NFL season 2012–2013

  • 81 397
  • 531

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Runkosarjan loppu on käsillä ja playoffit nurkan takana, mutta minä odotan juuri nyt kieli pitkällä Black Mondayta. Ex-Bill, Hall of Famer Thurman Thomas sai käyntiin hurjan huhumyllyn twiittaamalla jouluaatonaattona

Thurman Thomas Twitterissä kirjoitti:
Can't share the news I just got, but it is ON LIKE A MOFO. And yes, it involves the #Bills..

Olettaen että tämän tason kaveri ei lämpimikseen twiittaile, niin kyse on oltava jostain vähän suuremmasta kuin uusista pelipaidoista. #BillsMafialle ei riitä vähempi kuin päävalmentajan ja/tai pelinrakentajan vaihtaminen. Nuo ovat kuitenkin tämän kauden päätteeksi lähestulkoon itsestäänselvyyksiä (ainakin niiden tulisi olla), joten "hyvin asioista perillä olevat lähteet" ovat antaneet ymmärtää että kyse olisi joukkueen omistuspohjan vaihtumisesta. Jim Kellyn nimi on mainittu. Jo aiemmin on ollut tiedossa, ei siis huhuna, että Kellyllä on sekä halua että kykyä kasata sijoittajaryhmä joka voisi ostaa joukkueen Ralph Wilsonilta. Myös Wilson on antanut ymmärtää että myisi joukkueen mieluusti juuri Kellylle. Lisäksi eräällä foorumilla nohevat Bills-entusiastit olivat kaivaneet esiin sellaisen seikan, että tulevassa vuodenvaihteessa Yhdysvaltain liittovaltion verotuksessa tapahtuu muutos, joka lisäisi Wilsonin kaltaisen tsiljonäärin verotaakkaa merkittävästi jos hän jatkaisi joukkueen omistajana. Näin ollen nyt olisi otollinen aika yli 90-vuotiaalle Wilsonille siirtää joukkueen perintö eteenpäin.

Wilson kuolee pian, joten joukkueen jatkuvuuden (lue: Buffalossa pysymisen) kannalta on tärkeää huolehtia että omistus siirtyy läntiseen New Yorkiin sitoutuneelle taholle ennen sitä. Kelly edustaisi juuri tällaista tahoa. Sitten keräämään rahaa uuteen stadioniin.

Saas nähdä mitä maanantaina tulee. Varmaan ne uudet pelipaidat.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Will Allen
Charlie Batch
Plaxico Burress
Larry Foote
Ramon Foster
Casey Hampton
Brandon Johnson
Jeremy Kapinos
Justin King
Byron Leftwich
Doug Legursky
Keenan Lewis
Steve McLendon
Rashard Mendenhall
Ryan Mundy
Leonard Pope
Max Starks
Mike Wallace
Greg Warren

Wallace, Mendenhall, Lewis, Hampton ja Foote noista tärkeimmät. Näistä Wallace ja Lewis ovat sellaiset, jotka haluisin ehdottomasti jengissä pitää. Wallace kuitenkin tullaan lähes varmasti menettämään. Mendenhall, Hampton ja Foote ovat kaikki käyttökelpoisia pelaajia, mutta tulevat todennäköisesti pyytämään liikaa rahaa, jotta voisivat Pittsburghissa jatkaa.

Wallace on erinomainen pelaaja silloin kun pelaa tasollaan. Tällä kaudella siitä nähtiin vain häivähdyksiä. Lisäksi joukkueessa on ainakin kolme pätevää laituria muutenkin eli Brown, Sanders ja Cotchery. Mielelläni pidän Wallacen mukana, mutta toisaalta en kauheasti pety jos poistuu varsinkin jos tämä tapahtuu huutokaupan seurauksena. Nykysysteemillä ei kannata kiinnittää liikaa rahaa laitureihin.

Mendenhallista sanoinkin, että on toinen pelaaja joka ei ole oikein täyttänyt odotuksia viime aikoina. Vähän samanlaiset sävelet kuin Wallacenkin kohdalla. Mielellään saisi pysyä, mutta ei mikään joukkueen tärkein palanen varsinkin jos ja kun Redman ja Dwyer joukkueessa pysyvät.

Keenan Lewis täytyy ehdottomasti pitää joukkueessa varsinkin kun Taylor ei ole enää mikään nuori poikanen. Off-seasonin prioriteetti numero yksi.

Uskon Hamptonin jäävän eläkkeelle jos ei joukkueessa jatka eli tuskin lähtee rahan perässä minnekään. Se tietysti on eri asia näkeekö Steelers hänet pyytämänsä rahamäärän arvoisena. Korvaaja löytyy kuitenkin rosterista McLendonin muodossa ja takana väijyy nyt kaksi lupaavaa nuorta eli Taamu ja Fangupo. Hamptonilla oli kuitenkin hyvä kausi eli voisi olettaa hänenkin vielä jatkavan.

Footen pitäminen riippuu aika paljon siitä minkälaisen potentiaalin valmennus näkee Sylvesterissä ja Spencessä. Uskoisin kuitenkin, että haluavat pitää Footen mukana ainakin vuoden lisää jo pelkästään johtajuuden ja kokemuksen vuoksi.

Listalla olevista muista pelaajista pitäisin ainakin varauksin myös seuraavat.

Will Allen. Pelasi todella hyvän kauden paikaten sekä Polamalua että Clarkia. Erittäin hyvä back-up joka kannattaa pitää joukkueessa jos hinta ei nouse liikaa.

Ramon Foster. On täyttänyt paikkansa vähintäänkin kohtuullisesti ja pystyy pelaamaan startterina tai olemaan erittäin hyvä back-up sekä guardina että tacklena.

Doug Legursky. Ei muuten mitään väliä, mutta jos häipyy niin pitää hommata jostain back-up sentteri. Pitäminen tuskin kovin kallista ja osaa systeemin.

Steve McLendon. Näyttää tällä hetkellä parhaalta mieheltä korvaamaan Hamptonin ja pystyy pelaamaan myös endin paikalla. Pitäisin joukkueessa näyttöjen perusteella.

Ryan Mundy. Muuten ei väliä, mutta jos Allen lähtee niin Mundy kannattanee pitää.

Max Starks. Oli tällä kaudella Steelersin paras linjamies. Hommaa vaikeuttaa miehen ikä ja rosterissa olevat kaksi nuorta ja todella lupaavaa tacklea eli Gilbert ja Adams. Raha näyttelee tässäkin aika suurta osaa.

Tänä vuonna tästä tulee aika monimutkainen palapeli Steelersin kohdalla. Joukkue on n. 20 miljoonaa yli palkkakaton ja joukkueessa on useita uransa ehtoopuolella olevia pelaajia isoilla sopimuksilla. Näistä pahimmin liipaisimella ovat Harrison, Keisel ja Colon. Sopimusten uusimisilla saadaan hommaa paikattua jonkin verran, mutta on varmaankin selvää että osa varsinkin ison rahan vapaista agenteista ei tule saamaan minkäänlaista tarjousta joukkueelta. Aika paljon ratkaisee se, että minkä pelipaikan nuorisoon valmennus luottaa eniten.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Se oli siina sitten Giantsille taas. Tanaan oli taas hyva peli, mutta vastassa oli jo kautensa luovuttanut Eagles.

Myohemmin ehka lisaa juttua, mutta joka vuotinen second half collapse kostautui taas ja nyt edes muut joukkueet eivat pystyneet auttamaan.

Eli Manning pelasi hyvat ensimmaiset 8 pelia kuten koko joukkue. Kun Giants voitti aika suvereenisti 'Friscossa niin kaikki naytti viela hyvalta, mutta sitten se taas kaatui koko kausi. Nostaisin suurimpana syyllisena esiin OC Kevin Gilbriden ja juokspuolustuksen. Giants ei osannut koko kaudella pysayttaa juoksua ja se johti myos isoihin heittopeleihin. Secondary oli hyva niin kauan kun vastustajan QB ei lahtenyt heittamaan Websteria vastaan. Prince oli todella hyva coveragessa, mutta Webster pelasi huonoimman kautensa tahan asti.

Muutenkin Fewellin puolustusta olisi pitanyt muuttaa vahintaan bye-viikolla, koska vastustajat olivat ottaneet JPPn double ja triple teamiin eika Tuck pystynyt pelaamaan viime kausien tasollaan one on one tilanteissa. Osista tuli kauden aikana vain situational pass rusher, jollaista Giants ei oikeastaan tarvitse, joten Osi pelasi viimeisen pelinsa Giantsissa tanaan. Kiitos vain niista kaikista muista vuosista.

Defensive linen keskusta oli osaltaan sitten myos syyllinen siihen, etta run defense oli niin huonoa -- yhdessa linebackersien kanssa. Linval Joseph oli nakymaton ja Markus Kuhnin loukkaantuminen ei sekaan auttanut. Kiwanuka pelasi hyvin olleessaan linjassa, mutta linebackerina hankaan ei osannut pysayttaa juoksua. Sama Michael Boleyn kanssa. Boley aloitti kauden hyvin, mutta viimeiset 10+ pelia han oli todella huono.

Chase Blackburnista kasvoi talla kaudella playmaker ja han ohjaa puolustusta hyvin ja on Giantsin paras taklaaja teknisesti. Rolle oli huonompi kuin viime kaudella, mutta sai paljon apua Stevie Brownilta, joka paikkasi Phillipsia hyvin Phillipsin loukkaannuttua Phillyssa.

No Phillipsin tultua takaisin Fewell yritti sitten pelata taas sita viime kaudelta tuttua three safety packagea, mutta kyllahan puolustuksen koordinaattorin taytyy ymmartaa, etta vastustajat katsovat filmeja. Giants naytti oikeastaan vain kahdessa voittopelissa eli 49ersia ja Packersia vastaan vahan erilaisia kuvioita ja sen jalkeen vasta Falconsia vastaan 2 viikkoa sitten, mutta silloin oli jo liian myohaista kun hyokkays ei saanut enaa mitaan aikaan.

Tanaan Giants tuli taas kuudella tai jopa seitsemalla miehella blitzilla paalle ja Vick oli hukassa kuten Rodgers ja Smith, mutta muuten Fewell yritti ehka liikaa luottaa siihen, etta JPP pystyisi pelaamaan double ja triple teamia vastaan yksin. Se ei toiminut ja niinpa koko puolustus hajosi kauden aikana.


Yksittaisia pelaajia ei voi tosin syyttaa yksin puolustuksen huonoudesta eika Fewelliakaan yksin, koska Websterin huonous johti siihen, etta Giants joutui tuomaan paljon safetya Websterin avuksi coverageen. Rolle ja Phillips olisivat molemmat halunneet itse asiassa pelata lahempana line of scrimmagea, mutta se ei ollut mahdollista ja jos niin tehtiin niin Webster tai kokemattomat cornerit Hosley & co. jaivat single coverageen. Kuten sanoin niin Princen kanssa se ei ollut ongelma, koska Prince pelasi paaosin todella hyvaa coveragea.

Jos nyt jotain muutoksia taytyisi ehdottaa puolustukseen niin sanoisin, etta Osi taytyy korvata endilla, joka osaa pelata myos juoksua vastaan. Webster ei ole niin huono kuin han talla kaudella oli, joten secondary voisi sinansa pysya samana, kunhan Giants vain loytaisi jostain cornerin, joka pystyisi pelaamaan isoja tight endeja tai isompia receivereita vastaan. Hosley on liian pieni siihen ja oikeastaan hanen pitaisi olla safety eika corner. Ehka Terrell Thomas? :-)

Hyokkayksessa Giantsin ongelmat alkoivat oikeastaan jo maaliskuussa kun Nicks mursi jalkansa ja lopulta Nicks pystyi pelaamaan omalla tasollaan vain yhden ottelun eli week 2. Se hairitsi hyokkaysta paljon, koska sanoin jo useaan kertaan, etta ulkopuolelle taytyy jokaisella joukkueella olla fyysinen playmaker. Cruz on helvetin hyva receiver, mutta han on kuitenkin vain slot receiver, joka luottaa nopeuteensa ja chemistryyn Elin kanssa. Nicks olsii terveena olleessaan ollut sellainen receiver, joka olisi hakenut fade syottoja ilmasta etc. Cruzille ja muille slot receivereille pallon taytyy tulla suoraan rintaan.

Hixonilta tuli pari isoa pelia, mutta muuten hanesta ei saatu taksi kaudeksi sellaista 3rd down receiveria kuin Manning olisi todennakoisesti halunnut -- ja tama olisi ollut Nicksin loukkaantumisten vuoksi vielakin tarkeampaa. Barden ja Randle eivat koskaan oikein kuuluneet Gilbriden suunnitelmiin, vaikka Randle pelasikin hyvin aina kun sai tilaisuutensa.

Juoksupeli oli jossain maarin parempaa kuin viime kaudella ja etenkin loppukaudella se oli vaarallisempaa kun Wilson vihdoinkin sai tilaisuutensa. Bradshawlta nahtiin taas muutama todella hyva peli, mutta hankin oli koko kauden taas loukkaantuneena eika harjoitellut useasti kertaakaan viikon aikana. Brown korvasi Bradshawta hyvin ja valitettavasti hankin loukkaantui, mutta playoffseissa Giantsin olisi joka tapauksessa pitanyt juosta Bradshawlla -- olisi Brown sitten ollut terveena tai ei.

En haluaisi kritisoida Elia, koska han on kuitenkin tuonut tanne kaksi New Yorkin historian isointa voittoa Rangers '94 ja Yankees '96-2000 jalkeen. Mutta alkukausi oli taas sinne 6-2 recordiin asti hyva, mutta sitten kaikki hajosi taas osiin. Elista tuli joissain kohdissa liian nalkainen ja se johti sitten todella tyhmiin interceptioneihin. Esimerkiksi se Week 4 peli Phillyssa kun Eli heitti kolme kertaa deep, vaikka Giants oli jo FG etaisyydella. Oli selvaa, etta sen toisen Eaglesin pass interference penaltyn jalkeen seuraava tulee Giantsille ja niihan siina kavikin ja lopulta Tynes missasi sen field goalin. Siina nahdaan taas se, etta NFL:ssa Week 4 on yhta tarkea kuin Week 17. Yhtaan pelia ei voi havita tassa liigassa tyhmilla paatoksilla kuten ehka NHL:ssa, MLB:ssa ja NBA:ssa voi. Niissa ei yksi peli merkitse viela niin paljoa, mutta NFL:ssa se on eri asia.

Gilbriden syyksi laitan se, etta Giants yritti heittaa liikaa down the field kauden aikana, vaikka ainoa go to guy deep oli Cruz Nicksin ollessa loukkaantunut. Se oli ymmarrettavaa esimerkiksi Steelersia vastaan, koska Steelersin secondarylla oli silla hetkella eniten penaltyja kai koko liigassa. Mutta muuten Gilbriden play calling oli usein liian outoa. Ei Giantsin kaltainen joukkue voi juosta jotain draw juoksuja shotgunista kun taytyy tehda pisteita. Toki Eli voi aina muuttaa pelia, mutta muutenhan Giants ei edes tarvitsisi offensive coordinaattoria.

Hyokkayksessa Giantsin pitaisi olla ihan hyvalla mallilla, koska Nicks pystyy aloittamaan ensi kauden toivottavasti terveena ja Wilson osoitti, etta han voi tarvittaessa ottaa running gamen haltuunsa ja ehka Giantsilla olisi ensi kaudella sitten sellainen two-headed monster, jossa Bradshaw juoksee inside ja Wilson pitaa ylla uhkaa ulkopuolelle. Offensive line pelasi hyvin ja Locklearkin paransi ennen loukkaantumistaan todella paljon, mutta siella ei tarvitse tehda isoja muutoksia. Ehka Giants joutuu sanomaan David Diehlille hyvasti, mutta hyokkayksen linja ei ole niita isoimpia huolenaiheita.

Olisi hienoa, jos jostain loytyisi WR, joka antaisi Cruzin pelata pelkkana slot receiverina ja jolle pystyisi heittamaan to the outside ja toisella puolella olisi Nicks. Bennett saa myos mun puolestani jatkaa, vaikka han voisi kylla kayttaa kokoaan enemman edukseen. Bennett katosi kuvasta vahan liian usein ja sitten valaytti aina valilla taitojaan. Muut joukkueet ovat siirtyneet etenkin red zon hyokkayksessa tight endien suuntaan ja kyllahan Elikin haki valilla Bennettia, mutta olisi varmasti halunnut sen mahdollisuuden useammin.

wtf...mistas lahtien viestit voivat olla liian pitkia?? No jatkuu seuraavassa...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
No se siita kaudesta. Katson tassa Super Bowlin jalkeen kaikki Giantsin pelit uudestaan ja analysoin kauden paremmin. Annan jo nyt kuitenkin plussat, so-so ja miinukset startereista

+ Cruz..toinen kausi perakkain 1000+ yardia ja hyokkayksen go to guy
+ Prince..pelasi hyvin ja oli Giantsin paras DB coveragessa
+ Blackburn...puolustuksen leader. Intensiteetti ja kaikki muukin kohdillaan
+ Wilson...joutui Coughlinin epasuosioon, mutta todisti lopulta potentiaalinsa. Return gamessa iso nimi viela tuelvaisuudessa.
+ Stevie Brown...joutui korvaamaan Phillipsin ja korvasikin hanet hyvin. Pari kertaa pelasi vaaraa miesta, kuten esimerkiksi Bengalsia vastaan, mutta muuten todella hyva kausi. A ballhawk.
+ Andre Brown...pelasi hyvin Bradshawn ollessa loukkaantunut. Red zonella Giantsin paras pelaaja.
+ Bradshaw...oli taas loukkaantuneena ja oikeastaan tuli vahan liikaa huonoja peleja, mutta Ahmad on ehka toughest of em all.
+ Hynoski...yksi liigan parhasita fullbackeista ja mahtava lead blocker. Taman paivaisen touchdownin juhlinta oli LEGENDARY!

xxx Rolle...pelasi hyvin ja huonosti. Pystyy parempaan, mutta joutui tyytymaan kohtaloonsa kun cornereita loukkaantui ja Webster oli ongelmissa.
xxx Phillips...loukkaantui Phillyssa ja pelaamissaan peleissa oli ok, mutta joutui Rollen kanssa pelaamaan pakosta kuten tapahtui.
xxx Linval Joseph....ok, ei erottunut oikein mitenkaan. Pitaisi pystya parempaan juoksupelissa.
xxx Kiwanuka...linjassa hyva, muuten mediocre
xxx Hosley...pari hyvaa pelia, mutta on niin pieni, etta oli vaikeuksissa isojen receivereiden kanssa. Ei saisi pelata outside corneria.
xxx Bernard...sama kuin Linval Josephiin

- Webster...joutui vastustajien quarterbackien isojen pelin kohteeksi eika psytynyt pelaamaan single coveragea
- Manning...pitaisi pystya parempaan ja jattaa ne double coverageen heitetyt force heitot pois. Heittaisi vaikka pallon sitten pois.
- JPP...ei pelannut huonosti ja joutui double & triple teamiin, mutta ei keksinyt siihenkaan ratkaisua.
- Tuck...puolustuksen suurin pettymys. Ei ollut se sama Tuck kuin viime kauden playoffseissa. Ika alkaa jo painaa?
- Umeniyora...situational pass rusher, joka ei pystynyt enaa pelaamaan edes juoksua. Huonoin kausi Giantsissa ja myos viimeinen.
- Boley...alkukausi todella hyva, mutta Osin kanssa joukkueen huonoin run defender
- Nicks...valitettavasti loukkaantumiset pilasivat koko kauden. Yritti, mutta ei lopulta pystynyt pelaamaan kivuilta omalla tasollaan
- Hixon...odotuksia oli parempaan

Randle, Canty, Bernard, Barden, Tryon, Coe, Hill etc. En jaksanut enaa arvioida, koska kukaan ei tehnyt mitaan ihmeempaa eika ollut isossa roolissa talla kaudella.

Jos jotain kiinnostaa niin Giantsin snap counts loytyy: Giants Snap Counts 2012

************************************

Muuten en taida taas paljon jaksaa katsella (nyt kun sanoin niin katson varmasti taas kaikki pelit playoffseissa). Tiedan jo kuitenkin nyt, etta toivon Packersin ja Broncosin menevan pitkalle. Siina ovat joukkueet, jotka pelaavat sellaista footballia, josta ma tykkaan ja joiden quarterbackit ovat niita, joiden heitoista ja pelinluvusta voisi tehda montakin videota.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
AFC:n pudotuspelikaavio on selvillä: Broncos ja Patriots first-round bye, kiitos Texansin sössimisen.
Wildcardissa uusinta viime vuodelta, Texans - Bengals ja toisena otteluna Ravens-Colts.

EDIT: NFC:ssä ensi viikonloppuna uusintana Packers - Vikings, pelipaikkana kyllä Lambeau Field.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Jokin aika sitten katselin Texansin peliä ja ihastelin, miten joukkue toimi sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Sitten tapahtui jotain ja joukkue alkoi takkuamaan. Huipennuksena kolme tappiota vikassa neljässä pelissä ja varma 1st seed vaihtui 3rd seediin.

AFC:n puolella vaikea sanoakumpi olisi suurempi ennakkosuosikki Broncos vai Patriots. Broncos on ollut tasaisen vakuuttava, mutta Patriots omaa laajemman rosterin. Toivottavasti kaksikko kohtaa AFC:n mestaruuspelissä.

Redskins vastaa ehkä kovimmasta vedosta, kun taisi joukkueen valmentajakin puhua jo tulevasta kaudesta, kun joukkue oli 3-6 tilanteessa. No, roima voittoputki myöhemmin Skins pelaa tammikuussa ekaan kertaan yli vuosikymmeneen.

Oma arvaus tulevalle viikonlopulle on, että jatkoon menee Bengals, Colts, Packers ja Redskins.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Redskins vei NFC-eastin loppujen lopuksi tiukaksi muodostuneessa ottelussa Cowboysia vastaan. Redskinsin HC/OC-kaksikko Mike ja Kyle Shanahan olivat päättäneet lähteä peliin hyödyntäen paljon play actionia. Ensimmäiset kolme downia juostiin ja sen jälkeen heitettiin samoista muodostelmista. Tästä suunnitelmasta luovuttiin nopeasti, sillä dallasin coverage piti hyvin pitkiä kuvioita vastaan. Lisäksi RG III:lla oli pitkissä kuvioissa huomattavaa epätarkkuutta. Ilmeisesti jännitys oli syynä poikkeuksellisen mataliin heittojaardeihin, sillä mies näytti todella hermostuneelta taskussa ja pallot lähtivät monesti liian aikaisin rissulle. Myöhemmin pelissä luovuttiin play actionista ja heitettiin nopeasta dropista quick slantia ja nopeata uloskuviota. Näin yksiulotteisesta heittohyökkäyksestä voi tulla ongelma play offsseissa.

Dallasin tappoi kuitenkin Redskinsin NFL:n vissiin parhaaksi rankattu juoksuhyökkäys. Redskins juoksi vuoroin Morrisilla, vuoroin RG III:lla. Pelinrakentajalla juostiin zone read -tyyppistä juoksua jossa feikataan juoksua muualle ja LB:n lukiessa pallon olevan RB:llä ja haukatessa RB:n kimppuun, avautuu pelinrakentajalle tilaa juosta tämän puuttuvan LB:n alueelta isoja pelejä. Dallasilla ei ollut aseita pysäyttää Redskinsin juoksuhyökkäystä. Sanotaan että Rob Ryan out coachattiin tyylikkäästi Shanahanien osalta.

Dallasin puolustuksen yksi suurimpia heikkouksia oli DeMarcus Waren ja Dan Connorin pelaaminen juoksua vastaan. Varsinkin Ware meni noihin zone read peleihin kokoajan ja hylkäsi kiertovastuunsa toistuvasti vain huomatakseen, että RG III juoksee uudet hänen puoleltaan. Redskinsin linja pelasi todella upean pelin Dallasin kevyttä fronttia vastaan. En jaksa tarkistaa, mutta Redskinsin vasen Guardi ja Trent Williams pelasivat aivan monsteri pelin. Oma syynsä oli myös Dallasin puolustuksen kutsuissa. Kuka ei tiennyt, että Dallas blitzaa OLB:tä kahdella snäpillä kolmesta??? Eksoottisemmatkaan blitzit eivät hirveästi auta, mikäli joukkue pelaa zone blocking schemeä. Jokatapauksessa valmennuksella ei paikattu sitä, minkä linjassa tuli turpaan. Redskins oli luopunut heitosta viimeisellä neljänneksellä. Safetyä boksiin ja LB:tä leveälle. Redskinssin juoksi tackeleiden ulkopuolelta todella paljon jaardeja.

Romo pelasi myös huonoja pelejä, mutta vastapainona oli myös hyvää heittoa.
Redskinsin takakenttä oli aivan jäätävässä tikissä, etenkin Deangelo Hall, jota en Atlantankaan aikoihin muista tuollaisessa vireessä nähneeni. Maahanlyöntiä toisensa perään. Luulin, että Dez Bryant olisi tuota kärytellyt enemmän, mutta Hall oli pirun nopeasti palloissa breakien jälkeen. Romon inttereistä yksi oli aliheitetty fade, yksi aivan uskomaton swingiin heitetty sorsa ja yksi rissun ilmeisesti väärin juostu kuvio. Peli oli näistä perseilyistä, lukuunottamatta viimeistä intteriä, huolimatta vielä voitettavissa.

Redskinssin puolustuksen kordinaattori Jim Hasslett oli päättänyt pysäyttää Cowboysin juoksun. Kun sitten päädyttiin tilanteisiin 2 ja 3 & 10 oli strategiana hyödyntää Dallasin hyökkäyksen linjan heikkoutta ja lyödä 6 tai jopa 7 äijää sisään. Washington pelasi paljon overload blitzejä. Tähän päälle cornereiden pressi ja Romo pakotettiin heittämään nopeasti rissuille, jotka eivät todellakaan olleet auki. Näin ratkaisevilla hetkillä saatiin Dallasin heittohyökkäys pysäytettyä ja peli ratkaistua.

Pirun mielenkiintoinen matsi tulossa ensi sunnuntaina, kun Seattle saapuu Washingtoniin. Russell Wilson ja Pete Carrollin collegehyökkäys vastassa. Odotan Seattlen vievän tuon pelin. Washingtonin organisaatiossa on tehty pirun kova duuni tälle kaudelle ja vaikka divisioona vastustajasta on kysymys, niin ei voi kuin arvostaa joukkueen offseasonin ja draftin kantamaa hedelmää. Tuo joukkue näyttää aivan erilaiselta kuin vuotta aikaisempi 4-12 Redskins.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Mainitaan väliin pikkuknoppina että pudotuspelijoukkueiden aloittavista pelinrakentajista puolet on 1. tai 2. vuoden pelaajia.
 

#76

Jäsen
Nyt kun mehustelee, niin kuinka paljon voi odottaa sunnuntain myöhäispeliä, jossa kohtaa Seattle ja Washington? Kaksi lupaavaa pelinrakentajaa ja villejä kuvioita odotettavissa. Kumpikin joukkue sellainen viihdyttävä, minkä pelejä on ollut hauska katsoa kauden aikana ( vaikka Seattle Patsin voittikin... ).

Täytyy katsoa jaksaako lauantaina katsoa ekan pelin livenä ja toisen sunnuntaina jälkilähetyksenä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Wildcard weekendin ohjelma:

NFL releases wild-card, divisional playoffs schedule - NFL.com. Kaikki pelit näkyvät Nelonen Pron kautta.

Vuoden 2004 jälkeen byella aloittanut joukkue on voittanut vain kahdesti SB:n, 2008 Steelers & 2009 Saints.

Packersille olisi ollut tärkeä saada bye, jotta muutama avainpelaaja olisi saanut viikon lisää huilia toipuakseen vammoista, mutta Adrian Peterson oli sitten yksinkertaisesti liikaa Packersin puolustukselle. Tämä sitten tiesi uusintamatsia Lambeau Fieldille ensi viikonlopuksi ja ei ole vaikea päätellä mikä on Packersin voiton avain.

Black Mondayn saldo tähän mennessä: 3 x GM (Jaguars, Jets ja Browns) , 2 X HC (Eagles, Browns) ja ei jää tähän. Ainakin Bearsin HC Lovie Smith sekä Cardinalsin GM sekä HC ovat vahvojen huhujen mukaan kovasti tulilinjalla.

EDIT: Smith vissiin saanut monoa, ainakin näin raportoidaan NFL Networkissa. Ja samoin Chiefsin HC Romeo Crennel.

EDIT2: Ja Billsin HC Chan Gailey myös kilometritehtaalle..
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Black Monday - kerhoon ovat vielä liittyneet San Diego Chargers ja Arizona Cardinals, jotka potkivat pihalle sekä GM:n että valmentajan.

Lisäksi ainakin Carolina Panthersin Ron Riveran asema on vaakalaudalla.

Todellinen coaching carousel siis.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Kerrankos sitä ihminen erehtyy. Minnesota Vikings, vai pitäisikö sanoa Adrien Peterson, voitti Green Bay Packersin ja eteni playoffeihin. Aivan uskomattoman kova suoritus, kun ottaa huomioon voitot loppukierroksillä mm. Chicagosta ja Houstonista. Pelinä tuo ottelu Packersia vastaan oli aivan käsittämätön. Siis kä-sit-tä-mä-tön. Puolustukset oli aivan kuutamolla, Aaron Rodgers suoritti oikeasti upeimman draivin mitä olen tänä vuonna nähnyt, Peterson jäi lopulta vajaan 10(?) jaardiin päähän yhden kauden ennätyksestä juostujen jaardien osalta, nyt taisi tulla kaikkien aikojen 2. kovin suoritus.

Katsoin tosiaan ottelun ja oli ihan pakko tarkistaa vielä NFL.comista että muistanko oikein, ja niinhän se tosiaan meni että Minnesotalla oli molemmilla puoliajoilla 5 possessiona, ja niistä 4 ja 3 päättyi pisteisiin. Todella kova päivä heillä, vain kolme punttausta ja 0 turnoveria. Green Bay aloitti huonosti, kolme ekaa possessiona päättyi punttiin, mutta sen jälkeen 6/7 päättyi pisteisiin. Yksi fumble Rodgersille, mutta ottelu ei ratkennut tuohon. GB sai ottelun pari kertaa tasoihin, ja molemmilla kerroilla Minnesota rankaisee heti seuraavalla draivilla. Lisäksi Minnesotan touchdownit eivät tulleet isoilla peleillä, vaan kaikki olivat läheltä. Pointtinani se, että Green Bayn redzone puolustus ei ollut toivotulla tasolla: he eivät pakottaneet Minnesotan kuin kerran potkumaaliin, ja peräti 4 TD:tä oman kympin sisällä.

Ottelun ratkaisu oli lopulta hyvinkin matsia kuvaava. Peli oli 34-34, 2:00 jäljellä, pallo MIN 27 ja 3rd&11. Ottaen huomioon Green Bayn hyökkäyksen vireen, punttaus olisi todnäk johtanut Packersien draiviin, jossa kello kulutetaan loppuun ja tehdään viimeisen sekunnin potkumaali. Mutta mutta, 25 jaardin peli heitolla ja pallo Green Bayn kenttäpuoliskolle. Petersonille vielä yksi 26 jaardin juoksu (niitä oli monta....) ja peli selvä. Potkumaali ja kello samalla sekunnilla nollaan.

Huikean matsin revanssi nähdään odotettua nopeammin, sillä joukkueet kohtaavat lauantaina wild-card kierroksella, tällä kertaa Green Bayn kotona. Kotikenttä on Packersille merkittävä etu, ja ennustaisin heille voittoa. Nähtäväksi jää, saavatko tällä kertaa Petersonia ollenkaan kuriin. Mies oli aivan monsteri, kerran näytti jo että drive pakotetaan potkumaaliin kun oli 2nd&27, mutta Peterson juoksee first downin. Aivan käsittämätön pelaaja. Jenkkiselostajat ennusti kauden MVP palkinnon menevän hänelle.

Laitan vielä loppuun miten pudotuspelit menee, jotta kaikki voivat tehdä helppoa rahaa viikonloppuna! ;D

AFC, Wild Card:
Texans-Bengals
Ravens-Colts
AFC, Divisional:
Denver-Colts
Patriots-Texans
AFC, Conference:
Denver-Patriots

NFC, Wild Card
Packers-Vikings
Redskins-Seahawks
NFC, Divisional
Atlanta-Seahawks
49ers-Packers
NFC, Conference
Packers-Seahawks
Super Bowl : Packers-Patriots
En tiedä miksi laitoin Seattlen menevän noin pitkälle, mutta kirjoitushetkellä en päättänyt luottaa Atlantaan yhtään. Sama juttu San Franciscon kohdalla. Saa nähdä miten menee. AFC:n puolella jotenkin luotan käsikirjoituksen menevän pitkälti ennakkosuosikkien mukaan,elikkäs Denver ja New England kohtaa konferenssifinaalissa. Ainut vetovinkki voisi olla tuo Ravens-Colts, jos pitää yllätyksenä Coltsien tulevaa voittoa Baltimoresta. Baltimorella ei minusta ole tekemisen meininkiä, ja Coltseilla taas on huikea ilmapiiri yllään, kun päävalmentaja Chuck Paganokin tuli takaisin ja joukkue on "against all ods" pudotuspeleissä. QB taistelu Joe Flacco vs. Andrew Luck menee viime vuoden draftin ykköselle. NFC:n puolelta voi lukea, että olen todella vakuuttunut Green Bayn (Aaron Rodgersin) hyökkäyksestä. Se on todella hienoa katseltavaa, kun coach Mike McCarthy on samalla aaltopituudella QB:n kanssa. Se ei ole edes mikään keskustelun aihe, mennäänkö 4th&2 tilanteissa. Rodgers vetää no-huddlella ja uudet downit tulee.

Loppuun vielä muistutuksena, että viikonloppuna on siis kahtena päivänä kaksi peliä. Olkaahan hereillä peliaikojen kanssa!
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Itse olen hieman eri mieltä Texansin ja Coltsin voitoista. Bengalsilla on ehkä jopa nfl:n kovin front 7 ja sopiva systeemi Daltonin kaltaiselle pelinrakentajalle. Texans on taas jonkinlaisessa syöksykierteessä Patriots antoi aikaisemmin kaudella winning formulan Texansin pesemiseen. Indianapolisin hyökkäyksen linja on reikäjuustoa ja Bruce Ariansin kova duuni joukkueen hyökkäyksen eteen ei riitä Baltimoren kokenutta puolustusta vastaan.

Bill Belichickillä (jatkossa BB) on ollut tapana pitää hyvät kontaktit collegepuolen valmentajiin. Vuosien varrella BB on haastattelujen mukaan huomannut sen, että collegepuolen hyökkäysten ja puolustusten on ollut tapana päätyä NFL:n. Oregon ducksin päävalmentaja Chip Kelly on ollut puhumassa vuosittain Patriotsin training campilla ja jokainen joukkueen coachi on kuunnellut tarkasti sen mitä miehellä on ollut sanottavaa. Miksi BB arvostaa Chip Kellyä noin paljon, vaikka kyse on vain collegepuolen valmentajasta?

BB pitää Bill Walshin finding the winning edge kirjaa raamattunaan. Ko. kirjassa ennustettiin aikoinaan, että NFL:n tulevaisuus pitää sisällään sellaisen no huddle hyökkäyksen, jossa pelikutsut tiivistetään yhteen sanaan. Käytännössä tällaisen hyökkäyksen tarkoituksena on sekoittaa puolustus temmollaan ja väsyttää se siihen pisteeseen, että sen pass rushista lähtee terä pois. Tällainen hyökkäys on pysäyttämätön ja kykenee takomaan 40 pinnaa joka iltana. Josh McDanielsin hyökkäyksen kordinaattorikausien aikana hyökkäyksessä on ollut todella massiivista no huddlen käyttöä. Tällaisten no huddle spread hyökkäysten juuret ovat collegepuolella ja ne ovat tulleet NFL:n pysyvästi. Paras esimerkki tällaisista hyökkäyksistä oli alkukauden matso Patriots vs. Broncos. Brady, Manning, Rodgers ovat tällaisten hyökkäysten kapellimestareita.

Näiden hyökkäysten elementtejä on nopeasti linjaan, pelinrakentajan kutsumat audiblet, blokkien muuttaminen ja se että heitetään pirusti. Eräänä elementtinä voidaan pitää myös sitä, että rissut voivat muuttaa kuvioitaan puolustuksen mukaan. Se vanha keskustelu siitä, että joku tietty pelinrakentaja tukehtuu pleijjareissa on turhaa, sillä tällaisissa hyökkäyksissä on monta liikkuvaa palaa. Kyse on todella modernista ja vaikeasta hyökkäyksestä, jotka vaativat älykkäitä pelaajia ja sitä, että kommunikaatio toimii pelaajien ja valmentajien kesken ja välillä.

Chip Kellyn CV on vakuuttava. 4 kautta peräkkäin top 5 hyökkäys NCAA:ssa sellaisella materiaalilla, jolla ei pitäisi olla mitään jakoa ns. isojen yliopistojen kuten Texasin tai USC:n tasoisille jengeille. Kellyllä ei ole ikinä ollut käytössä Cam Newtonin, Andrew Luckin tai RG III tasoista qb:ta. RB:t ovat sitten parempia. Oregonin hyökkäys perustuu nimittäin siihen, että pelataan aggressiivista no huddlea ja väsytetään puolustusta. Pelikutsut tiivistetään yhteen sanaan. Tempo on aivan jäätävä. Joukkueen harjoitukset on kellotettu minuutin tarkkuudella ja pelaajat ja valmentajat juoksevat pitkin kenttää. Treenit on tehty fyysisesti todella raskaiksi, eikä niillä opeteta mitään tai niillä ole kunnollisia lepotaukoja.

Pidän Chip Kellyä lukemani perusteella todella älykkäänä coachina. Kaveri katsoo nauhaa yötä päivää. Hän tietää vastustajan cornereiden ja LB:den 40 jaardin ajat. Hän etsii puolustuksesta hyvät match upit joita vastaan hyökkää. Hänen systeeminsä perusidea on se, että heitetään hyviä matchuppeja sekä juostaan 9 vs. 8 blokkitilanteisiin. Turhat pelaajat jätetään aina blokkaamatta. Tällä systeemillä Kelly on takonut vuodesta toiseen 40 pojoa ilta. Ainoa tappio, joka maksoi Oregonin BCS national championship paikan, tuli Stanfordia vastaan OT:llä. Suosittelen katsomaan torstaina Oregonin Bowl pelin, sillä tätä kaveria povataan Philadelphia Eaglesin peräsimeen. Monimutkaisten ja hitaiden ex zig fly 44 fake jne. west coast hyökkäysten aika on ohi Phillyssä. Seattle tekee sitä jo Carrollin kanssa. Toivottavasti Eagles tekee sitä Kellyn kanssa tulevaisuudessa. Draftista tuskin löytyy Geno Smithin jälkeen hyvää QB:ta, joten tämä ongelma ei välttämättä ratkea ennen ensi kauden alkua, valitettavasti.
 

#76

Jäsen
Pudotuspelihuuman keskellä tuli myös julki ensi kauden ottelulistat ja aika herkkua tiedossa, kun Patriots kohtaa AFC Northin, NFC Southin, Broncosin ja Texansin. Jos oli tämän kauden ohjelma rankattu helpoimmaksi mahdolliseksi, niin ensi kauden ohjelmassa ainekin riittää haasteita.

Ennen sunnuntain pelejä ennuste oli, että 10 valmentajaa olisi vaaravyöhykkeellä ja 7 taisi saada kenkää. Osan kohdalla jo seuraava joukkue kovasti arvauksissa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Itse olen hieman eri mieltä Texansin ja Coltsin voitoista. Bengalsilla on ehkä jopa nfl:n kovin front 7 ja sopiva systeemi Daltonin kaltaiselle pelinrakentajalle. Texans on taas jonkinlaisessa syöksykierteessä Patriots antoi aikaisemmin kaudella winning formulan Texansin pesemiseen. Indianapolisin hyökkäyksen linja on reikäjuustoa ja Bruce Ariansin kova duuni joukkueen hyökkäyksen eteen ei riitä Baltimoren kokenutta puolustusta vastaan.

Minäkin laittaisin rahani likoon Bengalsin puolesta (ainakin jos huomioidaan kertoimet). Front 7:stä en tosin ole samaa mieltä, mutta Bengals on pelannut viime aikoina hyvin ja Texans puolestaan huonosti.

Colts-Ravens tulee olemaan myös mielenkiintoista katsottavaa. Tässä parissa Ravens olisi ollut jossain vaiheessa selvä ennakkosuosikki, mutta viimeinen kuukausi on ollut aika heikkoa. Colts taas on napsinut voittoja ja vaikka vastukset eivät ehkä olekaan olleet Texansia lukuunottamatta sieltä kovimmasta päästä niin vire on kuitenkin hyvä.
 

janóz

Jäsen
Ray Lewis lopettaa

Niin vain päättyy tämäkin hieno ura. Pitkäänhän Lewis jaksoikin tahkota äärimmäisen kovalla fyysisellä ja henkisellä tasolla. Hirveästi en Baltimoren porukkaa viitsi hehkuttaa, mutta tämä mies on niitä harvoja, joita kohtaan kunnioitus on todella kova. Tällä kaudella hän on ollut sivussa jo pitkään, mutta ilmeisesti vielä on yritystä kentälle tämänkin vuoden playoffeissa. Linkki nfl.comin uutiseen: Ray Lewis to retire after Baltimore Ravens season - NFL.com
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hirveästi en Baltimoren porukkaa viitsi hehkuttaa, mutta tämä mies on niitä harvoja, joita kohtaan kunnioitus on todella kova.
Tämä on helppo allekirjoittaa myös toisen AFC Northin joukkueen fanina. Lewis pelaa "väärässä" joukkueessa, mutta on yksilönä yksi lempipelaajistani koko liigassa. Polamalun ja Patrick Willisin kanssa ihan ykkösäijiä. Jotkut eivät Lewisin puheliaasta persoonasta ja johtamistyylistä tykkää, mutta itseeni molemmat uppoavat ihan täysillä. Upea pelaaja, jota koko NFL jää kaipaamaan. Raylle on helppo povata menestyksekästä uraa peliuran jälkeenkin, on se sitten television puolella tai valmentajana. Itse veikkaisin tuota ensimmäistä vaihtoehtoa.

PS. Tuli sitten taas vietettyä puoli tuntia YouTubesta Lewisin highlightseja katsoen. Aina nostaa niskakarvat pystyyn.
 

Hönde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Real Madrid
Tänään aloittaa myös Redskins omat playoff pelinsä, kun vastaan asettuu Seahawks. Redskinsins voitti siis oman divisioonansa. Viimeksi näin tapahtui 1999, joten oli jo aikakin. Tämän iltaisesta ottelusta tulee varmasti vaikea, koska Seahawks on kova joukkue. Jatkopaikka ei tule irtoamaan helpolla. Tänään vaaditaan samanlaista peliä kuin viimeiset viikot runkosarjassa ja avainpelaajien Griffinin johdolla pitää jatkaa siitä mihin runkosarjassa jäivät. Mielenkiintoinen peli tulossa. Uskon, että kotiedun turvin tämä hoidetaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Uskon, että kotiedun turvin tämä hoidetaan.
Ainakin Thomas Boswell on kovasti muistuttanut siitä, että Seattlessa on NFL:n kovaäänisin kotiyleisö, ja Seahawks on selkeästi heikompi jengi nimenomaan vieraissa.

Griffin III pystyi yllättävän hyvin myös juoksemaan Dallasia vastaan, vaikka polvi ei selvästikään ole 100 % kunnossa. Nyt sitä vahvaa juoksupeliä kaivataan taas sekä RG3:lta että Morrisilta jos mielitään kautta jatkaa vielä tästä eteenpäinkin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ainakin Thomas Boswell on kovasti muistuttanut siitä, että Seattlessa on NFL:n kovaäänisin kotiyleisö, ja Seahawks on selkeästi heikompi jengi nimenomaan vieraissa.

Seahawks on tosiaan selvästi parempi joukkue kotonaan kuin vieraissa äänekkään kotiyleisön takia. Tämän kauden saldo on 8-0 kotona ja 3-5 vieraissa ja yksi noista vierasvoitoista tuli Torontossa pelatussa pelissä jo mahdollisuutensa menettänyttä Billsiä vastaan. Kertoimien valossa Seahawksia pidetään kuitenkin jostain syystä jopa aika selvänä suosikkina, joten itse pelaan kyllä Redskinsin voittoa.
 

#76

Jäsen
AFC:ssä ennakkosuosikit piti pintansa ja divisioonamestarit jatkaa. Ensi viikolla Ravens at Denver ja Texans at New England. Mielenkiintoiset pelit edessä ja kummassakin parissa nähtiin runkosarjakohtaamisessa selvä voittaja. Lisäksi kumpikaan wild card viikonloppuna voittanut joukkue kauheasti häikäissyt hyökkäyksen osalta. Texans D ja J.J.Watt sitä vastoin häikäisi. Wattista tulossa sellainen pelaaja, että Texanssin pelejä voi katsoa ihan vain hänen takiaankin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös