NFL season 2012–2013

  • 81 288
  • 531

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Preseason lähestyy loppuaan joten ajattelin avata varsinaisen ketjun tällekin kaudelle.

Viime kausi päättyi kun New York Giants kukisti New England Patriotsin Super Bowl XLVI:ssä 21 - 17, Eli Manningin voittaessa Super Bowl XLVI MVP palkinnon.
Drew Brees teki puolestaan historiaa murskaamalla Dan Marinon ennätyksen heittämällä 5476 jaardia. Ensimmäistä kertaa historian aikana kolme pelaaja heitti saman kauden aikana yli 5000 jaardia. (Brees 5476, Brady 5235, Stafford 5038)

Mutta on aika siirtyä kauteen 2012-2013.
Kausi alkoi suurella skandaalilla kun kävi ilmi että New Orleans Saints entisen DC Gregg Williamsin johdolla oli kannustanut pelaajiaan vahingoittamaan vastustajia rahapalkkioiden avulla. Tämä tunnetaan nimellä ”Bountygate” Asiasta voi lukea lisää tästä: New Orleans Saints bounty scandal - Wikipedia, the free encyclopedia¨

Muita suurimpia uutisia voidaan nimetä mm. Peyton Manningin siirtyminen Denver Broncosiin sekä Tim Tebow:n siirtyminen New York Jetseihin vara-pelinrakentajaksi. Mediasirkus oli valmis kun Tebow laskeutui Nykiin. (Omistajan yksityiskoneella tietysti).

Tuomaritkin saivat oman osuutensa otsikoissa kun neuvottelut eivät tuottaneet tulosta ja he ovat tällä hetkellä lakossa. Preseason pelejä ovatkin puhaltaneet väliaikaiset tuomarit joita on kerätty eri college-sarjoista yms. Tällä hetkellä näyttää siltä että kausi aloitetaan näillä "replacement" tuomareilla.

Kauden ennakkosuosikeiksi voidaan lueta AFC:n puolelta kestomenestyjät New England Patriots, Pittsburgh Steelers ja tämän lisäksi Houston Texans. NFC:n puolelta Green Bay Packers, New Orleans Saints, San Fransisco 49ers, New York Giants

Lohkot jakaantuvat seuraavasti:

AFC
AFC East
New England Patriots
Buffalo Bills
New York Jets
Miami Dolphins

AFC North
Baltimore Ravens
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns
Pittsburgh Steelers
AFC South
Houston Texans
Indianapolis Colts
Jacksonville Jaguars
Tennesee Titans

AFC West
Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Oakland Raiders
San Diego Chargers

NFC
NFC East
Dallas Cowboys
New York Giants
Philadelphia Eagles
Washington Redskins

NFC West
Arizona Cardinals
San Fransisco 49ers
Seattle Seahawks
St.Louis Rams

NFC North
Chicago Bears
Detroit Lions
Green Bay Packers
Minnesota Vikings

NFC South
Atlanta Falcons
Carolina Panthers
New Orleans Saints
Tampa Bay Buccaneers
 

#76

Jäsen
AFC Northissa käydään mielenkiintoinen rähinä, kun Steelers ja Ravens selvittelevät välejään. Bengalsia kanssa veikkailtu mukaan kahinaan, joten todella mielenkiintoisia pelejä luvassa. Siihen vielä muutamalla uudella pelaajalla höystetty Browns enempi sotkemassa kolmen muun keskinäistä kahinaa, niin helposti AFC:n mielenkiintoisin lohko. NFC:n puolella East ja South vetävät oman mielenkiintoni.

Ensi viikon torstaina sitten aamulla katsomaan mainio Cowboys @ Giants, mistä ei lopu mielenkiintoiset pelaajat kesken. Oma suunnitelma katsoa kaikki Patsin pelit ja joka kierrokselta sitten mielenkiintoisia parituksia tai mikäli joku peli kerää kovat hehkutukset huippumatsina. Mitä nyt sarjaohjelmaa katselin, niin 3-5 peliä per kierros voi laittaa jo nyt katselulistalle.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Myös NFC North tulee olemaan jäätävän kova divisioona tällä kaudella, kun Bears, Packers ja Lions taistelevat "Black and Blue Divisionin" herruudesta. Vikings lienee jää jalkoihin, mutta muuten taistelu tulee olemaan hurjaa. Veikkaan, että jopa kaikki kolme kärki porukkaa pääsevät pleijjareihin ja yksi niistä (Bears) etenee Super Bowliin asti.

Itsekkin kauden alla tein sarjaohjelman perusteella oman katselulistan, tarkoitus olisi katsoa kaikki Bearsin(tietysti) ja Steelersin matsit, sekä vähintään puolet Cowboysin,Giantsin,Eaglesin,Lionsin,Packersin,Saintsin ja 49ersin otteluista. Jokainen muukin joukkue tulee katsastettua vähintään kerran, useimmilta kuitenkin useampi matsi. Tahti tulee siis olemaan vähintään kolme ottelua joka sunnuntai ja Monday&Thursday night footballit siihen päälle. Kaikkia ei tietenkään kerkiä suorina katsoa, mutta mahdollisimman paljon livenä kuitenkin ja loput sitten seuraavana päivänä.

Ensi viikon torstai aamuna aloitetaan toki suoralla lähetyksellä, sen verran tohkeissaan tätä on vartuttu.
 
Suosikkijoukkue
NY Jets, Knicks, Yankees, Islanders, Chelsea & TPS
Kovasti odotellaan täälläkin torstaita ja kickoffia! Avauksessa lupaan asettua tiukasti Amerikan joukkueen kulmaukseen, sillä viime kauden päätös syvensi Giants-vihaa jo ihan sairaisiin mittasuhteisiin ;) Pahasti pelkään kuitenkin, että hallitseva mestari kyykyttää Dallasia ko. pelissä.

Itse tosiaan henkeen ja vereen Jetsin miehiä ja tällä puheella olisin tyytyväinen ihan vaan jo playoff-paikkaan. Sen verran tukalalta näyttää tilanne, ettei millään jaksaisi uskoa, että vuosi sitten takana oli kaksi back-to-back konfferenssifinaalia ja päävalmentajan lupaus Super Bowl-voitosta. Sehän ei päättynyt sitten ihan yhtä ruusuisesti kuin muuan Joe Namathin "Guarantee" aikoinaan, mutta yhtäkaikki, optimistisin mielin lähdetään sunnuntain avaukseen Billsiä vastaan. Kenties Sanchez kehittää henkisen liitännän Santonion kanssa, RT-ongelmat ratkeavat, eikä Mario Williams varasta MetLifen valokeilaa.

Jos nyt kuitenkin hetki ollaan realistisia, niin siinä mielessä kauteen lähdetään samoista asetelmista kuin ennenkin, että jos jotenkin voitetaan, niin sitten puolustuksen kautta. Nyt kuitenkin se hyökkäys (jonka pitäisi vielä olla run-first offence) näyttää sen verran suurelta paskavyöryltä, että heikompaa hirvittää. Eräässä Bleacher Reportin artikkelissa se ristittiin "Three and out-machineksi", enkä jaksa uskoa sankarien olevan kovin pahasti hakoteillä. Uskoa pyritään silti ylläpitämään parhaansa mukaan - niinkuin Michael Scofield sanoo, "Just have a little faith".
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Jos nyt kuitenkin hetki ollaan realistisia, niin siinä mielessä kauteen lähdetään samoista asetelmista kuin ennenkin, että jos jotenkin voitetaan, niin sitten puolustuksen kautta.

Tässähän se suurin ongelma onkin kun Jetseillä ei enää ole sama D mitä pari vuotta sitten kun he pääsivät AFC Champ. peleihin. Nyt ehkä viimeinkin kaikki ymmärtävät kuinka keskinkertainen hyökkäys Jetseillä on ollut Sanchezin aikana. Kaikkihan ei tietysti ole Sanchezin vikaa mutta olihan hänen draftaus aikamoinen reach eikä toivottua parannusta ole tullut. Toisaalta rissutkaan eivät ole olleet mitään premium-kamaa jota nuori QB olisi tarvinnut kehittyäkseen. Nyt tuleekin mielenkiintoinen kausi kun Bills on selvästi parantanut puolustustaan ja tulee ehkä haastamaan Jetsit toden teolla kakkospaikasta.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ensi yönä sitten pärähtää kausi käyntiin. Todellakin heti herkullinen matsi tulossa, kun yhteen iskevät rivalry gamessa Cowboys vs Giants! Nyt on nimittäin kalavelkojen maksun aika. Täytyypä tossa illemmalla ottaa heti uudessa Maddenissa tämä peli ja katsoa miten käy? Allekirjoittanut tulee olemaan huomisen päivän uutispimennossa, koska pystyn matsin vasta katsoa kun pääsen duunista. Varmaan kaikkien papereissa Giants lähtee tähän peliin suosikkina. Jos rahaa pitäisi laittaa likoon, niin kyllä minäkin taitaisin roponi Giantsille pistää. Eihän joukkue muutenkaan kovin hirveästi ole muuttunut viime kaudesta. Ja miksipä muuttaa, kun puolustavia mestareita ovat. Nimekkäimmät lähtijät taisi olla Rb Jacobs ja wr Manningham. Puolustus on kaiketi hyvinkin samalla miehistöllä mitä viime kaudella?

Cowboys puolestaan on kokenyt melkoisen remontin, varsinkin puolustuksessa. Joka on pelkästään hyvä asia. Suurin myllerrys on tapahtunut takakentällä. Tämähän on jo usean vuoden ollut se Cowboysin heikko kohta. Viime vuoden starttereista ei ole jäljellä kuin FS Sensabaugh. Toisen safetyn paikan ottaa jo muutaman vuoden backuppina ollut Barry Church. Toivottavasti kaverista on kasvanut hyvä ja ennen kaikkea luotettava safety? Ainakin pre season pelit meni ihan mukavasti. Suurin pelkohan tässä on, että Church on uusi Alan Ball? Cornereissa on tapahtunut ja paljon. Starttereina ovat Carr (ex-Chiefs) ja rookie Morris Claiborne (pick #6 draftissa). Carr oli todella loistava harkkapeleissä. Samoin Church ja Claiborne, mutta nyt vasta he joutuvat todelliseen testiin. Vastassa on kuitenkin sellaiset tähdet kuin Nicks ja Cruz. Scandrick viime vuotiseen tapaan tulee hoitelemaan nickelin roolit. Jenkins tuskin pelaa tässä pelissä? Safety osastolla on hieman kapeaa. McCray ja rookie Matt Johnson ovat enemmän tai vähemmän klesana. Oikeastaan ainut kunnossa oleva backup on myös hienon pre season pelannut Silva. Ware on toipunut loukkaantumisistaan ja pelannee ihan normaalisti? Muut alottavat LB:t ovat mlb Lee ja hänen vierellään ekaa kertaa alotuksessa oleva Bruce Carter. Tosin Panthersista hankittu Connor tulee myös saamaan huomattavasti peliaikaa. Toinen olb on Spencer, mutta ei haittaa vaikka hänet korvattaisiin Butlerilla. Sen verran hyvin hänkin pelasi pre seasonilla. DL:stä varmasti poissa on nt Rattliff, jonka paikan ottaa joko Brent tai Lissemore. Joka tapauksessa odotan melkoista parannusta Dallasin puolustukselta. Odotusarvo on jopa sinne ihan top 5 puolustuksien paikkeille...

Hyökkäyksen puolelta linjassa tapahtui suurimmat muutokset. Hyvältähän lihavien kaverien toiminta on näyttänyt. Romolla on ollut todella paljon aikaa ja juoksukin on uponnut ihan kivasti. Doug Free siirtyi blindsideltä -> oikean puolen tackleksi ja päinvastasen vaihdon teki Tyron Smith. Tämä on oikeasti hyvä veto, sillä Freellä oli viime kaudella melkoisia vaikeuksia. Guardit meni kokonaan uusiksi. Alottavat ovat Livings ja Bernadeau. WR puolella Bryant ja Austin ovat kuntoutuneet kolhuistaan ja ovat itsestään selvät startterit. Kolmosrissun paikan on toistaiseksi ottanut Ogletree. Takana kuitenkin kärkkyvät nuoret ja nälkäiset Cole Beasley, Dwayne Harris ja Andre Holmes. Beasley tulee melko varmasti paluttelemaan myös puntteja ja oli muutenkin ehkä paras WR koko joukkueesta pre seasonilla. Wittenin pelaaminen on kysymysmerkki? Itse en odota näkeväni Witteniä. Philips pelasi vuosi sitten todella väkevän pre seasonin, mutta loukkaantui vakavasti juuri kauden kynnyksellä ja homma oli sitä myöden paketissa viime kauden osalta. Peliaikaa saa varmasti myös rookie Hanna, varsinkin jos Witten ei pelaa. Backien osalta odotan DeMarco Murraylta isoja tekoja tällä kaudella. Felix Jones paikkailee, vaikka varsin huonosti harkkapelit menivätkin. Romo on myös ollut todella varmassa ja vakuuttavassa kunnossa. Tähänhän se melkein kulminoituu, tai ainakin moni luulee niin? Noh, minä luotan Romoon kuin vuoreen.

Ottelu ratkeaa siihen, pystyykö Dallasin OL pitämään kurissa Giantsin hirmuisen passrushin? Jos pystyy, niin Romo varmasti löytää Bryantin sekä Austin. Juoksu-uhka täytyy myös olla, muuten menee vaikeaksi. Cowboysin puolustuksen uskon pitävän Elin aisoissa. Ainakin siinä määrin, että Dallasin hyökkäysellä on mahdollisuus voittaa peli. Tiukkaahan tämä tulee olemaan ja veikataan, että +4 pisteen voitto Cowboysille. Claiborne nappaa irmelin maalialueelta kun peliaikaa on alle minuutti... :D
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tanaan se tosiaan alkaa. Ostin uuden Giants jerseyn ja kohta lahden hakemaan syotavaa pelia varten. Vihdoinkin on syksy.

Mestaruuden puolustaminen on aina vaikeaa ja New Yorkissa se on viela vaikeampaa kuin missaan muualla, -- siksi ne kaikki Yankees dynastiat ovatkin niin ainutlaatuisia. Viimeksi Giants oli hyvassa vauhdissa, mutta sitten Plaxico Burress ampui itseaan jalkaan ja Giantsin kausi paattyi periaatteessa siihen kun koko hyokkays hajosi. Talla kaudella samanlaisia hairioteikjoita ei pitaisi olla ja vaikka moni ei uskokaan Giantsin edes voittavan tata divisioonaa niin tama joukkue on nayttanyt, etta silla on sydanta ja taistelutahtoa. Seka tietysti Eli Manning.

Suurimmat kysymysmerkit Giantsilla ovat puolustuksen keskusta, koska Rogers on koko kauden sivussa ja Canty viela loukkaantuneena. Niinpa Linval Joseph saa vierelleen Rocky Bernardin ja muun muassa nuori Markus Kuhn odottaa penkilla. Tosin Giants tulee myos kayttamaan Fewellin luomaa NASCAR-puolustusta eli linjaa missa Tuck, JPP, Umeniyora ja Kiwanuka ovat kaikki linjassa ja pass rush on tulossa.

Lisaksi cornereiden toinen puoli eli todennakoisesti Coe joutuu kovaan testiin nyt kun terrell Thomas on taas koko kauden sivussa ja Prince on viela loukkaantuneena. Romo tulee kylla heittamaan sinne ja se voi johtaa siihen, etta Giants joutuu pelaamaan enemman nickel formationia kuin olisi itseassa tarpeellista.

Uskon, etta Giants tulee voittamaan taman pelin. Cowboysin mahdollisuus on, etta Manning pelaa huonon pelin ja etta esimerkiksi Nicks ei olekaan kunnossa ja Cruz vaikka loukkaantuu. Tosin sitten kentalle laitetaan Ruben Randle kurittamaan entista joukkuekaveriaan eli Claibornea.

Romo on aina onnistunut suht hyvin heittamaan Giantsia vastaan, vaikka pass rush onkin paassyt haneen kiinni, mutta on kuitenkin 10 pelissa 4-6 Giantsia vastaan. Jos Giantsin secondary eli Coe / Hosley kestaa niin uskon Giantsin voittavan pelin 10 pisteella. Murray on tietysti pidettava kurissa, mutta jo mainitun secondaryn lisaksi Big Bluen puolustus on kylla kunnossa.

Hyokkays pyorii tietysti Manning ymparilla. Linjasta puuttuu Will Beatty, joten Sean Locklear joutuu aloittamaan. Giantsin juoksupeli oli viime vuonna koko liigan huonointa ja kukaan ei oikein tieda, etta mita sielta on tana vuonna tulossa. Bradshawn pitaisi pysya terveena ja jos David Wilson jatkaa samanlaista kehitysta kuin pre-seasonilla niin rushing attack pitaisi olla parempaa kuin viime kaudella, jolloin Brandon Jacobs juoksi koko kauden east to west, kunnes sitten playoffseissa juoksi taas kunnolla.

Pitkaan aikaan en ole ollut nain luottavainen uuden kauden alla. Jos joku joukkue haluaa heittokilpailuun niin Manning on niissa vahvoilla ja pass rush on liigan eliittia. Juokseminen on taman paivan NFL:ssa menettanyt vahan merkitystaan, joten Giants voi parjata myos huonommalla juoksemisella, mutta siihen voi kuitenkaan luottaa, koska kylla silla edelleen avataan play action kayttoon ja venytetaan kenttaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kausi alkaa tulevana yönä, joten nyt on lyhyen ennakkon aika. Let's Go!

AFC East
New Englandin johdossa mennään. Patriots taas kerran yksi koko liigan ykkössuosikeista. Buffalo on kovasti vahvistunut, ja saattaa kolkutella playoffsien portteja, mutta jäänee kuitenkin pihalle. Jets tulee olemaan taas kerran otsikoissa, mutta lähinnä keskinäisten riitojensa takia. Miamille helppo povata pitkää ja kivistä kautta.

AFC North
Sama ennakkoteksti pätee tänäkin vuonna: Steelers ja Ravens hallitsevat, Bengals haastaa, Browns pitää perää. Steelers voi olla alkukaudesta haavoittuvainen, sillä puolustuksessa on tapahtunut pientä sukupolven vaihdosta, ja uudet nuoret pelaajat voivat alkuun olla joukkueen heikkous. Samoin hyökkäyksessä saattaa kestää hetki ennen kuin Hayleyn systeemi alkaa toimia. Ravensilla puolustus alkaa Steelersin tavoin vanhentua, kovin montaa kautta ei enää Lewisin ja Reedin ympärille kasatulle pakistolla voida mennä. Suggsin panos joukkueelle tällä kaudella lienee melkoinen kysymysmerkki. Bengals on nuori joukkue, jolta voidaan odottaa parannus viime kaudesta, mutta paljon riippuu siitä miten Dalton pelaa toisella kaudellaan, ja miten hyökkäyslinja pystyy häntä suojelemaan. Brownsilla uusi QB ja RB ja uusi omistaja. Rebuilding -kausi luvassa.

AFC South
Voimasuhteet muuttuneet, Colts tipahtanut hännille ja Texans pidättelee valtikkaa. Jaguars tuntuu olevan aika sekaisin, Titans pelannee ailahtelevasti Lockerin johdolla. Oma mielenkiinto tässä divisioonassa keskittyy Luckiin, sillä muilta osin nämä joukkueet eivät itsessäni vahvoja tunteita herätä.

AFC West
Pakka melkoisen levällään, kuka vaan voi voittaa divisioonan. Oakland on uusi kakkossuosikkijoukkueeni, on erittäin mielenkiintoista seurata kuinka Reggie McKenzie rakentaa Raiders nimisestä kaaoksesta toimivan NFL-organisaation. Terveenä pysyessään Darren McFadden on lähellä Offensive Player of the Year -palkintoa. Carson Palmerilta tulee kuitenkin liikaa turnovereita, eikä puolustus ole vielä tarvittavalla tasolla, jotta suuren suurta menestystä alkavalla kaudella voisi Raidersille luvata. Chargers on yhtä kova kuin ennenkin, vaikkakin siellä on rosterissa tapahtunut muutoksia. Antonio Gates on ilmeisesti taas pitkästä aikaa kunnossa, joten häneltä voidaan odottaa paluuta sarjan kovimpien Tight Endien joukkoon. KC Chiefsillä on kova juoksuhyökkäys, mutta Matt Casselilla ei siltikään kuuhun mennä. Denver Broncos on yksi sarjan seuratuimmista joukkueista Peyton Manningin takia. Denver voi mennä pudotuspeleihin asti, mutta siellä tippunee kohtuullisen nopeasti.

NFC East
Kolme kohtuullisen kovaa joukkuetta+Redskins joka voi sekin tällä kaudella yllättää. Tuskin kukaan näistä kuitenkaan Super Bowliin asti etenee, vaikka ei mitään syytä olekaan veikata Giantsia vastaan. Eagles taas on omaa kenties sarjan kovimmat skill playerit ja puolustuksen playmakerit. Mutta riittääkö työmiesosasto?

NFC North
Packersin viime kausi oli dominoiva, mutta päättyikin sitten yllättäen kuin seinään. Tänä vuonna kasassa taas kivikovanippu, jota johtaa sarjan MVP, itse Discount Doublecheck. Bears voi olla koko liigan mustia hevosia, linjan toimiessa Cutler tulee heittämään taululle kovat statsit. Alkaako puolustus vanhentua Steelersin ja Ravensin tavoin? Vikings ei vakuuta, varsinkaan kun Peterson on tekemässä paluuta polvivamman jäljiltä. Lionsia kovasti kaikki hehkuttavat, itselläni joukkue on hyvää matkaa muodostumassa yhdeksi inhokkijoukkueistani. Toivottavasti floppaavat ja pahasti. Calvin Johnson ainoa hyvä asia tuossa joukkueessa.

NFC South
Saints ollut myrskyn silmässä koko offseasonin ja heille helppo povata vaikeaa kautta. Jos divisioonamestaruus taas napsahtaa, kasvaa respectini Drew Breesia kohtaan aivan älyttömiin mittasuhteisiin. Carolina goes as Cam goes. Atlanta ei tee lopullista läpimurtoaan ennen kuin Matt Ryan tekee lopullisen läpimurtonsa. Tampa Bayssa Greg Schiano yrittää kovasti tehdä joukkueestaan oman näköistään, ulospäin näyttää että jopa liian paljon. Kyseessä perinteinen collegekoutsi, jonka NFL-ura kaatuu liialliseen haluun kontrolloida kaikkea?

NFC West
49ers ennakkoon se kovin jengi, mutta itse povaan heillä pientä takapakkia viime kaudesta. Randy Moss mielenkiintoinen pelaaja, jota tulee sivusilmällä seurattua. Rams, Seahawks ja Cardinals ennakkoon puhtaasti haastajia. Ramsilla ja Seahawksilla mielenkiintoiset nuoret pelinrakentajat, joille toivon molemmille menestystä.

Suurimmat suosikit
Packers, Patriots, Giants

Suosikeiden haastajat
Texans, Steelers, Ravens, Eagles, Bears

Jumbot
Dolphins, Browns, Jaguars, Rams, Cardinals

Super Bowl
Patriots over Packers
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viitsisikö joku hieman selventää, mitä tapahtuu pelaajille, jotka ovat joko "cut" tai "released"? Nimenomaan kiinnostaa palkanmaksupuoli, kun pelaajilla usein on kuitenkin sopimus tehtynä eikä kyseessä ole pelkkä tryout. Samaan syssyyn kelpaisi selkeäkielinen selitys termille "guaranteed money" ja erityisesti ehdot sen maksamiselle.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Viitsisikö joku hieman selventää, mitä tapahtuu pelaajille, jotka ovat joko "cut" tai "released"? Nimenomaan kiinnostaa palkanmaksupuoli, kun pelaajilla usein on kuitenkin sopimus tehtynä eikä kyseessä ole pelkkä tryout. Samaan syssyyn kelpaisi selkeäkielinen selitys termille "guaranteed money" ja erityisesti ehdot sen maksamiselle.
Cut, released, waived, terminated... Onhan noita termejä. Käytännössä kaikki tarkoittavat samaa asiaa, eli seura irtisanoo pelaajan. Oikea termi kai riippuu siitä missä vaiheessa kautta pelaaja irtisanotaan, ja minkälainen sopimus kyseisellä pelaajalla oli. Cut liittyy yleensä kokeneeseen pelaajaan, jolla oli kenties vähän rahakkaampi sopimus. Hänestä tulee välittömästi free agent, mutta hänet cutannut joukkue voi saada jonkinlaisen cap penaltyn, eli poispotkitun pelaajan palkka ei katoa capista. Siinä mielessä cut on seuralta aina kova päätös.

Release tarkoittaa samaa asiaa, eli pelaaja irtisanotaan, mutta tätä käytetään yleensä kun kyseessä oli sellainen sopimus, jossa ei ollut mitään taattua osuutta. Eli ei tule seuraamuksia joukkueelle.

Waive liittyy sanan mukaisesti waiver wire -systeemiin, eli pelaaja joutuu waivereihin, josta kuka vain voi hänet riveihinsä poimia. En muista sääntöjä ulkoa, mutta jossain vaiheessa kautta kaikki pelaajat ovat waivereiden alaisia, ja jossain vaiheessa kautta vain nuoret pelaajat. Jos pelaaja läpäisee waiverit, tulee hänestä free agent.

Guaranteed money tarkoittaa sitä kuinka paljon sopimuksesta on taattua rahaa, eli kuuluu pelaajalle vaikka hänet irtisanottaisiin kesken sopimuksen. Lähtökohtaisestihan NFL:ssä sopimukset eivät ole taattuja, eli jos kenkää tulee, purkautuu sopimus ja palkanmaksu siihen paikkaan. Guaranteed money ei kuitenkaan ole mikään helposti selitettävissä oleva termi. Sopimus voi olla guaranteed for skill tai injury tai molempia. Termiä käytetään usein väärin, joten aina täytyy olla vähän varuillaan, kun uutisoidaan, että se ja se pelaaja teki jättisopimuksen, josta taattua on 50 miljoonaa. Usein tuo todellinen guaranteed moneyn osuus on paljon uutisoitua pienempi.

Selkeäkielistä selitystä en siis osaa antaa. :)
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Kausi alkaa tulevana yönä, joten nyt on lyhyen ennakkon aika. Let's Go! ..

Kiitos mukavan napakasta tiivistelmästä!
Tässä sai tällainen rookie vähän perspektiiviä, että mitä joukkueita kannattaa seurata.
 

#76

Jäsen
Avauspeli katsottuna ja jonkinasteinen yllätys. Dallas koetti kyllä parhaansa, etteivät voittaisi. Vika Td-drive alkoi jo näyttämään epätoivoiselta, kun 14 jaardin linjalta 1st&10 muuttui 1st&30, mutta kylmä ratkaisu ja 34 yard Td. Dallasilla kuitenkin hiottavaa, koska rangaistuksia taisi tulla 13 yhteensä mm. 2 delay of gamea ja 5 false starttia. Siihen vielä Giantsin päädyssä 3rd&5 tilanteen Elin naamaan työntö incompletionin jälkeen, niin ei hyvä. RB Murray säväytti itseäni muutaman hienolla juoksulla. Erityisesti yksi, missä näytti ettei tule mitään, niin sieltä isojen miesten välistä kaveri luikahti 8-9 jaardia ellen väärin muista.

Fantasialiiga mielessä ammuin sitten itseäni jalkaan, kun oletin Giants D:n pysäyttävän Romon ja laitoin Flaccon ennemmin kehiin. No, toivotaan että Flacco tekee Romoa paremmat lukemat sunnuntaina. Toisaalta oma laiska tutkiminen myös osoitti tilanteen, koska pelin aikana tuli selväksi, että Romolla hyvät tilastot Giantssia vastaan, paitsi voittosarake, mikä nyt vähän parani.

Stadionia kun katseli, niin hämmästyttää se työ mitä joutuvat tekemään pelien välillä kun kaikki Giants-viittaukset pitää vaihtaa sunnuntaiksi Jetsin versioihin. En nyt katsonut onko otteluohjelmaan osunut yhtään su-ma settiä New Yorkissa, jolloin olisi vain päivä aikaa hoitaa hommat kuntoon.

Sunnuntaina sitten ensin Patriotsin avauspeli katseluun ja siihen perään 49ers vs. Packers.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Fawkes kirjoitti:
Denver Broncos on yksi sarjan seuratuimmista joukkueista Peyton Manningin takia. Denver voi mennä pudotuspeleihin asti, mutta siellä tippunee kohtuullisen nopeasti.
SI.com:n Peter King veikkaa Peytonista MVP:tä sekä Denveriä Super Bowliin... Do I smell mancrush?

Fawkes kirjoitti:
NFC North Lionsia kovasti kaikki hehkuttavat, itselläni joukkue on hyvää matkaa muodostumassa yhdeksi inhokkijoukkueistani. Toivottavasti floppaavat ja pahasti. Calvin Johnson ainoa hyvä asia tuossa joukkueessa.

Itseasiassa suhteellisen moni ennustaa Lionsin jäävän pudotuspelien ulkopuolelle koska front D:n jälkeen puolustus on aika kuraa ja secondary on auttamatta liian heikko. Hyökkäys on käytännössä Stafford -> Megatron eikä esim juoksupeli vakuuta kun kaikki on lasaretissa/puolikuntoisia.


Fawkes kirjoitti:
Suurimmat suosikit
Packers, Patriots, Giants

Vai Giants? Jaa-a enpä jaksa uskoa Giantseihin, varsinkaan jos Prince Akamura ja Thomas ovat poissa takakentältä. Veikkaanpa että Jacobsin lähtö aiheuttaa hieman harmaita hiuksia juoksupelin suhteen. Bradshaw tuskin kykenee olemaan feature-back ottaen huomioon hänen loukkaantumiset. Saa sitten nähdä mitä David Wilson pystyy tekemään. Itsehän nostaisin tähän listalle Packersien ja Patriotsien lisäksi Texans, Steelers, Ravens, 49ers, Saints.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Mielenkiintoinen oli avauspeli, näin rookien silmin katsottuna.
Tony Romo - DeMarco Murray akseli toimi hienosti. Ogeltree teki tarvittavat TD:t.
Romo oli kentän kunkku!. Melkein kaikki onnistui toisin kuin Elillä. Cruz ja kumpp. eivät tahtoneet saada syöttäjä kiinni ja Bradshawkaan ei HB:nä ollut ihan parhaasssa liekissä.
Alkuun näytti, että Giants vie pelin selvästi, mutta niin vain peli kääntyi Cowboysille.

Romo teki allekirjoittaneeseen vaikutuksen.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
YES! Voittohan sieltä kaivettiin vaikka väkisin. Pikkasen erilaiset fiilikset mitä oli vuosi sitten avausmatsin jälkeen New Yorkin toista joukkuetta vastaan. Hieno matsi, mahtava voitto. Balsamia haavoille ja erittäin hyvälle maistuu voitto rakkaasta verivihollisesta. Joka tapauksessa Dallas näytti pallon molemmin puolin kohtuullisen hyvältä. Tietysti pelin alku oli molemmilta varsin hermostunutta ja sitä kautta hyökkäysvuorot oli vaisuja ekalla neljänneksellä. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän se siirtyi aavistuksen verran Dallasin haltuun. Kokonaisuutena Dallas oli piirun verran parempi ihan joka osa-aluuella. Matsin pelipallo annetaan ilman muuta WR Kevin Ogletreelle. Jos tässä on viimeiset puoli vuotta jauhettu "kuka korvaa kolmosrissuna Robinsonin", niin ne keskustelut voi lopettaa. Ogletree pelasi elämänsä pelin saalistaen 8 koppia 118 yards ja 2 TD:tä. Ja ei pidä unohtaa, että Ogletree löi viimeisen naulan Giantsin arkkuun ottamalla hienon kätsin ja ekat yritykset kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Tämän jälkeen Romo pystyi paukuttamaan polvea maahan. Romo voitti myös QB taistelun, jopa (yllättäen) aika selvästi. Varma ja vakuuttava esitys. Hienoa skrämpläämistä, pelin lukua ja tarkkoja passeja. Saldona kuitenkin yli 300 jaardia ja 3 td:tä. Ei Elikään huono ollut missään nimessä, mutta tänään ei ihan rahkeet riittäneet. RB Murray oli myös loistava ja otti muutamalla mahtavalla yksilösuorituksella parit isot siivut maata pitkin. Kaksikko Dez & Austin oli ihan ok. Ei mitenkään loistava esitys, mutta selvästi parempi mitä vastapuolen Cruz & Nicks esittävät. Varsinkin Cruz tiputteli paljon helppoja palloja. Melkein voisi sanoa, että New Yorkin paras rissu oli ex-Cowboy TE Bennett?
Dallas koetti kyllä parhaansa, etteivät voittaisi. Vika Td-drive alkoi jo näyttämään epätoivoiselta, kun 14 jaardin linjalta 1st&10 muuttui 1st&30, mutta kylmä ratkaisu ja 34 yard Td. Dallasilla kuitenkin hiottavaa, koska rangaistuksia taisi tulla 13 yhteensä
No tämä! Homma jatkuu ihan suoraan viime kaudelta ja tämän vuoden pre seasonilta. Se vakio reilu 10 penaltya/peli, joista ainakin puolet on hyökkäyksen linjan turhia perseilyjä. Oikeesti meinattiin TAAS hävitä peli rangaistuksien vuoksi. On se nyt perkele kun noita ei saa kitkettyä pois. Ei vaan voi käsittää. Cowboys OL ei missään nimessä saa puhtaita papereita, vaikka vastassa olikin yksi liigan kovimpia puolustuksia. Witten oli myös heikko. Huonoa blokkaamista ja tais hänellekin ainakin pari rangaistusta tulla? Penaltyt pois, niin hyvä siitä tulee!

Puolustus ei ollut aivan niin hyvä mitä uskalsin odottaa. Ei missään nimessä kuitenkaan huonoa tekemistä ja parempi mitä kaverin vastaava. Ware oli taas oma itsensä parin säkin muodossa. Toiselle puolelle pitäisi keksiä jotain? Spencer ei mielestäni ole ratkaisu? Keskellä Lee ja Carter hoitivat tonttinsa, vaikka yksi pitkä siivu Bradshawille aukesi pelin loppupuolella. Muuten Giants ei juosten juuri esittänyt mitään. Lee (10+2 tkl) toivotti tervetulleeksi rookie Wilsonin NFL:ään pamauttamalla fumblen. Cornerit Carr ja Claiborne pelasivat ihan kelpo pelin. Ei moitittavaa kummallekkaan. Yksi pitkä pommi sieltä tuli Hixonille. Siinäkin oli safetyn paikalla backupp Silva, joka oli hieman myöhässä. Hieno esitys oli koko puolustukselta Giantsin pysäyttäminen maaliviivalle, kun he siihen irmelin turvin pääsivät. Kyllä tämä Dallasin D näyttää varsin erilaiselta (=hyvältä) kuin mitä vuosiin. Vielä kun keskelle saadaan Ratliff ja corneri Jenkins kehiin, niin avot!

Sunnuntaina sitten jefua seuraavaksi. Varmaan alkuillan matseista tulee tiirailtua joko Saints@Redskins tai Patriots@Titans. Reilun viikon päästä on vastassa Seattle, mutta tarinoidaan siitä lisää ensi viikolla...
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Olipahan nautinto, kun kausi vihdoinkin alkoi. Täytyy myöntää, että Cowboysin voitto kyllä yllätti minut aika totaalisesti. Romo oli parempi kuin odotin ja Dallasin cornerit yllätti myös, odotin että heitä olisi viety, mutta mitä vielä. Myös Cruzin pallojen tiputtelu toki auttoi asiaa, mutta silti.

Anyway, Giants oli yllättävänkin vaisu ja oli ensimmäinen hallitseva mestari, joka hävisi NFL Opening Kickoff Gamen. Näillä esityksillä sanoisin, että Eagles on vahvoilla NFC Eastissa, mutta katsellaan nyt. Sunnuntaita odottelemaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
No olihan tuo sellainen letdown Giantsin puolelta. Periaatteessa peli olisi voitu voittaakin ja ensimmainen neljannes oli molemmilta hyvaa puolustamista ja Giantsilta pari pudotettua syottoa, esimerkiksi Cruzilta. Pass rush ei ollut ihan niin hyvaa alussa kuin olisin odottanut, mutta se johti kuitenkin sitten siina toisen neljanneksen alussa siihen interiin ja Boley sen melkein juoksikin touchdowniksi.

No siita seurannut 1st and goal on sellainen tilanne, joka taytyy kayttaa hyvaksi ja Bradshaw ei kylla paassyt minnekaan enka ymmartanyt, etta miksi se toinen juoksu piti olla up the gut tuollaisessa tilanteessa. Joka tapauksessa noista taytyy tehda TD ja ehka siita 3rd down heitossa olisi pitanyt liputtaa pass interference, mutta ensinnakin tuo tilanne ei saa koskaan edes tuolla tuohon vaan se pitaa 2nd downilla juosta sisaan. Jacobs olisi ehka juossut, mutta myos han juoksi viime vuonna liikaa east to west.

Cowboysin peli aukesi sitten siina pari minuuttia ennen puoliaikaa kun Murray paasi lapi ja juoksi sen 9 yardin juoksun ja sitten Bryant koulutti Websteria ja Cowboys oli FG etaisyydella. No sitten taas yksi slant keskelle ja naita Giants ei osannut koko iltana puolustaa pois ja seuraavasta pelista sitten touchdown kun normaalisti linebackeria pelaava Williams oli safetyna ja taisi pelata vaaraa miesta ja Romo juoksi hyvin pass rushin alta pois ja loysi Ogletreen.

Wilson melkein juoksi kickoffista lapi ja olihan siina taas sitten se Cruzin pudotettu syotto, joka ei kylla olisi pitkalle johtanut ja Manningin sack kun Locklearista taidettiin taas tulla vauhdilla ohi.

Toinen puoliaika alkoikin sitten mahdollisimman huonosti kun Murray paasi vihdoin vauhtiin ja Romon slantit loysivat taas perille. Ogletree teki sitten double moven Websterille, joka lahti pelaamaan syottoa vastaan ja Ogletree olikin jo ohi eika Romon kaltainen QB noita heita usein ohi tai yli.

Seuraava drive olikin sitten sellainen, jonka Giants tarvitsi ja vintage Manningia seka Bradshaw paasi vihdoinkin vahan irti. Tosin siina kavi vahan tuurikin kun Manning heitti Hixonille double coverageen ja Carr hyppasi vahan liian aikaisin. Bradshaw juoksi sitten touchdownin ja naytti silta, etta nyt se Giantsin hyokkays lahtisi kulkemaan -- etenkin rushing attack.

Seuraavassa drivessa olisi pitanyt tehda statement, mutta Murray juoksi aika helvetin hienon juoksun, vaikka Tuck ja Kiwanuka olivat kimpussa ja sitten Romon hieno juoksu pohjusti viela field goalin.

Tassa vaiheessa kaikki oli kuitenkin viela auki ja Giantsilla kavi onni kun Cowboysille liputettiin roughing the passer, mutta samalla naki selvasti, etta Cowboysin pass rush alkoi toimia ja Manningille tuli kiire ja lisaksi Bradshaw jai taas vain hyppimaan guardien selan taakse. Tasta olisi pitanyt tuoda se peli tasoihin, mutta ei.

Lisaksi Romo ja Murray paasivat tassa tilanteessa vauhtiin ja taas pari slantia avasivat Giantsin keskustan ja sitten Webster oli taas kerran myohassa kun Romo loysi Austinin ensin sidelinella ja sitten kohta peraan Austin teki todella hienon kopin Tryonin edesta - TD ja peli oli selva.

No Manning organisoi sitten viela tyypillisen Manning driven ja pari 4th down conversionia, Bradshawn hieno juoksi ja TD Bennettille, mutta Giants olisi tarvinnut nopean three and out driven ja kun Romo viela loysi 3rd and 10lla Ogletreen niin se oli siina. Ehka Giants olisi voinut koittaa onside kickia siina touchdownin jalkeen, mutta kuten sanottua niin siina oli kuitenkin 3rd and 10 ja liigan paras 4th quarter QB odottamassa. Se olisi pitanyt puolustaa pois, mutta Giants ei saanut niita slanteja mitenkaan pidettya kiinni eilen.

Olisihan se peli ollut mahdollista voittaa, mutta juuri ne asiat, joita ennen kauden ja pelin alkua pelkasin pettavan, olivat myos ne heikoimmat asiat pelissa.

Giantsin running game oli huonoa ja Wilson ei saanut palloa enaa fumblensa jalkeen eika Bradshaw paassyt lapi tai ohi kahta juoksua lukuunottamatta. Lisaksi siina oli myos pari pudotettua syottoa Cruzilta ja Bennettilta ja hyokkayksen linja ei Locklearin puolella pitanyt enaa neljannella neljanneksella.

Ma luulen, etta koko Giantsin kausi voi kuitenkin kaatua siihen, etta Terrell Thomas on taas siis koko kauden sivussa ja Prince on myos loukkaantuneena. Coe pelasi ihan ok, mutta loukkaantui ja sitten Tryon joutui paikkaamaan hanta ja noin pienena cornerina oli liian vaikeassa paikassa siina pelin ratkaiseessa touchdownissa Austinia vastaan. Webster oli kuitenkin pahiten hukassa kaikista cornereista ja sielta puolelta olisi voinut tulla viela pari isompaa pelia, jos Austin olisi ollut parissa pelissa se primary receiver.

Webster pelaa jatkossa varmasti paremmin, mutta jos Prince ei ole ensi sunnuntaina takaisin niin periaatteessa training campin alussa depth chartin viides tai kuudes corner eli Tryon joutuu ehka aloittamaan, koska Coe loukkaantui ja Hosleyn kunnosta ei ole tietoa.

Taytyy antaa myos Romolle tunnustusta, koska han liikkui hyvin paineen alla eika Giantsin pass rush paassyt muutenkaan kunnolla paalle. Tahan tietysti vaikutti myos se, etta Cowboys pystyi toisella puoliajalla juoksemaan palloa hyvin ja se vei tehoa pass rushista. Lisaksi Cowboys puolusti hyvin eli Cruz oli koko ajan pidettyna, vaikka ehka tosiaan se yksi pass interference jai tuomareilta antamatta.

Naita peleja ei saisi havita ja Giantsin taytyy nyt sitten voittaa Dallasissa, koska muuten tiebreaker menee Cowboysille ja tassa divisioonassa voi olla, etta Giants, Eagles ja Cowboys ovat kauden lopussa tasoissa.

Pari huolenaihetta Giantsin pelissa siis oli, mutta kuten sanoin niin peli oli myos voitettavissa. Juoksupeli taytyy saada kuntoon eika sellaisia 1st and goal tilanteita voi jatkossa jattaa kayttamatta. Ehka Wilson saa juoksua vahan auki, mutta ma luulen, etta Coughlin ja Gilbride eivat halunneet ottaa sen fumblen jalkeen enaa riskia vaan halusivat voittaa taman pelin Bradshawlla.

Olisi myos hyva saada Nicksia vahan enemman peliin mukaan ja tietysti han ei ole viela 100% kunnossa, mutta vastustajat osaavat ottaa jo Cruzin hyvin kiinni ja monesti Cruz olikin double coveragessa. Jos Nicksista tulee kunnollinen target kauden mitttaan niin heittopeli kylla toimii -- ja Beattykin pelaa linjassa alusta lahtien ensi viikolla ja Locklear paasee penkille.

Ehka Giants hakee viela jostain cornerin, jos Prince ei kuntoudu, vaikka ei hankaan tietysti olisi voinut sille mitaan, etta koko puolustus ei osannut lukea slanteja koko iltana.

Viime vuonnakin Giants havisi ensimmaisen pelin divisioonavastustajalle eli Redskinsille, joten kylla tasta viela eteenpain paasee.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
SI.com:n Peter King veikkaa Peytonista MVP:tä sekä Denveriä Super Bowliin... Do I smell mancrush?
King on aina ollut Peyton fani. Itse en Peytoniin & Broncosiin ihan noin kovasti luota. En odota Peytonin olevan tällä kaudella ihan Colts-vuosiensa vedossa, vaikka varmasti hyvin pelaakin. Muutoinhan King on kyllä paras NFL-toimittaja, mitä maa päällään kantaan, ainakin mun mielestä.

Vai Giants? Jaa-a enpä jaksa uskoa Giantseihin, varsinkaan jos Prince Akamura ja Thomas ovat poissa takakentältä. Veikkaanpa että Jacobsin lähtö aiheuttaa hieman harmaita hiuksia juoksupelin suhteen. Bradshaw tuskin kykenee olemaan feature-back ottaen huomioon hänen loukkaantumiset. Saa sitten nähdä mitä David Wilson pystyy tekemään. Itsehän nostaisin tähän listalle Packersien ja Patriotsien lisäksi Texans, Steelers, Ravens, 49ers, Saints.
Ei Giants ole mikään ykkössuosikki, mutta ei joukkue nyt viime kaudesta ole juurikaan heikentynyt. Paperilla ihan yhtä hyvät mahdollisuudet mestaruuteen tällä kaudella kuin aikaisemmillakin kausilla. Sovellan tässä logiikkaa, "hallitseva mestari niin kauan kuin joku heidät syrjäyttää".

Texans, Steelers ja Ravens kuuluvat suosikeihin epäilemättä. Houston taitaa olla monen suosikki jopa Super Bowliin asti, itse olen vähän skeptisempi, mutta toki AFC South on lähtökohtaisesti heidän heiniään. Steelers ja Ravens syövät toisiltaan voittoja, mutta eiköhän kumpinkin playoffseihin selviä ja siellä kaikki sitten on taas mahdollista. Steelersin kohdalla kysymysmerkkejä ovat uusi OC Haley sekä nuorentunut puolustus. Ravensin kohdalla taas Flacco sekä puolustuksen konkariosasto.

Kickoff Game tuli äsken GamePassin arkistoista katsottua. Ihan ok avausmatsi, perinteistä NFL-jefua. Dallas oli parempi kaikilla osa-alueilla, mutta hyökkäyslinja ja rangaistukset meinasivat kostautua. Romo, Murray, Ogletree olivat kentän hahmot. Myöskin Dez Bryant oli mielestäni hyvä, otti kiinni kaikki mitä häntä kohti heitettiin. Puolustuksessa Ware ja uudistunut secondary pelasivat hyvin.
 

Cube

Jäsen
Urheilulehdessä oli kuulemma veikkauksia tulevaa kautta koskien.

Mestari: Green Bay Packers
Floppi: Seattle Seahawks
Yllättäjä: Kansas City Chiefs
MVP: Tom Brady
OPOY: Arian Foster
DPOY: Eric Berry
Pettymys: Andrew Luck
Comeback: Jamaal Charles

Tavallaan aika perusarvauksia, mutta onhan tuossa muutama hämärä kohta, joita jäin miettimään. Ensinnäkin, Seahawks floppi? Mitä tuo edes tarkoittaa? :D Odottaako joku Seattlelta jotain vai arvellaanko tässä, että jengi vetää tyyliin 3-13? Käsittääkseni Seahawksin playoff-saumoja pidetään lähtökohtaisesti aika ohuina ihan siksikin, että 49ers on samassa divisioonassa. Vedonlyöntitoimistot antavat ainakin joukkueelle suht alhaisia kertoimia menestymisen suhteen, joten flopin logiikka ei oikein aukea.

Arian Foster OPOY.. Tavallaan kuulostaa ihan hyvältä. Mutta jos mietitään yleisiä ennakkosuosikkeja (Rodgers, Brees, Brady jne) ja sitä, minkälaisia numeroita heidän voi taas olettaa takovan, vaikuttavat Fosterin saumat ohuilta. Millaiset tilastot hänen pitäisi kerätä palkinnon voittamiseksi? 1500yds, 20TDs? Riittäisikö edes?

Eric Berry DPOY.. Berry on kiistatta poikkeuksellisen lahjakas jätkä, mutta ihanko oikeasti vaikean loukkaantumisen vuoksi koko viime kauden missannut (käytännössä) toisen vuoden pelaaja on parempi ehdokas kuin esim. Jared Allen, DeMarcus Ware, JPP (mun veikkaus), Von Miller, Darrelle Revis tai Patrick Willis? Bitch, please.

Ymmärrän hyvin, ettei UL halua vetää konventionaalista linjaa. Vois noita kuitenkin yrittää edes jotenkin perustella, jos noin hatusta haluavat vetää :D
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Texans, Steelers ja Ravens kuuluvat suosikeihin epäilemättä. Houston taitaa olla monen suosikki jopa Super Bowliin asti, itse olen vähän skeptisempi, mutta toki AFC South on lähtökohtaisesti heidän heiniään. Steelers ja Ravens syövät toisiltaan voittoja, mutta eiköhän kumpinkin playoffseihin selviä ja siellä kaikki sitten on taas mahdollista. Steelersin kohdalla kysymysmerkkejä ovat uusi OC Haley sekä nuorentunut puolustus. Ravensin kohdalla taas Flacco sekä puolustuksen konkariosasto.
Houstonista on tällä hetkellä helppo pitää, mutta sitä on myös helppo epäillä. Positiiviset ensin: Kova OLine, muutama huikea yksilö hyökkäyksessä (Foster, AJohnson), vakuuttava Front7, puolustuksen avainpelaajat nuoria (Watt, Barwin, Cushing, Reed) tai parhaassa iässä (Joseph).. Sitten negatiiviset: QB-tilanne vähän kysymysmerkki (ei eliittipotentiaalia), joukkue kokematon.. Suurin syy olla skeptinen on mielestäni se, että NFL:ssä sen ratkaisevan askeleen ottaminen on hirvittävän vaikeaa. Joukkue saattaa olla kaudesta toiseen runkosarjassa aivan huikea (Chargers, pre-2006 Colts), mutta sitä on vaikea perustellusti nostaa mestarisuosikiksi ennen kuin näyttöjä on myös pudotuspeleistä. Texans on voittanut organisaationsa historiassa yhden playoff-pelin tähän mennessä.

Ravensin kohdalla en ole niinkään huolissani konkariosastosta tai Flaccosta kuin Suggsin loukkaantumisesta ja sen myötä pass rushin olemattomuudesta. Cornerit ovat vihdoin hyvää luokkaa, mutta se ei pahemmin lohduta, jos vastustajan pelinrakentajiin ei saada luotua kunnollista painetta. Sieltä on tällä kaudella pelkästään runkosarjassa tulossa vastaan Vick, Brady, Romo, Benx2, Rivers sekä molemmat Manningit. Tuossa on jo 8 peliä, joista ei saisi aivan kamalasti tappioita tulla, mikäli postseason kiinnostelee. On se hyvä, että Ravens uhrasi tälläkin palstalla kaverin tulokaskaudesta asti hehkuttamani Antwan Barnesin lopulta Philadelphian kautta San Diegoon vetämään 11 säkin kauden. Ei olisi käyttöä nyt, ei.

Flacco vaikuttaa hyvältä ja niin vaikuttaa rissuosastokin (joskin se on hiukan kapea nyky-NFL:n standardein mitattuna). Vaikuttaa siltä, että tuota hyökkäystä on vihdoin lähdetty kasaamaan Flaccon ympärille ja hänen vahvuuksiensa mukaisesti sen sijaan, että Flacco olisi vain istutettu kankeaan valmiiseen pakettiin ja pakotettu mukautumaan siihen. En tiedä mikä vaikutus QB-valmentaja Jim Caldwellilla on ollut Flaccon lupaavan preseasoniin, mutta uskoisin, että merkittävä. Tajuan kuitenkin hyvin, että muu liiga on hyvin skeptinen siihen asti, että Joe lyö oikeissa peleissä näyttöjä pöytään ja mielellään vielä pidemmältä ajalta. En itsekään varma hänestä todellakaan vielä ole, mutta poikkeuksellisen hyvältä vaikuttaa tällä hetkellä. Onneksi tällä kaudella on vihdoin käytössä tuo All22-kuvakulma, niin pääsee ongelmien jatkuessa vihdoin omin silmin näkemään, että johtuuko Flaccon pallon hautominen enemmän siitä, että hän tekee ratkaisuja hitaasti vai siitä, että rissut eivät yksinkertaisesti ole auki. Tähän asti en ole osannut aina sanoa.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkue saattaa olla kaudesta toiseen runkosarjassa aivan huikea (Chargers, pre-2006 Colts), mutta sitä on vaikea perustellusti nostaa mestarisuosikiksi ennen kuin näyttöjä on myös pudotuspeleistä. Texans on voittanut organisaationsa historiassa yhden playoff-pelin tähän mennessä.

Otetaan nyt kuitenkin huomioon että se voitto tuli viime kaudella, ja QB:na hääri T.J Yates. Schaubin kanssa joukkue olisi saattanut mennä jopa päätyyn asti viime kaudella.
 

Cube

Jäsen
Otetaan nyt kuitenkin huomioon että se voitto tuli viime kaudella, ja QB:na hääri T.J Yates. Schaubin kanssa joukkue olisi saattanut mennä jopa päätyyn asti viime kaudella.
Saattanut ja saattanut.. Juuri tuollainen pyörittely leimaa kestohäviäjiä. Ravens olisi saattanut myös mennä Super Bowliin viime kaudella ilman muutaman pelaajan mokia. Vaan eipä mennyt, parempi joukkue meni. Se siitä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Otetaan nyt kuitenkin huomioon että se voitto tuli viime kaudella, ja QB:na hääri T.J Yates. Schaubin kanssa joukkue olisi saattanut mennä jopa päätyyn asti viime kaudella.

Niinpä, ja varsinkin kun Yates käytännössä antoi voiton Ravensille. Olen sitä mieltä, että muuten Texans oli jopa Patriotsin ykköshaastaja AFC:ssä loppukaudesta. Schaub taisi olla loukkaantumiseensa asti sarjan paras QB viime kaudella, joten ennakkoon Houston on todella kova omassa divisioonassaan ja myös koko liigassa.

DPOY-titteliin täytyy heittää mukaan Jason Babin, jos tilanne tosiaan on se, että myös Jarred Allen tai DeMarcus Ware sinne mahtuisivat.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Mestari: Green Bay Packers
Floppi: Seattle Seahawks
Yllättäjä: Kansas City Chiefs
MVP: Tom Brady
OPOY: Arian Foster
DPOY: Eric Berry
Pettymys: Andrew Luck
Comeback: Jamaal Charles

Hehhehe, toi listahan näyttää ihan jonkun hardcore Chiefs fanin tekemältä? Tehdään sitten Cowboys fanin vastaava lista:

Mestari: Dallas Cowboys (hihihi), usko omiin on kova
Floppi: Philadelphia Eagles
Yllättäjä: Tampa Bay Buccaneers
MVP: Tony Romo
OPOY: Aaron Rodgers
DPOY: DeMarcus Ware
Pettymys: RG III
Comeback: Peyton Manning

ja lisäyksenä rookie palkinnot:
Offence: Andrew Luck
Defence: Luke Kuechly

Ei toi varmaan kovin realistinen palkintojen jako ole, mutta ainahan sitä saa haaveilla...
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Saattanut ja saattanut.. Juuri tuollainen pyörittely leimaa kestohäviäjiä. Ravens olisi saattanut myös mennä Super Bowliin viime kaudella ilman muutaman pelaajan mokia. Vaan eipä mennyt, parempi joukkue meni. Se siitä.

Niin, Patriotskin olisi voittanut 2 viimeisintä Super bowlia jos Giants ei olisi tehnyt enemmän pisteitä. :) Belichickin sanoisi "We can only control the players that are here" Houstonista sen verran että Schaub antaa heille mahdollisuuden voittaa jokaisen matsin jos A.Johnson on mukana. Fosterin lisäksi pitää mainita myös 2.RB Ben Tate joka antaa Houstonille hyvän 1-2 punchin.

Eric Berryn valitseminen DPOY:ksi on kyllä taattua UL laatua. Tosiaan Berry on huikea pelaaja ja tulevaisuuden tähtiä mutta kuten Cube jo sanoi niin siellä on niin monta kovaa kandidaattia ettei Berryä voi ainakaan vielä liittää samaan keskusteluun

No, pistetään vielä omat veikkaukset:
Mestari: Brady bunch (Patriots)
Floppi: New York Jets
Yllättäjä: Arizona Cardinals/Chicago Bears
MVP: Aaron Rodgers
OPOY: Calvin Johnson
DPOY: JPP
Pettymys: Peyton Manning
Comeback: Jamal Charles

ja lisäyksenä rookie palkinnot:
Offence: Andrew Luck
Defence: Chandler Jones
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös