Playoffs 2015 finaalit: Kärpät – Tappara

  • 119 361
  • 615

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mitä molempien pelejä seuraillut kauden mittaan niin täysin oikeat joukkueet ovat finaaleissa. Kärpillä on kyllä iso etu kotiedusta. Kärpät on ollut hyvin vakuuttava kotipeleissä. Vaikka joukkue on ollut tappioasemassa silti siinä on ollut selvä meininki, että kohta noustaan tasoihin.

Hyökkäysmateriaali on molemmilla aika laaja. Kärppien kärkimiehet ovat onnistuneet ainakin pisteiden valossa hieman paremmin kuin Tapparan vastaavat. Kuitenkin näkisin molempien joukkueiden materiaalit lähes yhtä vaarallisina. Ehkä värilasien takaa Kärpillä on siinä pieni etu.

Puolustuksessa Kärpillä suurin haitta on Kukkosen puuttuminen. En tiedä mikä miehen pelikunto ja koska palaa. Niemelä, Nutivaara, Masuhr ja Laatikainen ovat hoitaneet hommansa mallikkaasti. Spang ihan ok, mutta Glenin pelaaminen on välillä hieman riskialtista. Iso jämäkkä peruspakki, mutta välillä tulee ihmeellisiä virheitä. Tapparan puolustuksesta on vaikea sanoa sen enempää muuta kuin, että Aallon laukaus on kova ja joskus myös tarkka.

Maalivahtiosaston tilanne ei ole muuttunut miksikään viime vuodesta. Kärpät mennee Karhusella loppuun asti. Ja kaikkianhan muistaa kuinka viime vuonna taistossa Karhunen vs. Metsola kävi.

Tiukat matsit näistä tulee. Nopeasti tulee ensimmäiset kolme ottelua. Kärpät selviää pienemmällä matkustamisella ja se jää nähtäväksi onko siitä aluksi etua.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ja se nyt on aivan päivänselvä asia, että Tuomas Tarkin takia JYPin tie töksähti. Hirvittävä määrä helppoja maaleja hänelle meni.

Noo, kaks puolta. Taisi sinne toiseenkin päähän mennä hirvittävä määrä helppoja. Olisi saattanut tie töksähtää jopa aikaisemmin, jos molempiin päätyihin olisi joka pelissä ollut tarjolla laadukasta maalivahtipeliä.

Kun täällä on nosteltu näitä kärppäläisten kovia pistelukemia esiin, niin täytyy muistaa otteluiden luonne. Jos pelissä menee kumpaankin päähän 4-6 maalia, pelataan paljon ylivoimaa, niin totta kai kärkijätkille tulee paljon tehoja. Ja sitä kautta Kärppä-fanien vasta kannattaakin olla huolissaan ulkkareiden panoksesta. Tai no, Huml ja Maxwell sitä taitaa lähinnä pelata ja näistäkin toinen onnistui muutaman räkäropellin Tarkin taakse upottamaa. No ei tässä väitteessä nyt ollut mitään järkeä.

Mutta siis se on ainakin fakta, että Kärppien kärkimiehien kovat pisteet johtuvat osittain T. Tarkista.

@MikGo Joo, kyllä Metsulalla selkeesti on imu päällä. Kaikki muistaa miten Karhunen 2014 ryöstää kaikki 2015. Kyllä. Voi vittu.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät ja Tappara lähtivät sanelulinjalle – SM-liiga taipui - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kärpät ja Tappara toivoo linjan tiukentuvan roikkumisen takia, jota nähtiin laajasti Lukon ja Tapparan välillä. Tapparan pitää siis korjata hieman pelaamistaan tai istuvat jatkuvasti jäähyllä.

Seppo Mäkeläkin tuossa eilen vai toissapäivänä sanoi hyvin. Tuomari ratkaisee otteluita, jos jättää viheltämättä.

Mielenkiintoista nähdä minkälainen linja siellä finaaleissa odottaa. Hyvä jos ennakkoon päätetään jotain ja päätöksessä pysytään. Eikä niin, että kesken sarjan muuttuu linja ja sitten siitä huudetaan kilpaa puolin ja toisin.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Noo, kaks puolta. Taisi sinne toiseenkin päähän mennä hirvittävä määrä helppoja. Olisi saattanut tie töksähtää jopa aikaisemmin, jos molempiin päätyihin olisi joka pelissä ollut tarjolla laadukasta maalivahtipeliä.
No itse asiassa Kärppien päähän meni huomattavasti vähemmän niin helppoja maaleja kuin mitä lähinnä Tuomas Tarkki päästi. T. Tarkki torjui paikoin loistavasti, mutta lopulta helppojen maalien määrä oli ihmeellisen iso. Helppojen maalien suhteen sanoisin, että ainakin tuplasti sen verran päästi mitä veljensä Iiro päästi. Jo pelkästään ratkaisevassa seitsemännessä pelissä ottelu ratkesi hyvin pitkälti Tuomas Tarkkiin. Tarkkiin + JYPin typeriin jäähyihin. 5-5-pelissä JYP pysyi hyvin mukana, jopa ehkä hieman hallitsi.

Toivottavasti Metsola on - kuten uskon, että on (tosin uskoinhan minä Tuomas Tarkkiinkin) - kovassa iskussa finaaleissa, niin nähdään mitä Kärpät saa aikaiseksi, kun maalilla ei ole paikoin hyvin torjuva, mutta aivan liian usein seulana toimiva maalivahti.
 
Jahas, henkilökohtaisuuksiin meno heti ensimmäisessä virkkeessä. Jospa keskusteltaisiin ihan asioista, eivät sinun keittiöpsykologiset virhepäätelmät ketään kiinnosta.

Ei se ad hominemiksi ollut niinkään tarkoitettu, vaan kritiikiksi tekstejäsi kohtaan. Pahoittelut kuitenkin, asioista tässä on tarkoitus vängätä.

Tekstini loppuosa oli tarkoitettu osoittamaan, että mielestäni Kärppien ulkomaalaispelaajia syynätään erityisen tiheällä kammalla, koska, noh, ulkomaalaispelaajat. Kyllä siellä pakistossa esimerkiksi Niemelän Mikko aiheuttaa välillä sydämentykytyksiä miettiessään oman maalin vieressä että helvettiinkö tässä kiekon laittaisi. Tiukassa paikassa pistäisin kymmenen kertaa kymmenestä mieluummin Dan Spangin kuin Niemelän omaan päähän pyörimään. Sama homma hyökkäyspäässä. Tottahan se on, että Kasparilta ja vaikkapa Davisilta on odotettu hankintatilanteessa enemmän kuin Sakari Manniselta tai Mikko Alikoskelta, mutta tällä hetkellä, absoluuttisella tasolla, kaksi ensin mainittua pelaa mielestäni parempaa jääkiekkoa.

Pelaajakritiikki pelaajakritiikkinä, mutta ei tässä tällä hetkellä olla yhteenkään ulkomaalaispelaajaan kaatumassa. Luotan täysin siihen, että huomenna paras mahdollinen kokoonpano pelaa, eikä siihen vaikuta nimi, status tai kansallisuus. Yksittäisiä virheitä voi sattua kenelle tahansa (Glenn eilettäin) ja niihin voi pahimmillaan ottelukin ratketa, mutta tämä joukkue pelaa jälleen kerran suomenmestaruudesta, joten en nyt ihan tavattomasti lähtisi kenenkään päälle sylkemään.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jospa sitä sitten alkaisi fiilistä nostattelemaan jo, kun finaalit pärähtävät huomenna jo käyntiin. Molempien playoff -taivalta tiiviisti seuranneena oma näkemys.

Kärpät vs. Tappara

- Valmennus: 60-40. Voihan tämä olla selvemminkin Marjamäelle, mutta Tapolasta kun en oikein osaa vielä päätelmiä tehdä.
- Maalivahdit: 40-60. Kärpillä hyvät veskarit, mutta pientä hässäkkää ja epävarmuutta on leijunut.
- Puolustus: 45-55. Aika tasanhan tämä on, mutta mikäli Kukkonen on sivussa niin kääntyy tämän verran Tapparalle, vaikka Nutivaara on hyvä ollutkin.
- Hyökkäys: 40-60. Hyvin pelanneita Tapparan rosterissa laajemmalla rintamalla.
- Erikoitilannepelaaminen: 55-45. Kärppien ylivoima on todella vaarallinen, mutta miinusta alivoimapelaamisesta.

Saas nähdä minkälainen tuomarilinja tulee olemaan. Mikäli se on salliva ja vain törkeydet otetaan pois sekä annetaan poikien pelata niin sarja on Tapparan juhlaa. Jos taas linja on Kärpät-JYP sarjassa nähdyn kaltaista niin Kärpät on vahvoilla. Veikkaan sarjan menevän Tapparalle 2-4 voitoin.

Kärppien parhaimmistoa ovat olleet JJJ -ketju, joka on aivan maaginen. Myös Pyörälä ja Pirnes ovat olleet todella hyviä ja puolustuksesta mainittakoon Laatikainen. Nutivaaraa kannattaa seurata Kärpiltä ja myös Aho esitti aika mallikasta pelaamista parissa viimeisimmässä matsissa JYPiä vastaan.

Tapparalla on esiintynyt hieman laajemmalti pelaajia hienosti. Palolalla oli Lukko -sarjassa pieni suvantovaihe, mutta pari viimeistä taas näyttivät Hifk -sarjan kaltaiselta. Tapparalla on Kuuselaa, Jormakkaa, Malista, Haapalaa, Peltolaa ja kumppaneita mutten nyt jaksa kaikkia onnistuneita tähän listata. Tarkkailuun kannattaa ottaa Tapparasta esimerkiksi Elorinne, joka on pelannut todella hienosti.

Kova taistelu varmasti luvassa ja Tapparalla varmasti nälkää aivan hemmetisti. Joukkue ei kolmatta kertaa finaaleissa hopialle putkeen halua jäädä mistään hinnasta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tekstini loppuosa oli tarkoitettu osoittamaan, että mielestäni Kärppien ulkomaalaispelaajia syynätään erityisen tiheällä kammalla, koska, noh, ulkomaalaispelaajat.
Ymmärrän kyllä, että tuon käsityksen voi saada, mutta minun kohdallani ei ainakaan ole kyse siitä, että sattuvat olemaan ulkomaalaisia.

Kyllä esim. 200 000 euroa tienaavalta pakilta (mutuna palkka-arvio) voi odottaa paljon enemmän kuin esim. 40 000 tienaavalta. Lähtökohtaisesti se kahdensadantuhannen tienaajan pitäisi olla profiilipakki eikä joutui arvioimaan, että laitetaanko se kentälle vaiko tuo tikkaripalkalla pelaava parikymppinen junnu. Eilen Glenn oli viltissä ja Nuti jäällä, kun peliä ratkottiin. Davis oli viltissä koko pelin. Kaspar sitä edellisen pelin. Kuvaavaa on, että mieleenpainuvin juttu Kasparin pelissä oli se, että hän "kuoli" jäälle. Jos nuo hankinnat olisivat onnistuneita, niin Kärpät olisi todella kova joukkue, juuri sellainen kuin Kärppiä vähemmän seuranneet nyt luulevat Kärppien olevan.

Sinänsä on ok, että jos Kaspar pelaa, niin hän on nelosessa. Kunto hänellä on huono, joten nelosketjussa ilman yv-aikaa hänestä voi saada paremmin tehoja irti. Laukaus on tosiaan hyvä, sitä ominaisuutta ei ole ylipainolla tuhottu. Mutta joukkue on herkkä, eräänlainen monisoluinen olento, joka voi toimia paremmin, kun joukkueessa on omia nuoria kasvatteja kuin pelipaikan rajoilla taistelevia ulkomaalaispelaajia, jotka ovat tulleet Oulussa oikeastaan vain käymään. Tätä puolta asiasta voi olla vaikea täältä läppärien ja älypuhelimien ääreltä kunnolla sisäistää.
 
Oma arvioni:
Kärpät/Tappara
maalivahdit 25/75
puolustus 20/80
hyökkäys 40/60
valmennus 60/40
kotietu 60/40
tuomarit 100/0
Kärpät+tuomarit=305
Tappara-tuomarit=295
Mestaruus Kärpille+erotuomareille otteluvoitoin 4-3
 

Piku24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Outoa, että puhutaan Kärppien olevan vain JJJ ketjun varassa? Kyllähän sieltä löytyy Pirnes (6+7) sekä Mika Pyörälä ( 7+5) heidän lisäkseen Maxwell parantaa kokoajan sekä Huml alkaa piristyä, myöskin Aho sekä Mäenalanen ovat tehneet hyvää jälkeä ja tuovat rutkasti energiaa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
@MikGo Joo, kyllä Metsulalla selkeesti on imu päällä. Kaikki muistaa miten Karhunen 2014 ryöstää kaikki 2015. Kyllä. Voi vittu.
Haha. Meni aika kovasti tunteisiin. Jos saan tarkentaa, että mielestäni finaaleissa on kaksi tasavahvaa maalivahtia. Viime vuonna Karhunen oli loppujen lopuksi sen yhden kopin vahvempi. Joten maalivahtiosasto on 51/49 Kärpille.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erittäin iloinen olen Kärpät- Tappara finaaliparista. Viime vuoden finaalitaisto oli huikea. Näimme hillitöntä taistelua, maailmanluokan taitoa, parranpärinää aiheuttaneita tuomioita ja mielettömän ratkaisupelin, joka huipentui jatkoaikamaaliin. On siinä kohtuullisen hyvät ainekset lähteä ratkomaan vuoden 2015 mestaria, kun lähihistoria on tuollainen.

Tapparalla vaikuttaa olevan vielä aikalailla samat pelimiehet kuin viime vuonna, joten revanssihenki lienee korkealla.Suurin muutos Tapparalla lienee Voutilaisen vaihtuminen Dixoniin? Onko Nick Bailen jäänyt korvaamatta? Onko tällä ollut se ratkaiseva vaikutus YV-pelin heikkouteen? Onko Tapparalla Aallon lisäksi mitattäyttävää viivamiestä?

Pikkaisen ennakkotunnelmia Kärpistä aion kirjoittaa. Runkosarjan jälkeen pidin Kärppiä erittäin todennäköisenä mestarina. Juna vaikutti jyskyttävän tunnollisesti raiteillaan. Kaksi jo käytyä playoff-sarjaa ovat kuitenkin näyttäneet toteen Kärppien puolustuspään ongelmat, joita monet jo kauden aikana havaitsivat. Näinpä en pidä Kärppiä enää ennakkosuosikkina, ehkäpä tilanne on lähtökohtaisesti fifty-fifty.

Maalivahdit:
Tarkin peliaika jäi runkosarjan lopulla todella vähiin. Pikkaisen kuului huhupuheita siitä, että Tarkilla olisi ollut polvivammaa, eikä näin ollen ollut täydessä pelikunnossa. Karhusta ajettiin pudotuspelien ykkösvahdiksi, vaikka hän oli kovin epävarma. Näin Kärpillä on ollut läpi pudotuspelien selvä maalivahtiongelma. Epävarmaa tekemistä molemmilta maalivahdeilta. Tilannetta ei helpota Karhusen huhuttu esisopimus Tapparaan. Ikävä kyllä minulla ei ole täyttä luottoa maalivahteihimme. Hankala tilanne mestaruutta ajatellen.

Puolustus:
Kärpiltä löytyy tällä hetkellä vain neljä tarvittavalla tasolla pelaavaa puolustajaa: Masuhr, Nutivaara, Niemelä ja Laatikainen. Spang pelaa vähän sinnepäin, Glenn on umpisurkea, Vallin istuu lepsuilunsa seurauksena penkinpäässä ja Kukkonen on loukkaantunut. Pelaa siinä sitten vähämaalisia pelejä. En usko Glennin saavan enää peliaikaa Kärpissä. Jos Kukkonen ei pelaa, tarkoittaa se Ari Vallinin nousemista kokoonpanoon. Kärpät puolustaa periaatteessa joukkueena hyvin. Puolustajien tekemät yksittäiset isot virheet ovat pistäneet silmään. Kukkosta tarvittaisiin kovin vetämään se +25min/peli. Kärppien ylivoimaisesti paras pakki puolustussuuntaan. Tässäpä veikkaukseni Kärppien pakkipareista ilman Kukkosta.
Nutivaara-Masuhr
Spang-Laatikainen
Vallin-Niemelä.
Jos noilla mennään, voidaan Kärppien puolustuksen sanoa heikentyneen merkittävästi viime kaudesta.

Hyökkäys:
Toisaalta Kärppien hyökkäystä on kehuttu sarjan parhaaksi ja toisaalta se on haukuttu olevan liikaa ketjun Junttila-Kemppainen-Donskoi varassa. Minä kallistun ensimmäisen väittämän puoleen. Kemppaisen ketju on Liigan paras. Ketjut Pyörälä-Maxwell-Huml ja Mäenalanen-Pirnes-Aho pystyvät myös erinomaiseen hyökkäyspeliin. Siinä on kolme erittäin tulivoimaista ketjua. Nelosessa näemme varmasti paljon rotaatiota, jonka ainoa pysyvä pelimies on Keränen. Huomenna se voisi olla vaikka muotoa Kaspar-Davis-Keränen. Hyökkäyskalustosta homma ei jää kiinni. Kärpät on tehnyt hurjasti maaleja pudotuspeleissä tähän asti. En usko, että tähän on suurta muutosta luvassa.

Edit. Sen verran unohtui mainita, jotta kyllähän Marjamäki viisaana miehenä pitää Sakari Mannisen kokoonpanossa, joten tuskin molemmat Davis ja Kaspar sittenkään yhtäaikaa jäälle mahtuvat.
 
Viimeksi muokattu:
H

Hidas_ja_kankea

Onhan tuo hyvä suojautumiskeino, että aletaan itkeä tuomareiden suosimisella jo ennen ensimmäistä peliä. Näin on turvallista varautua jo etukäteen mahdolliseen tappioon. Älkää hyvät Tapparan kannattajat ja bandwagonistit menettäkö toivoa, koska ennakkoasetelmiltaan ottelupari on tasainen.

Maalivahtien voimasuhteen ollessa 25/75 (?) voitaisiin jo tässä vaiheessa laittaa onnittelut Tampereelle kahden peräkkäisen hopean kirkastumisesta.

Yllättävän paljon on kärppäkannattajilta mennyt puoltoääniä naapurileiriin. Kritiikki on hyvin perusteltua, esimerkiksi hankintojen totaalisella epäonnistumisella. Ainoa hyvä asia Kukkosen loukkaantumisessa oli, että samalla tuli todistettua Nutivaaran poff-taso, Ihmetellä sopii kauden aikaisten tapahtumien jälkeen runkosarjavoittoa ja finaalipaikkaa. Mielestäni kyseinen nega-asenne on enemmän pessimismiä kuin realismia. Lopulta pelitkin ovat olleet väärin voitettuja.
 

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pistepörssin 5 parasta Kärppää on kerännyt playoffeissa yhteensä 69 pistettä. Tapparan kärkiviisikko vastaavasti 50 pistettä. Paljon puhutusta tripleJ-kentällisestä tuohon Kärppien TOP-5 joukkoon mahtuu vain Kemppainen ja Donskoi. Välierissä Kärppien maalin kiekko laitettiin 20 kertaa ja Tapparan maaliin 16 kertaa. Tässä valossa Kärppien hyökkäys on hieman terävämpi ja Tapparan puolustus vähän tarkempi. Uusi ottelusarja tuo kuitenkin uudet kujeet. Rautakorven preussilaiskiekko on tuonut Tapparalle paljon menestystä, enkä usko tuloksen ihmeemin paranevan, kun Tapola on remmissä. Siitäkään tuskin on Tapparalle apua, että joukkue on jo kahdesti päätynyt finaalisarjan toiseksi parhaaksi. Viime vuonna Kärpät väänsi itsensä mestariksi voittamalla Tapparan kaikissa kolmessa viimeisessä pelissä yhdellä maalilla. Oma veikkaukseni on, että tänä vuonna Kärpät vie mestaruuden hieman viimevuotista helpommin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärpät - Tappara

Valmennus: 55 - 45
Maalivahdit: 45 - 55
Puolustus: 45 - 55
Hyökkäys: 40 - 60
Erikoistilannepelaaminen: 55 - 45
Kotietu: 55 - 45
Nälkä: 30 - 70

Kärpiltä liikaa sekoilua ja kärkiäijien alisuorittamista viime aikoina, joten Tappara on selkeä suosikki tähän sarjaan. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Lopulliset mestaruus prossat:

Kärpät: 46%
Tappara: 54%
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oma arvioni:
Kärpät/Tappara
maalivahdit 25/75
puolustus 20/80
hyökkäys 40/60
valmennus 60/40
kotietu 60/40
tuomarit 100/0
Kärpät+tuomarit=305
Tappara-tuomarit=295
Mestaruus Kärpille+erotuomareille otteluvoitoin 4-3

Tämä Eric Rooslind nimimerkki on muistaakseni paljon esillä tuolla Jypin osiossa eli siitä on helppo vetää johtopäätökset katkeruuden asteesta. Myöntäisit vaan niin kuin mies että Kärpät oli siinä sarjassa vaan parempi.

edit. voin olla väärässäkin mutta ihmeellistä valitusta jokatapauksessa...
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
Uskon että Tappara on taitavampi ja parempi joukkue. Uskon myös että tuomarit tulevat antamaan Tapparalle helpommin virheistä jäähyjä, joten lähtökohtaisesti etu on Kärpillä.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Anteeksi, mutta mitä helvettiä?! Eihän tätä voi nauramatta lukea. Kuka koki, paitsi ilmeisesti sinä ja joku kaverisi, että Tappara olisi hyötynyt painisäännöistä Lukkoa vastaan? Ja toisaalta, kuten Videotuomarit ja Petteri Sihvonenkin ovat julki tuoneet - kahvauslinja on Kärppien etu. Vaikka vihellettäisiin tiukemminkin, koska Kärppien ei vain uskota kahvaavan.

Heh, naura toki, hiipii mieleen toki asiaan kuuluva lausahdus, hulluilla on ilmaiset huvit. Olisit nyt lainannut edes koko virkkeen. Laitetaanpa se loppu tähän vielä, (tämä ei tietysti koske Tapparafaneja, joilla saa olla oma mielipide asiasta, kahvauksesta ja estämisestä :)) Et varmaan ole yksin, jos se lohduttaa.

Tosin mä olen valmis lyömään vetoa, että mäkään en ole huomisen jälkeen yksin valistuneen arvaukseni kanssa :)

Mitä tulee videotuomareihin ja sihvoseen, niin ei täydy lisätä kuin jep jep.

Kyllä tässä ketjussa näkee, että tästä tulee varmasti finaalisarja. @Rilliba kyllä jos ennen kautta, kauden aikana ja pleijareissa kysytään ennakkosuosikkia, niin eihän niitä ole ollut kuin yksi. Joo, se ei ole ollut Tappara :)

Olen nähnyt kylliksi Kärppien pelejä, jotta uskon, että se on kyllä lyötävissä. Jännä nähdä onko kahta ilman kolmatta. Lukko sarjassahan se piti jo paikkansa :)
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Tämä Eric Rooslind nimimerkki on muistaakseni paljon esillä tuolla Jypin osiossa eli siitä on helppo vetää johtopäätökset katkeruuden asteesta. Myöntäisit vaan niin kuin mies että Kärpät oli siinä sarjassa vaan parempi.

Ko. nimimerkki on kyllä kärppäkannattaja, ja itse olen tuosta viestistä aistivinani pientä vittuilua jo valmiiksi jonkun Tappara-nimimerkin aloittamasta tuomaritsuosiikärppiä-propagandasta.
 
Hifk sarjasta en tiedä mitään mutta Lukkoa vastaan kovasti Tapparan leirissä kitistiin tuomarilinjasta.Sinänsä hassua että Tapparan alivoima sekä ylivoima olivat molemmat ensimmäiset viisi peliä aivan paskoja ja enemmän jäähyjä viheltämällä tuomarit olisivat pelanneet ehkä enemmänkin Lukon pussiin.Toki Lukolle kelpasi painiminenkin. Kaksipiippuinen juttu.
Kyllä. Ja juuri siksi, ettei se suosinu Tapparaa pätkän vertaa. Sitähän et sinä, eikä kukaan muu tiedä kuinka se olisi peleihin vaikuttanut, jos erikoistilannepelaamista olisi ollut enemmän. Lukolle varmaan kelpasi paini, kun joukkue oli sitä pelitapaa varten koottukin.

No mutta, finaaleissa siis pelattaneen tarkemmalla linjalla ja jäähyjä tullee. Ehkä. Kunhan siinä nyt se linja vain pitäisi ja samanlaisista rikkeitä jäähyt vihelletään molemmille. Tapparan uskon pyrkivän aktiiviseen taklauspeliin, josko siinä Kukkonen putoaa rivistä uudestaan. Marjamäkihän voisi lämmitellä Kärppä-henkisten tunnelmia nasevalla taklauksella Kukkoseen.

Onko Kärppien pelissä muuttunut mikään erityisesti viime kauteen verrattuna? Tapparahan osasi jo viime kaudella pelata hyvin Kärppiä vastaan ja samalta meno näytti tällä kaudella. On kyllä mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan peli lähtee huomenna. Onneksi se on jo huomenna! Lisäksi uskon, että fyysisen jaksamisen etu on Tapparalla - tasaisemman vastuunjaon ja yleisen urheilullisuuden myötä. Nyt ei Greeniäkään ole puhkipeluutettu ennen ratkaisupelejä ja sen näkee miehen otteistakin.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oikeestiko täällä ihmiset odottaa tasaista sarjaa?! Ja minä kun oon latomassa liigapörssin Kärppiä täyteen. Enkö mä nyt ole huomannut jotain oleellista, hmm.
 

Boy Wonder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi Olympialaisissa
Tuo tuomarilinjan korjaaminen tiukempaan suuntaan oli kyllä aivan mahtava uutinen. Ihan jo oman henkisen kestämisen takia, sillä suurin pelko oli, että tästä finaalista olisi tullut kahva- vastaan taitokiekko, ihan sama mitkä joukkueet siellä olisivat pelanneet. Ja näin lähtökohtaisesti erikoistilannepelaaminen on Kärppien etu tässä sarjassa, mutta täytyy muistaa, ettei se AV ole ollut Kärpillä, mitään parasta tekemistä loppukaudesta ja pleijareissa kokonaisuutena. Liikaa on soinut omissa alivoimalla.

Ja ihan realistisesti näen tämän vuoden finaalisarjassa Tapparan ennakkoon vahvempana ja todennäköisempänä joukkueena viemään kannun, niin pahalta, kun se tuntuukin myöntää. Tunteet ovat vähän pelonsekaisen ristiriitaiset, kun halu uskoa oman joukkueen vievän potin on kuitenkin kova.

Tapparan en vaan näe juurikaan heikentyneen viime kaudesta, kun taas Kärpät kärsii tällä hetkellä paljon laadukkaan materiaalin puutteesta puolustuspäässä. Kukkonen on itsestäänselyytenä iso puute, jos ei voi pelata. Lisäksi on ikävä viime kaudella jäätävän rauhallisesti pelannutta Pokka-Ohtamaa kaksikkoa ja heidän hyökkäyspelin tukemista. Hyökkäyspäässä leveyttä on onneksi ruvennut hiljalleen löytymään. Mutta onko riittävästi? Myös JJJ-ketjun jaksaminen on kysymysmerkki, kun vertaa Tapparan, tällä hetkellä mielestäni laajempaan, joka pelissä ratkaisuihin kykenevään materiaaliin. Kärppien takana kuitenkin seistään loppuun asti ja eiköhän se ole loppuviimein taas se parempi joukkue, mikä sitä kannua nostelee. Voitti kumpi tahansa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jotenkin tässä vaan pelottaa, että Kärpät lyö jonkun tällä kaudella näkemättömän vaihteen silmään. Ja sitten tää hävitään. Muuten ei hirveästi jännitä. Tosi vaikeeta näiden kahden välille on ennakkoon mitään eroa saada. Kaipa se pitää vain epäinhimillisesti yrittää uskoa sattumaan.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Eilisen Kärppäpelin aikana en ole ollut koskaan yhtä rauhallinen kuin eilen, jotenkin vain tuntui siltä että tiedän miten tässä pelissä käy.
Nyt en tiedä.
Eka peli antaa osviittaa tulevalle sarjalle, jotenkin tuntuu että Tappara sopisi paremmin Kärpille kuin JYP?
Kummatkin joukkueet on samassa tilanteessa, ei yhtään ylimääräistä lepopäivää kummallekkaan.

Aikalailla tasan sanoisin menevän tän, pienet asiat ratkaisee. Luulisin että nyt puollustuspelin kautta lähtee kumpainenkin tiimi.
Mun arviolla tärpit tulevaan plussan muodossa:

Tappara
- J-M Järvinen, huikea jätkä ja mitä syöttöjä jakaa
- Jormakka, köyhän miehen Komarov, alati vaarallinen kaveri
- No se Palola, tekee ja osaa tehdä jos on tilaa
- Metsola... jos pää kestää niin kestää mieskin

Kärpät
- Lasse Kukkonen, aliarvostettu kapteeni joka sytyttää ja tekee kaiken joukkueen puolesta.
Muutaman kerran Kärppien vaihtoaition takana peliä seuraneeni täytyy sanoa että jos pelaa niin on iso merkitys.
Esim. runkkarissa Kärpät johtaa 3-1 ja Lasse tulee vaihtoon ja haukkuu kaikki paskasta vaihdosta ja samalla tsemppaa seuraavaa vaihtoa.
Itestä tuntui että pelataan tärkeempääkin peliä ku runkosarjassa.
. JJJ, pysyy tasollaan ja on kova, tekee tarvittavan
- Pirnes ja kentällinen, käyrä nousee ja nousee

Ja mikä tän ratkoo on Marjamäki vs. Tapola.
- Kumpi on jaksanu lukea kotiläksyt, videot yms.

Parempi taas voittaa, ei voi mitään.
Toivoisin hieman maltillisuutta kirjoitteluun otteluketjuseurantaan mutta taitaapi olla tuha toive.
Huomenna mennään, tää on lätkän seuraajalle hienoo aikaa!
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
On hieman skitso olo. Kärpät-JyP sarjaa ihaillessani ajattelin, että jos JyP näistä jatkoon menee, niin on varma mestari. Nyt kun Kärpät menikin tuosta parista finaaliin, tuntuu että Tappara voittaa mestaruuden. Sarja kääntyy Karpille ainoastaan jos Karhunen pelaa maagisen sarjan (tämä on mahdollista), tuomarilinja suosii taitokiekkoa (tosin mm. Palola ja Kuusela saavat myös pelitilaa), kotietu pitää (sitten varmasti voitetaan), Tapparan kamat menee jonnekin Euroopan lennolle joukkueen lentäessä Ouluun. Eli on tässä Kärpilläkin kuitenkin pienoiset mahdollisuudet pärjätä. Eli veikkaan 4-0 Kärpille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös