Paistinpannu-ketju

  • 44 631
  • 181

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Stockalla olis Hullut Päivät-tarjouksessa tefalin teräspannu 28cm 39,39. Ostanko sellaisen pois vai käynkö esim Verkkokaupasta hakemassa Lacorin hiiliteäspannun baut samaan hintaan? Eli mikäs käytännön ero käytössä on rosteri ja hiiliteräspannulla (paitsi että hiiliteräs ruostuu huonosti hoidettuna)?
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vasta muuten ostin muijalle valurautapannun ja mulle Cittarista kympillä tarjous-Tefalin. Tehkööt itse sillä mötikällä ruokaa, meitsi lähtee tästä Mäkkäriin. Moro.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Stockalla olis Hullut Päivät-tarjouksessa tefalin teräspannu 28cm 39,39. Ostanko sellaisen pois vai käynkö esim Verkkokaupasta hakemassa Lacorin hiiliteäspannun baut samaan hintaan? Eli mikäs käytännön ero käytössä on rosteri ja hiiliteräspannulla (paitsi että hiiliteräs ruostuu huonosti hoidettuna)?

Käy hakemassa Verkkokaupasta hiiliteräksinen. Hulluilla päivillä tuotteet eivät useinkaan ole oikeasti edullisia, vaan vain halvempi kuin Stokkalla yleensä.

Ero ruostumattoman teräksen ja hiiliteräksen välillä noin paisto-ominaisuuksien suhteen on juurikin tuo ruostumattomuus. Se saadaan aikaan lisäämällä seokseen kromia. Siitä taas on seurauksena huonommat paisto-ominaisuudet, kromi kun ei varaa lämpöä kovin hyvin.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ostin Lidl:stä pannun ja oli helvetin hyvä. Parempi kuin kaapissa työttömäksi joutunut Tefal

Oli hyvä? Kauanko kesti :)

No niin sitten asiaan. Ostin siten Lacorin hiiliteräspannun Verkkokaupasta.
Ainakin broiskutissit ja pekonin sain hyvin paistettua. Tänään aattelin polttaa lisää pekonirasvaa pannuun. Sitä on onneksi kipossa :)
Kahva tuossa lämpenee ei kuumaksi mutta huomattavasti enemmän kuin muovinen kahva.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Tähän on kyllä helppo kertoa oma mielipide.

Päivittäiseen käyttöön ehdottomasti De Buyerin Hiiliteräspannut. Eivät ole hinnalla pilattuja ja oikein käytettynä kaikki onnistuu. Sisäänajo oikealla tavalla on tärkeää.

Sitten hintalaatusuhteessaan paras eteen tullut teflonpannu on Ikean +365 sarjan paistinpannu. Todella kestävä ja oikein hoidettuna sekin toimii pitkään. Itsellä pannut ovat todella kovalla käytöllä. Ikean pannulla hintaa oli muistaakseni 10e paikkeilla. Kokeilkaa ehdottomasti jos teflonia ostatte.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään aattelin polttaa lisää pekonirasvaa pannuun. Sitä on onneksi kipossa

Pekonirasvan polttaminen on hyvä idea mutta huoltoon kannattaa käyttää hajutonta ja mautonta kasviöljyä. Rypsi, rapsi, palmu ja erityisesti avocadoöljy toimivat parhaiten.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Muurikka Silava tuubissa oleva rasva toimii myös hyvin.
Itselläni on tällä hetkellä 3 pannua aktiivikäytössä. Vanha hyvä valurautapannu, kuparipannu jossa sisäpuolella pinnoite ja Hackmanin valurautainen parilapannu.
Muita en ole kaivannut.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Muurikka Silava tuubissa oleva rasva toimii myös hyvin.
Kortisonivoide kuulemma toimii hiukan huonommin.

Pitää varmaan kohta uusia toinen tefloneista. Pitääkin tsekata tuo Ikean malli, jos se kerran on hintaansa nähden erinomainen. Joku kovanaaman paistokasari on tällä hetkellä lähes päivittäisessä käytössä. Pihvit sitten valuraudalla, ne pari hassua kertaa vuodessa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pitää varmaan kohta uusia toinen tefloneista. Pitääkin tsekata tuo Ikean malli, jos se kerran on hintaansa nähden erinomainen. Joku kovanaaman paistokasari on tällä hetkellä lähes päivittäisessä käytössä. Pihvit sitten valuraudalla, ne pari hassua kertaa vuodessa.

Mulla joka päiväisessä käytössä juuri tuo IKEAn "paras" +365 teflon-kasari. Vuoden on kestänyt, pohja vääntynyt ja pinnoite alkaa keskeltä antamaan periksi. Pohja ei ole kovin paksu. Syy vääntymiseen voi olla mun liesi mistä kirjoittelin tähän ketjuun jo aiemmin. (sekä otan pientä vastuuta liian kovan lämmön käyttämisestä koska vanhan hellan laittaa aina tulille täysille koska ei muuten saavuta korkeaa lämpöä, sieltä sitten laskee lämpötilaa heti kun muistaa)

edit: olen ostanut itsekin tämän pannun muiden suosittamana, sanon lonkalta että mun mielestä päihittää perus tefalit ja hinta kun on se 30-40€ niin vastaa ehkä muiden kauppojen hiukan kalliimpia pannuja kovanaamoja jne.

edit2: Tämä mun onkin Favorit, mutta tässä näköjään 10 vuoden takuu kun +365 :ssa 5 vuoden. FAVORIT Kannellinen paistokasari - IKEA
+365:ssa näköjään ehkä vähän paksumpi pohja

_
 
Viimeksi muokattu:

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Pekonirasvan polttaminen on hyvä idea mutta huoltoon kannattaa käyttää hajutonta ja mautonta kasviöljyä. Rypsi, rapsi, palmu ja erityisesti avocadoöljy toimivat parhaiten.

Siis jos kaikki ruoka tuoksuu ja maistuu pekonilta ne eikös se ole hyvä juttu :)
Mutta joo pitänee ostaa jotain neutraalia öljyä tuohon huoltoon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mä oon huomannu että pekoni sopii huonosti suklaajälkkäreihin. Muuten aika joustavasti sopii kaikkeen. Ja kuka helvetti duunaa suklaata paistinpannussa muutenkaan, joten anna mennä!
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
...Sitten hintalaatusuhteessaan paras eteen tullut teflonpannu on Ikean +365 sarjan paistinpannu. Todella kestävä ja oikein hoidettuna sekin toimii pitkään. Itsellä pannut ovat todella kovalla käytöllä. Ikean pannulla hintaa oli muistaakseni 10e paikkeilla. Kokeilkaa ehdottomasti jos teflonia ostatte.


No tätä olin just tulossa itsekkin kirjoittamaan, hinta on 14,99 ja tosiaan laadukas tuote, ei siis vaan "hyvä hintaisekseen". Varmaan joku Swiss Diamondkin on hyvä sekin mutta näitä saa samalla rahalla kuusi..

Pihveille sitten hiiliteräs-/valurautapannut.

(linkki IKEA:n sivuille)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ostin Lidl:stä pannun ja oli helvetin hyvä. Parempi kuin kaapissa työttömäksi joutunut Tefal

Minäkin ostin Lidlistä taannoin 28 cm:n teflonin pikapaistoihin ja hyvä tuo kyllä on ollut. Ei maksanut paljon, olisiko kympin kieppeillä paistaa hyvin ynnä pinta on pysynyt kunnossa.

Kunnon paistoihin on sitten valurautapannu.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Ostin Lidl:stä pannun ja oli helvetin hyvä. Parempi kuin kaapissa työttömäksi joutunut Tefal
Meillä vaimo osti viime kesänä Lidl:stä jonkun halvan alumiinirunkoisen teflonpannun.
Annoin rivakkaa palautetta silloin, mutta nyt täytyy pikkuhiljaa perua haukkuja.
Pannu on edelleen jokapäiväisen käytön jälkeen kuin uusi. Ei tartu muna, eikä kananmuna. Hinta oli muistaakseni 14.95€.
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pannuista

Hyvä ketju, rupesin välittömästi kokemaan tuollaisen hiiliteräspannun omistamisen ihmiselämälleni pakolliseksi tarpeeksi.

Jatketaan tuota Ikean perusteflonien hehkuttamista. Minulla on viimeisen vuoden, oikeastaan ainoana paistinvälineenä, toiminut tälläinen TROVÄRDIG (linkki Ikean sivujen TROVÄRDIG paistipannun tuoteselosteeseen). Näyttää edeleen (pitänyt muotonsa) miltei uudelta ja hoitaa täysin moitteettomasti paistotehtävänsä, päivittäisesti käytöstä huolimatta. Design on niitattuine metallikahvoineen erittäin jämäkkä ja pannuun taiotut tuotokset voi siinä heittää tietenkin suoraan uuniin jatkovalmistumaan. Myös isäukolleni ostin lahjaksi kyseisen pannun ja hänelläkin (vaikka melkoinen pannujen väärinkäyttäjä ja pahoinpitelijä onkin) pannu on edelleen hyvässä pelikunnossa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Vai paistinpannuja. Riippuu onko lämmön lähteenä normaali liesi, kaasuliesi, induktioliesi tai grilli/uuni.

Normaalilla hellalla pärjäilee mainiosti perusteflonlla ja valuraudalla. Jos ei pekonia, munia, pihviä tai muuta osaa näillä paistaa niin sitten mennään pahasti vikaan. Onnistuu myöskin kalat ja räiskäleet.

Teflonilla liika kuumuus pilaa pannun ja valuraudan saa paskaksi hoitamatta.

Ratkaisevaa onkin taito valmistaa ruokaa sekä paistamisessa käytettävät työkalut (puiset pelaa).

Millaisella pannulla tehtiin herkullista ruokaa vaikkapa 80- luvulla? Nyt on timanttia ja sitä sun tätä. Toisaalta hyvä niin kun ei tarvitse enää "osata" paistaa eri elementtejä ja rasvana on jokin vitun oliiviöljy tai seesamiöljy. Terveellinen voi on unohdettu mutta tämä onkin ruokailijan tappio.

Yhdellä valuraudalla tekee osaava sapuskan ja hieman helpommalla jälkityöllä selviää perusteflonilla. Teräspannut jne. pannut osaavissa käsissä ok myös. Riippuu kokkaajan osaamisesta sekä puhdistamisen aktiivisuudesta. Käytettävää lämmönlähdettä ja työkaluja unohtamatta.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toisaalta hyvä niin kun ei tarvitse enää "osata" paistaa eri elementtejä ja rasvana on jokin vitun oliiviöljy tai seesamiöljy. Terveellinen voi on unohdettu mutta tämä onkin ruokailijan tappio.
Kyllähän se ruoka määrää sen öljyn/rasvan, mitä pannuusi tuikkaat. En esim. ikipäivänä wokkaisi voilla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllähän se ruoka määrää sen öljyn/rasvan, mitä pannuusi tuikkaat. En esim. ikipäivänä wokkaisi voilla.

Juu wokki on eri asia. En tuota edes miettinyt vaan tavallista paistinpannua.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kyllähän se ruoka määrää sen öljyn/rasvan, mitä pannuusi tuikkaat. En esim. ikipäivänä wokkaisi voilla.

Ei sellaisenaan mutta kirkastetulla voilla voi kyllä vokata.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valuraudalla on pärjäilty. Peruspannun lisäksi käytössä on parilapannu, vähän korkealaitaisempi kasari, valurautainen wokkipannu ja valurautapata. Kaikki safkat noilla tulee ihan mainiosti ja parin vuoden välein käyn hallista hakemassa ihraa ja polttelen pinnat, vaikka aika hyvänä ne pysyvät ilmankin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites tommonen teräspannu? Toimiiko sellanen rasvan polttaminen ja sillä kuulemma saa liukkaan pinnan liki ikuiseen pannuun? Onko palstan kokeilla sanottavaa kananmunan paistamisesta teräspannulla?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Paistinpannuista jotain tiedän ammatin kautta:
Teflon-pannuja on monenlaisia. Pinnoitetta on useampaa tyyppiä, mutta käytännössä kyseessä on sama aine eri nimillä (Teflon, Quantanium etc). Suurin osa pannuista tulee Kiinasta ja niistä iso osa muutamalta valtavalta tehtaalta. Samalta linjalta voi siis tulla lähes identtisinä Lidlin 15 egen pannu ja seitsemänkympin "laatumerkki". Tästä syystä halpapannu saattaa olla loistaostos. Tai sitten ei. Halvimmat pannut prässätään yhdestä levystä muotoon pakottamalla ja ne pyrkivät palamaan alkuperäiseen muotoon. Eli pohja pyöristyy ja ei koske enää kokonaan levyä. Näitä kannattaa välttää aina. Paremmissa tefloinpannuissa valmistustekniikka on joko valualumiini, mikä on pinnoitettu tai sitten kolmikerrosvalu, missä alumiiniklöntin alla on valettu pohja ja päällä valettu paistinosa. Yleensä paino on hyvän pannun merkki, mitä painavampi sitä enemmän metallia ja tasaisempi lämmönjohto.

Valurauta on ylivoimainen ruoan maun kannalta ja oikein käytettynä ihan helppohoitoinen. Fiksu valinta keittiöön on yksi valurautapannu isommille lihoille, hyvä teflonkasari nopeaan arkikokkaamiseen ja uunikelpoinen teräspata emalipinnoitteella. Noilla tekee kaiken, toki jos kovasti paistelee lettuja niin erillinen matalareunainen lettupannu on hyvä lisä. Sillä paistelee sitten kananmunatkin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mites tommonen teräspannu? Toimiiko sellanen rasvan polttaminen ja sillä kuulemma saa liukkaan pinnan liki ikuiseen pannuun? Onko palstan kokeilla sanottavaa kananmunan paistamisesta teräspannulla?
Ruostumattomasta teräksestä tehtyyn pinnoittamattomaan pannuun kananmuna kyllä tarttuu, samoin rasvaton tai vähärasvainen kala. Tai ainakin kannattaa laittaa tavallista enemmän rasvaa. Sen sijaan hiiliteräspannuun kun polttaa kunnolla mustaa pintaa, onnistuu kaikenlaisten ruokien paistaminen ihan normaalisti. Sitten on vielä tuo valurauta, josta @Major Julli tietänee enemmän. Itse olen valurautaisella paistanut vain pihvejä landella.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis onko eri asia hiiliteräspannu ja teräspannu? Aika ristiriitaisia ohjeita noista löytyy netistä. Toiset sanoo, että helppo hoitaa kun voi pestä koneessa, toiset sanoo, että ei missään tapauksessa koneessa. Jossain luki, että ruokaa ei voi säilyttää pannussa ja toiset, että mitään makuja ei tartu.

Kiinnostava olisi tosiaan tommonen mustaksi poltettu hiiliteräspannu testata. Onko kellään suositella laadukasta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös