Paistinpannuista jotain tiedän ammatin kautta:
Teflon-pannuja on monenlaisia. Pinnoitetta on useampaa tyyppiä, mutta käytännössä kyseessä on sama aine eri nimillä (Teflon, Quantanium etc). Suurin osa pannuista tulee Kiinasta ja niistä iso osa muutamalta valtavalta tehtaalta. Samalta linjalta voi siis tulla lähes identtisinä Lidlin 15 egen pannu ja seitsemänkympin "laatumerkki". Tästä syystä halpapannu saattaa olla loistaostos. Tai sitten ei. Halvimmat pannut prässätään yhdestä levystä muotoon pakottamalla ja ne pyrkivät palamaan alkuperäiseen muotoon. Eli pohja pyöristyy ja ei koske enää kokonaan levyä. Näitä kannattaa välttää aina. Paremmissa tefloinpannuissa valmistustekniikka on joko valualumiini, mikä on pinnoitettu tai sitten kolmikerrosvalu, missä alumiiniklöntin alla on valettu pohja ja päällä valettu paistinosa. Yleensä paino on hyvän pannun merkki, mitä painavampi sitä enemmän metallia ja tasaisempi lämmönjohto.
Valurauta on ylivoimainen ruoan maun kannalta ja oikein käytettynä ihan helppohoitoinen. Fiksu valinta keittiöön on yksi valurautapannu isommille lihoille, hyvä teflonkasari nopeaan arkikokkaamiseen ja uunikelpoinen teräspata emalipinnoitteella. Noilla tekee kaiken, toki jos kovasti paistelee lettuja niin erillinen matalareunainen lettupannu on hyvä lisä. Sillä paistelee sitten kananmunatkin.