Playoffs 2015 finaalit: Kärpät – Tappara

  • 119 532
  • 615

JPL

Jäsen
Tappara on milestäni lievä ennakkosuosikki tässä sarjassa. Kärpät on pelannut selvästi huonommin, kuin viimevuonna ja Tappara puolestaan on parempi kuin ennen. Tapparalla on tullut onnistumisia laajemmalla pelaajarintamalla, kun taas Kärpät pelaa Donskoin ja Kemppaisen varassa. Toki Pyörälä ja Pirnes ovat myös olleet ihan hyviä.

Varmaan menen miinaan, mutta kannattaa käydä vilkasemassa pleijareiden pistepörssiä. Kemppainen - Donskoi toki ovat olleet lehdissä melko paljon ja se antaa kieltämättä vaikutelman siitä, että Kärppien tehot on olleet yhden ketjun varassa ja esimerkiksi Kaspar - Huml parivaljakko on melko heikoilla tehoilla ja toki myös Davisin 2+1 tehot kahdeksaan otteluun on syksyn odotuksiin nähden heikot, mutta nelosketjun sentteriksi ne on kuitenkin ihan riittävät. Alla tilastoja ketju vs. ketju vertailuna. Pelaaja on ketjussa viimeisen ottelun mukaan tai sitten siinä ketjussa, missä edellinen pelattu ottelu on pelattu. Myös pakit on samalla kaavalla mukana, vaikka toki niissä käytännössä vaihtelua tapahtuu.

Tilastoista katsoen pistejakauma on melko tasainen, kun laitetaan ketju vastaan ketju:
TAP vs. KÄR (pts / maalit / pts/o)
1 ketju 33 - 33 / 12 - 18 / 2.54 - 3.00
2 ketju 25 -28 / 8 - 6 / 1.92 - 2.92
3 ketju 34 - 46 / 11 - 14 / 2.62 - 3.94
4 ketju 9 - 19 / 6 - 9 / 0.71 - 1.88
kaikki 101 - 126 / 37 - 47 / 7.78 - 11.74

Yllättäen Kärppien 1. ketju (pakit mukaanlukien) on tehnyt enemmän maaleja kuin esimerkiksi huimasti hehkutettu jjj-ketju. Eli siis Huml-Maxwell-Pyörälä-Mashur-Nutivaara(Kukkonen) on tehnyt 4 maalia enemmän kuin J-J-J-Glenn-Niemelä ketju. Vaikka pakitkin tiputettaisiin pois, Maxwellin ketju on tehnyt enemmän maaleja.

+/- tilastot ketjuttain on seuraavanlaiset (TAP - KÄR)
1. 10 - 3
2. 7 - 19
3. 23 - 26
4. 10 - 6
kaikki 43 - 54

Eli 1 ja 4 ketjut on Tapparalla paremmat ja vastaavasti Kärpillä 2 ja 3.

Laukaisutilasto tässä (TAP - KÄR):
1. 195 - 190
2. 148 - 149
3. 130 - 158
4. 81 - 83


Peliaikavertailu on seuraavanlainen. (TAP - KÄR)
1. 21:10 - 18:22
2. 19:37 - 17:09
3. 17:39 - 18:50
4. 08:35 - 10:25
Kaikki 1:07:02 - 1:04:46

En kyllä saa oikein eroa juuri mistään. Kärpät on pelannut pelin verran vähemmän ja yhteensä 2 peliä vähemmän peliajoissa, mutta on tehnyt enemmän maaleja. Mutta tuosta nyt ei voi vetää suuria johtopäätöksiä, koska sarjat ja vastustajat on erilaisia.
 

Apheu

Jäsen
Monet kun nyt ovat käskeneet katsomaan pistepörssiä ja kuinka siellä Kärppäpelaajat komeilevat kärjessä niin pitää muistaa se tuomarilinjakin välierissä. Kärpät pelasi aika ison määrän ylivoimaa ja sieltähän niitä pisteitä tulee. Tappara taas ei saanut kokeilla omaansa kuin kerran-pari pelissä. Asiaa voi myös miettiä niin, että Pekka Jormakka on pistepörssin 4. tehden 13 peliin 5+8. Ei yhtäkään pistettä ylivoimalla, koska ei ylivoima-aikaa juurikaan edes saanut.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Kyllähän tuo on niin että kaikki statsit ja kiekkoromanttiset fiilistelyt voi huolella heittää roskikseen tässä sarjassa. Ne ovat sitä "Jokainen putki katkeaa joskus (Tapparan finaalitappiot)" vs. "Ei kahta ilman kolmatta (Tapparan finaalitappiot)", suuria toiveita ja haaveita. Päivän suoritus ratkaisee ja kumpi tahansa voi voittaa minkä ottelun tahansa. Uskon että sarja on aivan 50-50 voittomahdollisuuksien suhteen, ainakin näin alkuun kun yhtään peliä ei ole vielä pelattu.

Loistava uutinen kuitenkin tuo Liigan ohjeistus finaalisarjan tuomareille, pitäytyä enimmäkseen Kärpät-JYP -ottelusarjassa nähdyssä tuomarilinjassa, jossa estämisiin puututaan herkemmin. En näe että se toisi sen kummemmin etua kummallekaan, mutta sallivampi linja olisi melko varmasti Tapparan etu. Ehkä tällä keinoin saataisiin vältettyä pahimmat tuomarispekulaatiot. Ja tietysti ne addressit.
 

Apheu

Jäsen
Loistava uutinen kuitenkin tuo Liigan ohjeistus finaalisarjan tuomareille, pitäytyä enimmäkseen Kärpät-JYP -ottelusarjassa nähdyssä tuomarilinjassa, jossa estämisiin puututaan herkemmin. En näe että se toisi sen kummemmin etua kummallekaan, mutta sallivampi linja olisi melko varmasti Tapparan etu. Ehkä tällä keinoin saataisiin vältettyä pahimmat tuomarispekulaatiot. Ja tietysti ne addressit.

Tämä oli jokseenkin odotettavissa. Pitää vaan ihmetellä, että miksi ihmeessä Tappara-Lukko vedettiin sitten ihan eri linjalla? Tuohan se nyt ihan hemmetisti etua Kärpille etenkin ensimmäiseen pariin peliin, kun he tietävät jo, mitä siellä saa tehdä ja mitä ei. Tappara taas on tottunut siihen parin viikon ajalta, että saa tehdä käytännössä mitä vain, pahimmat otetaan pois lähinnä arpomalla sieltä täältä pari rikettä. Ihan kuin laji vaihtuisi jossai määrin. Lisäksi tietysti sekin, että Kärppien erikoistilanteet ovat niin paljon vahvemmat kuin Tapparan vastaavat, niin yllätys yllätys tuolla tiukemmalla linjalla mennään. Etua on myös siinä, että Kärpät on saanut pelata tuota ylivoimaa aika paljon ja näin saanut hyvää harjoitusta ja kokemuksia siitä. Tappara taas sen kerran pari pelissä. Esimerkkinä game sevenit, Kärpät sai neljästi ylivoimaa, Tappara kerran. Kärpäthän tästä linjasta ainakin aluksi hyötyy todennäköisesti. Itsellehän kaikkein tärkeintä nyt kuitenkin on se, että linja on kaikille sama, ja alusta asti sama. Kaikkein surkeinta oli se linjan vaihtaminen kesken finaalisarjan viime vuonna.
 

Boy Wonder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi Olympialaisissa
Tämä oli jokseenkin odotettavissa. Pitää vaan ihmetellä, että miksi ihmeessä Tappara-Lukko vedettiin sitten ihan eri linjalla? .
Tää on tätä. Onhan se ihan hanurista, että yksi ottelupari vedetään keväällä eri säännöillä, mitä sääntökirjassa lukee. Ihmettelen kyllä kovasti, miten joka hiton vuosi voi tuomarilinja heitellä näin paljon. Mutta toivotaan toki, että finaalisarjassa vihelletään sitten, ku se rike tulee, eikä fiiliksen mukaan. Ja ennenkaikkea tasapuolisesti ylimääräiset pois.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Tapparan molempia playoff-sarjoja ennakoin alla olevalla sapluunalla ja niistä pystyi lopulta, jälkikäteenkin arvioiden, aika hyvin hahmottamaan joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet hyökkäys- ja puolustuspelissä. Vertailtaessa lukuja toisiinsa saa myös haisua siitä, että miten joukkueiden hyökkäys ja puolustus toisiinsa voisivat suhtautua. Aineistona on helmikuun maajoukkuetauon jälkeiset ottelut, joita molemmille on kertynyt 27. Aineiston Tapparan peleissä Tappara on laukonut 1118 laukausta ja Tapparan vastustaja 1434 laukausta. Aineiston Kärppien peleissä Kärpät on laukonut 1284 laukausta ja Kärppien vastustaja 1157 laukausta. Tyhjiin tehdyt maalit on otettu pois vääristämästä tehokkuuksia. Ja selvennyksenä, vaarallinen maalintekoalue = laukausetäisyys maalista max 10 metriä ja laukauskulma kentän pohjois-etelä-keskilinjalta molempiin suuntiin 45 astetta.

Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 42,8 % kaikista laukauksistaan ja vastustaja 37,8 %
Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 17,7 laukausta per ottelu ja vastustaja 19,1 per ottelu
Tappara on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 23,7 laukausta per ottelu ja vastustaja 34,0 per ottelu
Tapparan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 12,9 % ja vastustajan 8,9 %
Tapparan maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 2,2 % ja vastustajan 1,1 %
Tapparan maali on vaatinut keskimäärin 14,7 laukausta (tehokkuus 6,8 %) ja vastustajan 25,6 (tehokkuus 3,9 %)

Kärpät on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 37,8 % kaikista laukauksistaan ja vastustaja 28,6 %
Kärpät on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 18,0 laukausta per ottelu ja vastustaja 12,3 per ottelu
Kärpät on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 29,6 laukausta per ottelu ja vastustaja 30,6 per ottelu
Kärppien maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 13,0 % ja vastustajan 11,1 %
Kärppien maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 2,6 % ja vastustajan 3,3 %
Kärppien maali on vaatinut keskimäärin 15,4 laukausta (tehokkuus 6,5 %) ja vastustajan 18,2 (tehokkuus 5,5 %)

Hyökkäyspeli:


Suuria eroja ei oikeastaan ole. Tappara ja Kärpät ovat molemmat laukoneet suurinpiirtein saman verran vaaralliselta maalintekoalueelta (n. 18 laukausta per peli), mutta Tapparalla se on suhteellisesti laukauksien osuutena 5 %-yksikköä enemmän, koska Tappara on laukonut kokonaisuudessaan Kärppiä vähemmän. Kärpät on laukonut keskimäärin kuusi laukausta per peli Tapparaa enemmän ja tämä ero tulee vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolisista laukauksista.

Laukomisen tehokkuudessa erot ovat hyvin pieniä. Vaaralliselta maalintekoalueelta molemmat ovat onnistuneet suurinpiirtein teholla 13 % ja vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta Kärpät on edellä vajaan puolen %-yksikön erolla. Kokonaistehokkuudessa Tappara on kuitenkin hieman Kärppiä parempi, johtuen siitä, että Tappara on laukonut suhteellisesti vähemmän vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta, jossa tehokkuus on luontaisesti heikompi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että molempien hyökkäyspeli on erittäin tehokasta hyökkäysalueella. Tappara laukoo hieman vähemmän, mutta se johtuu vain siitä, että vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta eli viivasta ja pienestä kulmasta ei kovin hanakasti lauota. Vaaralliselta maalintekoalueelta Tappara on päässyt laukomaan saman verran kuin Kärpät.

Puolustuspeli:

Puolustuspelissä on suurempia eroja, mutta ne ovat hieman ristiriidassa keskenään. Tapparan vastustaja on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 19,1 laukausta per peli, kun Kärppien vastustaja on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta vain 12,3 laukausta per peli. Tapparan vastustaja on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin vajaa neljä laukasta per peli enemmän kuin Kärppien vastustaja. Kokonaisuudessaan Tapparan vastustaja on laukonut noin 10 laukausta per peli enemmän kuin Kärppien vastustaja.

Tehokkuustarkastelu onkin sitten se ristiriitaisempi juttu, sillä vaikka rakenteellisesti Kärppien puolustuspeli on ollut tosi tiivistä eikä vastustaja ole päässyt paljoa vaaralliselta maalintekoalueelta laukomaan, on Kärppien vastustajan maalintekotehokkuus kuitenkin yllättävän hyvällä tasolla. Vaaralliselta maalintekoalueelta Kärppien vastustaja on ollut Tapparan vastustajaa reilut 2 %-yksikköä tehokkaampi ja mikä yllättävintä, vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta tehokkuus on saman verran parempi ja täten jopa Kärppien vastaavaa tehokkuutta suurempi.

Määrällinen vertailu: Tapparan vastustaja on tehnyt tarkastelujaksolla vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta 10 maalia ja Kärppien vastustaja jopa 27 maalia. Keskimäärin tämä siis tarkoittaa sitä, että tarkastelujaksolla Tappara on päästänyt vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta 0,4 maalia per peli ja Kärpät maalin per peli. Vaikka ero maalintekotehokkuudessa ei suurelta vaikuta, maalimäärissä eron huomaa jo selkeämmin, koska vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta lauotaan selvästikin enemmän kuin lähempää maalia.

Kärppien puolustuspeli on siis vastustajan laukomisen tehokkuudella mitattuna ollut 29 % Tapparaa heikompaa. Se on mielestäni nyt avainasemassa, että pystyykö Kärpät nostamaan puolustamisen tasoaan siitä mitä se viime aikoina on ollut.

***

Kokonaisuudessaan vastakkain ovat kaksi hyökkäysvoimaista joukkuetta, joiden tehokkuus on ollut yllättävänkin tasaista. Puolustuspelissä Tappara on Kärppiä edellä kun mittariksi otetaan kokonaisuus eli vastustajan maalintekotehokkuus (toisin päin maalivahdin torjuntaprosentti), mutta Kärppien puolustus on rakenteellisesti Tapparaa edellä (vaarallisen maalintekoalueen laukausten osuus). No, vastaavien tilastojen mukaan Lukonkin puolustus oli rakenteellisesti Tapparaa edellä, mutta maalivahtipelissä Lukko antoi Tapparalle lopulta liikaa etua. Sama ilmeinen riski on nyt Kärpilläkin.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Tapparan en vaan näe juurikaan heikentyneen viime kaudesta, kun taas Kärpät kärsii tällä hetkellä paljon laadukkaan materiaalin puutteesta puolustuspäässä. Kukkonen on itsestäänselyytenä iso puute, jos ei voi pelata. Lisäksi on ikävä viime kaudella jäätävän rauhallisesti pelannutta Pokka-Ohtamaa kaksikkoa ja heidän hyökkäyspelin tukemista. Hyökkäyspäässä leveyttä on onneksi ruvennut hiljalleen löytymään. Mutta onko riittävästi? Myös JJJ-ketjun jaksaminen on kysymysmerkki, kun vertaa Tapparan, tällä hetkellä mielestäni laajempaan, joka pelissä ratkaisuihin kykenevään materiaaliin. Kärppien takana kuitenkin seistään loppuun asti ja eiköhän se ole loppuviimein taas se parempi joukkue, mikä sitä kannua nostelee. Voitti kumpi tahansa.
Puuttuu Tapparaltakin viime kauteen nähden Nick Bailen joka käytännössä yksin muodosti eron Tapparan hyväksi niissä finaalipeleissä, jotka he viime kaudella voittivat. Uusi vuosi ja uudet joukkueet toki. Mitä tulee energioihin tasaisempi kuormitus on epäilemättä etu Tapparalle siinä missä esim. Palola on näköjään pelannut n. 16 - 19min per peli ovat Donskoin ja Kemppaisen peliajat olleet monesti luokkaa 20 - 24min, mikä on hyökkääjälle tällä pelitahdilla liikaa. Toki jokerina Kärpilllä on mahdollisuus saa Davisin, Alikosken, Suonrannan ja ehkä Kukkosen tuoreet jalat kentälle. Myöskään Karhunen ei ole ainakaan liian pelitahdin väsyttämä.
 
Viimeksi muokattu:

Partapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ville Nieminen, AS Roma
Metsolan kalastelua ja hyppimistä kannattaa varoa. Pari maalia tullaan Kärpiltä hylkäämään kun kääpiö ei pysy alueellaan ja kaatuu pienimmästäkin tuijotuksesta. Tuohon yhden jannun jatkuvaan kalasteluun soisi jo jonkun tuomareista puuttuvan. Osaa myös mestarillisesti siirtää aloituksen keskialueelle kyseisellä toiminnalla.
Kyllä on menny tunteisiin! Kysyn nyt ihan asiallisesti, että mitenkä se on Metsolan vika jos tuomarit hylkää maalin kontaktin seurauksena? On Metsola alueella tai ei? Ja 2014/2015 tulleet kontaktit Metsolaan on ollut selkeitä kontakteja eikä niitä oo tarvinnu ylikorostaa millään tavalla. Koita hei jossain vaiheessa päästä asian yli! Ihana elämä menee pilalle tollasia turhanpäiväsiä murehtiessa...

On se hyvä, että tässä ei tuu kun yks välipäivä ja sit taas mennään! Huamena päivä varmaan matelee, mut hyvää kannattaa odottaa. Tasokkaat finaalit varmasti edessä! En tässä rupee sen suuremmin pohtiin voimasuhteita vaan toivotan joukkueille ja faneille tunnerikkaita finaaleja! Toivottavasti peli kentällä ja katsomossa sekä keskustelupalstoilla on rehtiä ja reilua! Parempi voittakoon!!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Yllättäen Kärppien 1. ketju (pakit mukaanlukien) on tehnyt enemmän maaleja kuin esimerkiksi huimasti hehkutettu jjj-ketju. Eli siis Huml-Maxwell-Pyörälä-Mashur-Nutivaara(Kukkonen) on tehnyt 4 maalia enemmän kuin J-J-J-Glenn-Niemelä ketju. Vaikka pakitkin tiputettaisiin pois, Maxwellin ketju on tehnyt enemmän maaleja.
Tuo nyt on joko aikamoista tietämättömyyttä tai tahallista vääristelyä. Kärppien peleissä Kemppaisen ketju on paperilla kolmosketju, mutta tuo ketju aloittaa 100 % Kärppien peleistä. Se on siis käytännössä ykkösketju kaikin tavoin. Kärppien peluutusjärjestys on ketjuissa: 3,1,2,4. Siinä on se todellinen järjestys. Näinpä Vallin ja Niemelä pitää laittaa nimelliselle kakkosketjulle jne. Nutivaara ja Masuhr ovat Kemppaisen ketjun kanssa aloittamassa nyt kun Kukkonen on ollut poissa.
 

JPL

Jäsen
Tuo nyt on joko aikamoista tietämättömyyttä tai tahallista vääristelyä. Kärppien peleissä Kemppaisen ketju on paperilla kolmosketju, mutta tuo ketju aloittaa 100 % Kärppien peleistä. Se on siis käytännössä ykkösketju kaikin tavoin. Kärppien peluutusjärjestys on ketjuissa: 3,1,2,4. Siinä on se todellinen järjestys. Näinpä Vallin ja Niemelä pitää laittaa nimelliselle kakkosketjulle jne. Nutivaara ja Masuhr ovat Kemppaisen ketjun kanssa aloittamassa nyt kun Kukkonen on ollut poissa.

Siis täh? Vaihda lääkitys tai opettele lukemaan. Vertailin ketjuja keskenään Kärpät vs. Tappara ja sinä tulet pätemään itsestäänselvyyksillä peluuttamisesta. Kuten kirjoitin, niin ketjut on siinä järjestyksessä kuin ne viimeisessä pelatussa pelissä on ilmoitettu. Ei tsiisus...
 

Wire

Jäsen
Hauska lukea näitä tilastonikkareiden prosenttien kymmenyksen hifistelyjä. Tilastot voi heittää nurkkaan ja kannun vie se joka haluaa sitä enemmän.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Siis täh? Vaihda lääkitys tai opettele lukemaan. Vertailin ketjuja keskenään Kärpät vs. Tappara ja sinä tulet pätemään itsestäänselvyyksillä peluuttamisesta. Kuten kirjoitin, niin ketjut on siinä järjestyksessä kuin ne viimeisessä pelatussa pelissä on ilmoitettu. Ei tsiisus...
Siis mitä järkeä on verrata ketjuja, jotka eivät ole todellisuutta. Ei mitään. Se antaa vain valheellisen kuvan. Siis tämä kohtasi: "Yllättäen Kärppien 1. ketju (pakit mukaanlukien) on tehnyt enemmän maaleja kuin esimerkiksi huimasti hehkutettu jjj-ketju. Eli siis Huml-Maxwell-Pyörälä-Mashur-Nutivaara(Kukkonen) on tehnyt 4 maalia enemmän kuin J-J-J-Glenn-Niemelä ketju.". Siis jos et ymmärrä mikä tuossa menee vikaan, niin eihän tätä keskustelua kannata edes käydä. Kemppaisen ketju on pelannut varmaan koko kauden siten, että se aloittaa jokaisen pelin ykköspakkiparin kanssa. Ja se ykköspakkipari saa usein pisteensä nimenomaan Kemppaisten kanssa pelatessa ja sinä lasket vain Vallinin ja Niemelän JJJ-ketjun pisteille. No tuota. Voihan sitä kaikenlaisia laskelmia tehdä, mutta tuossa laskelmassasi todellisuutta ei oikeastaan edes hivoitella. Siispä sanonta: valhe, emävalhe, tilasto pätee tässä kohtaa poikkeuksellisen selvästi. Kaiken lisäksi Pyörälä on tehnyt noita maalejaan juuri ylivoimalla Kemppaisten kanssa.

Melko mielenkiintoista sinänsä, että Kärppien kannattajilta saa kuulla näemmä monta kertaa päivässä kaikenlaisia "vaihda lääkitystä", ja muuta olet ihmispaska -tyyppisiä lausumia. No ei siinä, kukin tyylillään.

PS. @Sekera n tilastoille isot kiitokset!
 
Viimeksi muokattu:

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Me kaksi jälleen. Tervetuloa taas Tappara.

En tiedä. Viime kaudella oli ennakkoon ihan 50-50. Nyt ollaan lähellä samaa, mutta annan ehkä pienen edun Tapparalle (48-52) runkosarjakohtaamisten sekä nälkäisyyden perusteella. Toisaalta, voi olla että taas menee vihkoon. Kärpät osaa kyllä käsitellä nämä henkimaailman asiat. Huomenna pidetään voitto Oulussa, siitähän se taas lähtee.
 

JPL

Jäsen
Siis mitä järkeä on verrata ketjuja, jotka eivät ole todellisuutta. Ei mitään. Se antaa vain valheellisen kuvan. Siis tämä kohtasi: "Yllättäen Kärppien 1. ketju (pakit mukaanlukien) on tehnyt enemmän maaleja kuin esimerkiksi huimasti hehkutettu jjj-ketju. Eli siis Huml-Maxwell-Pyörälä-Mashur-Nutivaara(Kukkonen) on tehnyt 4 maalia enemmän kuin J-J-J-Glenn-Niemelä ketju.". Siis jos et ymmärrä mikä tuossa menee vikaan, niin eihän tätä keskustelua kannata edes käydä. Kemppaisen ketju on pelannut varmaan koko kauden siten, että se aloittaa jokaisen pelin ykköspakkiparin kanssa. Ja se ykköspakkipari saa usein pisteensä nimenomaan Kemppaisten kanssa pelatessa ja sinä lasket vain Vallinin ja Niemelän JJJ-ketjun pisteille. No tuota. Voihan sitä kaikenlaisia laskelmia tehdä, mutta tuossa laskelmassasi todellisuutta ei oikeastaan edes hivoitella. Siispä sanonta: valhe, emävalhe, tilasto pätee tässä kohtaa poikkeuksellisen selvästi. Kaiken lisäksi Pyörälä on tehnyt noita maalejaan juuri ylivoimalla Kemppaisten kanssa.

Melko mielenkiintoista sinänsä, että Kärppien kannattajilta saa kuulla näemmä monta kertaa päivässä kaikenlaisia "vaihda lääkitystä", ja muuta olet ihmispaska -tyyppisiä lausumia. No ei siinä, kukin tyylillään.

PS. @Sekera n tilastoille isot kiitokset!

Niin - oli yllätys huomata, että kärppien nimellinen ykkösketju on tehnyt enemmän maaleja kuin Kemppaisen ketju. Mitä vaikeaa tuossa on? Vertailin perkele tilastoilla vain, miten paljon joukkueiden ketjut on pelanneet, paljonko tehneet maaleja jne. Jollain perverssillä tavalla ajattelin yksinkertaistaa asian, kun olen yksinkertainen ihminen ja otin vain kokoonpanon esiin ja lätkin nimet siitä exceliin. Jos sinua huvittaa nimetä vaikkapa Kemppaisen ketju virallisesti ykkösketjuksi, niin kannattaa lähteä valmentajakurssille.

Lueppa oma lähestymisesi asiaan ja mieti, miksi saat tällaisen palautteen. Kokeile joskus ajatella, että mitäkähän tässä on ajettu takaa, äläkä tartu johonkin lillukanvarteen, mistä pääset muka pätemään.

Se on taivahan tosi, että millään tilastoilla ei ole tässä vaiheessa mitään merkitystä. Niitä on vain mukava ihmetellä.
 
Viimeksi muokattu:

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Vastassa kunnioitettu vihollinen, jälleen kerran. Ei mene väärälle joukkueelle mestaruus tässä sarjassa.

Erityismaininta toki Tapparalle kansanterveydellisestä mielenterveystyöstä, paikallispikkuveljen (muutamat) syrjäytymisvaarassa olevat fanit saavat lohtua kurjuuteensa Tapparan pitkälle jatkuvista peleistä.

muaddib
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kokeile joskus ajatella, että mitäkähän tässä on ajettu takaa, äläkä tartu johonkin lillukanvarteen, mistä pääset muka pätemään.
Pätemään?! Ei jumalauta. VMP. Tämä on keskustelupalsta. En tarkoita, että Kemppaisen ketju olisi vain pelillisesti todellinen ykkösketju vaan kun se aloittaakin jokaisen pelin kuin ykkösketjut yleensä aloittavat. Ja siellä ei ole Vallin ja Niemelä, ja mitä näitä on, niiden kanssa aloittamassa. Ja niin edelleen. Tilastoista voi kyllä joskus tehdä erinäisiä johtopäätöksiä mutta tuo sinun tilastosi oli kaikessa herttaisuudessaan täysin valheellista roskaa, jota voi helposti epäillä myös tarkoituksenmukaiseksi propagandaksi, jolla annetaan valheellinen kuva Kärppien kentällisten tehojakaumasta. Enkä sano tätä missään vitun pätemismielessä, vaan totuuden nimissä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@JPL @Käyttäjänimetön

Se on just niin ja te ootte kaikki väärässä. Tilastoista en tiijä, mutta Tapparassa yleensä pari ketjua on helvetin hyviä, ja toinen puolikas sitten korkeintaan keskinkertaista. Ja ne vaihtelee pelistä toiseen. Luoja tai sen sukuinen Kärppää varjele, jos siellä joka ketju dominoi samaan aikaan. Olennaista on se, että Eme pysyy vasemmassa laidassa aurinkoisena. Fuck the rules, let's hockey!

Kysymys on vain se, sulaako Karhunen nopeammin kuin Zapolski?

Joo, koko sarja tulee. Pelkkää itkua ja oranssilasista lyttäystä.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kysymys on vain se, sulaako Karhunen nopeammin kuin Zapolski?

Pelaako kumpikaan tänään? Finaalien aika, hienoa kohdata taas Tappara ja jatkaa viime keväästä. Nyt heti alkuun 3 ottelua neljään päivään, odotan mielenkiinnolla illan kokoonpanoja. Me voitaisiin ottaa Davis mukaan, ehkä Suorantakin. Kaspar voitaisiin nostaa kakkosketjuun tuomaan ratkaisuvoimaa. Parempi voittakoon!

Tervetuloa Tappara Ouluun!
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ko. nimimerkki on kyllä kärppäkannattaja, ja itse olen tuosta viestistä aistivinani pientä vittuilua jo valmiiksi jonkun Tappara-nimimerkin aloittamasta tuomaritsuosiikärppiä-propagandasta.
Joo ehkä mulla sitten petti vain tuo minun sarkasmitutka tässä tapauksessa :)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelaako kumpikaan tänään? Finaalien aika, hienoa kohdata taas Tappara ja jatkaa viime keväästä. Nyt heti alkuun 3 ottelua neljään päivään, odotan mielenkiinnolla illan kokoonpanoja. Me voitaisiin ottaa Davis mukaan, ehkä Suorantakin. Kaspar voitaisiin nostaa kakkosketjuun tuomaan ratkaisuvoimaa. Parempi voittakoon!

Tervetuloa Tappara Ouluun!
Kalevan mukaan Kukkonen oli jäällä eilen muiden pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäävien pelaajien kanssa. Kukkosen lisäksi jäällä olivat Suoranta, Alikoski, Mäenalanen, Davis, Vallin ja Tarkki. Pikkaisen ihmettelen tämän perusteella sitä, kuka on kahdestoista hyökkääjä. Onko Puljujärvi vielä maisemissa?
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tuohan se nyt ihan hemmetisti etua Kärpille etenkin ensimmäiseen pariin peliin, kun he tietävät jo, mitä siellä saa tehdä ja mitä ei.

Eipä nyt liikaa kehuta tuota Kärpät-JYP -sarjan linjaa. Vaikka siellä herkemmin vihellettiinkin niin välillä vedettiin ihan arvalla eli rikkeestä josta ei edellisessä vaihdossa vihelletty saatettiin seuraavassa aivan hyvin viheltää. Siksihän se niin sekavaa olikin kun koskaan ei tiennyt mistä heilahtaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän tuo Tapolan kuminaama sen verran vituttaa, että pakko kai se on Kärppien puolelle kallistua tässä sarjassa. Pienestä se on joskus kiinni ;)
 

axe

Jäsen
Mun "salliva kahvalinja suosii Kärppiä" ei ainkaan ollut mitään propagandaa, vaan siis ihan pelkästään kevennyksen kaltaista toistoa Petteri Sihvosen ajatukset mullistavasta blogikirjoituksesta muutaman päivän takaa. Kun kaikki muut pohtivat, kuka kahvaa koviten ja suosiiko linja silloin Tapparaa, Lukkoa vai JYPiä, niin Sihvosen mielestä sellainen linja suosisikin eniten Kärppiä. Ja koska kukaan ei jaksa linkkiä enää kaivaa, niin johtoajatus oli se, että vaikka Kärppien ei vielä (siis siinä vaiheessa) ollut tarvinnut harrastaa estopeliä, niin se pystyisi tekemään sen tarvittaessa parhaiten koska sillä on paras kenttätasapaino pelaamisessaan.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Hyvä jos se tuomarilinja muuttuu tuosta Lukkosarjasta. En jää kaipaamaan siitä mitään. No ehkä sitä, että se oli ihan samaa ekasta vaihdosta seiskapelin viimeiseen vaihtoon, vaikka vankilasäännöt olikin.

Jännästi siihen viheltämättömyyteenkin lopulta tottui. Lopussa vaikka tuli 20 sekunnin pätkä, jossa oli 10 kakkoisen arvoista rikettä, se ei haitannut enään. Näillä mentiin ja sitten kun joku jostain vihelsi jäähyn sitä ihmetteli sen 10 sekuntia, että miksi tästä kun ei noista muista. Sitten sitä jo jäi jännittämään ylivoimaa tai alivoimaa. Ihmeellinen on ihmisen mieli.

Se että jos nyt yv:tä yleensä tulee on ehkä enemmän Kärppien etu, kun ovat niin perhanan hyviä siinä.

Yksi iso kysymys on miten Tappara saa kamppailupelaamisen yhtä aktiiviseksi, mutta siistimmäksi. Miten kääntää siitä miekkailu/vapaapaini pelistä normaalimmaksi kamppailupelaamiseksi. Voi tehdä alkuun vaikeuksia, mutta jos se linja vaan pysyy, niin eiköhän se siitä taas ala sujumaan. Peli kaksi siinä saattaa kuitenkin mennä.

Sinänsä tarkempi linja sopii selvästi Tapparan pelaajistolle paremmin kuin ne vankilasäännöt, silloin Palola, Kuusela, Järvinen ja Jormakka hyötyvät, kun saavat luistella ykspäällä. :) Jos siis peli on siistimpää ja Tappara pystyisi välttämään jäähyjä. Lukko kun oli rakennettu isokokoiseksi ja valmennettu kovaksi kamppailujoukkueeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös