Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 353 424
  • 1 753

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nyt kun päästiin itse asiaan, eli ruokaan, niin olenko ainoa, joka käy ihan mielellään noissa Amarilloissa ja Chicoissa syömässä?

Missä stadissa kannattaa käydä safkaamassa sitä hyvää ruokaa?
No siis aika hyvä pääsääntö tietysti on se, että käännyt pois ruokaravintolasta jos ovessa näkyy jotain bonuskorttimainoksia. Stadissa on varmaan satoja ruokapaikkoja niin lounaalle kuin a'la carteenkin, joten en ymmärrä miksi pitäisi noita ketjujen ylihintaisia mielikuvituksettomia kaikille sopivia mämmejä syödä. Ja kyllä joka lompakollekin sopivia paikkoja löytyy, ei tarvitse mennä tähtimestaan saadakseen stadista hyvää safkaa.

Ketjupaikkojen palvelussahan ainakin stadissa on se ongelma, että ketjut maksavat henkilökunnalle huonosti. Kun samaan aikaan kaupungissa on ravintola-alalla työvoimapula, on kombo aika heikko ja HOK sun muut palkkaavatkin sitten jengiä suoraan kadulta tai koulun penkiltä. Eihän se mikään ihme ole jos palvelu on paskaa kun palvelemassa on ammattitaidotonta ja kokematonta väkeä. Ja yleensä vielä liian vähän. Itse pyrin välttämään kaikkia ketjupaikkoja, oli sitten kyseessä osuuskauppa tai turkulainen yrittäjä. Ketjut tappavat luovuuden ja mestoista tulee muovisia.
 

scholl

Jäsen
Ei tyhmä suomalaisyrittäjä pärjää, kun se kuuliaisena maksaa veronsa eikä hae salaattiaineitaan S-marketin roskiksesta.


Oli sitten suomalainen tai italialainen yrittäjä (esim. Ruotsissa on paljon italialaisia ravintoloitsijoita) niin ongelmana on juuri esim. se, että kansa haluaa käydä bonuspaikoissa. Puuttuu ruokakulttuuri asiakkaiden puolelta. Toki onhan veroilla, työvoimakustannuksilla sekä korkeilla vuokrilla oma merkityksensä. Jos ei saa riittävästi volyymia niin on vaikea menestyä. Tai henkilö voi menestyä paremmin tekemällä jotain muuta. Sitä silti toivoisi, että olisi yhä enemmän ravintoloita, joissa on ammattiylpeys tehdä myös ei-gourmetruokaa. Kyllä niitä on, mutta ei nyt välttämättä esim. Helsingissä niin hirveästi. Suurin osa ravintoloista ovat joko keskusliikkeiden tai Klimscheffskij:n omistuksissa.

Se, että omistaa monia ravintoloita kuten esim. Klimscheffskij tekee niin se on kuitenkin ihan ok. Eivät ne silloin mitään ketjumoskaa välttämättä ole. Esim. Santa Fe on mielestäni ihan ok.

Sitä jotenkin toivoisi, että haluaa sitä sitten syödä pihviä, pastaa, pizzaa, burgeria tai vaikkapa suomalaista perusruokaa niin olisi joka korttelissa joku sellainen Rivoletton tyylinen bistro tai taverna minne voisi mennä. Ja jos sen korttelin sapuska ei ole juuri sen illan mieltymyksen mukaista niin menee seuraavaan kortteliin. Masentavaa, että liikepaikkoja käytetään esim. Centun tyylisiin mestoihin, missä ruoka ei maistu miltään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oli sitten suomalainen tai italialainen yrittäjä (esim. Ruotsissa on paljon italialaisia ravintoloitsijoita) niin ongelmana on juuri esim. se, että kansa haluaa käydä bonuspaikoissa. Puuttuu ruokakulttuuri asiakkaiden puolelta.
Tuo on osittain totta, mutta pienemmilä paikkakunnilla ei välttämättä ole edes vaihtoehtoja. Pikkukaupungeissa on aika lottoamista, sattuuko kohdalle kauppias, joka arvostaa lihatiskiä ja tuoretuotteita, vai onko kaikki pirkan eineksiä. Sanotaan nyt näin, että jos mulle tuotaisiin nappi, jota painamalla Suomeen saisi yhdessä yössä pienkauppiaita tuoretuotteineen sekä viihtyisiä pikkurafloja- ja kahviloita kadut väärälleen, ja homman vielä kaikille osapuolille mielekkääksi, en epäröisi hetkeäkään päätöstäni. Tällä hetkellä mennään näillä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oli sitten suomalainen tai italialainen yrittäjä (esim. Ruotsissa on paljon italialaisia ravintoloitsijoita) niin ongelmana on juuri esim. se, että kansa haluaa käydä bonuspaikoissa.

Mä väitän, että on aivan sama saako safkan hinnasta bonusta vai ei. Siis isolle yleisölle. Turussa asia on niin että esim. Rosso, Red Hot Chilis, Fransmanni ja Börsin Oskarin Olohuone ovat helkkarin hyvällä paikalla jolloin ihmisvirta vetää näihin. Paikat ovat kohtaamispaikkoja ja alkuillan ruokapaikkoja, joissa nautitaan samalla pohjia illan jatkoja varten. Lounaat näissä paikoissa ovat varmasti hyviä.

Tässäkin viestiketjussa on kirjoittajia, jotka väheksyvät näitä "bonuskorttipaikkoja" mutta kun piipahdatte Turussa niin käykääpä vaikka testaamassa Börsin Oskarin Olohuone. S-korttia kysytään mutta jos ruoka ei maistu niin ihmettelen, että tällöin voitte kuitenkin käydä mäkissä vetämässä etikkapurilaisia ja vielä arvostella samalla täällä Amarillon tai Rosson ruokaa.

Onko nyt hieman hienoperseilyä tää touhu joillakin...snobbailua...?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onko nyt hieman hienoperseilyä tää touhu joillakin...snobbailua...?
Omasta puolestani sanon ettei ainakaan snobbailusta ole kyse. Ravintola-alan ammattilaisena vain yritän hakea oikeita elämyksiä niin ruokailusta kuin juomisestakin. En muista että ketjumestoista olisi ikinä kummastakaan erityisemmin elämyksiä tullut. Kyllä se on sitä mennään sieltä mistä aita on matalin meininkiä suurimmalta osin. Hintalaatusuhteella mitattuna en muista mistään ketjuruokalasta saaneeni mitään kovin erikoista. Muutenkin suosin ennemmin yksityisiä, joissa monesti tehdään sitä ruokaa ihan oikeasta intohimosta, kun ei tuommoinen ruokaravintolan pyörittäminen mitään oikeaa bisnestä kovinkaan monelle ole.

Hienoa että joku on löytänyt S-ryhmältä hyvän ruokapaikan, mutta ennemmin silti syön muualla
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Omasta puolestani sanon ettei ainakaan snobbailusta ole kyse. Ravintola-alan ammattilaisena vain yritän hakea oikeita elämyksiä niin ruokailusta kuin juomisestakin. En muista että ketjumestoista olisi ikinä kummastakaan erityisemmin elämyksiä tullut. Kyllä se on sitä mennään sieltä mistä aita on matalin meininkiä suurimmalta osin. Hintalaatusuhteella mitattuna en muista mistään ketjuruokalasta saaneeni mitään kovin erikoista. Muutenkin suosin ennemmin yksityisiä, joissa monesti tehdään sitä ruokaa ihan oikeasta intohimosta, kun ei tuommoinen ruokaravintolan pyörittäminen mitään oikeaa bisnestä kovinkaan monelle ole.

Hienoa että joku on löytänyt S-ryhmältä hyvän ruokapaikan, mutta ennemmin silti syön muualla

Päivittäisessä ruokailussa kodin ulkopuolella eli vaikkapa tuokatauolla työkavereiden kesken tulisi helvetin rasittavaksi etsiä elämyksiä viikon jokaisen arkipäivänä.

Nyt on sen verran puhuttu sapuskan mausta ja ns ketjuravintoloiden huonoudesta että kysyisinkin, millaisia ruokalajeja päivittäin syötte. Kertokaa vaikkapa viikon ruokalistanne lounaalla. Sä Footless voit ruokaguruna vaikkapa aloittaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Onko nyt hieman hienoperseilyä tää touhu joillakin...snobbailua...?
Jos puhutaan noin yleisesti ketjuravintoloiden karsastamisesta vain sen johdosta, että kyseessä on ketjuravintola, niin siitähän kyse useimmiten on, snobbailusta. Kyllä minä olen syönyt ihan hyviä aterioita Black Angus Steak Housessa, Outback Steakhousessa ja jopa T.G.I Friday's:illakin. Enkä epäile yhtään että täysin vastakkaisia mielipiteitäkin näistä kaikista ketjuun seuraa. Ei noista yksikään vedä vertoja Roomassa Agate e Romeo ravintolassa elämäni parhaan seitsemän ruokalajin syömälleni illalliselle, joten toki ne Michelin tähdetkin jotain kertovat. Mutta mistään muusta ei ole niin hauska väitelläkään, kuin makuasioista.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mutta mistään muusta ei ole niin hauska väitelläkään, kuin makuasioista.

Ja jos tarkemmin miettii niin mistä sitten yleensäkään voi väitellä kuin makuasioista...?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ja jos tarkemmin miettii niin mistä sitten yleensäkään voi väitellä kuin makuasioista...?
Tällä palstalla? Mistä vain. Jopa siitä onko 1+1=2, josta tämä ketju paras esimerkki, kun pikaruokaravintolalle jo ensi metreillä aika tarkka määritelmä on annettu schollin toimesta, niin väittely vain jatkuu.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nyt on sen verran puhuttu sapuskan mausta ja ns ketjuravintoloiden huonoudesta että kysyisinkin, millaisia ruokalajeja päivittäin syötte. Kertokaa vaikkapa viikon ruokalistanne lounaalla. Sä Footless voit ruokaguruna vaikkapa aloittaa.
En mä syö lounasta, mä oon yötyöläinen. Ravintolassa töissä olevana tulee syötyä millon mitäkin, onneksi vaihtelun varaa on paljon, ja voi aika vapaasti päättää mitä safkaa. Vapaapäivinä sitten tekee itse safkaa tai käy jossain ulkona hyvin syömässä.

Pari kertaa tullut käytyä lounaalla siinä Kampin keskuksen kinkissä, olisko Empire Plaza nimeltään. Eivät kysyneet bonuskorttia ja safka oli hyvää.

Sen verran muuten takaisin, että ketjumestaksi Papa Giovannin spageteriassa on hyvän hintalaatusuhteen pastat, tai ainakin oli joskus. Kai nekin sitten joskus onnistuu.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sen verran muuten takaisin, että ketjumestaksi Papa Giovannin spageteriassa on hyvän hintalaatusuhteen pastat, tai ainakin oli joskus. Kai nekin sitten joskus onnistuu.

Giovannissa on hyvät safkat. Tuolla käydään lähes aina syömässä kun tullaan fudismatsiin Helsinkiin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei oveen liimattu bonuskorttitarra ole välttämättä merkki ravintolan paskuudesta. Eri kinkeripiirien bonuksia myönnetään myös sellaisissa ravintoloissa joita ei koske kauppa- tai ravintolaryhmän tiukka ketjunohjaus.

Poikkesin muuten tänään ehkä toisen kerran kuluvana vuonna Hesburgerissa. Yleensä en käy turkusnagarilla koska niiden tuotoksissa ei ole ryhtiä ja majoneesi roiskuu kuin menstruoivaa naidessa. Mukaani tarttui Kreikkalaishampurilainen, joka on ilmeisesti vain väliaikainen vieras Hesen menyyssa. Lihapihvin päällä oli keko salaattia ja reipas siivu fetaa. Oli yllättävän hyvää, varsin epähesemäistä. Hyvä Turku, hyvä Heikki! Aurajoki lakkasi hetkeksi haisemasta. Voin suositella tuota purilaista niillekin jotka laillani tapaavat karsastaa Salmelan sämpylöitä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Nyt kun päästiin itse asiaan, eli ruokaan, niin olenko ainoa, joka käy ihan mielellään noissa Amarilloissa ja Chicoissa syömässä?

Et varmaankaan ainoa (TJEU: lapsiperheet, pieniltä paikkakunnilta muuttaneet opiskelijat), siksi Amarilloja, Rossoja, Chico'seja sun muita edelleen on.

Ikävä ruokakulttuurin kannalta, mutta sikäli hyvä, ettei lapsiperheitä ala lappaa parempiin ravintoloihin. Kuulostaako snobilta? Ehkä, mutta jos olet joskus illastanut ravintolassa kuunnellen jonkun tenavan huutoa ja/tai kitinää - ja maksanut siitä riemusta useamman euron - ymmärrät, että se vituttaa.

Missä stadissa kannattaa käydä safkaamassa sitä hyvää ruokaa?

Oikeasti hyvää ruokaa saa esim. Haviksessa, Savoyssa ja Postresissa. Hieman arkisempaan mutta silti laadukkaaseen illastamiseen sopivat erinomaisesti mm. Mamma Rosa ja Nokka.

Vaatikaa hyvät ihmiset ruoaltanne vähän enemmän. Chicoseissa ja rossoissa asiaan vihkiytymätön kuvittelee ikään kuin asioivansa Oikeassa Ravintolassa, mutta saa alkuruoakseen lantturaastetta ja haarukoi pääaterialla jonkun pitkätukan lämmittämiä eineksiä.

Amen.
 
Viimeksi muokattu:

lihaani

Jäsen
Chicoseissa ja rossoissa asiaan vihkiytymätön kuvittelee ikään kuin asioivansa Oikeassa Ravintolassa, mutta saa alkuruoakseen lantturaastetta ja haarukoi pääaterialla jonkun pitkätukan lämmittämiä eineksiä.


Ehkä se johtuu siitä, että kokkaus raaka-aineista on taitolaji. Ja niillä palkoilla, mitä ketjuravintolat maksavat, ei saa töihin kuin einesten lämmittäjiä. Jo kastikejauhojen ruskistusta täytyy harjoitella kuin jääkiekossa rystylättyä.

Siksi minä pikaruokaa halutessani ostan nakkiputkalla makkaraperunat tai kebabpaikalla jonkun peruskebabin tai pizzan kolmella täyteellä. Halpaa ja toimivaa. Miksi maksaa kolminkertainen hinta eineksistä pöytään tuotuna? Pahimmillaan puolen tunnin odotusajalla.

Hyvässä ruokaravintolassa maksan mielelläni hieman enemmän tyylikkäästä ympäristöstä, rauhallisen kiireettömästä ilmapiiristä, osaavan ja kohteliaan henkilökunnan ammattitaidosta ja tuoreista raaka-aineista valmistetun ruuan herkullisuudesta.

Nämä Rossot ja Manhattanit ovat suoraan sanottuna kusetusta.
 

scholl

Jäsen
Jos puhutaan noin yleisesti ketjuravintoloiden karsastamisesta vain sen johdosta, että kyseessä on ketjuravintola, niin siitähän kyse useimmiten on, snobbailusta. Kyllä minä olen syönyt ihan hyviä aterioita Black Angus Steak Housessa, Outback Steakhousessa ja jopa T.G.I Friday's:illakin. Enkä epäile yhtään että täysin vastakkaisia mielipiteitäkin näistä kaikista ketjuun seuraa.

Mielestäni on ero ketjuilla ja keskusliikkeiden ketjuilla.
Olen samaa mieltä noista. Syön usein mielelläni esim. Tukholmassa TGI Fridaysissa. Se yleisfiilis, palvelu ja ruoka ovat kyllä selkeästi edellä jostain SOK:n meiningistä. Samoin Saksassa joku Maredo on mielestäni kiva ketju käydä vetämässä pihvit etc. Ei ole aivan Düsselin Bolkerstrassen El Lazon veroinen annoksiltaan ja varsinkaan tunnelmaltaan, mutta riittävän hyvä. Merkillistä muuten, että Suomessa ei koko maassa ole juurikaan pihviravintoloita. Samoin jotkut pizzeriaketjut voivat olla oikeasti todella hyviä ja ruoka hyvää. Mutta tämä keskusliikemeininki on Suomessa johtanut siihen, että ketjun johdossa ei edes tavoitella erinomaisuutta.

Sen verran muuten takaisin, että ketjumestaksi Papa Giovannin spageteriassa on hyvän hintalaatusuhteen pastat, tai ainakin oli joskus. Kai nekin sitten joskus onnistuu.

Niin no Papa Giovannilla on vain keskusliike omistajana, mutta se ei kuulu mihinkään ketjuun. Siellä on ammattitaitoiset keittiömestarit ja pyritään tarjoamaan hyvää ruokaa. Harmi, ettei Spaghetterian listalla ole enää prosciutto crudo tyyppistä pizzaa. Oli mukava tilata sellainen rucolalla. Usein shoppailun lomassa saatoin rentoutua hetkisen niin että menin ottamaan ceasar salaatin ja pullollisen Nastro Azzurroa ja tämän jälkeen sellaisen prosciutto crudo pizzan rucolalla sekä cokiksen. Pastat myöskin siellä ihan ok.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ketjuravintoloissa, samoin kuin Maceissa, Hesessa tai vaikkapa Kotipizzoissa, on helvetisti eroa. Rosso toisessa kaupungissa voi olla ihan ok. ruokapaikka, kun taas toisessa se on ihan "perseestä".

Kyllä Rosso, ja varsinkin Chicos puolustavat paikkaansa suomalaisessa ruokakartassa. Itse käyn kyllä todella harvoin missään ketjupaikoissa, ja lounas tulee yleensä nykyään nautittua paikassa jossa on loistavaa "kotiruokaa". Eivät noi kuitenkaan mitään pikaruokapaikkoja ole.


Itse saa tehtyä parempaa pizzaa & hamppareita, kuin mitä ko. mestoista löytyy.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Merkillistä muuten, että Suomessa ei koko maassa ole juurikaan pihviravintoloita. Samoin jotkut pizzeriaketjut voivat olla oikeasti todella hyviä ja ruoka hyvää. Mutta tämä keskusliikemeininki on Suomessa johtanut siihen, että ketjun johdossa ei edes tavoitella erinomaisuutta.

Turussa on linja-autoaseman vieressä mainio pihvipaikka nimeltä Parilla steak house. Siisti paikka ja hyvät appeet. Suosittelen.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Turussa on linja-autoaseman vieressä mainio pihvipaikka nimeltä Parilla steak house. Siisti paikka ja hyvät appeet. Suosittelen.

Niin, ja omistajana Hesburger-konserni, onneksi näitä Hesepaikkoja ei Turussa ole yhtään ;)
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Niin, ja omistajana Hesburger-konserni, onneksi näitä Hesepaikkoja ei Turussa ole yhtään ;)

No mitäs tuosta? Hyvää pihviä mukavassa paikassa...vai saadaanko tästäkin väännettyä pikaruokamesta...?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaikesta huolimatta tulee itsekin jonkun verran (n. kerran viikossa) noissa ruokailtua. Syy tähän on ainoastaan S-Cardin ilmaiset ruokakupongit.

Joensuun Kimmelissä saanee tuota ruokakuponkia vilauttamalla siirtyä "takahuoneeseen", josta voi mättää muutamaa ruokalajia lautaselle niin paljon kuin napa vetää. Ei tarvitse pitkän työpäivän jälkeen odotella ruokaa ja ja itse saa tarjolla olevista valita mielensä mukaan.

Itse en Rossoissa ole käynyt kuin 2 kertaa, eikä mikään hinku niihin olekaan. Ruoka on niin tavattoman kallista eikä oikein millekään maistu. Mieluummin tosiaan johonkin karvakäsikebabbilaan, grillille tai hampurilaissyöttölään jos mieli tekee, huomattavasti nopeammin ja halvemmalla pääsee.
 

ipaz

Jäsen
Syön usein mielelläni esim. Tukholmassa TGI Fridaysissa. Se yleisfiilis, palvelu ja ruoka ovat kyllä selkeästi edellä jostain SOK:n meiningistä.

T.G.I Fridays on kyllä sellainen paikka jonne tulee aina mentyä kun sellaisen jostain (ulkomaisesta)kaupungista löytää. Samoin on Burger Kingin kanssa. Miksei näitä löydä Suomesta? Burger King on asettunut kaikkiin muihin Pohjoismaihin paitsi Suomeen. Onko Salmelan ketjulla niin kova asema ettei tuollaisen multikansallisen ketjun kannata edes lähteä yrittämään? Miten nämä kotimaiset Scan Burgerit ja Rolls'it sitten selviävät?

Toisaalta esim. täällä Tampereella on varsin mainioita paikallisia ruokapaikkoja, joista hiljalleen ketjuuntuva Pancho Villa on ehdoton suosikkini. Myös Hämeenkadun New York on hyvä, vaikka onkin parjatun S-ketjun jäsen. Ja pihvipaikoista pitää tietenkin mainita El Toro ja The Grill.

Silti toivosin tänne joitakin kansainvälisiä ketjuja sekoittamaan pakkaa. Vaikka niiden menut ovatkin samanlaisia joka paikassa, niin vaihtoehtojen määrä ei voi olla koskaan liian suuri. Aika vähän alkoi tehdä mieli Fridaysin Jack Daniel's Burgeria...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Samoin on Burger Kingin kanssa. Miksei näitä löydä Suomesta? Burger King on asettunut kaikkiin muihin Pohjoismaihin paitsi Suomeen. Onko Salmelan ketjulla niin kova asema ettei tuollaisen multikansallisen ketjun kannata edes lähteä yrittämään? Miten nämä kotimaiset Scan Burgerit ja Rolls'it sitten selviävät?

Burger King kokeili Suomessa 80-luvun alussa. Sitä en tiedä miksi se epäonnistui. Ajat ovat toki muuttuneet, mutta uutta yritystä ei kuitenkaan ole tehty. Salmelan asemasta en tiedä, mutta kai ketjulla menee riittävän hyvin, että uutta yritystä ei katsota tarpeelliseksi pienessä maassa.

Kai se nykyään menestyisi, kun ihmiset ovat tottuneet siellä käymään matkailun lisääntyessä ja muutenkin tuommoiset ruuat maistuvat.
 

scholl

Jäsen
Sanoisin, että markkinat ovat aika pienet. Lisäksi on paljon pablomestoja, joissa ei ehkä veroista tai muistakaan välitetä ja kilpaillaan harvoilla hinnoilla. Toki Rautakirja on totaalisesti epäonnistunut ja ollut osaamaton, mutta jotain Pizza Hutin huono menestys Suomessa kertoo. Burger Kingin, Taco Bellin ja KFC:n oikeudet taisivat olla samalla puljulla, joten...

Hesehän toimii hieman eri periaatteella kuin McDonald's. He eivät tarvitse sitä 30tuhannen asukkaan asiakaspotentiaalia, vaan pyörittävät heppoisempiakin ravintoloita alkaen ihan jostain yhdeltä tiskiltä bensiksellä. Oli miten oli niin kyllä burgeriosastolla markkinat ovat aika täynnä. Sääli sinänsä. Sen sijaan uskon, että esim. Taco Bellille voisi olla tilaa, koska se on jotain, mitä täällä ei ole tarjolla.

Suomalaiset eivät arvosta välttämättä kansainvälisiä brändejä. Pizza Hut, TGI Fridays tai mikä tahansa vastaava ei jollekin maajussisepolle tuo mitään lisäarvoa verrattuna keskusliikkeiden putiikkeihin. En usko, että Starbucks:kaan innostuu tulemaan tänne, vaikka tämä olisi maailman viimeinen musta kolkka, mistä ovat poissa, koska normifinskille kuppi saludoa HOK-Elannon kahvilaketjussa on aivan yhtä hyvä. Tämähän pätee kaikkeen. Vaatteetkin ostetaan marketeista.
 

scholl

Jäsen
Burger King kokeili Suomessa 80-luvun alussa. Sitä en tiedä miksi se epäonnistui.

Aika ei ollut kypsä vielä burgereille. Ihmiset eivät oikein vielä tienneet mitä burgerit ovat. Toisekseen on erittäin vaikea etabloitua, jos laittaa pystyyn vain pari ravintolaa.

Salmelan asemasta en tiedä, mutta kai ketjulla menee riittävän hyvin, että uutta yritystä ei katsota tarpeelliseksi pienessä maassa.

Noihan eivät ole mitään kultakaivoksia kuitenkaan olleet Suomessa, joten vähän tyhmää lähteä kilpailemaan uutena, kun markkinat ovat pienet, kilpailu aika kovaa ja olemassaolevilla ei mene hirveän hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös