Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 354 686
  • 1 753

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Toki Rautakirja on totaalisesti epäonnistunut ja ollut osaamaton, mutta jotain Pizza Hutin huono menestys Suomessa kertoo.

Hutin olisi kuulemma tarkoitus taas lähteä laajentamaan. Lähteenä raflapääällikkönä ko puljussa oleva jengikaveri. Saa nähdä miten mahtaa onnistua. Ihan ok maine hieman korkeammasta hintatasosta huolimatta pitäisi kuitenkin Pizza Hutilla tuulipukukansan keskuudessa olla. Tapiolaan ainakin saisivat tuoda vaikka vain Expressin takaisin.
 

scholl

Jäsen
Hutin olisi kuulemma tarkoitus taas lähteä laajentamaan.

Pakkohan se on laajentaa. Tuolla ravintolamäärällä ei voi juurikaan mainostaa. Ja kaikessa on vähän ongelmia saavuttaa mitään koosta tulevia etuja. Lisäksi Rautakirjahan myi muistaakseni Keskon kautta tuon putiikin islantilaisille, joten tuskin ostivat sen ihan huvin vuoksi, vaan kai jotakin on tarkoitus tehdä.
Tosin kun asiasta muutama ko. keskustelin Rautakirjassa asiaa seuranneen kanssa niin hän oli erittäin skeptinen. Tosin ehkä hän on kassalla ja islantilaiset tietävät paremmin miten homma saadaan toimimaan. Hemmetin hyvä se laajennus kyllä olisi. Kotipizza on aika skeidaa ja nykyisellään aika ylihintainenkin.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nimeltä mainitsematon tv-juontaja kertoi seuraavan hauskan tarinan. Hän oli opiskeluaikoinaan opiskeluravintolassa odottamassa ruokavuoroaan ja alkoi seuraamaan edessä olevaa sälliä. Tämä kaveri oli ensin laittanut lautasen täyteen perunoita, joiden päälle oli kauhonut riisiä. Tämän jälkeen opiskelija oli tiputellut lihapullia perunoiden ja riisin päälle. Tämän asetelman päälle sälli laittanut kalapuikkoja ja siihen liittyvää kastiketta. Koko komeuden oli viimeistellyt porkkanaraaste, jonka opiskelija oli ripotellut edellisten ainesosien päälle.

Tarinan lopuksi tv-juontaja totesi, että ainakaan hän ei tällaiselle kansalle ala tekemään korkeatasoista ruokaohjelmaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tämä kaveri oli ensin laittanut lautasen täyteen perunoita, joiden päälle oli kauhonut riisiä. Tämän jälkeen opiskelija oli tiputellut lihapullia perunoiden ja riisin päälle. Tämän asetelman päälle sälli laittanut kalapuikkoja ja siihen liittyvää kastiketta. Koko komeuden oli viimeistellyt porkkanaraaste, jonka opiskelija oli ripotellut edellisten ainesosien päälle.

Tämähän on aivan normaalia lounasravintoloissa kautta maan, joissa on ns seisova pöytä. Aina on niitä hahmoja, jotka kasaavat lautaselle koko repertuaarin vaikka esim salaatin voisi koota omalle lautaselle. Mahdollisuus on hakea lisääkin mutta se ei käy. Pitää yrittää tunkea neljän tuuman paska kahden tuuman putkeen.
 

scholl

Jäsen
Tämähän on aivan normaalia lounasravintoloissa kautta maan, joissa on ns seisova pöytä. Aina on niitä hahmoja, jotka kasaavat lautaselle koko repertuaarin vaikka esim salaatin voisi koota omalle lautaselle. Mahdollisuus on hakea lisääkin mutta se ei käy. Pitää yrittää tunkea neljän tuuman paska kahden tuuman putkeen.

Itse vihaan seisovia pöytiä ajatuksena, mutta tulee joskus käytyä esim. Kilimissä, mikä on ihan jees. Olen kuitenkin lähes ainoa siellä joka ottaa alkuruokapöydästä siihen pienelle lautaselle alkuruoan. Moni tekee juuri niinkuin mainitset eli kaikki samaan ja niin että lautanen on kukkurallaan, eikä sillä tavalla kauniisti kohtuudella täytetty hyvään järjestykseen.

Sellaiset ihmiset ovat karjaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nimeltä mainitsematon tv-juontaja kertoi seuraavan hauskan tarinan. Hän oli opiskeluaikoinaan opiskeluravintolassa odottamassa ruokavuoroaan ja alkoi seuraamaan edessä olevaa sälliä. Tämä kaveri oli ensin laittanut lautasen täyteen perunoita, joiden päälle oli kauhonut riisiä. Tämän jälkeen opiskelija oli tiputellut lihapullia perunoiden ja riisin päälle. Tämän asetelman päälle sälli laittanut kalapuikkoja ja siihen liittyvää kastiketta. Koko komeuden oli viimeistellyt porkkanaraaste, jonka opiskelija oli ripotellut edellisten ainesosien päälle.

Tarinan lopuksi tv-juontaja totesi, että ainakaan hän ei tällaiselle kansalle ala tekemään korkeatasoista ruokaohjelmaa.
Toihan on ihan perussettiä jos joskus vahingossa eksyy jonnekin ruotsinlaivan buffaan. Osa jengistä heittää tietysti jonnekin reunaan vielä sen jälkkärin.

Ei kai hirveästi kannata noiden hampurilaisketjujen Suomeen tunkea, mäkkikin vetää miinuksella jatkuvasti. Henkilöstökustannukset on niin kovat, ettei pystytä myymään järkevillä hinnoilla sitä ruokaa ulos. Harmi sinänsä, koska Burger King kyllää hakkaa McDonald'sin selvästi, puhumattakaan jostain puistattavasta hesestä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos ruokaa saa hakea lisää, laitan yleensä kaikki samalle lautaselle, koska tuolloin on helpompi yhdistellä salaattipöydän makuja muihin. Joissain paikoissa satsiin kuuluu vain yksi noutokerta, joten tuolloin otan eri lajeille omat lautasensa. Typerää poimia salaattimatskuja lihan kanssa suuhun eri lautasilta. Lisäksi veitseä ei tarvitse kuin pihvien kanssa. Ja perunat ovat perseestä.
---

Tuo T.G.I Fridays vaikutti aika mielenkiintoiselta paikalta. Lokakuussa voisi sen testata Tukholman reissun yhteydessä. Mitä muita kokeilemisen arvoisia ruokapaikkoja siellä on pikaruokaskenessä?
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämähän on aivan normaalia lounasravintoloissa kautta maan, joissa on ns seisova pöytä. Aina on niitä hahmoja, jotka kasaavat lautaselle koko repertuaarin vaikka esim salaatin voisi koota omalle lautaselle. Mahdollisuus on hakea lisääkin mutta se ei käy. Pitää yrittää tunkea neljän tuuman paska kahden tuuman putkeen.


Joo itsekin yliopiston käyneenä ja tämän jälkeen päivittäin työelämässä eri ravintoloiden lounasmenuista nauttineena tiedän asian. Jutun pointti oli lähinnä se, että hyvin monelle suomalaiselle ruoka on vain polttoainetta, mitä pitää saada 1-4 kertaa päivässä.
 

scholl

Jäsen
Typerää poimia salaattimatskuja lihan kanssa suuhun eri lautasilta.

Ei kai niitä ole tarkoitus laittaa suuhun samanaikaisesti. Salaatti on alkuruokaa.

Mitä muita kokeilemisen arvoisia ruokapaikkoja siellä on pikaruokaskenessä?

Kuten sanottua niin TGI Fridays ei ole pikaruokapaikka, vaan hyvin pitkälti samanlainen kuin Hard Rock Café, joka myöskin on Tukholmassa - Sveavägenillä. Jensen's Böfhus on puolestaan tanskalainen mutkaton pihviketju siinä päärautatieaseman tuntumassa, Radisson SAS:sia vastapäätä. Siellä on kyllä ihan hyvä ruoka.

Erilaisia imbissejä on paljon. Joissain esim. kebab mestoissa tekevät ensin sen leivän jossain uunissa ja siitä tulee kyllä ihan hyvää. Esim. Ariadne hotellin alakerrassa olevassa pizzeriassa ko. kebab on naurettavan halpa ja ihan ok.
Tacobar on texmex ketju. Ei mikään huippu, mutta jos hakee vähän erilaista fast foodia. Lentokentällä Skycitysta löytyy Jenkeistä tuttu Sbarro. Tosin täytyy sanoa, että syön mielummin Skycityssä Alfredo'sissa. Erinomaiset perussafkat.

Tukholmassa on niin paljon ravintoloita, ettei todellakaan tarvitse mennä mihinkään ketjuun. Paljon hyviä italialaisia ja vaikka mitä mestoja. Vaihtoehtoja on todella paljon. Aika monia ei muista edes mainita.
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Nimeltä mainitsematon tv-juontaja kertoi seuraavan hauskan tarinan. Hän oli opiskeluaikoinaan opiskeluravintolassa odottamassa ruokavuoroaan ja alkoi seuraamaan edessä olevaa sälliä. Tämä kaveri oli ensin laittanut lautasen täyteen perunoita, joiden päälle oli kauhonut riisiä. Tämän jälkeen opiskelija oli tiputellut lihapullia perunoiden ja riisin päälle. Tämän asetelman päälle sälli laittanut kalapuikkoja ja siihen liittyvää kastiketta. Koko komeuden oli viimeistellyt porkkanaraaste, jonka opiskelija oli ripotellut edellisten ainesosien päälle.

Appivanhempani edustavat ehkä sitä junttikansan toista ääripäätä. Satuin heidän kanssaan samanaikaisesti Joensuun sittarin heseen, jolloin tilasin itselleni ja tyttärelleni hampurilaisannokset. Appiukko ja anoppi tulivat jonossa seuraavana vuoroon. Noin sekunnin mittaisen harkinta-ajan jälkeen tilaus oli jo valmis lausuttavaksi:" hampurilainen ja vesi". Lienee turha mainita sitä, että annosten nauttimiseen ei mennyt minuuttia kauempaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei kai niitä ole tarkoitus laittaa suuhun samanaikaisesti.
Helposti on. Sen kun laittaa vain. Toki oikeissa ravintoloissa homma toimii siten, että salaatti tai vastaava tilataan ensin, mutta noissa noutopöydissä on se hyvä puoli, että vaikka oliiveja ja erilaisia juustoja voi maistella pääruoan kanssa. Ei ehkä oikeaoppista, mutta mielikuvituksellisempaa.


Kuten sanottua niin TGI Fridays ei ole pikaruokapaikka
Ok. En ole perehtynyt määritelmiin, joita ilmeisesti on tämänkin ketjun alussa. Aivan sama. Pointti on kuitenkin siinä, että emme etsi tuolla reissulla todennäköisesti mitään seitsemän lajin gourmet-safkaa, vaan tuollaista sopivan rouheaa mutta laadukkaan oloista mättöä, mitä Suomesta ei joka nurkasta saa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Ei kai niitä ole tarkoitus laittaa suuhun samanaikaisesti. Salaatti on alkuruokaa.

Itsekin olen alkanut mättää kaiken safkan yhdelle lautaselle. Tosin tämä johtuu siitä, että nykyään vähintään 80% murkinasta on salaattia ja loput normiruokaa.

Perkele että on taas vaikeaa syödä terveellisesti. Vuodessa tuli taas 10kg ylimääräistä, kun syö kaikkea roskaa.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Se, että omistaa monia ravintoloita kuten esim. Klimscheffskij tekee niin se on kuitenkin ihan ok. Eivät ne silloin mitään ketjumoskaa välttämättä ole. Esim. Santa Fe on mielestäni ihan ok.

Ja sitten väität Omenapuun olevan hyvä, tasokas ravintola...? saman herran omistuksessa nykyään, kun Kuurmalta ostivat koko center-inn:in... kokeileppa "pippurikanaa", hyi olkoon!!
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä väitän, että on aivan sama saako safkan hinnasta bonusta vai ei. Siis isolle yleisölle. Turussa asia on niin että esim. Rosso, Red Hot Chilis, Fransmanni ja Börsin Oskarin Olohuone ovat helkkarin hyvällä paikalla jolloin ihmisvirta vetää näihin. Paikat ovat kohtaamispaikkoja ja alkuillan ruokapaikkoja, joissa nautitaan samalla pohjia illan jatkoja varten. Lounaat näissä paikoissa ovat varmasti hyviä.

Tässäkin viestiketjussa on kirjoittajia, jotka väheksyvät näitä "bonuskorttipaikkoja" mutta kun piipahdatte Turussa niin käykääpä vaikka testaamassa Börsin Oskarin Olohuone. S-korttia kysytään mutta jos ruoka ei maistu niin ihmettelen, että tällöin voitte kuitenkin käydä mäkissä vetämässä etikkapurilaisia ja vielä arvostella samalla täällä Amarillon tai Rosson ruokaa.

Onko nyt hieman hienoperseilyä tää touhu joillakin...snobbailua...?

Käytiin duuniporukalla lopuvuodesta. Börs:in 0,5l newcastle brown ale hintaan vaatimattomasti 7,60... Mulla se maksoi noin vuosi sitten 5,20 kateprosentilla 79
 

Sergei34

Jäsen
Toisaalta esim. täällä Tampereella on varsin mainioita paikallisia ruokapaikkoja,
joista hiljalleen ketjuuntuva Pancho Villa on ehdoton suosikkini. Myös Hämeenkadun New York on hyvä,
vaikka onkin parjatun S-ketjun jäsen. Ja pihvipaikoista pitää tietenkin mainita El Toro ja The Grill.


Pacho Villa on hyvä esimerkki miksi ketjuruokaloita ei saa suosia,
ruuan taso on laskenut samaa tahtia kun uusia PV:ja on ilmestyny.

...

Tai siis onko niin että se alkuperäinen oli niiin hyvä ja nämä uudet kopiot tuntuu
paljon huonommilta, kun odotusarvot ovat olleet niin korkealla.

Tampereen pihvipaikkoihin viitatessa Saludia ei voi millään syyllä jättää mainitsematta.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Itse vihaan seisovia pöytiä ajatuksena, mutta tulee joskus käytyä esim. Kilimissä, mikä on ihan jees.
Jaahas, Kilim jälleen kerran mainittu. Normaalisti tätä kuulee lähinnä skutsilaisten suusta, mutta kai sinne skutsiin on sitten mentävä jos sinäkin olet sinne uskaltanut eksyä. Itse stadilaisena olen näissä hommissa tähän asti luottanut ainoastaan Ravintola Anin tarjontaan, jonka buffetpöytä on kebabskenen ykkönen stadissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Jaahas, Kilim jälleen kerran mainittu. Normaalisti tätä kuulee lähinnä skutsilaisten suusta, mutta kai sinne skutsiin on sitten mentävä jos sinäkin olet sinne uskaltanut eksyä. Itse stadilaisena olen näissä hommissa tähän asti luottanut ainoastaan Ravintola Anin tarjontaan, jonka buffetpöytä on kebabskenen ykkönen stadissa.
Onko Ani vielä pystyssä? Luulin, että kyseinen rafla on lopettanut toimintansa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Jaahas, Kilim jälleen kerran mainittu. Normaalisti tätä kuulee lähinnä skutsilaisten suusta, mutta kai sinne skutsiin on sitten mentävä jos sinäkin olet sinne uskaltanut eksyä. Itse stadilaisena olen näissä hommissa tähän asti luottanut ainoastaan Ravintola Anin tarjontaan, jonka buffetpöytä on kebabskenen ykkönen stadissa.

Älä mene Kilimiin lounasaikaan. Autoa ei saa mihinkään parkkiin ja paikka on aivan täynnä. Ruoan maistuvuudesta voi päätellä jotain siitä, että osa porukasta jää odottamaan vapautuvaa pöytää.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Älä mene Kilimiin lounasaikaan. Autoa ei saa mihinkään parkkiin ja paikka on aivan täynnä. Ruoan maistuvuudesta voi päätellä jotain siitä, että osa porukasta jää odottamaan vapautuvaa pöytää.

Tai jos menee Kilimiin lounaalle, kannattaa sinnitellä jonnekin klo 14 asti, niin paikka alkaa olla vähemmän ruuhkainen, jopa tyhjä.
Huolimatta sikäli kovasta hinnasta, 8,70€, niin vastineeksi saa kyllä lounaan joka riittää koko päiväksi.
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Joo, Kilim on kyllä aika kova sana kebabkulttuurissa. Täytyy kuitenkin mainita myös Kampista Halikarnas, joka on mielestäni yhtä hyvä kuin Kilim. Tai ainakin melkein. Muistaakseni myös sunnuntaisin on lounastarjous, joten kanuunassa oiva paikka.Edellyttäen tietysti, että kanuuna on suhteellisen kevyt.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Pacho Villa on hyvä esimerkki miksi ketjuruokaloita ei saa suosia,
ruuan taso on laskenut samaa tahtia kun uusia PV:ja on ilmestyny.

...

Tai siis onko niin että se alkuperäinen oli niiin hyvä ja nämä uudet kopiot tuntuu
paljon huonommilta, kun odotusarvot ovat olleet niin korkealla.

PV:ssä käytiin vielä jokunen vuosi sitten jokunen kerta kuukaudessa - nykyään ei ollenkaan. Sen lisäksi, että taso on pudonnut ovat esim. hampurilaisten hinnat nousseet n. 30%.
 

ipaz

Jäsen
Tuolla Amerikan maalla tykästyin suuresti San Francisco burritoon eli folioon käärittyyn, täytettyyn tortillalettuun. Ikäväkseni yksikään paikka Suomessa, ei ainakaan täällä Tampereella ole keksinyt ottaa tuota valikoimiinsa. Jenkeissä toimii ainakin Chipotle Mexican Grill, Subway-tyyppinen ketju joka sinä silmien edessä käärii sellaisen pötkylän kuin itse haluat. Kerrot vaan meksikaanille, että mitä esillä olevista vaihtoehdoista haluat.

Miksi ihmeessä Suomessa ei ole vielä yhtään tällaista? Hesejä on joka saakelin kulmassa ja mäkkärikin joka toisessa. Subway onneksi laajenee jatkuvast, sillä siellä on aidosti hyvää ja ainakin tuoretta ruokaa. Mutta kun suomalaiset muutenkin tuntuvat pitävän maustetusta ruoasta, niin olisi jo korkea aika saada tex-mex pikaruokaravintola(ketju) tännekin. Tai että edes joku nykyisistä alkaisi vääntämään noita folioburgereita.

Taantuma tulee mutta nälkä ei lähde. Ketään? Taidanpa lähteä ehdottamaan ideaa paikallisille saman tien. Itsehän en juuri nyt yrittäjäksi ole alkamassa...
 

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Tuolla Amerikan maalla tykästyin suuresti San Francisco burritoon eli folioon käärittyyn, täytettyyn tortillalettuun. Ikäväkseni yksikään paikka Suomessa, ei ainakaan täällä Tampereella ole keksinyt ottaa tuota valikoimiinsa. Jenkeissä toimii ainakin Chipotle Mexican Grill, Subway-tyyppinen ketju joka sinä silmien edessä käärii sellaisen pötkylän kuin itse haluat. Kerrot vaan meksikaanille, että mitä esillä olevista vaihtoehdoista haluat.

Miksi ihmeessä Suomessa ei ole vielä yhtään tällaista? Hesejä on joka saakelin kulmassa ja mäkkärikin joka toisessa. Subway onneksi laajenee jatkuvast, sillä siellä on aidosti hyvää ja ainakin tuoretta ruokaa. Mutta kun suomalaiset muutenkin tuntuvat pitävän maustetusta ruoasta, niin olisi jo korkea aika saada tex-mex pikaruokaravintola(ketju) tännekin. Tai että edes joku nykyisistä alkaisi vääntämään noita folioburgereita.

Taantuma tulee mutta nälkä ei lähde. Ketään? Taidanpa lähteä ehdottamaan ideaa paikallisille saman tien. Itsehän en juuri nyt yrittäjäksi ole alkamassa...

Nimimerkki ipaz, marssi heti huomena lähimpään s-ryhmän ostoshelvettiin josta löytyy Fiesta-niminen ravintola, siellä saat rakennutettua sellaisen pötkylän kuin itse haluat.
 

ipaz

Jäsen
Nimimerkki ipaz, marssi heti huomena lähimpään s-ryhmän ostoshelvettiin josta löytyy Fiesta-niminen ravintola, siellä saat rakennutettua sellaisen pötkylän kuin itse haluat.

Kiitos DeS! Tampereen eka Fiesta auennu TÄNÄÄN Keskustorilla!! Pistetään paikka huomenna pikku testiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös