Mainos

Paljonko nousee penkistä?

  • 14 015
  • 80

Kerro

  • alle 50 kiloa

    Ääniä: 12 8,3%
  • 50-99 kiloa

    Ääniä: 77 53,5%
  • 100-149 kiloa

    Ääniä: 49 34,0%
  • 150-199 kiloa

    Ääniä: 5 3,5%
  • 200 kiloa ja enemmän (ns. hiihtäjäluokka)

    Ääniä: 1 0,7%

  • Äänestäjiä
    144

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Nyt ollaan ytimessä, uskallan sanoa. Hiihtoa käsittelevissä ja pikkasen muissakin ketjuissa on jo pidempään keskusteltu penkkipunnerruksesta. Kerro kilosi. Voit myös ruksauksen oheen kertoa omia mietteitäsi penkkipunnerruksesta ja kenties kertoa siitä, oliko sinulla penkkipaita tmsp. ylläsi, kun ruhjoit menemään.

Suomenkielinen Wikipedia kertoo penkkipunnerruksen kiehtovista saloista mm. näin:

"Erään yleisen määritelmän mukaan lihaksiltaan hyväkuntoinen mies pystyy nostamaan kerran ainakin oman painonsa penkkipunnerruksessa. Aktiivinen harrastaja voi yleensä nostaa noin 1,2–2,0 kertaa oman painonsa, alan huiput nostavat jopa yli 2,7 kertaa oman painonsa. Yleisesti pituudesta on enemmän haittaa kuin hyötyä harrastajatasolla, kun suhteutetaan nostotulos omaan painoon. Keskeiseksi argumentiksi luetaan käsien pituus."​
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Suhteessa nostan enemmän kuin Pärmäkoski ja Björgen verratuna Iivo Niskaseen, suhteutettuna tietysti Johaugiin.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joukkueen kapteeni
Oma ennätykseni 130kg vuonna 2012 (Olin juuri täyttänyt 19) syyskuussa. Nykykunnossa varmaan parin viikon treenillä tulisi se 90kg, en ole tainnut tehdä yli omalla painolla penkkiä kohta vuoteen.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Entä astmalääkitys? Käytätkö sitä ennaltaehkäisevästi lääkärin suosituksesta?

Ei sillä ole mitään merkitystä. Vain penkkituloksella on, koska se määrittää hiihtovauhdin. Voin silti vastata, että käytän astmalääkkeitä vain penkkipäivinä. Siten siitä saa parhaan hyödyn.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
87,5kg, puolentoista vuoden treeniajalla. Viime keväästä lähtien penkkiin olen tosin keskittynyt hieman enemmän kuin aluksi, johtuen tekniikan vaikeudesta ja muutenkin koin penkin käsipainoilla olleen fiksumpi. Nyt on asiat toisin, vaikka molemmat ohjelmassa ovat.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Oma perse.
 
72,5 kiloa ehkä vuonna 2005. Olihan se sentään useita kiloja yli oman painon.
En ole kyllä koskaan oikein tajunnut, mikä tämä penkkipunnerrusjuttu on. Paitsi jos harrastaa kuulantyöntöä, niin sitten siitä on hyötyä. Tai ehkä metsureille voi olla tarpeellista.
Kuka edes keksi, että voisikin tehdä tälleen että makaa selällään penkillä ja siitä voisi ottaa tangon tämmösiltä kannattimilta, käyttää sen rinnalla ja nostaa ylös.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
100 kg:lla menee 2 parhaimillaan. Tällä hetkellä ei mene, mutta eiköhän tuo talven aikana hilata taas nuille nurkille. Oma maksimi ei liene paljoa ylempänä, koska tuo satkukin on tällaiselle luonnostaan hintelälle aika paljon. Vatsan kasvatushan ei välttämättä tuo tankoon lisää kiloja.

Nelikymppiselle, aiemmin treenaamattomalle hyvä suoritus. Aloittaessa nousi hädin tuskin 60. On saanut jonkin verran töitä tehdä tuon eteen. Mutta mikäpä siinä, hauskaa hommaa. Pikkuhiljaa, loukkaantumisia vältellen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä siitä sellainen 100 kiloa nousee 2-3 kertaa nykykunnossa. Oma paino nyt sellainen 87-88 kiloa. Parhaimmillaan muutamia vuosia sitten nousi 115, kun oli varmistajat varmistamassa, niin uskalti kokeilla ninenomaan tuota max. ykköstä. Silloin toki enemmän penkkiä teinkin. Eiköhän tuon hyvällä hermotustreenillä tuonne saisi hilattua. Nykyään panostan vaan enemmän monipuolisuuteen ja levytankojen lisäksi hommaan kuuluu kahvakuulat ja kuntopallot. Sinänsä vanha kunnon pena on vain yksi liike muiden joukossa, joka pitäisi osata tehdä oikein lapojen liikkeitä mukaillen eikä rusikoida etuolkapäillä vain.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En tiedä yhtään, missä tangon kanssa liikutaan, kun olen jo jonkin aikaa tehnyt penkin käsipainoilla. Omaan makuuni saan tuntuman paremmin rinnalle siten ja lisäksi irtopenkki+käsipainot ovat useammin vapaana kuin pp-penkki ja -teline tuolla lähisalillani.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
100 kiloa olen kahdesti nostanut. Ensimmäisen kerran satanen nousi 4 kuukauden treenin ja mukavan bulkin seurauksena. Painoa oli silloin lähemmäs 100 kiloa. 5kk myöhemmin dietin jälkeen 83 kilosena satanen nousi uudestaan. Ymmärrettävästi pidän 83 kiloisena nostettua satasta kovempana tuloksena.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eiköhän sitä jotain 60 ja risat nouse penkistä nytkin. Parhaimmillaan taisi mennä 75 kiloa. Nyt kuntoiluna toimii kaljan kantaminen kaupasta kotiin niin vähemmän tulee penkkiä kokeiltua.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En tiedä yhtään, missä tangon kanssa liikutaan, kun olen jo jonkin aikaa tehnyt penkin käsipainoilla. Omaan makuuni saan tuntuman paremmin rinnalle siten ja lisäksi irtopenkki+käsipainot ovat useammin vapaana kuin pp-penkki ja -teline tuolla lähisalillani.

No kappas, joku muukin toimii samalla tavalla kuin minä. Teen myös ehdottomasti penkkiä ja/tai vinopenkkiä mieluummin käsipainoilla..

Ihan pp-penkkiä en ole hetkeen edes maksimeilla kokeillut. Epäilisin kyllä vahvasti, että 75kg olisi nykytilanteessa jo kipuraja, ei siis menisi välttämättä sekään enää..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei tietenkään yhtään. En edes tiedä missä voisin asiaa kokeilla enkä haluakaan tietää.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Puolen kilon punttisalilla nousee talon järkkäämä paino tarvittaessa kummalla kädellä tahansa, ja vaikka molemmilla yhtä aikaa.

Penkkiä kokeilin viimeksi joskus opiskeluaikana. Ikinä en ole yrittänyt maksimia, ja ilman kaveria ei tietenkään edes kannata. Varmasti ei olisi koskaan noussut sataa kiloa, en ole sillä lailla koskaan treenannut. Tosin nuorena kun tein paljon myös fyysistä työtä, niin luulen että pienesti tuntumaa ottaen olisi ainakin 70-80 kg mennyt. Tämä päätellen siitä, että käsittelin 50 kg apupaskasäkkejä aika näppärästi. Muistelen, että jossakin vaiheessa 40 kg alkoi vakiintua pikkusäkkipainoksi, ja niitä olikin selvästi näppärämpi käsitellä kuin noita 10 kiloa painavampia. Suursäkkejä ei pikkutilalla käytetty.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ennätykseni on n. 90 kiloa (plus lukot) mutta nykyään saan vain alle 80 kiloa. Satasta olen yrittänyt kahdesti onnistumatta, mutta joskus keväällä kolmas kerta saa sanoa toden.
 

Fordél

Jäsen
Jaahas, vaikea sanoa kun en ole varmaan kymmeneen vuoteen kokeillut. Olisiko 55 kg? Selitys: olkapää pikkasen rikki.
 
Penkkiä kysyttäessä jokaisella on jokin tarina kerrottavana. Ja sitten kun aletaan puhumaan rinnallevedosta tai kyykystä niin yllättäen niin monella onkin sitten selkä- ja polvivaivoja. Ja kaikkea muuta mahdollista....

Omat maksimit huiteli nuorena miehenä 115kg hujakoilla. Menisiköhän nykyään 90? Pari vuotta edellisestä penkkisarjasta ja silloin oli 95, muutama toisto.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tanko, joskus ei sekään.
 

Jeffrey

Jäsen
Osa täällä mainosti tekevänsä käsipainoilla.

Käsipainoilla tehtäessä tulee yleensä ongelmia viimeistään siinä vaiheessa kun painot alkaa nousemaan. Tekniikka on tuossa vaikeampi pitää, ja Tämä käy raskaaksi varsinkin olkapään pienille lihaksille. Olkapään jumiutuminen taas aiheuttaa rintaongelmia etc. Itse olen näistä johtuen jättänyt käsipainoilla tehtävät rintaliikkeet kokonaan pois jo pari vuotta sitten. Ja olkapäät ovat kyllä kiittäneet, samalla saanut mielestäni vähän lisätehoa olkapäätreeniin.. Samoista ongelmista on kärsinyt ihan huipputason raudanvääntäjät, Suomessa esimerkiksi Nyyssölän Mikasta lähtien.

Oma penkkitulos riippuu paljon käytettävästä tekniikasta ja apuvälineistä. Mielelläni itse välttelisin voimailua ja isoja painoja. Tämän hetkisellä mahdollisimman hyvin rintaa eristävä tekniikka tuottaa maksimin sinne 140 ja 150 kilon väliin. Rannetuet toisivat tähän sen n. 10% lisää, ojentajien, lapojen ja reisien suurempi aktivoiminen nostaisi toki tulosta entisestään sitten ihan voimailutekniikoista nyt puhumattakaan.

Oma arvio tuosta potentiaalisesta maksimista on jotain 180 ja 200 kilon väliin, rannetuilla ja voimailutekniikoilla. Tämä siis omassa huippukunnossa, ja hetken tekniikkatreenillä. Toki tällaisen perus podarin mieli tekisi välillä voimailua kokeilla, ja hakea niitä omia maksimeita, mutta järki vie vähän muualle. Samalla oma pituus aiheuttaa esimerkiksi penkkipunnerruksessa sen, että niihin suuriin painohin ei oikeastaan koskaan päästä, koska välitykset ovat niin suuret.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Olkavarsivamman seurauksena viime helmikuussa sain jotenkuten harjanvarrella tehtyä ykkösen, mutta liikerata siinä(kin) oli jotenkin ihmeellinen kiemurointi penkillä ja vihlaisu kohtalaisen napakka. Nyt lukemattomien kuminauhajumppien, venyttelyjen yms kuntoutuksien jälkeen kokeilin muutama viikko sitten 50kg penkkipunnerrusta ja 40 toistoa pystyi pumppaamaan juhlavan naksahtelun säestämänä ilman kipuja, eli ainakin 50kg nousee jos sillä nyt niin väliä enää onkaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mulla on nykyään tapana vain työntää lattiaa käsivarren mitan verran alemmas. Enkä ole muutenkaan saanut koskaan mitään kiksejä penkkipunnerruksesta, vaikka salilla on jopa joskus tullut käytyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös