Nuuska- ja tupakkaketju

  • 2 298 280
  • 4 088

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hajut tulee siinä vaiheessa kun yhdistää ruokasoodan, purut ja suolaveden. Tai sitten oon tehny jotain ihan päin vittua.
No tuo nyt on niin lievä tuoksu, että sen voi tehdä vaikka piilossa vaatekomerossa vaimon mekkojen takana ja kukaan ei huomaa mitään.

Oma menetelmäni on ollut yksinkertainen ja niin hyvin on toiminut, että kuukauden päivät olen omatekoisilla elellyt noin 25 Ettan vuoden jälkeen. Eli rautalankametodihan on se, että ensin purut kuivataan (uunissa nopein, mutta muitakin tapoja on) sitten laitetaan purut silppurilla niin pieniksi atomeiksi kuin suinkaan mahdollista. Tuohon hienoon jauheeseen olen sitten lisännyt paahdetun ruokasoodan ja uudelleen silppuriin, joka nyt levittää soodan tasaisesti. Suolaliuksen kanssa olen hifistellyt ja laittanut valmiin ruokasoodalla höystetyn jauheen isoon kippoon ja lisännyt suolavettä tasaisesti "sumutinpullolla". Kun pinta on kostutettu, nuuskaa käännellään ja taas kostutetaan. Näin lopullisesta tavarasta saa juuri niin kosteaa/kuivaa kuin haluaa ja eikun huulta kohden.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Paljon tuosta 30 gramman massista saa nuuskaa? Ja voiko ton ruokasoodan leivinjauheella (hapan natriumpyrofosfaatti 36 %, perunajauho, natriumbikarbonaatti 30 %)?

Niin ja toimiiko tuo soodan lämmitys esim. mikrossa? Entäs saako tupakan jauhettua käsipelillä tarpeeksi hienoksi, koska itselläpä ei satu olemaan muuta kuin tommonen paska sekoitin.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Paljon tuosta 30 gramman massista saa nuuskaa? Ja voiko ton ruokasoodan leivinjauheella (hapan natriumpyrofosfaatti 36 %, perunajauho, natriumbikarbonaatti 30 %)?

Niin ja toimiiko tuo soodan lämmitys esim. mikrossa? Entäs saako tupakan jauhettua käsipelillä tarpeeksi hienoksi, koska itselläpä ei satu olemaan muuta kuin tommonen paska sekoitin.

Nuuskassa on (yleensä) noin 45-60% vettä eli 30g pussista tulee noin 60g satsi kun lyöt sinne nestettä mukaan.

Tuossa leivinjauheessa on jotain hapanta, en lähtisi tuolla kokeilemaan. Ruokasooda on helpoin vaihtoehto muutenkin. Mikrossa ei soodat lämpiä koska laitteen lämmitys perustuu siihen että mikroaallot laitaa ruuassa olevan veden liikeeseen ja silloin lämpiää.

Paska sekoittimesi on parempi kuin mikään käsipelivaihtoehto. Tupakan pitää olla niin kuivaa että se murenee sormissa. Kyllä hajoaa atomeiksi sekoittimessa.

Muuten: jos lämmittää uunissa niin lämpötila pitäisi olla reilusti alle 95 astetta, koska nikotiini hyörystyy ja haihtuu helposti. Maks suositus on 70 astetta.

Kaikkein paras olisi kai ilmakuivatus, koska uunissa lämmitättäessä syntyy myös noita PAH-yhdisteitä vielä lisää.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Hain kaupasta laitteet. Mutta pitäskö ton heti mennä mustaks ku on laittanu soodat sekaan. Ei kyllä oo vielä tummunu lainkaan tää seos. Mössöt on hauduttamista varten valmis, mutta huolestuttaa kun tuo paska ei tummene yhtään. Olen laittanut soodan noin 7 min tohon mössöön.

Edit: Niin ja muita huomioita:

- Ensiksi pidin uunissa 30g röpöjä, että meni aivan rutikuivaksi. Sitten jauhansin sormilla aivan jauheeksi ja välineenä jyrsin seb tommosella kapulalla tuossa astiassa aivan jauhoksi. Ei pitäisi jäädä siitä kiinni.
- Sitten suolat ja vedet liuotin jauheeseen, hyvältä vaikutti.
- Sitten iskin soodan (pari t-lusikan kärkeä) uuniin, annoin olla parissa sadassa asteessa parikyt minuuttia ja liuotin tilkkaan veteen, jossa hieman sokeria tuomaan makua. Sitten iskin tohon mössöön.
- Nyt tossa pöydällä on tuo astia mutta väri ei muutu mustaksi soodan tultua keskuuteen. Ainakin tuolla toisella nuuskapalstalla jotkut väitti värin muuttuneen soodan kanssa mustaksi.
- Nyt huolestuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Lyö se jääkaappiin ainakin tunniksi. Mielellään suljetussa muovi/ lasi purkissa. Jos ei sitenkään näytä hyvältä niin jotain kusi, tai soodaa täytyy pistää vähän enempi... Tyhmä kysymys mutta kai sekoitit sen tavaran viimeiseksi?

Mulla on välillä kestänyt melkein päivänkin ennen kuin tummuu kunnolla mustaksi.

+++henk. koht olen sitä mieltä että sokeria ei siihen kamaan kannata sotkea ollenkaan, en ole koskaa laittanut. Muistaakseni joku muukin on tätä joskus kokeillut, en tiedä miten tuo sekoittaa seoksen kemiaa..

Makua kannattaa koittaa muista lähteistä runtata.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Aijaa, meikäläinen hätäänty heti kun muistelin, että sen pitäisi tummua heti. Nou hätä... Pistin vähäsen vaan sokeria, koska joku oli testannut. Ei haittaa jos tuo pientä makeaa siihen. Tuskin kemiallisesti erektoi soodan kanssa mihinkään suuntaan. Olisin laittanut mustaa teetä (kuulema toimii) mausteeksi, mutta eipä nyt ollut kaapissa kuin harmaata, joten ei kannata edes lähteä leikkimään?

Eiköhän tuosta tule ihan kohtuu kamaa kuitenkin ensikertalaiseksi. Pikkusen meni kosteeksi niin oon pari kertaa talouspaperilla vähän imettänyt pois vettä. Helpompi sitten muovailla siitä pallo. Ja tosiaan voi olla liian vähän tuota soodaa. Mutta aika nuuskamaiselta "vahalta" vaikuttaa :) Odottelen jo huomista. Vois iskee ennen töihin lähtöä pikku pallukka tuonne ylähuuleen.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Tyhmä kysymys mutta kai sekoitit sen tavaran viimeiseksi?

Siis aluksi sekoitin suolavesi-liuoksen tupakanpuruihin. Koko ajan vähän möyhensin sen ajan kun soodat oli paistumassa. Sitten ku sooda oli paistunut parissa sadassa parikyt minsaa, liotin sen tilkkaan veteen. Lisäsin erittäin vähän sokeria soodaveteen. Sitten iskin ne tupakkasoosiin ja sekoittelin ja vatkasin ja vispasin, kunnes iksin jääkaappiin.

Haju on alkanut nyt jo vähän muttumaan nuuskan tapaiseksi. Ainakin haju on voimakas.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koen kansalaisvelvollisuudeksi paljastaa oman täydellisesti toimineen reseptini. Ja tämä täysin tietoisena siitä, että tyylejä on monia ja makuasioista ei voi kiistellä, tämä vaan on yksinkertaisesti paras resepti. Mulla on pien pelko persuuksissa, että jos Görän Ettan tämän huomaa, niin johan tulee nopeasti uusi nuuskamerkki markkinoille. Ja massatuotantona.

Ostetaan 2 x maxi Smart menthol tupakkia á 60 g/pussi. Näille kavereiksi kaksi normipussia sininen LM á 30 g/pussi. Röökiä siis yhteensä 180 g.

- Ensin röökin kuivatus kunnolla. Tein sen niin, että vuorokausi tupakki leviteltynä pöydälle ”ottamaan happea”. Loppukuivatuksen tein niin, että kun uunin laitoin lämpeämään ruokasoodaa varten niin nämä purut levylle leivinpaperin päälle ja pois suhteellisen nopeasti eli mun vanhassa uunissa noin 5 minuuttia ja lämpötila oli varmaan juuri noussut johonkin 100 C.

- Soodaa kukkura teelusikallinen eli suunnilleen sen verran kun teelusikassaa pysyy. Sooda palaan alumiinifoliota, jossa sitä on helppo käsitellä ja joka on helppo laittaa esim. tyhjän levyn päälle uuniin. Ja tämä luomus sitten uuniin 200C yli 30 min eli kolme varttia :)

- Soodan paistelun aikana erittäin kuiva tupakki silppuriin ja höylätään niin kauan, että purusta tulee pölyä.

- Kun sooda on valmis, se heitetään pölyn sekaan ja sekoitellaan mielellään isossa astiassa. Sitten vielä tuo tupakkajauho+sooda sekoitus uudelleen silppuriin ja lopullinen sekoitus, ei vaadi kuin hetken.

Tämän jälkeen erittäin kuumaa vettä otin noin 2 dl ja sinne taas reilu teelusikka suolaa. Sekoitus niin, että suola liukenee veteen ja sitten hifistely. Nuuska taas isoon astiaan ja suolanesteen levitys sumuttimella. Nuuskaa käännellään hellästi ja taas sumutellaan. Tuohon määrään käytin itse suolaliuksesta ehkä 1,5 dl ja jätin nuuskan ”puolikuivaksi”.

On perkele yhtä hyvää kuin joulukinkku. Heti lämpimänä on erittäin jees eli ihan kuin sika on uunista otettuna. Ja annas olla kun aines jäähtyy, on vähintään yhtä hyvää. Oikeastaan tuntuu, että vain ruisleivän päällä normaali joulukinkku pieksee mun nuuskan. Ja siinäkin niukasti.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Juu kyllä se nyt muutaman tunnin jälkeen alkaa jo näyttämään suht hyvältä kamalta. Tummuu ja tummuu ja haju voimistuu enemmän nuuskammalle. Vaikka kokoajan mietti niitä sääntöjä miten tuota tehää nii siinä tekovaiheessa pitää vaan vähän soveltaa ja oman "maun" mukaan kikkailla niiden aineiden kanssa. Kunhan ei lähde sen soodan kanssa leikkimään.

Ja tosiaan käsipelillä saa murskattua aivan jauheeksi kun vaan saa kuivatettua jollakin keinolla purut tarpeeksi rapeiksi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kunhan ei lähde sen soodan kanssa leikkimään.
Soodan määrä on varmasti tärkein asia. Periaatteessa mitä enemmän sen vahvempaa kamaa, kannattaa siis olla varovainen. Suolaveden kanssa periaatteessa sama juttu, helposti tekee liian kosteaa, mutta tuo ongelma selviää kuivattamalla (esim. nuuska avoimeen astiaan pari päivää auringossa välillä sekoitellen niin satsi ja maailma pelastuu).
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Saa ne "pusseihinkin", eli teepussin voi viipaloida osiin ja kääriä palan nuuskaan sisälle. Virallisesti tämä ei ole pussi, mutta ajaa periaattessa saman asian.

Tulipa kokeiltua tätäkin, ja kyllähän tuokin toimii. Vähän näpertelyähän tuo on, mutta jos illalla ei muuta keksi niin ajankuluksi voipi joskus pussittaakin :).

Meikäläisen kama on aikalailla samanlaista ku nuuskan pitääkin, mutta en osaa sormilla oikeen kovin koossa pysyvää mälliä vääntää, ja kun ei tähän hätään tuota tykkiäkään ole. Melkeen mielummin väännän teepussiin kun paljaana ikeneen.
 

Tsorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wings
Olisi mieleenkiintoista nähdä veljesten tuotantoa. Aikanaan eräs pohoojoisen poika väitti että sielä päin he tekevät itse nuuskaa, kaikki nauroi paskaset. Mutta ilmeisesti on ihan toimivaa kamaa, olisi erittäin mieleenkiintoista nähdä. Kokeilla en ehkä uskailtaisi.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Olisi mieleenkiintoista nähdä veljesten tuotantoa. Aikanaan eräs pohoojoisen poika väitti että sielä päin he tekevät itse nuuskaa, kaikki nauroi paskaset. Mutta ilmeisesti on ihan toimivaa kamaa, olisi erittäin mieleenkiintoista nähdä. Kokeilla en ehkä uskailtaisi.

Jos käytät nuuskaa edes silloin tällöin ja suunnillee näitä ohjeita noudattaa (eli ei käytä liikaa sooodaa), niin ei oo pelättävää :) Ei tosta nyt kuolla voi, mutta pitkäaikaisen käytön seurauksista ei oikeen voi tietää. Tuskimpa tämä homma siinä mielessä kovin vanha tuttu porukalle on :)
 

Tsorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wings
Jos käytät nuuskaa edes silloin tällöin ja suunnillee näitä ohjeita noudattaa (eli ei käytä liikaa sooodaa), niin ei oo pelättävää :) Ei tosta nyt kuolla voi, mutta pitkäaikaisen käytön seurauksista ei oikeen voi tietää. Tuskimpa tämä homma siinä mielessä kovin vanha tuttu porukalle on :)

No joo, seitsemän vuotta on tullut käytettyä säännöllisesti nuuskaa, mutta enpä ole koskaan törmännyt omatekemään nuuskaan. Ties vaikka joku päivä pellillisen tehtailisinkin! Olisi siinä mamma ihmeissään..
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
No joo, seitsemän vuotta on tullut käytettyä säännöllisesti nuuskaa, mutta enpä ole koskaan törmännyt omatekemään nuuskaan. Ties vaikka joku päivä pellillisen tehtailisinkin! Olisi siinä mamma ihmeissään..

No joo saattaa olla mamma ihmeissään. Sanonpa vaan, että kuivata ne purut jossain muualla kun uunissa. Ainakaan punanen bonus uunissa paistettuna ei hyvältä tuoksunut :D

Ja onpa kyllä hyvää kamaa tämä. Nyt kypsänä tykin kanssa huuleen kera kahvin. Ja toimii. Ei todellakaan huono kokemus, ja varmasti tulee tehtailtua tulevaisuudessakin silloin ku ei ole realnuuskaa saatavilla. Mukavaa pikku tekemistä ja vieläpä saa melkeinpä sellasta nuuskaa mistä oma mieli tykkää. Haisee ja maistuu oikeelle, tai no onhan tämäkin oikeeta nuuskaa :)

Kiitokset kaikille täällä avustaneille (Hirmumyrsky ja SeitsemäsPakki).

Jees mut mäpä muutanki tästä Ruåttii ja alan nuuskayrittäjäksi ja tienaan miljoonat pois.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Olisi mieleenkiintoista nähdä veljesten tuotantoa. Aikanaan eräs pohoojoisen poika väitti että sielä päin he tekevät itse nuuskaa, kaikki nauroi paskaset. Mutta ilmeisesti on ihan toimivaa kamaa, olisi erittäin mieleenkiintoista nähdä. Kokeilla en ehkä uskailtaisi.

Aina tulee sellaiset hauskat kysymyksetkin mieleen että mitenköhän ihmiset luulevat ruåtsalaisten nykyisin nuuskaa valmistavan? Nuuskan kehittivät näjes alunperin jotkut talonpojat 1800-luvun alkupuolella ja väitän että meidän kotileivonnaiset on vähintään yhtä paljon nuuskaa kuin nekin. ;)

Ainiin, aika usein kuulee sellaisia kysymyksiä kun kertoo että nuuskaa voi valmistaa itse, että "mistä sä hommaat siihen lasimurskaa?" tai "miten sä sen lasimurskan teet sitte ku sen pitää olla tosi hienoa?"

Tätä on jopa ihmiset jotka käyttävät nuuskaa kysyneet.... (Ei se lasimurska kuulu nuuskaan, ei ole koskaan kuulunut)

Tästä voi käydä vilkaisemassa miten Swedish Match kertoo nuuskan valmistuvan ja miettiä sitten että onko meidän kotileivokset mitä... =D
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Aina tulee sellaiset hauskat kysymyksetkin mieleen että mitenköhän ihmiset luulevat ruåtsalaisten nykyisin nuuskaa valmistavan? Nuuskan kehittivät näjes alunperin jotkut talonpojat 1800-luvun alkupuolella ja väitän että meidän kotileivonnaiset on vähintään yhtä paljon nuuskaa kuin nekin. ;)

Eiköhän se suurin ero tohon oikeaan nuuskaan tule siinä "uuni-vaiheessa" jossa nuuska hikoilee pahimmat myrkyt pois. Oman nuuskauunin valmistukseenki löytyy ohjeita internetistä eikä se mikään mahdoton prosessi kyllä ole.

Niin ja mitä tulee lasinsiruihin tai muihin niin olen kyllä melko varma, että joskus muinoin siihen massaan ainaki iskettiin kaiken maailman pölyjä sun muuta mitä lattialta löytyi jotta saatiin paremmat tuotot tuotteelle. Samoin kuin esim. jäätelöön pumpattiin aikanaan ilmaa sisään ja ehkä edelleenki näin toimitaan.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Onko kenelläkään koskaan tietojenne mukaan ollut nuuskasta johtuneita sairauksia?

Ihmetyttää että syövästä yms...puhutaan mutta sairastuneita ei oikein löydy.

Itselläni menee lähinnä töissä Lucky Strikeä muutama pussi päivässä. Olen kai tällainen vähäinen käyttäjä, mutta silti riskit kiinnostavat.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Eiköhän se suurin ero tohon oikeaan nuuskaan tule siinä "uuni-vaiheessa" jossa nuuska hikoilee pahimmat myrkyt pois. Oman nuuskauunin valmistukseenki löytyy ohjeita internetistä eikä se mikään mahdoton prosessi kyllä ole.

Niin ja mitä tulee lasinsiruihin tai muihin niin olen kyllä melko varma, että joskus muinoin siihen massaan ainaki iskettiin kaiken maailman pölyjä sun muuta mitä lattialta löytyi jotta saatiin paremmat tuotot tuotteelle. Samoin kuin esim. jäätelöön pumpattiin aikanaan ilmaa sisään ja ehkä edelleenki näin toimitaan.

Ilmeisesti tuon uunin käyttö olisi perusteltua vain jos lähtee leipomaan kuivatulla raakatupakalla. Sätkäpuruthan on jo melko käsiteltyä tavaraa kun niitä hyllystä poimii.

Mitä tulee sitten noihin lasinsiruihin ja jäätelöön: Tarkoitin vain että moni uskoo että olennainen osa nuuskaa on lasimurska, imeytymisen takia. Hyvin voi olla että joskus on lattialta pölyä nuuskan joukkoon löyty. Jos katteet on kussut niin en edes ihmettelisi.. =D

Ja jäätelö ei ole jäätelöä jos siihen ei pumpata ilmaa. Jos prosessissa ei pumpata ilmaa "maitoon" siitä tulee jonkin sortin hyydykettä, ei jäätelöä. Kemia on hassu juttu mutta näin asia vain on. Tiedän kyllä, kamala salaliitto tuo on, puolet jäätelöstä on saatana ilmaa, mutta jos sitä ei olisi jäätelössä niin hyydyke se silloin olisi... Tämän verran OT:tä jäätelöstä riittää minun puolesta, voit vapautuneesti olla eri mieltä.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Ja jäätelö ei ole jäätelöä jos siihen ei pumpata ilmaa. Jos prosessissa ei pumpata ilmaa "maitoon" siitä tulee jonkin sortin hyydykettä, ei jäätelöä. Kemia on hassu juttu mutta näin asia vain on. Tiedän kyllä, kamala salaliitto tuo on, puolet jäätelöstä on saatana ilmaa, mutta jos sitä ei olisi jäätelössä niin hyydyke se silloin olisi... Tämän verran OT:tä jäätelöstä riittää minun puolesta, voit vapautuneesti olla eri mieltä.

Jatketaan vielä yhden viestin verran. Niin tarkoitin tietenkin, että sitä on pumpattu siihen jäätelöön enemmän kuin tarpeeksi jolloin on taas saatu ilmaa kaupaksi hyvällä hinnalla. Kattelinki tossa yks päivä kaupasta vähän jäätelöjä niin Pirkan halpis-tuutit oli ilmoitettu milli litroina kun taas joissain vähän kalliimmissa merkeissä oli ihan grammat merkittynä kuoreen. Pitäis joskus mitata kyl et paljon noille sit sitä painoa tuleekaan...
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Onkos joku kokeillut kahvia, miten se toimii nuuskassa mausteena? Antaako makua?

Toka satsi oman tehtaan tuotantoa tulilla.

Nimim. "Kaipaan nopeaa vastausta"
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Oma resepti

Pitääpä lisäillä meikäläisen resepti.

1. Pellille pala leivinpaperia. Siihen levitän 30 g punasen bonuksen puruja ohueksi kerrokseksi ja uuniin n. 70C lämmössä puolisen tuntia uuni vähän raollaan.
2. Jauhan tupakan käsin aluksi melko hienoksi pellillä. Sitten kaadan jauhot esim. kulhoon. Nappaan jonkun pyöreäpäisen kapulan jolla jauhan tupakan erittäin hienoksi.
3. Noin 30 cl kuumaa vettä, johon n. teelusikallinen suolaa. Vähän maun mukaan lisään jos on tarvetta.
4. Kaadan suolaliuoksen tupakan sekaan ja sekoitan huolellisesti lusikalla.
5. Tuuppaan n. teelusikallisen (ei kukkurallista) ruokasoodaa 225C uuniin ja pidän siellä 25-30 min.
5. Sekoitan soodan noin 5 cl veteen ja kaadan tasaisesti sekoittaen tupakkamössön sekaan.
6. Kokeilumielessä olen puolittanut nuuskat, ja kokeillut eri makuja toiseen puolikkaaseen. Kardemumma toimii ihan jees, seuraavana kokeilen mustaa teetä, joka kuulema toimii.
7. Hautumaan jääkaappiin vuorokaudeksi.
8. Tykillinen huuleen ja elämä hymyilee.

Voin kertoa, että tällä reseptillä tulee tarpeeksi äsäkkää kamaa ja makukin on loistava. Vettä ei saa juuri tuota enempää olla. Toki jos enemmän erehtyy laittamaan, niin purkkia voi pitää auki lämpimässä (nuuskan sekoittaen purkkiin ilmavaksi) silloin tällöin niin ylim. vesi haihtuu pois.

Ja voin kyllä suositella kaikille kotinuuskaa. Maksaa noin pari euroa purkki. Ja eipä tuossa prosessissa mene kyllä kovin pitkään ensimmäisen kerran jälkeen. Tietenkin hauduttamisessa menee se n. vuorokausi, mutta pitää aloittaa tekemään siihen aikaan, että edellinen satsi riittää. Tai voipihan sitä varastoon tehdä vaikka kilon jos haluaa.

* Eikös tätä voi muuten säilyttää ihan normisti pakasteessakin, kun nuuska on jääkaapissa kypsynyt kypsäksi?

* Tyhmä kysymys :)
 
Suosikkijoukkue
Pavel Bure#10, Venäjä, KalPa
Pitääpä lisäillä meikäläisen resepti.

1. Pellille pala leivinpaperia. Siihen levitän 30 g punasen bonuksen puruja ohueksi kerrokseksi ja uuniin n. 70C lämmössä puolisen tuntia uuni vähän raollaan.
2. Jauhan tupakan käsin aluksi melko hienoksi pellillä. Sitten kaadan jauhot esim. kulhoon. Nappaan jonkun pyöreäpäisen kapulan jolla jauhan tupakan erittäin hienoksi.
3. Noin 30 cl kuumaa vettä, johon n. teelusikallinen suolaa. Vähän maun mukaan lisään jos on tarvetta.
4. Kaadan suolaliuoksen tupakan sekaan ja sekoitan huolellisesti lusikalla.
5. Tuuppaan n. teelusikallisen (ei kukkurallista) ruokasoodaa 225C uuniin ja pidän siellä 25-30 min.
5. Sekoitan soodan noin 5 cl veteen ja kaadan tasaisesti sekoittaen tupakkamössön sekaan.
6. Kokeilumielessä olen puolittanut nuuskat, ja kokeillut eri makuja toiseen puolikkaaseen. Kardemumma toimii ihan jees, seuraavana kokeilen mustaa teetä, joka kuulema toimii.
7. Hautumaan jääkaappiin vuorokaudeksi.
8. Tykillinen huuleen ja elämä hymyilee.

Voin kertoa, että tällä reseptillä tulee tarpeeksi äsäkkää kamaa ja makukin on loistava. Vettä ei saa juuri tuota enempää olla. Toki jos enemmän erehtyy laittamaan, niin purkkia voi pitää auki lämpimässä (nuuskan sekoittaen purkkiin ilmavaksi) silloin tällöin niin ylim. vesi haihtuu pois.

Ja voin kyllä suositella kaikille kotinuuskaa. Maksaa noin pari euroa purkki. Ja eipä tuossa prosessissa mene kyllä kovin pitkään ensimmäisen kerran jälkeen. Tietenkin hauduttamisessa menee se n. vuorokausi, mutta pitää aloittaa tekemään siihen aikaan, että edellinen satsi riittää. Tai voipihan sitä varastoon tehdä vaikka kilon jos haluaa.

* Eikös tätä voi muuten säilyttää ihan normisti pakasteessakin, kun nuuska on jääkaapissa kypsynyt kypsäksi?

* Tyhmä kysymys :)

Montako purkkia tollaisesta satsista saa? Yhden?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös