Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 304 657
  • 2 658

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Aravirta nosti just kätensä, hippa! Kyllä tämän tasoisten pelaajien on ymmärrettävä, että nyt mennään valmentajan ehdoilla. Ei vaan voi kaikilla olla kivaa tällä tasolla, varsinkin kun ei tuo paketti meinaa millään pysyä Ahon toivomassa sapluunassa. Eiköhän näiden "mörököllien" olisi syytä katsella peiliin!

Kyllä kait se aikuinen ihminen sen tajuaa ja tajuan minäkin, mutta se jääkiekkoilijakin on vain ihminen eikä mikään evoluution mutaatio, jolle pitää huutaa jne että homma menee jakeluun... Suuria tunteita jääkiekossa joo, mut kai ne sallitaan molemmin puolin. Vaatimisen voi tehdä niin monella eri tavalla. MIkä mahtaa olla se tehokkain tapa? Mulla ei ole vastausta, kun en ole tutkija tai mikään psykologian tohtori.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Oletuksesi on, että Aho on ilkeä ja vittumainen. Käsitykseni mukaan hän on vaativa ja suorasanainen, ei ilkeä ja vittumainen. Nykyään selkeä palaute on aina vittuilua, negatiivinen palautetta ei pystytä ottamaan vastaan. Useampi vuosi sitten kerroin oppilaalle, ettei hänellä ole oppimisvaikeuksia vaan hän on vaan laiska. Oppilas sai kauhean kohtauksen kun opettaja vittuilee hänelle, eikä niin saa tehdä...

No otan vain tähän viimeiseen lauseeseen kiinni tai pariin niistä. Et sä voi mennä sanomaan, että se ei ollut vittuilua. Jos se oppilas on niin kokenut, niin se on ollut hänen mielestään vittuilua, vaikka sulla olisi ollut mikä tarkoitusperä sanomisessasi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No otan vain tähän viimeiseen lauseeseen kiinni tai pariin niistä. Et sä voi mennä sanomaan, että se ei ollut vittuilua. Jos se oppilas on niin kokenut, niin se on ollut hänen mielestään vittuilua, vaikka sulla olisi ollut mikä tarkoitusperä sanomisessasi.

No niin, nyt päästiin asian ytimeen, erittäin hyvin sanottu siellä takana!

Eli kun ihan fiksu (joka on testattu) oppilas venyy ja vanuu pulpetissa, vetoaa olemattomiin oppimisvaikeuksiin, häntä ei saa sanoa laiskaksi? Eli opettajan pitää antaa oppilaan elää haavemaailmassa, jossa hänellä on oppimisvaikeuksia, eikä näin ollen kannata edes yrittää?

Minä olen tästä täysin eri mieltä, opettajan velvollisuus on rakentaa oppilaalle mahdollisimman realistista minäkuvaa ja oppimisprofiilia. Se voi joskus hieman sattua, mutta pidemmän päälle rehellisyys kantaa hedelmää. Näin tapahtui esimerkki tapauksessakin, kaveri kiitteli vuolaasti päättötodistuksesta ja morjestaa tänä päivänäkin.

Ihan sama toimii jääkiekossakin, Kiilholmalle täytyy kertoa, että on puolustuspäässä laiska ja huolimaton. Jos Kiilholma loukkaantuu tästä, niin voi, voi.
 

motamoro

Jäsen
Eilisessä pelissä oli helposti nähtävissä mikä on pielessä, toki myös aiemmissa ollut samoja ongelmia.

Hyökkäyspelin ongelmat:
- Riittävän nopeisiin hyökkäyksiin ei päästä, joten kiekko joudutaan lähes poikkeuksetta runttaamaan päätyyn tai sitten laituri ajaa itsensä kulmaan kun vastustajan viisikko on sinisellä tiiviinä ottamassa hyökkäystä vastaan. Jos kiekko saadaan pidettyä hallussa päädyssä niin kuvio on melko helppo lukea. Laituri+sentteri+pakki sahaavat edestakaisin laitaa ja tekevän suunnanmuutosjättöjä siihen asti kunnes kiekko on menetetty, koska vapaata tilaa ei syystä tai toisesta synny. Vaihtoehtoja tähän on puutteellinen liike, yllätyksettömyys, vapaiden pelaajien puute maalilla ja kiekollisen yksilötaidon puute luoda uhkaa.

Puolustuspelin ongelmat:
- Karvaus on melko turhaa kärkihyökkääjien väsytystä. Yksi pelaaja luistelee kerrallaan kiekon perässä, jonka vastustajan puolustajat luisteluttavat puhki pakki-pakkisyötöillä. Tämän jälkeen pahimmassa tapauksessa vielä toinen hyökkääjä ajaa selkeästi myöhässä tilanteeseen sinisellä jonka jälkeen vastustaja saa 3vs3 hyökkäyksen jolloin on tilaa syötelläkin vetopaikka. Jos kiekko jää omaan päätyyn laukauksen jälkeen, niin hyökkääjät ovat jo liian puhki karvauksesta, että homma menee seisoskeluksi. Vastustajan liike riittää tässä kohtaa yleensä luomaan tilan uuteen laukaisupaikkaan ja jostain syystä omat miehetkin ovat unohtuneet (maitohapot menneet aivoihin)?
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan toi karvauspeli ajoittain toiminut hyvin. Ennemminkin luulisin kysymyksessä olevan ajoitus ongelmat, eli ei ole pelitapa vielä takaraivossa, Viime kaudella peruuteltiin hyökkäys siniseltä, ei tietysti iskenyt väsy niin nopeasti mutta kyllä noissa hyökkäyksiin lähdöissäkin oli toivomisen varaa.

Tällä nykyisellä kalustolla aktiivinen karvauspeli tuo tulosta, jahka se saadaan pelaajien kaaliin uppoamaan.
 

Jäässä

Jäsen
Kerälä varmasti tietää, että hän saa näyttää osaamistaan CB.n rinnalla tulosketjussa. Jos vaikka lunastaisi paikan. Muuten voidaan ollakki jo syöksykierteessä..

En tiedä missä kunnossa kaveri on, mutta toivottavasti on treenannut hyvin. En muista kuinka nopea Kerälä on, mutta sen muistan että taitoa on hyökkäyspäässä+ puolustus-suuntaankin ihan hyvä.
 

Kafrom

Jäsen
Karvauksen ongelma taitaa olla lähinnä se, että pelaajat eivät osaa vielä ajoittaa sitä oikein ja karvata yhtenäisesti. Vastustaja pääsee kiekottelemaan puolittaisen karvauksen alta helposti pois.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Jaatista peluutetaan ylivoimilla ja kärkiketjuissa, niin hän vie silloin mielestäni potentiaalisten nuoren paikan, enkä ymmärrä tätä. Jos hänestä halutaan halvalla paikkaajaa, niin hänen roolinsa kuuluu olla pieni ja antaa tuloskentän paikka jollekkin toiselle, silloin ymmärrän hänen jatkonsa, mutta en kärkiketjujen ja yv:n pelaajana näillä tehoilla. Toivon todellakin että joku niitä maaleja alkaa, tehdä ja jos se on Jaatinen, niin sopii oikein hyvin, mutta tähän asti on menty todella vaatimattomilla tehoilla, vaikka vastuuta on tullut paljon. Epäonnistujia on toki paljon muitakin, mutta muilla on vähintään loppukauden mittainen sopimus, hänellä ei.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Käsittämätön paniikki täällä nyt on päällä muutaman hävityn pelin takia. Eilinenkin peli oli aivan normaali tiistaihöntsä jollaisia nuo tuppaavat olemaan kahdeksan kertaa kymmenestä. Melko usein vain Ässät voittaa vastaavat 2-1 tai 3-1, nyt Bernardille meni muutama helpohko tuuppaisu ja Marttinen merkkasi tuon Jukurien toiseen maalin johtaneen tilanteen "aivan päin helvettiä", kuten itse asian ilmaisi.

2-3 vuoden projektista on pelattu 6 peliä, eiköhän se siitä vielä lähde.
 

Ribals

Jäsen
Makkonen pelannut viimepeleissä yli 23 minuuttia/peli. Tuo on mielestäni liikaa ja taakkaa on pakko saada kevennettyä. Onko Kerälä tähän ratkaisu? Toivottavasti.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän Ässien materiaali pitäisi voittoihin riittää, esimerkiksi Jukureilla 3x 3p voitot. Nyt pitäisi vain saada homma oikeille raiteille ja sellaiset ketjukokoonpanot kasattua ettei niitä tarvitsisi joka peliin muuttaa. CB:lle pitäisi myös löytää joku samalla aaltopituudella (Kerälä??) oleva kaveri ettei tarvisisi yksin painaa Kuparisten ja Jaatisten keskellä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
nyt Bernardille meni muutama helpohko tuuppaisu ja Marttinen merkkasi tuon Jukurien toiseen maalin johtaneen tilanteen "aivan päin helvettiä", kuten itse asian ilmaisi.

Tästä piti muuten itsekin mainita: eilen kaaduttiin pitkälle myös Bernardin heikkoon iltaan. Ensimmäinen ja kolmas maali menivät luvattoman helposti, etenkin ratkaiseva kolmas maali. Ensimmäisessä maalissa lieväntävänä tekijänä voi sentään sanoa, että Vuorisalo seisoi kyllä aivan vatupassin suoralla linjalla Bernardin edessä..

Marttisen merkkausvirhe oli todellakin luokkaa C-junnu, koska hänen tehtävänsä olisi ollut mennä maalin eteenpäin pysäyttämään maalille nouseva Tallberg, mutta näemmä tulkitsi tilanteen niin, että Tallberg aikoo syöttää ja näin ollen toisella puolella oli kolme patapaitaa pitämässä yhtä vastustajaa, eikä maalinedustalla ketään.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Tästä piti muuten itsekin mainita: eilen kaaduttiin pitkälle myös Bernardin heikkoon iltaan. Ensimmäinen ja kolmas maali menivät luvattoman helposti, etenkin ratkaiseva kolmas maali.

Kolmas maali oli kyllä ankea kaikkineen, Kuparisen maila menee aloituksessa ja joudutaan käytännössä 3v5 -tilanteeseen. Tuohon päälle Peltolan käsittämätön konttaaminen Koiviston vedon alla ja lopulta löpsö veto luikahtaa Bernardin puikoista sisään. Tuossa kohtaa kun olisi pitänyt ottaa tarkkaan ja rauhassa, ei vai voi pelata noin kuin Peltola. Kovalla prosentilla Jukurit rokotti paikoistaan, ankea ottelu kaikin puolin. Toisessa erässä oli aistittavissa että Ässät runnoo tasoihin ja pääsee kuskin paikalle, lopulta tahti kuitenkin hiipui ja erä huipentui siihen 1-3 maaliin joka oli täyttä myrkkyä. Kovaa hintaa maksellaan virheistä tällä hetkellä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä valmentaja voi tehdä sen ulosmittaamisen ja repimisen tavalla, jolla kaikki ovat tyytyväisiä ja ehkäpä jopa iloisiakin ja kaikilla on kivaa. Sepä onkin taitolaji, johon ei kaikista ole. Miksi pitää olla ilkeä ja vittumainen, jotta saisi porukan pelaamaan?

Tosifani asiasta jo aika hyvin vastailikin.

Ei ole ilkeyttä vaatia ja kertoa asioita suoraan. Silloin kaikilla on kivaa jos joukkue kokoajan voittaa ja pelaajilla on tasa-arvoiset roolit joukkueessa. Tosin tuollaista tilannetta ei ole ammattilaisurheilussa...

En tiedä yhtään urheiluvalmentajaa joka olisi miellyttänyt jokaista joukkueen jäsentä. Se on mahdotonta kun pelataan tosissaan.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Makkonen pelannut viimepeleissä yli 23 minuuttia/peli. Tuo on mielestäni liikaa ja taakkaa on pakko saada kevennettyä. Onko Kerälä tähän ratkaisu? Toivottavasti.

On Kerälä ratkaisu ja viimeistään hänen paluunsa pitäisi tiputtaa Kuparista alaspäin sentterihierarkiassa. Kinu ja Kupru ovat oivallisia alaketjujen senttereitä, tosin tällä hetkellä peluuttaisin Kiilholmaa tulosketjuissa ennemmin kuin Kuparista, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Valmennus tekee päätökset ja kantaa myös vastuun osaltaan peliesityksistä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No kahden sentterin ketjussa paikat voivat olla ainakin alkuun hakusessa. Mutta eivätköhän ne lutviudu siitä.

Ässissä on kuitenkin liikaa kakkos-kolmosketjun senttereitä. Sinne tarvittaisiin ehdoton ykkössentteri. Vieläkö Dixon olisi vapaana, vaikkei viime kausien perusteella hänkään ehkä ole sellainen, mutta viimeisestä huippukaudesta on ainakin vähemmän aikaa kuin Makkosella.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kyllä se tästä vielä lähtee! Älkää nyt siellä Porissa tehkö mitään typerää, kuten olisi Ahon ulos savustaminen.
Ässillä, toisin kuin vaikka Kärpillä, ei ole varaa vaihtaa puolta joukkuetta ja hommata tilalle vaikka Alexander Seminiä jos ja kun homma ei kulje. Ässillä voi juuri ja juuri olla varaa johonkin tuntemattomien nelosketjun rivimiesten rotaatioon, vaikka siitä tuskin mitään hyötyä olisi, tai sitten enemmän tai vähemmän epätoivoiseen yritykseen hakea kurssin muutosta vaihtamalla valmentajaa. Tämän kauden alku on näyttänyt ihan samalta kohellukselta kuin Pajulin ja Härkälän johdollakin. Jopa Pexi Virta sai joukukeen pelaamisen ainakin näyttämään paremmalta, vaikka pidemmässä juoksussa se ei menestystä tuottanutkaan. Lisäksi joukkue on kasattu aivan päin torttua. Vielä muutama vuosi sitten joukkueen kasaamisesta vastanneet henkilöt ymmärsivät hommata Dixien, Zabon, Heshkan, pikku-Hakin ja Umiseevitsin kaltaisia pelimiehiä - njyt joukkue on täytetty joillain toivotaan toivotaan osaston taavi tasalakeilla. Mikäs siinä, toki voidaan hommata nuoria kehityskelpoisia jannuja, kunhan ne sitten ovat lähempänä Puljun, Ahon ja Laineen tasoa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pelsut möyhentää juuri Lukkoa (2-erän jälkeen 5-1 johto ja vieraissa). Ei tule helppoa iltapuhdetta huomennakaan Ässille vaikka saavat ns. tuoreilla jaloilla (voiko näin edes sanoa viime pelien perusteella??) iskeä Pelsuja vastaan.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kerälä pelasi tänään harjoituksissa Kiilholman laiturina. Eli ei saa edes välttämättä sentterin tonttia.
Tuon pitäis mennä just päinvastoin, Kerälä on sentterinä parempi ja laiturina menee kyllä hukkaan.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Etkö luotakkaan Ahoon ja hänen näkemyksiinsä. Voi toki olla, että pelissä Kerälälle löytyy aivan toinen paikka, mutta eikö nuo kokoonpanot ole aikalailla mennyt siten, kuin on harjoiteltu.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Etkö luotakkaan Ahoon ja hänen näkemyksiinsä. Voi toki olla, että pelissä Kerälälle löytyy aivan toinen paikka, mutta eikö nuo kokoonpanot ole aikalailla mennyt siten, kuin on harjoiteltu.
Tuo juttu on fifty-sixty, toisaalta Ahoon luotan, mutta omasta mielestä, Kerälä ennemmin keskelle, kuin laitaan. Yksi näkemysero ei luottoa muuta, moni muu valinta on ollut mieleen.
 

SÖRKÄ HULLU

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning, Suomi
Nyt alkaa pelottamaan tuo Pelicansin maalitehokkuus. Puolustus pitää olla tänään kunnossa ja maalivahtipeli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös