Peter Jackson ja Tolkienin Hobitti

  • 106 815
  • 541

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hobitti-elokuvan ennakkojonottajat ovat asemissa yön yli. Lipunmyynti alkaa lauantaina klo 08 yön yli jonottaneille, klo 09 muissa kaupungeissa joissa ei ole yön yli jonotusta ja niin edelleen. Joku on istunut teatterin edessä jo torstai-illasta alkaen. Aikamoista menoa kökkiä toista vuorokautta jossain tihkusateessa ja maata makuupussissa teatterin edessä.

Asiasta raportoi Iltasanomat.

Osa noista näyttää lähinnä spurguilta, ja luultavasti sellaisista onkin ollut seuraa to-pe välisenä yönä. Osa näyttää innokkailta tytteleiltä. Mutta eikö noilla ole iästä riippuen joko koulua tai töitä?

Haltiatyttösiksi pukeutuneet nuoret sirot naiset eivät toki ole friikkejä, heihin mielelläni yhtyisin.

Siinähän oli ensimmäisenä vastaamassa comic-book-guy ja heti perään näkyi pakolliset velhonkaapuun pukeutujat. Mikäs siinä, varmaan ihan leppoisaa porukkaa. Voisi olla ihan hauskaakin mennä tuohon mukaan ryypiskelemään ja höpöttelemään sormusten herrasta koko yöksi. Ja hyvällä tuurilla voisi päästä vetäisemään sellaista naaras-haltijaa. Oikein kovassa kännissä menisi varmaan naaras-kääpiökin :)
 

benzin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Arsenal, Oranje
Henk.koht en lämpene tälläisille "kuvataan trilogia ja julkaistaan vuoden" välein touhulle.

No onhan tämä lähestymistapa helkutin paljon parempi kuin esim. Tähtien Sodan odotetaan 15 vuotta ja sitten filmataan yksi osa per kolme vuotta. Vai mitä oikein pitäisit parempana vaihtoehtona, yksi elokuva kolmen kuukauden välein? Tämmöistä nyt ei yksikään julkaisija pitäisi kaupallisesti järkevänä vaihtoehtona, eikä koskaan voisi tulla tapahtumaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Vai mitä oikein pitäisit parempana vaihtoehtona, yksi elokuva kolmen kuukauden välein? Tämmöistä nyt ei yksikään julkaisija pitäisi kaupallisesti järkevänä vaihtoehtona, eikä koskaan voisi tulla tapahtumaan.

Kuten totesin, ymmärrän täysin tekijoiden ratkaisun kaupallisesta näkökulmasta.

Oma kuluttajavaihtoehtoni on se minkä myös totesin: Katselen sitten aikanaan osat päivien tai tuntien aikavälillä toisistaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hmm...voikohan tästä ounastella pienempää kiinnostusta Hobittiin kuin mitä on ajateltu? Kello on lähes puoli kaksitoista, ja ensi-iltanäytöksien paikat eivät ole lähelläkään loppuunmyytyjä. Itse asiassa nyt kirjautumalla ja ostamalla saisi liput haluamastaan yönäytöksestä ja pääsisi samaan näytökseen kuin sellainenkin fanipoika/tyttö, joka on torstaista asti istunut ulkona sateessa ja jonottanut yön yli.

Pakko myöntää, että olen hieman yllättynyt. Tietysti Taru Sormusten Herrasta aikoinaan oli paljon isompi juttu sekä sen takia, että se on tärkeämpi ja tunnetumpi kirja myös sen takia, että koskaan ennen ei oltu Tolkienin teoksia filmatisoitu livenäyttelijöiden kera. Mutta olisin nyt olettanut Hobitinkin vetävän yönäytökset tappiin aamuvarhaisten ostajien voimin.

Tietysti on niinkin, että on rajallinen määrä ihmisiä, joilla on aikaa arkiviikolla heilua lähes puoli neljään yöllä katsomassa elokuvaa. Perheelliset, työssäkäyvät, tunnollisesti opiskelevat sekä autottomat/vähävaraiset joko eivät pääse tai sitten ei ole halua maksaa kallista taksimaksua keskellä yötä.

Olin ajatellut, että ostaisin lipun keskiviikon 14.12 alkuillan näytökseen, mutta sitten tajusin, että tuolloinhan on TuTo - KooKoo. Ei sieltä voi olla poissa, kentällä on ainakin kolme NHL-pelaajaakin. Torstaina en pääse iltavuoron takia, joten sitten jäi perjantai 14.12. Mutta mitä turhaan lippua ennakkoon vielä ostamaan ja stressaamaan sen noutamisesta, näköjään tilaa on vaikka millä mitalla.
 

#76

Jäsen
Tuli katsottua paikallisen teatterin tarjonta ensi-ilta viikon lauantaille ja tyhjä sali, mistä sai valita mieleisensä paikat. Vielä kun saa sovittua lastenvahdin, niin voi käydä lunastamassakin liput.

Pitäisiköhän lukaista tässä välissä vielä kirjakin nopeasti uusiksi, kun edellinen kerta taisi olla viitisentoista vuotta sitten. Odotukset elokuvalle on jonkinlaiset, enemmän kuitenkin viihteellisyyden ja komeiden maisemien suhteen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Lippujen varaaminen netitse oli kyllä helppoa kuin heinänteko. Tosin omat työajat hiukan rajoittivat sitä milloin mennä katsomaan ja mihin näytökseen mutta 13.12. päivänäytöksestä taidan itseni löytää, jollei mitään todella odottamatonta töissä tapahdu. Suorittaessani varausta katsomo oli vielä täysin tyhjillään, liekö sitten ensi-illassa kuinka paljon katsojia, en tsekannut. Toivottavasti eteeni ei lysähdä istumaan parimetristä kääpiötä!

vlad.
 

#76

Jäsen
Tota noin, 12.12 näytöksiin Tennispalatsissa olisi vielä jokaiseen tilaa ja pari lukuunottamatta näyttäisi yli puolet salista olevan tyhjänä. Toki näytösten määräkin näyttää aika kovalta, kun taitaisi yönäytöksiä pyöriä joka salissa. Silti yllättävän hyvin löytyy tilaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lippujen varaaminen netitse oli kyllä helppoa kuin heinänteko. Tosin omat työajat hiukan rajoittivat sitä milloin mennä katsomaan ja mihin näytökseen mutta 13.12. päivänäytöksestä taidan itseni löytää, jollei mitään todella odottamatonta töissä tapahdu. Suorittaessani varausta katsomo oli vielä täysin tyhjillään, liekö sitten ensi-illassa kuinka paljon katsojia, en tsekannut. Toivottavasti eteeni ei lysähdä istumaan parimetristä kääpiötä!

Mitäs jos eteesi lysähtää Pisin Kääpiö 186 cm?

Työajat tosiaan rajoitteena minullakin. Yönäytös on poissuljettu, jos/kun menee aamuksi töihin, keskiviikkona on TuTon matsi ja torstaina iltavuoro (sekä perjantaina aamuvuoro), joten to-päivällä/illallakaan ei pääse. Jäänee sitten perjantain alkuiltaan Hobitti. Onpa tämä ennenkuulumatonta, menee monta päivää ensi-illasta ennen kuin pääsen teatteriin asti!

Kuten totesin, ymmärrän täysin tekijoiden ratkaisun kaupallisesta näkökulmasta.

Oma kuluttajavaihtoehtoni on se minkä myös totesin: Katselen sitten aikanaan osat päivien tai tuntien aikavälillä toisistaan.

Minulla on ollut myös selkeä kuluttajavaihtoehto Taru Sormusten Herrasta -elokuvien suhteen. Se on mennyt kutakuinkin näin:
1. Mennään katsomaan elokuva teatteriin, yleensä vähintään kahdesti (nytkin harkinnassa Hobitin suhteen sekä HFR 3D että ihan perinteinen 2D).
2. Ostetaan teatteriversion dvd.
3. Ostetaan extended edition (gift set, jotta saadaan tuikitärkeä Klonkku-patsas ja lisädokumentti-dvd)
4. Mennään teatteriin katsomaan seuraava osa.
5-8: toistetaan edelliset osat.
9: Nyt kun kaikki kolme teatteriversiota on hyllyssä, katsotaan sarja alusta loppuun kotona.
10: Kun vihoviimeinenkin extended edition on hyllyssä, katsotaan extended edition -sarja alusta loppuun.
11. Katsotaan kaikki bonukset ja dokumentit, jos ei ole jo katsottu (yleensä on).
12. Ostetaan teatteriversiot uudestaan bluray-versiona dvd-version kylkiäiseksi.
13. Ostetaan extended editionit uudestaan bluray-boksina vanhojen kylkiäisiksi. Mukana myös lisädokumentteja, katsotaan ne.

Ja sitten sama rundi oletettavasti uudestaan Hobitti-elokuvan kolmen eri osan kanssa, tosin tällä kertaa voi ostaa suoraan bluray-version ja skipata dvd-version.

Tämä on minun kuluttajavaihtoehtoni koskien Tolkienin filmatisoituja elokuvia, poislukien ikivanha Hobitti-animaatio. Myös Bakshin kelpo animaatiofilmi on hyllyssä ja senkin olen nähnyt teatterissa kun se oli uusintakierroksella. Hyllyssä on myös Ryhmäteatterit Hobitit-televisiosarja, jonka konvertoin aikoinaan VHS-nauhoilta dvd-levylle (sarja on nykyisin YouTubessa) ja joka herättää mukavia muistoja kuusituntisesta Taru Sormusten Herra -teatteriesityksestä vuonna 1989 Suomenlinnassa.

Näin laajaa kattausta ei ole ollut eikä tullut minkään muun tarinan/sarjan kohdalla, johtuen lähes elinikäisestä Tolkienin tekstien arvostuksesta (Hobitin taisin lukea seitsemän vanhana). On minulla tietysti esim. kaikki Star Trek -kausiboksit (29 kpl) ja -elokuvat (11 kpl), mutta vain kertaalleen ja alemyynneistä ostettuna sekä tarjouksia kytäten. Enkä ole vieläkään jaksanut katsoa ST: Voyagerin kaikkia jaksoja, koska sarja on sen verran muita huonompi.

Voin vain kuvitella sitä rahanmenoa, jos joku taho joskus päättäisi toteuttaa eeppisen elokuva/tv-sarjaproduktion Silmarillionista, josta riittäisi ammennettavaa vaikka millä mitalla.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tolkienin Hobitti eli sinne ja takaisin tuli nyt kerrattua ja olipa oikein hyvä, että kertasin kirjan ennen trilogian alkua, koska niin moni asia oli vaipunut epämääräiseksi muistikuvaksi mieleni sopukoihin että suorastaan yllätyin kun luin kirjaa ja huomasin, että näinhän tässä kävikin ja näinkö se varas loppujen lopuksi toimi ja mitä kaikkea siitäkin seurasi!

Vaikka kirja oli hyvin joutuisa lukea ja TSH:n verrattuna huomattavasti helpompi on tästäkin seikkailusta mahdollista saada hyvin syvällinen ja jopa hyvin tummasävyinen trologia aikaan. Ja kirjassa Tolkien oivallisesti myös kuvaa Bilbon kasvua hobittina, toivon että trilogiassa päästään samaan ja meidän hobittimme olemus saa oivalla tapaa syvyyttä ja karismaa. Vaikka tietty mukavuudenhalu säilyy mukana loppuun saakka, on Bilbo kaikella tapaa muuttunut hobitti paluumatkan alkaessa vuorelta järisyttävien seikkailuiden päätteeksi.

Toki tässä on nyt vaarana se, että elokuvaa katsoessani vertaan sitä kaiken aikaa siihen terävään mieleeni syöpyneeseen kuvaan hobittin ynnä kääpiöiden ja Gandalfin seikkailusta, ja jos Jackson ottaa liian kanssa taiteellisia vapauksia ne voivat minun mielessä kolahtaa hänen nilkkansa ja pidän niitä epäonnistuneina. Mutta minun pitää koettaa näinä hetkinä muistaa, että se mikä on minun versio on minun versio ja yhtälailla Jacksonilla on oikeus omaan versioonsa, jossa hän joutuu ottamaan huomioon myös monet muut asiat -hän ei tee elokuvaa pelkästään itselleen vaan hän tekee sen katsojille ja hänen on otettava huomioon se, että joukossa on sellaisiakin joille hobitti on täydellinen tuntemattomuus ennen ensi-iltaa. Sellaisiakin katsojia varmasti on olemassa, jotka lähtevät omista asetelmistaan katsomaan seikkailua, eivät voi verrata sitä omakohtaisen lukukokemuksen muodostamaan nautintoon.

No, en nyt tämän enempää tässä ketjussa pureudu kirjan tapahtumiin jottei vahingossakaan tule edes viitattua mihinkään todella konkreettisiin ja hobittin ynnä kääpiöiden ja ihmisten että haltioiden elämää järisyttäviin tapahtumiin. Hykerrellen odotan ensi-iltaa ja hetkeä jolloin "esirippu nousee".

vlad.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tuli tänään haettua lippu kyseiseen leffaan ja Turussa löytyi ainakin vielä hyvin valinnanvaraa. Otin lipun 2D näytökseen ja huomasin juuri, että lippu on väärälle päivälle, no onneksi ei ole menoa lauantaina jolle toi lippuni nyt sitten on.

Tajusin vasta nyt viimeisiä viestejä lukiessani, että täähän on piruvieköön trilogia eikä vain yks leffa.

Kiinnostaisi nähdä leffa tolla uudella hfr tekniikalla, mutta ongelmana on se, että vasen silmäni on niin paljon oikeaa parempi, että aivoni ovat "kalibroituneet" käyttämään vasenta silmää selvästi enemmän joten esim. 3D:nä tehdyt sarjakuvat jäävät näkemättä 3D:nä vaan näen joko vihreän tai punaisen viivan riippuen siitä kumminpäin lasit pistän päähäni. Pystyykö noita 3D leffoja katsomaan ilman 3D-laseja ja saako niistä selvää?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kiinnostaisi nähdä leffa tolla uudella hfr tekniikalla, mutta ongelmana on se, että vasen silmäni on niin paljon oikeaa parempi, että aivoni ovat "kalibroituneet" käyttämään vasenta silmää selvästi enemmän joten esim. 3D:nä tehdyt sarjakuvat jäävät näkemättä 3D:nä vaan näen joko vihreän tai punaisen viivan riippuen siitä kumminpäin lasit pistän päähäni. Pystyykö noita 3D leffoja katsomaan ilman 3D-laseja ja saako niistä selvää?

Olen joskus testannut 3D-elokuvan aikana, miltä se näyttää. 3D-kohtaukset ovat monesti suttuisia ja kuva ja sekä tekstitykset ovat vähän päällekkäin. Toisaalta kuva on paljon kirkkaampi, sillä 3D-tekniikka tummentaa kuvaa liikaakin ja 2D-kuva on paljon valoisampaa. Jos elokuva ei ole kokonaan 3D-kuvaa (kuten yleensä ei ole, mutta Hobitista en mene takuuseen), niin silloin ns. normaalit kohtaukset näyttävät normaaleilta ja 3D-kohtaukset sitten suttuisemmilta.

Sarjakuvia lukiessa 3D-"pahvilasit" saattavat olla huonompia kuin 3D-teatterilasit, joissa on toki sama värisysteemi (viher/puna), mutta kehittyneempi tekniikka. Minullakin toinen silmä on jonkin verran heikompi kuin toinen (enemmän miinusta), mutta se ei ole haitannut 3D-leffoissa. Enemmän haittaavat lasit itse, sillä raskaat 3D-kakkulat yhdistettynä omiin silmälaseihin painavat nenänpieltä melkoisesti.

Lisäksi pidemmät 3D-leffat aiheuttavat välillä lievää päänsärkyä, joten yleensä välttelen 3D-näytöksiä. Tämä uusi 3D HFR kuitenkin kiinnostaa, joten saatan käydä katsomassa Hobitin kumpanakin versiona. 2D-versiossa ainakin näkee yö/luolakohtaukset selkeämmin kun kuva ei ole niin tumma.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Toki tässä on nyt vaarana se, että elokuvaa katsoessani vertaan sitä kaiken aikaa siihen terävään mieleeni syöpyneeseen kuvaan hobittin ynnä kääpiöiden ja Gandalfin seikkailusta, ja jos Jackson ottaa liian kanssa taiteellisia vapauksia ne voivat minun mielessä kolahtaa hänen nilkkansa ja pidän niitä epäonnistuneina. Mutta minun pitää koettaa näinä hetkinä muistaa, että se mikä on minun versio on minun versio ja yhtälailla Jacksonilla on oikeus omaan versioonsa

Tässä yhteydessä kannattaa tosiaan myös muistaa se, että nyt nähtävä ensimmäinen osa Hobitti-elokuvasta ei seuraa vain Hobitti-romaanin tapahtumia tai sen näkökulmia, vaan käyttää tosiaan runsain mitoin Tolkienin lisäliitteitä, lisätekstejä ja Tolkienin kirjoittamaa Keski-Maan historiaa.

Eli oletettavasti mukana on montakin kohtausta, joita ei löydy Hobitti-kirjasta ollenkaan, mutta ne eivät välttämättä ole pelkästään Jacksonin taiteellisia vapauksia vaan hänen näkemyksiään laajemmasta kokonaisuudesta. Lopullinen pakettihan hahmottuu sitten 2014, kun kaikki osat on julkaistu.

Se ei minua haittaa, jos/kun kolmeatoista kääpiötä on vähän elävöitetty ja heille annettu enemmän omaa persoonallisuutta kuin mitä kirjassa oli (edellyttäen, että linja ei ole älytöntä koomista säheltämistä tai mitään trendipelleilyä). Kirjassa se ei haitannut, vaikka joku kääpiö jäikin vähän vähemmälle huomiolle, mutta elokuvassa se haittaisi, jos ruudulla painaisi 3x3h ajan persoonattomia partaturrikoita joista ei yhtään tietäisi, kuka nyt on Ori, kuka Dori ja kuka Nori.

Olennaisinta on toki, ettei suosikkikääpiööni Bomburiin ole liikaa koskettu. Bombur on lihava ja hieman koominenkin paikka paikoin, mutta erittäin hyväsydäminen ja yhtä urhea kuin muutkin kääpiöt kun tiukka paikka tulee. Kun aikoinaan roolipeliharrastusta aloittelin joskus kolmattakymmenettä vuotta sitten, niin omaperäisesti ensimmäisen kääpiöhahmoni nimi oli Bombur. Tällä rikoin vähän linjaa, sillä muilla kääpiöt olivat yleensä aina Gimli-nimisiä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Lisäksi pidemmät 3D-leffat aiheuttavat välillä lievää päänsärkyä, joten yleensä välttelen 3D-näytöksiä. Tämä uusi 3D HFR kuitenkin kiinnostaa, joten saatan käydä katsomassa Hobitin kumpanakin versiona. 2D-versiossa ainakin näkee yö/luolakohtaukset selkeämmin kun kuva ei ole niin tumma.

Minun oli käytännössä pakko valita Hobittiin 3D-näytös, koska Lappeenrannassa ensimmäisen viikon aikana on vain kaksi 2D-näytöstä ja ne päivinä jolloin olen töissä. En uskaltanut ottaa riskiä ja jättää sen varaan, että kohdalle mahdollisesti osuu sopiva 2D-näytös joku päivä. Katsoo sitten millaisen tuntuman lefa minussa herättää ja haluanko nähdä sen teatterissa katsoen vielä toisen kerran, jos haluan niin tulloin katsastan 2D-version. Mielummin kyllä katson leffani perinteisesti 2D-versioina jos suinkin mahdollista, ja kotona näin käy käytännössä aina.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tässä yhteydessä kannattaa tosiaan myös muistaa se, että nyt nähtävä ensimmäinen osa Hobitti-elokuvasta ei seuraa vain Hobitti-romaanin tapahtumia tai sen näkökulmia, vaan käyttää tosiaan runsain mitoin Tolkienin lisäliitteitä, lisätekstejä ja Tolkienin kirjoittamaa Keski-Maan historiaa.

Eli oletettavasti mukana on montakin kohtausta, joita ei löydy Hobitti-kirjasta ollenkaan, mutta ne eivät välttämättä ole pelkästään Jacksonin taiteellisia vapauksia vaan hänen näkemyksiään laajemmasta kokonaisuudesta. Lopullinen pakettihan hahmottuu sitten 2014, kun kaikki osat on julkaistu.

Kyllä, ja jotta olisin entistä paremmin kartalla tarkoituksenani on käydä läpi vielä TSH:n liitteet ja jos aikaa jää niin selaillen lukea myös Kesken eräisten tarujen kirja, jotta olen parhaalla mahdollisella tavalla kartalla kun elokuvatrilogiaa sitten aikanaan katson.

Tiedossa on kyllä ollut jo alkuaankin tämä seikka, että elokuvatrilogia pitää sisällään paljon sellaista aineistoa johon korkeintaan viitattiin itse Tolkienin kirjassa Hobitti eli sinne ja takaisin, ja mielenkiinnolla odottelen sitä, että millainen kokonaisuus loppujen lopuksi paljastuu. Millä tavalla Jackson onnistuu muodostamaan elävän trilogian kirjasta ja sen aikakauden muista tapahtumista.

Toivon, että kirjan henki saadaan elokuviin ja siihen sovitettua parhaalla mahdollisella tavalla muut tapahtumat, ja erityisesti toivon, että henkilögalleria on syvä ja jokainen on selkeästi tunnistettavissa oleva persoona. Ja kuten viittasit, trilogiassa on mahdollista luoda jokaisesta (kääpiöstä) syvällisempi esityis mitä he kirjoissa olivat ja tuoda näin lisäelementtejä näkösälle. Ja toki toivon, että Bilbon persoona rakentuu elokuvatrilogiassa samalla tavalla kuin kirjassa, ja että hän kasvaa "suuruutta" trilogian aikana ja persoonansa tulee entistäkin moniulotteisemmaksi. Siitä saadaan jo varmasti ensimmäisessä osassa esimakua kun tiedossa on kenet hän ehtii kohdata.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ja toki toivon, että Bilbon persoona rakentuu elokuvatrilogiassa samalla tavalla kuin kirjassa, ja että hän kasvaa "suuruutta" trilogian aikana ja persoonansa tulee entistäkin moniulotteisemmaksi. Siitä saadaan jo varmasti ensimmäisessä osassa esimakua kun tiedossa on kenet hän ehtii kohdata.

Bilbon näyttelijästä Martin Freemanista sen verran, että hänen ihkaensimmäinen filmattu kohtauksensa oli se klassisin eli kohtaus Klonkun kanssa. Freemanin mukaan tämä asetti hänet hahmon suhteen ns. raiteilleen eli hän pääsi kertaheitolla Bilbon nahkoihin, ja samalla kuvaukset aloitettiin varsin intiimisti (vain kaksi miestä näyttelemässä) eikä heti lähdetty millään massiivisella joukkokohtauksella.

Tämä oli tietysti myös Klonkun eli Andy Serkisin kannalta järkevin ratkaisu, sillä Jacksonhan palkkasi Serkisin elokuvansa ensimmäiseksi apulaisohjaajaksi ja Serkisin rooli elokuvan kuvaamisessa on siis ollut merkittävä. Serkis ajatteli olevansa pari kolme viikkoa kuvaamassa Klonkku-pätkäänsä, mutta päätyikin pariksi vuodeksi takaisin Uuteen-Seelantiin. Hieno mies, ja erittäin omistautunut sekä hahmolleen että Keski-Maalle.

Olen tätä ennenkin mainostanut, mutta uudessa Empire-elokuvalehdessä (12/2012) on tosiaan 63 sivun katsaus Hobitti-elokuvaan, ja suosittelen tätä lehteä muutenkin lämpimästi ilman Hobittiakin. Olet kuitenkin vankka elokuvaharrastaja, joten lehden anti tuskin jää muutenkaan turhaksi. Olen ostanut Empireä nyt vajaat seitsemän vuotta putkeen, aluksi irtonumeroina ja nykyisin tilaajana ja saanut siitä paljon irti sekä leffavinkkeinä, artikkeleina, haastatteluina että erikoiskatsauksina (kuten Hobitti).

Empire 12/2012 poistuu lehtihyllyistä 4.12, joten vielä on aikaa tämä numero ostaa. Lehtipiste-sivuston mukaan tuota on ainakin Lappeenrannan Anttilassa saatavana.

Suosittelen tätä toki muillekin kuin vladille, eli jos/kun elokuvat kiinnostavat enemmän, niin paskemminkin voi rahansa käyttää (kuten Episodiin, joka on varsin heppoinen ja turha läpyskä).
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Empire 12/2012 poistuu lehtihyllyistä 4.12, joten vielä on aikaa tämä numero ostaa. Lehtipiste-sivuston mukaan tuota on ainakin Lappeenrannan Anttilassa saatavana.

Suosittelen tätä toki muillekin kuin vladille, eli jos/kun elokuvat kiinnostavat enemmän, niin paskemminkin voi rahansa käyttää (kuten Episodiin, joka on varsin heppoinen ja turha läpyskä).

Kävin tänään Anttilassa katsastamassa löytyykö Empireä, valitettavasti ei enää ollut irtonumeroa myynnissä, joten tainut käydä siten, että aktiivisemmat löytäneet sen minua ennen. Olisi ollut oikein mielenkiintoista ostaa kyseinen lehti jo yksin tuhdin Hobitti-aineiston tähden, mutta muutenkin tutustuakseni lehteen paremmin.

Selailin sitten hiukan uusinta Episodia, jossa oli myös juttua Hobittista ja mietin hetken ostaako sen mutta lykkäsin sitten lehden takaisin hyllyyn, koska artikkeli ei riittävän syvälliseltä vaikuttanut. Enkä nyt viitsi kuitenkaan useita euroja maksaa tyhjänpäiväisyyksistä. Itseasiassa tässä ketjussa on elokuvaprojektiakin taidettu käsitellä monilta osin syvällisemmin kuin kyseisen aviisin artikkelissa. Suuri kiitos tästä lähtee osaltaan lainaamani kirjoittajan suuntaan!

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kävin tänään Anttilassa katsastamassa löytyykö Empireä, valitettavasti ei enää ollut irtonumeroa myynnissä, joten tainut käydä siten, että aktiivisemmat löytäneet sen minua ennen. Olisi ollut oikein mielenkiintoista ostaa kyseinen lehti jo yksin tuhdin Hobitti-aineiston tähden, mutta muutenkin tutustuakseni lehteen paremmin.

Empiren nettisivuilta saa jonkinmoisen käsityksen eri aiheista, mitä lehti piti sisällään. Kannattaa ostaa kuitenkin esim. seuraava numero (pitäisi olla kehissä 4. joulukuuta lehtipisteissä, tilaajana saan sen luultavasti aikaisemmin). Siinä ainakin kansikuvan juttuna näytti olevan Tarantinon uusin eli Django Unchained, kiinnostava tuleva teos sekin.

Jos on iPad-ihmisiä, niin Empiren saa ostettua sellaiseenkin. Itse en ole iPad-ihmisiä ollenkaan, enkä voisi kuvitella mitään lehteä lukevani tuollaiselta, mutta makuja ja käyttötottumuksia on tietysti monia.

eBaysta näytti muuten saavan kyseistä numeroa halvimmillaan 8-10 eurolla plus postikulut. Elleivät postikulut ole kohtuuttomia, niin hinta on suurin piirtein sama kuin Suomessa uutena kaupasta. Näköjään kyseisen numeron 3D-kansilla varustetut tilaajanumerot (joita on viisi erilaista) tekevät jo kauppansa kovaan hintaan, yli kolmeakymppiä pyydetään jo nyt.
 

#76

Jäsen
Paikallinen Prisma ja Cittari taisi Empirestä pyytää 9,50 ja Ipadille poimin sen 5,49 euroon. Vaikuttaa hyvältä lehdeltä, niin täytyy jatkossakin seuratamitä lehdestä löytyy.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Jacksonin videopäiväkirjan uusin osa on näköjään ilmestynyt. Mielenkiintoista ja ihan huumoripitoista juttua jälleen, ja tällä kertaa on keskitytty tietokoneella tehtäviin tehosteisiin, äänimaailmaan ja sen sellaiseen. Kuume nousee.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jacksonin videopäiväkirjan uusin osa on näköjään ilmestynyt. Mielenkiintoista ja ihan huumoripitoista juttua jälleen, ja tällä kertaa on keskitytty tietokoneella tehtäviin tehosteisiin, äänimaailmaan ja sen sellaiseen. Kuume nousee.

Laitatko linkin, on nimittäin mennyt ohi? Please!

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Luulisin, että tuo löytyy kun Facebookissa menee Peter Jacksonin sivulle. Siellä on Video#9. Olettaisin, että tuosta kyse?

Kiitoksia oikein paljon, pitänee käydä tutustumassa siellä siihen paremmalla ajalla eli huomenna päivällä.

Toisaalta tämä osoittaa sen kuinka onneton olen sosiaalisessa mediassa. Mieleeni ei edes tullut katsastaa Facebookia. En edes ajatellut, että sieltä voisi löytyä jotain aiheeseen liittyvää vaikka aivan luonnollinen vaihtoehtohan se on.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toisaalta tämä osoittaa sen kuinka onneton olen sosiaalisessa mediassa. Mieleeni ei edes tullut katsastaa Facebookia. En edes ajatellut, että sieltä voisi löytyä jotain aiheeseen liittyvää vaikka aivan luonnollinen vaihtoehtohan se on.
Saattaahan tuo (tai nuo) löytyä Youtubestakin, mutta Facebookista itse moisen jälkituotannosta kertovan videon bongasin kyseiseltä sivulta.

Videon katseluun ei tarvita sivusta tykkäämistä, toki, jos ei halua.

Kuvanlaatu ja informaatio on hyvää tasoa. Jonkun verran näytetään muutaman sekunnin pätkiä elokuvasta, joita ei ole trailereissa nähty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös