Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 113 621
  • 24 186

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edelleen odottelen @kahden suunnan sentteri esimerkkejä niistä "monista mieleen tulevista" suomalaisteinien kunniamurhista, joissa teinityttö raiskataan ja sen jälkeen poltetaan elävältä.

Vai olisiko niin, ettei tuollainen kuulu suomalaiseen kulttuuriin, vaan on yleinen tapa vain näissä kamelinpaskakulttuureissa?

Kouluampumiset ym. toki onnistuu suomalaisilta luusereilta, mutta en ole koskaan ennen kuullut niitä rinnastettavan kunniamurhiin, vaikka jonkun koulumurhaajan elämässä olisi jotain sydänsuruja ollutkin. Eikä nämä ole missään mielessä keskenään rinnastettavia, toki äärimmäistä pahuutta molemmat.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
@LuKi kirjoitteli tuolla edellissivulla mielestäni kovin viisaita, mutta jäi vastauksia vaille. En ole itse maahanmuuttoasioihin kovin vahvasti perehtynyt, mutta kiinnostaisi kovasti kuulla suvaitsivammankin siiven mielipiteitä LuKin ajatuksiin ja omiin, näilläkin 532 sivulla jo ehkä aiemmin käsiteltyihin kysymyksiin.

Miksei Suomi, tai mikä tahansa muu kristillinen maa voi valita vastaanottamaan pakolaisia ensi sijassa kristityiltä alueilta, joista voi olettaa tulevan maahan ja maan tapoihin helpommin sopeutuvia maahanmuuttajia? Vastaavasti islamilaiset pakolaiset ja turvapaikanhakijat voisi sijoittaa kehittyneimpiin islamistisiin maihin, joissa on turvallista olla ja tuttu kulttuuri. Miksei?

Mitkä mahtavat olla Suomen todelliset kriteerit, joilla vaikka Afganistanista saapuvalle turvapaikanhakijalle annetaan oleskelulupa? Luin kyllä pakolaisneuvonnan sivuilta mm. Dublin-järjestelmästä, mutta ei siitä mitään vastauksia saa irti. Ei sen paremmin maahanmuuttoviraston sivuilta, mikä tietysti on sinänsä ymmärrettävää.

Mikä on lopulta ero pakolaisen ja turvapaikanhakijan välillä? Tässäkin tapauksessa osaan lukea korulauseet useammastakin lähteestä, mutta kiinnostaisi tietää millä tavalla erotellaan "oikeat" pakolaiset ja turvapaikkasurffailijat?

Osaako joku heittää valoa näihin, ehkä sitten tyhmiinkin kysymyksiin?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pitäisi arvata niin veikkaanpa että tämä murhaaja ei kävele elävänä ulos vankilasta, sen verran poikkeuksellinen teko. Alaikäisen raiskaus ja julmalla tavalla murhaaminen ja vieläpä mamuna on sellainen 7 oikein tulos vankilalotossa että jackpottia juhlitaan.
Epäilen että kävelee.

Eiköhän joku keksi että tämä veijari saattaa olla vaarassa joutua vankilassa väkivallan kohteeksi. Siksipä hänelle järjestetään erkoiskohtelu joka vastaa lähinnä Radissonin hotellihuonetta. Pari vartijaa väijyy yötä päivää ettei mitään vaan pääse tapahtumaan ja jotta rassukalla olisi jotain tekemistä tulee hänellä olla netti, pleikka ym. vempaimet. Muuten on liian tylsää. Ja mitä tahansahan hän ei sitten syö, muslimi kun on. Koko lysti tulee kustantamaan melkoisesti, muttei se mitään, rahaa saa. Joko seinästä, ulkomailta lainaa tai sitten kiristetään veroja.

Kolmen vuoden päästä rassukka onkin sitten jo valmis vapauteen. Tosin hän tarvitsee uuden alun, eli asunnon ja auton avaimia käteen vaan. Eikä sillä ole mitään väliä mitä se maksaa, rahaa kun saa sieltä seinästä, lainaamalla tai sitten kiristämällä veroja.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä on naisten oikeuksia puolustavien järjestöjen paheksunta? Eikö tämä tapaus ole myös osoitus nais(t)en alistamisesta ja muistutus siitä, että naisen itsenäinen asema ei ole itsestäänselvyys Suomessakaan?

Ainiin, mutta asetetaan asiat tärkeysjärjestykseen. Joku hörhö taisi trollata netissä siihen malliin, ettei tällaisille polttomurhille ole juuri nyt aikaa. Sitäpaitsi, tämähän on vasta epäily, ei tuomita syyttömiä. Sitten kun tuomio joskus tulee valituskierrosten jälkeen, on kyseessä jo vanha juttu.
 
Edelleen odottelen @kahden suunnan sentteri esimerkkejä niistä "monista mieleen tulevista" suomalaisteinien kunniamurhista, joissa teinityttö raiskataan ja sen jälkeen poltetaan elävältä.

Vai olisiko niin, ettei tuollainen kuulu suomalaiseen kulttuuriin, vaan on yleinen tapa vain näissä kamelinpaskakulttuureissa?

Kouluampumiset ym. toki onnistuu suomalaisilta luusereilta, mutta en ole koskaan ennen kuullut niitä rinnastettavan kunniamurhiin, vaikka jonkun koulumurhaajan elämässä olisi jotain sydänsuruja ollutkin.
Kyllä minä rinnastan ihan huoletta kaikki vitun luuserimurhat, tekotavalla ei minulle ole väliä. Minulla ei ole tarvetta harjoittaa pippelinmittausta, että minkä kulttuurin luuserimurhat ovat vähiten pahoja.

Ymmärrän kyllä, että poikkeuksellinen tekotapa saa tunteet nousemaan pintaan, ja että afghanistanilaisen suorittama naisen tappo nähdään kulttuurin harjoittamisena, kun taas peräkammarin marjapekan naisen tappoa tai asuntolainan ja valittavan akan kanssa tuskailevan insinöörin perhesurmaa ei nähdä kulttuurisidonnaisena asiana vaikka ovatkin toisteisia tapahtumia.

Jos ei kestä sitä että on yksin, tai tulee jätetyksi, niin tietenkin olisi suositeltavaa tappaa vain itsensä. Jostain meidän lähdekoodistamme kuitenkin kumpuaa tällaista primitiivistä vihaa ja aggressiota, jolla ihminen haluaa itselleen "hyvittää" kokemansa vääryyden ja voimattomuuden. Tähän päälle voi sitten liimata haluamiaan tekosyitä talousvaikeudet / "natural selection" / ihmisviha / kunnia, mutta mekanismi on sama, eikä siitä päästä pippelinmittailemalla mikä tekosyy on eniten huono.

Minä syventyisin mieluummin esim. siihen, miksi nämä murhaajat ovat aina miehiä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Voidaanko tätä tapausta edes kutsua kunniamurhaksi? Minä ainakin olen ymmärtänyt, että kunniamurha tarkoittaa perheen sisällä tapahtuvaa murhaa. Varmasti kysymyksessä on ollut tekijän kunnia, mutta tekeekö se siitä kunniamurhan käsitteen varsinaisessa määritelmässä. No, oli miten oli, niin enemmän tämä on rinnaistettavissa mihin tahansa mustasukkaisuustragediaan, vaikka tekotapa onkin poikkeava, Olen samaa mieltä, nimimerkki @kahden suunnan sentteri'n kanssa siitä, ettei tekotapa tässä tapauksessa ole monikulttuurisuuden näkökulmasta merkittävä (tuomion kannalta on), vaan motiivi ratkaisee. Mikäli uhri on poltettu sen takia, että hänen on uskottu olevan noita, on asiaa katsottava eri tavalla. Nyt kysymyksessä taisi kuitenkin olla hyvin tyypillisestä asiasta, eli pettymyksestä rakkausasioissa.

Oli motiivi, tekotapa ja tuomio mikä tahansa, on tekijän taustalla merkittävä tekijä, sillä hänet voidaan karkottaa maasta ja toivottavasti näin myös tehdään. Varsinkin nyt, kun maahanmuuttokiintiöitä rajoitetaan, on tiukennettava niitä periaatteita, että raiskaajat ja murhaajat karkotetaan, jotta kiintiöpaikkoja voidaan antaa sellaisille, jotka sitä arvostavat. Toistan tässä itseäni, mutta lukiessani tätä ketjua en koe sitä turhaksi, sillä valitettavasti täällä tuntuu olevan ymmärrys, että monikulttuurisuutta suvaitsevat nimimerkit suvaitsevat myös heidän tekemiään ääritekoja. Näin se ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Uutisesta tosin selviää, että tämä juttu nyt ei ollut niin järkyttävä kuin alunperin ajateltiin.

MIten se uutisesta selviää? Pojilla ei ilmeisesti seissyt niin työnsivät emättimeen ja peräaukkoon sormiaan. En ole nainen enkä muutenkaan voi varmaksi sanoa, mutten minä uskaltaisi tältä istumalta sanoa että se tekisi tapausta vähemmän törkeäksi tai uhrilleen vähemmän traumaattiseksi.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Toistan tässä itseäni, mutta lukiessani tätä ketjua en koe sitä turhaksi, sillä valitettavasti täällä tuntuu olevan ymmärrys, että monikulttuurisuutta suvaitsevat nimimerkit suvaitsevat myös heidän tekemiään ääritekoja. Näin se ei ole.

Mitkä nimimerkit?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Huomasitko, että viestissäni oli sana tuntuu. Käytin tätä, koska tulkitsen monien viestit ja ketjun yleisen ilmapiirin näin. En mainitse ketään nimeltä, jos asia ei kuitenkaan ole näin.

Huomasin toki mutta ajattelin sinulla olevan jotain muutakin kun mutua, kun esitit lukuisten nimimerkkien hyväksyvän esimerkiksi raiskauksia "koska monikulttuurisuus".
 
Suosikkijoukkue
Detroit Dead Wings, FC Bayern symp. Lightning
Yle

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut kaksi raiskauksesta epäiltyä kokonaan syytteistä. Oikeuden mukaan kumpikaan nuorista ei osallistunut tekoon millään lailla.

Käräjäoikeus katsoi myös, ettei raiskaus ollut törkeä eikä sitä oltu tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla.

Käräjäoikeus tuomitsi kolme syytettyä ehdollisiin rangaistuksiin. Kaksi syytetyistä sai vuoden tuomiot ja kolmas vuoden ja neljän kuukauden tuomiot. Kahden tuomitun rangaistusta lievensi se, että he olivat tekohetkellä nuoria henkilöitä.

Syyttäjä vaati syytetyille kovempia tuomioita, mutta käräjäoikeus lievensi rangaistuksia heidän saamansa poikkeuksellisen julkisuuden vuoksi.

Ulkomaalaistaustaisia nuorukaisia syytettiin nuoren naisen raiskauksesta maaliskuussa lähellä Tapanilan juna-asemaa Helsingissä. He ahdistelivat naista lähijunassa ja seurasivat häntä tämän jäätyä pois junasta.

Käräjäoikeus on käsitellyt asiaa suljetuin ovin. Päätöstä perusteltiin asianomistajan arkaluontoisilla yksityiselämään liittyvillä seikoilla ja sillä, että kyseessä on alaikäisiä henkilöitä.


Jo on taas hienot perustelut rangaistuksen lieventämiselle. Ei kyllä ainakaan minulle aukea millä tavoin tuo nähdään lieventävänä asiana?
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
wikipediasta:
Vuonna 2013 annettiin tuomio yhteensä 144 raiskausrikoksesta. Tuomituista 109 (75,7 %) oli Suomen kansalaisia, 23 (16,0 %) Suomessa asuvia ulkomaan kansalaisia ja 12 (8,3 %) ei vakinaisesti Suomessa asuvia ulkomaan kansalaisia.

Löytyykö tilastoa kuinka moni näistä 109:stä tuomitusta oli kantasuomalaisia? Tämä Porissa tytön polttoraiskannut paskiainen kun on perheestään ainut jolla ei Suomen kansalaisuutta ollut. Eli jos joku muu saman perheenjäsen olisi rankaissut vääräuskoista samalla tavalla niin teko olisi laskettu tuohon ensimmäiseen kategoriaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Turha noita tilastoja on tuijotella. On tunnettua, että suomalaiset raiskaavat kotona eivätkä jää kiinni, mutta muslimimaissa naisen asema on hyvä, joten muslimit raiskaavat vain puskissa, mutta eivät kotona (c) viherfemakot.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Löytyykö tilastoa kuinka moni näistä 109:stä tuomitusta oli kantasuomalaisia? Tämä Porissa tytön polttoraiskannut paskiainen kun on perheestään ainut jolla ei Suomen kansalaisuutta ollut. Eli jos joku muu saman perheenjäsen olisi rankaissut vääräuskoista samalla tavalla niin teko olisi laskettu tuohon ensimmäiseen kategoriaan.
Jaa, enpä tullut ajatelleeksi tuota. Varmaan tuohon jotain löytyy, jos jaksaa kaivaa. Ihmettelin nimittäin itsekin, kun tuossa pikagoogletuksella tuli vastaan joku juttu, missä kolmasosa raiskaajista oli jossain tutkimuksessa ulkomaalaistaustaisia ja noissa wikipedia luvuissa tuo olisi neljäsosa. Optulan tutkimuksista noissa puhutaan ja ne löytyy nykyään sieltä krimon sivuilta, jos intoa riittää.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Lähinnä mielessä oli nämä vuosikymmenen aikana tehdyt viisi massamurhaa tai sellaisen yritystä käsisaseella tai kiväärillä. Varmaan jotain murhainffoa selailemalla löytyisi pienempiä puukonheilutteluja.

Kolmessa (Jokela, Sello, Orivesi) miespuolinen murhaaja tai sellaiseksi haluava oli juuri jätetty ja syy-yhteys jätetyksi tulemisen ja murhaamisen välillä oli ilmeinen. Neljännessä ja viidennessä tällaista ilmeistä syy-yhteyttä ei ollut, mutta tekijät niissäkin olivat mielenvikaisia yksinäisiä runkkareita joista toisen uhreista 9/11 oli naisia ja toisen mielentilatutkimuksesta kirjoitetaan näin: tutkimuksessa ilmeni "hyvin paljon sellaisia elementtejä [jotka selittäisivät teon motiivia]", mutta ei voinut ottaa niihin kantaan, koska tutkimus on määrätty salaiseksi.

Yksikään näistä miehistä ei olisi murhannut, jos kotona olisi ollut nainen joka olisi heitä rakastanut.
Siis tuutko sä nyt ihan oikeesti väittämään että kouluampumiset liittyy jollain tavalla siihen että pettyy naiseen ja sitten tämä pettyjä raiskaa ja murhaa? Miten helvetissä sut on voinut joku edes sinne arvostetuimpin kirjoittajiin listata, kun ulosanti on tälläistä aivan päätöntä pöhellystä. Vai että Auvinen ampui kun ei saanut pillua, ei jumalauta mitä settiä. Laitas nyt niitä oikeasti vastaavia suomalaisten tekemiä murhia. Tyttö sanoi ei ja suomalainen tappoi, mä odotan innolla, niitä piti sun mukaan löytyä pilvin ja pimein.

Sun jutuista kertoo paljon sekin, että yksi sun esimerkeistä (Sellon ampuja) oli kylläkin mamu eikä mikään suomalainen, vaan Kosovon albaani joka oli tullut pakolaisena suomeen. Että kun ei osunut ees sun väitteet kohdalle tuolta osin. Odottavan aika ei tällä kertaa ole pitkä kun lähinnä naurattaa, linkkejä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Vetää ihan sanattomaksi nämä Tapanilan joukkoraiskauksen tuomiot.

Suomi on sairas maa. Ei tämä ole enää tervettä touhua. Mitä vittua oikeasti?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suvaitsevatkin voivat nyt tuomita tämän teon, kun kyse ei ole enää "vain epäilystä"? Tarkoitan nyt tätä case-Tapanilaa. Halvalla menee naisen koskemattomuus nykypäivän Suomessa. Puhutaan vaan diskursseista ja lasikatoista. Missä on juristi Timonen kommentoimassa tuomiota?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Siis tuutko sä nyt ihan oikeesti väittämään että kouluampumiset liittyy jollain tavalla siihen että pettyy naiseen ja sitten tää murhataan? Miten helvetissä sut on voinut joku edes sinne arvostetuimpin kirjoittajiin listata kun ulosanti on tälläistä aivan päätöntä pöhellystä. Vai että Auvinen ampui kun ei saanut pillua, ei jumalauta mitä settiä. Laitas nyt niitä oikeasti vastaavia suomalaisten tekemiä murhia. Tyttö sanoi ei ja suomalainen tappoi, mä odotan innolla, niitä piti sun mukaan löytyä pilvin ja pimein.

Eikös tästä ollut ihan psykologian tai kasvatustieteen tohtorin tason tulkinta, että mikäli nuorilla miehillä kävisi flaksi, ei syrjäytymistä, ja sitä kautta myös kouluampumista, olisi tapahtunut.

Oriveden tapauksessa taas poika oli jo päässyt suhteeseen, mutta eipä luonne kestänyt jätetyksi tulemista, kun piti ampua sekä tytön isää että lähteä aseen kanssa tytön koululle.
 
Sun jutuista kertoo paljon sekin, että yksi sun esimerkeistä (Sellon ampuja) oli kylläkin mamu eikä mikään suomalainen, vaan Kosovon albaani joka oli tullut pakolaisena suomeen. Että kun ei osunut ees sun väitteet kohdalle tuolta osin. Odottavan aika ei tällä kertaa ole pitkä kun lähinnä naurattaa, linkkejä odotellessa.
Kohdistan nyt tapojeni vastaisesti kirjoitteluani asioiden sijasta henkilöön, mutta tähän väliin on vastauksena ihan pakko huomauttaa, että sinä olet tämän vajaan 5000 viestin historiani varrella jokseenkin ainoa nimimerkki jonka kanssa en ole lukuisista yrityksistä huolimatta saanut juuri lainkaan mitään keskustelua aikaiseksi, mistään aiheesta. Ehkä vika sitten on minun jutuissani.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Eikös tästä ollut ihan psykologian tai kasvatustieteen tohtorin tason tulkinta, että mikäli nuorilla miehillä kävisi flaksi, ei syrjäytymistä, ja sitä kautta myös kouluampumista, olisi tapahtunut.

Oriveden tapauksessa taas poika oli jo päässyt suhteeseen, mutta eipä luonne kestänyt jätetyksi tulemista, kun piti ampua sekä tytön isää että lähteä aseen kanssa tytön koululle.
Voinet väitteesi varmaan todistaa oikeaksi laittamalla tämän tutkimuksen esille. Minä en ole moisista kuullut en ainakaan viitattaessa näihin tapauksiin. Sen kyllä tiedän että tapauksien taustalla on ollut vuosien mittaisia koulukiusaamisia, mielenterveysongelmia, psyykelääkkeitä, rikkonaisia perheitä yms. vastaavia asioita. Näitä on ihan sitten julkaistuissa raporteissakin sivuttu. Missään ei vaan olla mainittu, että nämä ampujat ei olisi saaneet pillua tai joku akka olisi niille ilmoittanut erosta, jonka jäklkeen nää kaverit olisi vaan vähän lähteneet ammuskelemaan kostoksi tästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös