MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Eihän tämä ihan sillä tavalla ole lähtenyt menemään kuin toivoa voisi, mutta suunta on kuitenkin oikea. Ylen urheiluruudussa Marjamäki mainitsi, että ei tämä Suomen kansan negatiivinen suhtautuminen hirveästi ainakaan luo uskoa joukkueeseen, siellä on kuitenkin useampi ensikertalainen ja yleinen negatiivinen fiilis vaikuttaa väkisinkin, jos ainoastaan kopin sisällä oleva porukka jaksaa uskoa joukkueeseen.

Vaikka meiltä puuttuu ne änärin kärkimiehet, niin siitä huolimatta joukkueessa on kuitenkin potentiaalia. Itse haluan ainakin uskoa siihen, että joukkue tekee parhaansa - niin pelaajat kuin valmentajatkin. Niin kauan kuin pelit on vielä kesken, on aika uskoa ja kannustaa omia, ja lynkkaukset voidaan hoitaa sitten kun sen aika on. Kärppäajoilta Marjamäen joukkueiden yksi vahvuus oli ehdottomasti se, että mitä tiukempi paikka tuli, sen paremmin joukkue pelasi ja sai aina sen yhden pykälän verran enemmän irti, kuin odotettiin. Tätä sisua uskon näkeväni myös tämän vuoden MM-kisajoukkueessa.
 
Jossain vaiheessa tätä ketjua oli keskustelua pisteiden menetyksestä kakkoskorin joukkueita vastaan. Listasin tänne TOP6-maiden kyseiset ottelut viimeiseltä 20-vuodelta.
 
Se Puljujärven sisääntulo Ranska-pelissä oli vaan jotain niin käsittämättömän hienoa, että siitä hyvästä antaa paljon anteeksi. Siinä nousi omakin syketaso samantien aivan hillittömästi ja ihokin meni kananlihalle, sen verran isännän ottein Pulju askiin hyökkäsi. Vieläkin vituttaa kun se ensimmäinen tilanne päätyi tolppaan. Se kun olisi ollut maali, niin olisi kriitikot vähissä.

Siinä vaan näkyi se, että Pulju taitaa olla tasan ainoa pelaaja, jolta voi odottaa myös tulevissa peleissä jotain vastaavaa ja se onkin sitten jotain sellaista, millä ne pelit ratkaistaan ja käännetään omaksi eduksi. Puljun käsittämätön energiaryöpsäys kun sytytti yhtäkkiä koko porukan ja koko joukkueen tekeminen nousi samantien pari pykälää ylöspäin. Moni varmaan on miettinyt, olisiko koko Ranska-peli mennyt ihan eri tavalla, jos huippuvireinen Puljujärvi olisikin ollut heti alusta alkaen kokoonpanossa. Todennäköisesti, vaikka jossittelu onkin turhaa.

Pulju jos joku, ajaa paljon maalille ja röyhkeästi sekä antaa aivan helvetin hyviä (liiankin kovia?) syöttöjä, ongelma on enemmänkin siinä ettei niitä syöttöjä jostain syystä osata ottaa vastaan ja hyödyntää maksimaalisella tavalla, niin maajoukkueessa kuin änärissäkin. Sanoisin jopa että syöttely nimenomaan on Puljun paras vahvuus.

On totta, että viime peleissä on Jesse ollut vähän vaisumpi, mistä se sitten johtuu niin paha mennä sanomaan. Ettei olisi niin, että alussa oli niin paljon intoa että kaikki Marjamäen ohjeistukset unohtuivat siinä samassa ja nyt sitten kun alun tunnelataus on hieman tasaantunut, niin Jessekin on alkanut kelailemaan liikoja ja peli on sitä myötä menettänyt raikkautta?
 
Eiköhän Marjamäki ripittänyt Puljun Ranska-pelin röyhkeydestä ja yritteliäisyydestä siihen malliin, ettei moista mene yrittämään uudelleen vaan pysyy ennalta sovitussa sapluunassa.
 
Nyt on kovat paikat Leijonilla. Sen voin sanoa, että Sveitsi on äärimmäisen kova jengi tällä hetkellä. Nyt mitataan Marjamäen Leijonia oikein kunnolla.
 

Salama44

Jäsen
Sveitsi voitti Kanadan upeasti jakoajalla noustuaan ensin kahden maalin takaa tasoihin.

Jotenkin aavistin tämän Sveitsin hyvien otteiden vuoksi. Sveitsilläkö ei muka ole maalivahtia?

Huomenna Sveitsi pelaa taatusti jopa lohkovoitosta Suomea vastaan ja varmistettuaan jo käytännössä pudotuspelipaikan ei halua taatusti puolivälierissä vastaansa Venäjää.

Suomen "puolivälierä" on huomenna niin laadukas joukkue on Sveitsi.

Korjaus: Sveitsi ei halua puolivälierässä vastaan Venäjää.
 
Viimeksi muokattu:
Jos Sveitsi-peli olisi ylihuomenna, tilanne voisi olla toinen, mutta veikkaan, että Suomi hoitaa voiton kotiin huomenna. Sveitsin back-to-backit Kanadaa ja Suomea vastaan kuormittavat huomattavasti enemmän kuin Suomen pelit Norjaa ja Sveitsiä vastaan, ja lisäksi Suomella on 8 tuntia enemmän aikaa palautua. Olisi aikamoinen temppu Sveitsiltä lyödä Kanada ja Suomi peräkkäisinä päivinä.
 

Kiekoton

Jäsen
Olisihan nuo ylimieliset kanadalaiset tuolla pelillä hävinneet melkein kelle tahansa. Saa nähdä häviävätkö Norjallekin.
 

IceWalker

Jäsen
Lohkon tilanne sen kun selkiytyy: Sveitsi siis voitti Kanadan jatkoajalla. Ohessa todennäköisin pistesaalis, loput matsit ja todennäköiset vaihteluvälit.

Kanada 19 (Norja ja Suomi) 19
Tshekki 16 (Ranska ja Sveitsi) 13-16
Sveitsi 12 (Suomi ja Tshekki) 11-17
Suomi 11 (Sveitsi ja Kanada) 9-12
Norja 11 (Kanada ja Valko-Venäjä) 11
Ranska 10 (Tshekki ja Slovenia) 10-11

Kanada on jatkossa varmasti, Sveitsikin varsin todennäköisesti, ottaen huomioon tulokset. Tshekki tuskin häviää molempia otteluitaan, vaan ottaa ainakin Ranskan tosissaan. Silloin Tshekki on jatkossa. Ranska voittaa Slovenian ja Norja Valko-Venäjän.

Suomelle käytännössä riittää kolme lisäpistettä jatkoon. Toki voidaan esittää varsin epätodennäköinen vaihtoehto, jossa Ranska voittaa myös Tshekin jatkoajalla (12 p.), Tshekki häviää molemmat ottelunsa jatkoajalla (12 p.), Sveitsi saa 14 p voittamalla Tshekin ja Kanada voittaa lohkon. Suomi voittaa Sveitsin ja häviää Kanadalle (12 p.) tai päinvastoin.

11 pistettä Suomella voisi hyvin riittää jatkoon, jos Ranska jää 10 pisteeseen. Norja ei sentään ota Kanadalta pistettäkään. 10 pistettä ei hyvin todennäköisesti riitä jatkoon eikä tietenkään 9 pistettä, vaikka ne voisivatkin teoriassa riittää jatkoon. Voitto Sveitsistä on vähimmäisvaatimus, mutta on suoranainen ihme, jos Suomi voittaisi Kanadan. Maalivahtipelimme ei ole aivan kisojen kärkeä ja sama pätee hyökkäämiseen.

Edit: Korjasin vielä Sveitsin pisteet, vaikka se ei tässä arviossa vaikuta Suomeen. Yöllä ei pitäisi kirjoittaa mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Sveitsi 11 (Suomi ja Tshekki) 11-17
Suomi 11 (Sveitsi ja Kanada) 9-12

Tämä näyttää minusta vähän erikoiselta, kun niin ei voi käydä, että Suomi ja Sveitsi päätyisivät molemmat yhteentoista pisteeseen.

on suoranainen ihme, jos Suomi voittaisi Kanadan. Maalivahtipelimme ei ole aivan kisojen kärkeä ja sama pätee hyökkäämiseen.

Suomelle annetaan tuossa pelissä noin 24 prosentin mahdollisuus voittoon. Se on selvästi suurempi kuin Saksan MM-kullan todennäköisyys ensi vuoden futiksen MM-kisoissa. Että suoranainen ihme juu.
 
Todennäköinen pistetilanne, jos yllätyksiä ei tapahdu:

1. Kanada 19 (nyt 13, jäljellä Norja ja Suomi)
2. Tsekki 16 (nyt 10, jäljellä vielä Ranska ja Sveitsi)
Sveitsi ?? (nyt 11, jäljellä Suomi ja Tsekki)
Suomi ?? (nyt 9, jäljellä Sveitsi ja Kanada)
Norja 11 (nyt 8, jäljellä Kanada ja Valko-Venäjä)
Ranska 10 (nyt 7, jäljellä Tsekki ja Slovenia)

Jos Suomi voittaa Sveitsin jatkoajalla, 11 pistettä riittää jatkopaikkaan, kunhan Ranska jää 10 pisteeseen. Silloin Suomi ja Norja ovat tasoissa 11 pisteellä, ja Suomi menee ohi keskinäisen pelin perusteella. Varsinaisen peliajan voitolla Suomi nousee 12 pisteeseen ja on käytännössä varmistanut jatkopaikkansa. Häviö Sveitsille vaatii jo sitä, että Kanadalta täytyy saada pisteitä. Lyhyesti: Suomi tarvitsee Sveitsi- ja Kanada-peleistä vähintään 2-3 pistettä päästäkseen 4 parhaan joukkoon.

EDIT: Mitä Suomen mahdollisuuksiin Kanadaa vastaan tulee, A) Suomi on monta kertaa aloittanut parin maalin salamajohdolla Kanadaa vastaan, kun Kanada on tullut takki auki peliin, ja B) Suomi on näissä kisoissa yllättänyt Valko-Venäjän ja Tsekin vahvalla alulla 1. erässä. Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, jos Kanada lähtee takki auki viimeiseen peliin ja Suomi pääsee 2-3 maalin johtoon 1. erässä. Toistaiseksi Marjamäen Suomi on joka kerta menettänyt johtoasemansa, mutta aina voi käydä niin, että juuri Kanada-pelissä Korpisalo saakin voittamattomuusmoodin päälle ja kestää loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Tämä näyttää minusta vähän erikoiselta, kun niin ei voi käydä, että Suomi ja Sveitsi päätyisivät molemmat yhteentoista pisteeseen. Suomelle annetaan tuossa pelissä noin 24 prosentin mahdollisuus voittoon. Se on selvästi suurempi kuin Saksan MM-kullan todennäköisyys ensi vuoden futiksen MM-kisoissa. Että suoranainen ihme juu.

Korjasin jo laskelmani. Mitä tulee Suomen mahdollisuuksiin Kanadaa vastaan, en piittaa vähääkään joistakin vedonlyöntilaskemista. Pelin katsominen riittää, tuloksiin tuijottaminen ei. Korpisalosta tulee yhtäkkiä muuri, puolustus ei tee virheitä ja hyökkääjät viimeistelevät auringontarkasti. Kanada tuntee erittäin hyvin Suomen pelitavan. Tällaiselle sattumukselle todennäköisyys olisi jotain 1/100. Vaikka kyseessä ei olekaan mikään luonnontieteellisesti havaittava ihme, urheilunkielessä kuitenkin näin tavataan sanoa.
 

Pallister

Jäsen
Mikä saa sinut uskomaan, että sinä ymmärrät siitä katsomastasi pelistä niin valtavan paljon enemmän kuin ne lukuisat ihmiset, jotka ovat valmiita pistämään rahansa omien mielipiteidensä taakse?
Tiedät varmasti hyvin että kertoimenlaskijat varmistavat myöskin oman selustansa noilla kertoimilla.
 

Logan

Jäsen
Mikä saa sinut uskomaan, että sinä ymmärrät siitä katsomastasi pelistä niin valtavan paljon enemmän kuin ne lukuisat ihmiset, jotka ovat valmiita pistämään rahansa omien mielipiteidensä taakse?
Mikä ihmeen fiksaatio sinulla on tuohon vedonlyöntiin? En henk.koht tykkää käyttää rahaa tietentahtoen asiaan joka ei aiheuta mielihyvää ja joka on todettu suurimmalle osalle väestöstä olevan tappiollista. Lisäksi en voi vaikuttaa tulokseen joten miksi pelata? Suurin osa voittajista häviää enemmän kun voittaa.
*******
Aiheeseen liittyen en itsekään ymmärrä tätä paasausta varmoista häviöistä. Tänään oli ihan ok peli vaikka maalit tuli miten tuli ja ei kokonaissuoritus mitään hienoa ollut. Tosin omaa rytmiä ei hetkauta voitto tai häviö niin ehkä siksi ei ole tarvetta lietsoa pelkoa.
 

Histo

Jäsen
Mielenkiintoiseksi tilanne muuttuu, jos Ranska kihauttaa huomenna Tshekin kumoon (tätäkään ei ole tapahtunut aiemmin: voitot Tshekille vuodesta 1993 alkaen 8-0, tosin 2014 Tshekki voitti vasta jatkoajalla oltuaan avauserässä häviöllä 0-3). Silloin aletaan vaatimaan kolmen pisteen voittoa Sveitsistä, että viimeisellä kierroksella Sveitsi ja Tshekki joutuvat pelaamaan tosissaan jatkoonpääsystä. Silloin riskinä on myös ylempänä mainittu skenaario Tshekin ja Ranskan päätymisestä 12 pisteeseen Suomen seuraksi. Toki kaikki nämä kuviot ovat selvillä, kun kiekko putoaa jäähän Suomen ja Kanadan pelissä, mutta en suhtautuisi järin luottavaisesti siihen, että Suomi poimii mahdollisesti puuttuvat pisteet Kanadalta.
 
Suomelle annetaan tuossa pelissä noin 24 prosentin mahdollisuus voittoon. Se on selvästi suurempi kuin Saksan MM-kullan todennäköisyys ensi vuoden futiksen MM-kisoissa. Että suoranainen ihme juu.

Mistä sait tuon kun itse en saa mistään Suomelle noin hyvää prosenttia suoraan voittoon, vai onko tähän nyt laskettu myös vedonvälittäjän palautus% ?

Edit-Ja moneylinesinä nuo menevät 73% Kanada ja 27% Suomi, ettei tuokaan nyt kyllä osu tuohon 24%
 
Viimeksi muokattu:

Löysä66

Jäsen
Toisaalta jääminen viidenneksi harmittaa vähemmän, kun häviäminen Ruotsille tai Venäjälle rökälenumeroin puolivälierässä. Hyvänä puolena vois olla, että nykyinen jengi uusiutuis radikaalisti ensi vuodeksi.
 

Histo

Jäsen
Toisaalta jääminen viidenneksi harmittaa vähemmän, kun häviäminen Ruotsille tai Venäjälle rökälenumeroin puolivälierässä. Hyvänä puolena vois olla, että nykyinen jengi uusiutuis radikaalisti ensi vuodeksi.
Itseä harmittaisi huonoin sijoitus kisoissa sitten vuoden 1955 ja jääminen puolivälieristä ensimmäistä kertaa niiden tultua ohjelmaan (vuonna 1992). Ruotsi, Kanada ja Tshekki ovat kolme muuta joukkuetta, jotka eivät ole puolivälieristä karsiutuneet kertaakaan. Ikävä tahra tulisi, mutta tämä on tietysti tilastopohjaista ajattelua.
 
Eihän tämä ihan sillä tavalla ole lähtenyt menemään kuin toivoa voisi, mutta suunta on kuitenkin oikea. Ylen urheiluruudussa Marjamäki mainitsi, että ei tämä Suomen kansan negatiivinen suhtautuminen hirveästi ainakaan luo uskoa joukkueeseen, siellä on kuitenkin useampi ensikertalainen ja yleinen negatiivinen fiilis vaikuttaa väkisinkin, jos ainoastaan kopin sisällä oleva porukka jaksaa uskoa joukkueeseen.

Vaikka meiltä puuttuu ne änärin kärkimiehet, niin siitä huolimatta joukkueessa on kuitenkin potentiaalia. Itse haluan ainakin uskoa siihen, että joukkue tekee parhaansa - niin pelaajat kuin valmentajatkin. Niin kauan kuin pelit on vielä kesken, on aika uskoa ja kannustaa omia, ja lynkkaukset voidaan hoitaa sitten kun sen aika on. Kärppäajoilta Marjamäen joukkueiden yksi vahvuus oli ehdottomasti se, että mitä tiukempi paikka tuli, sen paremmin joukkue pelasi ja sai aina sen yhden pykälän verran enemmän irti, kuin odotettiin. Tätä sisua uskon näkeväni myös tämän vuoden MM-kisajoukkueessa.
Ensikertalaiset on ensimmaista kertaa mainittu jo valmiiksi. Siihenhan Latekin tulee nojaamaan
 

WildThing

Jäsen
Vähän offtopic, mutta oon Etelä-Amerikassa ja haluaisin nähdä koosteen Suomi vs Norja pelistä. Vinkkejä kiitos?
 

Murkula

Jäsen
Minä en vielä erityisemmin sisäistä miksi maalintekemisen kanssa painiva joukkue peluuttaa noin isossa roolissa Kemppainen & Pyörälä kaksikkoa. Omaan makuuni Osala - Lajunen - Hännikäinen on pelannut huomattavasti Kemppaisen ketjua paremmin. Sattumalta myös tehnyt tänään maalin ja tehnyt Slovenian verkkoon maalin. Kemppaiset saavat myös kovan YV-vastuun mutta kiikareilla hilluu mies. Hauskaa, että toisten tehottomuus on jotenkin enemmän väärin kuin toisten.
Tiedän mitä on Kemppaisen ja etenkin Pyörälän vahvuudet, mutta ei se noita peliaikoja noin selitä. Tänään Lajunen 9:18, Osala 9:39 ja Hännikäinen 7:49
Tänään näissä ajoissa Hännikäinen 1+1 Lajunen ja Osala 0+0 +1
Pyörälä 18:34 0+1 +1, Kemppainen 18:03 0+0 0 ja Puljujärvi 13:12 0+0 0
Nämä vaan siis tämän pelin otannat.

En jaksa tähän laskea, mutta katsokaapa kiinnostuneimmat miten tehot ja tehotilastot jakautuvat hyökkääjille Liiga / KHL / NHL tai miten nuo tilastot jakautuvat ketjuittain. Nelosen miehet miniajoilla 3+3 +7 ja Kemppaiset isommalla roolilla + YV-ajalla 0+2 -1 (Ja JMA lisättynä 0+3 +-0)
Että mikä vittu tässä nyt tukee tuon Kemppaisen ketjun noin suurta roolia nelosketjuun nähden. Toiset on vääntänyt maaleja alle 10 minuutin peliajoilla kun toiset ei saa sitä mustaa säkkiin tupla-ajassa edes ylivoimalla.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös