NHL 14 (XBOX 360 & PS 3)

  • 290 760
  • 976

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Muutamat matsit tuossa pelannut.

Ero edelliseen versioon on kyllä äärimmäisen pieni. Parannusta (joskaan ei mitenkään suuressa määrin) on fysiikan mallinnus. Tuo one-touch-deke vaikutti ihan ok:lta myös. Maalivahdeissa ehkä aivan snadi parannus.

Tappelusysteemi lähinnä ärsyttävä, kuten muutama aikaisemminkin todennut.

Sitten läjäpäin niitä vanhoja ongelmakohtia. Tekoäly esim. vaikuttaa olevan täysin identtinen edellisversioon.

Onneks tässä nyt on vielä aikaa hieman tuota makustella, mutta tältä istumalta, jos pitäisi päättää, niin todennäköisesti jäisi tämänvuotinen versio väliin.
 

Schadowan

Jäsen
Otetaas sanat takaisin tuon ostamisen suhteen. Ensimmäistä kertaa en huomannut pelissä oikeastaan mitään eroa edellisvuoteen. Täysin identtinen paketti pl aivan minimaaliset muutokset, joilla ei ole mitään vaikutusta kokonaiskuvaan. Palataan NHL 15 merkeissä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kantsii seurata Twitterissä @EASportsNHL. Ei ole kuulemma EAn päässä "vika" vaan Store päivittyy ilmeisesti hitaammin/myöhemmin. Tuskin montaa tuntia menee.
 

All-U

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
mihis aikoihin tuon demon mahtaisi jenkkilän storesta saada?
Konsolifinin keskustelusta tieto:
Tiistaina boxille klo 12.00 ja PSN jenkkistoreen klo 22.00

Boksin aikataulu piti kaikesta päätellen aika hyvin kutinsa eli muutama tunti varmaan menee vielä.

e. PS Storen päivitys tapahtuu 22-04 välillä, eli tuo klo 22 olikin vain ihanneaika.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Konsolifinin keskustelusta tieto:
Tiistaina boxille klo 12.00 ja PSN jenkkistoreen klo 22.00

Boksin aikataulu piti kaikesta päätellen aika hyvin kutinsa eli muutama tunti varmaan menee vielä.
No, jos tuo tulee 22:00 jenkkistoreen, niin mulla on pieni mahdollisuus ehtiä pelaamaan sitä vielä tänään.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kyllä tuo ainakin demon perusteella on vähän liikaa NHL13, ei hyvä. Edelleen tuntuu magneettisyöttöjä olevan, joskin vielä niitä ei niin ole tullut. Lisänä kuulemma magneettitaklaukset edelleen mukana, itselle noita vielä ei ole pahemmin tullut tosin.

Samat saatanan selostukset, musiikit, välianimaatiot ja valkot, mitä valikon ulkonäkö nyt vähän hienompi. HUT samaa pilattua shaibaa, NHL94-moodi pelkkä kuori, mutta ihan hauska varmasti humalailtoina kaverin kanssa.

Taklaukset hauskoja, myllyt + noudot hyviä. Lucic itselläni taklasi rumasti kahteen kertaan, joka kerta joku Lewis (ei Trevor) tuli noutamaan Lucicin. Ekassa myllyssä Lucic vei, toisessa Lewis pudotti Lucicin kertaiskulla, johan repesin.

Tappelut, GMC lähtökohtaisesti ja taklaukset pelastavat paljon, first hand dekeistä en vielä perillä ole, mutta vaikuttivat järkevämmiltä ja paremmilta.

Väliversio kuten monet arvelivatkin, mutta sama nyt sinänsä, kun ei yllättänyt ja vain pääasiassa GMC kiinnostaa tässä.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samat saatanan selostukset, musiikit, välianimaatiot ja valkot, mitä valikon ulkonäkö nyt vähän hienompi.
Tässä on mielestäni se suurin tökkäys. Valikot, presentaatio, selostukset, areenamallit... kaikki on sitä samaa pohjaa mikä oli käytössä NHL 07:ssa. Kun pohjimmiltaan kaikki on sitä samaa vanhaa mihin on vuosien saatossa totuttu, niin kyllästyminen uuteen versioon iskee järkyttävän nopeasti. Tähän ei auta vaikka siellä olisi pari uutta pelattavuuteen vaikuttavaa oivallusta mukana.

Itselleni olisi tärkeää että EA tekisi jotain joka saisi pelin tuntumaan uudelta. Siis siltä että pelaisi ihan oikeasti uutta jääkiekkopeliä, eikä vain pientä päivitystä edellisen vuoden versioon.

Kasvoin konsolijääkiekon parissa ja se oli todella rakas harrastus ja tärkeä osa vapaa-aikaani. Tässä melkein herkistyy kun miettii miten EA Sports on tämän ilon minulta ryöstänyt. Ainakin kuudetta vuotta putkeen ulos sama kikkare eri kuorissa. Toivottavasti vielä tulee päivä kun saamme kilpailevan pelisarjan tämän rinnalle.

Edit: Pelkään, että EA jatkaa next gen konsoleillakin tämän vanhan pelimoottorin tweakkaamista eikä rakenna mitään uutta ja innovatiivista. Turha siinä on mitään alkaa rehkimään, kun tämäkin peli voittanee edellisten tapaan kaikenlaisia "Sports Game of the Year" palkintoja. Turhauttavaa.
 
Viimeksi muokattu:

motamoro

Jäsen
Oli kyllä surkea demo. Kuten muutkin sanoneet niin lähes sama peli kuin 13.

Noutotappeluista sen verran, että ensimmäisellä kerralla olin "hehe, siistiä", toisella kertaa "aika usein näitä tulee" ja kolmannen kerran samaan erään "ei vittu, taasko". Joku kyseli, että jos sinun pelaajaa taklataan niin sen saa estettyä, "noutajan" pitää siis hyväksyä tappelu Y:llä. Lisäksi huvittavaa noissa noudoissa oli kun kerran taklasin hyökkäyspäädyssä pakkia, samalla sekunnilla hyökkääjäni pudottaa hanskat katse laitaa päin ja odottaa 3 sekuntia kunnes noutaja tulee niskaan. Melko hyvin taas toteutettu.

Tuossa liu'ussa tehdyt harhautukset olivat nyt kätevämpiä kuin NHL 13. Nyt käännös ohi puolustajan oli melko terävä.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Ostaisitko - NHL14 (YouTube@Sleikkari)
Tuossa ensimmäinen(?) suomenkielinen NHL 14 Demo -video.

Tappeluista vielä se, että toivottavasti voi asetuksista säätää tappeluiden herkkyyttä, ettei joka avojään pommista tule tappelu.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Suomalaiset tuttuun tyyliin valittavat, twitterissä ainakin paljon kehuja pelistä jenkeiltä.. Ite en oo vielä testannut mut varmasti ostan jos kaikki näkemäni ja kuulemani pitää jotakuinkin paikkansa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Sama kusettava botti, tappeluita tulee joka toisesta taklauksesta. Ei tätä demoa kyllä kauaa jaksa.

Ehkä HUT:n yritän voittaa, mutta kun tuo on kusettavan botin takia niin saakutin raskasta, niin saas nähdä.

Ëdit: Myllyt onneksi vähenevät varmasti kokoversioon, jos ei, palaute pakottaa EA:n muutamaan ne.
 
Viimeksi muokattu:

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Nyt taas vähän haisee että köyhää kusetetaan. Demoa en ole edes itse vielä pelannut, mut mitä noita pelivideoita katselin, niin NHL 13 bugeineen+joudut lähteä tappelemaan St. Louisilla överipommin jälkeen.

Ei helvetti. Ei tää ookkaan enää ihan varma, tuleeko 14:sta ostettua ainakaan ihan heti...
 
Suosikkijoukkue
NHL
Nyt taas vähän haisee että köyhää kusetetaan. Demoa en ole edes itse vielä pelannut, mut mitä noita pelivideoita katselin, niin NHL 13 bugeineen+joudut lähteä tappelemaan St. Louisilla överipommin jälkeen.

Ei helvetti. Ei tää ookkaan enää ihan varma, tuleeko 14:sta ostettua ainakaan ihan heti...

Itse kokeilessa demoa sain käsityksen, että noista törkypommeista tulee haaste tappeluun johon voi vastata tai olla vastaamatta. Tapella voi kai vain pelaajilla joilla lukee asetuksissa, että ovat valmiita hanskaamaan ja aloituksissakaan ei voi syntyä kai myllyä, jos kentällä ei ole pelaajia jotka osaavat tapella.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on ilmeisesti demo ladattavissa jenkki-Storessa.

Täytyy laittaa lataukseen, kunhan pääsee konsolin ääreen.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No joo, kyllä on kieltämättä tämä uusi versio naurettavan paljon samanlainen peli kuin NHL13. Tosin, en tiedä onko kaikki tajunneet muuttaa valikoista "game stylen" (tai mikä olikaan) "Hardcore simulationiksi", niin homma muuttui laakista monta kertaa realistisempaan suuntaan. Vielä kun lopulta pääsee itse niitä slidereita säätämään, niin eiköhän NHL14 ole ihan kelpo peli, vaikkakin harmittavan samanlainen kuin edeltäjänsä.
 

Metsuri #37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tulostaulun fontti on ainut asia, joka erottaa tämän pelin graafikoiltaan edellisestä.

Pari huomiota:


- Konepelaajat todella huonoja puolustamaan kiekon suojausta - Muistuu mieleen NHL 12
- Pelaaminen tuntuu hieman sulavammalta kuin NHL 13:ssa. Voepi johtua luistelumoottorin päivityksestä.

Kaikki muu tärkeä onkin jo sanottu aikaisemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä nyt pienen testaamisen aikana hoksasin, niin ainakin kiekko elää paremmin kuin edeltäjässä. Vaikea on muuten mennä sanomaan, kun nuo sliderit ovat ihan päin peetä mutta näyttää kyllä siltä, että eteenpäin on taas menty (tosin ei tälläkään kertaa 50-69 euron arvoisesti).

Kieltämättä alkaa jo vähän kyllästyttää nuo samat välianimaatiot ja etenkin meikäläiselle siitä on hallaa, kun tulee tosiaan GM-pelimuotoa hakattua päivittäin. Ei se kuitenkaan ole este, ehkä korkeintaan hidaste.

EDIT: Ainiin, se piti vielä sanoa että nuo maalinedushässäkät vihellyksen jälkeen ovat ihan hyvä lisä sekä myös se, että nyt näytetään myös blokkaukset uusintana.
 
Viimeksi muokattu:

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Tällainen. En tykkää.

Itse en ainakaan osta peliä julkaisussa. Tappelut on vedetty niin överiksi, että jos ne ovat tuollaisena EASHL:ssä ja onlinepeleissä, niin saa jäädä peli kauppaan. Koodin mukanaolo on ihan hyvä ajatus, mutta toteutus on paska.
 

SeRe

Jäsen
Pelkään, että EA jatkaa next gen konsoleillakin tämän vanhan pelimoottorin tweakkaamista eikä rakenna mitään uutta ja innovatiivista. Turha siinä on mitään alkaa rehkimään, kun tämäkin peli voittanee edellisten tapaan kaikenlaisia "Sports Game of the Year" palkintoja. Turhauttavaa.

Ei tarvitse pelätä, kun EA aikoja sitten ilmoittanut siirtyvänsä myös NHL:n osalta uuteen Ignite -pelimoottoriin ensi versiossa. FIFA 14, Madden 25, UFC ja NBA 14 siirtyivät tähän jo tänä vuonna, tosin eron huomannee vasta PS4/X1 versioissa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
^Hienoa kuulla ja siellä se oikea uudistus on sitten oltava näkyvä, tämänhän oli tällainen välimalli jo etukäteen muutenkin. Ei tosin kannata seuraavan konsolinkaan kanssa odotella mitään, sen verran on EA:n odotusten kanssa yleensä pettynyt.

No mutta, mitä demosta. Itse olin ihan tyytyväinen (oletukset aika pohjalla toki varsinaisille isoille uudistuksille). Pientä parannusta, mutta kyllä siinä heti tuntui, että tämä 14 parempi peli taas on. Kiekon parempi eläminen, kuten mainittiinkin ylempänä, on jo yksi pieni positiivinen plussa. Esimerkkinä itselläni karvaajan mailasta kimmahti kiekko kun sattui olemaan avaussyötön edessä. Asia, jota en uskonut näkeväni tällä konsolilla niiden kaikkien (mailojen) tolppien läpi menojen jälkeen. (Btw asetuksista kannattaa taas laittaa kiekon koko authenticille ja sitten sitä ympärysvarjoa kasvattaa omien silmien mukaan, jos haluaa realistisuutta kiekon kokoon)

Ylivoimaa oli helpompi pyörittää, vedot olivat aidomman lämärin oloisia, taklauksia ei oltu vedetty överiksi kuten pelkäsin. (Vasemman tatin) spurtti ei tuntunut missään, siitä miinus. Pitää taas (koko versiossa) kiihtyvyysarvot laittaa tappiin liukuvalikosta ...ja siltikään ei tunnu missään. Ennen jos piti syöttää ja tulikin toisiin ajatuksiin, mutta oli jo nappi pohjassa, niin + LB/L1 purki valinnan, nyt pelaaja hypähtää samalla kun on kikkanappi.. Mitäs muuta. Koitin myös Real Broadcast kuvakulmaa, mutta se ei nyt jostain syystä sytyttänyt samanlailla kuin viime demossa (itse pelissä kavereiden kanssa pelailin kuitenkin vanhasta taas).

Tappeluita itselläni ~5 pelin aikana tuli kaksi. Plus kerran jopa yritin haastaa Charaa ihan itse, mutta eipä lähtenyt. Joten ei niitä nyt täällä liikaa nähty. Vähän vielä jäi hakuseksi, onko niillä repimisillä jotain hyötyä ja millä tavalla. Ehkä se siitä aukeaa. Mutta plussaa nyt, että ollaan päästy pois first person-kuvakulmasta. Vielä kun ne linjurit saisi peliin. Ei kai koneen tehot just niihin voi loppua..? Näissä pienissä asioissa juuri näkee sen intohimon puutteen. Vuosi 2013 ja jääkiekkopelissä ei ole kaikkia tuomareita... Tuota "yleistä häröilyä" vihellysten jälkeen on muuten mielestäni vieläkin vähennetty, kun tietokone ottaa ohjaksiin pelaajat melkeinpä heti.

Tappelussa myös tulee välittömästi musta silmä, pakkohan sen nyt on näkyä, että tänä vuonna ollaan panostettu tappeluihin, hei kuule kato siistiä. Kai se korvaa veren?

Vaikaustaso oli oudon "helppo", eli siis juuri hyvä itselleni, vaikka laitoin suoraan sen vaikeimman tason ja sen pelityylin hardcode simulationiksi.

Itsekin ihmettelen, että eikö noita pieniä juttuja voida vaihtaa edes vuoden aikana. Nyt siellä on sama lärvi huoltajana joka joukkueella kuin viime vuonnakin, ja varmaan sitä edellisinä. Kuteet vaan vaihtuu (no se on sentään jotain).

Ihan mukavalta kuitenkin vaikutti nämä viisi peliä, EA:n vuosipäivitykseksi siis. Joku 2K Sports'han tästä loihtisi sellaisen pläjäyksen, että vielä seuraavanakin vuonna ihmeteltäisiin. Mutta nyt mennään tällä ja hyvä pieni askel taas pelisarjalle.
 

SeRe

Jäsen
Kannattaa huomioda, että demon sliderit ovat ihan vinksallaan, joten ei kannata liikaa vetää johtopäätöksiä tuosta demosta. Ruotsissa oli ainakin eri sliderit käytössä ja peli oli pitkälti myös erilainen siihen nähden.
 

Xarzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olihan tää vähän pettymys. Tappeluita tulee aivan liikaa, vaikkakin ne on ihan hienoja ja niissä on haastetta. Taklaukset ihan siistejä, mutta tosiaan melkein joka pommista tulee tappelu. Kikat oli hienompia, mutta jotenkin ei aina purenu niin hyvin kun NHL 13:ssa. Luultavasti pitää vaan tottua noihin kikkoihin ja vähän opetella.

Xarzi
 

emz1

Jäsen
Listaan muutaman positiivisen asian vaikka luotettavien lähteiden mukaan tässä on vaihtunut vain rosterit.

- Luistelu on sulavampaa. Tekee esimerkiksi ylivoiman pyörittämisestä monipuolisempaa kuin 13:sta
- Tappelut. Vihdoinkin jotain uudistusta ja melkoisen hyvin onnistunutkin. Ihan normaalia että EA mielummin tuo tappelut esille räikeästi demossa kuin että niitä olisi 0-1 pelissä ja uudistus jäisi pimentoon. Se on 100% varmaa että niitä ei tulla näkemään varsinaisessa pelissä 3-4 per peli.
- Comipakit puolustavat omaa maalivahtia vihellysten jälkeen.
- Lentokenttäkäännökset ovat kadonneet.
- Et voi laukoa/taklata enää vihellysen jälkeen ilman seuraamuksia. Tämä vie aikaa että tottuu.
- One Touch Deke tuo monipuolisuutta harhautuksiin.
- Grafiikka oli omaan silmääni terävämpää kuin 13:sta.

Nämä nyt vain tämän 1vs1 pelaamisen osalta. Katsotaan sitten että miltä se EASHL näyttää jota tulee ylivoimaisesti eniten pelattua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tuo varmaan mikään yllätys ole, että demoon ovat näihin "uusiin" ominaisuuksiin laittaneet sliderit täysille, jotta niitä voidaan esitellä.
Oli kyllä aikamoinen shokki, kun ensimmäisessä ottelussa tuli sen yhden viiden minuutin erän aikana kolme kertaa joku noutamaan, kun olin ajanut kaverin pystyyn keskialueella. Pari kertaa vielä heti pommin jälkeen odotit ensin, että se vastustajan "gooni" tulee toisesta päästä kenttää hakemaan sinut samalla, kun siinä ympärillä on koko muu vastustajan jengi, jossa myös ainakin historian perusteella olisi ollut porukkaa, joka nuo olisi voinut tulla kuittaamaan. Ihan hyvä idea kuitenkin, kunhan ei tapahdu joka erässä tai edes pelissä.

Kiekko tuntui pikkaisen elävämmältä ja maalivahdit hiukan aidommilta.
Luistelu oli sellainen NHL12:sta ja 13:sta välimalli. Paljon sulavampaa, kuin viime pelissä ja tästä tykkäsin paljon.
Vihellyksen jälkeiset kahinat maalin edessä tuntuivat yllättävän hyvin tehdyiltä, vaikka siinä taisi se sama animaatio joka kerta pyöriä. Siitä jäi ainakin hyvä maku. Eiköhän peli ostoon mene, kuten aina ja kyllä tässä ihan luottavainen olo on, kunhan pääsee itse niitä asetuksia säätämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös