Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sveitsin pääsarja – National League

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana HN, 01.09.2005 klo 07.19.

 1. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Urheilukanava näyttää pelejä 16.9. lähtien.
   
 2. Valtteri Jäsen

  Rintasen Kimmo on ollut hurjassa vireessä Sveitsin liigassa.. vain viisi matsia pelattu ja Rintasen tehot ovat jo 7+3=10. Rintasen ketjun sentterinä pelaava Santala on ollut myöskin tehokas, tehoin 1+7=8. Rintanen on pistepörssin ykkönen ja Santala nelonen. Toisena on Martin Kariya.
   
 3. Nakkikastike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
  Lainaus:
  Nostetaanpas ketjua ja muistutetaan kaikille aiheesta kiinnostuneille että Sveitsin liiga alkaa pyörimään jälleen tänään Urheilukanavalla. Laadukkaan selostuksen otteluista tarjoaa tuttuun tapaan Pentti 'Linkku' Lindegren klo 20.40 alkaen.

  Kauden ensimmäisessä Urheilukanavan lähetyksessä kohtaavat Servette ja EV Zug. Servette on tällä hetkellä sarjassa sijalla kahdeksan. Se on kerännyt kolmesta ottelusta viisi pistettä, kun taas Sheddenin ja Immosen luotsaama Zug on kahdentoista joukkueen sarjassa vasta kymmenentenä (4 peliä, 4 pistettä).

  Suomalaisväriä Servetten paidassa edustaa Tony Salmelainen joka on viimeistellyt kaksi maalia kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

  Vierasjokkue Zugissa pelaavat mm. SM-Liigastakin tutut kanukit Dale McTavish ja Josh Holden.

  Sveitsin liigan ennakkokatsaus on nähtävillä tänään klo 17.15 Urheilukanavalla jossa vierailee Zürichin maalivahtivalmentaja Jukka Ropponen.
   
 4. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mistä toi Pentti matsia selostaa? Jos en pitäisi sitä epätodennäköisenä vaihtoehtona niin äänestä voisi päätellä että mies on paikan päällä Genevessä.
   
 5. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Shedden ja Zug

  Servette-Zug 4-1. Zugilla nyt viidestä ottelusta neljä tappiota. Sheddenin pelisysteemi oli tämän illan pelissä täysin hukassa. Sitä ei voi enää nimittää edes fiasko-kiekoksi, jolla sentään Shedden vei HIFK:n kohtuulliseen menestykseen. Shedden on tällä hetkellä täysin hukassa pelikirja-asioissa, koska pelistä ei erotu edes fiasko-kiekon pitkiä syöttöjä hyökkäyssiniviivalle.

  Zugin ja Sheddenin ahdinkoa kuvaa se, kun Shedden ajettiin ulos pelaaja-aitiosta pelin toisessa erässä.

  Edit: Sheddenin organisoimattoman tsemppijääkiekon ongelmat korostuivat Sveitsissä käytössä olevassa isossa kaukalossa. Shedden jatkaa Suomessa tutuilla linjoilla, kun hän haukkui parin hävityn ottelun jälkeen pelaajansa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2008 klo 07.35
 6. Nakkikastike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
  Lainaus:
  Eikä joukkueen ahdinkoa helpota yhtään se että Dale McTavish on pitkään poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2008 klo 23.41
 7. Rocket Richard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New Jersey Devils
  Olipahan erikoisen näköstä peliä. Kolmannen erän kerkesin tuosta katella ja näkyhän tuossa selvästi tasoero esimerksi SM-liigaan aivan selvästi.

  Ainakin vauhtia löytyy kotimaisista kaukaloista Sveitsin vastaavaa enemmän. Salmelaisenkin sieltä bongasin, mutta eipä tuo ainakaan tuossa kolmannessa erässä mitenkään erikoisemmin erottunut.

  Mielinkiintoista kuitenkin seurata muidenkin euroopan sarjan tapahtumia, joten enköhän palaa kanavalle taas ensi tiistaina.
   
 8. Nummelin Jäsen

  Kuinkahan lähellä Sheddenin lähtölaskenta on mahtanut olla mutta nyt ainakin sai luultavasti jatkoaikaa eilisen vierasvoiton myötä kun voitti Luganon 3-2.Sijoitus kuitenkin edelleen playoff viivan alapuolella yhdeksäntenä.Tänään on mahdollisuus lisäpisteisiin kun kotiottelussa on vastassa vaisusti aloittanut Ambri.
   
 9. Nakkikastike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
  Lainaus:
  Eipä tuo Zugin taival kovinkaan ruusuisesti jatkunut vaan Ambri kävi hakemassa pisteet 2-4 vierasvoitolla. Zug on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, takanaan vain surkeasti kautensa aloittanut Rapperswil joka ei ole voittanut ainoatakaan seitsemästä pelaamastaan ottelusta.
   
 10. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onko nyt niin, että Sheddenillä ei ole heittää mitään superyksilöitä tai superkenttää kaukaloon ja sanoa, että "do something...fuck!" ?
  Toki pahin virhe, minkä Zug voi tehdä, olisi potkia DS ja nostaa Immonen ykköseksi.
   
 11. Nummelin Jäsen

  Lainaus:
  Ei jatkunut,ei.Mutta jotain on Sheddenin keksittävä mikäli haluaa säilyttää työpaikkansa.Tamminen on joskus todennut että Sveitsissä tehdään hyvinkin nopeita päätöksiä valmentajan vaihdoksissa kun pelit ei kulje.Tamillahan on jopa omakohtaisia kokemuksia asiasta.
   
 12. -RVL- Jäsen

  Täytyy kysyä seuraavaa. Voisikohan jostain katsella Sveitsin pääsarjan tilastoja, vaikka kausittain ja myös koko liigan historian ajalta?

  Ja toiseksi, löytyykö Sveitsin pääsarjajoukkueiden hallien katoista paljonkin pelaajien paitoja? Voisiko olla kuinka mahdollista, että Nummelinin paita joskus jäädytettäisiin Luganossa, Rintasen Klotenin hallissa ja Sulanderin Zürichissa?
   
 13. Old Ray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Kärpät, Barça
  Lainaus:
  Täälläpä niitä on muutamalta kaudelta. Muutenkin sivusto näyttäisi pätevältä...
   
 14. Nummelin Jäsen

  Zugin ja Sheddenin piina tuntuu vain pahenevan ainakin eilisen ottelun perusteella.Langnau kävi kylässä ja antoi oikein kunnon selkäsaunan Zugille , 6-0.Peli taisi käytännössä olla ohi alle minuutissa kun vierasjoukkue johti 2-0 56 sekunnin pelaamisen jälkeen.McTavish puuttui edelleen Zugin kokoonpanosta.Kohta voi odottaa jotain tapahtuvan valmennusportaassa.
   
 15. grace Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CBJ
  Lainaus:
  13 peliä ja 16 pistettä kasassa Zugilla, sijoitus yhdeksäs 12 joukkueen sarjassa. Yhtä Zugin peliä seurasin Urheilukanavalta ja kieltämättä hymyilytti, kun Shedden poistettiin vaihtoaitiosta ja Wade otti ohjat käsiinsä.
   
 16. Kynä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Nostetaanpa tätäkin ketjua vähän ylöspäin, ettei suorastaan kakkossivulle asti valahda. Petu Nummelin oli aika liekeissä Luganon tämänpäiväisessä 7-2-voitossa sarjakärki Zürichiä vastaan, Numpan tehosaldoksi kirjattiin nimittäin 1+5! Patrick Thoresen tehoili lukemat 3+1 ja nyt ko. kaksi pelimiestä jakavat Sveitsin liigan pistepörssin kärkipaikan.
   
 17. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Numppa oli kyllä kohtuu lapanen eilisessä Davos-matsissa... Jätkä on periaatteessa puolustaja, mutta ei tee koko pelin aikana yhtään puolustusorientoitunutta tekoa;-) Pelaa jumaliste kuin Litmanen Ajaxin kymppipaikalla!!
   
 18. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Urheilukanavalla päättyi ottelu Kloten-EV Zug 4-2 Klotenin voittoon. Kimmo Rintasen ja Tommi Santalan Kloten aiheutti neljännen perättäisen tappion Doug Sheddenin ja Valtteri Immosen kipparoimalle EV Zugille. EV Zug on sarjassa nyt toiseksi viimeisenä samalla pistemäärällä sarjan viimeisen kanssa. Mikäli EV Zugin pelit jatkuvat mollivoittoisesti, niin yksi Sveitsin liigan päävalmentaja paikka auennee vapaiden valmentajien (Suomessa Summanen, Toivola, Jortikka) haettavaksi.
   
 19. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Ihmettelen suuresti jos sveitsiläiset harkitsisivat suomalaisvalmentajaa Sheddenin seuraajaksi, joka sentään valittiin vuoden valmentajaksi Suomessa.
   
 20. Kummeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Washington Capitals
  Huikeita pisteitä näköjään äijät iskee Luganossa. Paras pistemies; Patrick Thoresen on iskenyt 22:ssa pelissä tehot 13+23=36 ja toiseksi paras on Petteri Nummelin tehoilla 11+24=35. On se vaan kova jätkä.
   
 21. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  FST5 oli auki tuossa taustalla ja olin kuulevinani, että Niinimaa pelaa lopun kaudesta Tigersin (?) riveissä. Kuulinkohan näkyjä?
   
 22. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 23. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  MTV3 uutinen siirrosta

  Kuulit ihan oikein, mutta kyseessä on ainakin aluksi vain loppuvuoden kattava sopimus.

  Ps. Niinimaa ei suinkaan paikkaa Cory vaan Curtis Murphya.
   
 24. -RVL- Jäsen

  Suomalaisittain tuttuun tyyliin mennyt kausi Sveitsissä hienosti. Pistepörssin kärjestä löytyy Kimmo Rintanen ja Petteri Nummelin viidenneltä sijalta.

  Kimmo Rintanen Kloten Flyers 33 21 29 50
  Patrick Thoresen HC Lugano 31 16 29 45
  Juraj Kolnik Genève 31 16 29 45
  Stacy Roest Lakers 31 13 31 44
  Petteri Nummelin HC Lugano 31 15 28 43
  Martin Kariya SCL Tigers 33 10 31 41
  Ryan Gardner ZSC Lions 33 18 20 38
  Simon Gamache SC Bern 31 11 26 37

  Rintasen edustama Kloten myös johtaa sarjaa. En tiedä oikeastaan mitään ko. liigasta, mutta Rintanen on varmaankin noussut Klotenissa fanien suureksi suosiksi (Caloun, Machulda, Janecky...) Hurjaa jälkeä kaudesta toiseen ja jos kuluva kausi toisi vielä mestaruuden Rintaselle. Harmi vaan, että kaveri ei ole maajoukkuessa ollut mukana enää useampaan vuoteen, en tiedä miksi ei Leijonapaita houkuta, mutta vielä olisi kiva nähdä Rintanen maajoukkuepeleissä.

  Juuri nyt Urheilukanavalla menossa Genève-ZSC -ottelu. Kahden erän jälkeen Servette johtaa komeasti 7-0. Salmelainen tehnyt kaksi maalia ja Sulander luisteli toisen erän puolivälissä vaihtoaitioon.