Tappelut SM-liigassa 2003-04

  • 51 080
  • 266
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Muistuu itellekin mieleen huvittavahko "tappelu".

Muistaakseni mentiin kautta '98-'99. JyP Ht pelaa Lukkoa vastaan Raumalla. JyP Ht:n pakki tökkii pelitilanteessa Lukon hyökkääjää ikävän näköisesti useamman kerran poikittaisella selkään ja niskaan. Lukkolainen tästä hermostumaan ja pudottaa hanskat, ottaa kunnon matsiasennon ja ilmeisesti kysyy, että: "Wanna go ?". JyP Ht:n peluri, tunnistaessaan lukkolaisen ei ilmeisesti älyä vastata mitään. Lukon mies kiskaisee sisään muutaman räjähtävän suoran suoraan kupoliin ja JyP Ht:n "urho" kyykistyy ns. kilpikonnasuojaukseen, kyykistyen ja nostaen kädet pään ja niskan suojaksi.

Päätykatsomossa olleet tuttavani lähes vannoivat kuulleensa JyP Ht:n pelurin peräpäästä kurahduksen hänen tunnistaessaan lukkolaisen...
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Derek Boogaard näyttää suomalaisia tappelemisen mallia syksyn '04 treenimatseissa, sanokaa minun sanoneen, pian se on virallista.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikös Boogard ollut jo tänä syksynä tulossa Ässien harjoitusrinkiin mukaan, mutta sitten tuli jotain esteitä? Toivottavasti ne esteet eivät tulleet Ässien taholta. Ensi kauden harjoitusmatsit Lukkoa vastaan saisivat kummasti lisäväriä kun Boogaard esiintyisi patapaidassa. :)
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Viestin lähetti Redcoat
Eikös Boogard ollut jo tänä syksynä tulossa Ässien harjoitusrinkiin mukaan, mutta sitten tuli jotain esteitä? Toivottavasti ne esteet eivät tulleet Ässien taholta. Ensi kauden harjoitusmatsit Lukkoa vastaan saisivat kummasti lisäväriä kun Boogaard esiintyisi patapaidassa. :)

Uskomatonta paskaa, täysin perättömiä huhuja, ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee hei punatakki!!!



liigahistorian kovimman goonin sivut
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Cairns
Uskomatonta paskaa, täysin perättömiä huhuja, ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee hei punatakki!!!
Punatakilla taisi mennä Boogard ja Erskine sekaisin
 

Citizen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, HIFK, HPK
Tappelujen suhteen on aika ihmeteltävää, ettei TPS ole tapellut kuin keskiverrosti koko liigassa. Onhan Turku tilastojen valossa Suomen väkivaltaisin kaupunki asukkaisiin suhteutettuna, ja eikös ne joukkueet ole kaupunkikulttuurin näköisiä?
 

SergeiBautin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Re: Re: Tappelut SM-liigassa 2003-04

Viestin lähetti Citizen
Tappelujen suhteen on aika ihmeteltävää, ettei TPS ole tapellut kuin keskiverrosti koko liigassa. Onhan Turku tilastojen valossa Suomen väkivaltaisin kaupunki asukkaisiin suhteutettuna, ja eikös ne joukkueet ole kaupunkikulttuurin näköisiä?

Taitaa olla urbaani legenda joka elää jokaisen kotikaupungissa. Ainakin Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa puhutaan samaa, mutta että turussa.. ;)
 

axe

Jäsen
Viestin lähetti HN
Ilveksen tappelut SM-liigan runkosarjassa kaudesta 97-98 alkaen:

Oliko Pasi Saarinen vs. Toni Lydman kaudella 96-97 kun puuttui listasta?

Sitten mulla on mielikuva, että Hannu Mattila otti joskus yhteen muistaakseni Harri Lönnbergin kanssa (jälkimmäisen Tappara-aikana), mutta oliko se nyt sitten vaan joku hanska-avokämmenillä läpsyttely? En muista.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Re: Rikosilmoitus

Viestin lähetti Kullervo
Etelä-Saimaassa (http://www.esaimaa.fi/) pohditaan rikosilmoituksen mahdollisuutta jääkiekko-ottelun tappelusta. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että kuka tahansa katsoja voi tehdä sen. Milloin näemme ensimmäisen tapauksen? Toivottavasti Suvi Linden ei käy matseissa.

Suorastaan loistava idea! On se hienoa että meidän verorahoillamme työskentelevät valtion virkamiehet painivat perimmäisten kysymysten äärellä! Näen melkein sieluni silmin ne ahkerat pikku apulaiset toimistoissaan rustaamassa sloganeita "PELASTAKAA LAPSET SUOMEN SM-LIIGASSA REHOTTAVALTA JÄÄKIEKKOVÄKIVALLALTA!" Vanhempainillassa tällainen on kovaa valuuttaa.

Haluaisin mahdollisuuden saada tehdä rikosilmoituksen myös koripallo-otteluissa, koska kiistapallotilanteet saattavat aiheuttaa lapsilleni neurooseja ja traumoja.

Muuten, tämähän on ihan samaa sarjaa liikenneministeriön mietintöjen kanssa. Mielenkiinnolla odotankin, koska Suomessa kaikki 10:n kilometrin ylinopeutta ajavat autoilijat voidaan viedä suoraan keskitysleirille (pedofiilien, narkkareiden ja raiskaajien juostessa kaduilla vapaana).
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
"Oliko Pasi Saarinen vs. Toni Lydman kaudella 96-97 kun puuttui listasta?"

Myös omasta mielestäni oli. Muistan ko. nyrkkeilyn erittäin hyvin, mutta kaudesta en itsekään ole aivan sataprosenttisen varma. Samoin muistelisin Ilveksen voittaneen tuon ottelun, mutta se tuskin kauden osalta juuri asiaa auttaa. Pasuuna otti kuitenkin 1996-97 yhteensä 83 jäähyminuuttia, mikä ei ainakaan tyrmäisi tätä käsitystä.

En tosin muista, mistä Lydmanin ja Saarisen tappelu alkoi. Lopputulos oli kuitenkin melko yksipuolinen mylly. Taisi muuten olla Hautamaa, joka radiohaastattelussa vielä pyöritti puukkoa haavassa lohkaisemalla, että "Lydmanilla kävi onni, ettei Saarinen leiponut sitä tosissaan".


Mikään ei silti vedä vertoja kaikkien aikojen klassisimmalle Arvaja-showlle, joka otti paikan kaudella 1995-96 paikallisottelussa. Koko Kirvesjoukkueen ärsyttäminen hulluuden partaalle, tuomarille filmaaminen, iskujen nöyrä vastaanotto pimahtaneen Laurilan rusikoidessa, seuranneesta ylivoimasta voittomaalin tinttaaminen ja ylipäätään koko ottelussa tehot 2+2. Jatkuvaa ronkkimista, ärsyttämistä, huitomista, mussutusta ja sukeltelua. Sekä hyvässä että pahassa täydellinen roolipelaajan suoritus, vaikka kyseinen "tappelu" kenties off-topic meneekin. Tappara pääsi muuten loppuminuuteilla 4-5-tilantessa pelaamaan vielä 5-3 ylivoimaa, joka päättyi siihen, että kesken ylivoiman pyörityksen täydellisesti pimennyt Jutila alkoi hakata poikittaisella mailalla jäähän pudonnutta Ilves-pelaajaa. Se loppukiristä.

Arvaja muuten takoi kaudella 1996-97 52 tehopistettä. Vertailun vuoksi kaudella 2001-02 runkosarjan voittaneessa Tapparassa ykkösketjun laituri Jani Hassinen sai kokoon 49 tehopistettä. Arvajan kaltaisia "velikultia" ei liigassa ole sen koommin tai sitä ennen juuri nähty, kuten siis sanottua, ei hyvässä eikä pahassa.



Ranger
 

tiikeri

Jäsen
Viestin lähetti HN
Ilveksen tappelut SM-liigan runkosarjassa kaudesta 97-98 alkaen:

Matt Smith vs. Jarkko Glad (JYP)


Tätä nyt ei varmasti tappeluksi voida laskea. Glad ehti kerran lyödä Smithia, ennenkuin tuomarit olivat välissä ja homma kuivui siihen.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti ranger

Mikään ei silti vedä vertoja kaikkien aikojen klassisimmalle Arvaja-showlle, joka otti paikan kaudella 1995-96 paikallisottelussa. Koko Kirvesjoukkueen ärsyttäminen hulluuden partaalle, tuomarille filmaaminen, iskujen nöyrä vastaanotto pimahtaneen Laurilan rusikoidessa, seuranneesta ylivoimasta voittomaalin tinttaaminen ja ylipäätään koko ottelussa tehot 2+2. Jatkuvaa ronkkimista, ärsyttämistä, huitomista, mussutusta ja sukeltelua. Sekä hyvässä että pahassa täydellinen roolipelaajan suoritus, vaikka kyseinen "tappelu" kenties off-topic meneekin.

Kokonaissuorituksen ihailtavuudesta voi olla tietenkin montaa mieltää, mutta niinhän se usein on ns. roolipelaajien kohdalla, että omat rakastaa ja vastustajat vihaa... Myönnetään että Arvajan pelaajantaidoilla hänestä olisi voinut tulla myös "oikea kiekkoilija" - mikä sitten lieneekään syynä, että taso ei pysynyt ylhäällä kovin pitkään?

Mielenkiintoista oli myös em. tapahtumien loppuselvittely likilegendaarisessa "Pakkipari" tv-ohjelmassa: Laurila ja Arvaja istuivat studiossa kiltisti vierekkäin. Haastattelija kysyi, että "mitä tilanteessa oikein tapahtui?" Johon Laurila sanoi jämäkästi Arvajan tehneen "jotain sellaista mitä kiekkopiireissä pidetään erittäin raukkamaisena, ja siitä sitten hermostuin. Mutta nyt me ollaan sovittu asia." Arvaja nyökytteli vieressä, eikä juuri puolustellut itseään Laurilan syytöksiltä...
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
"Mielenkiintoista oli myös em. tapahtumien loppuselvittely likilegendaarisessa "Pakkipari" tv-ohjelmassa: Laurila ja Arvaja istuivat studiossa kiltisti vierekkäin. Haastattelija kysyi, että "mitä tilanteessa oikein tapahtui?" Johon Laurila sanoi jämäkästi Arvajan tehneen "jotain sellaista mitä kiekkopiireissä pidetään erittäin raukkamaisena, ja siitä sitten hermostuin. Mutta nyt me ollaan sovittu asia." Arvaja nyökytteli vieressä, eikä juuri puolustellut itseään Laurilan syytöksiltä..."

Jep, kutakuinkin näinhän siinä kävi.

Yhtä kutkutteleva oli toisen mainion roolipelaajan eli Marko Mäkisen tv-kommentti Raipen kuumenemiseen: "Voisi Raipe kokeneena pelaajana vähän ajatella, sentään lapsia katsomossa", vai miten se nyt meni. Sinnepäin joka tapauksessa. Aika epeli.


Olet oikeassa, ihailulinja sinällään on liioittelua. Arvaja oli joka tapauksessa parhaimmillaan lopputuloksen kannalta loistava roolipelaaja, joka raukkamaistakin raukkamaisempien ja sisäistä koodia vastaan olevien temppujensa lisäksi teki valtavan määrän todella upeita maaleja ja hirvittäviä räkäosumia. Toisaalta hän huippukausillaan voitti melkein kaikki kaksinkamppailut (=tuli kiekon kanssa ulos kulmasta keinolla millä hyvänsä) ja keräsi erittäin paljon syöttöpisteitä, mitkä seikat olivat omiaan lisäämään miehen ärsytysvaikutusta, koska kaiken vittumaisuuden lisäksi hän ratkaisi otteluita henkilökohtaisella panoksellaan illasta toiseen. Yksityiskohtana on pakko mainita vielä eräs upeimmista esitöistä, jonka olen liigassa koskaan nähnyt. Viimeksi mainitussa Arvaja höpötti kauden 1998-99 paikallisottelussa Jutilan ja veskarin aivan kuutamolle jalkojen välistä taaksepäin suunnatulla syötöllä, ja ketjukaveri pääsi tuikkaamaan kiekon kaikessa rauhassa tyhjään pööriin. Eipä muuten kerrottuna kuulosta läheskään yhtä hyvältä. Jokainen tilanteen nähnyt yhtynee käsitykseen. Se oli taidetta, sano.

Tämän yltiönegatiivispositiivisen ja poikkeuksellisen pelaajan ura huipulla loppuikin sitten Jokereihin siirtymiseen. Jää ikuiseksi arvoitukseksi, mitä hän olisi saanut aikaan Ilveksen 1990-luvun fantastisinta jääkiekkoa esittäneessä joukkueessa kaudella 1997-98.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Muisto vuosien takaa

Kun täällä noita vanhoja tappeluita muistellaan, niin sallitaan kai tälläiselle vanhuksellekin yksi muistelo, vaikka ei ilmeisesti aivan tähän ketjuun kuuluisikaan.


Tuossa -70 luvun puolivälin jälkeen oli Lappeenrannan Kisapuistossa 1-divisoonan ottelu Saipa- Kiekko-67 Turusta. Jo ensimmäisessä erässä peli oli melko kuumaa, mutta varsinaisesti peli repesi toisessa erässä, kun toisen maalin edessä alkoi kahakka, molempien joukkueiden kaikki pelaajat vaihtoaitioista syöksyivät mukaan kahakkaan ja yli puolen kentän alueella oli nyrkkeileviä, tai painivia pareja. Saipassa pelasi siihen aikaan Pyysalo niminen puolustaja, joka oli lähes Ville Immosen kokoinen, mutta vielä kiltimpi luonteeltaan. Pyysalon katsellessa ihmeissään tappelua ympärillään, otti yksi Turkulaispelaaja tämän kohteekseen, mennen nyrkit heiluen Pyysaloa kohti. Kun Turkulainen sitten hyökkäsi, paukautti Pyysalo lähes nyrkkeilyn oppikirjamaisen suoran ns. vastapalloon kaverin naamaan, kypärä lensi ja mies putosi suoraan selälleen jäähän jääden siihen makaamaan, nousi kyllä hetken kuluttua ylös ja luisteli vaihtoaitioon taakseen katsomatta. Pikku hiljaa koko kahakka laantui ja alkoi jäähyjen jako, joita kyllä tulikin melko liuta.
Mutta arvatkaapa kuka oli se tyrmätty pelaaja?
Miehen nimi oli Jukka Koivu, vaikuttanee SM-liigassa tälläkin hetkellä.
Mainittakoon vielä, että Pyysalolla oli hanskat koko ajan kädessä, joten mitään pahempaa vammaa Koivulle ei aiheutunut, ainoastaan henkinen vamma saattoi olla melkoinen nolosti loppuneen tappelun vuoksi.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Viestin lähetti korkki
Punatakilla taisi mennä Boogard ja Erskine sekaisin

Ehkä niinkin, mutta Boogaardistakin meillä oli pieniä virityksiä jotka nyt toivottavasti toteutunevat ensi kesänä, ei tämä enää mikään salaisuus ole.

Erskine tosiaan loukkaantui ennen leiriä, harmi, olin varautunut mukavaan haastattelusessioon.
 

Q

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC (kutsuttu kunniajäsen)
Viestin lähetti ranger
"Oliko Pasi Saarinen vs. Toni Lydman kaudella 96-97 kun puuttui listasta?"

En tosin muista, mistä Lydmanin ja Saarisen tappelu alkoi. Lopputulos oli kuitenkin melko yksipuolinen mylly. Taisi muuten olla Hautamaa, joka radiohaastattelussa vielä pyöritti puukkoa haavassa lohkaisemalla, että "Lydmanilla kävi onni, ettei Saarinen leiponut sitä tosissaan".


Ilveksen mies taitaa katsella tilanteita kelta-vihreiden lasien takaa. Lydman on yksi Suomen viime vuosien kovimmista ja reiluimmista puolustajista. Tästä kertoo jotain jo ura Calgaryssa. Suomen uralta Lydmannilta muistuu mieleen nyrkkitalkoista mm. Ilveksen Mattilan yksipuolinen höykytys sekä HIFK:n ajoilta Frankfurtin peli. Frankfurtia vastaan Lydman laittoi vierasjoukkueen kovanaaman Charbonneaun tyylikkäästi järjestykseen. Ihmettelen, ettei Lydman-Mattila episodi ollut esillä.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Q

"Ilveksen mies taitaa katsella tilanteita kelta-vihreiden lasien takaa."

Ei pidä paikkaansa. Tämä nimenomainen Saarinen vs. Lydman -tilanne meni esittämälläni tavalla.

Lydmanin uran muihin otteisiin en ottanut kantaa, eivätkä ne asiaan liitykään. Sitä paitsi Lydman oli tuolloin vasta parikymppinen kloppi, niin kuin oli muuten Saarinenkin. Molemmat ovat nimittäin syntyneet vuonna 1977.



Ranger
 

Q

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC (kutsuttu kunniajäsen)
Miten HN kommentoi Lydman-Mattila kohtaamista ? Vai eikö HN ole seurannut tamperelaista jääkiekkoa ?
 

Vesku

Jäsen
Re: Re: Re: Ketju ylös uuden tappelun kunniaksi

Viestin lähetti Espoon Siniset
Tässä pikaista muistelua K-Espoon/Bluesin tappeluista liigassa (saattaa sisältää vääriä tietojakin):
K-Espoo vs. TPS 1996-97
- Haakana, Tiainen, Hirvonen vs. Skopintsev, Lehtonen, Sundblad
Robert Salo vs. Santeri Heiskanen 1997-98
Heiskasen haastoi Salon, josta ei ollut vastusta ottelun jo ratkettua, molemmille OR.

Espoossa käytiin kaudella 1996-97 yksi merkittävä tappelu, kun Nils Ekman ja Pertti Lehtonen panivat tapellen. Pepe tiputti kypäränsä, Ekman sen sijaan taisi pitää kypäränsä päässä. TV:stä tulleen pätkän perusteella Ekman otti pistevoiton, mutta Pepe saa myötätuntoni rehellisestä ja raivokkaasta tappelutyylistään. "Nähtiinpähän kerrankin se päivä, kun Pepe Lehtonen hermostui", kommentoi tappelua Jari "Skandaalinkäryä" Porttila.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Re: Ketju ylös uuden tappelun kunniaksi

Viestin lähetti Vesku
Espoossa käytiin kaudella 1996-97 yksi merkittävä tappelu, kun Nils Ekman ja Pertti Lehtonen panivat tapellen. Pepe tiputti kypäränsä, Ekman sen sijaan taisi pitää kypäränsä päässä. TV:stä tulleen pätkän perusteella Ekman otti pistevoiton, mutta Pepe saa myötätuntoni rehellisestä ja raivokkaasta tappelutyylistään. "Nähtiinpähän kerrankin se päivä, kun Pepe Lehtonen hermostui", kommentoi tappelua Jari "Skandaalinkäryä" Porttila.

Tuosta oli tappelu kaukana ja edes vitsillä ei saada tästä legendan hakkaamisesta tappelua. Nuorempana Pepe olikin kovempi pelimies, mutta Ekman teki todellakin virheen aloittaessaan Pepeä vastaan. Siihen aikaan meillä tosin oli kuittivihko toiminnassa ja seuraavassa(?) kohtaamisessa ekmania haki muistaakseni Laaksonen, Sihvonen ja Karalahti, joka pääsi sitten höykyttämään Ekmania. Oi niitä aikoja.
 
Lienenkö väärässä, mutta itsellä on sellainen mielikuva, että tappelut liigassa ovat aikalailla vähentyneet tällä kaudella.

Ainakaan mediassa ei ole nostettu esille oikeastaan kun tuo Valtonen- Hana matsi, lähinnä sen takia kun Hanan silmäkulma aukesi ja tilanne näytti pahemmalta kuin mitä se todellisuudessa oli.

Taas vastaavasti mitä pelejä on katsonut livenä ja TV:stä niin pelitilanteiden jälkeinen tökkiminen ja hanskalla naamaan hierominen on taas valtavan yleistä- varsinkin maalin edessä.

Itse kyllä katsoisin mieluimmin yhden kunnon tappelun per peli kuin sitä tönimistä ja kasvojen pyyhkimistä..
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pesonen - Schneider

Jokerit-TPS 2.1.2003

Jussi Pesonen & David Schneider molemmille 25min.

Ensimmäinen tekstiviesti paikan päältä: "Pessi hakkasi Schneiderin."

Jäämme odottamaan raportteja.

-TommyT-
 

Ahwenlampi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pesonen? Schneiderin? Siis SE Pesonen? Muutama kausi sitten Jypissä pelatessaan mies tuli "kuuluisaksi" saatuaan kolmessa peräkkäisessä pelissä kuokkaansa. Ainakin VP Kautonen taisi olla yksi silloinen tappelupukari. Mutta sulka hattuun... tai kypärään, jos Pesonen on tosiaan ollut antavana osapuolena.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Radiossa sanottiin että Pesonen pääsi niskan päälle lähinnä isomman kokonsa ansiosta. Muuten oli kuulemma semmoinen tilanne että molemmat olivat ikäänkuin valmistautuneet hanskaukseen, sen verran liukkaasti kintaat tippuivat.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Pesonen yllätti ainakin minut täydellisesti hienolla tappelullaan. Videoita on näemmä katsottu, sen verran tyylikkäästi lähti oikeaoppinen isku.

Matsi jäi turhan lyhyeksi kanukin tiputtua noin kolmannesta iskusta.

(Tämä kaikki yhden kerran nähtynä. Areenan jumbo-pojat onnistuivat ryssimään hidastuksen, ts. sitä ei nähty.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös