Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 624 203
  • 2 175

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Fleuryn torjuntaprosentti viime kaudella maalintekosektorilta lauotuista 5vs5 vedoista oli 84,2 %. Liigan parhaimmistolla prosentti oli noin 87-89. (Varlamov, Rask, Lundqvist, Price, Bishop, Lehtonen, Quick, Bobrovsky, Crawford, Smith, Andersson). Saattaa siellä parempiakin prosentteja olla kuin tuo noin 88, en ole katsonut kuin eniten pelanneita veskareita. Niemellä, Bernierillä, Hillerillä, Howardilla ja Masonilla osuu 85-87 välille.

Yli 50 ottelua pelanneista Fleury oli huonoin samalla prosentilla Pavelecin kanssa. Millerin, Luongon ja Halakin jätin tsekkaamatta, kun olisi tarvinnut kahden seuran vuoksi laskea prosentti.

Super shot search -tietokanta

edit: prosentit siis runkosarjasta
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
MAF sitten sai pitkän jatkon tosiaan, siihen en nyt sano sen enempää kuin saman että mistäs oltaisiin varmuudella parempi saatu?
Myös se, että kun mies tietää sopparinsa pituuden voi se viedä turhat paineet pois ja ne otteet paranevat jatkossa.

Tuolla samalla kysymyksellähän sitä perusteltiin Dan Bylsman jatkosopimus Bruins-sarjan jälkimainingeissa ja oltaisiin voitu perustella myös tämän jatko viime keväänä. Mutta organisaatio teki rohkean muutoksen, kyllästyneenä jokavuotisiin playoff-epäonnistumisiin, vaikka tilalle ei varmuudella saatutkaan valmentajaa joka tuo ne 50 voittoa runkosarjassa joukkueelle. Ei taida kellään kuitenkaan olla Bylsmaa ikävä? Fleuryn kohdalla pitäisin hyvin todennäköisenä että olisi käynyt samoin, tilalle hankittu uusi veskari olisi valloittanut kannattajien sydämet nopeasti, eikä Fleuryä olisi muisteltu haikeana.

Yritä nyt tämän jatkosopimuksen myötä repiä huumoria siitä tosiasiasta, että parasta maalivahtipeliä playoffeissa Penguinseille viime vuosina on tarjonnut Tomas Vokoun. Ja vielä sitten kysellään että mistä oltaisiin löydetty Fleuryn tilalle parempi maalivahti. Sellainen on jo kertaalleen löydetty, palkkaamalla tämä ihan kakkosmaalivahdiksi, ja sellaisia löytyy joka vuosi ympäri liigaa, ettei se nyt mikään mahdottomuus olisi ollut.

Parempi kysymys olisi että mistä oltaisiin varmuudella saatu huonompi maalivahti, nimenomaan siis playoffeihin? Yksikään NHL-sopimuksen arvoinen maalivahti kun ei varmuudella tarjoaisi joukkueelle Flyers- ja Islanders-sarjojen kaltaista luokatonta maalivahtipeliä. Parempaa veskaria ei olisi edes tarvittu, vaan ainoastaan tasaisempi ja luotettavampi, maalivahti joka ei tee suuren luokan maalin johtavia virheitä samaan tahtiin.

No ei auta kuin toivoa että Fleury osoittaa kaikki epäilykset tästä eteenpäin vääriksi, että nuo surulliset playoff-epäonnistumiset ovat taaksejäänyttä elämää, ja että pystyy pelaamaan playoffeissa hyvin ja tasaisesti, tekemättä suuria otteluja ratkaisevia virheitä, ja tarjoten joukkueelleen mahdollisuuden mestaruuteen.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Yli 50 ottelua pelanneista Fleury oli huonoin samalla prosentilla Pavelecin kanssa. Millerin, Luongon ja Halakin jätin tsekkaamatta, kun olisi tarvinnut kahden seuran vuoksi laskea prosentti.


Miller 85% (97/647), Luongo 86.4% (85/623) ja Halak 87.2% (62/486).

Toki vale, emävale, tilasto eli ei kannata ihan sokeasti näihin luottaa ja tulkinnanvaraa aina löytyy. Mutta eihän Fleury mitään kiinni saa, sehän on ihan fakta.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Muutama hyvä pohdinta Flowerin jatkosopimuksesta ja siihen liittyneistä tekijöistä.

http://blogs.post-gazette.com/sport...y-netters/42844-penguins-sign-fleury-11-05-14


Erinomainen nosto Opatsulta.
Kuinkahan kauan tuohon muuten jaksetaan uskoa? Kyllähän näin toki voi aina tapahtua, mutta laitetaan nyt alle vaikka dataa vajaan 15 vuoden ajalta ja kolmesta eri sarjasta, että miten se torjuntaprosentti on muuttunut playoffseissa runkosarjaan verrattuna.


Kerran tilastot (yli +1.0 prosenttiyksikköä) ovat olleet selkeästi paremmat, kaksi kertaa (+/-1.0) suurin piirtein samaa tasoa ja 11 kertaa (yli -1.0) selkeästi huonommat. Ja noista huonommista löytyy sitten esim. yli -3.0:n prosenttiyksikön pudotuksia kuusi kertaa, joten onhan tuossa nyt jotain trendiä havaittavissa.

Tämä Fleuryn jatkosopimus tulee varmasti puhuttamaan pitkän aikaa ja paljon, sillä se on erittäin ristiriitainen moneltakin kantilta katsottuna. Playoffsulajana tilastot kertovat karmivaa kieltä, mutta muistetaan että runkosarjakin on tärkeä, eikä yksin veskari voi sille mitään, jos muu joukkue ei anna tukea - ja tämä ei ollut puolustuspuheenvuoro Fleuryn puolesta.

Dissonanssi nosti esiin JR:n trendin tehdä pitkiä ja kalliita sopimuksia, ala Semin, Staal, Staal, Cam Ward. Nyt hän teki sellaisen Fleuryn kanssa. Vaikka emme sitä haluaisi uskoa, niin Flowerin olisi todennäköisesti saanut muualta paremman sopimuksen, mutta samaan aikaan on totta, että nyt sijoitamme merkittävät summat yhteen puolustajaan, kahteen sentteriin ja maalivahtiin.

No mitä tässä sitten olisi pitänyt tehdä? Sheroa kritisoitiin vanhojen Duperin ja Kunitzin kohtuu pitkistä sopimuksista, nyt nuo n. 35-vuotiaat pelaajat näyttävät vain parantuvan vanhetessaan ja pelaavat hintalaatusuhteiltaan mukavilla soppareilla. Scuderin paluusta oltiin innoissaan, vaikka sopimuksen pituus mietitytti. Viime kauden jälkeen ja jo sen aikana moni olisi antanut tämän ilmaiseksi pois ja vaikka pitänyt osan palkastakin. Nyt näyttää siltä että The Piece on tehnyt jonkinlaisen paluun elävien kirjoihin, mutta kuten emme voi vielä hirveästi sanoa yli 40 %:n yv:stä tai Greissin peliesityksistä, niin on liian aikaista sanoa että Scuderi on tullut takaisin. Ehkä vaihtunut valmennus, osaava mv-valmentaja ja kypsynyt maalivahti näyttävät playoffeissa, että Fleuryn sopimuksen kanssa käy samoin.

Tässä artikkelissa pohditaan Fleuryn ristiriitaista tilannetta. Mies joka pelaa ja pystyy pelaamaan paljon runkosarjassa on ollut heikko playoffeissa, mutta toisaalta voittanut Cupin. Walkin ja varmasti moni muukin olisivat valmiina pelaamaan Greissilla, mutta veskareiden kohdalla moni lyhyitä aikoja hyvin pelannut vahti voi kauden tai kahden päästä löytää itsensä alasarjoista, jos on päässyt pienillä näytöillä suurempaan vastuuseen kiinni ilman jatkuvaa menestystä. Eli on hemmetin hankalaa olla hyvä maalivahti pitkiä aikoja, siihen Fleury pystyy - ainakin runkosarjassa. http://www.pensburgh.com/2014/11/6/...y-contract-extension-pittsburgh-penguins-news
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ja mitä tulee noihin "ei ollut sen parempaakaan saatavilla"-puheisiin, niin eihän ainoa vaihtoehto ole saada sitä jo tasonsa todistanutta ykkösvahtia, katsokaa vaikka Tampa Bayta ja Ben Bishopia tai Columbusta ja Sergei Bobrovskia. Ja olihan siellä kesällä Ryan Miller vapaana.
Olisin ollut valmis lähtemään kauteen vaikka Greiss - Zatkoff kaksikolla, huolimatta siitä tämä oliskin ollut täysin katsomaton kortti, kun Fleury on puolestaan jo niin äärettömän moneen kertaan jo katsottu kortti.

Benikin oli aika epävarma kortti kun hänet hankittiin, toki Ottawassa pelasi ihan hyvin ne harvat pelinsä, mutta kuitenkin ikääkin alkoi jo olla. Bishoppia ennen kuitenkin kokeiltiin kuitenkin ennen tätä osumaa mm. Tokarski, joka sitten vaihdettiin Habsin kanssa päittäin Desjardinsiin. Toki nyt pullat on hyvin uunissa kahden hyvän prospektin ansiosta ja parasta ikää lähestyvän Bishopin ansiosta, mutta tuuriakin ollut matkassa ja useita epäonnistuneita kokeiluja. Toki pointtiasi tämä vain teroittaa, että halvalla voi myös saada loistavankin veskan. Pitäisi vaan olla valmis antamaan vastuuta kuten Anaheim tällä kaudella teki. Tarvittaessa sillä nytkin olisi kuitenkin ihan hyviä tuurajia vapailla tai jonkun vanhemman veteraanin voisi signata kolmoseksi. Voi myös ajatella, että ilman MAF:ia sielä olisi sitten Jokisen Jussi vielä laiturina tai vaikka vahvempi pakisto. Katsotaan viime kauden poffeissa pelanneita ykkösiä, niin aika vaatimattomalta nimeltä Marc-Andre kyllä kuulostaa. Isoimmilta kilpailijoilta kuitenkin löytyy Price, Bishop, Rask, Lundqvist jne.

E: Niin ja tietenkin kaupoilla olisi voinut saada ihan kohtuullisen lupauksen, Tampalla on kaksi ihan hyvää lupausta, Tokarski on mielestäni hyvää potentiaalia omaava veska ja playoffeissa esiintyi edukseen, Kings joutui luopumaan Scrivensistä halvalla ja Jonesikin varmasti olisi kaupan sopivalla drafpickillä? Hillerikin olisi ollut vähän halvemmalla saatavilla, ollut hyvä playoffeissa ja kausikin alkanut oikein mainiosti.
 
Viimeksi muokattu:

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Muutama hyvä pohdinta Flowerin jatkosopimuksesta ja siihen liittyneistä tekijöistä.

http://blogs.post-gazette.com/sport...y-netters/42844-penguins-sign-fleury-11-05-14

Tuossa artikkelissa Fleuryn jatkosopimuksen suurimmaksi syyksi nostetaan Mike Bales, joka toimii nyt toista kauttaan Penguinsin maalivahtivalmentajana. Itse näenkin Fleuryn uran kahtena ajanjaksona: ennen ja jälkeen Mike Balesin. Uusi maalivahtivalmennus on kehittänyt ja etenkin rauhoittanut MAFin pelaamista todella paljon, ja tulokset näkyivätkin jo heti viime kaudella Fleuryn pelattua parhaan kautensa sitten vuosien 07-08. Tämä kausi on alkanut vieläkin paremmin.

Penguins ei ole kahtena edellisenä keväänä kaatunut maalivahtipeliinsä, enkä usko kaatuvan jatkossakaan. Koko joukkue on alisuorittanut pahasti mukaan lukien hyökkäyksen suurimmat tähdet. Toissa keväänä Bruinsia vastaan kevät päättyi neljään perättäiseen tappioon Pensin tehdessä neljään peliin yhteensä 2 maalia. Viime kevät päättyi Rangersia vastaan kolmeen perättäiseen tappioon Pensin tehdessä kolmeen peliin yhteensä 3 maalia. Se on aika lailla se ja sama kuka helvetti siellä omien tolppien välissä istuu, jos maalinteko tuottaa noin suuria ongelmia.

Sitä en kiellä, etteikö Fleury olisi sulanut totaalisesti muutama vuosi sitten Flyers ja Islanders -sarjoissa, mutta ne ovat mennyttä aikaa. Aikaa ennen Mike Balesia.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
MAF sitten sai pitkän jatkon tosiaan, siihen en nyt sano sen enempää kuin saman että mistäs oltaisiin varmuudella parempi saatu?
Myös se, että kun mies tietää sopparinsa pituuden voi se viedä turhat paineet pois ja ne otteet paranevat jatkossa.

Jussi Jokista tämä joukkue huutaa edelleen tuonne 2-ketjuun, vieläkin vituttaa että hänet piti hukata pois.

Ei varmaksi voi sanoa, että parempi maalivahti oltaisiinkaan saatu, mutta takuuvarmasti oltaisiin voitu säästää tilaa capissa millä hommata jussijokisia tai muita vastaavia apuja ykkös- tai kakkoskenttään. Siitä tässä periaatteessa onkin kysymys. Fleuryn palkka ja cap hit on suurinpiirtein linjassa muiden veskareiden kanssa, peliotteet (pudotuspeleissä) eivät. Toivottavasti homma muuttuu tulevaisuudessa, paljon muuta ei saa kehiteltyä kun pannu lyö vain jumiin. En missään nimessä seiso tämän päätöksen takana.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Itse näenkin Fleuryn uran kahtena ajanjaksona: ennen ja jälkeen Mike Balesin. ..

Penguins ei ole kahtena edellisenä keväänä kaatunut maalivahtipeliinsä, enkä usko kaatuvan jatkossakaan. Koko joukkue on alisuorittanut pahasti mukaan lukien hyökkäyksen suurimmat tähdet. Toissa keväänä Bruinsia vastaan kevät päättyi neljään perättäiseen tappioon Pensin tehdessä neljään peliin yhteensä 2 maalia. Viime kevät päättyi Rangersia vastaan kolmeen perättäiseen tappioon Pensin tehdessä kolmeen peliin yhteensä 3 maalia. Se on aika lailla se ja sama kuka helvetti siellä omien tolppien välissä istuu, jos maalinteko tuottaa noin suuria ongelmia.

Sitä en kiellä, etteikö Fleury olisi sulanut totaalisesti muutama vuosi sitten Flyers ja Islanders -sarjoissa, mutta ne ovat mennyttä aikaa. Aikaa ennen Mike Balesia.

Tuossa Valkeaori tuo esiin oikeastaan kaiken oleellisen Fleuryyn tai Pingviinien menestymiseen playoffeissa. Ja kuten aiemmin sanoin, niin Pingviinit voittavat jatkossakin tehden enemmän maaleja kuin vastustaja, eivätkä päästämällä vähemmän. Voidaan rauhoittua ja alkaa kiinnittämään katseita tuleviin koitoksiin. Pengulta kaipaisi jo joitakin otteluraportteja tai alkukauden analyysejä, toki kaikilta muiltakin.
 

faro

Jäsen
Pengulta kaipaisi jo joitakin otteluraportteja tai alkukauden analyysejä, toki kaikilta muiltakin.
Jep, mihin on kadonnut Pengu?

Olisi helvetin mukavaa aamuisin lukea täältä otteluraportteja, kun itse pääsen vain harvoin pelejä arkena katsomaan.

Kiitokset kuitenkin kaikille, jotka niitä vaivautuvat tekemään. Oli ne sitten kattavia tai ei, niitä on kiva lueskella
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Penguins ei ole kahtena edellisenä keväänä kaatunut maalivahtipeliinsä, enkä usko kaatuvan jatkossakaan. Koko joukkue on alisuorittanut pahasti mukaan lukien hyökkäyksen suurimmat tähdet. Toissa keväänä Bruinsia vastaan kevät päättyi neljään perättäiseen tappioon Pensin tehdessä neljään peliin yhteensä 2 maalia. Viime kevät päättyi Rangersia vastaan kolmeen perättäiseen tappioon Pensin tehdessä kolmeen peliin yhteensä 3 maalia. Se on aika lailla se ja sama kuka helvetti siellä omien tolppien välissä istuu, jos maalinteko tuottaa noin suuria ongelmia.

Sitä en kiellä, etteikö Fleury olisi sulanut totaalisesti muutama vuosi sitten Flyers ja Islanders -sarjoissa, mutta ne ovat mennyttä aikaa. Aikaa ennen Mike Balesia.

Tuossa Rangers sarjassa Penguins teki kuitenkin 2 maalia keskimäärin per ottelu ja noi pari viimeistä peliä oli ainakin maalien valossa tiukkoja, Lundqvistin ansioksi voi varmasti myös paljon laittaa. Sit voikin miettiä, että vähän paremmalla veskalla noista tiukosta tappiosta ois käännetty yksi tai kaksi voitoksi niin todellakin sillä on merkitystä. Viimeinen peli oli 2-1 Rangersille ja laukaukset 20 - 36. Edellisessä pelissä taas Pens laukoi 37 kertaa ja tappio numeroin 3-1.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tuossa Rangers sarjassa Penguins teki kuitenkin 2 maalia keskimäärin per ottelu ja noi pari viimeistä peliä oli ainakin maalien valossa tiukkoja, Lundqvistin ansioksi voi varmasti myös paljon laittaa. Sit voikin miettiä, että vähän paremmalla veskalla noista tiukosta tappiosta ois käännetty yksi tai kaksi voitoksi niin todellakin sillä on merkitystä. Viimeinen peli oli 2-1 Rangersille ja laukaukset 20 - 36. Edellisessä pelissä taas Pens laukoi 37 kertaa ja tappio numeroin 3-1.

Niinpä niin. Totta kai paremmalla veskarilla menestys olisi parempaa. Sehän on selvää ihan jokaisen joukkueen kohdalla. Jos oma maalivahti pelaisi nollapelin jokaisessa pelissä, niin olisihan se hienoa. Tarkoitinkin vain sitä, että ainakin omasta mielestäni on täysin naurettavaa katsella maalivahdin suuntaan, jos muu joukkue tekee samalla yhden maalin per peli, kuten Rangers sarjan viimeisissä kolmessa ottelussa kävi. Siitä voi toki vääntää kättä, että olisiko Fleuryn pitänyt pelata nollat yhdessä noista peleistä, jolloin Penguins olisi voittanut 1-0. Mielestäni ei, koska Penguinsin suurin vahvuus on latoa maaleja vastustajan verkkoon. Se on tietysti täysin mielipideasia, että kenen syyksi minkäkin laisen tappion haluaa laittaa. Itse kuulun niihin, joiden mielestä omiin menneet maalit ovat suurimmaksi osaksi koko joukkueen vastuulla, mutta maalivahti saa synninpäästön hyökkäyspelaamisen tehottomuudesta.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Se on tietysti täysin mielipideasia, että kenen syyksi minkäkin laisen tappion haluaa laittaa. Itse kuulun niihin, joiden mielestä omiin menneet maalit ovat suurimmaksi osaksi koko joukkueen vastuulla, mutta maalivahti saa synninpäästön hyökkäyspelaamisen tehottomuudesta.
En nyt kauheasti jaksa alkaa asiasta vänkäämään, mutta onhan tuo nyt ihan täysin kestämätön katsontakanta. Ei se nyt ihan pelkkä mielipideasia ole, jos maalivahdin taso romahtaa tärkeimmällä hetkellä joka vuosi, kun pitäisi ottaa niitä ratkaisevia koppeja kiinni. Kyllähän se väkisinkin vaikuttaa koko joukkueen peliin, kun maalivahtiin ei löydy luottoa. Ja mielestäni todelliset huippuvahdit nousevat nimenomaan silloin esiin, kun voittoja pitää kaivaa niistä vähämaalisista ratkaisupeleistä.

Voi olla, että uusi mv-valmentaja saa Fleuryn pelaamaan myös pleijareissa kovalla tasolla, mutta ihan kaikkia ropojani en sen varaan laittaisi. Yleensä nuo päänsisäiset jutut ovat niitä hankalimpia korjattavia ja siltä tämä Fleuryn kohdalla vahvasti näyttää.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
En nyt kauheasti jaksa alkaa asiasta vänkäämään, mutta onhan tuo nyt ihan täysin kestämätön katsontakanta. Ei se nyt ihan pelkkä mielipideasia ole, jos maalivahdin taso romahtaa tärkeimmällä hetkellä joka vuosi, kun pitäisi ottaa niitä ratkaisevia koppeja kiinni. Kyllähän se väkisinkin vaikuttaa koko joukkueen peliin, kun maalivahtiin ei löydy luottoa. Ja mielestäni todelliset huippuvahdit nousevat nimenomaan silloin esiin, kun voittoja pitää kaivaa niistä vähämaalisista ratkaisupeleistä.


Näitköhän ollenkaan mihin asiaan viittasin noilla lainaamillasi lauseillani? Viittasin viime kevään Rangers -sarjaan, sekä toissa kevään Bruins -sarjaan, joissa kärsittyjä tappioita ei omasta mielestäni voi missään nimessä laittaa Penguinsin maalivahtien syyksi.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Andrew Ladd ohjaa 1-0 Winnipegissä kotjijoukkeen hyväksi.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ai että mikä peli pelattiinkaan Penguinsin ja Jetsin välillä! Tuon lähemmäs playoffkiekon tunnelmaa tuskin voi runkosarjassa päästä. Todella paljon taklauksia, nahistelua, ja tappeluita. Fleury oli erinomainen, ja piti Penguinsin mukana pelissä useilla loistotorjunnoillaan etenkin kolmannessa erässä sekä jatkoajalla. Lisäksi kolmesta Jetsin rankkarista kaksi kiinni. Kolmoskenttä oli huikean hyvä. Sutterilta ja Downielta erinomainen peli.

Pensin ylivoimaa vastaan on nyt löydetty aseet Wildin ja Jetsin toimesta, ja se onkin kahdessa viimeisimmässä pelissä näyttänyt suurimmaksi osaksi todella heikolta. Luokattoman ylivoiman ansiosta ottelu pysyi tiukkana loppuun asti. Jetsin alivoima oli koko ottelun ajan todella agressiivista, ja se tuotti etenkin Crosbylle hyvin paljon ongelmia. Kapteenin peli olikin aikamoista vuoristorataa hänen aheuttaessaan suunnilleen joka toisessa vaihdossaan helpon kiekonmenetyksen.

Alivoima sen sijaan jatkoi mahtavaa peliään tappaen muunmuassa yli minuutin mittaisen Jetsin 4-3 ylivoiman jatkoajan lopussa. Crosby ja Malkin kuittasivatkin sitten onneksi hieman vaisun pelinsä rankkareissa. Komeat maalit molemmilta, vaikka Crosbylla oli melkoisesti tuuriakin matkassa. Loppuen lopuksi hyvä peli Penguinsilta, vaikka Jets olikin niskan päällä suurimman osan ajasta.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Näitköhän ollenkaan mihin asiaan viittasin noilla lainaamillasi lauseillani? Viittasin viime kevään Rangers -sarjaan, sekä toissa kevään Bruins -sarjaan, joissa kärsittyjä tappioita ei omasta mielestäni voi missään nimessä laittaa Penguinsin maalivahtien syyksi.
Huomasin. Kyllähän se nyt kuitenkin jonkun verran vaikuttaa pelin kulkuun, että päästääkö maalivahti sillä ensimmäisellä kymmenminuuttisella maalin tai kaksi, kuten kävi esim. Rangers-sarjan kolmessa viimeisessä ottelussa viime keväänä. Vai oletko sitä mieltä, että noista maaleista kaikki olivat mahdottomia torjuttavia. Toki tuo tappioaseman hankaluus vielä korostuu, jos joukkueella on muutenkin paketti levällään. Ja kun tässä puhuttiin joukkueen kahden edellisen kevään suorituksista, niin ei kait kokonaan voi sivuuttaa sitä, että toissa keväänä Fleury menetti torjuntavastuun Vokounille, viime kevään Columbus-sarjassa Fleury päästi ainoastaan yhdessä ottelussa vähemmän kuin kolme maalia ja Rangers-sarjassa hävisi maalivahtitaiston ihan pystyyn Lundqvistille (mm. kolmessa viimeisessä pelissä kussakin yksi päästetty maali 32-37 laukauksella).

Tuolla toisella kappaleella viittasin yleisesti siihen, että ei kai vajaan 15 vuoden selkeästi heikentyviä otteita pudotuspeleissä voi täysin unohtaa sillä, että joukkueessa on uusi maalivahtivalmentaja, kuten tuolla aiemmin kirjoitit. Runkosarjassahan Fleury on pääosin ollut varsin pätevä kaveri.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieno voitto, ykkösmiehet hiljaisia niin kolmosketju nousee esiin ja värkkää kaikki maalit! Ennen Wild matsia oli mielessä tulla hieman kertomaan Sutterista kuinka häneltä tehoja kaipaisi enemmän ja nyt kun niitä tulee niin jätetään miehen parjaaminen myöhemmäksi. Spaling - Sutter - Downie kuulostaa kyllä erinomaiselta kolmikolta ja kunhan Bennett saadaan Comeaun tilalle ja Comeau omalle paikalleen nelosketjuun niin vaikuttaa Penguinsin hyökkäyskejtut varsin hyviltä allekirjoittaneen silmiin, toki Dupuisin/Bennettin tilalle olisi kiva saada jotain parempaa, mutta annetaan nyt tuon ketjun ensiksi näyttää miten homma toimii jos Bennett tuohon kakkoseen tulisi, voihan se olla, että mies sijoitetaankin Sutterin rinnalle, mutta itse en näe mitään järkeä rikkoa tuota meidän kolmosketjua. Ja niin, toivottavasti se on Adams joka lähtee poppariosastolle Bennettin tehdessä paluun eikä Sill joka on loistava roolipelaaja nelosessa, repii ja raastaa todella hyvin.

Road trip jatkuu Buffaloon lauantaiksi josta pitäisi pari pojoa tulla esityksellä kuin esityksellä...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja niin, toivottavasti se on Adams joka lähtee poppariosastolle Bennettin tehdessä paluun eikä Sill joka on loistava roolipelaaja nelosessa, repii ja raastaa todella hyvin.

Sill sieltä todennäköisesti ensimmäisenä tippuu pois. Adams pelaa kuitenkin edelleen isoa osaa alivoimassa, joka on pelannut yhdeksän ottelua sekä 34 peräkkäistä alivoimaa putkeen virheettömästi. Sill vastaavasti ei saa erikoistilanteissa valmennukselta vastuuta, ja kun molempien panos kiekollisessa pelissä tasakentällisin on nollissa, niin vaikea nähdä että sieltä rosterista tiputetaan se kokeneempi kaveri joka saa paljon luottoa hyvin sujuvassa alivoimapelissä.

Adams on hoitanut roolinsa tällä kaudella hyvin, ei mitään valittamista hänen suhteensa tähän mennessä. Annetaan tunnustusta kun sille on aihetta. Hyvin rajallinen pelaajahan hän on, mutta kun tasakentällisin minuutit ovat olleet aiempaa pienemmät ja helpommat, niin selviytynyt kyllä niistä hyvin tähän saakka. Lisäksi selvästi kannattajien mielipiteistä huolimatta kuitenkin arvostettu kokenut pelaaja pukukopin puolella, niin eiköhän tuo pysy rosterissa vielä Bennettin paluun jälkeenkin. Sill on toki myös pelannut hyvin vähäiset minuuttinsa, mutta ei ole ainakaan vielä pelannut itseään Adamsin edelle rosteripaikkoja jaettaessa.

P.S. Viime yönä Adams pelasi 300. peräkkäisen ottelunsa. Mr. Iron Man, Craig Adams. Tuollaista putkea ei kovin moni muu neloskentän pelaaja ole varmasti kyennyt saavuttamaan. Eihän tuo paljoa naurata, aiempien parin kauden otteet huomioiden, mutta sentään oikein roolitettuna tosiaan tällä kaudella hoitanut roolinsa siellä. Kauden aikana siihen kuitenkin toivottavasti löytyy jostain upgradausta. Mutta Sill ei vielä ainakaan sellainen ole. Kakkoskenttään joku hyvä vahvistus, jolloin siitä muut kaverit tippuisivat alemmas, ja Adams siten Sillin kanssa poppariosastolle playoffien alkaessa.
 
Viimeksi muokattu:

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Oli tuossa neloskenttäspeksit luettua tsekattava tilanne WBS:n puolella, olisiko siellä kukaan hyökkääjistä saamassa näyttöpaikkoja. Dea on iskenyt yhseksään peliin kahdeksan pinnaa, joten lienee ensimmäisten joukossa paikkaamassa loukkaantumisia tms. Muuten aika hiljaista on, esim. Megna tehnyt vasta tehot 2+1.

Samalla iski silmään, että Zatkoff on pelannut ihan päin helvettiä. Torjuu 86-prosenttisesti AHL:ssä yksisuuntaisella sopimuksella..
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Oli tuossa neloskenttäspeksit luettua tsekattava tilanne WBS:n puolella, olisiko siellä kukaan hyökkääjistä saamassa näyttöpaikkoja. Dea on iskenyt yhseksään peliin kahdeksan pinnaa, joten lienee ensimmäisten joukossa paikkaamassa loukkaantumisia tms. Muuten aika hiljaista on, esim. Megna tehnyt vasta tehot 2+1.

Samalla iski silmään, että Zatkoff on pelannut ihan päin helvettiä. Torjuu 86-prosenttisesti AHL:ssä yksisuuntaisella sopimuksella..
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oli tuossa neloskenttäspeksit luettua tsekattava tilanne WBS:n puolella, olisiko siellä kukaan hyökkääjistä saamassa näyttöpaikkoja. Dea on iskenyt yhseksään peliin kahdeksan pinnaa, joten lienee ensimmäisten joukossa paikkaamassa loukkaantumisia tms. Muuten aika hiljaista on, esim. Megna tehnyt vasta tehot 2+1.

Samalla iski silmään, että Zatkoff on pelannut ihan päin helvettiä. Torjuu 86-prosenttisesti AHL:ssä yksisuuntaisella sopimuksella..

Dea on aloittanut kauden hyvin, mutta takana vasta 10 peliä AHL:ssä. Pelaajaprofiililtaan Dea ei muutenkaan ole mikään neloskentän pelaaja, joten eiköhän sieltä ihan muut pelaajat olisi ensimmäisenä saamassa kutsuja ylös tarpeen vaatiessa. Etenkin jos neloskenttään haettaisiin pelaajaa. Megna, Payerl, Uher, Farnham ja jopa toiset ensimmäisen kauden ammattilaiset Wilson, Rust ja Archibald lienevät edellä kutsuja jaettaessa. Dea on pitemmän linjan projekti, later-bloomer, joka tarvitsee paljon pelejä AHL:sssä ennenkuin voidaan katsoa riittääkö rahkeet NHL:ään saakka. Jos nyt jatkaa piste-per-peli tahtia AHL:ssä pitempään niin ehkä se näytönpaikan saaminen voi siitä aikaistua, mutta vielä tällä tuskin on asiaa NHL:ään tämän kauden aikana.

Zatkoffilla meni kaksi ensimmäistä peliä surkeasti, seuraavat kaksi pelasi hyvin ja viidennessä sitten loukkaantui. Kokonaistilastot vielä huonot, mutta noin pienellä otannalla ne eivät paljoa kerro.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Katselin aamusta jonkin verran matsia, mutta alku ja aivan loppu jäi kumpikin näkemättä. Sen mitä hidastuksista huomasi, niin ensimmäisessä maalissa voi kelailla Malkinilta miten puolustuspäässä ei pitäisi koskaan pelata sentterinä. Ennen maaliin johtanutta tilannetta oli yksi paikka aiemmin missä Malkin vain liukui selkä suorana vaikka miehiä oli vapaana maalin edessä. Ei ollut ehkä oma mies, mutta olisi voinut edes paikata jonkun toisen virhettä. Maaliin johtaneessa tilanteessa Malkin on jo liukunut omalla alueella ~10s ja todennäköisesti tämän oma mies pääsi p-pisteiden välistä sutaisemaan kiekon maalille mikä sitten löysi tiensä mutkien kautta verkkoon. Olikohan pitkä vaihto alla vai eikö vain kiinnostanut?

Sen mitä itse live-peliä ehdin seuraamaan ottelu oli äärimmäisen intensiivinen, anti-penguinsmainen mutta ennen kaikkea varsin viihdyttävää seurattavaa katsojalle kun jatkuvasti oli tapahtumia. Torikokouksia, maaleja, taklauksia, komeita torjuntoja ja muutama nyhjäys. Downielta aika mielenkiintoinen peli. Oli paljon hyviä asioita, mutta ilmeisesti kympin käytösrangaistuksen aikana Downie päätti ärjyä tuomareille jotain sopimatonta ja sai osakseen lisää kakkua.

Isoin yllätys oli kuitenkin se, että Penguins oli onnistunut lopulta voittamaan tuon matsin. Vanhasta kokemuksesta voin sanoa, että parin maalin johtoaseman menettäminen ja jatkoajalle joutuminen näytti pahalta mutta niin vain supertähdet (ml. Fleury) hoitivat homman kotiin.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Isoin yllätys oli kuitenkin se, että Penguins oli onnistunut lopulta voittamaan tuon matsin. Vanhasta kokemuksesta voin sanoa, että parin maalin johtoaseman menettäminen ja jatkoajalle joutuminen näytti pahalta mutta niin vain supertähdet (ml. Fleury) hoitivat homman kotiin.

Matsissa oli kyllä kaikenlaisia playoff-piirteitä: fyysinen peli Jetsin puolelta, paletin hajoaminen edellisen johdosta, parin maalin johdon hukkaaminen, voiton tarjoaminen vastustajalle viimehetkillä (Spalingin hyökkäys pään jäähy), noin ihan vaan pari mainitakseni. Onneksi runkkarissa saadaan pilkuilla samat pisteet kuin varsinaisella.

Viihdyttävä matsi kuitenkin ja pointsit himaan. Tuo oman pelin hajoaminen heti kun pelataan vähän kovempaa on pikkusen huolestuttavaa, kun sitä nyt pystyy tekemään tuollainen puolivillainen Jetsikin eikä tarvita edes Philadelphian persereikiä. Toi peli olisi pitänyt tappaa moneen kertaan ylivoimalla, mutta sekin meni sitten ihan tuherrukseksi kun siellä ei oltukaan neliössä paskat housussa niinkun yleensä. Etteenpäin!
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Dea on aloittanut kauden hyvin, mutta takana vasta 10 peliä AHL:ssä. Pelaajaprofiililtaan Dea ei muutenkaan ole mikään neloskentän pelaaja, joten eiköhän sieltä ihan muut pelaajat olisi ensimmäisenä saamassa kutsuja ylös tarpeen vaatiessa. Etenkin jos neloskenttään haettaisiin pelaajaa. Megna, Payerl, Uher, Farnham ja jopa toiset ensimmäisen kauden ammattilaiset Wilson, Rust ja Archibald lienevät edellä kutsuja jaettaessa. Dea on pitemmän linjan projekti, later-bloomer, joka tarvitsee paljon pelejä AHL:sssä ennenkuin voidaan katsoa riittääkö rahkeet NHL:ään saakka. Jos nyt jatkaa piste-per-peli tahtia AHL:ssä pitempään niin ehkä se näytönpaikan saaminen voi siitä aikaistua, mutta vielä tällä tuskin on asiaa NHL:ään tämän kauden aikana.

Tuota nimilistaa ja Wilkesbarren alkukauden pisteitä jos katselee, tai ylipäätänsä miettii Pingviinien hyökkäyslupauksia, niin siellä on juurikin tuollaisia max. 3 kenttään ehkä joskus yltäviä hyvällä tuurilla ja kovalla työllä yltäviä pelaajia, sekä tuollaisia neljännen kentän sillejä. Kapanen ja Sundqvist edustavat sitä laatua, mutta heistäkään ei voida sanoa vielä mitään varmaa. Toki esimerkiksi kahden kentän keskushyökkääjien paikkojen oltua täytettty pitkäksi ajaksi, sitä laatua kaivattaisiinkin enemmän laidoille sekä alempiin kenttiin. Bosco tuossa esittelikin Dean, niin juuri tälläisiä pitempi aikaisia projektipelaajia löytyy muutama, mutta todennäköisyydet kasvamiselle huippupelaajiksi ovat arvatenkin pienet. Ensi kaudeksi lasiBennettin soppari loppuu, joten näitä halpoja sillejä pitäisi pystyä kehittämään isompaan rooliin ja tuomaan lisää kokoonpanoon, viimeistään ensi kaudeksi.

Tämän kauden AHL:n alun sisäisen pistepörssin perusteella, ei onneksi voida eikä kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä. Samalla oma suurin mielenkiintoni kohdistuu JR:n ja kumppaneiden asset managementtiin ja mitä näillä nuorilla pakeilla nyt tehdään. Tässä on helvetin monta vuotta puhuttu lupaavista puolustajista, joita meillä on pilvin pimein. Vihdoin Despres on nostanut itsensä pelaavaan kokoonpanoon, ansaitusti.Mutta tosiasiassa vain Määttä on näyttänyt huikealta pakilta, joka pelasi itsensä väkisin kokoonpanoon ja vastuulliseen rooliin alusta asti. Muut toivottavasti muut ovat sinne matkalla. Miten dumoulinit, pouliotit ja kumppanit tuodaan kokoonpanoon tai miten heillä vahvistetaan organisaatiota muuten jää mielenkiintoiseksi seurattavaksi.

Walkinille ja kumppaneille, lisää Fleurystä: http://www.pensburgh.com/2014/11/7/7171807/two-thoughts-on-fleurys-extension

Artikkeli nostaa esiin pari näkökulmaa, miksi Fleuryn jatkosopimus saattoi olla paha virhe. Suosittelen lukemaan myös tämän kirjoituksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös