Vancouver Canucks 2014–2015

  • 87 081
  • 369

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kakkonen nyt: Higgins - Bonino - Vrbata, ainakin kätisyydet toimisi ja olisi maalintekopotentiaalia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kakkonen nyt: Higgins - Bonino - Vrbata, ainakin kätisyydet toimisi ja olisi maalintekopotentiaalia.

Se on vähän arvoitus miten ketjut muodostetaan, mutta kakkoseen on omasta mielestä tyrkyllä myös Kassian.

Higgins/Kassian - Bonino - Vrbata
Higgins/Kassian - Matthias - Hansen

Kassian toisi tuohon kakkosketjuun fyysisyyttä, röyhkeyttä ja silti hänellä olisi mukavasti maalintekopotentiaalia. Higgins taasen on varsin käyttökelpoinen sekä kakkosessa että kolmosessa. Tuo Higgins-Matthias-Hansen pelasi jonkin verran jo viime kaudella yhdessä, mutta valmentajan vaihtuessa on mahdoton sanoa miten hän haluaa ketjut koota. Varsinkin kun sieltä tulee mustina hevosina mukaan lottoon Linden Vey ja Derek Dorsett.

Jos itse pitäisi tällä hetkellä ketjut muodostaa niin luultavasti lähdettäisiin tästä liikenteeseen:

Sedin - Sedin - Burrows
Kassian - Bonino - Vrbata
Higgins - Matthias - Hansen
Sestito - Richardson - Dorsett
Vey

Tässäkin valossa tuo Veyn hankinta noin kalliilla hinnalla tuntuu erikoiselta. Varsinkin kun farmista löytyy ainakin Jensen, jota voi noissa kärkiketjuissa peluuttaa. Mutta pakkohan Veylle on tarjota paikkaa rosterissa.

Kätisyydet eivät nyt ihan mene putkeen, kun Kassian, Vrbata, Hansen, Dorsett ja Vey ovat rightin puolen pelaajia. Jos ykkönen on puhtaasti leftien ketju niin kolmeen muuhun tulee vähintään neljä rightin pelaajaa. Näin ollen yksi heistä joutuu vasempaan laitaan. Itse en osaa sanoa, kuka noista parhaiten osaa pelata vasentalaitaa. Onhan siinäkin hankintoja yhdistävä tekijä, että kolme laituria on hankittu, kaikki ovat rightin pelaajia ja pelaavat oikeata laitaa. Ja toki myös Bonino on hankittu, mutta se onkin sentteri.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mikäli Santorelli olisi suostunut jatkamaan 1 - 1,5 miljoonan sopimuksella niin ennemmin olisin nähnyt hänet rosterissa kuin että hankittiin Vey toisen kierroksen varauksella.

TSN:n Farhan Laljin mukaan Canucks tarjosi myös vuoden sopimusta, mutta päätyi Torontoon, Leafsissä palkka siis 1,5 milliä ja vuoden sopimus.

Santorelli on jäänyt melko tuntemattomaksi tapaukseksi, ihan ok tehoja iskenyt kuitenkin. Mites tuo pelaa puolustussuuntaan, alivoimaa ilmeisesti pelannut ainakin?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
TSN:n Farhan Laljin mukaan Canucks tarjosi myös vuoden sopimusta, mutta päätyi Torontoon, Leafsissä palkka siis 1,5 milliä ja vuoden sopimus.

Santorelli on jäänyt melko tuntemattomaksi tapaukseksi, ihan ok tehoja iskenyt kuitenkin. Mites tuo pelaa puolustussuuntaan, alivoimaa ilmeisesti pelannut ainakin?

En tiedä mitä roolia Santorellille tarjottiin Vancouverissa, mutta varsin täynnähän tuo hyökkäys on ilman häntäkin. Mutta varmaan tosiaan tuollaista edullista milli - puoltoista sopparia oli tarjolla Vancouverinkin suunnalta.

Santorelli pelasi alivoimaa jonkin verran, varsinkin Burrowsin loukkaantumisen aikana. Mutta ei mielestäni ole mikään alivoiman erikoismies, toki pystyy sitä pelaamaan kohtuu hyvin. Vähän sama homma tasakentällisin. Ei mikään puolustuspelin expertti, mutta puolustaa keskimääräistä paremmin eikä ole mikään lapanen omalla puolustusalueella, vaikka kokoa ei hirveästi olekaan.

Santorellissa oli mielestäni vähän putkipelaajan vikaa. Välillä tulee pisteitä liukuhihnalta, mutta sitä voi sitten seurata useamman pisteettömän pelin putki. Ja sitten kun Santorelli saa pisteputken päälle niin ei välttämättä kannata peliaikaa lisätä. Itsestä ainakin tuntui, että vastuun ja minuuttien kasvaessa Santorelli häipyy kuvasta. Olisiko niin, että pystyy helpommin pelaamaan sitä 12 - 15 minuuttia, kuin jos joutuu pelaamaan 18-22 minuuttia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kassianille kahden vuoden jatko $1.75 millin cap hitillä.

Läpimurto top-6 voimahyökkääjäksi ensi kaudella?

Niin se vaan Benning tuosta tinkasi sen puoli milliä pois. Itse olin ihan varma, että jatko on juurikin kahden vuoden soppari, mutta liikutaan 2- 2,5 miljoonan välissä.

Nyt taitaisi sitten olla kohtuu hyvät mahdollisuudet saada ensin Taneville sopimus (3-4 miljoonaa, riippuen kestosta onko kolme vai neljä vuotta) ja sitten vielä Vey, jolle jää käytettäväksi loput (about miljoona).

Kassian on tosiaan esittänyt lupaavia otteita, mutta melkeinpä parhaat pelinsä hän on pelannut kolmosketjussa. Nyt luulisi roolin vähän kasvavan ja kakkos- tai kolmosketjun maaleja tekevänä voimahyökkääjänä tekevän sen läpimurron. Parista edellisestä vuodesta poiketen nyt näyttää myös kolmosketju varsin hyvältä myös kiekollisesti, joten sinällään ei ole ongelma siinäkään nousta uudelle tasolle.

Nythän rosteri antaisi mahdollisuudet siihen, että joku ketjussa olisi ns voimahyökkääjä / maskimies. Ykkösessä Burrows, kakkosessa Kassian, kolmosessa Dorsett ja nelosessa Sestito. Saas nähdä lähdetäänkö roolittamaan tuolla tavalla vai miten ketjut muodostuvat. Ja näkeekö Burrows edes syksyä Vancouverissa. Vahvasti on ollut huhuja siihen suuntaan, että Benning olisi halukas kauppaamaan Burrowsin ja tekemään sitä kautta tilaa joukkueeseen ja cappiin. Ihan en ymmärrä miksi, koska Burrows on käyttökelpoinen pelaaja muuallakin kuin kaksosten kanssa. Ja kaksosten kanssa hän on ollut paras vaihtoehto - ja vielä selvästi.
 

444

Jäsen
Taneville vuoden jatko 2 miljoonan capilla.
Mikä sitten lie ajatus, kun ei suoraan pidempää pahvia tehty, mutta parempi tämäkin kuin päästää muualle.

Vielä jäi vähän liikkumavaraakin tuonne katon alle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin draftista

Jouduin olemaan sivussa täältä jonkin aikaa matkustelun vuoksi, mutta joukkueen tapahtumissa olen saanut olla hyvin mukana. Täällä onkin jo käyty keskustelua noista varauksista ja muista tapahtumista, mutta laitetaan vielä omakin lusikka soppaan ja aloitetaan se varauksista. Muusta kirjoittelen vähän myöhemmin. Jaan jutun kahteen osaan.

1/2

#6 Jake Virtanen
RW, 6-0, 207, R
13-14, Calgary Hitmen WHL: 71gp, 45+26=71 100min

(Lainaan laiskana itseäni viime kauden Vancouverin kausiketjusta ja muokkaan vähän tekstejä Virtasen osalta, kun tämä varaus varmistui Vancouverille)

Isä Rainerin puolelta suomalaissukuinen ja Vancouverin lähistöllä lapsuutensa viettänyt Virtanen on varausikäluokan yksi parhaista laukojista. Tämän lisäksi Virtanen on ikäluokkansa mahdollisesti nopein luistelija, voimakas taklaaja ja hän on fyysisesti hyvin kehittynyt nuoresta iästään huolimatta (Virtanen on yksi varausikäluokkansa nuorimmista pelaajista). Virtasen peli muistuttaa minua vähän laidalla pelaavan Ryan Keslerin peliä, joskin sillä erotuksella, että Kesler on selvästi parempi puolustuspään pelaaja.

Tältä videolta voi katsoa miten laukaukset ja taklaukset lähtevät tältä juniorilta (#18)

Trevor Lindenia idolinaan lapsuudessaan pitänyt Virtanen kertoo olevansa Rick Nashin tai Ryan Getzlafin tyylinen pelaaja. Tällä kaudella Virtanen oli WHL:n maalipörssin kuudes 45 maalilla ja voisi kuvitella kehityksen jatkuessa, että ensi kaudella menee 50 maalin raja rikki. Pitää muistaa, että tällä kaudella Virtanen pelasi pääosin Calgaryn kakkosketjussa ja kakkosylivoimassa, ollen Hitmenin joukkueesta vasta neljänneksi eniten ylivoimamaaleja tehnyt hyökkääjä ja ensi kaudella ainakin yli-ikäiseksi jäävä Brassart lähtee pois.

Virtasen laukaus lähtee oikea käsi alhaalla todella nopeasti ja kovaa ja kun kokoa, luistelutaitoa ja suoraviivaisuutta löytyy sekä nuori hyökkääjä taklaa kuin rekka, tästä parin kauden takaisesta Bantam Draftin ykkösvarauksesta saattaa kehittyä NHL-tasolle hyvä maalintekijä ja voimahyökkääjä. Hänet tunnetaan myös hyvänä joukkuepelaajana kentän ulkopuolella. Hänen peliälyä on epäilty joissakin paikoissa, mutta näkisin itse, että Virtanen on saanut nuo moitteet lähinnä roolinsa ja pelityylinsä vuoksi - hän on maaleja tekevä voimahyökkääjä ja hyvä siinä hommassa, ei pelinrakentaja. Toki hän olisi vielä monipuolisempi mikäli saisi hyödynnettyä ketjukavereitaan paremmin ja siihen varmasti Calgaryssa tehdään töitä. Jatkossa Virtasen pitää keskittyä joka tapauksessa ainakin enemmän puolustuspeliin.

Red Line Reportin katsaus Virtasesta:

Virtasen valmentaja Mike Williamson

Jake's got an incredible skill set. He's got good size, is a very, very dynamic skater who handles the puck well with a great release. He has all the tools to be a successful NHL player one day.

I don't think I've seen a player with the tools Jake already has at such a young age. I've coached and played with some high-end players at this level, and he's right up there with the best. He's going to have to continue to get stronger… he's got the size right now to do it in junior, but it's a different story in pro hockey, so he needs to keep developing physically and in his understanding of the game [and] using his teammates consistently.

Virtanen omista vahvuuksistaan:

I think my skating is my best asset and my shot's pretty good as well. Overall, I just try to be a two-way power forward and use my speed in the offensive and defensive zones. I try to be a leader, even though I'm still a younger player on my team. I try to go out and lead by example and put in the work in all situations.

Virtasen luistelusta saatiin yksi näyte CHL:n tähdistöpelin yhteydessä pidetyssä taitokisassa, jonka Virtanen voitti. Hän kellotti muun muassa 30 metrin sprintissä ajan 3.92 sekuntia ja takaperin 4.55 sekuntia - molemmat voittoaikoja tuossa taitokisassa.

Virtanen on Vancouverille erittäin kiinnostava pelaaja siinä mielessä, että hän on kasvanut nuoruutensa Vancouverin lähistöllä ja kannattanut seuraa koko ikänsä. Lisäksi suomalaistaustasta saa pisteitä. Hän on tietysti myös pelillisestikin hyvä prospecti, koska hänet tunnetaan voimahyökkääjänä, nopeudestaan ja hyvänä maalintekijänä ja Canucksilla ei niitä liikaa tällä hetkellä prospectipuolella ole tulossa. Jatkossa Virtasesta voisi saada esimerkiksi Henrik Sedinin vierellä tehoja irti paljonkin.

Jotenkin näkisin Virtasen lähitulevaisuuden tällä hetkellä kuitenkin kakkosketjussa NHL:ssä, mutta toivotaan että nuori kanadansuomalainen iskee kunnolla läpi. Hän voi olla todellinen "homerun-kortti", mikäli saa pelinsä yhteen. Virtanen kävi kauden jälkeen olkapääleikkauksessa on sivussa kentiltä 4-6 kuukautta.

Central Scouting arvioi Virtasen luistelun parhaaksi mahdolliseksi 5/5, peliälyn 3/5, kädet 4/5, laukauksen 5/5 ja taistelutahdon 4/5.


#24 Jared McCann
C, 6-0, 179, L
13-14, Sault Ste. Marie Greyhounds OHL: 64gp 27+35=62 51pim

Vancouverin ensimmäisen kierroksen toinen varaus (Anaheim Ducksilta Keslerin kaupassa tullut varaus) kohdistui kahden suunnan sentteriin Jared McCanniin. McCann on nopea, hänellä on kova laukaus, hyvä peliäly ja hän on erinomainen puolustava hyökkääjä. Hän pelaa myös paljon kokoaan isommin ja on vahva aloittaja. Heikkoudet McCannilla ovat voimapuolella ja hyökkäyspään epätasaisuudessa. Häneen kohdistuu kysymysmerkkejä hyökkäyspäässä "putkinäöstä" (oman näkemykseni mukaan McCann näkee kentän hyökkäyspäässäkin hyvin) ja siitä, onko hänestä NHL:ssä koskaan hyökkäävään rooliin.

Menneellä kaudella McCann pelasi OHL:n Sault Ste.Marien joukkueessa toisen OHL-kautensa. Hän lähti kauteen kovin odotuksin mahdollisena draftin top10 pelaajana, mutta ei pystynyt lunastamaan kaikkia odotuksia hyökkäyspäässä. Lisäksi hän ei onnistunut 18-vuotisten MM-kisoissakaan hyökkäyspään pelissä. OHL:ssa hän pelasi kuitenkin "Soon" kakkos- tai kolmosketjuissa ilta illan jälkeen vastustajien parhaita pelaajia vastaan, joten piste/ottelu -tahti oli rooliin nähden hyvä - paremmalla pistekeskiarvolla Canucksilla ei olisikaan ollut mahdollisuuksia häneen.

Yksi arvostetuimmista draft-ennakoista McKeen's rankkasi McCannin varaustilaisuuden parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja kolmanneksi parhaaksi peliälyltään. McCannin peliälyä korosti myös Central Scouting, joka rankkasi hänet draftin viidenneksi parhaaksi pelaajaksi älykkyydeltä (edellä Reinhart, Honka, Bennett ja Draisaitl). Central arvosti McCannia itse asiassa kaikissa kategorioissa: luistelu 4/5, älykkyys 5/5, kädet 4/5, laukaus 4/5 ja taistelutahto 5/5. Jim Benning kertoi saaneensa ennen varausta kahdelta tai kolmelta managerilta soitot, joilla he olisivat vaihtaneet vuoroja saadakseen varata McCannin.

TSN:n Bob McKenzie sijoitti McCannin omassa ennakossaan sijalle 16. ja kertoi lyhyesti näkemyksensä näin:

"Centres who play every situation in the game, are involved in all areas on the ice and contribute with and without the puck are in high demand. The cliche, '200-foot player' applies to Jared. His versatility and sense is excellent."

Mielenkiintoinen Soon managerin Kyle Dubasin haastattelu Canucks Armylla.

Jared McCannin menneen kauden highlights-kooste

Oma arvio: McCann oli useimmissa ennakoisssa sijoitettuna ensimmäisen kierroksen puoliväliin, joten hänen putoaminen Canucksin vuorolle tuli yllätyksenä ja varmasti Canucks poimi omienkin listojen mukaan parhaan tarjolla olleen pelaajan. McCann on Horvatin ja Gauncen tapaan kahden suunnan sentteri, mutta taidoiltaan erilainen. Hän ottaa puolustusvelvoitteet ylpeänä ja ilmoitti suosikkipelaajakseen Chicagon Jonathan Toewsin.

Hänellä on hyökkäyspään lahjoja selvästi paremmaksikin, mutta toinen asia on, saako hän pelinsä osa-alueita yhteen jatkossa ja hyökkäyspään peliään tasaisemmaksi sekä kovaa laukaustaan paremmin maaliin. Jatkossa hänen pitää saada myös lisää voimaa pystyäkseen kilpailemaan myös aikuisten tasolla paremmin. McCann on joka tapauksessa mielenkiintoinen seurattava jatkossa. Pidän hänen upsideaan korkeana.

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä:

2/2

#36 Thatcher Demko
G, 6-3, 192, L
13-14, Boston College NCAA: 16-5-3, 2.24ga, 91.9%, 2so

USA:n nuorten kehitysohjelmaputken läpi käynyt Demko oli menneellä kaudella yliopistosarjojen nuorin pelaaja ja yliopistosarjojen mestaruusturnaukseen Frozen Fouriin edenneen Boston Collegen ykkösmaalivahti. Isokokoinen perhostyylin maalivahti lukee peliä hyvin, on erinomainen sijoittuja ja liikkuu nopeasti. Hän ei tee kovin paljon akrobaattisia torjuntoja, sillä hyvän pelin lukemisen vuoksi siihen ei ole useinkaan tarve. Demko oli etukäteen useimmissa arvioissa draftin paras maalivahti ja monet arvostetut julkaisut sijoittivat hänet ensimmäiselle kierrokselle.

Demkolla on erinomainen perhostyyli ja koska hän on iso, hän peittää hyvin myös maalin yläosan. Hän pelaa rauhallisella ja eleettömällä tyylillä ja koska hän pystyy pitämään pakettinsa hyvin kasassa, hän on irtokiekoissakin terävänä. Hän pelasi yliopistosarjassa jopa viisi vuotta vanhempiaan vastaan ja menestyi siitä huolimatta. Hän sai Boston Collegessa paljon kehuja asenteestaan kentällä ja sen ulkopuolella. Kehitettävää Demkolla on mailatekniikassa ja räpyläpuolella.

TSN sijoitti Demkon omassa ennakossaan 27. sijalle. TSN:n Craig Button kuvaili Demkoa seuraavasti:

A big man with excellent athletic skills and a burning competitive fire. Works to be better and his attention to detail and improving in all aspects makes him a top goaltending prospect who can realize his vast potential.

Oma arvio: Maalivahtien kanssa on vaikea arvioida tulevaisuutta, mutta toisen kierroksen varauksen käyttäminen ennakoiden mukaan draftiin parhaaseen maalivahtiin ei ole huono asia. Demkolta ottaa varmasti aikaa kehittyä huippuunsa, mutta hänellä on kaikki lahjat nousta NHL:n pitkäaikaiseksi ykkösmaalivahdiksi saakka. Mikäli näin käy, pitää vaan toivoa, että Canucks pitäisi sillä kertaa oman projektinsa itsellään.

Demkon menneen kauden highlight-video

#66 Nikita Tryamkin
D, 6-7, 229, L
13-14, Yekaterinburg KHL: 45gp 1+=6=7 38min

Harvinainen Canucksin venäläispelaajaan osuva varaus. Tryamkin on parimetrinen venäläispuolustaja, joka pelasi menneellä kaudella vakiroolia KHL:ssa ja onnistui myös 20-vuotisten MM-kisoissa. Tryamkin on jo -94 syntynyt puolustaja, mutta hän on kehittynyt hyvin kahden viime kauden aikana saadessaan ison kokonsa motorisesti paremmin hyödynnettyä. Tryamkin liikkuu kokoisekseen hyvin, vaikka on hieman hidas käännöksissä. Lisäksi hänellä on hyvä pelisilmä ja tietysti hyvin ulottuvuutta.

Hän ei ole avojään pommeja rakastava pelaaja, vaan pelaa tilanteet pysymällä pelin sisällä. Oman maalin edessä hän on vahva ja voimakas. Hänellä on kova, mutta hieman hitaasti lähtevä laukaus. Tryamkin on parhaimmillaan avatessaan peliä lyhyillä syötöillä, kiekon kuljetuksessa ja pitkissä syötöissä on välillä pieniä ongelmia. Kokonaisuutena Tryamkin on erittäin isokokoinen ja hyvin peliä lukeva puolustava puolustaja, joka pärjää jo nyt hyvin kaksinkamppailuissa, mutta jonka hyökkäyspeli vaatii hieman hiomista.

Tryamkinilla on jäljellä vielä kaksi vuotta KHL-sopimustaan ja sen jälkeen hän sanoi tulevansa Canucksin organisaatioon (mikäli saa paikan), sillä omien sanojen mukaan hän haluaa pelata maailman ykkösliigassa. Hän ei osallistunut combineen, mutta Canucks lennätti hänet varaustilaisuuden alla Vancouveriin, haastatteli ja teki testit. Lindenin kertoman mukaan Tryamkinilla on NHL-tason fyysinen peli ja liike jo nyt, mutta hänen pitää saada pelinsä vielä paremmin yhteen. Tryamkin jäi myös paikan päälle varaustilaisuuteen.

Oma arvio: Erittäin mielenkiintoinen varaus. Tryamkin on moneen vuoteen ensimmäinen venäläistaustainen Canucks-varaus ja hän on erittäin iso puolustaja (Benningin mukaan Tryamkinin koko on jopa 6'7.5 ja 265). Tryamkinilla saattaa olla edessään vielä hyvä tulevaisuus NHL:ssä ainakin puolustavana puolustajana. Gillis langetti scouteille venäläispelaajien varauskiellon (mikä esti muun muassa Nikushinin varaamisen viime kesänä), mutta Benning purki sen. Jatkossa Canucks tulee varaamaan myös venäläisiä ja Sergei Chibisovilla ei ole enää venäjän paras ammatti...

Tryamkinin video nuorten MM-kisoista kertoo pelaajasta

#126 Gustav Forsling
D, 5-11, 176, L
13-14, Linköping J20: 44ott 6+12=18 36min

Hyvät 18-vuotisten MM-kisat (neljä maalia 7 pelissä) pelannut hyökkäävä puolustaja. Forsling on vähän pieni, mutta hän on erinomainen luistelija, hyvä syöttäjä hyvällä pelikäsityksellä ja hänen laukauksensa on todella kova. Gradin vertasi hänen laukaustaan Sami Salon kutiin, mikä kertoo jotain. Puolustuspelissä hän pärjäsi oman ikäisiä vastaan hyvin, mutta sitä puolta pitää vielä kehittää. Lisäksi pienikokoisena pelaajana hänen pitää saada vielä voimaa noustakseen pykälillä eteenpäin.

Oma arvio: Pidän paljon tästä varauksesta. Esimerkiksi ISS rankkasi hänet 62. sijalle kaikista, joten Forslingin varaus on listojenkin mukaan hyvä. Pienikokoisten europuolustajien varaamisessa on toki aina riskinsä, mutta 18-vuotisten kisoissa hän teki vaikutuksen ja mielellään otan tälläisen taitopuolen puolustajan kehittymään prospectilistoille.

Forslingin highlight-video 18-vuotisten MM-kisoista


#156 Kyle Pettit
C, 6-4, 201, L
13-14, Erie Otters OHL: 53ott, 5+5=10 24min

Dane Foxin ja Brendan Gauncen joukkuekaveri OHL:n Eriesta. Isokokoinen sentteri, erittäin hyvä työmoraali ja joukkuepelaaja. Vahva aloituksissa ja luistelee kokoisekseen hyvin. Ei ole kovin fyysinen pelaaja koostaan huolimatta. Heikkouksia Pettitilla on kiekollisella puolella ja vahvassa Erien joukkueessa hän joutui pelaamaan pienemmässä roolissa. Toiveita on, että Canucks on seurannut Erieta Gauncen ja Foxin vuoksi normaalia tarkemmin ja näkee Pettitissa hiomatonta taitopotentiaalia, joka alkaa mahdollisesti näkymään tämän saadessa joukkueessaan isomman hyökkäysvastuun jatkossa (ensi kaudeksi ainakin Gaunce ja Fox jättävät seuran).

Oma arvio: Canucks haki kahdella viimeisellä varauksellaan isokokoisia joukkuepelaajia hyvällä työmoraalilla ja siihen muottiin Pettit istuu hyvin. Kuitenkin päästäkseen edes NHL:n porteille, Pettittin pitää näyttää osaamisensa myös kiekollisessa pelissä. Tilastojen valossa Pettit oli erikoinen varaus, mutta katsotaan ensi kaudella pystyykö hän kehittämään itseään hyökkäyspäähän saadessaan hyökkäysvastuuta.


#186 MacKenzie Stewart
D, 6-5, 238, L
13-14, Prince Albert Raiders WHL: 55ott 5+4=9 69min

Isokokoinen WHL-puolustaja, joten harvinainen varaus Vancouverilta. Koosta ja taustoista tulee mieleen Chris McAllister, joka varattiin 1995 toisella kierroksella. Stewart syntyi kuurona ja kävi läpi lapsuudessaan useita leikkauksia, aloittaen jääkiekon pelaamisen vasta 12-vuotiaana. Menneellä kaudella hän pelasi tulokaskautensa WHL:ssa ja oli Prince Albertin joukkueessa kolmosparin puolustaja. Kauden jälkeen hänet valittiin joukkueensa eniten kehittyneimpänä pelaajana.

Stewart on fyysinen puolustaja, joka tappeli menneellä kaudella 10 kertaa. Hänellä on hyvä lämäri, mutta hänellä riittää paljon parannettavaa kiekollisessa pelissä. Stewart on Prince Albertin valmentajan Dave Mansonin (entinen NHL-pelaaja) projekti, mutta tie NHL:aan on erittäin vaikeasti saavutettavissa etenkin noilla tilastoilla. Seitsemänneltä kierrokselta varatut NHL:aan nousseet pelaajat ovat yleisesti harvassa ja vielä paljon harvemmassa ovat NHL-puolustajat, jotka ovat tehneet noin vähän pisteitä varausvuonnaan.

Oma arvio: Stewartin tarina varatuksi pelaajaksi tulemiseksi on hieno ja varmasti Stewart on tehnyt paljon töitä kehittyessään kuudessa vuodessa WHL-puolustajaksi. Tämä varaus tuntuu olevan vahvasti hukkaan heitetty tapaus kuitenkin jo tässä vaiheessa. Tulee mieleen väkisin Evan Fullerit, Sawyer Hannayt tai Morgan Clarkit tästä varauksesta. Toki Stewartilla on kokoa, mitä ei voi opettaa, mutta silti olisin toivonut pelaajaa, jolla olisi edes jonkinlaisia näyttöjä taitopotentiaalista.

Yhteenveto varaustilaisuudesta:

Mielestäni erittäin onnistuneen tuntuinen varaustilaisuus kokonaisuutena. Pidän molemmista ykköskierroksen varauksista paljon. Kakkoskierroksen Demko oli ennekkoon useimmissa arvioissa draftin paras maalivahti ja saa kehittyä rauhassa. Kolmoskierroksen Tryamkin ja neloskierroksen Forsling nostivat tämän varauskerran mielestäni erinomaiseksi - pidän molemmista paljon ja kumpikin tulee prospectpuulissa tarpeeseen. Tryamkin on puolustava puolustaja ja Forsling hyökkäävä puolustaja, joten roolijakoakin löytyy. Kaksi viimeistä varausta Canucks näytti päättäneen käyttää kokoon ja santapaperiin, heidän osaltaan en ihmeitä odota, mutta toivotaan toisen heistä kehittyvän vielä ainakin lähellä NHL-paikkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Varaustilaisuuden lisäksi Vancouverin leirissä on ehtinyt tapahtumaan niin paljon hyviä ja hirveitä asioita, että on vaikea pukea kaikkia asioita sanoiksi. Aloitetaan tämä purkaminen kuitenkin sillä koskettavimmalla asialla:

Gino Odjick

Odjick taistelee elämästään, josta Jatkoajan Lauri Meriläinenkin kirjoitti erinomaisen ja kattavan artikkelin. Tuohon artikkeliin, joka käsittelee Odjickin uraa, ei ole lisättävää.

Minulle Odjick on edelleen yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajista. Nuoruudessa Ginon juliste oli seinällä useita vuosia ja seurasin hänen otteitaan aina tavallista suuremmalla mielenkiinnolla. Hän oli pelaaja, jolla ei ollut kovimpia lahjoja, mutta joka oli aina valmis puolustamaan joukkuekavereitaan. Odjickista ei koskaan tiennyt millaisen pelin mies pelasi, mutta hän jätti aina kentällä kaikkensa ja teki usein jotain mieleenjäänyttä - hyvässä tai pahassa.

Odjick oli kentällä ja sen ulkopuolella vahva persoona, joita näkee liian harvoin ammattilaisurheilussa. Hän oli harvoja alkuperäiskansan edustajia NHL:ssä ja otti ihmisten sydämet haltuun nousemalla vaikeuksista NHL:ään ja pelaamalla siellä kunnioitettavan uran kovassa tappelijan roolissa. Odjick (jota kutsuttiin Maniwaki Mauleriksi) oli pelaaja, joka teki kentän ulkopuolella hirveän määrän hyväntekeväisyystyötä ja joka otti fanit aina loistavasti vastaan. Hän ja Sandy McCarthy kävelivät 90-luvun puolivälissä 800 kilometrin matkan Calgaryn ja Vancouverin välillä kiertämällä alkuperäiskansojen reservaateissa tehden hyväntekeväisyystyötä.

Odjickin tiedettiin kärsineen alkoholiongelmista aikaisemmin ja hän kertoi joskus käyneensä lähellä kuolemaa sen vuoksi, mutta nyt tämä taistelu on jotain vielä pahempaa. Ei voi kuin toivoa, että mies jotenkin selviäisi vielä tästä, mutta ennusteiden mukaan tämä ei hyvältä vaikuta. Voimia Ginolle!

Ed Willesin juttu Odjickista.

Odjick ottaa fanit vielä sairautensakin keskellä huomioon

Odjickin kirje faneille

Ja seuraavaksi sitten siirtojen pariin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja sitten niihin siirtoihin ja sopimuksiin...

RYAN KESLER + 3:rd´15 <-> NICK BONINO, LUCA SBISA + 24th OA'14 + 3:rd´14 (--> Derek Dorsett)

Keslerista ei saatu sitä vastinetta, mitä toivoin saatavan. Toisaalta seurajohdolla oli todella hankala tilanne myydä Kesler, jolle kelpasi huhujen mukaan vain kaksi joukkuetta (Anaheim ja Chicago) ja toisella noista olisi vaikeuksia kattonsa kanssa etenkin Keslerin kanssa. Kun ei ole vaihtoehtoja, on melko mahdoton saada kuuta taivaalta.

Hyvää kaupassa on se, että Canucks sentään nuorentui ja sai Nick Boninossa kuitenkin apua keskustaan Keslerin tilalle. Viime kausi oli Boninolta tosin uran paras ja minulla on epäilyksiä, että se jääkin pisteellisesti sellaiseksi. Toisaalta hän on myöhäiskehittynyt pelaaja, joten mistä sen tietää millainen lähitulevaisuus hänellä on. Viime kaudella hän ei kuitenkaan ollut kovinkaan tehokas tasakentin (toisaalta ketjukaveritkaan eivät olleet Keslerin vastaavien tasolla).

Kesleriin verrattessa Canucksin kakkonen heikentyi (etenkin liikkeessä ja fyysisessä pelissä), vaikka Bonino viime kaudella enemmän pisteitä tekikin kuin Kesler, hän on myös kahden suunnan sentteri ja hänestä on pelaamaan myös molemmissa erikoistilanteissa. Bonino on yli kaksi kertaa halvempi kuin Kesler ja oli viime kaudella palkkaan nähden hyvä. Mikäli hän pystyisi uusimaan viime kauden tehot, hän olisi varmasti arvokas pala joukkuetta tuolla nykyisellä sopimuksella seuraavat kolme kautta.

Joka tapauksessa Bonino on älykäs pelaaja, joka pystyy tuomaan ainakin jonkin verran hyökkäystehoja, pelaamaan kahteen suuntaan ja auttamaan erikoistilanteita. Hän on kova blokkaamaan laukauksia ja pelaa uhrautuvasti joukkueen eteen. Lisäksi hän on hyvä rangaistuslaukauksissa (uralla 46.2%) ja hänen kerrotaan olevan erinomainen joukkuepelaaja.

Boninon lisäksi kaupassa tuli puolustaja Luca Sbisa. Italiassa syntynyt, mutta Sveitsissä kiekko-oppinsa saanut Sbisa on 24-vuotias entinen ykköskierroksen varaus, jolla on työkaluja top4-puolustajaksi, mutta joka ei ole saanut kunnolla peliään kasaan. Sbisan paras NHL-kausi toistaiseksi oli 2011-12 kausi, jolloin hän teki 24 pistettä 80 pelissä.

Viime kausi meni häneltä täysin pieleen. Sbisa loukkaantui harjoituspelien ensimmäisessä ottelussa, oli sivulta kentiltä kuusi viikkoa, palasi yhdeksäksi peliksi kentille ja loukkaantui uudelleen tapeltuaan Tampan Radko Gudasta vastaan. Tappelun jälkeen Sbisa oli sivussa kentiltä noin kaksi kuukautta käsivamman vuoksi. Työsulkukaudella 2012-13 Sbisa oli peliajoissa Ducksin nelospakki ja voitti Anaheimin puolustuksen taklauspörssin (kuten myös kausina 2010-11 ja 2011-12).

Sbisa on Willie Desjardinsille tuttu puolustaja hänen WHL-ajoilta. Sbisa pelasi Lethbridgen joukkueessa junnukiekkoa ja Lethbridge oli Desjardinsin valmentaman Medicine Hatin arkivihollinen. Vancouver on hänelle sikäli tuttu paikka muutenkin kuin vieraskaukalona NHL:stä, että Sbisa edusti Sveitsiä vuoden 2010 Olympialaisissa. Lisäksi hänen tyttöystävänsä on kotoisin Vancouverin lähistöltä Landerista. Toivottavasti he löytävät pysyvämmänkin asuinpaikan kaupungista - siihen tarvitaan Sbisalta onnistumista kaukalon puolella.

Yhteenveto Keslerin kaupasta

Keslerin kaupassa Canucks heikentyi joukkueena. Kuinka paljon, se riippuu uskoakseni lähinnä Boninosta, McCannin kehityksestä ja Keslerin terveystilanteesta (en usko Sbisan olevan tässä ratkaisevassa asemassa). Lähitulevaisuudessa Canucks ei tule kuitenkaan saamaan kakkosketjun keskelle Keslerin tasoista pelaajaa. Uhkakuvana Anaheimin puolelle on lähinnä se, että Kesler on kärsinyt lähihistoriassa muutamistakin vammoista, jotka ovat vieneet parasta terää häneltä. Palaako hän pelaajana huipulle, se riippuu paljon vammoista.

Kesler oli pitkään minun suosikkini joukkueessa, mutta olisin toivonut, että hänen lähtönsä olisi jättänyt paremman maun. Ymmärrän Keslerin haluavan valita seuransa juuri tämän hetken huippujoukkueista, mutta olisin silti fanina toivonut, että hän olisi antanut vähän enemmän vaihtoehtoja kuin kaksi seuraa joissa suostuu pelaamaan. Siihen nähden millainen tilanne seuralla oli, olen lopulta tyytyväinen saatuun korvaukseen, vaikkei korvaus toiveitani täyttänytkään. Nyt tämä sirkus on lopulta onneksi ohi.

Kiitos Keslerille 10 vuodesta, jotka hän pelasi Vancouverissa ja onnea uralle jatkoon. Toivottavasti hänen toiveensa Stanley Cupista toteutuisi vielä joskus. Olin katsomassa vuonna 2004 Keslerin pelejä nuorten MM-kisoissa Suomessa ja sain lyhyen tilaisuuden tavatakin miehen. Jo silloin hänestä näkyi lahjakkuus, joka realisoitui myöhemmin Selke Trophyyn ja 41 maaliin parhaalla kaudella. Hän oli minulle pitkään pelaaja jossa oli kaikki ne ominaisuudet joita jääkiekkoilijalle toivon, mutta pari viime kautta on mennyt vaikeammin vammojen vuoksi. Toivottavasti ne ovat nyt takana ja hänellä on edessä vielä monta hyvää kautta huipulla.

****

JASON GARRISON + 7th´15 + JEFF COSTELLO <-> TB 2:nd´14 -> LINDEN VEY

Garrisonista luopuminen on suora palkkaleikkaus Vancouverilta ja Costellosta luopuminen sopimuksesta luopuminen. Garrison oli mielestäni hyvä puolustaja, mutta hän ei kuitenkaan täyttänyt ihan niitä odotuksia, joita häneen kohdistettiin viimeisen Florida-kauden jälkeen (jolloin hän ampui 16 maalia). Menneellä kaudella hän oli peliajoissa Vancouverin nelospakki (Tanev pelasi keskimäärin vain 10 sekuntia vähemmän peliä kohden) ja hänen palkkansa on kuitenkin lähes viisi miljoonaa. Garrisoniin kohdistui myös epäilyksiä hänen vammoistaan. Joidenkin arvioiden mukaan hänen urallaan edessä on leikkaus lähitulevaisuudessa.

Isommassa kuvassa uusi seurajohto halusi järkevöittää puolustuksen palkkarakennetta ja pienentää joukkueen puolustuksesta Gillisin antamia siirtoja estäviä pykäliä, jotta seurajohdolla olisi helpompi operoida tilanteen mahdollisesti niin vaatiessa. Ei ollut hyvä tilanne yhdelle pelipaikalle (puolustukseen), että joukkueen kuudesta puolustajasta neljällä oli siirtoja estävät pykälät. Lisäksi ei ollut taloudellisesti hyvä tilanne, että Tanevin kehityksen vuoksi yksi 4.5 miljoonan puolustaja pelasi kolmosparissa.

Uskoin siis yhden top4-pakin lähtevän tänä kesänä ja itse olisin toivonut Garrisonin tilalle lähteväksi puolustajaksi Edleria, mutta kuten Linden tullessaan sanoi, he uskovat Edleriin edelleen. Edlerilla onkin Garrisonia parempi upside, mutta toinen asia on, saako hän sen vielä käyttöönsä. Ehkä yksi surkea kausi ei vielä merkitse 28-vuotiaan puolustajan loppu-uralle mitään sen vakavampaa?

Garrison kaupattiin alunperin Tampa Bayhin, joka saa Garrisonin pysyessä terveenä varmasti hyvän ylivoimatykin ja top4-puolustajan. Tampalta Vancouver sai ensin toisen kierroksen loppupään varauksen tämän kesän draftiin (50. varaus kaikista), joka vaihdettiin sitten Los Angelesille Linden Vey'hin. Käytännössä Canucks leikkasi tällä kaupalla palkkakustannuksiaan saaden myös riveistään yhden siirtoja estävän pykälän pois ja lisäsi omiin riveihin yhden prospectin, joka on NHL:n portailla. Garrisonin poistuminen tarkoitti käytännössä myös sitä, että esimerkiksi Frankie Corradolla on nyt helpompi tie raivata itsensä pelaavaan kokoonpanoon.

Kakkoskierroksen loppupään varauksen kauppaaminen tuollaiseen pelaajaan on ymmärrettävää sikäli, että tuolta sijoilta noin 25% varatuista pelaajista kehittyy joskus NHL-tasolle (jos mittarina käyttää 100 pelattua NHL-peliä) ja vielä harvemmasta tulee pitkän linjan pelaaja. Toki varausten pitäminen itsellä on elintärkeä isossa kuvassa ja vielä parempaa jos niitä pystyy hankkimaan lisää, mutta jos minä varauksen Vancouverin kaltaisessa rakennustilanteessa johonkin vaihtaisin, niin juuri nuoreen NHL:n kynnyksellä olevaan pelaajaan. Kingsin managerin Dean Lombardin mukaan Veyn perässä oli pari muutakin joukkuetta, joten Canucksin piti varmaan siksi luopua kakkoskierroksen varauksesta.

Kysymykseksi nousee tässä kaupassa lähinnä se, onko juuri Vey riittävän lahjakas noustakseen NHL:ään pysyvämmin? Ainakin Willie Desjardins tuntee entisen Medicine Hatin pelaajan Veyn hyvin ja toisinpäin. Desjardins on paitsi valmentanut häntä, mutta ollut myös AHL:ssa vastustajan penkin takana Veyta vastaan. Lindenin mukaan Willie pitää Veyta isossa arvossa.

Vey on 22-vuotias taitava peliä tekevä sentteri/laituri, joka pelaa kaikilla kolmella kentän alueella. Hän pomppasi tullessaan kerrasta Canucksin prospectipuolella (jos CHL-pelaajia ei lasketa) lähimmäksi NHL-paikkaa. Hän on parin kauden takainen WHL:n pistepörssin voittaja (116 pistettä) ja teki menneellä kaudella AHL:ssa pisteitä (43 peliä, 48 pistettä) tahdilla, joista Vancouverin nuoret farmipelaajat useimmin vain uneksivat. Hän pääsi pelaamaan Kingsin paidassa menneellä kaudella myös NHL:ssä 18 peliä. Vey on mennyt kesän 2009 varauksen jälkeen koko ajan eteenpäin pisteellisesti ja on nyt tullut NHL:n porteille.

Veyn neljä viimeistä kautta kertovat hyvästä kehityksestä:

'10-11 - Voitti WHL:n pistepörssin
'11-12 - 0.58PPG AHL tulokkaana
'12-13 - 0.91PPG AHL:n toinen kausi
'13-14 - 1.11PPG AHL:n kolmas kausi

Los Angelesin pääfanisivu Mayor's Manor arvioi huhtikuun lopussa Veyn organisaation parhaaksi prospectiksi ennen mm. Tanner Pearsonia, joka pelasi Kingsin paidassa menneellä kaudella playoffit. Pätkä Veyta koskevasta jutusta:

Vey is extremely close to forcing his way on to the roster full time. His offensive instincts make him a lethal set up man, while he also possesses a limited scoring ability. His solid work in the defensive zone may go unnoticed by fantasy hockey hounds, but is the type of thing that impresses coaches. His speed, defensive awareness, and on-ice vision will most likely earn him a bottom-6 role in Los Angeles next season.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

2/2

Ehkä Vey saa nyt paikan sen sijaan Vancouverin kahdesta alemmasta ketjusta. Hän on alunperin oikea laituri, mutta Kings ajoi häntä pari kautta sentteriksi ja koska Los Angelesilla keskusta on tukossa, maisemanvaihto on varmaan Veylle hyvä reitti NHL:ään tällä hetkellä. Hän on tehnyt kehityksensä eteen hyvin töitä ja Kingsin farmijoukkueen valmentaja Mark Morris kuvaili Veyta Frozen Royaltyn jutussa seuraavasti:

Linden has a great gift to see things on the offensive side, and he has a high hockey IQ. As soon as he embraces the defensive game to the level that he needs to, the sooner he’ll be enjoying time on an airplane, instead of riding on a bus.

He’s a good person. He works best with other players who think the game the way he does, and I think that sometimes, he gets a little frustrated that I’m going to demand that he plays defense first. But that’s the way it works. The better you defend, the more you’re going to have the puck on your stick, and that’s a challenge for guys who have led their leagues in scoring, and guys who have had a lot of accolades.

When you face situations where you’re being reminded about your defensive responsibilities, sometimes it’s not as flowery as you’d like it to be.

He’s a young guy with some incredible gifts. He makes things happen for us here in Manchester. He sees things that most people don’t. We had a discussion recently where he told me, ‘I’d like to be a leader. I’m hoping to be a better listener now, and I respect that your job is to teach me to be a better defender, and I know that’s going to get me where I need to go.

Veylla on peliälyä ja hyökkäyspään lahjoja, mutta puolustuspelaamisen opettelu on ollut toistaiseksi hänen projektinaan. Raporttien mukaan hän olisi mennnytkin siinä eteenpäin ja siitä kertoo osaltaan sekin, että Kings peluutti häntä noin minuutin alivoimilla peliä kohden hänen 18 pelaamassaan pelissä viime kaudella. Johtajanlahjoista kertoo puolestaan se, että Vey oli varakapteenina viime kaudella farmissa. Hän haluaa ottaa joukkueesta roolin kokonaisvaltaisempana pelaajana katseltuaan Anze Kopitaria ja muita Kingsin senttereitä vierestä ja toivottavasti onnistuu tuossa.

Kings varasi tuolla Vancouverilta saadulla vuorolla puolustaja Roland McKeownin (joka oli minun toiveissa alunperin toisella kierroksella), joten jatkossa on mielenkiintoista seurata miten Veyn ja McKeownin urat menevät.

****

DEREK DORSETT <-> 3:rd'14

Anaheimilta Kesler-kaupassa saadulla kolmannen kierroksen varausvuorolla Canucks hankki NY Rangersilta hyökkääjä Derek Dorsettin. Dorsett on hänkin Desjardinsin tuttu Medicine Hatista. Dorsett on ärsyttävä vastustaja ja menee harmaalle alueelle, mutta on samalla omien suosikki ja monipuolinen nelosketjun hyökkääjä. Pidempään WHL:n seuranneet fanit muistavat varmaan Dorsettin hyvin pelaamassa WHL:n finaaleja Vancouver Giantsia vastaan ja pelaamisen Kenndal McArdlea vastaan...

Saskatoonilainen on kokonaisvaltaisesti kova pelaaja (vaikka ei ole tappelijana liigan parhaita), joka antaa itsestään aina kaikkensa, on ahkera taklaaja, karvaaja ja jota pystytään käyttämään liikkeen vuoksi alivoimilla. Hän on myös rooliinsa nähden kohtalainen hyökkäyspään pelaaja, joka oli aikanaan parhaimmillaan "yli piste per peli pelaaja" WHL:ssa ja NHL:ssäkin hän on rikkonut 20 pisteen rajan.

Dorsettin pelityylistä ja persoonasta kertoo osaltaan sekin, että hän oli varakapteenina Columbuksessa. Aika harva tuon roolin pelaaja on saanut kirjaimen rintaansa NHL:ssä, mutta Dorsett on henkisesti tärkeä pala joukkuetta missä sitten pelaakaan. Vancouver haluaa pelata enemmän neljällä ketjulla jatkossa, joten syvyyspelaajien hankinta oli odotettua. Joukkue maksoi Dorsettista kovan hinnan, mutta ilmeisesti hän oli Desjardinsille tuttuna pelaajana pelaaja, joka piti saada. Varmasti on uudelle valmentajalle tärkeää, että joukkueessa on Dorsettin ansiosta yksi henkinen johtaja, joka on jo entuudestaan tuttu pelaaja ja persoona.

****

RYAN MILLER: 3v / 6milj ch

Epäluottamuslause Läckia kohtaan vai peliliike Läckin kehittämiseksi? Joka tapauksessa Miller tuli Vancouverin ykkösmaalivahdiksi ja tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen suurin kysymysmerkki ratkesi. Miller parantaa maalivahtiosastoa ja samalla joukkuetta, joten Vancouver ei tule olemaan rakentava joukkue, vaan Canucks pyrkii menestymään (aika näyttää miten). Mielestäni suunta on oikea nuorillekin, jotka kehittyvät uskoakseni paremmin edes kohtalaisesti menestyvässä organisaatiossa kuin tappiomielialan seurassa.

Miller oli viime kaudella yksi liigan parhaista maalivahdeista ennen siirtoaan St. Louisiiin ja hänen torjuntaprosenttinsa oli surkeassa joukkueessa kova 92.3%. Syystä tai toisesta pelit Bluesissa eivät menneet hyvin (mielestäni ei ole useinkaan järkevä tehdä ykkösmaalivahdin vaihtoa juuri playoffien kynnyksellä, eikä etenkään pyrkiä muuttamaan tämän pelitapaa kuten joidenkin huhujen mukaan asia oli - en tiedä mikä oli totuus, joten ei tästä enempää) ja koska Blues ei odotetusti jatkanut sopimusta, Benning oli haaskalla. Benning tuntee Millerin persoonana toimiessaan Buffalossa Millerin varauksen aikana. Benningin mukaan Millerin hankinta rauhoittaa koko joukkuetta ja saa nuoret pelaamaan vahvuuksillaan. Hän kertoi myös Millerin olevan ankara harjoittelija, jonka esimerkkiä on hyvä muiden seurata.

Miller on nyt varmaan seuraavat kaksi kautta ykkösmaalivahtina, mutta uskon Läckin haastavan tosissaan ja saavan noin 30 peliä kaudessa. Sopimuksen kolmantena vuotena marssijärjestys toivottavasti muuttuu. Parhaimmillaan Millerin hankinta kasvattaa Läckia paremmaksi maalivahdiksi vaikka hän ei ykkönen olekaan. Ainakin Läckilla on nyt pienemmät paineet kuin ennen Millerin tuloa. Markströmin ja Erikssonin kohtalo on kysymysmerkki, Demkolla sen sijaan ei ole kiire.

****

RADIM VRBATA 2v / 5 milj ch

Pidin tästä hankinnasta ja mielestäni sopimuskin on hyvä. Vrbata on ollut viimeisten kolmen kauden aikana NHL:n top 15-20 maalintekijä pelattuihin peleihin nähden ja pelannut Phoenixissa paljon kovia minuutteja. Hän on mielestäni aliarvostettu hyökkäyspään pelaaja, parempi kahden suunnan pelaaja mitä moni ajattelee, hänellä on hyvä peliäly, hän ei ole fyysinen pelaaja, mutta ei myöskään pelkää ahtaita paikkoja, hän on hyvä koppipelaaja ja arvokas rankkareissa.

Vrbata laukoo oikealta, joten en yhtään yllättyisi jos hän saisi paikan Sedinin kaksosten vierestä. Vaikka Burrows onkin vasemmalta laukova pelaaja ja menestynyt viime kautta lukuun ottamatta hienosti ykkösessä, mielestäni Sedinien hyökkäyspelaaminen helpottuisi jos ketjussa olisi oikealta laukova pelaaja. Tämä siksi, että suoraan syötöstä laukominen olisi helpompaa. Mutta katsotaan miten käy, joka tapauksessa Vrbata on mielestäni hyvä top6-hyökkääjä ja tuo Vancouverin hyökkäykselle tärkeää taitoa. Vrbatan sopimuksen päätyttyä onkin jo toivottavasti Virtasen vuoro.

****

KASSIAN, TANEV JA WEBER

Kaikki saivat odotetusti jatkosopimukset. Sopimusten tarkemmat tiedot ehkä vähän yllättivät. Kassian (2 vuotta, 1.75 miljoonan ch) sai mielestäni oikein hyvän sopimuksen. Hän oli viime kaudella Vancouverin tehokkain tasakenttäpelaaja kun suhteuttaa peliaikaan ja on menossa ehdottomasti hyvään suuntaan. Voimahyökkääjällä voi olla vielä hieno tulevaisuus ja ehkä seuraava sopimus onkin sitten pitkä.

Tanevin kanssa olisin itse tehnyt pitkän sopimuksen, mutta tämä vuoden sopimuskin kahden miljoonan caphitillä on sikäli hyvä, että joukkue näkee ensi kauden aikana ottaako hänen kehittynyt hyökkäyspelaamisensa vielä kehitystä. Viime kauden aikana hän sai puolustuksen vähiten hyökkäyspään aloituksia ja pelasi samalla lisäksi kovimpia vastustajia vastaan yhdessä Hamhuisin kanssa, mutta siitä huolimatta hänen corsi-lukunsa oli positiivinen. Huomion arvoista on se, että se oli positiivinen myös ilman Hamhuisia.

Weber oli hyvä syvyyspuolustaja ja hän pelasi joitakin pelejä myös nelosketjun laidalla. Hän tuo kohtalaisen puolustuspään pelaajan ja käyttökelpoisen ylivoimapuolustajan tullessaan. Hän taistelee puolustuksen kolmosparissa Corradoa vastaan oikealla puolella (Stanton ja Sbisa vasemmalla) ja ehkä Vancouverissa nähdään ensi kaudella puolustuksen kolmosparina sveitsiläispari Sbisa-Weber?
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Näköjään yhteenkään Canucks-varaukseen ei kannata toivoaan laittaa koska heidät kaupataan/päästetään järjestäen aina muualle ennen mahdollisuutta osoittautua tekijäksi. Schroeder Wildiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Näköjään yhteenkään Canucks-varaukseen ei kannata toivoaan laittaa koska heidät kaupataan/päästetään järjestäen aina muualle ennen mahdollisuutta osoittautua tekijäksi. Schroeder Wildiin.

Aiempiin Canucks-varauksiin en nyt ota kantaa, mutta Schroederin suhteen Vancouver ei mielestäni luovuttanut liian aikaisin. Schroeder on nyt neljän täyden kauden ajan yrittänyt ponnistaa AHL:stä NHL:ään siinä kovin heikosti onnistuen. Toki pelejä NHL:ssä on kertynyt 56 ja niissä tehot 6+9, mutta ei tuo pelaaminen NHL:ssä ole oikein missään vaiheessa vakuuttanut. Ehkä kaudella 12-13 hetkittäin, mutta viime kausi oli kyllä taas pettymys vaikka toki Schroeder loukkaantumisista kärsikin.

Itse en löydä Schroederille paikkaa ensi kauden rosterissa, kun hänestä ei ole nelosen keskelle, mutta ei hän pysty edes haastamaan Sediniä, Boninoa tai Matthiasta kolmen ekan ketjun osalta. Näin ollen hänen roolinsa olisi ollut katsomossa. Ja farmiin hänen tiensä olisi kulkenut waiverien kautta. Näin ollen omasta mielestä hänen tiensä Vancouverissa oli kuljettu loppuun asti ja Vancouverin ei kannattanut käyttää yhtä rosteripaikkaa häneen vaan parempi oli päästää hänet hakemaan uusia tuulia muualta.

Itse ajattelin, että vuosi-pari Euroopassa olisi voinut toimia Schroederin uran kannalta, mutta nyt hän valitsi Wildin. Ei taida olla paljon helpompi paikka sielläkään päästä NHL:ään, kun edellä ovat Koivu, Granlund, Haula, Brodziak ja Almond. Almond on hyvä esimerkki pelaajasta, jonka ura NHL/AHL-tasolla ei oikein edennyt ja hän lähti pariksi vuodeksi Sveitsiin. Siellä enemmän kiekollista roolia ja nyt sitten sai yhdensuunnan sopparin Wildiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nähtäväksi jää, luopuiko Canucks Schroederista liian aikaisin, mutta mikäli niin käy, tässä tapauksessa seuraa ei voi siitä moittia. Schroeder oli tyypillinen väliinputoaja: liian vähän tuloksia kahteen ensimmäiseen ketjuun ja liian pieni kahteen alempaan ketjuun. Toki hänen puolustukseksi voidaan sanoa, että Canucks ei antanut mahdollisuutta kunnon roolissa ylhäällä kun senttereinä olivat Henrik Sedin ja Kesler. Farmissa niitä näyttöpaikkoja tuli kuitenkin parinsadan pelin verran, eikä Schroeder siellä isoja lupauksia antanut (ehkä ensimmäistä visiittiä lukuun ottamatta).

Schroederin kunniaksi pitää sanoa, että hän pystyi selviytymään NHL:ssä ne noin 50 peliä kahden suunnan pelaajana. Kääntöpuolena oli, että hän ei ollut tuottava pelaaja: hän ei pärjännyt aloituksissa, hänen fyysinen pelinsä oli alle keskitason eikä hän ollut tehokas. Hänen tilalleen oli jatkuvasti tarjolla parempiakin vaihtoehtoja ja niin on tälläkin hetkellä. Jos otetaan esimerkiksi nyt nuo tällä hetkellä kahden alemman ketjun senttereiksi ehdolla olevat Matthias ja Richardson pois laskuista, antaisin Bo Horvatille tai Linden Veylle näyttöpaikat ennen Schroderia. Myös Desjardinsille tuttu Jeffrey on mielestäni tällä hetkellä syvyyspelaajan rooliin Schroederia parempi vaihtoehto.

Jeffreysta päästäänkin noihin Vancouverin syvyyspelaajiin Jeffrey'hin, O'Reillyyn ja Sanguinettiin. Jeffrey ja Sanguinetti ovat organisaatiolle uusia kasvoja, O'Reillyhan pelasi jo viime kaudella Uticassa. Pieni pintaraapaisu noiden syvyyspelaajien käsittelyyn:

Dustin Jeffrey:

Kaksi vuotta Schroederia vanhempi sentteri tuli Vancouveriin Dallasin organisaatiosta. Hän oli viime kaudella voittamassa Texasille AHL:n mestaruutta, joten hän on Desjardinsin kautta tullut kiinnitys. Jeffreylla oli aikanaan lupaava junioriura. Vuonna 2007-08 hän oli Sault Ste. Marien joukkueen selvä pisteykkönen tekemällä 56 pelissä 97 pistettä ja voittamalla joukkueensa pistepörssin 40 pisteellä. Samalla kaudella hän oli kapteenina OHL:n tähdistöpelissä Läntisen konferenssin puolella kovassa seurassa, sillä lännen varakapteeneita olivat Drew Doughty Steven Stamkos.

Jeffreyn ammattilaisuran alku meni Pittsburghin organisaatiossa (Jeffrey on Penguinsin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2007). Ensimmäisellä ammattilaiskaudella tuli 14 peliä ylhäällä ja farmissa 63 pelissä 37 pistettä. Toisella Jeffreyn ammattilaiskaudella hän oli farmissa joukkueensa selvä pistekärki tekemällä 71 pistettä 77 pelissä, mutta NHL-pelejä ei tullut. Kausina 2010-11, 2011-12 ja 2012-13 Jeffrey pääsi pelaamaan Penguinsin paidassa noin 25 peliä joka kausi. Viime kaudella hänelle tuli Penguinsin ja Dallasin organisaatioissa yhteensä 34 NHL-peliä.

Penguinsin valmentaja Dan Bylsma sanoi Jeffreysta viime kaudella seuraavaa:

"Dustin is a guy who can do a lot of different things. He can play up [on a top line], he can play on the power play, he can play penalty-kill, he's a left-handed shot [faceoff] guy. He adds some skill, but he's also a guy who ... in the American Hockey League, was a shutdown-type of centerman. He can do a lot of different things.

Jeffrey on ollut Penguinsissa ja Dallasissa samankaltainen väliinputoaja kuin Schroeder Vancouverissa. Hän ei ollut Schroederin tavoin ykkösvaraus, mutta hän pelasi hyvän junioriuran. Kumpikaan pelaajista (Schroeder tai Jeffrey) ei ole lunastanut odotuksia ammattilaisina, mutta Jeffrey on ollut heistä tehokkaampi farmissa puolustavasta roolista huolimatta, hän on isompi ja pärjännyt aloituksissa. Jeffreyn suurin heikkous on nähdäkseni liike, Schroederilla koko.

Jeffrey on ollut jo neljän kauden ajan peräkkäin noin 25-30 peliä kaudessa pelannut syvyyshyökkääjä NHL:ssä. Lisäksi kun Desjardins tuntee hänet ja ilmeisesti halusi Jeffreyn organisaatioon, pidän hänen hankintaa kelvollisena syvyyshankintana. Nähtäväksi jää, saako Jeffrey Vancouverissa pelejä, mutta hän tulee auttamaan ainakin farmia ja tuomaan sinne nuorten lahjakkuuksien vierelle luotettavan kahden suunnan hyökkääjän ja johtajatyypin.

Cal O'Reilly

Coloradossa pelaavan Ryan O'Reillyn isoveli Cal aloitti viime kauden Venäjällä Magnitogorskin paidassa, mutta siirtyi Vancouverin farmijoukkueeseen Uticaan marraskuussa ja antoi hyvät näytöt farmissa. Hän oli joukkueen pistekakkonen vajaasta kaudesta huolimatta (52 peliä, 45 pistettä) ja samalla harvoja Utican pelaajia, jolla oli positiivinen tehosaldo kauden jälkeen. O'Reilly on älykäs peliä tekevä sentteri, joka on kehittynyt kahden suunnan pelissä.

O'Reilly pelasi Jeffreyn tavoin lupaavan junioriuran ja oli parhaalla kaudella OHL:n Windsorissa joukkueensa paras pistemies, 47 pisteen erolla seuraavaan. Junioriuran jälkeen hän pelasi Nashvillen farmissa neljä ensimmäistä kautta noin piste/ottelu -tahdilla, kunnes sai Predatorsilta 31 pelin ajaksi paikan ylhäältä kaudella 2009-10. Seuraavalla kaudella 2010-11 O'Reilly pelasi toistaiseksi uransa parhaan kautensa saaden Nashvillessa 38 peliä ja tekemällä lupaavat 18 pistettä noin 17 minuutin ottelukohtaisilla peliajoilla. Tuon kauden jälkeen O'Reilly on pelannut Phoenixissa ja Pittsburghissa lyhyitä visiittejä (Phoenixissa tuli 22 peliä kaudella 2011-12), mutta vakituista roolia ei ole ylhäältä löytynyt.

O'Reillysta on tullut myös NHL:ssä väliinputoaja ja uransa 113 NHL-pelissä hän on tehnyt 41 pistettä - noista melkein kaikki Nashvillessa. Farmissa hän on kuitenkin tehokas ja pelaajatyyppinä sellainen, joka saattaa pystyä paikkaamaan ylhäällä loukkaantumisia ainakin jonkin aikaa kaudesta.

Bob Sanguinetti

Sanguinetti oli NY Rangersin ensimmäisen kierroksen varaus kesällä 2006. Häntä pidettiin hyvänä kiekollisena puolustajana junioreissa ja kaksi kautta varauksen jälkeen hän tekikin OHL:ssa 29 maalia ja 70 pistettä 61 pelissä, pelaten samassa Bramptonin joukkueessa muun muassa Cody Hodgsonin ja Matt Duchenen kanssa. Ensimmäisellä ammattilaiskaudella 2008-09 Sanguinetti oli AHL-joukkue Hartfordin tehokkain puolustaja ja toisti saman myös seuraavalla AHL-kaudella 2009-10. Pelejä Rangersissa ei kuitenkaan juuri tullut ja Sanguinetti vaihdettiin kesällä 2010 Carolinan toisen kierroksen varaukseen (Christian Thomas).

Carolinassa Sanguinetti pelasi kaksi hyvää farmikautta ja teki muun muassa kaudella 2011-12 Carolinan farmijoukkueen Charlotten toiseksi eniten pisteitä (60 pelissä 50 pistettä vähän maaleja tehneessä joukkueessa), ollen myös AHL:n kolmanneksi eniten pisteitä tehnyt puolustaja. Kaudella 2012-13 Sanguinetti nousi viimein NHL:ään vähän pidemmäksi aikaa pelaamaan 37 peliä Carolinan paidassa (2+4). Viime kaudella Sanguinetti pelasi Venäjällä. Uransa aikana Sanguinetti on pelannut 45 NHL-peliä.

Sanguinetti on lähtökohtaisesti Canucksin puolustuksen syvyyshierarkiassa yhdeksäs puolustaja, mutta farmiin hän tuo hyvän ylivoimapuolustajan ja tullee auttamaan joukkuetta saamaan enemmän tehoja irti. Hän tulee paikkaamaan Patrick Mullenin jättämää roolia ja on kiekollisena puolustajana Mullenia parempi versio farmijoukkue Uticalle. Sanguinettin NHL-mahdollisuudet riippuvat joukkueen loukkaantumistilanteesta, mutta pidän häntä parempana korvaajana ylhäällä kuin esimerkiksi Yann Sauvea.

Tämän hetken Vancouverin syvyyskartat:

Hyökkäys:

Sedin - Sedin - Vrbata
Burrows - Bonino - Kassian
Higgins - Matthias - Hansen
Sestito - Richardson - Dorsett

Syvyyshyökkääjät järjestyksessä (kuinka lähellä ovat NHL-paikkaa mielestäni):

Linden Vey
Nicklas Jensen
Bo Horvat
Dustin Jeffrey
Cal O'Reilly
Dane Fox
Darren Archibald (RFA)
Ronalds Kenins
Kellan Lain
Michael Zalewski
Alexandre Grenier
Brendan Gaunce

Puolustus:

Hamhuis - Tanev
Edler - Bieksa
Stanton - Sbisa
Weber - Corrado
Biega - Sanguinetti

Maalivahdit:

Miller
Läck
Markström
Eriksson
Cannata

Oma prospect-listaus tällä hetkellä

1. Bo Horvat, C
2. Jake Virtanen, RW
3. Hunter Shinkaruk, LW
4. Nicklas Jensen, RW
5. Linden Vey, C/RW
6. Brendan Gaunce, C
7. Jared McCann, C
8. Cole Cassels, C
9. Ben Hutton, D
10. Thatcher Demko, G
11. Frankie Corrado, D
12. Nikita Tryamkin, D
13. Joacim Eriksson, G
14. Dane Fox, RW/C
15. Gustav Forsling, D
16. Ronalds Kenins, RW
17. Anton Cederholm, D
18. Peter Andersson, D
19. Jordan Subban, D
20. Alex Friesen, C

* Prospectipuolella en muista Vancouverilla olleen vastaavaa syvyyttä niiden 25 vuoden aikana jolloin olen seuraa kannattanut. Tähtistatuksen omaavat prospectit vain puuttuvat tällä hetkellä, mutta esimerkiksi Jake Virtasen, Jared McCannin tai Thatcher Demkon tulevaisuudesta on vielä mahdoton sanoa mitään. Ykkösprospecti Bo Horvat on "upsideltaan" nähdäkseni älykäs kahden suunnan tulevaisuuden kakkosketjun sentteri.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
TEAM 1040:lla kerrottiin Linden Veyn hyväksyneen QO:nsa ja tehneen vuoden ja $735.000 sopimuksen Vancouverin kanssa. Mielenkiinnolla seuraan mihin Vey pystyy. Hän tulee olemaan yksi mielenkiintoisimpia seurattavia ensi kaudella ennakkoon ja toivottavasti löytää paikkansa NHL:stä - mahdollinen rooli on vielä täysin auki. Vancouverille jäi vielä jonkin verran kattoon tilaa Veyn sopimuksen jälkeen.

Linden Veyn viime kauden highlight-kooste (ajassa 2:47 esityö maaliin Vancouveria vastaan)

***

Täällä ei taida olla vielä mainittu, että Doug Lidster tuli Vancouverin kakkosvalmentajaksi. Lidsterilla on pitkää yhteistä taustaa Willie Desjardinsin kanssa ja he olivat viime kaudella voittamassa yhdessä AHL:n mestaruutta Texasissa. Lidsterhan pelasi aikanaan peräti kymmenellä kaudella Vancouverin puolustuksessa, joten hän on edelleen yksi kaikkien aikojen pisimpään Vancouverissa pelanneista puolustajista. Yhteistä pelitaustaa Lidsterilta löytyy niin Lindenin kuin Benningin kanssa. Vanhassa videossa Lidster ja Benning vääntävät kättä Los Angelesin pelaajien kanssa.

***

Kausikorttilaisten tilaisuuskin oli ja meni. Yli tunnin kestävän tilaisuuden voi katsoa täältä. (Linden, Benning ja Desjardins tulevat lauteille vasta noin 20 minuutin kohdalla). Yleisö sai antaa kysymyksiä Lindenille, Benningille ja Desjardinsille ja lopussa kausikorttilaisille esitellään lavalla haastattelujen kanssa tämän kesän varauksista Virtanen, McCann, Demko ja Tryamkin (Tryamkinin kohdalla Canucksin venäjänscoutti Sergei Chibisov toimii tulkkina).

Joitakin pätkiä tilaisuudesta:

BENNING:

Alkutavoitteena seuran managerina:

When I took the job, I talked to Trevor - and we wanted to create depth. So we have competition for jobs from within, competition for ice time. As soon as I took the job we went to work. I was on the phone for a month..

We got some good young kids in this year’s draft, and some others from last year’s draft and in our system. We want to develop these kids in a winning environment. We wanted to get younger, and get players that play with energy, that play fast, that play hard. And I think we were able to accomplish that.

Ryan Millerista ja hänen hankinnasta:

We feel goaltending is the most important position on the team. A goaltender has the ability to give your team confidence and also take confidence away from the team. We felt with getting Ryan - a veteran guy who has played a lot of games - he can act as a mentor to Eddie Lack as he develops. We did this formula with my other teams, and it worked out well.

Kysymykseen hyökkäyksestä:

When Ryan Kesler came to us and asked to be traded.. one of the first things we wanted to get back when we moved him was a 2nd line center that could score. And Nick Bonino scored 22 goals last year and ended up getting more points than Ryan did. Getting him was an important piece back.

Getting Radim Vrbata -- he’s good on the power play. He’s a good two-way player, he’s good around the net. I think he’s 4th all-time in shootout goals so he’ll help us there. I think he also scored 10 power play goals last year so he’ll help us there as well.

I’ve watched Linden Vey the last 3 years in Manchester; he played on a line there with Toffoli and Pearson and was a very good AHL player, so he’s going to get an opportunity here with us now to see what he can do at the NHL level. We’ve also added depth, and I think we’re going to count on getting goals from all 4 of our lines this year. That’s what we tried to do to improve the scoring.

Kysymykseen joukkueen rakentamisesta alusta:

The fans here are too passionate to let that happen (get in on the Connor McDavid sweepstakes). What our plan is going to be is we’re going to draft well. I come from a scouting background. It started a couple of years ago and this year we had a real good draft. That’s what we’re going to do, that’s why we hired Willie; he’s good at working with younger players. This is a market where we’re going to be competitive. We want to win here.

Kysymykseen nähdäänkö Vancouverissa ensi kaudella prospecteja:

These guys are at our development camp this week. Bo Horvat and Shinkaruk look really good. They’re going to come to training camp and if they have a good camp, and if they deserve a spot on the team then we’ll try to make room for them. But it’s a long process, they have to learn the pro game.

LINDEN:

Nuorten kehityksestä:

When you look at, for example, what Detroit does. They play a year in the AHL, they have success at that level, which helps build their game. Physically, they’re more mature. They’re better pros because of it. The last thing we want to do is push guys into the lineup when they’re not ready. Having good depth at the forward position allows these guys to play at the level they need to play at for best development.

Kysymykseen missä Mike Santorelli on:

I think he’s in Toronto?.. but, and what I noticed very early with Jim is that he’s not only a talent evaluator but he’s a team builder. When you construct a team you need certain pieces in certain places. Watching him work through the Ryan Kesler situation, which then led to adding whether it be Derek Dorsett, or Linden Vey, or Luca Sbisa it changed what happened to our forward group. It’s a decision we had to make. It wasn’t an indictment, it’s just kind of the way it flowed through the summer.

Ryan Millerin tulosta ja mahdollisesta vaikutuksesta Eddie Läckin tulevaisuuteen:

When we signed Ryan Miller the first guy I called was Eddie, and I spoke to him. He’s got such a great attitude, he’s a real professional. I talked to him about how thrilled we were with his development last year and how this now gives us two goaltenders that on any given night we can win with. You can’t go out and not have great goaltending every night. Eddie was thrilled, he looked at it as an opportunity to learn from one of the best. Continued his growth as a goaltender.

One thing people forget is that it takes time for goaltenders; you look at Cory Schneider and the number of years it took him. We drafted young Thatcher Demko who’s 18 years old and he’s going to spend 3-4 years in college, and then a couple of years in the AHL. It’s a really difficult position. It’s an opportunity for Eddie to continue on his path and not be pushed into a situation he doesn’t have enough support in. We’re trying to guard against that this year.

DESJARDINS:

Kysymykseen millä tyylillä Canucks tulee pelaamaan:

I think your style depends on the personnel in the room. I think we’ve got great personnel to play high tempo hockey and be on the attack. If you play good defense you turn pucks over and then you can go on the attack. We’re a hungry hockey team, we want to be aggressive, we want to go after teams, and we think we have the personnel to do that.

Kysymykseen millainen valmentaja Doug Lidster on:

I worked with Doug for a little bit on the national team, then he coached with me in Medicine Hat for a year. When I went to Austin I took him with me. I’ve never seen him mad at a player, and yet he still gets the best out of his players. He’ll be a great attribute to our organization and the players will like him.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin prospectien leiriltä pientä yhteenvetoa joistakin prospecteista (Hockey's Futuren kirjoittajien raporteista käännettynä):

Bo Horvat:

- Varauksen aikana viime kesänä Horvat oli 208lbs, nyt painoa on jo 220 (pituutta 6-0) kovan saliharjoittelun jälkeen. Luistelussa painon nousua ei kuitenkaan huomattu. Horvatilla on jo NHL-luokan fyysinen paketti.

- Teki älykkäitä liikkeitä kummassakin päässä, aina oikeassa paikassa puolustussuuntaan.

- Antoi paljon pieniä näyttöjä tunnetuista johtajanlahjoistaan: ensimmäisenä keräämässä kiekkoja harjoitusten jälkeen, ensimmäisenä kättelemässä, ensimmäisenä tsemppaamassa joukkuekavereitaan muiden vielä juttelemassa keskenään.

thefeebster:

You guys should really see Bo's legs in person, its crazy. That's a guy who doesn't skip a leg day. MSL type of legs!

mossey3535:

I don't know how to say this. He just exudes hockey player. He is solid everywhere. Yeah he busted past the defence a bunch of times with sheer strength, but what impressed me more was how he consistently rotated down to cover the rushing defenceman, and how he was ALWAYS in the right place. For example, I can't count how many times I saw a 3-on-3 scrum on the boards and he was in exactly the right place covering the front of the net with his head on a swivel. He never puck watches. Maybe not as much finish as I would like but I feel like he's too smart to not succeed. No real chance to see him play a possession game but he's unselfish and kept up with the play.

Hunter Shinkaruk:

- Näyttävä ja huippunopea pelaaja (varmaan tälläisissä paikoissa taidot ja liike vielä korostuvat).

- Hyvät kädet ja laukaus.

- Jatkuvasti vaarallinen hyökkäyssuuntaan.

- Teki töitä myös omaan päähän.

Brendan Gaunce:

- Kentän paras pelaaja prospectien pelissä.

- Vahvaa peliä kumpaankin suuntaan.

- Hyvä lähtönopeus, heikko huippuvauhti edelleen. Kehittynyt lähtönopeudessa vuoden takaiseen nähden.

- Kova ranne ja hyvä sijoittuja kummassakin päässä.

- Aliarvostettu prospecti koska ei ole näyttävä pelaaja, mutta älykäs ja isokokoinen kahden suunnan hyökkääjä.

Jared McCann:

- Näytti erinomaista pelisilmäänsä, rauhoitti tilanteita kun oli se paikka ja kontrolloi peliä.

- Erinomainen laukaus, joku vertasi sitä Sakicin laukaukseen.

- McCannista ja Demkosta tuli hyvät kaverit leirillä keskenään.

- Monipuolinen hyökkäyspään taitotaso.

thefeebster:

is like i've been saying comes in and out of a game; Made a nice backcheck early. Smart in his positioning; showed a lot of skill. Scored a goal, but the assist was even better finding the streaking man in front of the net. The between the leg pass happened so fast, i think everyone was really impressed. But again, its all in flashes rather than the consistent presence that Bo has. Sometimes you don't notice him. Still played a good game today.

Dane Fox:

- Maalintekijä (kuten viime kauden 64 maalia OHL:ssa kertovat), monipuolinen kutivalikoima ja laukoo painavasti ja nopeasti.

- Käytti ketjukavereitaan hyvin ja osaa sijoittua.

- Luistelussa pientä terävyyden puutetta.

Ben Hutton:

- Kontrolloi peliä loistavasti hyökkäyspäässä, taitavat kädet ja hyvä pelisilmä.

- Oivaltava syöttäjä

- Valmis ammattilaisuralle

Evan McEneny:

- Pelasi Huttonin parina ja oli parin puolustavampi osapuoli.

- Älykäs puolustussuuntaan pelatessa, mutta osaa tukea myös hyökkäyksiä.

- Kerännyt ehkä leirillä olleista pelaajista eniten lihasmassaa ja mennyt hyvin eteenpäin.

Gustav Forsling:

- Fyysisesti vielä paljon töitä edessä.

- Taitava kiekollinen puolustaja, käsittämättömän hyvät kädet puolustajalle ja nosti hyökkäyksiä hienosti.

- Hyvä sijoittuja ja teki vähän virheitä kiekottomana.

thefeebster:

Forsling was very impressive, well i was a big fan before and this showing did nothing to change that. Skates very well, really like how vocal he is on the ice. One play stands out where he noticed he was open, called for the puck, got from Horvat and stepped into a shot. He did not show off his slapper today, he flubbed on the one time he did take a slapper. But i really liked the way he is aggressive in moving the puck and dictating the offense.

Jordan Subban:

- Todellinen joukkuepelaaja ja tsemppari.

- Usein kolmas hyökkääjä, taitava kiekollinen puolustaja.

- Kontrolloi peliä hienosti ja nosti hyökkäyksiä nopeasti.

- Sinisten joukkueen paras puolustaja.

mossey3535:

Only one sub-par shift the whole game. Explosive and dangerous every time he was on the ice. Sneaky good at separating guys from the puck, which stood out because there wasn't a lot of active puck stealing going on. He made a lot of extremely impressive rushes, with one very memorable dangle that enabled him to make a good cross-crease pass. Him and Forsling together just dynamite but he is clearly a lot shorter than everyone on the back-end and Forsling is clearly a lot skinnier.

Jordan Subbanin kannustusta leirillä joukkuekavereille youtubessa.

Toivon todella, että hänestä vielä kehittyisi NHL-tason puolustaja, sillä hän vaikuttaa erinomaiselta joukkuepelaajalta.

Leirin viimeisen pelin kooste

* Leirin peleistä puuttuivat Virtanen, Cassels ja Tryamkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari videota:

Vancouver kokeilee ensi kaudella uutta taktiikkaa: video

Linden Vey kertoo tilanteestaan ja Desjardinsista: video

Uuden kakkosvalmentajan Doug Lidsterin haastattelu: video
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Suuret kiitokset taas nuckille hyvistä ja kattavista postauksista viimeaikaisiin tapahtumiin liittyen. Ihan kaikesta en ole täysin samaa mieltä, mutta samalla seinällä ollaan hyvinkin pelaajien arvostusten suhteen.

Todella mielenkiintoista nähdä miten uusi valmentaja asettelee ketjut ja pakkiparit. Löytääkö Sedinit uuden laiturin (Vrbata) vai jatkaako Burrows siinä. Miten saadaan Edlerin peli raiteilleen? Mistä löytyy paikat Desjardinsin tutuille Dorsettille ja Veylle? Onko nuorista (Jensen, Horvat, Fox, Shinkaruk) ottamaan paikkaa ylhäältä? Paljon kysymyksiä joihin ei vielä ole vastauksia. Mutta mielenkiintoa kautta kohden on taas hyvin kerätty.

Itse veikkaan, että jotain suurempaa kauppaa siellä järjestellään (Markström + Burrows??), koska cappiin jäi kohtuullisesti tilaa ja Benning on varsin aktiiviinen ollut nyt muokkaamaan tiimiä haluamaansa suuntaan. Ja noiden kahden mainitun pelaajan kauppaaminen mahdollistaisi isonkin (6-7 miljoonan) caphitin vastaanottamisen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näin ulkopuolisen silmiin Canucks on ehkä mielenkiintoisin joukkue lännessä ensi kaudella oman suosikkini jälkeen. Paljon kysymysmerkkejä on ilmassa ennen kautta ja todellakin mielenkiintoista nähdä miten joukkue pelaa parin ensimmäisen kuukauden jälkeen, kun Desjardinsin systeemista saataneen jo hieman paremmin kuvaa.

Jos jostain asiasta voi lyödä kiveksensä pantiksi, niin Sedinit sekä Burrows pelaavat paremman kauden kuin viime kaudella. Mikäli nyt eivät mene sitten loukkaantumaan ja sikäli kun Burrows Canucksia edustaa ensi kaudella? Jos Verbata ja Sedinit muodostavat ykkösnyrkin, on sen potentiaali todella vaarallinen hyökkäyspäähän ja voi tehdä paljonkin tuhoa vastustajille. Toisaalta Canucksin syvyys ei näytä ainakaan ennakkoon kovin kummoiselta, jolloin vastustajat ottavat erityisen tarkasti tämän kentän, mutta se nyt ei ole Sedineille mitään uutta. Peli on kuitenkin lopulta se joka näyttää suunnan, vaikka paperilla lukisi mitä. Hyvin harvoin, jos koskaan, joukkueen paperilla oleva potentiaali realisoituu täydellisesti. Kaudet eivät ole toistensa veljiä pelaajille ja mm. loukkaantumiset, kentän ulkopuoliset asiat, valmentaja jne. vaikuttavat siihen miten homma jäällä lopulta toteutuu. Toisaalta taas aina joku pelaa paremmin kuin on osattu odottaa ja tämä seikka tekee jokaisesta kaudesta ainutlaatuisen. Nyt Vancouverin tilanteessa näitä epävarmuustekijöitä on entistä enemmän ja se tekee joukkueesta tosiaan entistä mielenkiintoisemman.

Puolustus ja maalivahdit näyttävät ainakin paperilla olevan hyvässä kuosissa. Millerin hankinta oli mielestäni järkevä ja oikea veto Benningiltä, mutta se sai Gillisin maalivahtisekoilun näyttämään entistä tyhmemmältä. Edleristä voitaneen sanoa samaa kuin Sedineistä ja Burrowsista eli hän pelaa varmasti paremman kauden kuin edellinen oli. Garrisonin myynti ei mielestäni heikentänyt Canucksia lainkaan. Garrison ei oikein näyttänyt sopeutuvan Canucksin systeemiin ja nyt hänen tehtävänsä oli jälleen lähteä täyttämään Sami Salon jättämää aukkoa - tällä kertaa Tampaan. Ja nyt siellä on Taneville enstistä isompaa roolia tarjolla.

En tiedä, mutta luulen Canucksin "pukukopissa" olleen ongelmia ja Tortorellan tapainen persoona taisi sittenkin vain syventää tuota juopaa pelaajien välillä. Desjardins vaikuttaa kaikkien raporttien sekä haastattelujen perusteella täysin erilaiselta valmentajalta. Sellaiselta joka voi onnistua saamaan kaikki pelaajat puhaltamaan yhteisen hyvän eteen, ja jos hän siinä onnistuu Vancouver voi vielä yllättää ensi kaudella kivikovassa läntisessä konferensissa. Puolustus ja maalivahdit näyttävät tosiaan olevan mukavasti balanssissa, mutta hyökkäys ykköskentän jälkeen on suuri mysteeri omaan silmään näin ennakkoon. Erityisessä tarkkailussa on tämä joukkue ensi kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suuret kiitokset taas nuckille hyvistä ja kattavista postauksista viimeaikaisiin tapahtumiin liittyen. Ihan kaikesta en ole täysin samaa mieltä, mutta samalla seinällä ollaan hyvinkin pelaajien arvostusten suhteen.
Mukava kuulla positiivisia sanoja, kiitos niistä. Ja hyvä, että on erilaisia mielipiteitä. Asioita voi ja pitääkin katsoa monelta eri kantilta. Pelit näyttävät vasta miten esimerkiksi Miller, Vrbata, Bonino, Vey, Sbisa tai Dorsett Vancouverissa tulevat pelaamaan. Otan ilolla vastaan tuon muutoksen joukkueessa. Pitkään Canucksin runko olikin sama, ehkä liiankin pitkään?

Mr. Smith kirjoitti:
Itse veikkaan, että jotain suurempaa kauppaa siellä järjestellään (Markström + Burrows??), koska cappiin jäi kohtuullisesti tilaa ja Benning on varsin aktiiviinen ollut nyt muokkaamaan tiimiä haluamaansa suuntaan. Ja noiden kahden mainitun pelaajan kauppaaminen mahdollistaisi isonkin (6-7 miljoonan) caphitin vastaanottamisen.
Burrowsin kauppaamista olen minäkin miettinyt omissa fantasiahahmotelmissa. Burrowsillahan oli Vancouverissa kaksi paikkaa, joissa hän pelasi pitkään: Keslerin vierellä ja myöhemmin Sedinien kanssa. Nyt kun Kesler on lähtenyt ja jos Vrbata tulee tuomaan Sedinien peliin uusia tuulia, Burrowsilla ei ole enää kumpaakaan noista pitkäaikaisista lenkeistä.

Toinen asia on sitten se, mikä on tällä hetkellä Burrowsin vaihtoarvo. Burrows oli vuosia erittäin arvokas pala joukkuetta paitsi maalintekijänä ja kovana työntekijänä karvauksissa, myös puolustussuunnan pelissä, alivoimilla ja tärkeiden maalien erikoismiehenä. Mutta hänen kaksi viimeistä kauttaan eivät ole menneet niin hyvin kuin Canucks-leirissä oltaisi toivottu ja etenkin viime kausi oli vaikea. Toki viime kaudella Burrowsilla kävi niin surkea tuurikin loukkaantumisten kanssa, että harvoin olen nähnyt - neljä loukkaantumista yhden kauden aikana hakee jo vertaistaan.

Tällä hetkellä Burrows on kuitenkin 4.5 miljoonan dollarin laituri (NTC-pykälällä) kolme seuraavaa kautta ja tuohon yhdistelmään uran heikoin viime kausi ja viime kauden vammat eivät välttämättä lupaa hyvää vaihtoarvolle. En usko myöskään Markströmin vaihtoarvon olevan tällä hetkellä korkea. Hän on ollut huippulupaus lähikausien aikana ja oli viime kaudella juuri ennen siirtoaan helmikuussa AHL:n paras maalivahti, mutta hän ei ole vielä näyttänyt NHL:ssä mitään ja NHL-paikat ovat maalivahdeille tunnetun hankala saavuttaa. Tosin eihän sitä tarvita kuin yksi joukkue, jolla riittää kiinnostus ja Markström saattaa löytää itsensä paremmasta tilanteesta kuin tämän hetken tilanne Vancouverin maalilla.

secord kirjoitti:
Puolustus ja maalivahdit näyttävät tosiaan olevan mukavasti balanssissa, mutta hyökkäys ykköskentän jälkeen on suuri mysteeri omaan silmään näin ennakkoon.
Paljon viisaita sanoja secordilta. Vancouverin tilanne on ihan auki tällä hetkellä. Joukkueella on vaihtunut presidentti, manageri, valmentaja, ykkösmaalivahti ja joukkueessa on tehty muutoksia sekä puolustuksen top4-ryhmään, hyökkäyksen top6- ryhmään että myös hyökkäyksen syvyyspaikoille.

Toisin sanoen muutoksia on tehty enemmän kuin koskaan. Osa noista muutoksista oli pakon sanelemia, mutta mielestäni muutoksissa on onnistuttu, paperilla. Mutta parempi edes siellä tässä vaiheessa. Pidän paljon Willie Desjardinsista tyyppinä ja hän on voittanut joka paikassa missä hän on valmentanut, mutta "pieni" kysymys on vain siinä, että hän ei ole ollut NHL:ssä päävalmentajana. Hän on kuitenkin Tortorellan täysi vastakohta tyyppinä. Desjardins arvostaa pelaajia ja näyttää sen.

Pidän myös Millerin hankinnasta. Hän tuo joukkueeseen kokeneen ja pitkään NHL:n ykkösmaalivahtina olleen maalivahdin, jonka merkitys on henkiselle puolellekin iso. Uskon myös hänen auttavan Läckia kehityksessä. Vancouver aloitti rakentamisen maalilta ja mielestäni tuo on oikea tapa. Läck/Markström -kaksikko olisi voinut toki toimia, mutta siinä olisi ollut myös isot riskit kun kumpikaan ei ole ollut täyttä kautta ykkösvahtina. Läck ei ole myöskään vielä yhtään liian vanha Millerin sopimuksen päätyttyä - Miller voitti Vezinan 29 vuotiaana, Läck on 29 vuotias kun Millerin sopimus päättyy.

Minäkään en näe Garrisonia isona menetyksenä, etenkään kun Tanev olisi varmasti mennyt ensi kaudella ohi ja Garrisonista olisi voinut tulla kolmosparin 4.5 miljoonan puolustaja - ei mitenkään hyvä tilanne hänelle eikä joukkueelle. Ehkä hänet myytiin juuri sopivaan aikaan. Puolustuksessa Hamhuisin ja Bieksan uskon ilman loukkaantumisia pitävän tasonsa, mutta Edlerin pitää ottaa selvästi isompi rooli positiivisessa mielessä kuin menneellä kaudella - eikä se ole paljon vaadittu. Benningilla oli selvästi uskoa Sbisaan, pelit näyttävät onko hänestä apuja syvyydessä. Muutenhan puolustuksen syvyys on pysynyt samana, tosin Corrado tulee kisaamaan paikoista kovempaa.

Hyökkäyksessä on isoimmat kysymykset ennakkoon, aivan kuten secord tuossa sanoi. Mennään ihan paperin pohjalta katsomaan hyökkäystä, koska muutakaan keinoa ei ole.

Alkuun sanon, että jokaisessa yksilössä loukkaantumiset näyttelevät isoa osaa, mutta ilman niitä uskon Sedinien ja Burrowsin pelaavan viime kautta paremmin. Se olisi jo hyvä muutos. Kakkosketjusta on lähtenyt Kesler, joka oli pitkään hyökkäyksen top3-pelaaja ja häntä (tervettä Kesleria siis) ei olla pystytty paikkaamaan yksi yhteen - kuten oli odotettavissakin. Yksi ison roolin pelaaja on siis poissa ja se on kova menetys.

Keslerin sijaan Canucks yrittää paikata tuota aukkoa nyt tuomalla Vrbatan ja Boninon joukkueeseen uusina top6-hyökkääjinä (Vrbatan mahdollisesti pelatessa ykkösessä, Burrows toivottavasti pystyisi tuomaan kakkosaallon tehoja). Vrbata ja Bonino olivat viime kaudella Kesleria tehokkaampia, mutta pelaajina he eivät ole kokonaisuutena samalla viivalla. Nähtäväksi jää, miten Canucks pystyy pelaamaan Keslerin "kovat minuutit".

Muuten hyökkäyksessä Booth, Schroeder tai Dalpe eivät ole käytännössä minkäänlaisia menetyksiä viime kauden teoilla. Uskon Shawn Matthiaksen (koko kausi Vancouverissa), Jannik Hansenin, Chris Higginsin (kun pelaavat pysyvämmin heille parasta roolia kolmosessa), Derek Dorsettin sekä mahdollisesti Linden Veyn nostavan kahden alemman ketjun tasoa. Ja mikäli Matthias pystyy ottamaan kolmosen sentterin roolin, viime kaudella hyvin kolmosessa pelannut Brad Richardson johtaisi nelosta ja parantaisi tätä osastoa.

Mike Santorelli, joka pelasi loukkaantumiseensa saakka viime kaudella paljon kakkosessa, sen sijaan on menetys. Santorelli on mielestäni tyyppinä kahden ensimmäisen ketjun pelaaja ja hänen tilalleen on Vrbatan, Burrowsin, Nicklas Jensenin tai Kassianin kaltaisia pelaajia. Vrbata on uskoakseni tasonnosto Santorelliin, jonka ura on ollut melkoista vuoristorataa. Myös terve Burrows on tasonnosto Santorellista. Kassianista tai Jensenista en osaa sanoa vielä mitään, miten he kehittyvät ja sopivat tuohon rooliin.

Kokonaisuutena hyökkäys on tällä hetkellä kysymysmerkein täytetty. Ketjutkin ovat auki (esimerkiksi Bo Horvatin tai Linden Veyn tasosta ei tiedä), mutta jos ajatellaan hyökkäystä vaikka seuraavalla kaavalla:

Sedin - Sedin - Vrbata
Burrows - Bonino - Kassian
Higgins - Matthias - Hansen
Sestito - Richardson - Dorsett
Vey

Mikäli käy huonosti, Nick Boninosta ei ole pelaamaan kakkosketjun sentterinä ja Vancouverilla ei ole käytännössä kunnollista kakkosketjun sentteriä lainkaan. Lisäksi voi olla, että Vrbata ei sovellu Vancouveriin, Kassian ei kehity, Burrows jatkaa vammakierrettään ja Sedinit todella hukkasivat pelinsä viime jouluna joulupöytään. Boninoa tuossa pidän suurimpana kysymysmerkkinä tällä hetkellä ja etenkin sitä, miten suuri tasonlasku tulee Kesleriin.

Mikäli taas kaikki menee kuin elokuvissa, Sedinit palaavat tasolleen, Vrbata onnistuu (25 maalia olisi onnistuminen), Bonino pystyy täyttämään kakkosketjun sentterin roolin (joskaan ei Keslerin veroisesti), Kassian ja mahdollisesti Jensen kehittyvät, Vey on kovempi Linden kuin Trevor ja Burrows pelaa ehjän kauden. Tässä tapauksessa syvyyttä ja kilpailua alemmissa ketjuissa olisi selvästi enemmän kuin viime kaudella ja moni pitää juuri syvyyden puutetta viime kauden ongelmana.

Minun papereissa Vancouver on kuitenkin vahvistunut tähän mennessä alakerrasta (Miller) ja hyökkäyksen syvyydessä (mikäli Sedinit palaavat normaalille tasolleen, sekin on iso parannus kärkeen kentällä). Lisäksi joukkueen prospectipuoli kehittyi Keslerin myynnillä ja varaustilaisuudessa. Mutta iso kysymys on kakkosketjussa. Mikäli Vrbata pelaa ykkösessä ja Kassian kehittyisi kakkosketjun laituriksi kuten odotan toiveikkaana, kuinka paljon Keslerin lähtö tekee lovea hyökkäykseen ja kokonaisuuteen muutenkin?

Paljon on kysymyksiä ilmassa, mutta kaudesta tulee ainakin mielenkiintoisempi kuin pitkään aikaan. Vahvistunut Läntinen konferenssi ja isot muutokset (uskon muutosten vievän hieman aikaa hitsautuakseen yhteen) eivät lupaa playoff-kevättä tässä vaiheessa kesää, mutta katsotaan miten pelit kentällä menevät ja annetaan nyt ainakin näytönpaikka. Se on varmaa, että monet viime kaudella flopanneet pelaajat tulevat taistelemaan ja monet saavat kuin uuden alun. Benning ja Linden ovat vasta aloittaneet työnsä ja prosessi ei ole ohi kuukaudessa tai edes kesässä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Paljon on kysymyksiä ilmassa, mutta kaudesta tulee ainakin mielenkiintoisempi kuin pitkään aikaan. Vahvistunut Läntinen konferenssi ja isot muutokset (uskon muutosten vievän hieman aikaa hitsautuakseen yhteen) eivät lupaa playoff-kevättä tässä vaiheessa kesää, mutta katsotaan miten pelit kentällä menevät ja annetaan nyt ainakin näytönpaikka. Se on varmaa, että monet viime kaudella flopanneet pelaajat tulevat taistelemaan ja monet saavat kuin uuden alun. Benning ja Linden ovat vasta aloittaneet työnsä ja prosessi ei ole ohi kuukaudessa tai edes kesässä.

Juuri näin! Työ on vasta alkutekijöissään ja nyt tehdään pohjia tulevaisuuden Canucksille. Ei ole tietenkään haitaksi, jos onnistumisia tulee jo varhaisessa vaiheessa, mutta odotusten suhteen kannattaa olla maltillinen. Canucksin identitetti luodaan seuraavien lähivuosien aikana uusiksi ja kun se nyt on jo useamman vuoden kulminoitunut kaksosiin tulee muutaman vuoden sisällä aika, jolloin Sedinit eivät enää välttämättä ole ne valovoimaisimmat pelaajat Canucksin organisaatiossa.

Sedinit ovat kauden alkaessa 34-vuotiaita ja huippuvuosia on varmasti vielä jäljellä, mutta jossain vaiheessa ikä alkaa näkymään molempien otteissa. Toki molempien pelityyli on sellainen, että voivat tehokkaana jatkaa vielä pitkään ja varsinkin ylivoimalla ovat varsinaisia velhoja, mutta ehkä lähinnä valmentajan tulee jatkossa miettiä kuinka paljon ikääntyviä kaksosia kannattaa rasittaa peliä kohden.

Canucks tarvitsee jatkossa nuoria pelaajia taustalta kasvamaan avainrooleihin, mutta hyvin todennäköistä on, että Benning hankkii vielä jossain vaiheessa profiilipelaajia hyökkäykseen kaupoilla tai vapailta markkinoilta. Ennen ensi kauden avausta voi vielä kokoonpanossa tapahtua paljonkin muutoksia. Brad Marchand anyone?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin identitetti luodaan seuraavien lähivuosien aikana uusiksi ja kun se nyt on jo useamman vuoden kulminoitunut kaksosiin tulee muutaman vuoden sisällä aika, jolloin Sedinit eivät enää välttämättä ole ne valovoimaisimmat pelaajat Canucksin organisaatiossa.
Aivan totta, se aika lähestyy koko ajan. Sedinin tasoisia pelaajia on hankala saada ilman todellista pohjakosketusta, mutta onhan se onneksi täysin mahdollista hyvällä varaustyöllä jota Benning yrittää kehittää. NHL:n viime kauden pistepörssin top10:sta puolet oli pelaajia jotka on varattu ensimmäisen kierroksen ensimmäisen puolikkaan ulkopuolella ja olihan mukana yksi 7. kierroksen varauskin.

Nyt tulevina lähivuosina Sedinien hyökkäyspään aloittamista pitäisi mielestäni taas nostaa niihin V:n aikojen lukemiin (ei välttämättä 2011-12 lukemiin kuitenkaan), joita mm. Ribeiro, Kane, Skinner ja Brad Richards pelasivat viime kaudella. Ongelmana tuossa toki voi olla se, että jos Sedinien neutraaleita aloituksia vähennetään ja kun Kesler on pois, löytyykö joukkueelle riittävän hyviä kovien minuuttien pelaajia.

Lisäksi Sedineilta pitäisi ottaa alivoimarooli pois, jotta heille jäisi paremmin energiaa muualle. Onneksi uusista pelaajista sekä Dorsett että Bonino ovat pelanneet entisissä joukkueissaan hyvin myös alivoimaa. Lisäksi Shawn Matthias on hyvä alivoimapelaaja ja nyt mukana koko kauden auttamassa sitä puolta. Entisistä omista pelaajista Jannik Hansenin alivoimarooli pitää palauttaa. Hän on hyvä siinä hommassa enkä koskaan ymmärtänyt miksi tortorellat leikkasivat sitä.

secord kirjoitti:
Canucks tarvitsee jatkossa nuoria pelaajia taustalta kasvamaan avainrooleihin, mutta hyvin todennäköistä on, että Benning hankkii vielä jossain vaiheessa profiilipelaajia hyökkäykseen kaupoilla tai vapailta markkinoilta. Ennen ensi kauden avausta voi vielä kokoonpanossa tapahtua paljonkin muutoksia. Brad Marchand anyone?
Marchand kävisi, vaikka kuuluukin inhokkilistojen kärkeen. Mikäli Boston olisi kauppaamassa häntä, palkkaa pitäisi vaan saada siihenkin suuntaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Palataan vielä hetkeksi draft-tilaisuuteen kun ei nyt muitakaan uutisia ole: Jim Benningin vetämä Canucksin draft-pöytä. Hyvin huomaa tuostakin, miten iso asema Eric Crawfordilla on nykyisin joukkueessa. Marc Crawfordin veli Eric on nyt ehtinyt toimia kaksi kesää scouttipuolen vetäjänä ja monen mielestä olikin aika saada Delorme vähän pienempään rooliin.

Tämän vuoden Grouse Grindia en ole tainnut tänne vielä laittaa, joten tässä on. Parimetrisellä ja 110 kiloisella Tryamkinilla meinasi happi loppua, mutta Gaunce tsemppasi kaveria hyvin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver teki sopimukset farmijoukkueen Utican Darren Archibaldin ja Brandon DeFazion kanssa, uutinen. Molemmat ovat fyysisiä laitahyökkääjiä, jotka tuovat kilpailua Vancouverin nelosketjuun. Viime kaudella 16 NHL-peliä pelannut Archibald on lähempänä, mutta DeFazio on ollut monien Uticaa tarkasti seuraavien fanien mielestä samalla viivalla farmissa Archibaldin kanssa kun puhutaan syvyyspelaajan roolista.

Mielestäni Archibald pelasi viime kaudella harvat NHL-pelinsä ihan kelvollisesti, vaikka ei tilastoihin juuri päässytkään. Hän on voimakas ja kovaa taklaava laitahyökkääjä, josta saattaa vielä kehittyä nelosketjun vakiroolin pelaaja NHL:ään. Heikkoutena Archibaldilla on luistelu ja mailatekniikka. Hän teki kolme vuotta sitten OHL:ssa yli 40 maalia, mutta ei tule varmasti koskaan pääsemään lähelle niitä odotuksia, joita jotkut häneen aikanaan laittoivat.

Archibadin ja DeFazion roolit tulevat mahdollisesti olemaan farmissakin energiapelaajien rooleja, vaikka ainakin toista ehkä kaivattaisiin kovuutta tuomassa ylempänäkin. Vaikea sanoa vielä Utican kokoonpanosta sen enempää, kun etenkin nuorten pelaajien kohtalot ovat auki, mutta jos saisin omilla puutteellisilla tiedoilla ja huonoilla ennustajan lahjoillani pistää farmin ketjuloton pyörimään, se näyttäisi tällä hetkellä tältä:

Dane Fox - Cal O'Reilly - Nicklas Jensen
Hunter Shinkaruk - Dustin Jeffrey - Alexandre Grenier
Ronalds Kenins - Brendan Gaunce - Michael Zalewski
Darren Archibald - Alex Friesen - Brandon DeFazio
Alexander Mallet, Kellan Lain

Alex Biega - Bobby Sanguinetti
Evan McEneny - Frank Corrado
Peter Andersson - Henrik Tömmernes
Jeramie Blain, Kane Lafranchise

Joacim Eriksson
Joe Cannata

Käyn vähän läpi Utican ensi kautta ja odotuksiani:

Alkuun pitää sanoa, että on todella hankala arvioida etenkin Foxin, Shinkarukin, Gauncen, Zalewskin, Keninsin tai McEnenyn ensi kauden rooleja tai jopa joukkuetta. Uskoisin kuitenkin heidän kaikkien tulevan farmiin.

Uskoisin Utican fanien yllättyvän ensi kaudella Ronalds Keninsin ja Michael Zalewskin otteista. Menneellä kaudella Sveitsin mestaruuden voittanut Ronalds Kenins on hyvä luistelija, voimakasrakenteinen hyökkääjä ja hän pelasi mielestäni ihan hyvin MM-kisoissa ja Olympialaisissa (vaikkei tehnyt Olympialaisissa pisteitä) Latvian joukkueessa. Michael Zalewski taas esiintyi mielestäni edukseen sillä lyhyellä visiitillä jonka ehti viime kaudella Vancouverissa pelata.

Ykkösketjun toisen laiturin paikka on auki, mutta Dane Fox oli kuitenkin sen luokan maalintekijä menneellä kaudella OHL:ssa (64 maalia, OHL-valmentajien äänestyksessä paras sarjoissa "paras laukaus" ja "vaarallisin maalialueella"), että kyllä hänelle ainakin paikkaa tarjotaan Cal O'Reillyn viereltä. Nicklas Jensen toisella puolella tekee ketjusta toivottavasti vaarallisen hyökkäyspäähän, mikäli Jensen nyt edes AHL:ssa aloittaa. Ensi kausi on Jensenille tärkeä suunnannäyttäjä ja tulee mittaamaan myös Foxin tasoa.

Nostaisin mielellään Brendan Gauncen roolia tuolta kolmosketjusta ylöspäin, sillä pidän hänestä paljon prospectina ja hän vaikuttaa olevan hyvä johtajatyyppi sekä parhaimmillaan kovissa peleissä. O'Reillylla ja Dustin Jeffreylla on kuitenkin molemmilla yli 100 NHL-peliä vyöllään ja esimerkiksi Jeffrey oli viimeksi AHL:ssa yli 40 peliä pelatessaan yli "piste per peli -hyökkääjä" (2010-11 Wilkes-Barre/Scranton Penguins: 40 peliä, 45 pistettä), joten Gauncen voi olla hankala tuolta ylempää ainakaan heti itseään löytää. Toisaalta voi olla Gauncelle parempikin päästä ammattilaistasolle vähän pienemmästä roolista.

Nelosketjun sentteri(?) Alex Friesen on iso kysymysmerkki. Hän aloitti viime kauden hitaasti, mutta pelasi erinomaisen kauden lopun ja oli viimeisten 25 pelin aikana joukkueensa kuumin hyökkääjä (teki 20 pistettä, tappoi alivoimia ja pelasi hyvää kahden suunnan peliä), kun Utica jahtasi playoff-paikkaa. Saa nyt sitten nähdä mikä on tämän tsempparityypin jatko. Friesen oli OHL:ssa kausien 2010-11 ja 2011-12 aikana OHL-valmentajien äänestyksissä paras puolustava hyökkääjä, paras alivoimien tappaja ja paras aloittaja. Lisäksi hän oli kolmen parhaan joukossa "älykkäin pelaaja" ja "kovin työntekijä" -kategorioissa. Mikäli hän jatkaa viime kauden lopun tahtia, Uticalla on vaikea roolittaa senttereitä.

Isolla Alex Grenierilla on erinomaiset lahjat, mutta nähtäväksi jää saako hän koskaan kokonaispeliään kasaan. Viime kaudella hän pelasi ensimmäisen kokonaisen AHL-kautensa ja teki 39 pistettä 68 pelissä. Grenier on myöhäiskehittyjä, joten katsotaan ajan kanssa millainen hänestä tulee. Nyt olisi aika nostaa hyökkäyspelin tasoa. Hän taistelee mielestäni lähtökohtaisesti Zalewskia vastaan kakkosketjun oikean laiturin paikasta.

Brandon DeFazion isä Dean pelasi aikanaan Pittsburghissa NHL:ää 22 peliä. Saa nähdä pääseekö poika koskaan samaan. Brandon oli ennen AHL-uraa Clarksonin kapteeneita kahden kauden ajan ja voitti viimeisellä kaudella myös joukkueensa pistepörssin. Hän pelasi Wilkes-Barressa ja Bridgeportissa kaudet AHL:aa ennen tuloaan viime kaudella Uticaan. Molemmissa farmijoukkueissa hänet valittiin "AHL Man of the Year -pystillä" kentän ulkopuolisesta työstä. DeFazio on hyvä joukkuepelaaja ja kohtalainen tappelija. Joskus tunne läikkyy vähän yli, kuten kävi Bridgeportissa hänen hypätessään vaihtopenkiltä kostamaan Brandon Segalin taklausta Tigersin Matt Donovania kohtaan (DeFaziolle läiskäistiin kuuden pelin pelikielto).

Jatkuu...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös