Paljonko tuhlaat ilotulitteisiin?

  • 33 449
  • 348

Paljonko tuhlaat ilotulitteisiin?

  • En yhtään, aivan turhaa

    Ääniä: 467 66,2%
  • alle 20 €

    Ääniä: 99 14,0%
  • 20-50 €

    Ääniä: 88 12,5%
  • Yli 50 €

    Ääniä: 51 7,2%

  • Äänestäjiä
    705

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viimeisimmän kerran ostin ilotulitteita vuosituhannen vaihtuessa, sen jälkeen ei ole ollut tarvetta eikä ole nytkään.

vlad.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ehkäpä noin 20 euroa tulee laitettua. Pari pientä soihtua, pari rakettia ja muutamia paukkuja naapurien iloksi. Ikuinen pikkupoika jne.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
0 €uroa. Juon mielummin nekin rahat.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perheessä kuluu rahaa ehkä kympin verran ilotulitteisiin ja nekin menevät muksujen iloksi.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
0-5€ kulutan ilotulitteisiin. Perinteiset raketit eivät juurikaan kiinnosta. Jotain munakäsikranaatteja, panssarivaunuja tai vastaavia tuotteita voisi ostaa vähän. Toisaalta saattaa jäädä ostamattakin. Riippuu ihan siitä, että ovatko ilotulitteiden valmistajat keksineet joitakin mielenkiintoisia uutuustuotteita tai toisaalta riippuu ilotulitteiden hinnoistakin, että ostanko niitä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Parikymppiä menee lasten iloksi.
 

Raparberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho ja HIFK
Vajaat 20 menee, lasten iloksi jotain maasta pruiskuttavia juttuja ja pari isompaan ääneen mojahtavaa rakettia. Saa mennä vähän enemmänkin jos isommalla panostuksella saa räjähtävämpää laatua, mutta määrällisesti ei ole tarkoitus kilpailla naapuruston kanssa. Aidan toisella puolella menee monta kassillista joka vuosi, ja itselleni suurin huvi on kun katselee miten se sotku sitten vuoden aluksi koetetaan siivota.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ilotulitusraketteja ei kannata ostaa. Joku muu voi nähdä ne. Siis sellainen joka ei ole itse maksanut raketeistaan. Ilotulitteita onkin järkevintä laukoa jossain erämaassa, riittävän kaukana uteliaista naapureista ja satunnaisista pälyilijöistä. Jakamaton ilo on kolmikertainen ilo.

Erämaassa paukuttelusta on tosin jonkinasteista haittaa luonnolle ilotulitusjätteiden muodossa. Vaan yhtä lailla raketinperskeet kuormittavat ympäristöä muuallakin. Suomalaisen pikkukaupungin uuden vuoden poksautteluista kertyy umpiturhaa saastetta useampi rekkalavallinen.

Ilotulittamisesta aiheutuu silmitön vaara korville ja korvaamaton vaara silmille. Joskus harvakseltaan rakettijumalan palvontamenot vaativat ihmisuhrejakin, mutta tavallisesti bakkanaalit saadaan vietyä läpi muutaman sormen ja silmän menetyksellä. Muut isommat vauriot paikkaillaan päivystyksessä ja pienemmät haavat nuollaan kaikessa hiljaisuudessa kotona.

Ilotulitteesta koituva riemu kestää tavallisesti muutaman sekunnin. Jokin patatyyppinen räjähde saattaa häiriköidä ympäristöään huomattavasti pidempäänkin, mutta varsin äkkiä on tuokin rietastelu ohi. Muutama valonvälähdys, karmea pauke, ja pari sataa euroa hiellä ansaittua fyrkkaa tai sossun tukiaisia on kadonnut hetkessä olemattomiin. Jos välttämättä haluaa katsella ilotulituksia, niin kannattaa hakeutua johonkin taajamaan jossa hölmöt syytävät rahansa taivaalle.

Ilotulittamisen liepeiltä on tällä kertaa jotain positiivistakin sanottavaa. Nimittäin K18-pykälistö on nyt ulotettu koskemaan myös papatteja ja tähtisadetikkuja. Toisaalta pikkukiinalaisia eivät juuri muut ole paukutelleet kuin peruskouluikäiset. Vittumaisimpia ovat ne pikkupenskat jotka laukovat kiinalaismattoja muiden ihmisten jalkoihin. Jotkut tahattomasti ja useimmat tahallaan. Tuskin tuo idioottitouhu ihan äkkiä muuttuu, ja valvontakin on aika hankalasti organisoitavissa, mutta suunta on joka tapauksessa oikea.

Parempi olisi jos papattien ja vastaavien maahantuonti ja vähittäiskauppa kiellettäisiin kokonaan. Lisäksi kaikenlainen ilotulittaminen saisi minun puolestani edellyttää kertaluontoista kirjallista lupaa, joka pitäisi anoa vähintään kuukautta etukäteen poliisiviranomaiselta ja joka olisi sitten puoli tuntia voimassa. Lisäksi ilotulittaminen voisi olla tällöinkin sallittua vain panostajan tutkinnon suorittaneilta raittiusyhdistyksen jäseniltä, joille on tehty asianmukainen henkisen tasapainon selvitys kokeneen psykiatrin toimesta kaksi kertaa viimeisen puolen vuoden aikana.

Tämän ketjun otsikkokysymykseen palatakseni, ehkäpä sitä tulee hankittua pienellä summalla jotain uuden vuoden paukuteltavaa lasten ihasteltavaksi...
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Parikymppiä menee lasten iloksi.

Ihan samalla linjalla täälläkin. Eilen jo piti lasten kanssa hakea valmiiksi, kun heillä oli sen verran kova kiire varmistaa räiske ja pauke. Noin 25 euroa he valitsivat taivaan tuuliin. Mikäli muksuja ei olisi, niin en kyllä laittaisi taalaakaan kiinni noihin, kun räiskettä ja pauketta saa vaimolta ihan ilmaiseksi, kun vaan osaa valita sanansa oikein väärässä paikassa...
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
En centtiäkään.

Isukit ja äipät voisivat sitten pitää huolen siitä, ettei se jälkikasvu ammu ostoksiaan ennen aattoiltaa klo 18.00.

EDIT: Ja toivottavasti lapsukaiset opastetaan korjaamaan mukaansa myös ilotulitteistä jäljelle jäävät roskansa. Vituttaa se saastan määrä, mikä joka kerta lojuu maassa uudenvuodenpäivänä. Jos raketit ja muut kannetaan paikalle muovikassissa, niin miten se voi olla niin vaikeaa korjata roskat mukaansa samaan kassiin?
 
Viimeksi muokattu:

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En enää moneen vuoteen ole tuhlannut rahaa ilotulitteisiin. Suurin syy on koirat. Ne kun eivät hirveästi diggaile siitä paukkeesta. Omaa koiraa se ei niin hirveästi haittaa, kunhan sillä on seuraa pahimman paukutuksen aikana.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Yleensä ei mene euroakaan, mutta nyt kun isännöin uudenvuoden pippaloita, niin sitä varten on pari isoa pataa hommattuna. Kolmekymppiä maksoivat.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tule käytettyä euroakaan moisiin. Ei vaan kiinnosta yhtään ilotulitteet. Satsaan rahat ennemmin alkoholituotteisiin ja ruokaan.

Mitään periaatetta ei suoranaisesti ole, ettei voisi ostaakin jotain, mutta kun ei ole mitään kersojakaan, jotka noita vaatimalla vaatisi, niin jääkööt kaupan hyllyille minun osaltani.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
0 €uroa. Juon mielummin nekin rahat.
Leevin tehokuuntelua joulun aikana harrastaneena voin kompata "en rahojani tuhlaile, mieluummin juon ne". Ja raketteja lauon tänä uutena vuotena vain kamerallani. Sanaleikki.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Kyllähän pari rakettia pitää taivaalle räiskästä ja kyllä noita euroja jopa tyhmempiin asioihin saa vuoden aikana kulutettua. 50 eurolla koitetaan selvitään tänä vuonna (tuollaisen summan saa menemään jo pariin näyttävään rakettiin, halvimmista ei paljon iloa irtoa). Tässäkin tapauksessa laatu korvaa määrän.
 

Alejandro

Jäsen
Rahat ennemmin kurkusta alas, kuin taivaalle. Eihä siinä ole edes mitään iloa! Muutaman sekunnin ilo ja se oli siinä. Alkoholilla parempi hinta-laatusuhde En ole kyllä koskaan oikein syttynyt noille ruutitikuille. Viime vuonnakin ammuin vain yhden raketin ja seuraukset olisivat voineet olla melko vakavat, jos olisi käynyt huonompi tuuri.

Osuin siis maijaan. Tänä vuonna en ammu yhtään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hahaa, jätänkin paukut väliin ja hommaan kuulosuojaimet muksuille kaupungin tulitukseen.

Isukit ja äipät voisivat sitten pitää huolen siitä, ettei se jälkikasvu ammu ostoksiaan ennen aattoiltaa klo 18.00.
Tuo on ihan totta. Tosin tässä ketjussa ilmoittautuneet parinkympin paukuttelijat tuskin ovat niitä, joiden teinimuksut roskaavat ja häiriköivät naapurustoa, mutta rasittava juttu tuo silti on. Eilen illalla jo kuului ensimmäinen paukahdus.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
En mitään, yhtä mielekästä puuhaa kuin rahan polttaminen. Jos olisin diktaattori niin kieltäisin koko rakettien ampuilun, vaikka noiden eläinystävien vuoksi. Ei liene koiranomistajille riemukasta aikaa jos koira on kovin pelokas paukkujen suhteen, syötä nyt koiraparalle rauhoittavia lääkkeitä. Täällä on katti kylpyammeen alla piilossa kun pauke alkaa. Niille ketkä ei noudata paukuttelun aikarajoja, poliisin kohdalle sattuessa sakot ja loput paukut takavarikkoon, se olisi mukavaa se. Paukkuuhan ne vielä seuraavanakin päivänä kun on sattumoisin nukkumatti tullut kylään niihin aikoihin kun olisi pitänyt saada tulet sytytyslankaan.

Tuohan uuden vuoden aika kirjoituksia "Pysyvien otsikoiden ketjuun". Kuinka monta silmää sokeentui, olisi kannattanut panostaa sen pari euroa suojalaseihin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos raketit ja muut kannetaan paikalle muovikassissa, niin miten se voi olla niin vaikeaa korjata roskat mukaansa samaan kassiin?

Tuskin kukaan kuitenkaan juoksee rakettien perässä yöllä korjatakseen puutikut talteen. Onneksi muuten uuttavuotta juhlistetaan ainoastaan kerran vuodessa. Tuo on todellinen stressi eläimille. Tätä pidän suurempana haittana kuin sitä, että hetken on maa paukkuroskassa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Uusivuosi on sitten näitä juhlia mitä ei allekirjoittanut ymmärrä.

Enkä ymmärrä ainakaan ilotulitteisiin rahan tuhlaamista. Jos minulla olisi joskus sen verran rahaa, että voisin pistää sitä ilman tuuliin menemään niin keksisin sille ainakin 1000 parempaakin käyttötapaa.

Eli 0 euroa tuhlaan ilotulitteisiin, mikäli se ei jollekin vielä selväksi tullut.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
12,95 euroa niihin lopulta meni. Useampia ihmisiä seurueessa, niin ei kovin suuri kustannus per nenä, vaikka itse ne maksankin.

Minun edellä jonossa oli 2 kaverusta, jotka molemmat käyttivät varmasti lähemmäs 100 euroa. Sitä en oikein ymmärrä itsekään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meidän perheelle uusivuosi on perinteisesti rauhallinen juhla, koska kotoa tosiaan löytyy pari hevosta ja koiraa sekä kissa. Onneksi asumme maalla ja homma on aika rauhallista, mutta eilen jouduin kylän kakaroita ojentamaan, kun ammuskelivat noitapillejä naapurissa. Itse ostan mukuloita varten noin kympin paketin, jotka käydään ampumassa pellolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös