Oulun Kärpät 2017–2018 – mahdollisuuksien aika?

  • 751 105
  • 3 832

JPL

Jäsen
Jos itse miettii tuota joukkueen rakennetta, niin kyllä ykkösen sentterin paikalle pitäisi saada oikeasti selkeästi kovempi karju, kuin mitä Ruohomaa/Lasu tai muut on. Kupari / Koskenkorva tai edes Kuokkanen eivät minun mielestä voi sitä kärkisentterin roolia vielä kantaa. Hyvä, että siellä on näitä bubbling under pelaajia ja reilun näyttöpaikan tulevat takuulla saamaan ja näin sen pitää mennäkin. Jos sieltä sitten löytyy sellaista osaamista, että syrjäyttää jonkun toisen sentterin keskeltä, niin tilannehan on hyvä. Mutta itse en tämän ikäisille junnuille (pl. Kuokkanen) vielä sysäisi paineita edes 2/3 sentterin tontista. Mahdollisuus pitää antaa ottaa se paikka ja jonkin verran enemmän annetaan virheitäkin anteeksi, mutta minusta Kärppien budjetin omaavassa joukkueessa pitäisi olla myös tällä osastolla selkeämpi roolitus. Minusta ei ole hyvä roolitus, että joukkueessa on kolme kappaletta senttereitä, joista ei tiedä yhtään, kuka kantaa mitäkin ketjua. Tai tiedossa on, että Humaloja ja Lasu ovat laadukkaita 3/4 senttereitä, mutta isommasta roolista ei ole varmuutta. Ruohomaan taso viime kauden jäljiltä on erittäin epävarma, puhumattakaan sitten junnujen kehittymisestä miesten tasolle. Epävarmuutta on paljon.

Olisihan se toisaalta hauska nähdä, että sekä Kuokkanen, Kupari että Koskenkorva syrjayttäisivät nuo meidän muut sentterit - tai vaikka 2/3. Mutta kun Kuokkasen osoite on todennäköisesti rapakon takana ja itse en ihan vielä usko, että Kossu tai Kupari pystyisi joukkuetta kantamaan, niin epäilen tämmöistä skenaariota aika vahvasti.

Optimaalinen tilanne olisi, että joukkueeseen tulisi joku Sallisen tapainen profiili-sentteri ja Kupari pelaisi niin hyvin, että Ruohomaa saisi siirtyä laidalle pelaamaan. Tällöin olisin itse huomattavasti luottavaisempi keskikaistan riittävyydestä, kun laidalta löytyisi kuitenkin tukea keskelle Ruohomaan ja Koskenkorvan muodossa.
 
Haastattelusta pystyi kuulemaan rivien välistä, että joukkue on tuossa eikä siihen ole vahvistuksia ainakaan hyt tulossa. Sen verran vuolaasti nosti Mamba esille alempien kenttien kavereita, että muisti kehua Leskistä/Mäenalasta, kuinka heidän eteensä ei nyt niitä kovia kavereita ole, vaan he ovat niitä kovia kavereita. Samaten kehui materiaalin laajuutta.

En ole samaa mieltä Mikon kanssa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kun on aika alkaa huutamaan vahvistusten perään, olen paikalla.
Yksi kova sentteri tekisi jo ihmeitä tuohon. Vaikka jääkiekossa on nykyään monenlaisia elementtejä ja esim. nopeus on monesti yksi ratkaisevimpia tekijöitä, niin perusfakta on se että kaikki lähtee kuitenkin liikkeelle siitä vahvasta keskikaistasta (ja hyvästä puolustuksesta, se toki on jo), ja yksikin hyvä sentterihankinta tuohon nostaisi tasoa huomattavasti.

Jos Kärpät saisi jostain kaivettua tuohon sellaisen "coreyelkinsin" jostain, niin olisin tyytyväinen. Taitaa olla kyllä toiveajattelua, mutta ei sinänsä mikään mahdoton ajatus koska Elkinskin tuli aika vaatimattomalla taustalla IFK:hon. Pitäisi vain osata scoutata, eikös Kärpillä niitä huippuscoutteja ollut käytössä eiku mitä täh...?
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eihä tuo mitään sentterihankintaa sulje pois, vaikka kuinka kehuu Leskistä,Mäenalasta ja Junnilaa jne. Eiköhän se tule vielä.
 
Onko Kärpät kertoneet vielä etsivänsä sentteriä tai ketään muutakaan? Eivät ole. Eivät siis etsi.
Aho nyt on niin varovainen noissa lausoinnoissaan, etten tuolle sen kummempaa painoarvoa antaisi. Muutaman kerran vuodessa saattaa kertoa etsivänsä yhtä pelaajaa, vaikka todellisuus ollut aina eri.

Olen itseasiassa melko varma, että se rekryhakemus eliteprospectissa on Kärppien. Siis se jossa haetaan sentteriä jollain 130ke palkalla.
 

sinikettu

Jäsen
Vastahan täällä oli varmoja huhuja siitä, että Kärpät on Salmisen perässä. Niin kyllä tässä tilanteessa pitäis ollakin.

Ei tänne mitään 130k senttereitä tarvi. Ykköskentän 200k sentteri vähintään. Jos ei sellaista saada, niin nykyisellä eteenpäin kohti siirtorajaa. Sillon lähtee kalliimpikin sentteri 130k hintaan.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Jes, eli nyt on siis varmistettu Harri Ahon kautta: sekä Janne Kuokkanen että Joonas Lyytinen jäävät Jenkkeihin tulevaksi kaudeksi. Voi tätä ilon päivää.

Kärpät ei saa huippulupausta takaisin itselleen? – Jäämässä Pohjois-Amerikan puolelle « SuomiKiekko
Voivoivoi. Todella huonoja uutisia molemmat. Kuokkasen paluuseen en kyllä tosiasiassa uskonut missään vaiheessa, mutta olisi ollut tärkeä palanen hyökkäyspeliin. Lyytisen uskoin pelaavan vielä kauden Euroopassa, kun siinä yhdessä täälläkin pyörineessä uutisessa niin sanottiin. Erityisesti tosiaan hyökkäyspeliin vaikuttaa todella paljon. Harmi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuon lausunnon jälkeen on tullut Junttila.
Itse ymmärsin Junttilan paluun olleen vähän sellainen "bonus", eli otettiin pois kuljeksimasta kun sattui tulemaan saataville. Ja ihan oikein toimittukin, vaikka nyt ei mikään varsinainen tykkikausi olekaan alla Ruotsissa, niin jos mies nyt ei ihan täysin ole jalkojaan menettänyt ja on sillä normaalilla Julle-tasolla, niin 15 maalia tulee heittämällä.

Haballe pyyhkeitä siitä että ei saanut kiristettyä Lyytistä ja Kuokkasta jäämään/tulemaan Kärppiin. Miksei Kuokkaselle tarjottu kunnollsta liksaa, vaikkapa 450k kaudesta?
 

JPL

Jäsen
Yllättyneet käsi pystyyn. Ahon edellinen kommentti. "Kuokkanen pelaa joko NHL:ssä tai Kärpissä" muuttui nyt sitten tuommoiseen.

Pakistokin on valahtanut lähelle viime kauden tasoa ja sentteripuoli on viime kautta selkeästi heikomjpi (uskomatonta, että se on edes mahdollista). Laituriosasto on parantunut vähän ja veskarit kutakuinkin viime kauden tasolla. Eli kokonaisuutena ollaan samalla tasolla kuin viime kaudellakin. Toivotaan, että valmennus vaikuttaa riittävästi, jotta tulos olisi parempi.

Ei tämä touhu nyt kyllä oikein vakuuta.

Kuokkaselle 450k? Mitä hemmettiä?
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos tämän joukkueen pelaajiin uppoaa se normaali ~3 miljoonaa, täytyy kyllä kyseenalaistaa koko organisaation toiminta.
 
Jos tämän joukkueen pelaajiin uppoaa se normaali ~3 miljoonaa, täytyy kyllä kyseenalaistaa koko organisaation toiminta.

Itse asiassa tuon kokoisissa piireissä pitäisi kyseenalaistaa koko toiminta, eikä vain Harri Ahon toimintaa. En usko hetkeäkään, että Aho yksin päättää hankinnoista. Siitä pyyhkeitä Aholle, että etsii ne klesat, vaivaiset ja riittämättömät nimet edes pöydälle, joista aletaan miettimään pelaajia.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Itse ymmärsin Junttilan paluun olleen vähän sellainen "bonus", eli otettiin pois kuljeksimasta kun sattui tulemaan saataville.

Jos Manner totesi Junttilasta jotain sen suuntaista että "etsittiin laitahyökkääjää ja sitten tuli Junttila tarjolle niin tottakai tartuttiin", niin enpä usko että oli mikään bonus.
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suosittelen kyllä jäitä hattuun näiden Kuparien, Koskenkorvien sun muiden kanssa. Yksi suonenvetopeli 17-vuotiaiden maajoukkueessa jotain Slovakiaa vastaan ei nyt ehkä ihan riitä vielä mihinkään Kärppien kolmossentterin tonttiin. Saatika siihen, että ykkössentteri pitäisi sen vuoksi jättää hankkimatta.

Huolestuttavaltahan tuo taas tässä vaiheessa vähemmän yllättäen näyttää. Kuokkanen ja Lyytinen lähes täydellä varmuudella pois, Ikonen telakalla. Eiköhän se Ruohomaakin kerkeä itsensä teloa parin kuukauden saikulle ennen liiga-avausta. Siinähän sitä taas sitten ollaan 15 pisteen takamatkalla sääleihin, kun on kaksi kolmosketjun sentteriä eikä edes Pyörälää paikkaamassa enää. Aivan liian ohkainen on Kärppien sentteripuoli. Aivan liian.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Pyörälän suhteen fakta on se, että ilman Spedeä Kärpät ei olisi ollut edes sääleissä. Saa Julle vetää melkoisen kauden, että Pyörälän korvaa. Keskikaista lie heikoin sitten konkurssin jälkeisen 2-divarikauden: Humaloja 11 pinnaa, Koskenkorva 2 pinnaa, Lasu 14 pinnaa ja Ruohomaa 6 pinnaa. Pyörälä teki yksin 60 pinnaa eli noin kaksi kertaa enemmän kuin nykyiset sentterit yhteensä.

edit: Jaa, no oli sekin optimistinen arvio, Rousu teki Tepsissä 35 pinnaa aikoinaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös