Suomi-Puola 29.04.2002

  • 16 013
  • 119

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Eikös Ifk-fanit yleensä kannusta kanukkeja Suomi-Kanada matseissa, koska se on sitä ameriikan meininkiä:D
Let`s play hockey!
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Jhag, eikä Kanadaakaan kannata apinoida. Kiekolla on joka maassa omat erityispiirteensä. Onhan jalkapallokin Englannista lähtöisin, mutta eipä niitten pelityyliä paljoa ole aikoihin matkittu. Pikemminkin Briteissäkin on ymmärretty uusien tuulien perään ja peli on yhä enemmän "taitofutista".

Taitaa samaa olla vähän kiekossakin. Joskus käy niin, että liian sokea tuijotus omaan lajikulttuuriin sokaistaa näkemästä uusia tuulia ja siten tipauttaa menestystä joksikin aikaa. Ei jenkit ja kanukit pysty enää pelkillä puujalkaisilla/-kätisillä pelaajilla eurooppalaisia voittamaan. Mutta joka tapauksessa on ihan hyvä, että NHL säilyttää perinteitä.

Ihan turha siis itkeä joidenkin tappelujen yms. perään Euroopassa, jossa ne eivät ole koskaan olleet kiekkokultuurissa hyväksyttyjä.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Njoo. Minusta Oliwan niitti Niinimaahan oli kohtalaisen törkeä. Tosin Niinimaahan ajoi itse täsmälleen samalla lailla selästä puolalaista Suomen siniviivan kohdalla, mutta mitäpä näistä. Ojaseen ajettu oli selvä kakkosen paikka. Jokiseen samoin. Tyhmää peliä, mutta Mertarannan selostuksessa jotain legendaarista.

Mertaranta on paska puusilmä ja siksi suomalaiset hänestä pitävät. Niin yksinkertaista se on. Kukas se puolalainen muuten oli, joka törkeästi kaatoi Jokisen "täydessä vauhdissa" maalintekopaikassa ja miehet sitten liukuivat päin maalia? Täyttä paskaa Antero! Jos suomalaispakki kaataa tänään Satanin samassa paikassa, samalla lailla saa hän Mertarannalta ja Tammiselta isot kehut.

Oliwan tapauksessa Mertaranta oli päättänyt, että tämä ei osaa pelata ja tilaisuuden tullen alkoi oman paskanpuhumisensa. Ja puhui ja puhui ja puhui. Ja Suomi tykkää. Sama juttu kaikissa Kanadan peleissä.

Eikö ketään tosiaan vituta, että varsin puhtaasi pelannut Puola sai koko matsin ajan haukkuja? Eikö ketään vituta, että Puola on nyt suomalaisten mielestä sikajoukkue, kun he yrittivät pelata suomalaisten kanssa sen sijaan, että olisivat antaneet mailojen laulaa Ukrainan tapaan? Eikö ketään vituta, että Mertaranta ei ymmärrä hevonvittua taklaamisesta, eikä mailan käytön vaarallisuudesta. Aina kun suomalaiset haastetaan jossain pelissä taklaamalla alkaa Anteron "Oi oi oi, kun nyt vain ei ... kun tästä pelistä selvittäisiin ilman haavereita ... tätähän tämä aina on kun ... turhautuminen (uuh, muuten)" Ja muu skeida? Ensin maristaan, että pikkumaat eivät edes yritä pelata, ja sitten kun joku pikkumaa pelaa ja on kunnolla mukana skaboissa muutenkin kuin yrittäen prosenttikiekolla välttää aika ilmeisesti uhkaavan putoamisen, rupeaa suuren ja mahtavan Suomen kiekkoselostaja hurskaana haukkumaan. Älkää pojat, älkää! Suomella on tärkeitä pelejä edessä ja te olette vain pellejä joiden ainoa tarkoitus kentällä on väistellä, ettei vain ketään taklata ja suomalaiset saavat paljon tehopisteitä. Anteroo! Koko jääkiekkoa seuraavan Maailman Suomen ulkopuolisen väestön (ei iso) puolesta: Haista paska!

Oliwan taklaus Niinimaan selkään oli törkeä ja hyvinkin 2+2 arvoinen. Kenties enemmänkin. Ojaseen nasahtanut niitti oli päivänselvä kyynärpäätaklaus. Jokisen tööttäämisestä en nähnyt hidastusta, mutta näytti tulevan selkään sekin ja poikittaisella mailalla. Taas kakkonen. Hemmetin tyhmää peliä Oliwalta. MUTTA. Oliwa on iso pelaaja, ja yritti auttaa joukkuettaan, johon joku muu on hänet valinnut niinkuin osasi. Mokia tuli ja joukkue kärsi reilusti enemmän kuin hyötyi. Sellainen legendaarinen sikailu, jota Antero hehkutti tehokkaana peliaikana minuuttikaupalla? Höpönlöpön.

No ansaitsiko Oliwa olla suuren kiekkogurun, Anteron silmätikkuna ennen kiekon tippumista? Kaveri antoi kiltisti lepposan ja onnistuneen haastattelun YLE:lle ennen matsia. Hän on tullut auttamaan (joku muu hänet valitsi, kenties päävalmentaja) Puolaa ilman mitään menestymisen mahdollisuutta jääkiekon MM-kisoihin, eikä lähtenyt biitsille. Voi olla, että Suomessa on varaa valita ja jättää Helenius kesälomalle, Puolassa kenties ei niinkään. MM-Kisojen arvostus siinä kiekkokulttuurissa, jossa hän vaikuttaa on 0.2. Jos muidenkin pikkumaiden NHL-miehet tulisivat kisoihin samalla antaumuksella, olisivat kisat paljon paremmat. Paljon. Ja tällaista kaveria Mertaranta odotti vain pääsevänsä haukkumaan. Mertaranta, joka itse ymmärtää jääkiekosta vähän siitä mitä kiekon välittömässä läheisyydessä tapahtuu ja muuten on aivan pihalla.

Oliwa nyt ei kummoinen kiekollinen mies Suomen tasoon nähden ole. Pisti kuitenkin kaksi kertaa kiekon alle 10 senttiä ohi ja kolmannella kerralla olikin jo todella lähellä. Seisoskeli myös kolme kertaa sekuntikaupalla Suomen maalilla aivan yksin kun pakit (Karalahti ja Nummelin x2, jos oikein näin) joiden olisi siinä pitänyt olla, huomasivatkin, että heitä tarvittiin yksin seisoskelemassa juuri silloin maalin takana. Vaikka kiekko oli Puolalla.

En puolustele Oliwan taklausta Niinimaahan, mutta sen sijaan arvostelen Mertarannan asenteellista paskanjauhantaa. Se on ihan ookoo, kun se kohdistuu suomalaisten hehkuttamiseen, mutta silloin kun muiden haukkuminen menee överiksi, eikä se ole harvinaista, se on todella, todella alhaista paskapuhetta. Häpeä, Antsa.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mertaranta on tunnelman ja jännityksen luojana aivan toiselta planeetalta kuin esim. Bubin monotoninen latteuksienvirta. Tosin kriketti-selostajana Bubi voisi olla toimiva ratkaisu, kolmen päivän ottelussa ei voi olla jatkuvassa kliimaksissa.

Mertaranta tuntuu aidosti jännittävän pelejä tai ainakin välittää sen käsityksen, eli tuntuu olevan aidosti sydämellään mukana pelissä. Jostain Hannu-Pekasta näkee täsmälleen että siinä on leipäpappi feikkaamassa orgasmeja aivan mekaanisesti.

Eli Mertaranta on taiteelliselta vaikutelmaltaan täysin omassa luokassaan. Sitten on vaan ne tekniset pisteet... Itseäni häiritsee ne välittömät tuomiot tilanteesta, jotka usein on täyttä hölynpölyä. No, selostajalla ei ole aikaa katsella hidastuksia jälkikäteen, mutta kun tämän tietää niin voisi kommentoida tapahtumia vähän nöyremmin. Esim. joku pelaaja ei välttämättä pelaa huolimattomasti kun ei tajua olla juuri siinä paikassa minne vastustajasta täysin satunnaisesti kimpoava kiekko menee. Jne. jne.

Kannatan täydestä sydämestä ajatusta vierellä kommentoivasta asiantuntijasta. Ilmeisesti Mertaranta on vaan sellaisessa tähden asemassa että voi sanella ehtonsa - muuta selitystä tähän nykyiseen tilanteeseen en pysty kuvittelemaan.

Se miksi jääkiekko on NHL:ssä kehittynyt on NHL:n - ja jääkiekon - ongelma. Se että asiat ovat jollakin tavoilla, ei tarkoita sitä että ne pitäisi hyväksyä. Nyrkkitappelut ovat siellä asiantuntemattoman yleisön kosiskelua, itse oon sitä mieltä että pelkkä laji itsessään on kilpailukykyinen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En epäile yhtään Oliwan hyödyllisyyttä NHL:ssä

Mutta en edelleenkään ymmärrä mitä mies tekee MM-kisoissa. Varsinkin jos otteet ovat tuon eilisen tapaisia niin se hyötykin omalle joukkueelle on minimaalinen. Mitä siitä jos suomalaiset pelasivat silmät selässä silloin kun Oliwa myöhästyneine taklauksineen sattui kentälle samaan aikaan, Suomi teki puolivaloilla pelaten siltikin 8 maalia ja ei päästänyt taaskaan yhtään omiin. Oliwan pelityyli ei kuulu MM-kisoihin on hän sitten tuolla rapakon takana kuinka kova tahansa.

Sinällään Oliwan puolustukseksi voidaan sanoa että hän sentään haki taklauksillaan Suomen joukkueen isoimmasta päästä olevia pelaajia, Jokisen, Ojasen ja Niinimaan ollessa kohteina.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti mjr
Nyrkkitappelut ovat siellä asiantuntemattoman yleisön kosiskelua, itse oon sitä mieltä että pelkkä laji itsessään on kilpailukykyinen.
Tuo ei pidä paikkaansa ja on itseasiassa Euroopassa keksitty emävale. Tappeluiden karsimista on yritetty amerikkalaisten, asiantuntemattomien fanien mieliksi, amerikkalaisten toimesta ja amerikkalaisten tuella. Kanadalaisten kiekkokaupunkien yleisö pistää vastaan. Voidaan perustellusti väittää, että tappelut on säilytetty nimenomaan Maailman asiantuntevinta kiekkoyleisöä varten - Montrealia, Torontoa jne. En tässä väitä, että ratkaisu on oikea, korjaan vain asiavirheen, joka toistetaan todella usein suomalaisessa keskustelussa: Kiekkotappeluja ei käydä asiantuntemattoman yleisön mieliksi. Sen sijaan maalien suurentamista ja sen sellaista on suunniteltu heidän mielikseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
re: Muksu

No, sitten mennään jo filosofiselle puolelle. Eli näitä tappeluita puolustavat "asiantuntevat" fanit näkevät lajiin kuuluvan asian joka minusta siihen ei kuulu.

En väitä tietäväni miten tappelut tulivat mukaan NHL-jääkiekkoon, vaikuttaisi vain aika todennäköiseltä että ne tulivat mukaan totaalisesti kapitalismin ehdoilla toimivassa ammattilaissarjassa yleisön ehdoilla - vähintäänkin ne pysyivät siinä tämän takia. On hyvä jos nyt sitten markkinat satunnaisuudessaan vievät urheilulajia pois tästä. Tosin siitähän ei ikinä ole varmuutta minne mennään kun raha ratkaisee kokonaan - toivottavasti WWF ei ole kohtalona.

Ehkä NHL:n vastenmieliset piirteet tosiaankin liittyvät siihen että se syntyi täysin puhtaasti ilman amatööriurheilun idealistisia lähtökohtia. Eli jotain urheilua urheilun vuoksi, taidon ja kunnon esittämiseksi ja parantamiseksi. Urheilijoista on tullut kauppatavaraa ja joukkueista rahantekokoneita. Tämä kehitys alkoi Pohjois-Amerikasta.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
mjr, juuh. Tuolla NHL-puolella on näitä tapella vai eitapella -ketjuja. Halusin vain korjata tuon jatkuvasti esitetyn väitteen, että tappeleminen NHL:ssä olisi nimenomaan asiantuntemattomien fanien mielistelyä, koska asia todellisuudessa siellä on jokseenkin toisinpäin. Kanadalaiset ja vanhojen joukkueiden fanit Yhdysvalloissa ovat ne, jotka haluavat tappelut säilyttää. Toisaalta nimenomaan fanipohjan laajentamisen vuoksi niitä haluttaisiin karsia, eli uusien fanien mieliksi. Tappelemisesta NHL:ssä sinällään kannattaa keskustella NHL-palstalla.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Oliwa on omassa roolissaan Puolan tapaiselle joukkueelle erittäin tärkeä pelimies. A-sarjaan noussut joukkue, jonka kirkkain tähti (Czerkawski) pelaa vielä NHL:ssä pudotuspelejä olisi aika hentoinen joukkue, ellei siellä olisi mukana päälle 100 kg täyttä voimaa. Oliwa tuo mukanaan pelotetta, taitoa ei häneltä löydy. Vaikka eilisessä pelissä kyllä paikoin näytti, että kyllä se kiekko ihan hyvin Oliwan lavassa pysyi verrattuna muihin Puolan pelaajiin. Tärkeä lenkki Puolalle.

Itse peli oli kunnon maalintekoharjoitusta. Kapasen ketju oli omassa elementissään ja sai Pärä kypärätempunkin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kunnon pelejä. Tänään kaatuu Slovakia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Thanks, Muksu. Meikäläinen katsoo loppukisat ilman Mertsiä, volume pois. Mies on seonnut omaan legendaarisuuteensa. Kun Suomi vei -95 MM-kultaa, oli se sen luokan leijumista koko kansalta, että Mertarannan kebab-kioskit sun muut menivät siinä oheisviihteenä. Nyt se ei enää ole hauskaa.

Te, jotka olette tyytyväisiä Mertarantaan. Seuratkaa, kun mahdollista, mitä tahansa BBC:n lähetystä tai vaikka Eurosporttia. Tai jopa Ruotsin tv:tä - sitä, mitä täälläkin näkyy ja josta minä (HIFK-stadi-hurri-väkivalta-juntti kun olen) selostukset aina otan jos mahdollista. Nämä muualla äänessä olevat selostajat & kommentoijat ovat lähes poikkeuksetta tehneet kunnon taustatyön, ovat selvillä lajista yleensäkin ja lisäksi selostajan parina on kommentaattori. Esimerkiksi se Tukholman tennisskaba, missä Jarkko Nieminen pelasi loppuottelussa, oli kuin toiselta planeetalta SVT:n kautta. Suomessa tapahtumaa "isännöi" Voitto Liukkonen paperinmakuisine jaaritteluineen. Ja Voitto Liukkonenkin on Mertarantaa 100 kertaa parempi ihan selostajana. Vaikka fiilis onkin kuin marttakerhon kevätjuhlassa.

Puola on isokokoinen ei-taitava joukkue, joka pelasi komeaa taklauspeliä. Oliwa teki sen, mitä Puolan valmentaja halusi. Jos Oliwan pelityyli ei olisi miellyttänyt valmentajaa, olisi mies istunut filtissä jo ensijäähynsä jälkeen. Kun Jarkko Ruutu toimitti ikimuistoisella tavalla kolme tsekkiä ulos kaukalosta -98 kisoista, oli tämä Suomen Oliwa suuri taistelija, tärkeä roolipelaaja ja vaikka mitä. Nyt samat puusilmät näkevät Oliwan kuolaa valuvana psykopaattina. Hyi helvetti. Täydellinen pahvipää.

Futista ja jääkiekkoa on kornia vertailla missään suhteessa. Aivan typerää. Futis on maailman ykköslaji. Luonnollisesti peli on kehittynyt kaikilla mantereilla moneen suuntaan sen jälkeen, kun se Englannista levisi. Mutta hyvin on Englantikin säilyttänyt asemansa.

Lätkää pelataan seitsemässä maassa vakavissaan. Ja Kanada ynnä NHL ovat lajin KIISTATON kehto. Jos se NHL on niin paska paikka ja ikävän väkivaltainen, niin miksi jokainen pikku kimmorintanen sinne silti haluaa? Ai siksikö, että siellä maksetaan parasta palkkaa. Voi olla. Mutta miksi siellä maksetaan parasta palkkaa? Siksi, että siellä ovat töissä maailman parhaimmat jääkiekkoilijat.

Minulla on idea! Formula ykköset ovat mielestäni vastenmielistä paskaa. Kehitän oman, luontoa säästävän polkuautoversion ja menen luennoimaan Formulapiireihin, että näin tätä pitäisi OIKEASTI tehdä. Ohitukset ovat vastenmielisiä, niissä voi tulla kolareita, joten pois ohitukset! Aika-ajot ovat ikävää ja turhaa kilpailua, pois aika-ajot! Yhteislähtö! Oikeastaan he kuuntelisivat minua silloin vasta, jos minun polkuautotiimini veisi pulkkaansa lujempaa kuin heidän Formulansa kulkevat.

Joten. Niin kauan kuin kaikki Euroopastakin haluavat NHL:ään, on NHL jääkiekkoilevan maailman (7 maata) mekka. Urputetaan sitten, kun meidän taitopeliä pelaavat joukkueet voittavat NHL:n joukkueet mennen tullen. Ja sitten, kun kaikki huiput haluavatkin Elitserieniin, SM-liigaan tai Ekstraliigaan. Ja sitten, kun olympiakisojen parhaimmiston finaalissa kohtaavat kaksi eurooppalaista joukkuetta.

Mitä ihmettä tarkoittaa kommentti, että HIFK-fanit kannattavat Kanadaa ottelussa Suomi-Kanada, koska se on amerikanmeininkiä:mad: Mieti vähän. Olen ollut havaitsevinani, että suoraan HIFKistä Jokereihin (näin Suomen oloissa) siirretty ns. amerikanmeininki, jos se tarkoittaa kovaa peliä, on maistunut aika hyvältä Ilmalassakin. Kiva, kun tekin tykkäätte. Minäkin tykkään.

NHL:n "vastenmielinen" tappelukulttuuri? Hmm...käykää katsomassa NHL-lätkää. Sen vauhdin ja yrityksen seassa tappelut ovat vain pieni osa. Parhaita asiantuntijoita lastenkasvatuksessa ovat aina ne, joilla ei ole lapsia. Samoin parhaimmat NHL-asiantuntijat löytyvät alta kymmenen NHL-matsia nähneistä. Livenä tai kaapelin kautta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti JHag
Ei hätää, Animal, Mertaranta on jo soittanut Lemieux´lle, että Oliwa on huono pelaaja ja suosittelee tilalle Kimmo Rintasta.

Kiitti vitusti Jhaaki, tuli taas kahvit nenän kautta syliin.

Oliwa on edelleen yksi liigan kovimmista tappelijoista ja siitä hatun nosto hänelle.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ennen P-Amerikkaan lähtöään Oliwa teki 10 matsissa 10 pistettä pelatessaan Puolan liigassa ja ikää oli jotain 20v. Ja on tehnyt parhaalla NHL-kaudellaan 16 pistettä 6 minuutin peliajalla! Siinä jää moni kaveri tuosta Suomen joukkueesta kakkoseksi.

Puolan mittakaavassa ehdoton tähti ja kuului ilman muuta joukkueeseen!! Mertarannan lisäksi ylen teksti-tv:n toimittaja voisi vetää päänsä pois sieltä jostakin!


MACK
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mertarannan ainoat mokat ovat totaalinen NHL-kiekon ymmärtämättömyys ja jopa Kyllöstä suurempi kotiinpäinveto.

Mutta kun käytännössä vaihtoehtoina on tosiaan Bubi ja Hoopi jotka ovat suorastaan uskomattoman paskoja selostajia niin Mertsi saa mielestäni jatkaa.

Olenko ainoa jonka mielestä Tapio Suominen voisi selostaa enemmän matseja? Rauhallinen, hyvä selostusääni, tilanteissa ollaan mukana ja pelin tuntemus hyvä.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Itseänikin on alkanut viime vuosina tympiä Mertarannan jutut. On aivan oikein että hehkuttaa omien suorituksia, tosin siinäkin voisi jonkinlaista kohtuutta noudattaa. Mertarannan tilitysten mukaan Suomen pitäisi voittaa jokainen matsi ilman jäähyn jäähyä. Muut vaan sikailee niin paljon että aina tämä ei onnistu. No, lievää kärjistystä, mutta periaate on tämä;)

Oliwan mollaaminen oli todella typerää ja asenteellista. Ukko pisti muutaman ruman/erittäin ruman taklauksen ja sai penaltia. So?
Se onkin ainoa tapa jolla miehestä on joukkueellen edes jonkilaista hyötyä, niin kauan kuin hanskat pysyvät kädessä. Ja kuten muutamat muutkin ovat todenneet, sama paskanjauhanta alkaa aina kun kanadalaiset tai jenkit ovat vastassa.

Ai siis että mitä hyötyä? No kun katsoi miten varovasti Ojanen hiiviskeli ympäri kenttää sen niitin jälkeen, olisi Mertsillekin pitänyt alkaa kirkastua mitä varten Oliwa kentällä on. Mieshän on ammattilainen omalla alallaan. (Oliwa siis, Mertsistä en aina ole ihan varma...:D )
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
En tiedä, onko Oliwalla pelillistä käyttöä Puolan joukkueessa, mutta varmasti Stanley Cup -voittaja ja turnauksen kovin pelaaja joukkueessa antaa itseluottamusta puolalaisille. Samanlainen pelaaja kuin Jari Litmanen Suomen futismaajoukkueelle 90-luvun puolivälissä, auttaa paljon pelkällä läsnäolollaan. Muuta yhteistä kyseisistä pelaajista ei sitten löydykään vaikka kuinka etsisi. Kuten Muksu jo mainitsikin, suomalaiset jättivät montaa kertaa Oliwan yksin maalin eteen, kun kukaan ei uskaltanut mennä pitämään, selvästi häntä pelättiin ja vähän paremmat joukkuetoverit olisivat pari syöttä sinne maalin edustalle antaneetkin. Ainakin kerran Niinimaa oli se, jonka olisi pitänyt maalin eteen mennä.

Olihan se Mertarannalta kieltämättä törkeää ottaa Oliwa noin pahasti haukuttavaksi. Kyllä pelaajia saa surkeasta peliesityksestä haukkua, mutta Mertsi aloitti jo ennen kiekon putoamista ja haukkui samantien Oliwan persoonana ja hänen kaikki kiekkosaavutuksensa. Ei ehkä ollut ensimmäinen kerta, mutta enpä muista ennen kuulleeni näin perusteellista haukkumista. No, ehkä joskus kanadalainen jääkiekko on saanut samanlaiset.

Tamin ja Mertarannan egot eivät missään olosuhteissa mahdu samaan koppiin, se on aivan varmaa. Toinen yrittää hehkuttaa, selostaa pelitapahtumia ja vitsailla kun toinen vetää kahden minuutin monologia ylivoimapelin ja maalivahtipelin tärkeydestä. Ehkä Suominen ja Tamminen olisi sopiva kaksikko, mutta Tami on kuitenkin parhaimmillaan studiossa erätauolla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Daespoo
Mertarannan ainoat mokat ovat totaalinen NHL-kiekon ymmärtämättömyys ja jopa Kyllöstä suurempi kotiinpäinveto.

Mutta kun käytännössä vaihtoehtoina on tosiaan Bubi ja Hoopi jotka ovat suorastaan uskomattoman paskoja selostajia niin Mertsi saa mielestäni jatkaa.

Olenko ainoa jonka mielestä Tapio Suominen voisi selostaa enemmän matseja? Rauhallinen, hyvä selostusääni, tilanteissa ollaan mukana ja pelin tuntemus hyvä.

-Et ole ainoa, joka näin ajattelee. Lisäksi Tapsa Suomista näkee SM-liigan matseissakin ihan omalla ajallaan. Ja aika kelpoisen näköinen tyttöystäväkin on aina mukana. Tapsa Suominen on YLEn ylivoimaisesti paras urheilutoimittaja.

Mack, Goc-asiaa Jokerit-ketjussa, huomasitko?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Joo, ei täällä nyt kuitenkaan ihan hame päällä istuta ja toivota mitään neitikiekkoa. Kova peli ja tietyssä määrin myös tappelut kuuluvat lätkään, mutta EI toisen tahallinen vahingoittaminen.

Jhag: Naganossa pelasivat vastakkain finaalissa eurooppalaiset joukkueet ja Lillehammerissa eurooppalainen ja pohjois-amerikkalainen. Katsotaan miten käy "kotona" euroopassa Torinossa. Veikkaanpa vain, että ainakin toinen finalisteista tulee vanhalta mantereelta.

Fudis/latkävertauksesta sen verran, että kyllä parina viime vuosikymmenenä tapahtunut ulkomaalaisten ja taitofutiksen maihinnnousu Brittein saarille on muuttanut huomattavasti brittijoukkueiden pelityyliä. Pelkällä rappauksella ei enää pärjää ja miksiköhän Englannin maajoukkueella on ulkomaalainen valmentaja, joka tulee hieman erillaisesta fudiskulttuurista? Samalla lailla NHL on muuttunut ja muuttuu. Gretzkyn valmentama Kanada voitti kultaa nimenomaan Grezkyn joukkueeseen sisään ajamalla taitokiekolla, joka ainakin minulle oli pienoinen yllätys. Peli muistutti hämmästyttävän paljon ns. eurooppalaista lätkää.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mertarannan ongelmat...

Mertarannan "ihanaa leijonat"- selostukset purevat Suomen kansaan, tästä liene ei kellään mitään epäselvää. Minuun eivät pure, vaikka tunnelman luojana Mertaranta onkin aivan omaa luokkaansa. Mertarannan hehkutusten ansiosta miehen ympärille on syntynyt tietynlainen henkilökultti, joka on johtanut Mertarannan selostusten huononemiseen entisestään.

Mertarannan ongelmaksi on entistä enemmän muodostunut ylimielisyys, joka näkyy usein esimerkiksi tuomarien ratkaisujen tuomitsemisessa ja palaajien ratkaisujen arvostelemassa.

Itseäni suurena kandalaisen kiekkoilun ystävänä on jo kauan ärsyttänyt Mertarannan voimakas Kanada-viha. Kanadalaiset eivät osaa juuri muuta kuin sikailla ja heidän hermonsa pettää helposti. Valitettavasti tämä Kanada-vastaisuus on osin varmasti Mertarannan "ansiosta" tarttunut myös aika suureen osaan suomalaisista. Sitä, että on jossain pelissä Kanadan puolella joutuu yleensä erikseen perustelemaan.

Mertaranta on täysin puolueellinen, mikä toki lisää tunnelmaa, mutta samalla tekee selostuksesta täysin naurettavan. Suomalaisen pelaajan esittämä laitataklaus on "komea pommi" kun taas vastustajan vastaava on "törkeä päälleajo". Puolueellisuus näkyy myös vastustajan ja vastustajan pelaajien mollaamisena ja aliarviointina. Esimerkkinä eilinen Oliwan haukkuminen joka alkoi jo ennen Oliwan muutamaa ikävää taklausta.

Mertaranta ei myöskään kykene seuraamaan peliä kokonaisuutena vaan keskittyy kiekolliseen peliin ja niihin pelaajiin, jotka tekevät pisteitä. Kuten tässä ketjussa on jo mainittu ei miehen selostuksissa juuri huomioida kulmavääntäjiä ja puolustuksen näkymättömiä miehiä. Mertarannalle hyvä puolustaja on hyökkäävä tyyyliin Nummelin.

Mertaranta ei myöskään tajua mielestäni juuri mitään jääkiekon fyysisestä puolesta. Taklaukset (vastustajan) ovat poikkeuksetta törkeitä ja selvät huitomiset jäävät usein huomiotta. Erityisesti avojään taklaukset ovat Mertarannan mielestä useimmiten jäähyn arvoisia. Taklausten puhtaudella ei ole mitään väliä.

Johtopäätöksenä: Kuten päävalmentajaakin on aika ajoin hyvä vaihtaa, niin olisi myös aika vaihtaa selostajaa. Vaihtoehdon löytäminen onkin sitten hankalampaa, mutta Osku Laukkanen kyllä on parantanut vuosi vuodelta, kunhan oppisi vielä Suomen kielen kunnolla (hänen syöttö vs. hänen syöttönsä) eikä pyrkisi apinoimaan turhaan Mertarantaa.

Lopuksi voisi vielä todeta, että koko kisastudio Tammista lukuunottamatta on mielestäni valitettavasti sortunut tällaisele "hehkutusta ja huumoria" linjalle. Välillä jutut menevät jopa todella huonoiksi. Itselläni särähti todella pahasti korvaan Japanin pelin yhteydessä käytetyt kamikaze- ja harakirivertaukset, joita voisi suoraan verrata siihen, että kommentoisi Saksan pelin olevan hyvin natsimaista. Mautonta.

--
tt
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti JHag
NHL:n "vastenmielinen" tappelukulttuuri? Hmm...käykää katsomassa NHL-lätkää. Sen vauhdin ja yrityksen seassa tappelut ovat vain pieni osa.
Vastenmielistä mikä vastenmielistä (makuasia). Kulttuuristahan on kysymys silloin kun tappeluja on lähes joka toisessa ottelussa. No, sehän kuuluu tietenkin NHL:ään ja kenties amerikkalaiseen kulttuuriin - vaan ei jääkiekon pelaamiseen. Ei tappelukultturi edistä peliä vaan ainoastaan sen mediajulkisuutta. Yksi Lemieux antaa jääkiekolle urheiluna paljon enemmän kuin kymmenen tappelijaa.
------
Selostuksista:
Mieluummin kuuntelen kuitenkin Mertarannan asiantuntemantonta pölpötystä kuin Urheilukanavan puuroääntä, josta ei tahdo saada millään selvää.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ryminällä ja ryminällä on eroja

JHag kirjoitteli:
"Puola on isokokoinen ei-taitava joukkue, joka pelasi komeaa taklauspeliä. Oliwa teki sen, mitä Puolan valmentaja halusi. Jos Oliwan pelityyli ei olisi miellyttänyt valmentajaa, olisi mies istunut filtissä jo ensijäähynsä jälkeen. Kun Jarkko Ruutu toimitti ikimuistoisella tavalla kolme tsekkiä ulos kaukalosta -98 kisoista, oli tämä Suomen Oliwa suuri taistelija, tärkeä roolipelaaja ja vaikka mitä. Nyt samat puusilmät näkevät Oliwan kuolaa valuvana psykopaattina. Hyi helvetti. Täydellinen pahvipää."

- Eikös me olla puhuttu että Jarkko Ruutu taklaa paljon ja kovaa, mutta yleisesti ottaen puhtaasti. Eilisestä pelistä mulle ei ainakaan tule mieleen Oliwan tekemänä ensimmäistäkään puhdasta taklausta vaikkakin se rumin niistä jäi ilman rangaistusta niin siltikään se ei ollut puhdas. Eli vaikka itsekin myönnän tykkääväni jossain määrin rymistelystä niin kyllä ne minua viehättävät taklaukset pitää olla edes suurin piirtein puhtaita Oliwan taklaukset kun olisi naapurin sokea mummokin otsallaan nähnyt vääriksi.

Ja en millään jaksa uskoa että edes rymistelykiekkoa ihannoivan JHagin silmissä tarkoitus pyhittää kaikki keinot. Minun silmissäni ei ainakaan ole aivan sama hyppääkö joku 110 kg vasaraosaston kaveri kyynärpäät edellä vastustajan kylmäksi vai tekeekö hän sen rajulla mutta puhtaalla taklauksella. Molemmissa loukkaantuminen on ikävää mutta toisen voi hyväksyä silloin tällöin rajussa pelissä tapahtuvana sattumana mutta toista pidän kyllä täysin tarkoitushakuisena tekona.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
"Ihanaa Leijonat Ihanaa

Samaan virteen on yhtynyt sopulien sopuli Matti "punanaama" Hagman. Kyseisen kiekkolegendan (?) kolumnissa IL:ssa mies avautuu seuraavasti: Puolalaisten tapa pelata jääkiekkoa kertoo kaiken maan tasosta. Onneksi yksikään meikäläisistä ei tainnut loukkaantua sen pahemmin. Mustelmat ovat arkipäivää lätkässä, mutta silloin kun kaveri taklaa aina myöhässä ja pelaa korkealla mailalla, ollaan pahasti hakoteillä. Tarkoitetaanko sillä myöhästyneellä taklauksella Ojasen taklausta? Ainakin NHL:ssä mies on niinkauan kiekollinen kunnes hänen antamansa syöttö on jonkunmuun lavassa. Hidastuksista näki selvästi ettei kukaan ehtinyt ottaa syöttöä vastaan.

Tuo Hagmanin, mertarannan ja muitten punanaamojen mussutus kuulostaa senkin takia kohtuuttomalta, ettei Puolan esityksessä ollut mitään rikollista. Sellaiset maat kuin Ukraina ja eritoten Saksa tekevät mailalla hakkaamisesta varsinaista performanssitaidetta. Se on helppo ratkaisu ja yhdistettynä kohtalaiseen taitoon, se on myös tehokasta. Mutta sitten a-sarjaan saapuu kymmenen vuoden tauon jälkeen Euroopan kynnysmatto Puola, joka päättää olla hakkaamatta ranteita irti ennakkosuosikkojoukkueilta ja koettavat haastaa Suomen omalla pelillään - surkein tuloksin. Suomen tuulipukukansa saa riemuita kun lennikalletaipale-ketju pyörittää peliä Puolan maalille. Ja sitten tämä kiekkotietämyksen apostoli, antero mertaranta, manaa joukkueen alimpaan helvettiin ja perustaa Heinolaan kaukalopalloilijat NHL:n yhdistyksen. Yksisilmäisyyden huono puoli on, että syvyysnäkö heikkenee.

mertarannan asemasta tekee huolestuttavan se, että tässä maassa suurin osa lajiin perehtymättömästä yleisöstä uskoo häntä kuin Moosesta. Ja tätä fiilistelijä jengiä on tässä maassa hyvin paljon; puhun siitä jengistä jota varten kisastudion oma Mehmed Özkanin eli Bile-Anssin (vai mikä se oli?) juttuja tehdään ja sitä jengiä joka menee mieluiten baariin katsomaan peliä screenin takaa "nauttiakseen tunnelmasta." Minä ainakin henkilökohtaisesta ristin käteni ja toivon suomalaiselle kiekolle noin viiden vuoden kurimusta kansainvälisillä kiekkoareenoilla, niin tuostakin hangaround-jengistä päästäisiin eroon. Tuskimpa Bile-Anssi kävisi Slovenia-Suomi karsintasarjan otteluissa Ljubinassa. Ehkä silloin kiekkoareenoihin jäänyt kansa hylkäisi anteromertarannatmattikylösetmikasaukkoset ja haluaisi selostajiltaan jotain muutakin kovan äänen.

Silloin mertaranta voisi siirtyä selostamaan vaikka curlingia
 
Viimeksi muokattu:

Stuntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings, NY Rangers. Alpo Suhonen.
On se vaan kumma tosiaan, että AINA kun suomalainen taklaa, puhtaasti tai epäpuhtaasti, ei kukaan, varsinkaan Mertsi näe siinä mitään väärää...

Vaan jos joku Oliwa edes hipaisee suomalaista on hän lähes luolamieheen verrattava hirviö...

Että se on sitä puoluettomuutta mistä Suomi tunnetaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti Kiekoton

Vastenmielistä mikä vastenmielistä (makuasia). Kulttuuristahan on kysymys silloin kun tappeluja on lähes joka toisessa ottelussa. No, sehän kuuluu tietenkin NHL:ään ja kenties amerikkalaiseen kulttuuriin - vaan ei jääkiekon pelaamiseen. Ei tappelukultturi edistä peliä vaan ainoastaan sen mediajulkisuutta. Yksi Lemieux antaa jääkiekolle urheiluna paljon enemmän kuin kymmenen tappelijaa.

Yrittäkää nyt hyvät ihmiset ymmärtää että tappelut eivät ole mikään amerikkalaisten keksimä temppu vaan lajin emämaassa Kanadassa aikojen alusta asti OSANA jääkiekko nimistä peliä oleva olennainen osa peliä.

Ne jotka sanovat että tappelut eivät edistä peliä eivät yksinkertaisesti tiedä mistä puhuvat.

Niin kauan kuin on pelattu lätkää on myös kaukalossa tapeltu, mikään ei raivostuta minua enemmän kuin se kun eurooppalaiset ns. 'fanit' tulevat naama totisena kertomaan että tappelut eivät kuulu lätkään.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti Daespoo



Ne jotka sanovat että tappelut eivät edistä peliä eivät yksinkertaisesti tiedä mistä puhuvat.


Hyvää vappua:D
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti Daespoo

olennainen osa peliä...

Ne jotka sanovat että tappelut eivät edistä peliä eivät yksinkertaisesti tiedä mistä puhuvat.
No, kerrohan sitten miten tappelut edistävät jääkiekkoa? (Kai nyt ymmärsit oikein, että puhuin jääkiekosta pelinä, enkä yksittäisen ottelun kulusta). Ja väität siis tappelujen olevan jääkiekon pelaamista. Käsittääkseni peli vihelletään poikki kun tappelu alkaa.
Minun tietääkseni kiekko on tarkoitus saada mailalla maaliin. Se on aivan yksinkertainen totuus, joka ei muuksi muutu vaikka "asiantuntijat" väittäisivät niin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös