TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 874
  • 1 086

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaimon mielestä tämä kausi oli selkeästi huonoin, mitään ei kuulemma oikein tapahtunut missään. Okei, Jon kuoli lopuks joo, ja Dany pääsi tyyppaamaan lohikäärmettä, mitään muuta ei kuulemma oikein jäänyt mieleen.

Koska asioiden mollaaminen olisi helppoa, niin pitää antaa krediittiäkin. Tuo Cersein nakukävelykohtaus oli todella hyvin toteutettu kaikin puolin, ja Lena Headey, joka muutenkin vetäisi tällä kaudella omasta mielestäni parhaan näyttelijäsuorituksen, esitti tuon todella hyvin.

Koska nyt oon tämmönen nörttihomoneekeri, niin mua hirveesti kiinnostaisi saada muutamaan asiaan vastaus semmosilta jampoilta jotka ei oo kirjoja lukeneet. Eli, jos jaksatte, niin voisitteko kertoa miten pelkän tv-sarjan pohjalta tulkitsisitte:
1. Miksi Jonia puukotettiin?
2. Jos Stanniksen hahmo pitäisi muutamalla lauseella kuvata, niin miten sen tekisitte?
3. Miksi Jaime oli Dornessa, ja mitä noista Dornen uusista hahmoista jäi mieleen?

Kauhean kiva olisi jos jaksaisitte oman tulkintanne näistä kertoa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
1. Koska Korpit katsoivat Jonin pettäneen heidät tuotuaan Villit Muurin väärälle puolelle. Asiaa ei myöskään auttanut se, että äpäryydestään huolimatta hänet katsottiin kuuluvan Starkin klaaniin.
2. Kiihkeä, helposti manipuloitavissa, itsepäinen, sokea Tuliämmän tarkoitusperille.
3. Hän meni pelastamaan tytärtään systerinsä käskystä. Dornen uusista hahmoista yllättäen Doran jäi parhaiten mieleen.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
1. Sillä jäärä-äijällä, Ser Gritty McGrizzlerbeard oli jotain hampaankolossa alusta asti, sitten pystyin hyvin kuumotuttamaan muurilaiset jonia vastaan kun tämä tykkäsi muukalaisista. Muuri muurilaisille, tulevat perkele ja vievät meidän työt! Lisäksi toi et viha villejä kohtaan + Jonin villisympatiat. Sisäänpäin kääntyvää sakkia, plus rikollisia ja raiskareita lähtöjäänkin.
2.Katkeruus, viha, jääräpäisyys ja putkinäköisyys yhdistyvät kiehtovalla tavalla tässä kuvauksessa siitä kuinka liian palava, sokea yhteen asiaan uskominen voi lopulta polttaa elämästä ne asiat, joilla oikeasti on merkitystä. Messiaskompleksi jonka oikeasti valtaa käyttävä "kakkosmies/nainen" käyttää hyväksi ohjailemalla omiin tarkoitusperiinsä pönkittämällä egoa ja jakamalla pillua. Periaatteen mies paskimmalla mahdollisella tavalla.
3. Jaimen piti todistaa itselleen olevansa mies ja kykenevänsä yhä tyydyttämään rakkautensa kohteen huolimatta peniksenjatkeensa ja oman identiteettinsä keskittymän eli kätensä (=status maailman kovimpana miekkamiehenä) puuttumisesta. Dornesta jäi mieleen tissit, halvat tissit, pöljät kohtaukset, chihuahuan näköinen mies ja tissit. Ja paska maku suuhun, missattu potentiaali. Koko kauden turhin juttu ehdottomasti koko paska.




Muutamia auki jääneitä juttuja kaudesta:
Mitä kuuluu Margaerylle, Lorasille, Tommenille, Littlefingerille? Entäs villeille muurilla? Nonscreen-Starkkeja nyt ei tarvitsekaan nähdä mun puolesta. Mites Gendry? Row row row the boat. Varmaan meloo vahingossa Mereeniin...
 

Rapala

Jäsen
1. Jonia puukotettiin koska hänet nähtiin Muurilla villien kanssa veljeilevänä Starkin äpäränä. Tätä edesauttoi muiden muurilaisten tausta rikollisina. He eivät siis koskaan
ymmärtäneet muuta kuin omaa sen hetkistä parastaan ja pitivät Jonia hulluna, koska hän otti joukkoihinsa villejä, jotka olivat sitä ennen olleet aina korppien vihollisia.

2. Stannis ei koskaan uponnut minuun. Väliinputoaja joka oli täysin Melisandren vietävissä. Päämäränä kuninkuus jota kohti kulki sokeasti.

3. Jaime lähti Dorneen koska Cersei käski hakemaan tyttären. Halusi osoittaa että ilman toista kättäkin hänestä on kunnon sotilaaksi. Mieleen jäi vikan suudelman antanut nainen. Ainoa paikallinen joka ei ollut vässykkä ja pomoteltavissa.

Mitä päätösjaksoon tulee niin perkeleen synkkä jakso oli. Samalla jäi kaikki kuviot taasen isosti auki. Jonin puukotukseen liittyen olen absoluuttisen varma, että Melisandren paluu muurille juuri ennen tapahtumaa ei ollut sattumaa. Näinköhän tuo noita hommaa Jonin takaisin elävien kirjoihin ainakin jossakin muodossa. Samalla Jon Snowin velvollisuus muurilla lienee sitten täytetty ja sitä kautta uusiin kuvioihin. Uskon edelleen että Snow istuu valtaistuimella kun sarja loppuu. Kaveri piti vain välissä "tappaa" jotta periaatteen mies kehtaa lähteä muurilta kävelemään.

Aryan seikkailu loppui varsin mielenkiintoisesti. Näkö lähti, liekkö väliaikaisesti vain, ja tämä lienee osa ultimaattista tappajakoulutusta. Theonistakin tuli taas Theon ja takuuvarmasti eivät Sansan kanssa tuohon hyppyyn kuole. Muuten se archermimmi olisi napauttanut nuolen Sansan sydämeen ilman mitään hyppykuolemia. Eli ensi kaudella luvassa tämän duon pakenemista Ramsayn bloodhoundeilta. Varmaan törmäävät Rickkoniin ja Briennen niin saadaan kunnon kimppa.

Mereenin puolella Dany joutui nalkkiin vanhojen kamujen luokse. Joojoo tuttu tarina. Tietyn aikaa neuvotteluja ja selviytymistä ja sitten Drogon tullee ja pelastaa. Paikallinen valtaistuin kaipailee liideriä tosin sillä välin ja tässä on nyt jonkun sauma nousta esiin. Tyrion ei ole johtajatyyppiä, Varys vaan vakooja, harmaa mato on pelkkä mato, mutta sitä sen mimmiä on roikotettu hengissä niin pitkään, että josko siitä.

Kings Landingissa päästiin takaisin alkutilanteeseen. Cersei + Tommen + kohta palaava Jaime. Koko kauden saldoksi jäikin lievät kapinat uskovaisilta ja Margaeryn saaminen vankilaan. Tässä suhteessa season 5 olikin muotitermillä ilmaistuna juosten kustu. Paljon oli joka paikassa monenlaista tapahtumaa, mutta missään ei olla oikeasti juuri edetty. Yhtä lähellä ollaan sarjan lopppuratkaisuja kuin 10 jaksoa sitten ja siitä piti huolen tämä viimeinen jakso. Kaikki kehitetyt juonenpätkät vedettiin aika hyvin poikki. Nyt on vessa huuhdeltu. Seuraava kusija paikalle.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Joo kyllähän tuossa kaikenlaista sattui ja tapahtui ja näyttelijäkaartia karsittiin huolella. Siitä olen ihan varma että Jon Snowin pelit ei vielä ole pelattu, tulinoita tuskin tuli Muurille vain märehtimään Stanniksen vihkoon mennyttä maailmanvalloitusta. Ned, Robb yms. "isot" hahmot voitiin helposti tappaa verrattuna tähän, en millään jaksa uskoa että Jon voi tässä vaiheessa tuolla lailla vain kuolla, on sitä kuitenkin niin paljon pedattu että Jonilla olisi jotain isoa roolia sarjan loppuratkaisuissa vaikken nyt sitä arvuuttelemaan lähdekkään mikä se rooli nyt sitten on.

Mielestäni ehkä vähän turhaan glorifioidaan niitä ensimmäisten kausien mahtavuutta ja realistisuutta. Olen nyt tässä viime aikoina katsellut ensimmäisen ja toisen kauden uusiksi läpi ja vähän kolmattakin kautta. Yhtä lailla siellä on niitä läheltäpiti -pelastumisia joista on nyt tässä ketjussa valitettu. Esimerkkeinä vaikka se pikkutyttö mikä yritti murhata Danyn sillä ötökällä, mutta Barristan Selmy ilmestyy jostain viimeisellä sekunnilla tai kun joku elävä kuollut roikkui Samin kontissa kiinni siellä jossain muurin takana jolloin jostain lumimyrskystä Mormont ja kumppanit tuli pelastamaan Samin. Hienoja kausia toki olivat nekin mutten nyt väittäisi että tämä uusin kausi olisi jotain ihan paskaa verrattuna vanhoihin, tuntuu että muutenkin silloin ihmiset kohisi paljon pienemmistä tapahtumista, jos Ned Stark olisi kuollut tällä kaudella niin ketään ei olisi varmaan silmääkään räpäyttänyt. Nyt kuoli hahmoja joka kohtauksessa ja silti yleinen mielipide on että "mitään ei tapahtunut". Saa ja kuuluukin toki olla toista mieltä mutta tämä nyt on vain oma mielipiteeni.
 

Nick Neim

Jäsen
Olipahan mielenkiintoinen päätösjakso. Kesken jakson siinä vaiheessa kun Melisandre tuli sinne muurille, ajattelin hänen tajunneen sen asian, että hän seurasi ja ohjasi "väärää" miestä, ja oikeasti kyseinen henkilö olisikin Jon Snow. Siis kun puhui näistä ennustuksista, kun Boltonin liput palaa yms. Kuitenkin kyseinen akka on ollut ennustuksissaan kai aina(?) tähän asti sarjassa oikeassa, niin ei tuo olisi ollut mahdottomuus, ja joku syy sille muurille palaamiselle kuitenkin on oltava. Tietysti Jonin munaa teki jo aikaisemmin mieli... Nyt ei tuo vaihtoehto oikein käy, kun Jon Snow heitti veivinsä. En kyllä jaksa siltikään uskoa hänen tarunsa olleen tuossa, vaan jotain hänen suhteen tapahtuu, vaikka muuten kuolleita ei sarjaan ole millään muotoa (no okei, se Vuoren zombi) tuotu takaisin. On kyllä kova temppu, jos hänen lopullinen poistuminen oli tuossa.

Danyn kohtakset alkavat olla aika HMV-paskaa, mä en niistä saa oikein mitään irti. Lohikäärme olisi voinut tuoda hänet ennenmin vaikka Westerokseen... Varyksen paluulle kuitenkin iso plussa. Oikeastaan Tyrionin ohella ainoa mielenkiintoinen henkilö siellä puolen maailmaa.

Taitaa se Oberynin leski olla aivan saatanan tyhmä, tai ainakin aivan helvetin kostonhaluinen. Se Dornen prinssi matkassa ja samassa laivassa, Lannisterin "panttivankina" kun Myrcella on murhattu. Jaime ei kuitenkaan ole tyhmimmästä päästä, ja Bronn yritettiin myrkyttää jo samaisella myrkyllä. Ei luulisi olevan kovin vaikea päättelyketju, mitä on tapahtunut. Tietysti jos on valmis uhraamaan oman kuolleen miehen nuorimman veljen(?) jonkin satunnaisen lapsosen (siinä mielessä satunnaisen, että Myrcellalla ollut osaa eikä arpaa Oberynin kuolemassa) takia, niin mikäs siinä. Tuntuu silti aivan saatanan hölmöltä.

Tuo Aryan tapaus kyllä mietityttää, että mikä siitä oikein on tulossa. Jokin maallinen enkeli? Aika raaka ja raju tappo, siinä jo hieman mässäiltiin. Aryan kostonhimon tuntien kuitenkin hyvin loogista.

Stanniksen kuolema... Tuli sinänsä puskista, kuinka helpolla tuo sitten tapahtui. Jääräpäinen ja kunniallinen mies ei antanut periksi, ja joku tuolla aikaisemmin sanoikin jo hyvin, että Stanniksen olemus lopussa vaikutti siltä, että "vihdoinkin", kun perhe ja kaikki oli jo mennyttä. Mielenkiintoisinta Stanniksen kuoleman myötä on se, mihin leiriin Ser Davos sekä Melisandre pomppaavat. Ser Davos on tuon maailman symppis, ja valitettavasti niille ei tunnu tapahtuvan ikinä mitään hyvää. Toivottavasti silti säilyy mukana.

Lopuksi vielä pari sanaa Sansasta ja Theonista. Mielestäni tuo kohtaus ja tapahtuma oli siinä mielessä helvetin looginen, että Theon ei uskaltanut vastustaa Ramsayta ollenkaan. Kun kyseessä olikin sen puolihullu panopuu, niin pallit löytyivät. Tuotahan kuitenkin alustettiin jo Sansan kanssa käydyissä keskusteluissa, ja siinä mielessä tuo oli arvattavissa, että loppujen lopuksi sieltä paljastuu Theon. Jakson aikana ei käynyt edes mielessä, että he tuohon kuolivat, mutta uusiksi katottuna pudotus näyttää kyllä helkkarin korkealta. Siltikään en jaksa uskoa siihen.

Hyvin on kyllä edelleen juonet levällään, joten saapahan nähdä mitä ensi kaudesta seuraa. Nythän Robertin kuoleman jälkeisistä "kuninkaista" (Renly, Robb, Stannis ja Joffrey) ei ole kukaan hengissä. Taisteleeko Tommenin valtaistuimesta enää kukaan, paitsi Dany toisella puolella maailmaa?

E: Ja miten vittu unohtui... Tuo Cersein kohtaus oli kyllä mahtava. Sekä näyttelijältä, että toteutettuna. Ensi kaudella taitaa keksiä tapoja kostaa noille uskiksille.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
En ole kirjoja lukenut ja minusta kausi oli surkea, siis jos vertaa edellisiin. Homma oli liian pirstaleista. Game of Thronesin vahvuus on ennen kaikkea loistavat ja vahvat henkilöhahmot, mutta ne ei saanut tarvittavaa aikaa ruudussa, eli vahvuuksia ei käytetty, vaan aika meni sinne tänne sinkoillessa ja hommia tarvi tuputtaa vauhdilla siellä täällä. Jos tähän kauteen oli tosiaan ängetty kaksi kirjaa niin se näkyi. Dorne meni ihan huti, vaikka kiinnostaa itseä tuo paikka. Viime kaudella Oberyn sai tuplat enemmän peliaikaa kuin koko Dorne tällä kaudella. Tuo tumma neekeri henkivartijakin kuulemma joku helvetin kova ja legendaarinen taistelija, mutta sitä ei mainittu kertaakaan. Kaikki sitä silti tunti pelkäävän.

Huh huh kun tapahtu taas juttuja. Omia mietelmiä.

- Jon Snowin hahmoa on rakennettu koko sarjan ajan. Tuliämmäkin sen tiesi, että kyseessä on suurimies. Ei ole Nedin mukula vaan jonkun muun. Monta asiaa vielä auki, joten herää henkiin Melisandran avulla tai sitten Bran tulee ja pierasee tai jotain. Kuitenkin se on varma, että Jonne pärisee jatkossakin.

- Sansa ja Reek hyppäsi... lumikasaan. Tai sitten jään läpi veteen. Reek ehkä kuolee, mutta Sansa lyöttäytyy Briannen ja Podin kanssa. Sansa kertoo että pikkuveljet on elossa ja ne lähtee niitä etsiin. Muurilla sitten Brianne tulee autteleen Valyrian teräksisellä miekalla, kun walker texas rangerit tulee.

- Stannisin homma meni reisille. Melisandran näyt vituiksi. Mutta Stannis lähti jalat edellä. Hommat hoidetaan loppuun asti, tyypillistä Stannista. Davosista tulee Jonin sidekick, kun se tuosta virkoo. Virallisesti ainut Baratheon jäljellä on Tommen, kun kerran Myrtsikin myrkytettiin. Rehdisti Baratheonin suku on sammunut, tosin läski roopelta jäi Gendry kun muut äpärät tapettiin, mutta sekin vain äpärä.

- Aryaa opetetaan tavoille uskoisin. Näkö palautuu myöhemmin.

- Toisin kuin yllä todettiin, Tyrion on loistava johtaja. Kun kaveri oli kuninkaan käsi niin oli paras hommassaan. Siksi Varys sen halusikin Danylle hommiin. Tyrionin älyllä ja Varyksen taidoilla Meereen saadaan ruotuun. Dany oli/on oikeasti paska johtaja, aina meni kepit ja porkkanat väärin päin.

- Cersei painoi alasti siellä sitten. Lena Headeytä rakastaville tiedoksi: kyseessä ei ollut Lenan alaston ruumis. Monessa kohtaa paistoi selvästi digitaalinen kasvojen siirto. Lena ei halua GoT:ssa alasti olla, ensimmäisen kauden torni doggystylessäkin oli kyseessä peppusijainen. Vaikutta kohtaus noin muuten. Frankensteinkin saatu eloon.
 

Rapala

Jäsen
- Toisin kuin yllä todettiin, Tyrion on loistava johtaja. Kun kaveri oli kuninkaan käsi niin oli paras hommassaan. Siksi Varys sen halusikin Danylle hommiin. Tyrionin älyllä ja Varyksen taidoilla Meereen saadaan ruotuun. Dany oli/on oikeasti paska johtaja, aina meni kepit ja porkkanat väärin päin.

Yllä yritettiin nimenomaan todeta että Tyrion on Game of Thrones maailman paras kakkosmies, muttei kuitenkaan kuningastyyppinen johtaja. Huono muotoilu tosiaan. Kouraksi ideaali, mutta tarvitsee vierelleen sen uskottavan liiderin, koska on vain kääpiö. Jälkimmäiseen osaan täysin sama. Tyrionin äly, Varyksen pelaaminen ja kolmanneksi joku hahmo ja olemus tulevat olemaan kova kombo. Nyt sielä sopivasti Daario ja Jorah eivät lähtivät niin pelikenttä on vapaa.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Digitehoste tai ei, niin se kaikkein viimeisin henkilö jonka uskoin koskaan nakuilevan tässä sarjassa teki sen kyllä kaikkein tyylikkäimmin. Todella vaikuttava kohtaus, ihan koko näyttelijäryhmältäkin. Onko GoT:issa enää yhtään aikuista naisnäyttelijää/hahmoa, joka ei olisi vilauttanut? Brienne?

Stannisin arvasin kuolevan siitä hetkestä lähtien, kun lapsensa poltti. Aika selkeä tulevan kuoleman petaaminen, toisin kuin yhtäkkiä tullut Jon Snown kuolema, jonka lopullisuuteen ei kukaan usko.

Dorne vs. Lannisterit sotaan en jaksa uskoa, vaikka myrkyn alkuperän joku tajuaisikin. Sanoisin, että White Walkereiden muurilla ja Pikkurillin armeijan Talvivaarassa on tehtävä kaikkensa, jotta ensi kaudella tapahtuisi jotain, eikä homma menisi vain Jon Snown, Dannyn ja TheoSansaBriennePOD:in uusien seikkailujen hitaaseen käynnistymiseen. Niin ja onhan siellä kääpiön ja kahden eunukin kimppa, joka voi saada aikaiseksi vaikka mitä, paitsi saksalaista p...
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Unohdin aiemmassa jaksoyhteenvedossani kokonaan Aryan, joka suoritti yhden koko sarjan brutaaleimmista murhista. Todella kylmää kyytiä sai Meryn ja täysin oikeutetusti.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Stannis joutui sitten aikamoisen kusetuksen uhriksi. Kun tytär oli poltettu ja vaimo päästänyt itsensä päiviltä, ei kunnia enää sallinut perääntymistä, vaan Talvivaaraan marssittiin, vaikka puolet miehistä pakeni. Olikohan tuo Melisandre vaatinut nimenomaan julkisia polttajaisia, koska järkevämpäähän tuo olisi ollut järjestää salassa. Itsekin harkitsisin asepalveluksen keskeyttämistä, mikäli johtajani olisi lapsiaan uhraava sekopää. Puhdasoppinen perseraiskaushan siitä sitten tuli, kuivana.

Jon Snowin luonteeseen kuuluu oikeudenmukaisuus ja hyväsydämisyys, eli kaksi paskinta johtajanominaisuutta, mitä Westerosissa voi kuvitella. Järkevä johtaja olisi etsinyt jonkun paikallisen Varyksen, joka olisi rakentanut vakoilijaverkoston, varoittanut Jon Snowia salamurhahankkeesta ja tilanteen perkelöityessä oikein kunnolla saattanut Jonin turvaan salakäytäväverkostoa pitkin. Onkohan Snowin taru loppu? Melisandre palasi muurille, joten eiköhän Nietos saada Tulen Jumalan avulla takaisin elävien kirjoihin. Siitä sitten vaan kapinoivat paskiaiset muurilta alas ja kohti uusia haasteita.

Muista juonista sitten sen verran, että saapa nähdä, millä tavoin jompikumpi Theon tai Sansa saadaan pelastettua tuosta pudotuksesta, vai saadaanko ollenkaan. Ja virtuaalitissit ovat aivan perseestä, ei tässä maailmassa voi enää luottaa mihinkään.

Koko jakso tiivistettynä: porukkaa kuoli.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Sansa voisi tuossa pudotuksessa halvaantua ja Theon pudota niskoilleen ja kuolla. Siitä sitten Brienne ottaa Sansan reppuselkään. Kauden viimeisessä jaksossa nähdään eeppinen kaksintaistelu jossa Bran ratsunaan Hodor työntää toisella jätillä ratsastavan siskonsa sydämeen peitsen. Sillä aikaa Rickonista on kasvanut parrakas metsuriseksuaali joka ratsastaa koko valtakunnan suurimmalla sudella, Shaggydogilla.

Nojoo. Katoin uusiks ton jakson nyt ja onhan tossa nyt kuolemaa ja ylläripylläriä aika hyvällä prosentilla. Varmaan viiden minuutin välein joku depsi. Ei siinä, tuolla aiemmin sanottiin että tällä kaudella ei edetty oikein mihinkään ja no niin... Verratuna ekaan jaksoon niin kuninkaansatamassa vallassa on Tommen, Cersein pitäessä todellista valtaa ja Jaime on messissä kans. Mountain on hereillä mutta ei onneksi ole puheroolia tarjolla edelleenkään. Cersei on katkera.
Ainoana erona tuo kukkaissuvun heikko asema johon todnäk tulee pian muutos.
Starkeilla muutosta: Arya haluaa tulla supertappajaksi, varsinaista muutosta ei juuri siis alkutilanteeseen, nyt on vaan harmaat silmät ja yksi nimi listalta pois. Sansaa riepoteltiin koko kausi, ekassa jaksossa oltiin vielä pikkusormen alla, välissä raiskaus, nyt sit ollaan joko kuolleita, hangessa tai jäissä. Jonilla on sama hämmentynyt ilme naamalla. Lapsista ei kuulu mitää.
Danylla muutosta: -

Joo, kyl tossa ehkä vähän enempi tapahtui välissä ja ei tuo nyt mikään paska kausi ollut mutta huonoin selvästi. Silti juonet eteni ja ensi kauteen toivottavasti vähän eri tuotantotiimillä, mielenkiintoisista lähtökohdista startataan ainakin. Se ois sit vuoden venaus taas, perhana.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Muutaman kuoleman jälkeen tuli jo turta olo jaksoa katsoessa, eikä jakso ollut vanhentunut kuin muutamia minuutteja. Halusivat rikkoa Internetin tällä jaksolla, mutta kyllä tää mun Internet edelleen toimii.

Walk of Shame / Slut Walk oli hyvin toteutettu, pisteet siitä. Ser Robert Strong näytti järjettömän kokoiselta ja sillähän oli jopa kultaa haarniskassa. Missäköhän vaiheessa Frankenstein pimahtaa ja kuristaa jonkun hengiltä?

Stannis, tuo taktinen nero kävelee keskelle aukiota aikomuksenaan rakentaa jonkin sortin puolustuksia ympärilleen. Joku fiksumpi kaveri olisi aloittanut tuon urakan yöllä/aamusta ja tuonut mukanaan sieltä metsästä jokusen todella pitkän teroitetun seipään eikä marssinut piirittämään Winterfelliä kuin millekin piknik-retkelle. Toki kaiken kruunaa Brienne, joka luonnollisesti maailman parhaimmalla hajuaistilla löytää Stanniksen taistelun loputtua. Toivottavasti käsikirjoittajakaksikko lähettää Briennen seuraavaksi etsimään Benjen Starkkia niin ehkä tämäkin löytyy joku vuosi / heti seuraavassa jaksossa.

Stanniksen sotilaat ovat varmasti epäpätevintä sakkia ikinä missään. Ramsay Bolton ja likainen tusina tuhoaa käytännössä kaiken leiristä yhtenä yönä, seuraavana yönä puolet sotilaista karkaa, eikä kukaan herätä Stannista ja tämän vaimokin pääsee kaikessa rauhassa hirttäytymään lähimpään puuhun johon jonon jatkoksi voisi asettua käsikirjoittaja, jonka mielestä Stanniksen juonilanka oli millään muotoa onnistunut loppuvaiheessa. Aijoo, Melisandrekin sai tuosta noin vaan poistua leiristä ilman, että ketään kiinnosti pätkääkään.

Dornen juonilangassa ei ollut koko kaudella mitään järkeä ja järjettömänä se myös loppui. Edelleen lähes jokaisen Dornea koskevaan kohtaukseen pitää tuoda mukaan seksi, seksuaalisuus ja kuinka Dornessa ollaan seksuaalisesti avoimia. Tuo on vähän sama kuin The Wiressa jokainen musta huumekauppias puhuisi tuon tuosta KFC:stä. Eli Ellaria Sand tyttärineen päättivät sitten ihan omatoimisesti myrkyttää Myrcellan siinä vaiheessa, kun tämä lähtee risteilemään King's Landingiin, isänsä, paatunen tappajan / sidekick-Bronnin sekä Doran Martellin pojan ja samalla koko Martellin suvun ainoan perijän kanssa. Vittu miten nerokas suunnitelma. Who writes this shit? Ei ainakaan GRRM.
Tuokaan päätös ei olisi ollut ihan niin vitun idioottimainen, jos kaksikko ei olisi poistanut sarjasta Doran Martellin muita lapsia. Nyt tuossa ei ole millään muotoa mitään järjenhäivää. Siellä ne varmaan tyytyväisenä taputtelevat toisiaan olalle kuinka hyvin onnistuivat Dornen juonilangassa.

Mietin edelleen miksi sarjaan castattiin mukaan Areo Hotah ja miksi Doran Martellia näyttelee oikeasti pätevä näyttelijä, kun ruutuaikaa kaverille ei kuitenkaan missään vaiheessa irronnut. Harmittavasti iso musta köriläs ja pyörätuolissa oleva setämies eivät voi puhua seksistä jatkuvasti tai vilautella tissejä niin kaverit jäivät ihan sivuhahmoiksi. Tokkopa näemme kumpaakaan enää jatkossa.

Koska Meryn Trantin mustamaalaaminen ei vieläkään riittänyt, piti hahmosta tehdä vielä pedofiilin lisäksi pikkutyttöjä sadistisesti pahoinpiteleväkin. Jokuhan voisi muuten luulla, että Arya on hieman murhanhimoinen ja surmaa yhtään ajattelematta kaikki, jotka ovat hänelle joskus jotain pahaa tehneet.

For the Watchista voisin sanoa enempikin, mutta menee lähinnä kirjavertailuksi, joten tyydyn vain toteamaan, että voi vitun Olly. Tätä vitun rasittavaa ipanaa on saanut koko kauden katsella ilmeilemässä Jonin päätöksistä ja eikö kuolinisku anneta nimen omaan Ollylle koko Yön Vartion toimesta. Koska Ollysta nyt pitää kaikki ja Olly on kaikkien kaveri ja paras tyyppi ikinä. Sen sijaan, että Jon olisi esim. kutsunut viimeisillä sanoillaan Ghostia, jäi Jonin viimeisiksi sanoiksi Olly. Olly tuo mestari jousiampuja ja myös näköjään pätevä juonittelija sekä hyvä tökkäämään tikarilla. Varmaan myös seuraava Lord Commander, jos Wun-Wun ja kumppanit eivät pistä koko 35 miehen leiriä matalaksi seuraavana aamuna.
Oliko tuon Ollyn suorittaman kuoliniskun tarkoitus olla jotenkin shokeeraava tai jotain? Vai miksi se hänelle annettiin? Tuotakin oli pedattu käytännössä koko vitun kausi, joten se siitä shokkiefektistä, että juuri Olly tulee tikaroimaan.

Näinköhän Jon kertoi lopulta kenellekkään muulle kuin Samille mitä Muurin toisella puolella edes tapahtui? Noh, onneksi pääsivät keskustelemaan tytöistä ennen lähtöä. Kit Harringtonin näyttely tuossa kohtauksessa oli jotenkin kovin vaivaannuttavaa...

Ehkä ensi kaudella ei ole aivan näin järjetön hoppu joka hemmetin paikassa ja touhuun palaa edes hieman järkeä, sen sijaan, että kaikkea vain sattuu sattumalta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olipahan mielenkiintoinen päätösjakso. Kesken jakson siinä vaiheessa kun Melisandre tuli sinne muurille, ajattelin hänen tajunneen sen asian, että hän seurasi ja ohjasi "väärää" miestä, ja oikeasti kyseinen henkilö olisikin Jon Snow. Siis kun puhui näistä ennustuksista, kun Boltonin liput palaa yms. Kuitenkin kyseinen akka on ollut ennustuksissaan kai aina(?) tähän asti sarjassa oikeassa, niin ei tuo olisi ollut mahdottomuus, ja joku syy sille muurille palaamiselle kuitenkin on oltava. Tietysti Jonin munaa teki jo aikaisemmin mieli... Nyt ei tuo vaihtoehto oikein käy, kun Jon Snow heitti veivinsä. En kyllä jaksa siltikään uskoa hänen tarunsa olleen tuossa, vaan jotain hänen suhteen tapahtuu, vaikka muuten kuolleita ei sarjaan ole millään muotoa (no okei, se Vuoren zombi) tuotu takaisin. On kyllä kova temppu, jos hänen lopullinen poistuminen oli tuossa.

Hyvin on kyllä edelleen juonet levällään, joten saapahan nähdä mitä ensi kaudesta seuraa. Nythän Robertin kuoleman jälkeisistä "kuninkaista" (Renly, Robb, Stannis ja Joffrey) ei ole kukaan hengissä. Taisteleeko Tommenin valtaistuimesta enää kukaan, paitsi Dany toisella puolella maailmaa?

Beric Dondarrion nostettiin kuolleista sarjassa ainakin kerran ja mainittiin, että hänet on nostettu kuolleista useammakin kerran.

Kuninkaista on jäljellä myös katoamistempun tehnyt Balon Greyjoy.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Brienne tosiaan tormaa aina vahingossa kaikkiin keta se etsii. Joku voisi nyt pyytaa sita etsimaan Branin ja Rickonin, ja se voisi myos loytaa Gendryn joka on siella veneessa vissiin edelleen soutelemassa. Ehka Benjen ja Blackfish voisi tormata Brienneen myos.

Jonin kuolema oli valitettavan odotettu. On myos aika odotettua etta muurille juuri ilmestynyt Melisandre jollain tavalla fiksaa Jonin, kuten Thoros tekee Berricille aina.

Uskon etta Melisandre ymmarsi siina vaiheessa kun puolet Stanniksen armeijasta lahti lipettiin, etta tama jatka ei ole se reinkarnaatio jota han on etsinyt, vaan etta se jannu heiluu siella muurilla. Sehan oli aika kiinnostunut Jonista ja vaikutti tietavan jotain salaista hanesta. Saattoi jopa tietaa etta hanta tarvitaan siella. Muuten han ei varmasti olisi mennyt sinne missa tiesi esim. Davosin jo olevan etukateen.
 

Nick Neim

Jäsen
Beric Dondarrion nostettiin kuolleista sarjassa ainakin kerran ja mainittiin, että hänet on nostettu kuolleista useammakin kerran.

Kuninkaista on jäljellä myös katoamistempun tehnyt Balon Greyjoy.

Hyvät haut, kumpainenkin. Greyjoy olisi pitänyt muistaa (heh, minkähän ihmeen takia päässyt unohtumaan...) mutta tuota Bericiä ja hänen henkiin herättämistä en muistanut. Nyt kun luki ja tuota palautteli muistiin, niin tekeeköhän tosiaan Melisandre samat temput Jonille, kuten tuossa yläpuolella jo vähän arveltiin.
 

Höylis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Brienne ei helvetti tuokin turhake tuolla vielä ja tappaa Stannis the maniksen jumalauta vai löikö kuitenkin ohi murtuen kyyneliin ja käveli pois. Melisandran näyt vähän kusahti ja lähti sitten takas muurille etsimään ilmeisesti uutta sankaria joka otti puukosta. Benjenin nimenkin sarjantuottajat muistivat :D Eiku odottelemaan ensi kautta ja eeppistä ja huimaa seikkailua kohti Oldtownia.

Cersei kävely oli hienosti tehty ei siihen mitään lisättävää. Kingsguard sai vähän lisää kokoa. Oliko siellä sitten joku kuollut aikaisemmin, tuliko tieto Trantin kuolemasta jo tuonne vai onko sillä mitään väliä paljon siihen kuuluu sakkia? Margery ja Loras vieläkin vankilassa toivottavasti eivät unohtaneet, saattaneet jo kuolla sinne.

Aryakin pääsi vaihtamaan naamaa ja tökkimään Tranttia. Tuossakin odotin jotain helvetin käännettä "ei Syrio ole kuollut empäs puukotakkaan Tranttia järkyttymis paskaa".

Varyskin ilmestyi jostain. Aika kauan kesti kun Tyrion ja Jorah ehtivät veneillä ties missä. Ensi kaudelle Mereeniin odottaisin hienoa dialogia Tyrionin ja Varyksen kesken unohtamatta ah niin ihanaa Greywormin ja Missandei rakkaustarinaa <3.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Toisaalla nousi hyvä pointti esiin. Mitä tapahtui Arys Oakheartille? Eli sarjassa nimettömäksi jäänyt Kingsguardin jäsen, joka lähti Myrcellan mukaan Dorneen vartioimaan tätä.
 

tiipii

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Lahko
Jonin kuolema oli valitettavan odotettu. On myos aika odotettua etta muurille juuri ilmestynyt Melisandre jollain tavalla fiksaa Jonin, kuten Thoros tekee Berricille aina.

Uskon etta Melisandre ymmarsi siina vaiheessa kun puolet Stanniksen armeijasta lahti lipettiin, etta tama jatka ei ole se reinkarnaatio jota han on etsinyt, vaan etta se jannu heiluu siella muurilla. Sehan oli aika kiinnostunut Jonista ja vaikutti tietavan jotain salaista hanesta. Saattoi jopa tietaa etta hanta tarvitaan siella. Muuten han ei varmasti olisi mennyt sinne missa tiesi esim. Davosin jo olevan etukateen.

Jotenkin sellainen kutina on että Jonin taru todellakaan ei ollut tässä. Jonin miekkahan oli sitä Valyrialaista terästä josta tässäkin jaksossa mainittiin/alleviivattiin. Miekallakin on tässä tarinassa varmaan oma tehtävänsä. Toivottavasti miekan seuraava omistaja ei ole Sam, tylsä ja rasittava hahmo.

Kyllä Melisandrellakin vielä on jokin tarkoitus kun tuonne Muurille tuli. Tällä kaudella kun on kaikki asiat hyvinkin vahvasti alleviivattuja että mitä tulee tapahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Tähän mennessä heikoimman tuotantokauden paras jaksohan tämä oli. Monia hyviä kohtauksia ja avainhenkilöiden kuolemia. Mutta mukaan sattui myös muutama tönkkö kohtaus. Aikaisemmin tällä kaudella sarjaa on syytetty hollywoodmaisuudesta, mutta tänään hivottiin jo paikoin salkkarimaisuutta. Tuo Sansa+kynttilä -kohtaus oli jo melko surkuhupaisa. Sansa sytyttää kynttilän juuri samaan aikaan, kun Pod kääntää päänsä muualle ja lähtee menemään. Lisäksi tuo kynttilä näytti loistavan tuonne Briennen ja Podin asemaan kuin mikäkin pohjantähti, mutta metrin päästä sitä hädin tuskin huomasi.

Samin pillujutut tuntuivat kyllä ikuisuudelta tässä jaksossa, kun odotti jo jotain merkityksellisiä kohtauksia. Eiköhän ensi kaudella siis joka toisessa kohtauksessa nähdä, kun kaveri lukee kirjoja ja nussii välissä Neilikkaa.

Tulkitsiko kukaan muu Jaimen ja Myrcellan halailussa mitään seksuaalista jännitettä? Itse olin jo lähes varma, että isä ja tytär ovat hetken kuluttua panopuuhissa juuri ennen kuin nenäverenvuoto tuli ja pilasi kaiken. Eikös tuo myrkkykin alkanut vaikuttamaan, kun uhri kiihottuu ja veri alkaa kiertää nopeammin?

Nietoksen Joni saisi puolestani jäädä kuolevien kirjoihin. Ihan vain sen takia, että olisi turhan "ilmiselvä" valinta valtaistuimelle onnellisessa lopussa. Toisaalta vähän harmittaisi, kun niin monta juonilankaa on kulkenut tässä nyt hänen kauttaan, mutta eipä voi mitään.
 
Omat pointtini:

- Stannis ei kuollut, koska sitä ei näytetty. Uskoisin Briennen lyönneen miekan siihen puuhun.
- Melisandre ainakin jotenkin vaikuttaa Joniin
- Aryalta vietiin näkö ikuisiksi ajoiksi rangaistuksena ja jotta hän ei tunnistaisi vihamiehiään
- Cerseiltä menee niin sanotusti lopullisesti pinna, kun saa tietää tyttönsä kuolleen
- Tyrion pistää haisemaan Mereenissä
- Dany saa kuivana kakkoseen koko kauden
- Sansa, Reek, Pod ja Brienne lähtevät etsimään velipoikia
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Olipas päätös kaudelle.
Tiesin, että päätösjaksossa kuolee porukkaa, mutta jakso yllätti myös muuten positiivisesti.

Omat veikkaukset ensi kaudelle:

-Jon ei voi kuolla, koska tuolla muurilla ei ole yhtään ketään kiinnostavaa jäljellä. Sam lähti nussimaan neilikkaa johonkin kylään ja lukemaan kirjojaan, joten valonoita herättää Jonin eloon jolloin Jon pääsee uudestaan seikkailemaan tai sitten hän siirtyy tuohon suteen tms.

-Cersei pimahtaa ja koko kiihkoilija papisto sekä puolet kaupungista teurastetaan ja raiskataan.

-Arya pääsee johonkin supertappaja koulutukseen ja pystyy tulevaisuudessa tappamaan porukkaa sokeana.

-Stannis ei kuollut, koska sitä ei näytetty ja sama koskee Sansaa sekä Theonia jolle kasvaa kikkeli ensi kaudella jonkin magian avulla, jolla painaa sekä Sansaa että psykoa kakkoseen.

-Tyrionista tulee mereenin kuningas ja Dany saa uuden armeijan jolla pääsee tappamaan porukkaa.

-Brienne jatkaa haahuiluaan joka ei kiinnosta ketään.

-Rampapoika tekee paluun jäniksenä joka ampuu tulipalloja perseestä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se Cerceitä kantanut uusi jääkaappipakastimen kokoinen kuninkaankaartilainen on The Hound... tai sitten sen broidi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös