MM-jalkapallo 2006: YLE:n kisatiimi

  • 60 414
  • 418

Gunners

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Washington
Keba kirjoitti:
Nyberg oli muistaakseni Millwall-miehiä

Juuh, ei edes välitä Valioliigasta niin paljoa, koska siellä ei hänen mielestään ole sitä "brittifutismeininkiä" tarpeeksi.

Kapo kirjoitti:
Aika rankkaa tekstiä sieltä Mertsi&Rönkä -akseliltakin aina silloin tällöin tuli. Lähinnä toki keskinäisen vittuilun lomassa mutta kuitenkin. Muunmuassa Patrick Vieira taisi muistaakseni olla se 'puuttuva lenkki' ihmisen ja apinan välillä...

Kyseessähän oli kuitenkin Boron Juninho, vaaleaihoinen brassi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Voi elämä tuota Bubia. Mixulla meinas jo käämi palaa. Mten voi kysymyksen esittäminen kestää melkein minuutin? Ja näitä on vissiin tulossa joka päivä tähän samaan aikaan.
 

Phol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masa
Nyt kaikki YLE:lle palautetta!

Pöpin nurkka vittuun ja Hoopi selostamaan jotkut Uruguay - Lounas-uusi-papua-guinea -matsit. Virkkuselle vastuuta !
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Footless kirjoitti:
Ilmeisesti on vaan YLE:n ajankohtaistoimitukselle niin tärkeä ettei aikaisemmin ole ollut urheilun puolella käytettävissä. Minusta ihan hyvä veto ja mies paikallaan.

Eikö Nyberg nimenomaan alunperin lukenut urheilu-uutisia Urheiluruudussa, josta siirtyi sitten muihin hommiin. Vai muistanko aivan väärin?
 

Europoli

Jäsen
Shejbal kirjoitti:
Eikö Nyberg nimenomaan alunperin lukenut urheilu-uutisia Urheiluruudussa, josta siirtyi sitten muihin hommiin. Vai muistanko aivan väärin?
En ole ihan pysynyt perässä mitä kaikkea mies on tässä ehtinyt tehdä, mutta kymmenkunta vuotta sitten oli juontajana Radiomafian aamussa. Sieltä meni sitten tv:n puolelle, mikä oli kyllä ainakin minun aamuilleni aikamoinen menetys.
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä on YLE on tehnyt helvetin suuren virheen, mikäli ovat jo päättäneet, että Hoopi & Tapsa selostavat ratkaisupelit. Ei minulla mitään Tapsaa vastaan ole, mutta herranjestas joku Hoopi. Se on niin hiton aneemista selostusta, monotoninen ääni, eikä hehkutuksiakaan pahemmin kuulu. Väsynyt äijä jo. Ylen pitäisi ymmärtää antaa mahdollisuus myös nuoremmille selostajille, kuten juuri Virkkunen. Surullista, jos se tosiaan on niin, että Hänninen lähinnä itse määrää, että kuka selostaa minkäkin matsin (tms.).

YLE on varmasti saanut aikas paljon palautetta noista selostajavalinnoista. Ihan aiheestahan ihmiset sitä palautetta sinne pistää, mutta tuskinpa sielläkään kukaan niitä palautteita lukee, joten veikkaan, ettei ne selostajavalinnat muutu loppupeleihin, kansan mielipiteistä huolimatta.
Mielestäni studiosta puuttuu enää Rautiaisen Pasi, niin tulisi edes vähäsen väriä sinnekin, sen verran räiskyvä persoona. Ja studioisännäksi paras valinta olisi mielestäni Nelosen Matti Eve. Meneehän tuo Nybergkin nyt jotenkin..
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tihinen puhuu vähän sellaista hoono soomi-kieltä. Eilen kun hänen ääntään ensimmäistä kertaa kuulin, enkä ihan alusta saakka lähetystä silloin seurannut, mietiskelin että kukahan Åke se siellä oikein mutisee. Ihan supisuomalainen mies kuitenkin eikä mikään rantaruotsalainen. Ulkomailla vietetyt vuodet ilmeisesti tehneet tehtävänsä.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Redbull kirjoitti:
Ei ole kovin vakuuttanut Hannu Tihisen kommentaattorin taidot.

Ei tuollaisesta muminasta saa mitään irti!

Näin on! Tihinen on suorastaan raivostuttava kommentoija! Miehen puheesta on todellakin erittäin vaikea saada selvää. Mielellään sitä kuuntelisi pelaajien kommentteja, mutta Hannun kuunteleminen alkaa käydä jo työstä... Päätinkin loppujen lopuksi seurata vain peliä, kuuntelematta sen tarkemmin selostusta ja kommentteja.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tätä Virkkusta on täällä hehkutettu niin paljon, että odotin hänestä jonkinnäköistä selostajamessiasta. Melko tavallista massaa hän kuitenkin minusta oli, YLEn tiimistä esimerkiksi Suominen menee edelle. Kyllä Virkkunen näiden kisojen vakiokalustoon kiilaa kirkkaasti esimerkiksi Hoopin edelle, mutta ei hän mikään tähti edes tässä porukassa ole.

Tihinen on todellakin raivostuttava kommentaattori. Tuntuu ettei hän välillä puhu edes suomea, sillä jos häntä ei oikein tarkkaan kuuntele niin eihän siitä saa mitään tolkkua.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
HLe kirjoitti:
Tihinen on todellakin raivostuttava kommentaattori. Tuntuu ettei hän välillä puhu edes suomea, sillä jos häntä ei oikein tarkkaan kuuntele niin eihän siitä saa mitään tolkkua.
Hyvä etten ollut ainoa, jolla tuotti tuskaa ymmärtää suomen(?) kieltä. Olin jo varaamassa aikaa korvatohtorille, kun kaveri tuntui puhuvan jotain toista kieltä.
Kun vertasi Suomisen ja Tihisen puhetta niin toinen puhui selkeällä äänellä ja toinen jotain aivan muuta. Tosin toinen on jalkapalloilija ja toinen ammattiselostaja niin samaa nyt ei voi odottaa, mutta esim. Mixu olisi järkevämpi valinta kommentaattoriksi.
 

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
Sport#15 kirjoitti:
Jos Hoopin selostus ei oikein mielytä niin vaihtakaa selostus ruotsinkieliseksi. Siellä selostavat vuorotellen Christian Vuojärvi tai Frank Sjöman.

Ongelma on ettei kovin moni suomalainen ruotsia osaa edes auttavasti,saatika sitten sujuvasti.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kraztog kirjoitti:
Ongelma on ettei kovin moni suomalainen ruotsia osaa edes auttavasti,saatika sitten sujuvasti.

Jos haluaa oppia jotain pelistä ja joukkueiden pelikirj.., ei kun pelisysteemeistä, niin kannattaa kuunnella radiosta aina Martti Kuuselaa ja katsoa peli hiljaisesta televisiosta. Ongelmana on se, että tapahtumat tulevat radiosta hivenen nopeammin ulos kuin tv:n kuva ruudusta.

Kuusela on minun mielestäni omaa luokkaansa kertomaan olennaisia, peliin liittyviä asioita. Katsoin kisojen ensimmäisen pelin Saksa-Costa Rica tv:stä ja kuuntelin radiosta. Sain rautaisannoksen niin Saksan kuin Costa Ricankin pelisysteemeistä. Myös pelaajista ja heidän ominaisuuksistaan sekä sopeutuvuudesta pelitaktiikoiden toteuttamiseen on Kuuselalla vankkaa tietoa.

Tulee sieltä Kuuselalta muutakin mielenkiintoista tietoa. Hän pystyi menemään valmentaja Klinsmanin housuihin ja arvosti Klinsmanin rohkeutta jättää niin Oliver Kahn kuin Michael Ballack penkille koko avausottelun ajaksi. Klinsman näytti kaapin paikan mm. Bild-lehdelle, joka yritti viime tingassa taivuttaa Klinsmanin valitsemaan loukkaantumisestaan toipuneen Ballackin avauskokoonpanoon.
Lehmanin valinta perustui Kuuselan mielestä siihen, että hän pystyy Kahnia paremmin pelaamaan liberona juuri Costa Rican tyyppistä joukkuetta vastaan.
 

grap

Jäsen
Suosikkijoukkue
habs, suomi
siffa kirjoitti:
Jos haluaa oppia jotain pelistä ja joukkueiden pelikirj.., ei kun pelisysteemeistä, niin kannattaa kuunnella radiosta aina Martti Kuuselaa ja katsoa peli hiljaisesta televisiosta. Ongelmana on se, että tapahtumat tulevat radiosta hivenen nopeammin ulos kuin tv:n kuva ruudusta.

Olen itse käyttänyt samaa temppua. Ongelmaan auttaa, jos käyttää normaalin radion sijasta YLE:n nettiradiota, jolloin playerista pausea rämpyttämällä voi säätää viiveen kohdalleen esimerkiksi aloitusvihellyksen perusteella.

http://lotta.yle.fi/ijulkaisu.nsf/sivut/jalkapallo_mm
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings

sakke555

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal
Omia havaintojani kisatiimistä:

Selostajista mielyttävimpiä ovat Suominen ja Virkkunen. Suominen keskittyy mukavasti peliin ja häntä kuunnellessa ei ärsytä. Eilisessä Angola-Portugali pelissä vaan kiinnitin huomiota siihen, kun Suominen sanoi, että mikäli pallo pelataan käteen, niin tilanteessa ei kuulu viheltää. En tiedä kumman sääntötuntemus on huono kyseisessä tilanteessa, mutta olen luullut, että käsi on aina käsi, on se sitten vahinko tai ei.

Virkkunen on omia suosikkejani, mutta voisi mielestäni hieman vähemmän näyttää vankkaa tietämystään pelaajista ja selostaisi enemmän pelitapahtumia, kun sen hyvin osaa.

Hieman oudolta tuntui aluksi, kun Virkkusella oli kommentaattori seuranaan, mutta Mixu-Virkkunen parivaljakko toimi yllättävän hyvin. Parivaljakolla oli keskustelua, eikä Paatelainen vain heittänyt väliin niitä irallisia pakollisia kommentteja. Mixu muun muassa hyvin huomautti, kuinka Hollanti nosti puolustuslinjaansa juuri kun Serbia antoi vapaapotkuaan.

Ehkä yllättäen Hoopista ja Jarmo Lehtisestä mielummin kuuntelen Hoopia. En nimestä heti tunnistanut, kuka tämä Jarmo Lehtinen on, mutta odotin aivan muuta. Luin jossain hänestä ehkä ylistäviäkin kommentteja, mutta heti kun katsoin hänen selostamaansa peliä, niin Hoopi nousi rymisten hänen edelleen. Jollain lailla häntä ärsyttää kuunnella koko ajan ja ainakin eilisessä Meksiko-Iran pelissä herra lateli aivan liikaa itsestäänselvyyksiä ("kaikken vaarallisimpia pallon menetykset ovat omalla puolustusalueella"). Hoopin vahvuus Lehtiseen verrattuna on se, että Hoopiin on tottunut ja hänen sanomisiinsa ja selostukseen ei kiinnitä enää huomota.

Radiota&Lehtistä en juuri ole kuunnellut ja ainoa mitä muistan on, kun Lehtinen joskus selosti 50km hiihtoa ja ensimmäisen kerran tilanteesta hän sanoi, kun hiihdetty oli yli 20km. Puhuu liikaa paskaa ärsyttävään tyyliin... hänen selostamissaan peleissä voisi alkaa parantamaan ruotsin kielen taitoa.

Kommentaattoreista paras on ollut Heliskoski. Pari ehkä hieman sopimatonta kommenttia (kuitenkin hauskoja, ei pitäisi ottaa vakavasti) ,mutta kuitenkin mieluiten häntä kuuntelen sekä studiossa että selostuskopissa. Mixu Paatelainen ja Aki Riihilahti myös ihan hyviä, mutta Tihisen läsnäoloa en tajua. Kun suu ei tahdo pysyä auki, niin hankala on ääntäkään kuulua. Eilisessä iltapelissä en saanut juuri mitään selvää hänestä, kun Suominen sentään puhui ääneen, enkä kehdannut koko aikaa volumea säätää.

Tihisellä näyttää myös vaivaavan hollanti-belgia syndrooma. Siellä päin pelaavilla tuntuu puheeseen tulevan suomalaisia korvia ärsyttävä sävy. Jos Ella Kanninen olisi studioemäntä, niin silloin Tihinen voisi olla hänen puhettaan täydentämässä, mutta nyt ei.

Bubin heivaisin vaihtopenkiltä Lehtistä ja välillä Hoopia tuuraamaan. Pubia tietenkin 'analysoisi', mutta paljon mukavammin kuin Lehtinen. Ja toisi vaihtelua. Parhaat pelit Virkkusella ja Tapsalle.

Aki Riihilahti on parempi jalkapalloijila kuin Riku, ja olisi myös parempi studioisäntänä. Nyberg hoitanut tähän mennessä leiviskänsä paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
sakke555 kirjoitti:
Omia havaintojani kisatiimistä:

Selostajista mielyttävimpiä ovat Suominen ja Virkkunen. Suominen keskittyy mukavasti peliin ja häntä kuunnellessa ei ärsytä. Eilisessä Angola-Portugali pelissä vaan kiinnitin huomiota siihen, kun Suominen sanoi, että mikäli pallo pelataan käteen, niin tilanteessa ei kuulu viheltää. En tiedä kumman sääntötuntemus on huono kyseisessä tilanteessa, mutta olen luullut, että käsi on aina käsi, on se sitten vahinko tai ei.

Aki Riihilahti on parempi jalkapalloijila kuin Riku, ja olisi myös parempi studioisäntänä. Nyberg hoitanut tähän mennessä leiviskänsä paremmin.

Ensin että olet väärässä. Jos pallo katsotaan pelatuksi käteen tai käsi on kiinni vartalossa ei sitä vihelletä. Nämä ovatkin sitten niitä kuuluisia tulkinan varaisia juttuja.

Aki tosiaan pesee Rikun kaikin puolin ja mitenpäin vain.

Jos telkku.com on uskominen niin jatko-otteluiden selostajat on valittu. Hoopi&Tapsa hoitavat ratkaisuottelut ja varmaankin sitten paikanpäältäkin. Sääli sinänsä että Hoopi latistaa tunnelmaa turhankin kovalla teholla. Tuskin asioita voi enää muuttaa, mutta silti voisi pistää palautetta ja toivoa Virkkuselle lisä vastuuta. Ainakin ensi kisoihin sitten.
 

korvakakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
)
Kyllä oli Tapsa vireessä ku selosti Ruotsi-Trinidad&Tobago peliä. "Ja siellä varmaan Shaaban antaa ohjeita suomeksi Teddy Lucicille jolla myös on suomalaisia sukulaisia". Tapsa on hyvä studioisäntä mutta ihan surkea selostaja.
 

Cube

Jäsen
korvakakkonen kirjoitti:
Kyllä oli Tapsa vireessä ku selosti Ruotsi-Trinidad&Tobago peliä. "Ja siellä varmaan Shaaban antaa ohjeita suomeksi Teddy Lucicille jolla myös on suomalaisia sukulaisia". .
Taisi kylläkin olla ihan vaan vitsi.
 

sakke555

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal
eagle kirjoitti:
Ensin että olet väärässä. Jos pallo katsotaan pelatuksi käteen tai käsi on kiinni vartalossa ei sitä vihelletä. Nämä ovatkin sitten niitä kuuluisia tulkinan varaisia juttuja.

Juu tämän tiesin, että mikäli käsi on vartalossa kiinni, niin silloin ei käsivirhettä. Mutta tämä 'pallo katsotaan pelatun käteen niin ei vihelletä' on outo. Portugalin pelaajalla ei voinut kyllä olla tarkoituksena eilisessä pelissä pelata pallo Angolan pelaajan käteen 40m päässä maalista laidalla. Vapari, jos tuomari tilanteen olisi nähnyt eikä tämä tulkinta, luulisin.

Rangaistusalueella ehkä on mahdollista, että hyökkääjä koittaa pallon potkaista puolustajan kaukana kropasta harottavaan käteen, mutta nämäkin kyllä yleensä ovat pilkkuja, jos vain tuomari tilanteen näkee. Ja en tiedä, ehtiikö pelaaja sitä vaihtoehtoa edes miettiä, kun ratkaisut pitää tehdä äkkiä. Mutta kuten sanoit, tulkinta on ilmeisesti se, mikä sitten ratkaisee.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
sakke555 kirjoitti:
Omia havaintojani kisatiimistä:

Aki Riihilahti on parempi jalkapalloijila kuin Riku, ja olisi myös parempi studioisäntänä. Nyberg hoitanut tähän mennessä leiviskänsä paremmin.

Aki Riihilahti on ollut jälleen loistavassa vedossa, täysin omalla tasollaan verrattuna esimerkiksi surkeaan Tihiseen sekä Paatelaiseen. Riku Riihilahtea pidän myös hyvänä studioisäntänä, mutta tuon Nybergin meno on hieman liian kuivaa. Saisi pysyä vain ajankohtaisohjelmien puolella, sen hän osaa paremmin.

Kommentaattoreista myös piilorasisti Heliskoski on onnistunut kittettävästi, jos jätetään nuo muutamat "lipsahdukset" pois.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
sakke555 kirjoitti:
Mutta tämä 'pallo katsotaan pelatun käteen niin ei vihelletä' on outo.

Niinhän se onkin, todella outo, mutta nyrkkisääntönä kannattaa pitää että käsivirheiden viheltely on ihan pelkkää arpomista. Mitään yhtenäistä tulkintaa kun ei ole olemassakaan edes koska mitään tarkkaa määrittelyä tilanteelle ei mielestäni ole. Tuo tulkinta on aivan liian epämääräinen tarkaksi selvitykseksi joten tuloksen on että joskus käsivirhe vihelletään joskus ei, ihan tuomarin oman halun mukaan.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
grap kirjoitti:
Olen itse käyttänyt samaa temppua. Ongelmaan auttaa, jos käyttää normaalin radion sijasta YLE:n nettiradiota, jolloin playerista pausea rämpyttämällä voi säätää viiveen kohdalleen esimerkiksi aloitusvihellyksen perusteella.

http://lotta.yle.fi/ijulkaisu.nsf/sivut/jalkapallo_mm

Niin, harmi vaan että Radio Suomi lähettää alkulohkon otteluista vain neljä kokonaan. Brasilian matsi taisi olla seuraava joka tulee, avausmatsi oli eka.
 

Hextall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sunderland, NHL
Yle 24:lta tuleva Australia-Japani on alkanut selostajien osalta loistavasti. Virkkunen tuo tunnelmaa ja Riihilahti kommentaattorina heittää väliin hyvää faktaa ja läppää. Tätä kaksikkoa jaksaa kuunnella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös