Playoffs 2015 välierät: Tappara – Lukko

  • 138 705
  • 956

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 18,1 laukausta per ottelu ja vastustaja 19,1 per ottelu
Upeaa settiä, kiitos taas! Tämä tilasto pomppaa mun silmissä eniten esiin. Vähänkään huonommalla maalivahdilla kuin Metsola, olisi tuosta uponnut selvästi enemmän kuin edellä mainittu 8,9%.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Ansiokas selvitys. Tietysti Lukon kannattajalle on liian hyvä paikka olla huomauttamatta ensin siitä, että seurantajakso alkaa ilmeisesti juuri 5-0 päättyneen Lukko-Tappara ottelun jälkeisestä ajasta. Toki tuo oli se klassinen ohipeli, joten tuskin sitä olisi tilastointiin otettu muutenkaan, koska ohipeli.

Joo, olisihan sitä voinut ottaa kauempaakin, mutta johonkin se raja täytyi vetää että tilastojen tutkimisella olisi nykyvireen selvittämisen kannalta jotain hyötyä eli ettei menisi pelkäksi käsien heilutteluksi. Maajoukkuetauot rytmittävät kautta niin siinä oli sopiva väli pätkäistä aineisto poikki, ja kertyi aineistoon silti Tapparan peleistä 1828 laukausta ja Lukon peleistä 1794 laukausta. Noihin määriin lisättynä 5-0-tappiosta Lukon hyväksi huomioitavat neljä maalia/45 laukausta saa aikaan melko pienen muutoksen.

Olisihan aineistoa voinut värilasien kanssa venyttää vielä sen verran, että Tapparalta olisi tullut ne TPS-tasauksetkin mukaan, joissa maaliero oli Tapparalle 12-1, mutta kun pitää ainakin koittaa tarkastella objektiivisesti nimenomaan joukkueen nykykuntoa.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Upeaa settiä, kiitos taas! Tämä tilasto pomppaa mun silmissä eniten esiin. Vähänkään huonommalla maalivahdilla kuin Metsola, olisi tuosta uponnut selvästi enemmän kuin edellä mainittu 8,9%.
Tuo että Tappara antaa vastustajien laukoa noinkin paljon on myös osittain kiinni Metsolan omasta torjuntatyöskentelystä. Metsola agressiivisena torjujana hoitaa kyllä vapaana maalintekosektorissa olevan kiekollisen pelaajan, kun kaveri omaa kuitenkin sen verrran hyvän ajoituskyvyn ja sijoittumisen. Suureen arvoon tällöin nousee kiekollisen avoimet syöttöpaikat ja riparia kärkkyvät hyökkääjät, joille Metsola vastaantulollaan antaa taas extratilaa ratkaista.

Se että tuo prosentti on noinkin matala, ei ole vain pelkän maalivahdin ansiota, vaan kiitos kuuluu Tapparan puolustuksen organisoinnin ja maalivahdin pelityylin väliselle tasapainolle. Mikäli sinne takatolpalle tai sivuun jäisi vapaita äijiä, ei Metsola voisi todellakaan pelata kiekolliselta kulmia pois nykyisellä agressiivisuudellaan, vaan joutuisi varomaan ja pelaamaan ikään kuin molempia.

Kiinnostavia statseja kyllä, kiitoksia siitä Sekeralle. Hieno näitä on lukea ennen kun kukaan on liikaa provosoitunut ja keskustelu menee tunteelliseksi. Tuollaiset numerot avaa kuitenkin oven ihan eritasoiseen pelilliseen keskusteluun kuin pelkät ennustukset sarjan kulusta.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
http://liiga.fi/uutiset/2015/04/02/playoffsien-tuomarointi-on-ollut-erinomaista
http://liiga.fi/uutiset/2015/04/02/nama-erotuomarit-tuomitsevat-semifinaaleissa

Linkit vie Liigan sivuille, jossa asiaa tuomareista.

Tässä sarjassa nimetyt päätuomarit ovat: Jari Levonen, Stefan Fonselius, Antti Boman, Tom Laaksonen ja Mikko Kaukokari.

Varmasti RD ja Tapola pyrkivät kaikella tapaan vaikuttamaan tuomareihin. Samaten pelaajilla lienee asiaa tuomareille liki jokaisen vihellyksen jälkeen. Mielenkiintoista nähdä psyykkaavatko RD ja Tapola tuomareita pelin aikana, vai vasta ottelun jälkeen mediapelissä.

Varmasti tuomareista tullaan kuitenkin käymään paljon keskustelua tässä ketjussa sekä mediassa. Tiukassa ja tasaisessa sarjassa tuomarien isot päätökset ovat todella merkittävässä asiassa.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hienoa tilastojen kaivelua jälleen @Sekera! Kyllähän tuo menee aivan, sillä kaavalla millä kuvittelenkin. Tapparan hyökkäys tuottaa parempia maalipaikkoja ja vastaavasti Lukon puolustus saa pidettyä keskustan hyvin tukossa. Väittäisin, että liigan parasta viisikkopuolustusta esittää juurikin Lukko. Näinpä voidaan mielestäni perustellusti todeta, että Tapparan hyökkäyspelaaminen ja Lukon puolustuspelaaminen tuskin tulee kummallekaan joukkueelle hirveästi yllätyksiä tarjoamaan, eikä Lukon tapauksessa puolustuspään pettäminen tunnu kovinkaan todennäköiseltä. Kuten Marko Sjöblom ennakoi, uskon hänen tavoin sarjan ratkaisun olevan Lukon kiekollinen pelaaminen vs Tapparan kiekoton pelaaminen. Miten Tappara lähtee karvaamaan, saadaanko maalinedusta pysymään puhtaana, tuleeko IFK-sarjan tapaan poikkeuksellisen paljon merkkausvirheita yms.

Erikoistilanteissa molemmat olivat tosiaan poikkeuksellisen huonoja puolivälieräsarjoissaan, joten mielenkiintoista nähdä kumpi näissä vie voiton. Tapparalta odotan, että viimeisen HIFK kohtaamisen jatkoerässä tehty Järvisen ja Erkinjuntin paikkojen vaihto olisi pysyvää. Näin ykkösylivoimaan saadaan Kuusela kenties paremmin osallistumaan peliin, kun ei voi tukeutua pelkästään Järvisen pelinrakenteluun. Samoin Aallolle saadaan todennäköisesti enemmän kiekkoja, kun Järvinen ei hae koko aikaa poikkikentän syöttöä Palolalle. Ja vastaavasti kakkosylivoimassa Järvinen löytänee syöttöväylät Jormakalle tehokkaammin kuin juntti. Tapparan kannalta tuomarivalinnat eivät ainakaan herätä hilpeyttä. Rantala-Fonselius -parissa työnjako tuntui olevan, että Rantala viheltää IFK rikkeet ja Fonselius Tapparan. Fonselius jatkaa ja Rantala ei. Samoin HIFK-legenda Tom Laaksonen tulee varmasti "kostamaan" IFK:oon tippumisen jollain tapaa. Ja hymiöitä perään.

Maalivahtiosastoa on jo käsitelty paljon ja molemmat maalivahdithan ovat liigan ehdotonta eliittiä. Kumpikaan tuskin tulee veskareihin kaatumaan ja varmasti maalimäärät pysyvät sarjassa matalina. Kyllähän nuo edellissivulla kuvatut tilastot tukevat myös sitä, että Metsolalle tulee selvästi enemmän "pahoja paikkoja" kuin Zapolskille. Lisäksi isokokoiset Lukko-hyökkääjät varmasti ovat menossa kovin hanakasti maalille, joten tarkkana pitää olla.

Ei ole muuten pysyneet männä vuosina nämä välieräketjut näin siisteinä edes neljää sivua. Toivottavasti sama jatkuu perjantain jälkeenkin. Veikkaan, että sarjasta tulee vähän samantyylinen kuin Tappara-Ässät -finaalit toissakeväänä. Tappara tulee voittamaan sarjan alussa niukasti kotiottelunsa ja Lukko hieman selvemmällä erolla Raumalla, kunnes viidennessä ottelussa Lukko hakee voiton Hakametsästä ja menee finaaliin 4-2 voitoin. Mielelläni olen jälleen väärässä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Hyvä analyysi
Hieno analyysi. Saatko eriteltyä datasta vielä pelkästään laukaukset maalia kohti? Sen mitä olen jonkun aikaa silmämääräisesti asiaa seurannut, niin Lukolla tuntuu menevän huomattavasti suuremmalla prosentilla laukaukset maalia kohti kuin vastustajalla. Ts, tuntuu että Lukko ei juurikaan heitä tuuripomppuja ja hätäisiä vetoja.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tilastothan ovat aina hauskoja ja on erittäin hienoa, että joku niitä jaksaa tehdä. Kun niitä alkaa tehdä, niin huomaa erittäin helposti, miksi on olemassa lausahdus, vale, emävale, tilasto :)

Tilastoinnin toistettavuus tässä yhteydessä on täysin olematon, esimerkiksi näyte on liian pieni niin laukauksien määrä ja ennenkaikkea ottelutapahtumien määrän osalta, tulokset ja myös näytteet ovat kiinni joukkueurheilun lainalaisuuksista eli kaikki pelit eivät ole samanarvoisia - laukauksiin vaikuttaa merkitsevästi missä vaiheessa ja millaisessa tilanteessa niitä ammutaan, on erittäin merkityksellistä kuka laukoo - laukooko Palola vai Suuronen, erikoistilanteet pitäisi eristää tyhjän maalin lisäksi ja näytteiden keskinäinen vaikutussuhde on arvioimatta ... Validiteetin niin sisäisen kuin ulkoisen osalta tulkinta on mitä sattuu.

Ja entäs sitten :) Hupia siinä missä corsit ja fenwickitkin. Eli Sekeralle kiitos taas mielenkiintoisesta laskennasta. Näitähän voisi laskea lisää ja on hienoa, kun joku yrittää. Toivottavasti jaksat vielä finaaliparistakin, vaikka Tapparan jatko onkin varsin epävarmaa. Vastus on nyt aivan toisella tavalla organisoitu kuin tämän kauden HIFKi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Tapparan hyökkäyspeli on Lukkoa edellä ja Lukon puolustuspeli on hivenen Tapparaa edellä.

Tästä on helppo olla samaa mieltä. KalPa oli hyvin lähellä hävitä sarjan kolmannen pelin ja ilman Vahalahden joukkuetta järkyttänyttä loukkaantumista, niin olisi käynyt. Kaikki ottelun nähneet ymmärtävät, miten iso tapahtuma se oli pelille. Neljäs peli olisi ollut mitä olisi, epäilen ettei KalPa tällöin olisi voittanut otteluakaan.

Ahtola ja Vahalahti olisivat merkityksellisiä kaikille joukkueille. Pahat menetykset Lukolla. Toisaalta runkosarjan lopussa oteltiin jo pudostuspelihengessä yhteen ja satuin senkin pelin näkemään, se on muuten mielenkiintoinen ottelu, jos on aikaa kannattaa hakea tunnelmaa sieltä. Lukolta puuttui vielä enemmän pelaajia siitä ja silti Tappara voitti vaivoin 1-0 kotonaan. Siinä ottelussa muuten puolustettiin tavalla, jonka korostunut versio alkaa huomenna.

KalPa oli noin n kertaa nopeampi kuin Tappara, joka on hidas joukkueena, vaikka pari erittäin hyvin liikkuvaa yksilöä Tapparastakin löytyy. Tämä sarja ratkaistaan käytännössä varmasti puolustamalla. Lukko on parempi puolustamaan koko kenttänä, sillä on enemmän vääntövoimaa. Runkosarjan ja korostetusti tuon lopun kahden viimeisen keskinäisen pelin perusteella. Eiköhän tänä vuonna Raumalla nähdä sellainen ihme kuin finaalipeli ...

Teeveestä nyt ainakin varmasti :)

Tiukka sarja, jota aion seurailla tässä kesän ratoksi.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
KalPa oli noin n kertaa nopeampi kuin Tappara, joka on hidas joukkueena, vaikka pari erittäin hyvin liikkuvaa yksilöä Tapparastakin löytyy. Tämä sarja ratkaistaan käytännössä varmasti puolustamalla. Lukko on parempi puolustamaan koko kenttänä, sillä on enemmän vääntövoimaa. Runkosarjan ja korostetusti tuon lopun kahden viimeisen keskinäisen pelin perusteella. Eiköhän tänä vuonna Raumalla nähdä sellainen ihme kuin finaalipeli ...

Nämä on just ne seikat, jotka pitävät mulla pienen toivonkipinän yllä, että josko sittenkin...Mutta rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että jos nyt taivaalta laskeutuisi ufo pihalle lyömään vetoa, panoksena puoli universumia ja multa talo, autot, lapset ja vaimo, niin pelaisin Lukkoa, sillä tuskin koskaan enää tulisi noin hyvää saumaa päästä eukosta eroon.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
KalPa oli noin n kertaa nopeampi kuin Tappara, joka on hidas joukkueena, vaikka pari erittäin hyvin liikkuvaa yksilöä Tapparastakin löytyy. Tämä sarja ratkaistaan käytännössä varmasti puolustamalla. Lukko on parempi puolustamaan koko kenttänä, sillä on enemmän vääntövoimaa. Runkosarjan ja korostetusti tuon lopun kahden viimeisen keskinäisen pelin perusteella. Eiköhän tänä vuonna Raumalla nähdä sellainen ihme kuin finaalipeli ...
Toivottavasti Lukkokin on asennoitunut samanlailla sillä väitän että Tappara on ehkä Liigan nopein joukkue lähtemään vastahyökkäyksiin. Toki hitaita lähtöjä nähtiin Hifk-sarjassa yllättävän paljon mutta kyllä ne nopeat käännötkin onnistuvat, Palola, Jormakka, Haapala, Järvinen, Karjalainen, Kuusela ovat kuitenkin suht nopeita pelaajia Liigaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Hieno analyysi. Saatko eriteltyä datasta vielä pelkästään laukaukset maalia kohti? Sen mitä olen jonkun aikaa silmämääräisesti asiaa seurannut, niin Lukolla tuntuu menevän huomattavasti suuremmalla prosentilla laukaukset maalia kohti kuin vastustajalla. Ts, tuntuu että Lukko ei juurikaan heitä tuuripomppuja ja hätäisiä vetoja.

Meinaatko laukaustarkkuutta vai pelkästään torjuttavaksi asti menneiden laukausten maalintekotehokkuutta?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika paljon täällä on hehkutettu Lukon puolustusta, vaikka runkosarjassa meni kuitenkin 147 maalia omiin. Playoffsit ovat toki oma lukunsa, ja varmasti Dufva saa joukkueen puolustamaan entistä paremmin viisikkona. En kuitenkaan näkisi puolustuksessa suurta etua Lukolle - ainakaan tilastojen valossa.

Mielestäni tästäkin huolimatta selkein parannus viime kauteen piilee pakistossa - ja nimenomaan sen tasaisuudessa. Viime kaudella Lukolla oli kolme melko hazardia puolustajaa: Nummelin, Jaatinen ja Tikkanen. Näistä Tikkanen on toki edelleen kokoonpanossa, mutta on parantanut huomattavasti otteitaan ja on tällä hetkellä jopa puolustuksen parhaimmistoa. Jaatinen ei ole pelannut juurikaan koko kaudella, kun viime kaudella häntä oli vähän pakkokin peluuttaa. Lienee ehkä liioittelua sanoa, että Jaatisen hitaus maksoi viime kaudella finaalipaikan, mutta tavallaanhan siinä niin kävi. Nummelinin korvaaminen Niskalalla oli myös järisyttävä parannus puolustussuuntaan.

Hyökkäysosasto on selkeästi se osa-alue, jossa Lukko saattaa hävitä Tapparalle näissä playoffseissa. Kaikkien ollessa pelikunnossa näin ei toki olisi, mutta loukkaantumiset kuuluvat urheiluun ja sitä varten Lukonkin olisi tullut varautua siihen, että esim. Vahalahti putoaa miesvahvuudesta.

Ykköskenttä on edelleen rautainen, sillä Gagnonin tarjoillessa Koivisto ja Lahti ovat ihan eri kaliiberin ukkoja kuin joskus marraskuussa, kun keskellä viiletti H. Koivisto. Näin ollen Lukon ykkösnyrkki on täysin vertailukelpoinen Tapparan vastaavaan, mutta samalla alemmat kentät herättävät kysymyksiä. Komulainen ja Koski ovat ihan ok senttereitä, mutta riittääkö heidän taso, kun pelataan mestaruudesta? Jonne Virtanen ei ole myöskään pysynyt vauhdissa pitkään aikaan, joten sentteriosasto on Gagnonia lukuun ottamatta erittäin haavoittuvainen.

Lukolta löytyy ykkösnyrkin ulkopuolelta oikeastaan vain Vauhkonen ja Nurmi, joiden voisi olettaa kykenevän toistuvasti ratkaisuihin. Piitulainen on ollut koko kauden surkea, joten hänen varaan ei oikein voi maalinteon suhteen nojata. Näin ollen Lukolla on jälleen kerran pientä vajausta kolmoskentässä, mikä voi osoittautua yllättävänkin suureksi tekijäksi. Jonne Virtanen ja kumppanit eivät voi jäädä jälkeen samalla lailla kuin KalPaa vastaan kolmannessa ottelussa, vaan joukkueen tulee kyetä puolustamaan tiiviisti ilman heikkoja lenkkejä.

Jos nyt jotain prosentteja haluaa laskeskella, niin osa-alueet menevät mielestäni suunnilleen näin:

Maalivahdit 50-50. Päivän kunto ratkaisee, mutta en usko kummankaan pettävän erityisemmin.
Puolustus: 50-50. Tämäkin menee omissa kirjoissa tasan, mutta jos jompaan kumpaan suuntaan pitäisi kallistua, niin ehkä pitäisin Lukon viisikkopuolustusta hieman parempana.
Hyökkäys: 55-45 Tapparalle. Vahalahti ja Ahtola olisivat nostaneet Lukon hyökkäyskaluston vähintään tasoihin, mutta ilman heitä Tapparalla on hieman leveämpi materiaali hyökkääjien suhteen.
Valmennus: 60-40 Lukolle. Osa-alue, jonka uskon ja toivon kääntävän sarjan raumalaisille. Tapola on toki ollut kakkosvalmentajana Rautakorven taustalla, mutta pääkäskyttäjän rooli on kovempi pesti, enkä ole täysin vakuuttunut, että Tapola pystyy kantamaan joukkueen mestaruuteen asti.

Näillä eväin povan tasaista sarjaa, joka tulee luultavasti menemään kuudenteen tai seitsemänteen otteluun. Olen optimisti, joten veikkaan Lukon vievän otteluvoitoin 4-2.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Aika paljon täällä on hehkutettu Lukon puolustusta, vaikka runkosarjassa meni kuitenkin 147 maalia omiin. Playoffsit ovat toki oma lukunsa,...

Mitä enemmän sarja näyttää siltä miltä joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa sen parempi Lukolle.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Lukon suurimpana murheena pidän sitä, että joukkue kävi kahdesti runkosarjassa Tampereella, eikä onnistunut kertaakaan yllättämään Metsolaa.

Helposti käy niin, että siitä tulee jonkinlainen henkinen lukko, kun ei vaan kiekkoa saa maaliin hyvistäkään paikoista.

Tällä Lukon menemisellä jo päivää ennen matsia pelipaikalle näen yhtäläisyyden tähän "ongelmaan". RD haluaa katsoa jokaisen mahdollisen kiven taakse, josko tuohon saisi muutosta. Se on kuitenkin fakta, että Lukon on voitettava ainakin kerran Hakametsässä mennäkseen loppuotteluihin.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Monet hakevat tähän ottelupariin tilastotukea aikaisemmista välieräsarjoista. Minusta tärkein on viimeisin runkosarjan kohtaaminen. Kuten täällä on jo mainittu, tuo peli pelattiin jo playoff-hengessä. Ottelusta ovat (paikalla olleena) jääneet mieleen Lukon sentterien loukkaantumissuma / Tapparan aloitusvoitot ja Tapparan varovaisuus / Lukon kärsivällisyys. Otteluhan ratkesi tilanteeseen, jossa Olli Palola yritti laukoa sektorista, mutta ei saanut pomppivaa kiekkoa asettumaan ja tyytyi lopulta toimittamaan kiekon maalille, jossa Kuusela sai viimeistellä paraatipaikalta (kaikkien Lukko-pelaajien odottaessa Palolan laukausta).
Toki Lukolta puuttuu tuohon otteluun verrattuna Vahalahti, mutta nyt rosterissa ovat Gagnon, Riska ja Komulainen voittamassa aloituksia, osallistumassa viisikkopuolustamiseen ja rakentamassa hyökkäyksiä. Viimeksi maaliviivalla ollut lumisohjo pelasti Metsolan estämällä kainalosta pudonneen kiekon lirumisen maaliin. Nyt eivät taida mitkään luonnonvoimat tai onnenpotkut auttaa nollan pitämiseen.
Lukko menee jatkoon voitoin 4-1, koska RD vs. Tapola.
 

Apheu

Jäsen
Onpas täällä itsevarmoja Lukko-kannattajia. 4-0, 4-1, 4-2 voittoja veikattu Lukolle usealtakin nimimerkiltä. Käänteisesti ajateltuna pelkäävätkö Lukkofanit niin paljon sitä häviämistä, että eivät voi myöntää sarjan olevan todennäköisesti ihan hemmetin tasainen ja mahdollisesti monia jatkoaikoja ja ehkä game seveninkin sisällään pitävä. Toki kaikki lukemat ovat mahdollisia, mutta vaikea nähdä kummankaan joukkueen selkärangan nitkahtavan pahasti edes 2-0 tappiotilanteessa kahden pelin jälkeen. Jopa toisen ollessa niskanpäällä 3-0 voitoissa, näen vielä tässä parissa saumat sen toisen nousun vielä voittoon. Sen verran periksi antamattomia joukkueita ovat. Siksi game seven ei yllättäisi yhtään.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Onpas täällä itsevarmoja Lukko-kannattajia. 4-0, 4-1, 4-2 voittoja veikattu Lukolle usealtakin nimimerkiltä.

Eikös viime keväänä veikkaukset olleet Rauman suunnalta ihan samanlaisia? Tapparan voittojen myötä raumalaisten fokus siirtyi voitto voitolta tuohon skenepisteiden ynnäämiseen fanitoiminnasta, kun touhu ei jään puolella mennyt niin kuin veikkailivat.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Eikös viime keväänä veikkaukset olleet Rauman suunnalta ihan samanlaisia? Tapparan voittojen myötä raumalaisten fokus siirtyi voitto voitolta tuohon skenepisteiden ynnäämiseen fanitoiminnasta, kun touhu ei jään puolella mennyt niin kuin veikkailivat.

En kyllä tuollaista muista. Skenepisteitä nyt on ihan turha ynnäillä, kun tulos on muutenkin selvä. Ei muuta kun peruukit, sarvet ym. halloweenkamat päälle ja lukkosulapurkkeja heittelemään vaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Neljä sivua Tapparaväki hehkuttaa miten ne kävelee tästä jatkoon neljässä matsissa ja kun muutama sanookin että sen tekee Lukko niin itkut on pystyssä ja skenepisteiden taakse piiloon.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Neljä sivua Tapparaväki hehkuttaa miten ne kävelee tästä jatkoon neljässä matsissa ja kun muutama sanookin että sen tekee Lukko niin itkut on pystyssä ja skenepisteiden taakse piiloon.

Täh? Eikös useampi Tappara-fani ole täällä veikkaillut tiukkaa sarjaa? Vaikea muutenkaan nähdä Apheun ja Juteenin kirjoituksia itkemiseksi. Tiukalla on pipo sielläkin muutamilla.

Minä en ainakaan usko, että sarja menee poikki alle kuudessa pelissä. Pidän tätä paria todella tasaisena - tuskin tulee tunnetta puuttumaan. Tuskin vierasvoitoiltakaan vältytään. Jos Vahalahti olisi kokoonpanossa, pitäisin Lukkoa ehkä jopa suosikkina. Harmillinen muuten tuo loukkaantuminen. Tulee vähän tapaus Connolly ja Barkov mieleen. Lukolla olisi ollut todella hyvä sauma mestaruuteen ja on toki vieläkin, vaikka tärkeimmän pelaajan poissaolo ei voi olla vaikuttamatta.

Kyllä tässä on kaikki klassikon ainekset ilmassa. Kolmatta vuotta putkeen välieräkohtaaminen näiden joukkueiden välillä ja Ville Nieminen väärällä puolella. Pelitapa on totta kai aina tärkeässä roolissa pitkässä sarjassa, mutta uskon, että se joukkue menee finaaliin, kumpi välttää paremmin puolustuspään virheet ja kummalla on parempi maalivahti. Toisin sanoen se, joka haluaa voittoa enemmän. Lukolla on varmasti hampaankolossa kahdelta viime keväältä, mutta toisaalta Tapparalla on katkeraa hopeaa alla, joten nälkää pitäisi olla tamper... mouhijärveläisilläkin.

Toivotaan kovaa, mutta rehtiä sarjaa. Niin kaukalossa kuin täällä keskustelupalstoillakin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Tasainen sarja ja tasaisia pelejä. Marginaalit ovat erittäin pieniä, vaikka Lukolta pari syömähammasta puuttuukin. Siinä Tappara saa tasoitusta, mutta ei kuitenkaan ratkaisevasti. Toivottavasti Tappara säästyy loukkaantumisilta ja Lukolta ei putoa lisää porukkaa pois. Jälleen kerran nämä ovat niitä paikkoja, joissa takavasemmalta voi nousta tähdeksi muutamassa pelissä ja sitä kautta playoff pelaajan kulttimaineeseen. Ratkaisijan viitan voi vetäistä kuka tahansa päälle. Lukon henki on hyvä ja mentaalipuolen ollessa kunnossa voi tapahtua ihmeitä.

Johtajuutta, uhrautumista, kivun sietämistä, itsevarmuutta, peli-iloa, uskoa, taistelua ja vähän onneakin. Sitä on playoff. Näistä hetkistä nautitaan. Vaikka omat ei jatkaisikaan, on tärkeää, että sarjan jälkeen voidaan olla pää pystyssä kaikkensa antaneena.

Lukko vie sarjan 3-4. Tänä keväänä on Lukon vuoro vihdoin.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Täh? Eikös useampi Tappara-fani ole täällä veikkaillut tiukkaa sarjaa?

Samoin suurinosa Luku-leiristä on veikannut todella tasaista sarjaa mutta pari veikkasi selvemmin niin heti alko huutelu. Mä veikkasin Lukon vievän 2,3-4.
Tiukkaa tulee se on selvä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Meinaatko laukaustarkkuutta vai pelkästään torjuttavaksi asti menneiden laukausten maalintekotehokkuutta?
Tarkoitin siis samoja datoja, mutta laukauksista jätetään ohi menneet ja blokatut pois.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Tarkoitin siis samoja datoja, mutta laukauksista jätetään ohi menneet ja blokatut pois.

Ok, alla olevissa luvuissa aineistona samat ottelut kuin aiemmin ja niistä maalivahdille torjuttavaksi menneet laukaukset. Lukon otteluissa sekä Lukko että vastustaja ovat laukoneet noin 5 %-yksikköä epätarkemmin kuin Tapparan otteluissa.

Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 50,7 % kaikista laukauksistaan ja vastustaja 43,2 %
Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 12,6 laukausta per ottelu ja vastustaja 13,3 per ottelu
Tappara on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 12,3 laukausta per ottelu ja vastustaja 17,5 per ottelu
Tapparan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 18,2 % ja vastustajan 12,8 %
Tapparan maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 4,5 % ja vastustajan 1,7 %
Tapparan maali on vaatinut keskimäärin 8,8 laukausta (tehokkuus 11,4 %) ja vastustajan 15,4 (tehokkuus 6,5 %)

Lukko on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 41,7 % kaikista laukauksistaan ja vastustaja 37,0 %
Lukko on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 10,8 laukausta per ottelu ja vastustaja 9,0 per ottelu
Lukko on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 15,1 laukausta per ottelu ja vastustaja 15,4 per ottelu
Lukon maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 14,4 % ja vastustajan 12,2 %
Lukon maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 5,6 % ja vastustajan 3,6 %
Lukon maali on vaatinut keskimäärin 10,8 laukausta (tehokkuus 9,3 %) ja vastustajan 14,9 (tehokkuus 6,7 %)

Noudattelevat melko samoja trendejä kuin kaikkien laukausten tapauksessa, mutta joitain erojakin löytyy. Huomattavin ero tulee tarkasteltaessa vastustajan maalintekotehokkuutta vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta: Tapparan vastustaja 1,7 % - Lukon vastustaja 3,6 % kun kaikkien laukaustan tapauksessa tehokkuudet olivat 1,0 % - 1,8 %.

Lukon otteluissa sekä Lukon että vastustajan heikompi laukaustarkkuus tuo hieman muutoksia kun verrataan Tapparaan. Laukaustarkkuuteen vaikuttaa tietysti yksilön laukaustaito, mutta myös pelitilanteella on merkitystä. Voitaneen karkeasti olettaa, että paineen allla lauotaan helpommin ohi kuin vapaammassa tilanteessa. Tätä kautta ajatellen Lukon otteluissa "puolustetaan kokonaisvaltaisesti paremmin", koska vaaralliselta maalintekoalueelta lauotaan myös vähemmän. Tuo on aika kova lukema, että vastustaja saa on saanut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin vain 9 laukausta Lukon maalille asti.

Kun tarkastellaan vain maalille asti menneitä laukauksia, Tappara ja Lukko ovat itseasiassa laukoneet keskimäärin lähes saman verran (Tappara 24,9 - Lukko 25,9), kun kaikissa laukauksissa ero oli Lukolle +5 laukausta. Lukon heikompi laukaustarkkuus siis tasoittaa näitä lukemia. Eli kun aiemmin esitit haisun siitä, että Lukko olisi saanut hyvin kiekkoja maalille viime aikoina, niin tilastoista ei tätä aukottomasti voida todentaa. Puolivälieräsarjassa Lukon laukaustarkkuus oli 50,0 % ja Tapparan 61,6 %.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös