Toronto Maple Leafs 2015–2016 – uusi alku

  • 127 534
  • 455

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kylläpä oli Leafsien peliin tulut järkeä Babcockin tulon myötä. Käsiä puuttuu, jottaa saataisi paikoista sisään, mutta niitä pitää vielä pari vuotta odotella. Oma analyysini, että tuollaisella pelillä suhteessa vastustajaan voitetaan 8/10 peleistä. Ei pidä unohtaa, että vastustajalla oli liigan paras veskari maalissa. Tänne jäi kyllä hyvä maku vaikka ainahan se tappio sylettää.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ihan positiivinen esitys Leafsiltä kauden avauksessa, vaikka pisteittä jäätiinkin. Selvää oli, että Babcock haluaa pelata kiekonhallintaan painottuvaa peliä, mutta yllättävää oli, kuinka hyvin Leafs onnistui tuota filosofiaa jo toteuttamaan. Pelillisesti Leafs oli jopa niskan päällä, mutta ratkaiseva ero syntyi maalivahtipelissä. Vaikka Bernier ottikin muutaman ison pelastuksen, niin eipä tässä liigassa ole juuri varaa antaa Paciorettyn ensimmäisen maalin kaltaisia lahjoja. Vaikka vastustajalla oli maalissa liigan paras maalivahti, niin kyllähän jo ensimmäisessä pelissä saatiin viitteitä siitä koko kesän tiedostetusta tosi asiasta, että maalinteko on tämän kauden Leafsillä melkoista tervanjuontia. Mm. ennen Montun 1-2 maalia Spaling jäätyi täydellisesti avopaikassa.

Katsotaan kuitenkin rauhassa, miten peli kehittyy jatkossa. Kotiavaukseen, jos johonkin, joukkueen pitääkin syttyä. Nyt sama energia ja yritys pitäisi pystyä kaivamaan myös 81 jäljellä olevaan peliin. Lisäksi itse olin äärimmäisen pettynyt Habsin peliin. Sekään ei ole poissuljettua, että Habs sai Leafsin näyttämään tänään hyvältä.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Suunniteltua vai ei?
Kovasti ainakin kesän aikana rummutettiin toimiston suunnalta sellaista viestiä että haluavat joukkueeseen pelaajia, jotka haluavat pelata Leafs nutussa, joten voisi kai sanoa että tämä on jonkinmoista "jälkiseurausta" siitä. Ainakin Winnik aivan välttämättä halusi palata takaisin Torontoon, ja jotain tämän suuntaista muistelen Matthiaksen myös höpötelleen.

Fun fact: vaikka Kadri onkin oman "kylän" poikia, niin lapsuudessaan fanitti Montrealia ja vihasi Toronton sympaattista kyläseuran joukkuetta.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Taas sitä mennään, tulevana yönä vastaan asettuu Joella Detroit Red Wings. Babcock puheli Montreal pelin jälkipuinnissa että kokoonpano pysyy muuttumattomana, ja että Bernier pelaa Montreal ja Detroit pelit, Reimer tepastelee luukulle la-su yönä pelattavassa Senators matsissa.

Kello 2.30 kaikki kynnelle kykenevät todistamaan Babcockin paluuta Detroitiin!

EDIT: Niinjuu, ja Marliesillakin starttaa AHL-kausi tänään, vastaan luistelee Winnipegin farmijoukkue Manitoba Moose.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jos kauden avauspeli antoi merkkejä siitä, että joukkue oli sekä sisäistänyt Babcockin peli-filosofian että pystyi myös toteuttamaan sitä, niin Detroit-peli oli iso askel taaksepäin. Tulosta suurempi ongelma oli, että Leafsillä ei ollut mitään asiaa kiekkoon, ennen kuin peli oli 4-0 ja ottelu lopullisesti taputeltu. Tuota ennen Leafsillä ei ollut juuri omaa peliä kiekon kanssa, vaan punasiivet kontrolloivat pelivälinettä ja peliä. Leafsin paikat syntyivät ennen kaikkea Red Wingsien virheiden tuloksena.

Vaikka Detroit peliä veikin, niin laadukkaampi joukkue olisi pystynyt pitämään pelin tasaisena pelkästään käyttämällä paikat, joita Leafsille siunaantui vastustajan virheiden seurauksena. Kadri ja Matthias etunenässä missasivat todella laadukkaat puolittaiset läpiajot, molemmat olivat huomattavasti parempia maalipaikkoja kuin esimerkiksi tilanne, josta Larkin upotti uransa avausmaalin Show'ssa. Kuten kaikissa edes vähänkään joukkueen tilasta perillä olevissa ennakoissa on todettu, maalinteko tuottanee kauden 2015-2016 versiolle Leafsistä melkoisia vaikeuksia.

Tästä päästään sitten siihen, että Leafs tuskin voittaa ainuttakaan peliä tällä kaudella viime yönä nähdyllä maalivahtityöskentelyllä. Vaikka Wings hallitsi kiekkoa, niin huippupaikkoja se ei luonut liukuhihnalta, vaan käytti paikkansa todella kovalla prosentilla. Sen paremmin Bernier kuin Reimerkaan ei pystynyt ottamaan yhtään isoa pelastusta, ennen kuin taululla oli 4-0 numerot.

Jos viimeöinen esitys toistuu usein, niin kaudesta tulee todella pitkä. Onneksi Marlies sentään voitti kauden avauksessaan Matitoban 5-3. Nylander 1+1 sekä peräti 9 laukausta!
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Mitä nyt Toronto-Montreal peliä ja highlight-koostetta Toronto-Sens pelistä katselin, niin täytyy ihan näin ulkopuolisena tulla huutelemaan, että kylläpä Dion Phaneuf näyttää ainakin näin äkkiseltään ihan uudestisyntyneeltä pelaajalta. Syötöt napsuu lapaan ja muutenkin olemus on sellainen miehekkään näköinen, eikä virheitä pelkäävä varovaisuus paista miehen otteista kuten muutamalla viimeisimmällä kaudella. Tämä pätee kyllä moneen muuhunkin Toronton pelaajaan. Itseluottamus on ihmeellinen asia, ja sen Mike Babcock on ilmeisesti saanut ainakin osittain palautettua vaahteranlaehtimiehistöön, vaikka tulokset eivät ainakaan toistaiseksi ole olleet Toronton kannalta kovin suosiollisia. Ja vaikken itsekään povaa Leafsille mitään riemumarssia tälle kaudelle, niin kyllähän Phaneufin arvo vaihtokaupassa ainakin nousee kohisten jos vaan otteet pysyvät hyvällä tasolla. Olettaen, että Toronto nyt ylipäätään miehestä luopuisi. Henkilökohtaisesti ainakin ajattelen, että ei Leafs nyt varmaankaan ihan tankkauslinjalla ole kauteen lähtenyt, varsinkin kun nuorille kuten Kadrille on annettu tällainen vuoden näytä mihin kykenet -tyyppinen sopimus. Tällä siis haen takaa sitä, että en tiedä kannattaako Phaneufista luopua, koska näin lähtökohtaisesti kaveri on kuitenkin teidän parhaita pelaajia, ja ei ole tietenkään nuorille pelaajille paras mahdollinen tilanne jos joukkuetta heikennetään liikaa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsillä on ollut melkein viikon tauko peleistä, mutta ensi yönä pelataan taas. Kauden ensimmäinen HNIC-peli Ottawaa vastaan oli hieman ristiriitainen: ensin Sens päästetään ylivoimamaaleilla selvään johtoon, sitten johto kurotaan umpeen vain, jotta se voidaan menettää uudelleen. Lopulta taistelulla jatkoille, missä kaikki paikat ratkaista peli. Kun siinä ei onnistuta, niin arvoilla sinänsä jopa ansaittu tappio. Mitään valmista peliä ei todellakaan nähty kummaltakaan siis.

Ensi yönä pelataan Columbuksessa kautensa ennakko-odotuksiin nähden todella heikosta aloittanutta Blue Jacketsiä vastaan. Kaikki paineet ovat neljällä tappiolla aloittaneen kotijoukkueen niskoilla. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä jatketaan vieraissa niin ikään ennakko-odotuksin heikosti aloittanutta Pittsburghia vastaan. Pens sentään avasi pistesaldonsa viime yönö, mutta 1-3-0 saldo on kaikkuea muuta kuin hyvä. Lisämielenkiintoa peliin tuo tietysti Kesselin pelaaminen ensimmäisä kertaa vanhaa joukkuettaan vastaan, mutta se suurin mielenkiinto toki kohdistuu Kesselin ensimmäiseen peliin Torontossa Pensin asussa.

Oikeastaan näihin kahteen peliin kiteytynee Leafsin koko kauden kuva. TML:n roolina on tehdä kiusaa muille. Sen paremmin CBJ:llä kuin Pensilläkään ei pitäisi olla varaa hävitä Leafsille kotona (ainakaan tässä tilanteessa). Jos molempien peli on kuitenkin yhtä sekaisin kuin alkukaudesta on ollut, niin Leafsillä on molemmissa peleissä kaikki saumat voittoon.

Mainitaan nyt vielä, että Mitch Marner ei ole ollut mitenkään ylimoimainen vielä OHL:ssä. Viidessä pelissä on syntynyt 3+7 tehot. Viimeisessä pelissä toki 0+3. No, eiköhän se kone lähde vielä käyntiin. Vaikka Max Domi etunenässä karkasikin London Knightsista NHL:ään ja johtaa tällä hetkellä Calder Trophy -kisaa, niin Knightsin miehistö on edelleen timanttia. Eli heikoista ketjukavereistakaan ei tehoilu voi jäädä kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Toronto Maple Leafs
Tulihan se ensimmäinen voitto sieltä! Babcock on saanut jotain järkeä peliin mutta vielä on matkaa. Positiivisena juttuna sanoisin että Komarovin meno on ollut pirteää. Paikkoja on ollut vaikka ja kuinka mutta harmittavasti sudittu ohi. Viime yönä sieltä sitten tuli se kaksi maalia, toinen tosin tyhjiin. Kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Kaatuiskohan Penguins ensi yönä? Jännä nähdä miten Kessel otetaan vastaan Torontossa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kaatuiskohan Penguins ensi yönä? Jännä nähdä miten Kessel otetaan vastaan Torontossa.

Peli pelataan Pittsburghissa tai sitten allekirjoittaneelta on mennyt jotain ohitse? Mielenkiintoinen matsi kyllä luvassa tuon treidin takia varsinkin.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Toronto Maple Leafs
Peli pelataan Pittsburghissa tai sitten allekirjoittaneelta on mennyt jotain ohitse? Mielenkiintoinen matsi kyllä luvassa tuon treidin takia varsinkin.
Kappas niinpä pelataankin. Mulla on Toronton pelit tilattu Googlen kalenteriin ja se ilmoittaa molemmat tämän viikonlopun peleistä kotipeleiksi... No siitä huolimatta, jännä nähdä Kesselin eka kohtaaminen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eikö Kapanen mahdu edes AHL jengiin vai onko loukkaantunut? Muut pelanneet kaksi peliä ja Kasperilla 0 tilillä. Ihan vain EP scouttauksella mennään ja pojan etenemisestä mielenkiintoisena. Toki tulee nyt enemmän Torontoakin seurattua. Mikä on siis pojan tilanne?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Eikö Kapanen mahdu edes AHL jengiin vai onko loukkaantunut? Muut pelanneet kaksi peliä ja Kasperilla 0 tilillä. Ihan vain EP scouttauksella mennään ja pojan etenemisestä mielenkiintoisena. Toki tulee nyt enemmän Torontoakin seurattua. Mikä on siis pojan tilanne?

Teki juuri debyyttinsä Marliesissa 3-2 voitossa pikku-Devilseistä. Kiikareilla toistaiseksi, mutta eiköhän se siitä.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Toronto Maple Leafs
Leafs kyllä kaipaisi armotta varmempaa veskaa. Bernierin "eka veto sisään" tilasto on surullista katsottavaa. Tuntuu että kun se yks tai kaks on mennyt selän taakse, alkaa mies yhtäkkiä pelaamaan todella hyvin. Potentiaalia ilmeisesti siis on, liekö haasteet henkisellä puolella.

Komarov veti taas erinomaisesti, hyvä! Yksi lempipelaajistani. Selostaja tosin mainitsi miehen olevan venäläinen... Minusta Leo on ollut aina vähän aliarvostettu, todella hyvä maalinedustalla ja aukomaan päätä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs kyllä kaipaisi armotta varmempaa veskaa. Bernierin "eka veto sisään" tilasto on surullista katsottavaa. Tuntuu että kun se yks tai kaks on mennyt selän taakse, alkaa mies yhtäkkiä pelaamaan todella hyvin. Potentiaalia ilmeisesti siis on, liekö haaste.

Ei se nyt niin akuuttiongelma ole. Eniten ottaisi päähän, jos Leafsille olisi tässä tilanteessa huippuveska, jonka parhaat vuodet hukattaisiin jälleenrakennukseen. Eiköhän Bernier-Reimer-duo takaa jo yksinään, että Leafs lähtee "draft lotteryyn" erittäin suurilla voittotodennäköisyyksillä. Kun lähes joka peliin sattuu yksi tai kaksi lipsahdusta, ei tässä sarjassa kovin usein voita.

Toisin kuin Columbus, Pens ei huonosta esityksestään huolimatta onnistunut häviämään Leafsille. Viikonlopun saldoa voinee pitää kuitenkin pisteidenkin valossa erittäin positiivisena. Pelissä on paljon parannettavaa, mutta enemmän sekä Columbus että Pens olivat pelillisesti sekaisin.

--------------------------------------------------

Marlies otti sunnuntain "uusinnassa" takkiin Albanyn pikkupaholaisilta luvuin 2-3. Kapanen sai ensimmäisen maalinsa Marlies-nutussa ja Nylander jatkoi pisteputkeaa syötöllä.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Mainitaan nyt vielä, että Mitch Marner ei ole ollut mitenkään ylimoimainen vielä OHL:ssä. Viidessä pelissä on syntynyt 3+7 tehot. Viimeisessä pelissä toki 0+3. No, eiköhän se kone lähde vielä käyntiin. Vaikka Max Domi etunenässä karkasikin London Knightsista NHL:ään ja johtaa tällä hetkellä Calder Trophy -kisaa, niin Knightsin miehistö on edelleen timanttia. Eli heikoista ketjukavereistakaan ei tehoilu voi jäädä kiinni.

Marner ei välttämättä tällä kaudella taistele pistepörssin kärkisijoista, vaikka todennäköisesti kehitystä siitä huolimatta tapahtuu. Nuorukaista ajetaan sisään tuohon sentterin tontille ja se väkisin vaikuttaa pelaamiseen. Samanlaisia vapauksia hyökkäämisen suhteen ei voi ottaa, kuin laiturina ja toivottavasti pelaaminen menee enemmän tuo kahdensuunnan peli edellä. Toisekseen Marner aloitti myös viime kaudella hitaasti ja takoi suhteessa enemmän pisteitä loppukaudesta. Toki tuo hitaasti aloittaminen ei nyt suoraan ole mikään positiivinen asia. Kolmanneksi London Knight oli viime kaudella enemmän yhden kentän joukkue ja joukkue on Domin poistumisesta huolimatta vahvistunut hyökkäyspäästä. Hyviä pelaajia riittää myös Marnerin ja Dvorakin lisäksi muihin kenttiin, joten vastuu jakautuu nyt tasaisemmin. Tulevan draftin yksi kärkilupauksista Matthew Tkachuk saa myös hyvin vastuuta ja onhan tuolla myös J.J Piccinich eli Toronton varaus yhden kesän takaa, joka on pelannut käsittääkseni hyvinkin pirteästi. Joukkueella on siis kaksi todella hyvää hyökkäyskenttää ja se todennäköisesti tasaa noita pisteitä.

Odotukset saa olla kovat Marneria kohtaan, niin otetaan huomioon myös nuo taustamuuttujat. Toki mukavaahan se olisi, jos Marner takoisi toisen kerran itsensä tuonne pistepörssin kärkeen ja se on edelleen mahdollista. Toki olisi todella kova temppu, koska Marner menettänee ison osan runkosarjasta WJC:n takia.

Kyllähän tässä nuo muut sarjat kuin NHL kiinnostaa lähes yhtä paljon, kun Toronton kausi menee varmaan pääosin veteraaneilla kontatessa. Hirveän paljon en ole vielä seurannut oikein mitään. Tylsä välikausi, mutta pakko vain uskoa että tämä konttaaminen on osa prosessia kohti liigan kärkeä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Marner ei välttämättä tällä kaudella taistele pistepörssin kärkisijoista, vaikka todennäköisesti kehitystä siitä huolimatta tapahtuu. Nuorukaista ajetaan sisään tuohon sentterin tontille ja se väkisin vaikuttaa pelaamiseen. Samanlaisia vapauksia hyökkäämisen suhteen ei voi ottaa, kuin laiturina ja toivottavasti pelaaminen menee enemmän tuo kahdensuunnan peli edellä. Toisekseen Marner aloitti myös viime kaudella hitaasti ja takoi suhteessa enemmän pisteitä loppukaudesta. Toki tuo hitaasti aloittaminen ei nyt suoraan ole mikään positiivinen asia. Kolmanneksi London Knight oli viime kaudella enemmän yhden kentän joukkue ja joukkue on Domin poistumisesta huolimatta vahvistunut hyökkäyspäästä. Hyviä pelaajia riittää myös Marnerin ja Dvorakin lisäksi muihin kenttiin, joten vastuu jakautuu nyt tasaisemmin. Tulevan draftin yksi kärkilupauksista Matthew Tkachuk saa myös hyvin vastuuta ja onhan tuolla myös J.J Piccinich eli Toronton varaus yhden kesän takaa, joka on pelannut käsittääkseni hyvinkin pirteästi. Joukkueella on siis kaksi todella hyvää hyökkäyskenttää ja se todennäköisesti tasaa noita pisteitä.

Kyllähän Marner käsitykseni mukaan pelasi jo viime kaudella keskushyökkääjää OHL:ssä. Siinä mielessä ei ole kyse uudesta pelipaikasta junnuissa. Joissain raporteissa kehuttiin jopa puolustuspeliä.

Siitä en ole vakuuttunut, voiko Marnerin tasoinen lupaus oppia paljon puolustuspelistä junnuissa. Kun tämän tason pelaajat ovat kaukalossa junnuissa ja pelaavat vielä muiden lahjakkaiden pelaajien kanssa, niin heidän joukkueellaan usein on myös kiekko. Siksi näille hyökkäyksellisesti dominoineille junnutähdille hyppy NHL:ään on suuri juuri puolustuspelaamisen osalta.

Rehellisesti olen pettynyt, jos Marnerin pister/peli-keskiarvot laskevat pahasti.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kyllähän Marner käsitykseni mukaan pelasi jo viime kaudella keskushyökkääjää OHL:ssä. Siinä mielessä ei ole kyse uudesta pelipaikasta junnuissa. Joissain raporteissa kehuttiin jopa puolustuspeliä.

Siitä en ole vakuuttunut, voiko Marnerin tasoinen lupaus oppia paljon puolustuspelistä junnuissa. Kun tämän tason pelaajat ovat kaukalossa junnuissa ja pelaavat vielä muiden lahjakkaiden pelaajien kanssa, niin heidän joukkueellaan usein on myös kiekko. Siksi näille hyökkäyksellisesti dominoineille junnutähdille hyppy NHL:ään on suuri juuri puolustuspelaamisen osalta.

Rehellisesti olen pettynyt, jos Marnerin pister/peli-keskiarvot laskevat pahasti.

Marner pelasi käsittääkseni keskushyökkääjänä viime kaudella lähinnä pudotuspeleissä, jostain myös luin että aloitti viime kauden todella heikosti. 10 peliin yksi tai kaksi pistettä, sitten homma aukesi. Toki Marner takoi keskushyökkääjänä todella kovat pisteet pudotuspeleissä. Katsotaan nyt rauhassa pari kuukautta kauden alusta, että miten lähtee. Tosiaan London todennäköisesti peluuttaa hieman tasaisemmin tällä kaudella, kun materiaali on laajempi.

Toki tässä toivoo, että tuo peli kehittyy ja piste/peli keskiarvo pysyy samana, mutta kun ei pysty tarkempaa scouttausta tekemään, niin hankala lähteä peliä arvioimaan. Joidenkin raporttien mukaan siellä ovat lähinnä ketjukaverit sohineet kiekoista ohi, kun Marner on tarjoillut, mutta kun lähteet on mitä on. Niin turha sen tarkemmin arvioida. Niin paljon hyvää Marnerin peliälystä on saanut lukea, että eiköhän tuo homma tuosta aukene.

Totta on että tuo puolustuspelaamisen harjoitteleminen on hankalaa, mutta OHL:ssä se on tehtävä kun AHL:n puolelle ei pääse. Todennäköisesti Marner on tänä vuonna se keskushyökkääjä joka ottelujen lopussa pelaa niitä hankalia vaihtoja ja ottaa vastuuta muutenkin puolustuspelistä enemmän. Tosin jos London on ennakkokaavailujen mukainen ennakkosuosikki, niin tiedä sitten miten paljon sellaisia tilanteita tulee.

edit. Pientä säätöä, ei pitäisi väsyneenä postata.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Babcock on kokeillut rohkeasti alkukaudesta erilaisia ketjuja ja pakkiparipareja. Kuningas ideana näyttää olevan mahdollisimman tasaisen kokonaisuuden luominen rajallisesta materiaalista. Viime pelit on menty kolmella hyökkäävämmällä ketjulla sekä yhdellä puolustavammalla ketjulla, joka pelaa vastustajan oletettua ykköstä vastaan. Pakkiparit on myös luotu samaa periaatetta noudattaen eli tasaisuus on avainasemassa.

Viimeiset pelit on menty seuraavilla ketjuilla:

Komarov - Kadri - van Riemsdyk
Matthias - Holland - Boyes
Winnik - Spaling - Lupul [puolustava ketju]
Grabner - Arcobello - Parenteau

Bozakin palattua homma menee taas uusiksi, ja oletettavasti Grabner syö poppareita. Huvittavaa on, että Babcock on lyönyt Lupulin tuohon ns. puolustavaan ketjuun, joka pelaa yleensä vastustajan ykköstä vastaan.

Pakistossa ongelmia ovat tuottaneet Gardinerin pienet vammat. Robidas'ta sen sijaan harva edes kaipaa takaisin. Leafsin pakistossa päävastuuta ovat kantaneet juuri Gardiner, Phaneuf, Rielly sekä Babcockin täsmähankinta Matt Hunwick. Parit ovat kuitenkin vaihdelleet suhteellisen paljon. Babcock on kuitenkin sanonut, ettei mieluusti peluuta Riellya ja Gardineria samassa parissa.

Vähemmän yllättäen Roman Polakilla ei ole ollut niin paljon annettavaa Babcockille kuin esim. Carlylelle. Kiekollinen osaaminen ei vain riitä. Boudreau tai Hitchcock voisi tulla noutamaan Polakin, koska näille koutseille tuollaiselle asennepuolustajalle voisi olla vielä jotain annettavaa.

Viimeisissä peleissä on menty seuraavilla pareilla:

Hunwick - Phaneuf
Harrington - Rielly
Gardiner - Marincin [Gardinerin ollessa poissa Polak on saanut peliaikaa, jolloin Marincin on siirtynyt oikealle puolelle]

Varmaan jokaiselle liigaa edes alustavasti seuraavalle on selvää jo nimien perusteella, että Leafsiltä puuttuu kokonaan terävin kärki niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta. Miehiä riittää kyllä yllin kyllin kakkos- ja kolmosketjuihin sekä kakkos- ja kolmospareihin. Sen siijaan ne pesunkestävät ykkösketjujen ja -parien pelaajat puuttuvat.

Summa summarun, materiaali on korkeintaan keskinkertainen mutta varsin laaja. Tähän asti Babcock on saanut sen kuitenkin pelaamaan yllättävänkin hyvin. Leafs hyötyy kyllä siitä, että monet kärkijoukkueet eivät ylly Leafsiä vastaan parhaimpaansa vaan tekevät vain tarvittavan. Babcock on puolestaan saanut joukkueen yleensä pelaamaan kovalla asenteella, mikä kummasta tasoittaa puntteja.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pari yötä takaperin Leafs kävi häviämässä Buffalossa lukemin 2-1. Tosin vasta arvoilla, joten pistetiliin ropsahti taas yksi pongo lisää. Ihan OK esitys, ja varsinkin Bernier pelasi sellaisen pelin, jota pitää odottaa NHL-joukkueen ykkösmaalivahdilta. Viimeistely tuotti vähemmän ylläten molemmille joukkueille tuskaa. Kun huipputaitoa ei ole, niin yleensä maalivahti vetää pidemmän korren.

Tuossa kyseltiin, että eikö Kapanen mahdu edes Marliesin pelaavaan kokoonpanoon, kun on pelannut vasta kahdessa pelissä. Marliesilla on kuitenkin itse asiassa varsin pätevä ja laaja rinki AHL:ään, ja Kapanenkin todella joutuu kilpailemaan paikastaan pelaavassa kokoonpanossa. Esimerkiksi Toronton lupauksiksi luettavista pelaajista Frederik Gauthier on istunut Kapasen ohella katsomon puolella alkukaudesta. Samoin on tehnyt Matt Frattin, joka on AHL-tasolla osoittanut olevansa kova pelimies.

Jos AHL:ssä haluaa menestyä illasta toiseen, niin laajaa rinkiä kyllä tarvitaan. Välillä peliohjelma on suhteellisen julma. Esimerkiksi tulevana viikonloppuna Marlies pelaa pe-la-yönä vieraissa Rochester Americansia vastaan, la-su-yönä vieraissa Binghampton Senatorsia vastaan ja su-ma-yönä Leigh Valley Phantomsia vastaan. Eli kyseessä pohjoisamerikkalaisin termin "back-to-back-to-back" pelit. Pientä kierrätystä lienee siis luvassa tulevanakin viikonloppuna.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Päivitetään taas tilanne Leafsin osalta. Sekä Mtl- että Azn-pelit eivät tuottaneet lisäpisteitä. Toronton esityksessä Montrealia vastaan ei ollut sinänsä mitään vikaa. Pienet marginaalit eli ennen kaikkea parempi viimeistely ja maalivahtipeli käänsivät ottelun Habsille. Sen sijaan Kojootteja vastaan esitys ei ollut lähelläkään samaa tasoa. Varsinkin 2. erä oli kaamea Toronton osalta. Leafs sai 3. erässä loppukirin aikaan, mutta se oli liian vähän liian myöhään.

Tällä hetkellä ainoa ketju, joka osuu paikoistaan edes jokseenkin siedettävällä prosentilla, on Kadrin johtama "ykkönen". Maalinteko tuottaa edelleen siis suuria ongelmia. Toinen suuri ongelma on edelleen maalivahtipeli. Omat maalinteongelmat yhdistettynä korkeintaan keskinkertaiseen maalivahtipeliiin ei ole voittava yhdistelmä. Kolmas ongelma on erikoistilannepelaaminen: YV = 8.7 % sekä AV = 71.1 %.

Alkukauden ylivoimaisesti positiivinen asia on ollut Morgan Riellyn peli. Rielly oikeasti dominoi parhaimmillaan jäällä peliä ennen kaikkea huikealla luistelullaan. Joka pelissä #44 tekee vähintää yhden koko kentän kuljetuksen. Lisäksi Rielly tukee rohkeasti hyökkäystä sekä "pinchaa" rohkeasti vastustajan sinisellä pitäen paineen vastustajan päässä. Se, miksi noista ei tällä kaudella ole seurannut vaaratilanteita omaan päähän, on, että Rielly osaa ajoittaa nousunsa ja pinchauksensa oikein. Sekin toki auttaa, että tuollaisella luisteluvoimalla pystyy myös paikkaamaan omat virheensä.

Kyllähän Riellyn pelaamisessa vielä parannettavaa on. Ensinnäkin hän voisi edelleen pyrkiä liikuttamaan kiekkoa nopeammin, eikä vain luottaa omaan luisteluunsa. Lisäksi Riellyn hyökkäysuhka nousisi kokonaan toiselle tasolle, jos rannelaukaus ja lyöntilaukaus ennen kaikkea suoraan syötöstä olisivat parempia. Lisäksi on eri asia olla paras pelaaja heikossa joukkueessa kuin olla luottopelaaja Stanley Cupista pelaavassa joukkueessa. Tuota viimeistä ei vain päästä Riellyn kohdalla arvioimaan ihan hetkeen.

-----------------------------------

Marliesilla menee sen sijaan hyvin. Viikonlopun kolmen ottelun putku tuotti kaksi voittoa ja yhden tappion. Avainsana oli tosiaan materiaalin laajuus. Esimerkiksi Nylander ja Kapanen lepäsivät putken viimeisen pelin.

Marliesin rekordi tällä hetkellä: 5-2-0.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Alkukauden ylivoimaisesti positiivinen asia on ollut Morgan Riellyn peli. Rielly oikeasti dominoi parhaimmillaan jäällä peliä ennen kaikkea huikealla luistelullaan. Joka pelissä #44 tekee vähintää yhden koko kentän kuljetuksen. Lisäksi Rielly tukee rohkeasti hyökkäystä sekä "pinchaa" rohkeasti vastustajan sinisellä pitäen paineen vastustajan päässä. Se, miksi noista ei tällä kaudella ole seurannut vaaratilanteita omaan päähän, on, että Rielly osaa ajoittaa nousunsa ja pinchauksensa oikein. Sekin toki auttaa, että tuollaisella luisteluvoimalla pystyy myös paikkaamaan omat virheensä.

Kyllähän Riellyn pelaamisessa vielä parannettavaa on. Ensinnäkin hän voisi edelleen pyrkiä liikuttamaan kiekkoa nopeammin, eikä vain luottaa omaan luisteluunsa. Lisäksi Riellyn hyökkäysuhka nousisi kokonaan toiselle tasolle, jos rannelaukaus ja lyöntilaukaus ennen kaikkea suoraan syötöstä olisivat parempia. Lisäksi on eri asia olla paras pelaaja heikossa joukkueessa kuin olla luottopelaaja Stanley Cupista pelaavassa joukkueessa. Tuota viimeistä ei vain päästä Riellyn kohdalla arvioimaan ihan hetkeen.
Atlanticissa pelailee muuten yksi varsin taitava puolustaja, jonka vahvuudet ovat lähes yksi yhteen Riellyn kanssa. Joka on vielä muuttunut nuoruutensa yksipuolisesta hyökkäysaseesta varsin kokonaisvaltaisen pelin hallitsijaksi. Säännöllisistä peleistä tätä kaveria vastaan ei luulisi ainakaan haittaa olevan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pelit jatkuvat taas tänä yönä vieraissa Rangersiä vastaan. Jonas Siegel raportoi, että sekä Bozak että Gardiner tekevät paluun, mikä kieltämättä parantaa Leafsin iskukykyä. Tasoero on silti melkoinen eli joko Leafsin on venyttävä tai Rangersin pelattava alle normaalin tasonsa, jotta pistepotti kasvaisi.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä jatketaan HNIC-pelillä ACC:ssä. Vastaan luistelee Penguins, ja Phil Kessel tekee odotetun debyyttinsä pingviinien väreissä entisessä kotikaupungissaan. Luultavasti buuaksia ja hot dog -vitsejä on ainakin luvassa. Sitten edellisen kohtaamisen Pens on ryhdistäytynyt, mikä ei kovin hyvää lupaa. Lisäksi Torontonto antaa muutenkin tasoitusta, kun kyseessä on "back-to-back"-peli.

Mainitaan nyt vielä sekin, että Marc Arcobello laitettiin waiverseihin, mikä on varsin tuttu tilanne hänelle. Kuinkas mones kerta tämä nyt on, kun Arcobello on waiverseissa viimeisen vuoden aikana? Juuri tulleen tiedon mukaan Marc ei kuitenkaan kelvannut kenellekään, mitä ei voi pitää yllätyksenä alkukauden otteiden perusteella. Arcobello ei rehellisesti saanut mitään aikaan pelaamissaan peleissä, vaikka pääsi jopa kakkosylivoimaan. Jos olisin Marc, suuntaisin Eurooppaan.

Rich Clunekin on signattu NHL-soppariin. Debyytti lienee luvassa jo ensi yönä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Rangers hoiteli Leafsin rutiinilla, Pens ainakin kohokohtien ja "boxscoren" perusteella rivimiesten voimalla. Hyvin odotetut tulokset kuitenkin.

Rangers-pelistä täytyy mainita sen verran, että Torontolla oli ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana kolme (3!) 2vs1-hyökkäystä. Niistä yksikään ei päättynyt edes laukaukseen! Ei varmaan kannata ihmetellä, miksi niitä maaleja ei synny. Tuota HNIC-peliä en itse katsonut, joten kokonaisuutta on vaikea kommentoida. Maalit ja niiden syntytapa kertovat ainakin suhteellisen suurista virheistä.

Kautta on takana nyt 10 peliä, ja Leafsin saldo on kohtuullisen murheellinen: 1-7-2. Jokainen voi itse laskea tahdin, jos 10 pelin jälkeen kasassa on 4 pistettä.

Kyllähän noiden 10 pelin joukkoon on mahtunut hyviäkin esityksiä, jotka eivät kuitenkaan ole tuottaneet pisteitä (esim. molemmat Mtl-pelit). Viime peleissä on alkanut näkyä merkkejä siitä, ettei joukkue enää jaksa yrittää samaan malliin kuin kauden alussa. Ei mikään ihme. Kun hyväkään peli ei yleensä johda voittoihin, niin nopeastihan se selkäranka katkeaa. Se, että Leafs oikeasti pelasi alkukauden muutamassa pelissä ihan hyvää kiekkoa viimeistelyä lukuun ottamatta, antoi syyn katsoa pelejä. Jos peli kuitenkin on yhtä heikkoa kuin parissa viimeisessä pelissä, ei näitä pelejä yksinkertaisesti kannata katsoa. Vielä on kuitenkin 72 peliä jäljellä, ennen kuin voidaan alkaa valmistautua varaustilaisuuteen ja ensi kauteen.

Ei Leafsin ohjelma kauheasti myöskään helpotu. Seuraavat kuusi peliä: Stars, Jets ja Red Wings - kaikki kotona. Sitten Capitals, Stars ja Predators vieraissa.

----------------------------------------------------------------

Jos päivitellään vähän noiden Leafsin suurimpien lupausten tilanteita, niin William Nylander vetää AHL:ssä piste/peli -tahdilla. Nyt kasassa on 5+3=8, millä johdetaan Marliesin sisäistä pistepörssiä. Connor Brownilla on sen sijaan 8 pelissä ainoastaan 0+4 tehot. Eipä Kapasen pojankaan 2+0 tehot vakuuta, tosin pelejä Kapasella vain 6.

Mitchel Marner on pääsemässä viime kauden vireeseen OHL:ssä. Nyt kasassa on 12 pelissä 8+12=20, ja Marner on noussut jo aivan kärkisijoille pistepörssissä.
 
Twitterissä oli videota James van Riemsdykin puolustustyöskentelystä.

https://media.giphy.com/media/l41m30aKN7g08WLgQ/giphy.gif

Mitähän Mike, Lou ja Kyle on tuosta mieltä. Eikä tuossa varmaan ole huonosta pelin lukemisesta kyse, tai väsymyksestä. Semmosta puulaakitason puolustamista, että liukuu ja mailalla vähän koputtelee jäätä ja kääntyy toiseen suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Toronto Maple Leafs
On se kumma, että joukkue taistelee älyttömästi päästäkseen tasoihin viimesellä minuutilla ja sitten puolustaminen on tuollaista jatkoajalla... Välillä peli kulkee ja toivoo että se jo loksahtaisi paikoilleen mutta kyllä tuo tappio toisensa perään vaan syö motivaatioo katsoa näitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös