Philadelphia Flyers 2013–2014

  • 546 712
  • 1 800

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Jaahas, Caps ei olekaan ainut seura missä GM saa ihan vapaasti pitää työnsä vaikka vuodesta toiseen tulee näitä hazardeja. Vai olenko väärässä Masonin suhteen? En ymmärrä minkä takia maalivahdit nostetaan aina niin isolle jalustalle Philadelphiassa. Tää ratkasu tuo mulle mieleen ajatuksen, että Holmgren ajattelee (taas) löytäneensä helmen, jonka palkan voi tosta vaan lähes triplata. Käsittääkseni Mason pelannut nää nelkytä peliä tällä kaudella ihan ookoosti, mutta eihän kaveri noilla näytöillä oo läheskään ton palkan arvoinen. Varsinkin kun kattoo aikasempia statseja änärissä, mutta toisaalta nuori kaveri kyseessä. Toivottavasti ei käy klassiset taas...
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Tokalla tauolla runoilemaan ja laittamaan vähän omia fiiliksiä.

_ Masonin kanssa soppari mielestäni hyvä juttu, ehkä 3v ja max 9milj mutta tällä mennään ja samaa mieltä kuin Courier Masonista.
- Mez on tällä hetkellä aivan liekeissä. Paikat vihdoin kunnossa ja itseluottamus kohillaan. Tässä pelissä jo kaksi maalia ja edellisessäkin heilahti kertaalleen.
- Vihdoinkin Berube tekee muutoksen ykköseen. Raffl kolmoseen ja Leca ykköseen. Pakkohan tätä on koittaa kun ykkösen peli aika jäistä 5vs5 pelissä ja eihän tuo Raffl mikään sateentekijä ole vaikka ihan hyvin on pelannutkin. Mielestäni sopii kolmoseen kuin nenä päähän.
- Islanders Metron jumbona mutta ollut tässä pelissä juurikin niin hyvä kuin pelkäsin. Viimeiset 14 peliä ja 10 voittoa joukkueella. Muutenkin Metron jengit on kovassa iskussa tällä hetkellä. Hurja vääntö päällä poffi-paikoista.


Huh huh mikä viimeinen erä taas Flyersilta ja pirun tärkeät pinnat himaan. Kannatti moittia ykkösen viime aikojen 5vs5 otteita ja ketju hoiti homman himaan. Perhana että jäi hyvä fiilis !!!
 
Viimeksi muokattu:

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
PHI 6 - NYI 4

Jälleen kerran yksi comeback. Näitä kolmannen erän nousuja on nähty sen verta monta kertaa, että se ei ole enää sattumaa. Jätkät eivät luovuta vaikka itse ainakin heitin pyyhkeen kehään kahden erän jälkeen.

Taas kerran tuli huono startti peliin ja oltiin taas takaa-ajo asemassa ennen kuin eka kymppi täyttyi. 1. ja 2. erät olivat ihan karseata kiekkoa. Puolustuspelaaminen oli täysin sekaisin ja Mason ei paljoa mahtanut niille maaleille. Mutta sitten tuli se käännekohta kun Mason vaihdettiin pois ja Emery tuli sisään. Koko joukkue heräsi pelaamaan ja kolmannessa erässä NYI jäi sitten täysin jalkoihin.

Ykkösketju ratkaisi pelin kapteenin järjestellessä maalit. Tätä syöttöä kelpaa kelailla pari kertaa uudestaan

Myös Meszaros oli huikea. Kaksi maalia ja niiden myötä viidessä viimepelissä kuusi pistettä. Nyt kun vielä saataisiin ne oman pään koomailut pois niin olisin enemmän kuin tyytyväinen.

Tältä viikolta irtosi sitten 5 pistettä 6 mahdollisesta. Peliesitykset eivät todellakaan vakuuttaneet kun vastassa oli heikompia joukkueita. Mutta voiko se olla hyvän joukkueen merkki että huonommallakin pelillä irtoaa pisteitä?
Joka tapauksessa nyt se puolustuspelaaminen pitää saada kuntoon. Ensiviikolla neljä peliä mistä toivottavasti napsitaan monta voittoa. Vastaan luistelevat NYI, CAR, CBJ ja Boston.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässähän alkaa fanille ominaisesti kääntämään takkia Meszarosin kanssa. Ei muuta, kun jatkosopparia kouraan. Saiskohan hänet pidettyä ~6milj/2kautta sopparilla?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ei hommaa tosiaan eilen Masonille helpoksi tehty, siellä oli tukku mahtavia torjuntoja hänellä, olisi voinut käydä huonosti ilman niitä torjuntoja. Emeryn ottaminen otteluun oli tosiaan pelkästään herättävä liike, Berubelle propsit siitä, ei ollut mitään tekemistä vahdin vaihdolla Masonin peli esityksen kanssa. Rosehill myös antoi oman panoksensa otteluun ja mylläsi Boultonin kanssa viihdyttävän tanssin, yleisö repesi totaalisesti ääneen myllyn jälkeen. Vaikea otteluhan se oli jälleen kerran, kova homma kyllä että noita nousuja tulee kolmannessa erässä, tulee mieleen vähän muutama vuosi sitten nähty Flyers kun tultiin usein tappio asemasta rinnalle sekä ohi. Oli muuten yhdeksäs kerta tällä kaudella kun oltu tappiolla sekä tultu tasoihin sekä voittoon asti. Mezzy on kyllä ollut mahtava viime otteluissa, seuraavaksi sitten tosiaan Isles jälleen vastassa, matsi pelataankin jo 20.00 huomenna suomen aikaa.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Tässähän alkaa fanille ominaisesti kääntämään takkia Meszarosin kanssa. Ei muuta, kun jatkosopparia kouraan. Saiskohan hänet pidettyä ~6milj/2kautta sopparilla?

Kaksijakoiset fiilikset Mezzyn suhteen. Parhaimmillaan loistava mutta siitä edellisestä hyvästä jaksosta onkin aikaa loukkaantumisten takia. Kumpi on pelannut enemmän viimeisen kahden kauden aikana, Mezzy vai Sami Salo?
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Joo, eli Masonin sopimus on huono koska rahamäärä on suurempi kuin Bobrovskilla? Vaikka caphit aika paljonkin pienempi? Mielenkiintoinen perustelu.

Muistin väärin Bobrovskyn sopimuksen koon. Jokatapauksessa career 90.6% torjuneelle kaverille liikaa rahaa kaadetaan tässä. Kuten sanoin, ei mikään katastrofi, mutta miinus Homerille kuitenkin. Pituudesta ei sovi pahemmin purnata, mutta 4.1 milliä on hieman liikaa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Masonin sopimus on perinteinen Homer-sopimus eli ihan vain pikkuisen liikaa. Kun Mason pelaa hyvin, niin kaikki kehuvat, mutta kun hän pelaa huonosti, niin sopimus on täysi katastrofi. Näitähän Paul-sedällä riittää. Read ja Simmonds sopimuksineen ovat samaa sarjaa.

Mason on kuitenkin mielestäni pelannut pääasiassa tilastojaan paremmin. Flyers-puolustus vaan vuotaa ajoittain pahasti (esimerkiksi ihan viime aikoina). Emeryllä ehkä on paremmat tilastot, mutta ei hänestä ole kantamaan sellaista pelikuormaa kuin mitä Mason nyt tekee. Razor on hyvä varavahti, mutta ykkösen rooliin hänestä ei ole. Lonkka ei kestä.

--

Meszaros on todellakin tekemässä paluutta. Puolustuspeli on vielä vähän kökköä, mutta neljäntenä hyökkääjänä Mezzy on tehnyt hyvää jälkeä. Laukaus on alkanut toimimaan ja itseluottamus on palannut. Mez tarvitsisi kuitenkin rinnalleen Luke Schennia varmemman puolustajaparin.

Itse toivoisin Mezzylle enintään yhden kauden jatkosopimusta, mielellään halvalla. Tätä voisi perustella sillä, että pitää varmistella sitä, että hän loukkaantuisi jälleen. Mutta näinhän ei käy, vaan hän saanee perinteisen Homer-sopimuksen 13.5M$/3v. Ja hajoaa sitten lopullisesti.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kaikenkaikkiaan sopimus ei ollut mikään erityisen hyvä, mutta ei nyt mikään huonokaan.

Tässähän tuo kiteytyy. Tuntuisi luontevalta molempien intressejä tyydyttävältä välimallilta. Flyersilla ei ollut alle vuoden näytöillä halua mihinkään pitkään mammuttipaperiin eikä vastaavasti Masonin leiri olisi varmastikaan tyytynyt vuoden välttämättä edes parinkaan rykäisyyn. Toiveunissani caphit alkoi kolmosella, muttei tuohon voi suuremmin pettyä. Flyers-kannattajien ykköshuvi, Homerin kivitys, pysyy muodissa aina vain, mutta kyllähän se jälleen kerran tuntuu omiin silmiin hyvin ontolta ja teennäiseltä.

Viime viikolta tuli tosiaan pisteistä 5/6, mutta vastassa oli myös kolme suurella todennäköisyydellä pudotuspelien ulkopuolelle jäävää joukkuetta, joilta niitä pitää kerätäkin. Peliesityksiin nähden hyvä saldo, muttei sen enempää. Puolustaminen on ottanut kovasti sitä takapakkia, eikä nykyisellä suorittamisella tarvitse suurempia juhlia suunnitella, mutta vielähän tässä on aikaa parantaa ennen h-hetkeä. Ennen olympiataukoa tulee vielä hyvää testiä kun Kalifornian kiertueen lisäksi vastassa olisi mm. Bruinsia ja Avsia.

Mezzyä onkin jo kiitelty, mutta myös Wayne Simmondsia pitää ihan erikseen kehua. Tehoja on tullut komeasti, mikä on hienoa, mutta erityisesti miehen puolustaminen on ottanut niitä harppauksia, mistä pitää iloita. Tuo on taidettu tiedostaa myös valmennuksessa, sillä tuskinpa oli sattumaa, että on löytänyt itseään ottelun lopuilla Lecavalierin sijaan Couturierin ja Readin ketjusta, kun ovat puolustaneet maalin - parin johtoa. Sopiva palkinto hyvästä duunista.

Lecavalierille pitäisi sen sijaan keksiä jotain. Nyt menee hukille ja sotkee samalla Couturierin ja Readinkin peliä. Ovat yhdessä Couturierin kanssa vähän turhan verkkainen kaksikko samaan ketjuun. Kolmosen laidoissa ovat järjestäen toimineet nämä vikkelät tikkaajat Read, Talbot, Downie jne. jotka paikkaavat vahvuuksillaan sujuvasti nuoren pojan suurinta heikkoutta. Rafflkin näytti hyvältä tuossa ketjussa, mutta vastaavasti Vinny ei tuonut Giroux'n ja Voracekin peliin mitään vaan enemmän hidasti ja sekoitti pakkaa, jonka myötä kokeilu loppui lyhyeen ja lopulta Rafflin kanssa ratkaisivatkin pelin. Sentteriksihän Vinny tulisi saada, mutta minne? Couturierin paikka ja rooli ovat kaikkien tiedossa. Schenn on löytänyt hyvän vireen ja kemiat tuossa ryminävitjassa ja tuskinpa Giroux'takaan kannattaa siirtää keskeltä ja pelin keskiöstä yhtikäs minnekään. Vähän sellainen odd man out -tilanne, eikä ihan vähääkään. Hyvähän tuo on loukkaantumisten varalta, mutta kyllähän tälle pitäisi sopimus huomioiden roolia ja käyttöä löytää.

Saapa nähdä mitä tekevät vuorostaan Rinaldon kanssa? Hallin paikka nelosessa on, ilman loukkaantumisia, kiveen hakattu, jota ei tarvitse pohtia. Myös VandeVelde on pelannut hyvin ja tuntuisivat sopivan Hallin kanssa hyvin yhteen. Tuovat yhdessä hyvää järkeä ja tasapainoa ketjun peliin. Downiekin on parantanut menoaan sen katsomo visiitin jäljiltä, ja voisi olla sopivalla tunnelatauksella vetäessään ns. rikkaan miehen Rinaldo, mutta tuleehan tälle yhä niitä aivokramppeja, milloin riskialttiilla kiekollisella pelillä, milloin täysin turhien kuumenemisten merkeissä. Eikä niitä fyysisiä ja energisiä vaihtojakaan turhan usein satu kohdalle. Tuntuisi vähän siltä, ettei nelosessa pelaaminen tyydyttäisi miestä, kuten ei tietysti pidäkään, mutta turhautuminen ja tyytymättömyys purkautuvat vain väärällä tapaa, mikä luo ongelman. Yhdessä Lecavalierin kanssa osastoa, jonka osaamista ei juuri nyt saada ulosmitattua.

Myös puolustukseen riittäisi Gustafssonin toivuttua vaihtoehtoja ja mikäli suorittaminen jatkuu nähdyllä tapaa, voisivat rohkeasti kierrättää pakkaa. Vaikkapa Luke Schennille saattaisi tehdä hyvää istua peli tai pari, miksei Grossmannillekin. Marc-Andre Bourdonkin olisi vihdoista viimein pelikykyinen ja lähetettiin Phantomseihin kuntoutusreissulle. Ilman mitään mahtiotteita on vaikea nähdä tälle enää roolia Flyersissa, mutta olisihan tässäkin taas yksi vaihtoehto lisää.

Juuri nyt on vähän sellainen odottavainen fiilis. Pudotuspelivauhti olisi saavutettuna, mikä on vaikean alkukauden jälkeen hyvä juttu, mutta näillä nykyotteilla ei tuota parempaa tarvitse odottaa. En kuitenkaan näe Metropolitanissa yhtäkään joukkuetta, joka olisi ns. tekemätön paikka paras seitsemästä sarjassa, joten mahdollisuuksia sinänsä olisi, mikäli oikea vaihde vain löytyy. Rangersia vastaan taitaa tosin olla jo seitsemän ottelun mittainen tappioputki MSG:ssä, joten tuossa olisi varmaan näin ennakkoon se kovin haaste. Katsellaan nyt mihin suuntaan tämä menee. Tällä viikolla olisi pudotuspelejä ajatellen tärkeät neljän pinnan matsit Islandersia, Carolinaa ja Columbusta vastaan. Noista 5-6 pistettä, niin näyttäisi hyvältä. Kolme tai sen alle, niin ei hymyiltäisi ihan yhtä lailla varsinkaan kun olympiataukoa edeltävä ohjelma on haastava alkaen lauantain Bruins-matsista.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Voracek loukkaantui kolmannen erän alussa saatuaan huitaisun käteensä Flyersin yv:llä.
Sen jälkeen kolmas erä olikin lähes yhtä maalia. Jatkoajalla päästiin taas niskan päälle.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Flyers@Islanders 3-4SO

Sellaista hiihtelyä sitten.

Flyers pääsi kuin varkain 3-1 -johtoon ja Emerykin piti hyvin pystyssä kaksi erää. Sitten tapahtui jotain ja Flyers oli aivan jaloissa kolmannen erän. Täydellinen sulaminen tapahtui. Rankkareissa vielä jotenkin taisteltiin voitosta, mutta tiukka tappio tuli sieltäkin.

Matt Readille plussaa parista tarkkakutisesta maalista! Jyvä kohdallaan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Sellaista hiihtelyä sitten.

Flyers pääsi kuin varkain 3-1 -johtoon ja Emerykin piti hyvin pystyssä kaksi erää. Sitten tapahtui jotain ja Flyers oli aivan jaloissa kolmannen erän. Täydellinen sulaminen tapahtui. Rankkareissa vielä jotenkin taisteltiin voitosta, mutta tiukka tappio tuli sieltäkin.

Matt Readille plussaa parista tarkkakutisesta maalista! Jyvä kohdallaan.

joo aika karseeta touhua oli kolmas erä mutta jatkoajalla herättiin taas taistelemaan voitosta. Jatkoilla oli mahtava paikka ratkaista peli kun saatiin pelaa melkein puoltoista minuuttia 4-3 ylivoimaa. Rankkareissa G pyöräytti kyllä niin nätin maalin että alta pois, mokke oli aivan pihalla. Emery oli heikko rankkareissa mutta toisaalta ei me oltais päästy edes niihin rankkuihin ilman hänen hienoja torjuntojaan.
Leca vaeltaa kyllä niin syvällä suossa tällä hetkellä ja niin kuin palstaveljetkin ovat jo kirjoittaneet niin äijähän alkaa olla ongelma missä peluuttaa. Vaivaakohan se selkä kuitenkin vielä. Toivottavasti Vora ei loukkaantunut pahasti. Lähti iskun jälkeen suoraan koppiin mutta jatkoajalla näytettiin kun esitteli kättään Giroolle. Yöllä taas mennään, kova on tahti niin pelaajille kuin faneillekin.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
Aiemmin ilmoitettiin, että Mason pelaa maalilla ja Twitteriä selatessa vastaan osui teksti: Philadelphia Flyers ‏@NHLFlyers Correction: Tonight's starting goaltender is... http://instagram.com/p/jcdjh6w_Iv/ Ennen kuvan katsomista ehdin jo luulla, että Mase on loukkaantunut ja Emery pelaa, mutta Flyersin twiittaajilla olikin näköjään oma kivaa :) Carolinaa vastaa pelattava kotimatsi on siis siirretty lumimyrskyn takia ja uusi ajankohta ilmoitetaan, kun se on päätetty (http://flyers.nhl.com/club/news.htm?id=701652).
Voracekista ei ole vielä uutta tietoa kuulunut, toivottavasti ei pahasti loukkaantunut. Aika iso palanen playoffseihin pääsyn kannalta, jos joutuu pitempään olemaan sivussa (toisaalta Sotchin 2 viikon tauko osuisi silloin ihan hyvään paikkaan.. Kimmokin voisi "sattumalta" ottaa ennen sitä pikku kolhun, pitää parin viikon loman ja olla sitten keväällä huippukunnossa).
Noh, arvailut sikseen. Columbusta vastaan on sitten perjantaina aamuyöstä matsi ja tärkeä saada pisteet, sillä Columbus on kirinyt tiukassa sarjataulukossa 8. ja on kuuden voiton putki päällä, Flyersiin eroa 4 pistettä. Tiukille menee Flyersilla ja saa jännätä vielä reilusti yli 2kk, miten käy playoffs paikan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Perskeleisson sentään kun yöllä heräsin katsomaan ottelua ja keittelin teet muhimaan ja kaikki valmiiksi.Sitten töllö päälle ja peliä katsomaan :O. Lopun tiedättekin. Siinä sitten uudestaan unta hakemaan.
Jännää on joo Metro-lohkossa kun tuntuu että kaikki jengit on heränny pelaamaan huonon startin jälkeen. Tällä viikolla tärkeitä pelejä tai toisaalta tällä hetkellä on vain tärkeitä pelejä.
Reilu viikko aikaa ja meikäläinen pääsee ensimmäiseen Flyers otteluun. 1.2 Staples center, Kings-Flyers peliin on liput hommattu ja oranssi paita odottaa tosi toimiin pääsyä. Täytyy kyllä sanoa että fiilis on huikea. Se oliskin mahtavaa kun kävis vielä niin että hotellin hississä törmäis Flyers pelureihin(märkä uni) :D
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Joukkeen peli on tällä hetkellä sen verta sekaisin, että juuri nyt ei ole minkäänlaisia odotuksia seuraavista peleistä. Viimeisissä kuudessa pelissä ollaan pelattu paljon heikompia joukkueita vastaan, mutta silti kiekkoja on mennyt omiin 23 kertaa, eli 3,8 per peli mikä on ihan liikaa. Emerya ja Masonia ei voi näistä syyttää, vaan vika on koko joukkueen puolustuspelaamisesssa. Tuo viimeisin NYI pelikin oli jotain aivan järkyttävää katseltavaa ja oli ihme että siitä saatiin edes piste. Siinä pelissä johdettiin kahden erän jälkeen 3-1, ja kolmannessa erässä piti keskittyä siihen paljon puhuttuun puolustamiseen. Mutta kuinkas ollakkaan peli meni liian passiivikseksi ja pelaaminen loppui täysin. Laukaukset 17-3 ja Flyers oli ihan köysissä koko erän. NYI tuli täysin ansaitusti tasoihin eikä voitto irronnut jatkoajalla vaikka silloin ryhdyttiin vihdoin pelaamaan. Rankkareista jäi mieleen G:n hienot kynät ja sitten puolestaan negatiivisessa mielessä Emery, joka seisoi maalilla kuin suolapatsas eikä tuntunut edes yrittävän.

Toisin kuin monissa viimepeleissä, ottelun ensimmäinen erä oli hyvää peliä Flyersilta eikä toinenkaan mikään huonokaan ollut, kun oltiin hyvissä johtoasemissa. Mutta miten ihmeessä tämä joukkue pelaa illasta toiseen vain 20-40min? Runkosarjaa pelattu jo 50 peliä ja edelleen sama tuttu ongelma, mistä pelaajatkin ovat puhuneet pitkin kautta. 9 kertaa ollaan tultu hienosti kolmennessa erässä alakynnestä voittoon, mutta ei tuolla pelillä pitkälle päästä kun vastaan tulee kovempia joukkueita, jotka osaavat suojella johtoaan.

Puolustuksen tämän hetkisestä tasosta kertoo aika paljon esim. Grossmanin tason romahtaminen. Nyt ei onnistu yhtikäs mikään. Lähes järjestään kaikki avaukset joko pitkiä, tai vastustajan lapaan. Oma äijä usein hukassa ja muutenkin on aina askeleen jäljessä. Mezzy ja Streit ovat loistaneet hyökkäyspäädyssä, mutta varsinkin Mez on aiheuttanut paljon kohtalokkaita ylivoimahyökkäyksiä vastustajille. Luke Schenn on ollut hyvä alivoimalla, mutta edelleen ottaa paljon tarpeettomia riskejä kiekon kanssa.

Jokohan se Gustafsson olisi kohta kokoonpanossa? Jotain tarttisi tehdä ja nopeasti. Nyt kun tuo Carolina ottelukin siirtyi, niin 7 pelin voittoputkessa painava CBJ matsi pelataan heti seuraavana päivänä, ja siitä pelistä ei ole mitään odotuksia. Toivottavast ensi yönä taistellaan kynsin hampain voitosta, koska sen jälkeen ohjelma on todella vaikea. Ja toivottavasti Voracek on pian pelikuntoinen.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jäipähän huono maku matsista, eka erä ihan tuuliajoilla ja sitten kovalla työllä tasoihin ja homma kustaan 6 minuuttia ennen matsin loppua. Mason ei kovin tyytyväisen näköinen maalin jälkeen ollut, Coburn ajautui oman miehensä kanssa maalin taakse ja Kime jäi yksin luutimaan maalin eteen, Tlustylla oli helppo homma pistää kiekko maaliin Masonin riparista. Timonen oli auttamatta liian hidas maalin edessä, hilkulla tosin oli että olisi kiekon siivonnut pois. Yöllä sitten mennää tulikuumaa Blue Jacketsia vastaan, alkaa pikkuhiljaa kiristymään tilanne taas taulokossa. Häviöön ei olisi varaa, mutta jos asenne ei eilisestä ole muuttunut saattaa taululla olla rumat lukemat ottelun jälkeen. Bobs taitaa aloitella sinitakkien maalilla ja Razor Flyersien puolelta pelivuorossa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sama sonta jatkuu, paikoista ei tehdä ja tottakai vastustajalla onnistuu kaikki, peli tällä hetkellä 2-5 Columbukselle, eipä tuolta varmaan enää nousta kun 11 minuuttia ottelua jäljellä. Columbus ollut hyvä, tehnyt maalit paikoistaan niinkuin pitääkin. Kuriton pelaaminen taas jatkunut Flyers poppoolla, joka ei ole mitään uutta, Harts kolmella kakkosella illan sankari. Eli nukkumaan ja aamulla saa manata sitten lopputulosta, ei se homma ainakaan helpota jatkossa pelien suhteen.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Joo, ei tullut ihan sitä 5-6 pistettä. Voitoilla olisi ollut sauma kasvattaa eroa takana tuleviin ja luoda turvallisemmat asemat, mutta kävikin täysin toisin. Joukkueen suoritusten ja yleisilmeen ailahtelut ovat kyllä käsittämättömiä, eikä niille tuntuisi tämä uusikaan valmennus mahtavan. Ei vain ymmärrä. Ei vielä se heikko pelaaminen vaan suoranainen haluttomuus ja yrityksen puute, mikä aina vain nostaa sitä päätään, kun on mennyt vähänkään paremmin. Kurittomuus on se toinen käsittämättömämpi juttu. Mikä siinäkin on, että samat suharit ottavat ottelusta toiseen ne kiintiö kakkosensa? Sitten katselevat boksista kun vastustaja ratkoo pelin ylivoimalla. Sen sijana, että ottaisivat opikseen, tekevät saman heti seuraavassa pelissä uudestaan. Kuinka helvetin tyhmä sitä ihminen voi olla?

Ja jottei mene pelkäksi Flyersin haukkumiseksi, niin kyllähän muulla Metrolla kulkisi, ja varsinkin Columbus näytti oikeasti hyvältä. Joukkueella olisi tekemisen meininkiä, korkea työmoraali, itseluottamus korkealla jne. En rehellisesti muista, olisinko koskaan nähnyt yhtä hyviä sinitakkeja? Tuon ilmeen säilyttäessään ovat selvä pudotuspelitiimi.

Takaisin Flyersiin. Lecavalier oli heitetty Schennin ja Simmondsin väliin Hartsin siirryttyä ottamaan jäähyjään Couturierin laitaan. Vaikka nyt ei mitään suoraa jackpottia tullut, voisivat kokeilla tuota pelin tai pari pidempääkin, sillä Lecalle pitää vain löytää roolia.

Niin ja Luke Schenn. Kun hitaat ja kankeat ratkaisut omalla puolustusalueella eivät riittäisi, tarjoilee vielä vastustajille joka saatanana pelissä läpiajoja räpeltäessään hyökkäyssinisellä, joten saisiko sitä Gustafssonia kehiin, kiitos. Ei Grossmanninkaan pelaamisessa oli juuri nyt juhlimista, muttei loista sentään ihan samalla tapaa.

Puolustuksen suurin ongelma on toki niiden monipuolisten all-around pakkien vähyys, joku ilkeämpi voisi sanoa ihan suoranaiseksi puutteeksi. Coburn ja Timonen ovat vielä jokseenkin monipuolisia, kyeten pelaamaan ilman mahdottomia ongelmia. No Kimmon liike on tietysti nykyisellään varsin rajallista, mutta sen jälkeen onkin näitä hitaita puukätisiä pökkelöitä, jotka eivät saa paineistettuina peliä avattua mitenkään tai offensiivisempia kavereita, jotka ovat vuorostaan tasaisin väliajon pujottelukeppeinä omissa. Revi tuosta sitten iloa.

Tänään olisi jenkkilän päiväpelissä Boston ja vaikea sanoa mitä tuosta odottaisi. Voisin jopa kuvitella, että nähtäisiin pirteä Flyers. Alla heikkoja ja löysiä otteluita, vastassa kova ja tunteita herättävä Bruins, vieläpä ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ottelu kotona jne. Yleensä näistä lähtökohdista ovat kaivaneet kannattajien ketutukseen helpotusta. Se on tietysti selvää, ettei viime pelien otteilla tarvitse odottaa selkäsaunaa kummempaa, mutta katsellaan. Bruins on tietysti joukkue, jota vastaan voi monesti hävitä sillä hyvälläkin pelillä, mutta tärkeintä olisi edes jonkinlaisten elonmerkkien näkeminen.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
BOS-PHI 6-1

Voisin jopa kuvitella, että nähtäisiin pirteä Flyers.

Niinhän sitä voisi, vaan ei nähty. Koko joukkue vahdista kapteeniin oli ihan unessa.

Järkyttävää touhua on Flyersin pelaaminen tällä hetkellä. Puolustus varsinkin vuotaa todella pahasti. Jatkuvasti tehdään pieniä ja isompiakin virheitä. Pelin alku oli tästä hyvä esimerkki täysin hölmöine jäähyineen, jotka mielestäni tulivat ihan vaan huolimattomuudesta. Samoin sekin kun viimein (= liian myöhään) saatiin maali tehtyä, niin heti perään Grossmann tunaroi itselleen 2+2 minuuttisen.

YV:n saattoi sanoa toimivan, mutta ihan vaan ettei jäisi yhtään hyvä mieli, niin todettakoon ennen edes kohtuullisesti toiminneen alivoiman päästäneen 3/5 eli surkeaa silläkin saralla.

Viimeisestä neljästä pelistä yksi surkea piste. Tammikuun 13 pelistä (kaksi vielä jäljellä) viisi voittoa. V-käyrä on eilen illasta lähtien ollut todella korkealla.

edit: korjattu vihassa kirjoitettuja kirotusvihreitä.
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Koska tämä kausi on jo hävitty eikä paljoa enää kiinnosta, niin katselin jälleen ensi kauden kokoonpanon tilannetta.

Ensimmäisenä askeleena jatkosopimuksia pitäisi saada tehtyä mielellään ihan piakkoin B. Schennille, Rafflille ja Gustafssonille. Gusin uskoisin irtoavan aika halvalla, mutta Schennin ja Rafflin kanssa voi tulla vääntöä. Schennille antaisin 3 miljoonan caphitin 2-3 kauden ajaksi. Rafflille hieman vähemmän, mielellään pari miljoonaa, mutta lyhyemmäksi ajaksi (1-2 kautta).

Lisäksi jatkosopimukset kannattaisi tehdä Hallille ja VandeVeldelle. Molemmat suoriutuvat erinomaisesti neloskentän puolustuvassa roolissaan.

Näillä eväillä voisi rakentaa seuraavanlaisen kokoonpanon:

FORWARDS
Michael Raffl ($2.000m) / Claude Giroux ($8.275m) / Jakub Voracek ($4.250m)
Brayden Schenn ($3.000m) / Sean Couturier ($1.750m) / Matt Read ($3.625m)
Scott Hartnell ($4.750m) / Vincent Lecavalier ($4.500m) / Wayne Simmonds ($3.975m)
Scott Laughton ($0.894m) / Adam Hall ($0.750m) / Chris VandeVelde ($0.750m)
Zac Rinaldo ($0.750m) / Jay Rosehill ($0.675m) /
DEFENSEMEN
Braydon Coburn ($4.500m) / "YKKÖSPAKKI ($7.000m)"
Mark Streit ($5.250m) / Luke Schenn ($3.600m)
Erik Gustafsson ($1.500m) / Nicklas Grossmann ($3.500m)
Oliver Lauridsen ($0.600m) /
GOALTENDERS
Steve Mason ($4.100m)
"KAKKOSVAHTI ($1.000m)"

Cappiin jäisi tilaa kahdeksasta kymmeneen miljoonaa, olettaen, että Raffl, Schenn ja kumppanit lähtevät tuohon hintaan kuin arvelin. Mutta tämä tila pitäisi kuluttaa todella laadukkaaseen puolustajaan ja kakkosvahtiin.

Tämän kaiken korjaavan puolustajan hankkiminen vaatinee treidejä, jolloin omissa kirjoissani Schennin veljekset olisivat ensimmäiset pois siirrettävien listalla. Hartnell ja Leca myös, mutta heitä ei välttämättä kukaan huoli noilla sopimuksilla (meinasi muuten päästä itku capgeekkia katsellessa, kun huomasin Hartnellin sopimuksen jatkuvan vielä viisi kautta...ja Lecan neljä...).

Treidit voisivat olla paikallaan muutenkin, koska se olisi keino tehdä tilaa Laughtonille. Näkisin mieluummin kolmoskentän sentterinä tai vasempana laitana kuin nelosessa.

Unelmani olisi, että Schennit ja jotain muuta rojua saataisiin vaihdettua Weber/Suter -luokan puolustajaan, mutta tämä ei taida olla kovin realistista. Tässä tilanteessa voisi Timoselle antaa jatkosopimuksen Luken nykyisellä hinnalla ja hän korvaisi hänet puolustuksessa (joukkueen hitaimpana pelaajana).

Pahasti vaan pelkään, että ketään kunnollista puolustajaa ei tulla saamaan, vaan tuossa ykköspakin paikassa jatkaa yhä vaan hidastuva Timonen. Sellaisella puolustuksella ei pärjätä.

Asiasta kimmoon. Timonen on mielestäni Flyers-historian kolmanneksi paras/tärkein puolustuja. Vain Mark Howe ja Eric Desjardins menevät pakeista hänen edelle. Kuitenkin hän on nyt pari kautta kärsinyt samasta kuin Ricokin viimeisinä kausinaan eli luistelunopeus on huonontunut merkittävästi. Onneksi peliälyä vielä löytyy, joten Timonen selviää pahimmista tilanteista. Mutta ykköspakin rooli on hänellä nykyään liikaa. Kakkospari sopisi paljon paremmin Timoselle ja periaatteessa toivoisin hänen jatkavan vielä yhden kauden, kunhan vain rooli olisi pienempi.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Näillä eväillä voisi rakentaa seuraavanlaisen kokoonpanon:

Mielenkiintoinen ensi kesä tuosta on taas tulossa. Aika pitkälti olen samoilla linjoilla hyttysen kanssa. Mutta tässä nyt omaa fantasiointia.

"Vanek"-G-Voracek
Laughton-Schenn-Simmonds
Raffl-Couturier-Read
Rinaldo-Hall-VV

Coburn-"Weber/Boyle"
Streit-Kime
Gus-Grossmann
Lauridsen

Ja tuohan ei tule siis sitten onnistumaan. Ei lähellekkään.

Ykköskenttä tarvii sniperia laidalle, joten vanek UFA-markkinoilta? Hintaa tulee mutta so what. UFA-markkinoilla myös Dustin Penner. Mielenkiintoinen nimi. Kelpais tuohoon rosteriin, mutta tekenee jatkon Ducksin kanssa? Hartnell/Schenn/Leca jostakin täytyy luopua. Leca se ei todennäköisesti ole ja Hartnelilla ei ole kovin suuri markkina-arvo tuolla sopimuksella, joten Schenn lähtee. Jep jep. Laughtonia isosti sisään. Kiitos.

Pakistosta puheen ollen. Tosiaan ekana kenkää Schenin Lukelle. Täyttä paskaa! Weberiä ym. huippupakkia voisi treidin avulla hankkia, mutta eipä taia onnistua. Dan Boyle mielenkiintoinen nimi UFA-markkinoilla, mutta tekenee hänkin jatkon nykyisen joukkeen Sharksin kanssa? Kime voisi jatkaa vielä yhden kauden. Perustelut samat kuin Hyttysellä. :) Mutta, jos Kime aikoo lopettaa tämän kauden jälkeen, niin todella toivon, että Homer treidaa Kimen joukkueeseen, millä hyvät tsänssit voitta Cup. Ducksiin Selänteen kaveriks.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mihin Phillymän jätti Hartnellin ja Lecan kokoonpanosta? Tuskin Lecasta nyt heti luovutaan ja ei kai Hartnelliakaan ole helppo kaupata ison capin takia ja heikentyneiden otteiden? Eli aika oletettavasti molemmat jatkavat Flyersissa ellei Homer vaihda Scottia kassilliseen kiekkoja tyyliin ja Lecaa tuskin vaihtaa, vaikka onhan se Homer kieltämättä ja kaikki on mahdollista. Mistään Weberistä on aika turha treidillä haaveilla tai sit lähtee Flyersistakin kovia kavereita Nashvillen suuntaan. Boyle olisi UFA kauden loputtua, mutta voipi olla, että jaktaa Sharksissa myös tämän kauden jälkeen.

Ja Penneristä sen verran, että eikös kaveri ole aika samasta puusta veistetty kuin moni nykyisestä Flyersista? Jotain erilaista pelaajaa tuo rosteri huutaa ainakin minun mielestäni.

Niin ja B.Schennin jatkosopimuksesta veikkaan, että alle 3,5milj$ cap hitin sopimusta ei synny. Eteenpäin menevä kaveri kumminkin ja noin 50 pisteen vauhdissa. Toki Couturierin jatkosopimus oli Homerilta loistava veto kesällä ja ehkä hän nytkin tekee hyvän sopparin Schennin kanssa Flyersin kannalta.

No joo, mut näyttää siltä ettei tuo rosteri kauheasti tulisi ensi kaudeksi muuttumaan ellei Homer todellakin pistä hihat heilumaan ja kauppoja ala syntymään.

Vanek olisi varmaan aika hyvä veto tuohon G:n rinnalle ykkösketjuun tai sit Moulson tai Vrbata jos joku noista nyt vapautuisi UFA-markkinoille? Tällöin myös Hartnellin voisi vaihtaa siihen kassilliseen kiekkoja varmaan? Sais Flyers ajaettua myös Laughtonia ja Rafflia paremmin sisään silloin.

Mutta mielenkiinnolla seurataan miten Flyersin käy, saako itsensä mukaan playoffeihin vai ei.

Ja phillymän, huomasin kyllä, että kyseessä oli sun fantasiointia. Päätin nyt vaan hieman osallistua keskusteluun, kun on tuo Flyersin tilanne ihan mielenkiintoinen näin ulkopuolisen silmissäkin. Ja oli tuo sun fantasia rosteri semmoinen että pisti kyllä silmään sen verta.

Ja eipäs tullut huomattua aikasemmin tuota Hartnellin sopimuksessa olevaa siirron esto pykälää (?) mikä vaikeuttaa tuota kauppaamista entisestään ja kaikki nämä "ilmaiset" Buyoutsithan Flyers käytti jo viime kesänä. Vaikee homma Homerilla muokata tuota kokoonpanoa hirveästi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mihin Phillymän jätti Hartnellin ja Lecan kokoonpanosta? Tuskin Lecasta nyt heti luovutaan ja ei kai Hartnelliakaan ole helppo kaupata ison capin takia ja heikentyneiden otteiden? Eli aika oletettavasti molemmat jatkavat Flyersissa ellei Homer vaihda Scottia kassilliseen kiekkoja tyyliin ja Lecaa tuskin vaihtaa, vaikka onhan se Homer kieltämättä ja kaikki on mahdollista.

Hartnellilla on viimeiseen 40 otteluun 30 pistettä ja viimeiseen 20 otteluun 18 pistettä, joten ei kai se nyt ihan huonosti siellä pelaa? Vai Simmondsin beast moden siivelläkö se niitä pisteitä keräilee? Että ei tuo Hartnellin sopimus mun silmiin huonolta näytä, kun ottaa vaikka vertailuun Clarksonin, Ruutun ja muut fyysiset hyökkääjät jotka pelaavat selvästi huonommin saman mittaluokan sopimuksilla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hartnellilla on viimeiseen 40 otteluun 30 pistettä ja viimeiseen 20 otteluun 18 pistettä, joten ei kai se nyt ihan huonosti siellä pelaa? Vai Simmondsin beast moden siivelläkö se niitä pisteitä keräilee? Että ei tuo Hartnellin sopimus mun silmiin huonolta näytä

No niinpä tietysti, ois pitänyt katsella hieman tilastoja eikä olettaa, että mies ei ole alkukaudesta parantanut otteitaan my bad! Mutta eihän Phillyn sitten kannata miehestä edes eroon pyrkiäkään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös