaikka siitä kakkonen tulikin):





Tältä vieraspelireissulta en odotellut isoja, kun tuo "neljä peliä kuuteen iltaan vieraissa ja vielä iltapäiväpeleillä maustettuna" on puristuksena rankka, mutta kolme pistettä on nyt mukana kuitenkin. Pelillisesti sitä toivoisi tietysti joka pelissä hyvää esitystä ja sellaiset jäivät näköjään Vancouveriin. Mutta jos tässä nyt vielä yksi lisäpiste tulisi joko Nashvillea tai Dallasia vastaan, tuloksellisesti tämän kiertueen voisi sanoa menneen hyvin. Isommassa kuvassa en näiden pelien jälkeen ole kuitenkaan yhtään huolissani joukkueen pelaamisesta, kun nyt on nähty tällä kaudella pääosin paljon parempaa kiekkoa.





Nashville ja Dallas tällä kiertueella vielä edessä, ennen kuin joukkue palaa jouluksi kotiin.

***

Abbotsford otti toisesta Tucson-pelistä numeroiden puolesta vakuuttavan 2-6 vierasvoiton, mutta peli ei ollut niin selvä mitä numerot näyttivät. Tucsonilla oli tosin omassa päässä nyt liikaa kiekonmenetyksiä ja Abbotsfordilla ensimmäistä peliä selvästi parempi ote pelistä, mutta tuo ratkesi vasta kolmannessa erässä pariin Abbotsfordin kiekonryöstöön hyökkäyspäässä. Tolopilo oli maalissa ja Abbotsfordin tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehnyt Linus Karlsson, kaksi syöttänyt Chase Wouters sekä 1+1 tehot tehnyt Sheldon Dries.

Podkolzinilla ja Bainsilla on ollut loukkaantumisten jälkeen vaikeaa. Podkolzin teki alkukaudesta viisi maalia kuuteen peliin ja nyt sitten loukkaantumisensa jälkeen on tullut yksi maali 11 peliin. Bains keikkui AHL:n pistepörssin top3-ryhmässä alkukaudesta, mutta nyt loukkaantumisen jälkeen ei ole tullut yhtään maalia 15 maaliin (toki 10 syöttöä ja muuten esimerkiksi alivoimapelaaminen on ollut hyvää). Toivottavasti molemmat saisivat nyt mahdollisimman pian taas pelistä kiinni, sillä kumpikin ovat tärkeitä hyökkääjiä joukkueelle.

Nick Cicek pelasi ensimmäisen pelinsä Abbotsfordin paidassa ja lensi Tucsonin Patrik Kochin kanssa ulos. Ei ollut mitään varsinaista tappelua, mutta sellainen olisi varmaan tullut ilman tuota ulosajoa. Cicek näytti käyvän sen verran kuumana kun Koch taklasi Karlssonia jonnekin pään seutuville vähän ulosasjoaan aikaisemmin. Muuten Cicekilta ihan kohtalainen peruspeli uudessa seurassa ja pelasi Irwinin parina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös