Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 237 289
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Granlundin peliesitykseltä eiliseltä on mielestäni ylianalysoitu.

Minun mielestäni on niin, että hänelle yksinkertaisesti sattui heikompi ilta.

Kukaan tuskin epäilee, etteikö MG olisi kovassa tikissä sitten Venäjää vastaan, hänelle sopii varmasti heitä vastaan pelaaminen, kuin nenä päähän.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Minun mielestäni on niin, että hänelle yksinkertaisesti sattui heikompi ilta.
Granlund pelasi samalla tavalla kuin Itävaltaa ja Norjaa vastaan. Tällä kertaa vastassa vain oli huomattavasti kovempi joukkue, eikä "Mikellä" ollut aikaa lähellekään niin paljon kiekon kanssa. Todella monta kertaa Kanadan takakarvaaja yllätti Granlundin ja samanlaista on odotettavissa myös Venäjää vastaan.

Toinen seikka on se, että Suomi ei pelannut muistaakseni kuin yhden ylivoiman Kanadaa vastaan. Granlund on omimmillaan ylivoimalla, eikä tuota mahdollisuutta päästy hyödyntämään oikeastaan lainkaan vaahteralehtiä vastaan. Uskoisin, että Venäjää vastaan ylivoimia siunaantuu enemmän ja myös Granlundin vahvuudet tulevat paremmin esiin.
 

Tornados

Jäsen
Mietin ketjumuodostelmia Venäjä-otteluun ja mielestäni Suomen ketjuihin tarvitaan muutoksia Kanada-pelin perusteella. Uskon, että jos Venäjä pääsee pyörittämään hyökkäyksiä yhtä vapaasti kuin Kanada, niin se tekee maaleja Kanadaa tehokkaammin. Lisäksi vastustajan kiekollinen dominointi ehkäisee Suomen hyökkäysmahdollisuuksia.

Ykkösketju ei toiminut viime pelissä ja muutenkin Suomen peliin jäi runsaasti parantamisen varaa. Puolustuspeli pysyi toki hyvin kasassa niin, että Kanadalle ei juurikaan avopaikkoja tullut.

1. Ketju: Granlund - O.Jokinen - J.Jokinen

Ensimmäisen pelin jälkeen Granlundin ja Selänteen yhteispeli ei ole tuonut merkittävästi tilanteita vaikka molemmat ovat yksilöinä olleet Suomen parhaimmistoa. Koen, että Suomen kannalta toimivin ratkaisu olisi hajoittaa heidät eri ketjuihin. Olli Jokinen on ollut Suomen ykkössentteri ja Granlund täydentäisi hyvin Jokisen ketjua lisäten sen juonikkuutta.

2. Ketju: Salminen - Immonen - Selänne

Tekisin kakkosketjusta hyökkäävän ketjun, jolla pyrittäisiin maalintekoon. Ketju pelaisi enemmän kun Suomelta kaivattaisiin tehoja ja vähemmän jos Suomi olisi voitolla. Salmisella ja Immosella on hyvä yhteispeli jota Selänne varmasti hyvin täydentäisi. Ketju voisi olla hyvin tehokas myös ylivoimapelissä. Salmisella on varmasti energiaa eikä hän ollut ainoassa pelissään niin huono kuin täällä on puhuttu. Hän myös kaipaa hyökkäävää roolia joukkueessa.

3. Ketju: Korpikoski - Lehterä - Ruutu

Uskon, että tämäkin ketju voisi toimia hyvin. Ruutu on parantanut selvästi peliään turnauksen aikana ja varmaan itseluottamuskin on noussut kohisten. Lehterä voisi pelityyliltään sopia jopa Ollia paremmin Korpikosken ja Ruudun keskelle.

4. Ketju: Komarov - Kontiola - Aaltonen

Tämä ketju saisi vähiten peliaikaa mutta olisi kuitenkin iskukykyinen. Joukkueen kaivatessa herättelyä vaihdettaisiin Pihlström Komarovin tai Aaltosen tilalle.

Puolustuksessa kutkuttaisi ajatus kokeilla Määttää ja Vatasta yhdessä mutta varmaan tässä tilanteessa olisi paras pitää puolustajaparit samoina. Määttä ja Salo seuraisivat kuitenkin Jokista ykkösketjun taakse ja Vatanen voisi hakea yhä passeillaan Selännettä kakkoskentässä. Jatkaisin kuitenkin kahdeksalla puolustajalla.

Määttä - Salo
Timonen - Vatanen
Lepistö - Hietanen
Kukkonen - Väänänen


Maalivahdeista Rask ei ole vakuuttanut ja Lehtonen oli hyvin varma ainoassa pelissään. NHL-peleissä Rask on varmaan hieman parempi mutta näissä olosuhteissa peluuttaisin kuitenkin kuumempaa maalivahtia ja tämä olisi Lehtonen.

Lehtonen
Rask
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Granlund pelasi samalla tavalla kuin Itävaltaa ja Norjaa vastaan...

Niin, varmaankin näin, mutta kyllähän Mikellä esim. noiden mainitsemiesi takakarvausten kanssa on paljon varaa parantaa, ei ollut hyvä peli.

Tietyllä tapaa se, ettei Suomi ottelun aikana pelannut ylivoimaa kuin sen yhden kakkosen verran, varmasti söi hieman Miken vireestä.

Mutta nyt menee itsekin ylianalysoinniksi, eli kerrataan: MG on ollut aina vitun hyvä maajoukkueessa, nyt normaali parannus Venäjä-peliin ja kiekot reppuun.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Muuten hyvä mutta Määttä ja Vatanen eivät pelaa samassa parissa.

Anteeksi? Katsoitko pelin? Vatanen-Timonen ja Salo - Määttä.

Katsoin. Kyllähän siellä vaan ainakin 3. erässä pelasi Vatanen-Määttä parina, joka mielestäni toimi parhaiten.

Ja jos Väänänen laukoo kerran viivasta kohti maalia, niin se ei juurikaan hänen kiekollisia taitoja paranna. Toki enemmän kuin mukavaa, että tällaiselle pelaajalle tulee onnistumisia.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Anteeksi? Katsoitko pelin? Vatanen-Timonen ja Salo - Määttä.

Mitä tulee siihen, etteivätkö Lasse&Ossi osaa tehdä kiekolle mitään...no Olympia-Ossi laittoi kiekkoa reppuun Tuomon avustuksella. Lisäksi molemmat tämän pakkiparin pelaajat ovat erinomaisen vahvoja omissa ja kiekko saadaan kyllä varsin sutjakkaasti liikenteseen hyökkääjille.

Vielä MG:sta...Joku tuossa totesi, että oliko liikaa näyttämisen tarvetta, kun Sasha jäi pois. Varmasti näinkin, mutta kun kiekko ei pysy lavassa, niin sitä pitää laittaa reippaasti liikkeelle. Jatkoajan analyysissä oli hyvin tuotu esille se, että Mikke mietti liikaa ratkaisujaan ja siksi homma ei toiminut.

Heti Jokeri-fani tulee taas palvomaan omaapoikaa eli Ossi Väänästä ja huomauttaa ex IFK pelaajan kädettömyydestä. Mene sinne Jokeri-osioon pavomaan.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Katsoin. Kyllähän siellä vaan ainakin 3. erässä pelasi Vatanen-Määttä parina, joka mielestäni toimi parhaiten.

Ja jos Väänänen laukoo kerran viivasta kohti maalia, niin se ei juurikaan hänen kiekollisia taitoja paranna. Toki enemmän kuin mukavaa, että tällaiselle pelaajalle tulee onnistumisia.

No ei taatusti pelannut, ehkä toisella vähän pitempi vaihto alla ja Salo tai Timonen ehtinyt vaihtoon jo.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Eilisen perusteella pakkipari Väänänen-Kukkonen menee omalla luottamusasteikolla aika reilusti Hietanen-Lepistö kaksikon edelle. Aivan jumalattoman jäätävä esitys tältä kaksikolta, joka päättyi lopulta Kukkosen Jamie Benniin ajamaan pommiin jatkoajalla. Eilisen perusteella nimenomaan Kukkonen-Väänänen pystyi pelaamaan jopa sen 30 sekunnin pyörityksen jälkeen kiekon idioottivarmasti omalle joukkueelle, eivätkä roiskineet vain epätoivoisesti lasin kautta keskialueelle.

Hietanen ja Lepistö näyttivät hyviltä toki näitä jämämaita vastaan, kun saivat parempina kiekollisina pelaajina pelaamaan ylöspäin. Tästä eteenpäin on tilanne se, että Suomi jatkaa turnauksessa vain eilisen kaltaisen puolustuspelin ja Raskin jumalamoodin kautta. Silloin Väänänen-Kukkonen on erittäin isossa roolissa.

Jos jatkoon aiotaan mennä, on hyökkäyksessä saatava eilistä enemmän MG:ltä ja JJ:ltä. Nyt jo ennestään runneltu hyökkäyskone kävi vajaateholla, koska kaksikon eilinen peli oli kaukana parhaasta. Aaltonen-Kontiola pelasi hyvin toisessa erässä, mutta katosi kuvasta kolmannessa. Heillä näen yhä, en tiedä miksi, sen piilevän potentiaalin, joka odottaa roihuun pääsemistä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
No ei taatusti pelannut, ehkä toisella vähän pitempi vaihto alla ja Salo tai Timonen ehtinyt vaihtoon jo.

Omassa päässä lähdettiin liikkeelle aloituksesta, jossa pakkeina oli Määttä-Vatanen. Liekö sitten ollut pitkä ennen tätä.

Granlund menee taas hieman hukkaan mielestäni keskushyökkääjänä. Vääntövoima ei riitä, oli aloituksissakin turvallaan heti. Erijuttu sitten ketä voisi tilalla koittaa ja mikä olisi parempi koostumus hänen kentälleen, en vain jaksa uskoa, että MG on "riittävä" sentteriksi. Lisäksi pienoisena myyttinä pidän tätä "aina onnistunut arvokisoissa", kerran onnistunut loistavasti arvokisoissa paremminkin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itsekin muokkaisin ketju hieman, sillä Jussi Jokinen ei sovi ollenkaan Kontiolan ja Aaltosen kanssa samaan ketjuun. Muutenki ketjusta puuttuu sellainen kovaa duunia tekevä laituri. Immosen rinnalle kasaisin ns. jarruketjun ja nostaisin Lehterää rohkeasti ylemmäs.

Granlund - Lehterä - Selänne
J. Jokinen - O. Jokinen - T. Ruutu
Korpikoski - Kontiola - Aaltonen
Komarov - Immonen - Pihlström

Samat pakkiparit, mutta nokitusjäjestyksessä pakkipari Ossi-Lasse meni heittämällä Lepistö-Hietanen pakkiparin ohi. Jäätävä peli näiltä etukäteen haukutuilta pelaajilta (itsekin taisin naureskella) ja ei tutissut puntissa. Kirsikkana kakun päälle Lassen taklaus jatkoajalla.

Rask maaliin, oli todella hyvä Kanadaa vastaan, vaikka pari lapsusta meni. Seuraavassa pelissä ei mene ja hyökkäys voisi väsätä vaikka kaksi maalia. Loput hoitaa Tuukka Rask.

Venäjä kaatuu, mikäli hoitavat Norjan ensin.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Juurihan minä tuossa sanoin, että puolet ottelusta oli heikkoa tekemistä. Mielestäni Suomi sai pelistä kiinni juuri tuon Kontiolan ja Aaltosen pyörityksen jälkeen. Tuossa tilanteessa Suomi sai Törmäsen sanoin "melkein maalintekopaikan", jonka jälkeen ote alkoi pikkuhiljaa kääntyä Leijonille. Myös jatkoajalla Kontiola uskalsi pelata vahvasti kiekollisena ja hakea ratkaisuja. Sen sijaan turhan moni muu pelaaja vain roiski kiekkoa, jollaista en itse ainakaan kovin rakentavana pidä.

En nyt osaa sanoa, että mitä tästä pitäisi ajatella, sillä yllä luettelit ne Kontiolan ainoat hyvät hetket pelissä. Yksi vaihto toisessa erässä ja jatkoaijalla hyvä, kun oli tilaa enemmän. Näytti, että Kontiola ei uskalla pelata, kun tulee taklauksia.

Mielestäsi siis Kontiola oli suomen paras ja kaikki tämä kahden hyvän vaihdon perusteella.
 

delta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Johan Franzén, Daniel Brière
Samat pakkiparit, mutta nokitusjäjestyksessä pakkipari Ossi-Lasse meni heittämällä Lepistö-Hietanen pakkiparin ohi. Jäätävä peli näiltä etukäteen haukutuilta pelaajilta (itsekin taisin naureskella) ja ei tutissut puntissa. Kirsikkana kakun päälle Lassen taklaus jatkoajalla.

En ole kauheasti täällä keskustelua seurannut hetkeen, ja todennäköisesti asia on jo aika puhtaaksi kaluttu, mutta olen oikeasti hyvin positiivisesti yllättynyt tästä miten Kukkonen-Väänänen pelasi.
Usein tällaisten kaverien ollessa jäällä hyväksi peliksi laskettaisiin jo näkymättömyys, mutta välillä tämä pari oikein erottui edukseen.
 
Siis minä ainakin olen aidosti helvetin ylpeä näistä Suomessa pelaavista pakeistamme, upeaa peliä pojilta. Ja hei, vielä aikas maukkaita kiekollisia ratkaisuita, miten pojat tiukassakin paikassa saivat useimmiten laadukkaan syötön kaverille ja rauhoittivat pelin.

Pakko kompata. Suomen pakisto oli parempi, kun osasin kuvitellakkaan. Toisessa ja kolmannessa erässä Väänänen ja Lepistö olivat muutamaan otteeseen pitempiä aikoja yhtäaikaa kentällä. Tämäkin oli toimiva pari. Minusta Lepistö-Väänänen ja Kukkonen-Hietanen voisi olla kokeilun arvoinen, koska erityisesti Hietanen tarvii enemmän jämäkkyyttä rinnalle.
 

Itäpuu

Jäsen
Taitaisi olla paras antaa Granlundin pelata sentterinä, ja ottaa laitaan joku työmyyrä joka ehtii puolustukseen, kuten Korpikoski, Komarov, Ruutu tai jopa Pihlström. Klip klap peliä ei näissä kisoissa enää pelata ketään vastaan. Raastamalla ja dump&chasella voisi saada Teukalle ja Mikelle muutaman paikan enemmän tasakentällisin. Ota Erkka onkeesi.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Antakaa määkin huudan!

Eilinen esiintyminen oli kyllä aika ristiriitainen. Suomi oli ihan puolustusasemissa melkein koko pelin läpi, ja vaadittiin Raskilta pari gamesaveria ja sitä että kiekot jäi melkein järjestään Tuukan varusteisiin kanukkien vedoista, ripareita tuli vähän ja ne mitä tuli siivottiin nätisti pois. Silti, paskemmalla maalivahdilla eilen olisi tullut takkiin. Suomella oli maalipaikkoja semmonen kolme, kerran sattu ohjuri osumaan kivasti, ja nyt riitti pisteeseen.

Mutta sitten ku kattoo noita nimilistoja ni mitä muutakaan tolta peliltä oikeen ois voinu odottaa? Kanadalla ihan järjetön materiaalietu, Suomella on mitä nyt on kasaan saatu revittyä + huippumaalivahdit, tietenkin peleistä tämmösiä Kanadoja vastaan tulee sit tämmöstä puolustustaistelua ja perässä roikkumista.

Ennakko-odotuksiin nähden Suomen pakit pelasi omaan silmään ihan helvetin hyvin, likasankoina toimineet Kukkonen ja Väänänen varsinkin esiintyivät helvetin hyvin edukseen. Ei varmaan pysynyt Jenni pöksyissään ku Ossi alisti hampaattoman virnistyksensä kanssa Crosbyjä ja Nasheja ja Ducheneita. Vanha kunnon Kukkos-Lasse oli ihan jotain muuta ku vanha kunnon Kukkos-Lasse myös. Hietasen ajattelin olevan ihan lapanen väännöissä ja Lepistön töhöilevän muuten vaan, mutta paskat, Hietanen jäi joo kerran Crosbyn jyräämäksi mutta ihan tasapäisesti sekin hobitti jollain ilveellä kulmaväännöissä pysyi. NHL-jampat oli OK, Vataselta hyvää kiekollista peliä, Salokaan ei ollut enää niin töhö ku aiemmissa peleissä, Timonen ja Määttä pelas hyvän pelin molemmat.

Kukkos-Lassesta tosin olisi pitänyt tulla taas se sama vitun idiootti joka aina pilaa kaiken, se tilanne missä Lasse tappoi Bennin laitaan oli jäähyn paikka ja oon saletti että jos Selänne ei ois käyny sen Crosbyn ballerinaesityksen jälkeen tuomareita jututtamassa, Lasse ois ajettu ulos nopeemmin ku Jenni ehtii sanoa Ossille "meidän vai teidän auto?" Helvetin hyvä että Teukka käyttää auktoriteettiaan, ja vielä pelin jälkeenkin latasi totuuksia Crosbystä ja sen erikoisasemasta tuomareiden silmissä. Crosby tietenkin oli siipimutteri-Kunnaksen tarinatuokiossa samanlainen muovinen iljetys ku aina ennenkin, eikä sanonu mitään suuntaan tai toiseen. Yök.

Ykköskentän touhu ei vakuuttanut Teemun psyykkistä hallintaa lukuunottamatta yhtään tässä pelissä, tuntu että Selänne ja Granlund oli aina samassa tilanteessa eikä tienneet oikein että mitä sä nyt teet ja mitä mä, meenks mä tonne eiku mä oon jo siellä no vedä eiku mä just syötin no vittu mä oon vaihdossa jo. Immonen oli vähän kujalla ymmärrettävästi näiden kanssa, mutta pari hyvää oivallusta Jakkekin näytti, varmaan ensi pelissä sujuu jo paremmin. Yllättävän hyvin pystyi Immonen vastaamaan jättikokoisten kanukkien fyysiseen peliin.

Hyökkääjistä kukaan ei hirveen edukseen päässyt hyökkäyssuuntaan esiintymään. Taas yksi valintojen jälkeen likasangoksi julistettu Pihlström ehkä eniten miellytti silmää, eihän se mitään maaleja koskaan saa tehtyä mutta saihan se nyt helvetin monta kertaa purettua Kanadan pyörityksiä tai tuotua kiekon alueelle sillä koohotuksellaan. Komarov ja Ruutu ois saanu vielä vähän enemmän taklata, Kontiola kenttineen oli vaisu, yks muutaman syötön mittainen pyöritys Kanadan päädyssä mutta ei siitä mitään tullut, ei ees Aaltosen maalintaakseluistelua. Jokisen kenttä toimi paremmin ku Korpikoski vaihtui Jussi Jokiseen, mutta eipä sekään hirveesti mitään aikaan saanut, kerran kävi tsägä. Lehterä oli hyvä.

Hyökkäyspeli oli siis aika olematonta, mutta totta kai se on kun siellä on viidestä parhaasta sentteristä neljä telakalla ja vastassa Weberit ja Doughtyt ja Pietrangelot ja Keithit ja puolustussuuntaan muutenkin kurinalaisesti esiintynyt Kanada.

Laitetaan nyt vielä näitä plussia:
+++ Rask. Ei kahta sanaa, ei ees yhtä. Piti Suomea pystyssä. Harmittavan helposti livahti voittomaali jatkoajalla jostain patjan alta, mutta oli ainoa syy miksi sinne asti Suomi edes pääsi.
++ Väänänen. Liiga-Ossi, paska-Ossi, autoilija-Ossi, Ossi ilman hampaita, Ossi "Miksi helvetissä toi on olympialaisissa?" Väänänen, näytti että miksi helvetissä se on olympialaisissa. Ihana ilkeää hakkaamista ja sörkkimistä just siinä rajoilla että tuomari ei puhalla. Isäntä-Ossi.
+ Pihlstöm. Tästä pörrääjästä ei pitänyt olla mitään iloa, mutta olihan siitä. Ei pysty moni miehen nopeuteen vastaamaan, helvetti kun sillä ois ees yksi käsi niin voisi olla todellinen tappoase.

Miinuksia en koe että tarttis jakaa kellekään. Suunnilleen kaikki oli vähintään Lari Lehtosia eli veti siellä oman osaamisensa ylärajoilla, mallikasta suorittamista kaikin puolin. Ykköskentän jampoista Granlund ja Selänne jätti ehkä eniten toivomisen varaa, mutta kun miesten keskeltä otetaan Barkov pois juuri kun askelmerkit oli löytyneet, ja laitetaan Immonen tilalle ni ei se voi olla näkymättä.
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Mietin ketjumuodostelmia Venäjä-otteluun ja mielestäni Suomen ketjuihin tarvitaan muutoksia Kanada-pelin perusteella. Uskon, että jos Venäjä pääsee pyörittämään hyökkäyksiä yhtä vapaasti kuin Kanada, niin se tekee maaleja Kanadaa tehokkaammin. Lisäksi vastustajan kiekollinen dominointi ehkäisee Suomen hyökkäysmahdollisuuksia.

Ykkösketju ei toiminut viime pelissä ja muutenkin Suomen peliin jäi runsaasti parantamisen varaa. Puolustuspeli pysyi toki hyvin kasassa niin, että Kanadalle ei juurikaan avopaikkoja tullut.

1. Ketju: Granlund - O.Jokinen - J.Jokinen

Ensimmäisen pelin jälkeen Granlundin ja Selänteen yhteispeli ei ole tuonut merkittävästi tilanteita vaikka molemmat ovat yksilöinä olleet Suomen parhaimmistoa. Koen, että Suomen kannalta toimivin ratkaisu olisi hajoittaa heidät eri ketjuihin. Olli Jokinen on ollut Suomen ykkössentteri ja Granlund täydentäisi hyvin Jokisen ketjua lisäten sen juonikkuutta.

2. Ketju: Salminen - Immonen - Selänne

Tekisin kakkosketjusta hyökkäävän ketjun, jolla pyrittäisiin maalintekoon. Ketju pelaisi enemmän kun Suomelta kaivattaisiin tehoja ja vähemmän jos Suomi olisi voitolla. Salmisella ja Immosella on hyvä yhteispeli jota Selänne varmasti hyvin täydentäisi. Ketju voisi olla hyvin tehokas myös ylivoimapelissä. Salmisella on varmasti energiaa eikä hän ollut ainoassa pelissään niin huono kuin täällä on puhuttu. Hän myös kaipaa hyökkäävää roolia joukkueessa.

3. Ketju: Korpikoski - Lehterä - Ruutu

Uskon, että tämäkin ketju voisi toimia hyvin. Ruutu on parantanut selvästi peliään turnauksen aikana ja varmaan itseluottamuskin on noussut kohisten. Lehterä voisi pelityyliltään sopia jopa Ollia paremmin Korpikosken ja Ruudun keskelle.

4. Ketju: Komarov - Kontiola - Aaltonen

Tämä ketju saisi vähiten peliaikaa mutta olisi kuitenkin iskukykyinen. Joukkueen kaivatessa herättelyä vaihdettaisiin Pihlström Komarovin tai Aaltosen tilalle.

Puolustuksessa kutkuttaisi ajatus kokeilla Määttää ja Vatasta yhdessä mutta varmaan tässä tilanteessa olisi paras pitää puolustajaparit samoina. Määttä ja Salo seuraisivat kuitenkin Jokista ykkösketjun taakse ja Vatanen voisi hakea yhä passeillaan Selännettä kakkoskentässä. Jatkaisin kuitenkin kahdeksalla puolustajalla.

Määttä - Salo
Timonen - Vatanen
Lepistö - Hietanen
Kukkonen - Väänänen


Maalivahdeista Rask ei ole vakuuttanut ja Lehtonen oli hyvin varma ainoassa pelissään. NHL-peleissä Rask on varmaan hieman parempi mutta näissä olosuhteissa peluuttaisin kuitenkin kuumempaa maalivahtia ja tämä olisi Lehtonen.

Lehtonen
Rask

Komppaan kyllä tätä viestiä lähes täysin, vaikkakaan en mv osaston kohdalta. Rask on mielestäni luotettavampi vaihtoehto nyt kun kovat pelit on edessä (ihan vain jo Tuukan playoff -kokemuksien takia). Ja nyt kun Barkov on poissa, niin ykköseen on ehdottomasti tehtävä jotain ja O Jokinen voisi olla tuo viitan kantaja paineiden alla. Immonen - Salminen tutkapari hyötykäyttöön, eikä Konna - Aaltonen pariinkaan ole koskeminen. NHL ja KHL pelaajat kuitenkin ovat oppineet pelaamaan hiukan eri tavalla, joten ketjutkin näkisin parempana kun ne sisältää saman sarjan pelaajia, eikä niinkään hybridejä. Ehkä juuri tämän takia laittaisinkin Ruudun lehterän paikalle ja lehterän selänteen paikalle. :)
 
Viimeksi muokattu:

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yllättävän hyvin palstalaiset jaksavat tuota elähtänyttä NHL-KHL- keskustelua käydä. Onnistujia ja epäonnistujia korostetaan omien rintamalinjojen mukaan. Eikös kuitenkin ole niin, että sekä hyökkääjät että puolustajat huomioonottaen meni nuo onnistujat ja epäonnistujat aika tasan? Sillä nyt voidaan sitten arvuutella loppumattomiin, saatiinko jonkin pelaajan potentiaali esille jonkin toisen huonomman suorituksen takia vai ei.

Suomi pelasi aivan riittävän hyvän alkulohkopelin, kun ottaa huomioon, että pelin voittamiseen saatiin hyvä maalipaikka jatkoajalla. Täysin tasainen ja tasapäinen peli olisi ollut utopiaa, tietenkin.

Erityisen positiivisena omaan silmään pisti Teemu, Vatanen ja aina niin yllättäen Pihlström. Pakisto kaiken kaikkiaan pelasi hyvän pelin, vaikka Salo toisinaan ikävästi silmiin pisti (liekö osittain aiempien pelien takia).
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Komppaan kyllä tätä viestiä lähes täysin.

Jännä, mä en komppaa yhtään. Ei todellakaan nyt pidä mitään kenttiä lähteä enää ihan täysin sotkemaan ja vetämään joku mikkihiiri-Salminen vielä sinne mukaan. Sakari syököön popcornia katsomossa, kentälle vasta jos joku taas loukkaantuu. Jotain tämmösiä J.Jokinen <-> Korpikoski vaihtoja voidaan hakea, äärimmäisessä hädässä vaikka Lehterä <-> Immonen jos ei ykkösellä homma lähde toimimaan, mutta ei tollasta lottokonearvontaa enää tähän kohtaan.

Ja Raskilla lähdetään tietenkin. Oikeastaan se on varmaan ihan sama olisko siellä Rask vai Lehtonen, kumpaankaan ei varmasti Suomi kaadu. Mutta Rask oli todella hyvä Kanadaa vastaan, ja jampalla on enemmän positiivisia kokemuksia kovista peleistä ku Lehtosella.

No okei, sen verran komppaan että pakit saa pelata just niinku ne on tähänkin asti pelanneet. Vatasella ja Selänteellä on yhteinen sävel, sitä ei saa rikkoa. Määttä ja Salokin tuntuu vihdoin olevan jotenkuten jyvällä O.Jokisen kentän sielunelämästä.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
JJ - OJ - MG (= JJ - OJ - Peltonen)
Ruutu - Immonen - Selänne ( tässä nyt alkaa näkymään poissa olot ja parempia ei tarjolla kakkoseen. Sitä en osaa sanoa miten Selänne osaa pelata rightin sentterin kans, jonka on hänelle vaikeampi tarjoilla mutta nyt näin.)
Korpedo - Kontiola - Aaltonen ( toimi hyvin kanada pelin lopussa)
Pihlström - Lehterä - Komarov. ( toimi hyvin koko kanada pelin)

pakit samat ja Tuukka maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Jännä, mä en komppaa yhtään. Ei todellakaan nyt pidä mitään kenttiä lähteä enää ihan täysin sotkemaan ja vetämään joku mikkihiiri-Salminen vielä sinne mukaan. Sakari syököön popcornia katsomossa, kentälle vasta jos joku taas loukkaantuu. Jotain tämmösiä J.Jokinen <-> Korpikoski vaihtoja voidaan hakea, äärimmäisessä hädässä vaikka Lehterä <-> Immonen jos ei ykkösellä homma lähde toimimaan, mutta ei tollasta lottokonearvontaa enää tähän kohtaan.

Ja Raskilla lähdetään tietenkin. Oikeastaan se on varmaan ihan sama olisko siellä Rask vai Lehtonen, kumpaankaan ei varmasti Suomi kaadu. Mutta Rask oli todella hyvä Kanadaa vastaan, ja jampalla on enemmän positiivisia kokemuksia kovista peleistä ku Lehtosella.

No okei, sen verran komppaan että pakit saa pelata just niinku ne on tähänkin asti pelanneet. Vatasella ja Selänteellä on yhteinen sävel, sitä ei saa rikkoa. Määttä ja Salokin tuntuu vihdoin olevan jotenkuten jyvällä O.Jokisen kentän sielunelämästä.

En kyllä näkisi seura joukkueista tuttujen parien yhteen laittamista täydellisenä pakan sekoittamisena.. Muutenkin, kun puhutaan NHL-ammattilaisista niin he jos ketkä ovat kyllä tottuneet ketjurumbaan. Se on täysin arkipäivää taalajäillä. En tiedä KHL puolesta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tässä on nähdäkseni neljä tutkaparia, joista Erkka pitää kiinni ja sitten liikuteltavat palaset:

MG - Teemu
OJ - Ruutu
Kontiola - Aaltonen
Komarov - Lehterä

Koska en usko, että jokaista ketjua lähdetään muuttamaan, niin laitetaan Pihlström neloseen. Sitten jäljelle jää Immonen, J.Jokinen, Korpikoski ja Salminen eikä tarvitse olla mikään ennustaja, jos jättää Salmisen penkille. Kontiola, heikkona aloittajan laitaan olisi oma ratkaisuni, mutten usko Erkan tähän lähtevän. Tämä luonnollisesti tarkoittaa, että Immonen jatkaa ykkösessä ja kenties Jokinen tulee kakkoseen ja Korpikoski kolmoseen. Henkilökohtaisesti laittaisin Immosen kolmosen keskelle, MG:n ykkösen ja Jussi Jokinen ykkösen laidalle.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Jännä, mä en komppaa yhtään. Ei todellakaan nyt pidä mitään kenttiä lähteä enää ihan täysin sotkemaan ja vetämään joku mikkihiiri-Salminen vielä sinne mukaan. Sakari syököön popcornia katsomossa, kentälle vasta jos joku taas loukkaantuu. Jotain tämmösiä J.Jokinen <-> Korpikoski vaihtoja voidaan hakea, äärimmäisessä hädässä vaikka Lehterä <-> Immonen jos ei ykkösellä homma lähde toimimaan, mutta ei tollasta lottokonearvontaa enää tähän kohtaan.

Ja Raskilla lähdetään tietenkin. Oikeastaan se on varmaan ihan sama olisko siellä Rask vai Lehtonen, kumpaankaan ei varmasti Suomi kaadu. Mutta Rask oli todella hyvä Kanadaa vastaan, ja jampalla on enemmän positiivisia kokemuksia kovista peleistä ku Lehtosella.

No okei, sen verran komppaan että pakit saa pelata just niinku ne on tähänkin asti pelanneet. Vatasella ja Selänteellä on yhteinen sävel, sitä ei saa rikkoa. Määttä ja Salokin tuntuu vihdoin olevan jotenkuten jyvällä O.Jokisen kentän sielunelämästä.

Komppaan tätä. Ei siinä nyt ole mitään järkeä lähteä sekoittamaan pakkaa, varsinkin kun Suomen kentälliset ja ketjut ovat toimineet ihan kelvollisesti. Ymmärtäisin jos Suomen peli olisi täyttä kuraa ja tämän takia haluttaisiin muuttaa koostumuksia, mutta Suomen peli on ollut ihan uomissaan. Se että Kanada vei peliä ei kerro siitä, että meidän peli (siis Suomen joukkueen peli) ei toiminut vaan siitä että Kanadan materiaali on vain saatanan paljon parempi.
 

Skahdeksan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Minusta oli surullista katsoa että kokeineimmat pakkimme Sami Salo ja Kimmo Timonen olivat täysiä lapasia eilisessä pelissä.

Jatkuvasti pelokkaita ja hätäisiä ratkaisuja, hosuttuja kiekosta luopumisia ja rännikiekkoja päätyyn vaikka olisi ollut mahdollista pistää helppo lyhyt syöttö ja pitää kiekkoa omilla. Nyt Kanada sai tulla taas uudestaan vastaan hirmu vauhdilla ja sama toistettiin ja päädyttiin pitkiin pyörityksiin omassa päässä.

Nyt pitää vanhojen jarrujen joko komentaa itsensä vilttiin, tai ottaa mallia Vatasesta ja Määtästä miten tuota kiekkoa pitää pelata.

Ei suomen kannata tuota pitkäpäätyyn kiekkoa yrittää (ainakaan) Kanadaa vastaan, koska ainoa joka siinä pelissä pärjäsi, oli ehkä hieman yllättäen Pihlström.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Karri Kiven nuorten Leijonat pelitavalla Kanada olis kaatunut eilen pomminvarmasti. Kanada ei kummoinen. Aika yksi-oikoista pystysuuntaa jota Suomikin valitettavasti liikaa kiskoi menemään. Toisessa erässä ei hyökkäyspelaamista oikeastaan ollenkaan. Meni alivoimaisiksi hyökkäykset tai kuljetteluksi. Aivan liikaa kiekonmenetyksiä keskialueella. Kiekollisempaan peliin pitäs päästä. Kaistat leveänä. Enemmän sentterin käyttöä. Pakit mukaan.

Immonen ei ollut Barkov. Ja hävisi aloituksia liikaa. Ykkönen oli Granlund-Selänne akseli pääasiassa.
Näillä jatkoon:

Granlund-Kontiola-Selänne
J.Jokinen-O.Jokinen-Ruutu
Salminen-Immonen-Aaltonen
Komarov-Lehterä-Korpikoski

Pakit samat millä menty.

Rask
(Lehtonen)

Kanada ottelussa muutaman hyvän vaihdon pelannut Kontiola ykkösen keskelle? JOS jotain muutoksia tehdään, niin vaihtaisin Lehterän ykkösen keskelle, Immonen nelosen keskelle ja J.Jokinen ja Korpikoski vaihtavat keskenään paikkoja. Eli näin:

Granlund-Lehterä-Selänne

J.Jokinen-OJ-Ruutu

Korpikoski-Kontiola-Aaltonen

Komarov-Immonen-Pihlström

Barkovin puuttuminen oli valtava isku ykkösen peliin. Vaikea sitä on edes ymmärtää että 18-vuotias poika tekee kentällä kaikki pikkuasioista lähtien oikein. Toki vastus oli aivan eri luokkaa, mutta en pidä sitä sattumana että heti Barkovin loukkaannuttua ykkösen peli (varsinkin MG) oli melko sekaisin. Immonen teki sen mitä pystyi, mutta pidän Lehterää potentiaalisempana hyökkäyssuuntaan, joten sen takia vaihtaisin herrojen paikkaa päittäin.

Pihlströmiä täytyy kehua vielä erikseen. Paljon sai paskaa (minulta myös), mutta kyllähän kaveri pelaa sellaisella tunteella ja rytinällä ettei paremmasta väliä. Maalejahan mies ei osaa tehdä, mutta varmasti vittumainen pelaaja pelata vastaan.

Puolustuksesta Vatanen oli eilen loistava, rohkeaa peliä ja toivottavasti joku noista rohkeista yrityksistä palkitaan maalin muodossa. Samoin Ossi ja Lasse olivat mahtavia! Äijät ymmärtävät omat vahvuudet, ja pelaavat niiiden mukaan. Ei tarvi jännittää kun tämä kaksikko on jäällä.

Tämän joukkueen takana seistään viimeiseen asti, mutta silti kevyesti vituttaa kun miettii millainen tämä joukkue olisi voinut olla. Tuo pelitapa ja sitkeys lisättynä Koivuilla, Filppulalla, Pitkäsellä ja Barkovilla niin huhheijjaa.. Mutta kuten Virmanen sanoisi, näillä mennään, ja toivottavasti mennään pitkälle.

Venäjä tulee olemaan helvetinmoinen vastus, mutta ei mikään mahdoton. Mitä pidemmälle peli etenee 0-0, sitä todennäköisemmin nähdään yksinkuskaamista alá Ovie, ja mikä sen mukavampaa kuin iskeä vastahyökkäyksistä parit kassit. Paineet rybyillä ovat luokkaa infernaaliset, ja veikkaan sen kääntyvän meidän eduksi. Tai mistäpä sitä tietää vaikka Norja voittaa ja pelaa puolivälierissä.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Ilmeisesti Suomelle sitten iltapäiväpeli keskiviikkona (klo 14:30). Lähde Ylen Tekstitv.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös