Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 304 622
  • 2 658

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
"- Kyllä meillä työskenneltävää on. Entistä enemmän pitää saada likoon ja kamppailuhalukkuutta pitää parantaa. TPS vei kaksi erää kamppailuita, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi."

Ahon jos kenen luulisi saavan pelaajista maksimit irti ja keitä nämä ovat jotka eivät laita sitä 100% likoon peleissä? Varsinkin nuorten kohdalla luulisi jokainen Liigapeli olevan juhlapeli ja ongelmia laittaa kaikki tiskiin ei pitäisi koskaan olla. Joillain veteraaneilla voi olla vaikeampaa syttyä jokaiseen arki-illan runkosarjapeliin mutta näistäkin suurin osa on nyt saikulla eli heitäkään ei voi sormella osoittaa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
"- Kyllä meillä työskenneltävää on. Entistä enemmän pitää saada likoon ja kamppailuhalukkuutta pitää parantaa. TPS vei kaksi erää kamppailuita, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi."

Ässien maalinteon vaikeutta kun miettii, pitkälläkin aikavälillä, niin helppoa on todeta että kovin vähän niitä räkämaaleja saadaan survottua. Vastustajan maalille pitää saada röyhkeyttä, nyt on kovin vähissä mustelmien ottajat. Toki mukaan tarvitaan vielä kiekkokin, esim. viivalta ei hyviä "toimituksia" tunnu enää tulevan.

Kahdessa viimeisessä on kuitenkin yritetty loppuun saakka vaikka ollaankin oltu 3-0 tappiolla. Toki näissäkin vastustajalla on osansa, mutta yritystä kuitenkin, mikä kertoo kuitenkin jotain hengestä.

Hiukan isät vastaan pojat menoa ovat olleet nämä kaksi viimeistä, mikä on ihan ymmärrettävää kun katsoo kokoonpanoja. Makkosen puuttuminen tekee ison loven tähän nippuun, etenkin kun Paakkolanvaarakin tipahti samantien pois. Makkonen oli alkukauden top3 kenttäpelaaja illasta toiseen ja pelaa kaikki tilanteet, Korhonen on ainakin kärsinyt ja vajonnut näkymättömiin Makkosen jäätyä pois. Toimivat ketjut tarvitaan välittömästi, samoin kuin vahvistusta hyökkäykseen mikäli saikulta ei ole tulijoita.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ootko sää tai joku muu kiinnittänyt huomiota, mitkä on isoimmat erot Ässien vieras- ja kotipelaamisen välillä?

Uskoisin, että suurin ero tulee henkiseltä puolelta, vieraissa arastellaan ja tehdään usein hätäisiä, puolittaisia ratkaisuja. Ahon pelitapa perustuu kovaan työntekoon ja jos intensiteetti putoaa vähänkin, ollaan se tarvittava hetki jäljessä. Täytyy kuitenkin muistaa, että TPS oli eilen hyvä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ässien maalinteon vaikeutta kun miettii, pitkälläkin aikavälillä, niin helppoa on todeta että kovin vähän niitä räkämaaleja saadaan survottua. Vastustajan maalille pitää saada röyhkeyttä, nyt on kovin vähissä mustelmien ottajat. Toki mukaan tarvitaan vielä kiekkokin, esim. viivalta ei hyviä "toimituksia" tunnu enää tulevan.

Maalinteon vaikeus on kyllä ollut se kaikkein yllättävin yksittäinen juttu tällä kaudella, koska sen kuitenkin lähtökohtaisesti piti olla se osa-alue, jossa ei ainakaan ongelmia tule. Osaltaan tilannetta on vielä pahentanut jo legendaariseksi kohonnut ylivoimapelin heikkous.. tilanne sarjataulukossa onkin itse asiassa hämmästyttävän hyvä kun peilaa siihen, että Ässät on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja. Tässä näkyy voimakkaasti esimerkiksi Bertrandin alisuorittaminen sekä Ojamäen hyvin hidas heräily kauteen.. on myös huomattava, että pakit ovat saaneet aikaan yhteensä vain 11 maalia, joista Seppälä yksinään viisi. Maaleja olisi vielä paljon vähemmän, ellei Suoranta olisi paikannut muiden (etenkin Bertrandin) jättämää vajetta..

Sarjatilanne kannattelee nyt Ässiä, koska jos katsotaan viime torstain Kärppä-tappio, sitten kaksi seuraavaa kierrosta joilla Ässät ei edes pelannut ja nyt tämä eilinen tappio, niin näiden neljän kierroksen aikana Ässien asema sarjataulukossa ei kuitenkaan ole heikentynyt käytännössä lainkaa (se konkreettinen sijoitus on tällä hetkellä sivuseikka tuossa ryhmässä noin sijat 4-10). Mutta nyt alkavat olla ne hetket, että kohta se alkaa oikeasti heikentyä.. seuraavaksi Pelicans kotona ja SaiPa vieraissa, kyllä niistä 4-6 pistettä olisi tilauksessa, näyttää sitten rosteri terveenä olevien osalta mitä hyvänsä..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien maalinteon vaikeutta kun miettii, pitkälläkin aikavälillä, niin helppoa on todeta että kovin vähän niitä räkämaaleja saadaan survottua. Vastustajan maalille pitää saada röyhkeyttä, nyt on kovin vähissä mustelmien ottajat...

Tässä on vaikkapa CB:n ja Kärjen ero. Kärki pystyy tiukoissa peleissä tekemään niitä räkämaaleja survomalla kiekkoa sisään maalinedestä. CB taas ei mene sinne maalineteen vaan pyörii kulmissa ja pyrkii ratkaisuihin B-pisteen kaarelta. Ei Kärkikään tosin ole tällä kaudella vielä päässyt iskemään mutta näyttöjä on edellisiltä kausilta. Makkonen näyttäisi myös olevan pelaaja joka pystyy tekemään räkämaaleja mutta valitettavasti on saikulla.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien, samoin kuin kovin monen muun liigajoukkueen, hyökkäysfilosofia perustuu vastaiskuihin kiekonriiston jälkeen. Vastaiskupaikkoja tulee tyypillisesti silloin kuin vastustajalla on tarve hyökätä, eli Ässien johtaessa tai pelin ollessa pitkään maaliton. Toisaalta vastustajan tehdessä aikaisen maalin Kärpät tai TPS-ottelun tyylin, Ässiltä viedään vastaiskumahdollisuudet pois varsin tehokkaasti ja Ässien hyökkäyspelin lähtökohdaksi tulevat hitaat hyökkäykset vastustajan organisoitua puolustusryhmitystä vastaan. Tällöin luonnollisesti vastustaja saa paljon vastahyökkäysmahdollisuuksia ja peli näyttää Ässien kannalta kovin huonolta. Yleensäkin koko liigankin mittapuulla hidas hyökkäys tuottaa lähtökohtaisesti vastustajalle jäähyn tai kaksi erää kohti, maaleja harvemmin. Tällöin luonnollisesti ylivoimapelin merkitys korostuu ja Ässien osalta sen taso on tunnettu.

Eli, ainoa oikea ratkaisu on saada ylivoimapeli paremmalle tasolle. Suurin ongelma on selkeästi kiekottomien pelaajien passiivisuus. Sisäänviennissä kiekottomien pelaajien pitää saada aikaan tilaa ja blokkeja kiekolliselle. Kuvion pyöritysvaiheessa ainoastaan kiekottomien pelaajien liike ja paikkojen vaihto avaa syöttölinjoja. Toki pelaajien taitotasolla on oma merkityksensä, mutta puolustajan läpi ei pysty syöttämään, vaan syöttölinja pitää ensin avata ja siihen tarvitaan ennen kaikkea liikettä. Toinen asia on pelaajavalinnat, joiden pitäisi tukea mahdollisimman paljon liikkuvuutta. Ässien vaivattomin liike on Jere Seppälällä, eli hän on valinta toiseksi pakiksi, mutta ei suinkaan keskipuolustajan suht kiinteään ja varmistavaan roolin, vaan liukumaan edes takaisin, haistelemaan irtokiekkoja ja pakottamaan vastustajan neliötä liikkeelle. Seppälän ylivoiman maalin prototyyppi on hänen Raumalla tekemä tasakenttämaali, jossa hän liikeellään haki irtokiekon ja käytänössä kuljetti sen maaliin. Keskipakiksi valinta on Juho Tommila, omiin silmiin hän pystyy ohittamaan peittäjän ja toimittamaan kiekkoa maalille. Ns. pyörittäjän paikalle tarvitaan pelaaja, joka pystyy haastamaan oman peittäjänsä ja ampumaan kiekkoa maalille, tähän CB. CB:n vahvuus on nimenomaan yksi-yksi vastaan tilanteet ja haastamisen seurauksena aukeaa jälleen lisää paikkoja syöttää kiekkoa vastustajan neliön läpi. Syöttäminen ja tilanteiden hahmottaminen ei ole CB:n vahvuus, mutta ilman hänen luomaa kiekollista uhkaa ei tule edes tilannetta syöttää. Neljäs valinta ylivoimaan on joukkueen paras maalintekijä, eli Jarno Kärki ja nimenomaan maalintekijäksi, ei pitämään kiekkoa vaara-alueen ulkopuolella. Viimeinen valinta on sitten Suoranta, liikettä, vääntövoimaa ja maskipelaamista.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ole. Itsekin edellisvierailulla luulin että on, mutta katsokaapa vaikka turussa b-pisteen kaaren ja kaukalon laidan välistä matkaa, on paljon enemmän väliä kuin porissa. 30-metriä se on vieläkin.
Kyllä se 28m pitäisi olla. Linkki
Jääkiekon katseluun täysin sopimaton kuvakulma saa vain kaukalon näyttämään suurelta. En ymmärrä miksi Turussa tv-kamerat on sijoitettu niin päin persettä kuin olla voi.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tuolta Kuparismatti ketjusta siirrän keskustelua tänne siitä maalintekijästä ja hänen hankkimisestaan. Ahon pelitapa ei hirveästi tue maalintekoa. HIrveä määrä kyllä tehdään töitä, mutta pääsääntöisesti turhaan. Ahon pelifilosofia kun on se, että meidän maaliin ei tehdä ensimmäistäkään ja vasta sen jälkeen tulee ajatus maalinteosta vastustajan verkkoon. Omista lähtö on kuin tervan juontia tällä hetkellä ja keskialueen ylittäminen vielä vaikeampaa. Vastustaja on aina ottamasssa 4-5 pelaajalla Ässien hyökkäystä vastaan. Omaa maalia suojellaan niin tiukasti, että vastahyökkäyksiin tai ainakaan nopeisiin sellaisiin ei ole valmiutta eikä mahdollisuuksia.

Toisinaan se nopea hyökkäys sieltä lähtee, mutta yv -hyökkäyksiin ei päästä juuri milloinkaan ja vielä vähemmän samassa pelissä ainakaan kahta-kolmea kertaa enempää. Tämä vain johdatuksena siihen, että ei peli parane siitä maalitekijästä, kun ei päästä samoissa määrin paikoille kuin vastustaja. Viimeiset 5 peliä on ollut kuin painajaista yhtä peliä lukuunottamatta. Nyt on vissiin käynyt niin, että muiden peli kehittyy ja meidän junnaa tällä hetkellä korkeintaan paikallaan. Maalintekijöitä kyllä rosterissa on useampikin, se on nähty. Korostan vielä yv-pelin merkitystä tai oikeastaan sen onnistumattomuutta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Rannari on näemmä pitkälti samoilla linjoilla kuin mitä itsekin olen Ahon pelikirjaa analysoinut. Ideana on tietysti ihan bueno, että käydään tekemässä se yksi maali ja pidetään oma pää puhtaana. Valitettavasti käytännössä se onnistuu ani harvoin. Eikä ainakaan tuolla materiaalilla, mitä Ässillä on käytettävissään. Jotta se nollan pitäminen illasta toiseen olisi edes jollain tapaa mahdollista, täytyisi maalivahtina olla mestaruus-kevään Jumala-moodissa pelaava Antti Raanta tai vast. tasoinen veskari. Pakistossa pitäsi olla kloonattuna toisaalta Nicklas Lidströmin tasoista kiekollista osaamista ja toisaalta Derian Hatcherin kaltaisia kaappeja, jotka häätää ylimääräiset pörriäiset pois pahanteosta. Vastaavasti vähintäinkin kolmen hyökkäysvitjan pitäisi olla niin taitavia että saisivat vietyä pelin painopisteen vastustajan kenttäpäättyyn vähintäin 9 kertaa 10:sta ja myös pidettyä sen siellä.
Käytännössä tämä ei onnistu edes Tapparalta, saati sitten muilta liigajoukkueilta. Eli yv-peli pitäisi saada nostettua nykyisestä murheen alhosta sinne 20%:n paremmalle puolelle ja joukkueessä pitäisi olla käsiä tehdä niitä maaleja myös tasakentällisin. Ässillä ei ole käsiä eikä myöskään habaa
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kieltämättä Ässien peli on ollut paskaa viime kierroksilla KalPa-peliä lukuunottamatta. Pari voittoa taas putkeen ja Ahon pelisysteemi onkin taas nerokas. Näyttää siltä, että jalka ei tällä hetkellä liiku. Joukkueiden kuntopiikit ja luokkaantumistilanteet saavat usein asiat näyttämään huonommilta kuin ovatkaan. Ei mielestäni mitään syytä huoleen. Juuri tällä ajokoirasysteemillä voidaan voittaa ottelusarjoja keväällä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
"- Kyllä meillä työskenneltävää on. Entistä enemmän pitää saada likoon ja kamppailuhalukkuutta pitää parantaa. TPS vei kaksi erää kamppailuita, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi."

Ahon jos kenen luulisi saavan pelaajista maksimit irti ja keitä nämä ovat jotka eivät laita sitä 100% likoon peleissä? Varsinkin nuorten kohdalla luulisi jokainen Liigapeli olevan juhlapeli ja ongelmia laittaa kaikki tiskiin ei pitäisi koskaan olla. Joillain veteraaneilla voi olla vaikeampaa syttyä jokaiseen arki-illan runkosarjapeliin mutta näistäkin suurin osa on nyt saikulla eli heitäkään ei voi sormella osoittaa.

Ässillä on nyt ollut vaikeampaa jaksoa taas ja onhan tuosta rosterista myös kokeneita pelaajia pois joka osaltaan toki näkyy. Mutta.., edelleen sen taakse ei voi mennä, pelaajien pitää antaa kaikkensa illasta toiseen joka ottelussa. Sarjan joukkkueet ovat kuitenkin niin tasaisia, ettei takki auki voi lähteä yhteenkään otteluun, oli sarjasijoitus mikä tahansa. Ahohan sanoi tätä teroittaneensa mm. Kärpät-ottelun edellä, mutta joukkue ei silti noudattanut kuulemaansa ja Aho kritisoi ihan aiheesta.

Mitään pelillisiä notkahduksia ei ole mielestäni tullut, mutta omat paikat pitää pystyä hyödyntämään lähes poikkeukseta 100% ja maalinteossa & yv:llä Padalla on ollut ongelmia.
Tauon jälkeen pelaaminen on ollut heikompaa ja osaltaan pistän myös treenaamisen piikkiin, Aho varmasti tähtää, että kevättä kohden kunto nousee niinkuin toki kaikki muutkin joukkueet. Uskon kyllä vakaasti, että Ässien peli tästä taas aukeaa, kunhan saadaan rosteriin pysyvyyttä, ettei tarvitsisi jatkuvasti peluuttaa muuttuvia kokoonpanoja.

Nämä jutut, itsensä likoon lyöminen ja kamppailuhalukkuus etc. on toki osaltaan myös valmentajista kiinni, miten he henkisesti joukkueen valmistavat otteluun. Toki pelaajien puolesta kukaan ei kentällä ole, he sen varsinaisen työn jäällä tekevät. Edelleen ohjenuorana joukkueelle, tulos ei tule koskaan itsestään ennen työntekoa, tämä kannattaa pitää mielessä ja mennä vaihto kerrallaan syksyn ja talven pimeydessä eteenpäin. Palikat Ässissä ovat menestyksekkääseen kauteen olemassa, se on täysin joukkueesta itsestään kiinni, tekevätkö matkasta itse itselleen vaikean.
 

Fubar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itselle tuli tuota viime peliä katsellessa mieleen, että onkohan Ojamäki saanut kiekkoa vauhtiin koko kaudella. Eilenkin seisoskeli monesti vastaanotamassa syöttöä seisovin jaloin. Johtuuko tämä sitten Ojamäestä vai pelikirjasta on eri asia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Itselle tuli tuota viime peliä katsellessa mieleen, että onkohan Ojamäki saanut kiekkoa vauhtiin koko kaudella. .

On pari kertaa tällännyt makoisasti takatolpalta tyhjiin hyvän 2-1 päätteeksi.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä mä nyt oon selkeästi sitä mieltä, että liika on liikaa junioreiden vastuun suhteen. Vika ei tietenkään ole junioreissa. Henkisesti olis kyllä super tärkeä kairata tänään voitto.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei ollut kaunista ja Pelsut olivat niskanpäällä mutta mikä tärkeintä 3p jäi Poriin. Tärkeä voitto niin helpottaa paineita lauantaille.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No ei tätä kyllä kauniiksi voi sanoa ilman että on selän takana sormet ristissä. Mutta niin tai näin.. kukaan ei toki huomenna muista enää edes nähneensä tätä peliä, ja silti maaliskuussa kaikki lasketaan. Vaikea on sen syvempää analyysiä tästä illasta vetää
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien liike näyttää jäykältä, Suoranta on ehkä paras esimerkki tästä. Liekö syynä harjoittelu vai tiettyjen pelaajien kuormittaminen loukkaantumisten takia, mutta toivottavasti paikat aukeaa pian. Puolustaminen on edelleen hyvää, vastustaja joutuu tekemään valtavasti töitä kunnon maalipaikan eteen ja maalivahdit poimivat hyvällä prosentilla sektorista tulevat vedot. Juna kulkee, kolme pistettä taas.

Ylivoimassa on täydellinen lukko päällä, ehkä kannattaisi pelata ne normikentillä ja hakea sitä kautta rentoutta.
 

Lätkäjope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
Jos jotain negatiivista pitää nyt sanoa niin todettakoot että Niko Peltola on täysin turhake hyökkäyspäässä kiekon kanssa. Saatana että ottaa syrämmestä katsoa sen ratkaisuja, mutta niin. Tärkeintä on 3p.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Isot plussat kaksikolle Walli ja Vuorisalo munakkaasta esityksestä tuota rymyryhmää vastaan! Wallin highlight osui siihen tokan erän tilanteeseen missä Pelicansin pelaaja piti Wallin mailasta kiinni (ihme homo) melko pitkään ja ei auttanut muu kuin koittaa lyödä hanskalla naamaan:D
Vuorisalo puolestaan ajoi ihan vaan "vahingossa" nuorempaa Tyrväistä katolleen paitsiovihellyksen jälkeen ja sai tämän mukavasti lämmöille.

Hikinen matsi missä vastustaja sumputti huolella, Ässät ei langennut kuitenkaan virheisiin pl. jäähyt, sitä kautta homma lopulta käännettiin kotiin ja hyvä näin. Ryhdikäs peli näillä palikoilla ja tärkeät pisteet kotiin. Bernard oli tänään kyllä pelipäällä, todella hyvin liikkui ne pahimmat alivoimamyllyt ja peitti vedot leikiten.
 
Suosikkijoukkue
Pata
Walli näytti välillä melkoista fyysistä dominointia. Välillä näytti keilalta, mutta mukava että pelaavassa kokoonpanossa.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä tykkään kattella Wallin peliä. Poika on iso eikä epäröi käyttää vahvuuksiaan, oli sitten vastassa Monsterimonni, Kyrväiset tai B.Blood. Arvostan sellaista asennetta kovasti. Paljon on pojalla kehitettävää joka osa-alueella, mutta oikeesti omaan rooliinsa paras aihio, mitä meillä on ja sillä tarkoitan sellaista fyysistä oman pään luutjiaa. Ei varmasti ole kallis jamppa pidettäväksi eikä luultavasti koskaan mikään huippupakki, mutta uskon että hänestä saadaan luotettava jykevä peruspakki, kunhan annetaan keskittyä juuri niihin ominaisuuksiin.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on kyllä hienoa, että kaikki pelaajat rosterista ovat saaneet reilusti näyttömahkuja, tosin loukkaantumiset ovat asiaan vaikuttaneet. Silti, valmennukselle iso plussa tästä, eikä olla lähdetty pelaajakaupoille hätiköiden, vaan on annettu omille junnuille peliaikaa. Tämä kantaa kyllä tulevaisuuteen asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös