MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.

Taze

Jäsen
Mitäs mieltä siitä Hännikäisen syötöstä keskeen Osalalle josta saatiin ensimmäinen ylivoima. Hyvä rauhoitus laidassa, maltti ja ykkössektorin maalipaikka Osalalle.

Saitko tuon tilanteen siis Hännikäisen ansioksi? Perussuorituksien perussuoritus (ajo laitaan pysähdys ja tiputus pakille, Hännikäinen ei tuota keskelle syöttänyt vaan pakki "laukoi tulisen", josta Lajunen käänsi maalille ja kiekko kimposi Osalalle), jos odotustaso on tuo, niin ei tarvi ihmetelllä miksi hävitään Ranskalle.

Vai puhutaanko nyt jostain toisesta tilanteesta?
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Marja-Laurin Suomi on kuin maratoonari joka osallistuu 100 metrin juoksukisaan.
 
Noniin ja päät ylös ja eteenpäin. Säälissä kieriskely ei ole minun juttu vaikka miten vituttaa, tänään kun miehet sisuuntuneina kairaavat voiton Tsekistä niin on ilmeet taas iloisemmat. Tosiasiassa parempi olisi voittaa Tsekki ja hävitä Ranskalle, kuin toisinpäin. Tässä on edelleen lohkon ykköspaikkakin omalla pelaamisella saavutettavissa.
Kaikki muistavat kun edellisen kerran Kölnissä pelattiin 2010, että Suomi hävisi alkulohkon pelinsä Tanskalle ja olisi alkusarjan viimeisen pelin tapiolla USAlle pudonnut karsintasarjaan. Minun päästessä paikalle USA johti sitä peliä 0-1 eikä silloinkaan juuri naurattanut. Voitti kuitenkin pelin 3-2 ja jatkoi välisarjaan lohkovoittajana. Kisat loppuivat puolivälierään Tsekkejä vastaan, mutta ei siitä lopulta ihan niin ryssitty turnaus tullut kuin alkuun vaikutti.

Nyt on vaan Laten herättävä ja tajuttava se minkä aika moni tajuaa. Tuo peli ei toimi, eikä tuo peli riitä.
Tuo on auttamattoman typerän näköistä että kiekkoa tuodaan ylös mutta loppuviisikko kirmaa alas. Jätkä pokkana heittää että huolimattomasti menetellään kiekkoja keskialueella. Siinä vaan tuppaa käymään niin, kun vastustaja pääsee aina pelin alle viidellä.

JMA ei todellakaan ollut eilen huonoin tai edes huonoimpia. Jos jättä suuren yleisön paineen pois ja katsoo omilla silmillään jääkiekkoa niin sen pystyy tajuamaan. Eiliset maalit joku eilen kirjasi maali maalilta ja jos niistä syylliseksi saatiin kaivettua Korpisalo niin suosittelen hoitoon ohjautumista. Kuten siitä viestistä ilmi tuli, ei se ollut Korpisalon syy että hävittiin.

M.Aaltonen -4, Aho -3, Filppula -3. Ja tämä on siis meidän tulosyksikön kärki, ei ihan toiminut kuten piti. Lajusen Ville ja Jaakolan Topsukka kun lisätään tuohon koviin onnistujiin niin alkaa olla aikalailla oleellinen kerrottu.

Jokohan Lajusen YV-näytöt olisi nyt viimein annettu. Molemmat ylivoimat yhdellä puolustajalla joista toisessa on Hietanen ja toisessa Honka. Tai jos joku puolustaja on saatava lisää niin sitten Lehtonen. Jaakola, Lajunen ja Ohtamaa pitää saada pysymään kaukana ylivoimapelistä.
JMA missasi sen huikean maalipaikan, mutta samaan vaihtoon tarjoili kaksi maalipaikkaa ketjukavereilleen. Löysä ja fleguhan se on suurimman osan, mutta harvassa on myös ne pelaajat jotka luovat tilanteita, tai pääsevät itse tilanteisiin.

Sen sijaan itse penkittäisin M. Aaltosen. Ei ole oikeastaan tällä hetkellä mitään käyttöä kentällä. Hukkasi maalipaikan ja muuten ei sitten erottunutkaan mitenkään. Aholta ehkä heikoin koskaan näkemäni peli. Varmaan osittain ketjukavereidenkin takia. Filppula oli ihan yössä eilen. 2 jäähyä -3 ja lukuisia hävittyjä aloituksia. Ei se Ahollakaan tosiaan sen paremmin mennyt, se karmaiseva kiekonmenetys joka johti maaliin kirsikkana kakun päälle. Tämä ketju on ehdottomasti hajotettava ihan kokonaan.

Ylivoimalle Late vetikin sitten sen kanin hatustaan. 5-3 ylivoimalle 5 hyökkääjää ja viivalla 0 siis NOLLA rightin ukkoa. Kysympähän vaan että _mitähän vittua_ !? Puolustuksessa on kuitenkin 3 "hyökkäävää" pakkia ja kaikki ovat rightin ukkoja niin miten vitussa sä saat 0 rightin ukkoa sinne viivalle. Kyllähän nyt Hietanen, Honka tai jopa se Lajusen Villekin sieltä sentään jonkun laisen ripulin saa maalille päin joskus heitettyä. Toki, tällä hetkellä vaikuttaisi paras mies tuohon tontille olevan Puljujärven Jesse. Uskaltaa ainakin laukoa - ja ei lauo siihen ensimmäiseen pelaajaan.

Paljon on Latella tänään tehtävää ja paljon pelissä. Tästä tukkaan Tsekeiltä ja seuraavaksi Slovenialta niin alkaa olla peli menetetty. En usko pätkääkään, että tänään Tsekki kaatuisi. Mutta toisaalta uskon löytyvän sen SISUn sieltä ja jengin taistelevan. Tsekki klaaraa kuitenkin jonkun 4-2 voiton. Toivon Jesselle onnistumisia ihan vain näpäyttäkseen epäilijöitä.
 

mjr

Jäsen
Täytyy sanoa, ettei voinut aamulla kuin hymyillä kun tuli mieleen pelin tulos - 5-1, ihan normitulos Ranska-pelistä vaan Ranska voitti... Ei hyvää päivää.
 

Leon

Jäsen
Sen sijaan itse penkittäisin M. Aaltosen. Ei ole oikeastaan tällä hetkellä mitään käyttöä kentällä. Hukkasi maalipaikan ja muuten ei sitten erottunutkaan mitenkään. Aholta ehkä heikoin koskaan näkemäni peli. Varmaan osittain ketjukavereidenkin takia.
Tuo oli bottom-5 peli Suomelta kokonaisuudessaan, mitä olen itse jääkiekkoa muutaman vuosikymmenen seurannut. Ja sinä penkittäisit kollektiivisesti huonon suorituksen perusteella yhden niistä harvoista kavereista, jotka ovat profiloituneet maalintekijöiksi mj-tasolla. Minä en. Ketjulottoa toki voin suositella, mutta annan viisaampien hoitaa sen ruletin.
 

Murkula

Jäsen
Vai puhutaanko nyt jostain toisesta tilanteesta?

Toisesta tilanteesta. Sellainen mistä tuli Ranskan ensimmäinen jäähy. Osala ei saanut laukausta kun ei saanut syöttöä ykkösellä kiinni ja sitä mallaillessaan patonki tuli takaa ja jalalla kaatoi Osalan. Siitä ei siis tullut laukasta, mutta syöttö ja peli ennen sitä oli Hännikäiseltä hyvä.
 

Taze

Jäsen
Toisesta tilanteesta. Sellainen mistä tuli Ranskan ensimmäinen jäähy. Osala ei saanut laukausta kun ei saanut syöttöä ykkösellä kiinni ja sitä mallaillessaan patonki tuli takaa ja jalalla kaatoi Osalan. Siitä ei siis tullut laukasta, mutta syöttö ja peli ennen sitä oli Hännikäiseltä hyvä.

Ah joo, nyt mä muistankin tuon. Se oli ihan hyvä suoritus, kiva että Hännikäinen sai yhden onnistumisen 60 minuuttiin.
 

mjr

Jäsen
Illan pelistä soisi sen näkevänsä, että Suomi pelaa järjestelmällisesti ja tarvittaessa nopeasti. Yksi katastrofi ei vielä kesää tee, mutta pelin pitää saman tien parantua selvästi vaikka sitten häviökin tulisi. Eilinen oli todella noloa katseltavaa, jollakin Ranskalla ei yksinkertaisesti ole kapasiteettia mihinkään 5-1 -voittoon vaan siihen tarvittiin järkyttävän paljon heikon ja hitaan Suomen avustusta.
 
Menestymisen todennäköisyys on tässä turnauksessa helvetin pieni. Laten pelitapa ja pelaajat eivät valitettavasti löydä toisiaan. Peli on lisäksi todella intohimottoman näköistä, liian kliinistä. Tuolla materiaalilla pitäisi olla enemmän paskansyönnin näköistä se touhu.

Ehdottaisin, että Leijonat pelaa lopputurnauksen Mother Nature Hockey pelikirjalla. Eipä ole ylivalmennusta siinä pelikirjassa, sehän monia hiertää kun Late kuulemma ylivalmentaa. Antaa kaikkien kukkien vain kukkia, ja toteuttaa itseään kentällä niinkuin luonto heidät tarkoitti.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Pientä antipatiaa? Onhan siellä nyt helposti pari ketjullista huonompiakin pelaajia pyörimässä, siis jos lähdetään peilaamaan odotusarvoihin. Vaikea on myöskään uskoa, että jos liigasta olisi otettu pari kärkipään pakkia (ottamatta kantaa nimiin tai joukkueisiin), niin ne onnistuisivat olemaan jäällä aina kun omissa soi - Ranskaa vastaan.
Kovasti täällä monet puhuvat, että Suomessa on lukuisia Suomen maajoukkueen käytössä olleita parempia jääkiekkoilijoita kuin tuossa joukkueessa pelaavat, mutta en ole siitä huolimatta saanut edelleen yhtään nimeä pöytään. Ketä sieltä Tapparasta olisi sitten pitänyt ottaa mukaan? Syksyllä nähty Haapala olisi vahvistus tuohon joukkueeseen, mutta keväällä ei nähty enää yhtä laadukasta peliä. Jotkut huumorimiehet ovat ehdottaneet mukaan Jukka Peltolaa. Saman roolin pelaajia Suomella on Osala, Pyörälä, Hännikäinen ja Savinaisen sekä Pihlströminkin pitäisi olla. Noista kaikki ovat parempia jääkiekkoilijoita kuin Jukka Peltola. Ei joukkuetta voi rakentaa täyteen pelaajia, joilla ei ole MM-tasolla hirveästi annettavaa hyökkäyssuuntaan, jos oikeasti halutaan menestyä. Puolustajistakin keksin nopeasti ainakin kolme parempaa puolustajaa, jotka jäivät ulos kisoista ja jotka olisin valinnut ennen yhtäkään Tapparan puolustajaa.

Se on myös totta, että Savinainen ja Lajunen ovat olleet luokattoman huonoja kahdessa ensimmäisessä pelissä. Eihän se Savinaisen oma vika ole, että hän pelaa joukkueessa ihan väärää roolia, sillä hyökkäyssuuntaan hänellä ei ole hirveästi annettavaa MM-tasolla. Jossain nelosketjussa voisi varmaan olla ihan hyvä. Lajuselta odotin paljon enemmän ja olisin itsekin valinnut hänet joukkueeseen. Olisin toki leimannut Sallisen passin ennen Lajusta, sillä silloin Suomella olisi ollut edes yksi ketju, joka olisi ainakin EHT-turnauksen perusteella toiminut.

Itse olisin ainakin valinnut lähes saman joukkueen kuin Marjamäki. Savinaisen sijasta olisin todennäköisesti valinnut Palolan ja Lajusen sijasta Vittasmäen. Jos minulla olisi ollut enemmän tietoa esimerkiksi Kukkosen pelikunnosta, niin olisin mahdollisesti valinnut Kivistön ennen Kukkosta tai Jaakolaa. Lehtosta en olisi välttämättä tajunnut valita, joten siinä ainakin Marjamäki on onnistunut, sillä Lehtonen on ainakin kahdessa ensimmäisessä ottelussa ollut Suomen paras pakki. Suomen pelaamisessa on paljon kritisoitavaa, mutta valinnoissa sitä ei juurikaan ole. Marjamäki valitsi kuitenkin käytännössä odotusarvoisesti ne parhaat mahdolliset pelaajat. Helppohan se on turnauksen aikana ja jälkeen viisastella valinnoista, sillä aika vaikea kenenkään on ennustaa, kuinka yksilöt sitten loppupeleissä turnauksessa suorittavat.
 

oiler99

Jäsen
Savinainen luokattoman huono? Nyt kyllä vaadin perusteluita tälle väitteelle. On ollut Suomen näkyvimpiä hyökkääjiä.
 

Taze

Jäsen
Jotkut huumorimiehet ovat ehdottaneet mukaan Jukka Peltolaa. Saman roolin pelaajia Suomella on Osala, Pyörälä, Hännikäinen ja Savinaisen sekä Pihlströminkin pitäisi olla. Noista kaikki ovat parempia jääkiekkoilijoita kuin Jukka Peltola.

Tämä väite se vasta huumoria onkin, etenkin kun Peltola todistetusti oli Savinaista parempi Liigan finaaleissa. Hännikäinen on ollut ihan täysi lapanen MM-kisoissa ja sen nyt korvaisi vaikka ämpärillinen kiekkoja. Ja silti en ollut tyrkyttämässä yhtään Tapparan pelaajaa joukkueeseen missään vaiheessa.

Ei joukkuetta voi rakentaa täyteen pelaajia, joilla ei ole MM-tasolla hirveästi annettavaa hyökkäyssuuntaan, jos oikeasti halutaan menestyä.

Ei voikaan, mutta nythän meillä on juuri sellainen. Ja sitten sä olisit leimaamassa Sallisen... katopa huvikseen Sallisen tehoja aiemmissa kisoissa.

Se on myös totta, että Savinainen ja Lajunen ovat olleet luokattoman huonoja kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Tämä lienee oma totuutesi. Toki, jos olet tuota mieltä, niin sitten siellä ei varmaan muunlaisia hyökkääjiä kuin luokattoman huonoja ole joukkueessa ollutkaan.

Lajuselta odotin paljon enemmän ja olisin itsekin valinnut hänet joukkueeseen.

Muut hyökkääjät ovat pelanneet odotusten mukaan?

Marjamäki valitsi kuitenkin käytännössä odotusarvoisesti ne parhaat mahdolliset pelaajat.

Juu, esimerkiksi JMA on ollut sellaisissa liekeissä viime aikoina, että valinta oli itsestään selvä. Samoin Jaakolan ja V. Lajusen otteita, jos on seurannut edes vähän tällä kaudella, niin valinta on tosiaan päivänselvä...
 
Pyörälä - Kemppainen - Puljujärvi on varmasti yksi vitja tänään. Tämä siis twitteristä Teemu Tammilehdolta, joka kuuli suoraan Jesseltä.

Saa nähdä muut ketjut sitten.. Itse toivon kärkiketjujen senttereiksi Aho ja Filppulaa. Laidoille Osala, Rantanen, Savinainen & pakko kai se on toinen Aaltosista sinne sijoittaa. Nelosketjuun sitten Pillu, Lajunen ja Hännikäinen
 
Mielestäni Marjamäen selitykset...."Matka on vasta alussa....ym." ovat lievästi sanottuna ontuvia ja outoja. Maajoukkue pitäisi olla lajissa kuin lajissa se ehdoton huippu, missä pelataan vain ja ainoastaan tuloksesta, joka kerta. Pelaajien kehitys hoidetaan ymmärtääkseni jossain ihan muualla. Toki noin tokaisemalla voi siirtää vastuun pelaajavalinnoista, peluutuksesta yms. jonnekin tyhjyyteen ja läpi menee.

Eikai Marjamäki vastuuta pelaajavalinnoista tai peluutuksesta ole pakoillut? Vai miten tuo viestisi pitäisi tulkita? Tottakai Marjamäki yhdessä muun valmennusjohdosta kanssa kantaa vastuun noista asioista. Tosin pelaajavalinnoista ei ainakaan minulla ole juuri nokankoputtamista ja ihmettelen jos jollakin täällä on. Enkä nyt tarkoita yhden tai kahden pelaajan vaihtamista toisiin saman tasoisiin.
 

JypFabu

Jäsen
Oliko tämän päivän tappiossa todella sinusta ongelma Leijonien viivelähtöpelissä? Omaan silmääni ongelma oli usein itse asiassa se, ettei maltettu koota riittävästi viisikkoa, vaan alettiin puskea ylös organisoitua vastustajaa vastaan liian nopeasti tai yksilövetoisesti kuljetellen. Ja kuitenkin peli tuotti todella paljon maalipaikkoja, vaikka ykkösketju vietti välipäivää.

Huomioitko lainkaan, että se puskeminen johtui siitä, ettei tuo pelitapa tarjoa järjellistä edistävää syöttömahdollisuutta, koska kiekollinen vajavuus estää nopeat käännöt, jolla sitä organisoimatonta puolustusta vastaan pääsisi. Näissä jo pelatuissa v - v, ranska matseissa on ollut silmiinpistävää myös, kun pakki saa omalla alueella kiekon paineettomassa tilanteessa vastustajan dumppauksen tai vaihdon takia, toinen pakki on enemmän tiellä, kuin tarjoamassa pelisuuntaa, kun kiekolliselle tulee paine. Minä en osaa kuvitella, mikä pelillinen viisaus tässä piilee, että sen sijaan, että tarjonta tulisi kiekottomalta pelin kannalta järkevästi se päinvastoin estää yhden mahdollisen liikesuunnan kiekolliselta puolustajalta. Ei ole yksi ja kaksi kertaa, kun vastustaja saa helposti prässättyä kiekon pois jo ennen omaa puolustussinistä tämän takia.

Kenttien pelaamisesta ei voi juurikaan edes puhua, koska keskialueella, josta nykylätkässä on muodostunut yksi tärkeimmistä pelin rakentamisen alueista ei tapahdu kiekottomilla yhtään mitään, ei tarjontaa, ei liikettä. Se johtaa siihen, että joko kiekollinen joutuu riplailemaan riskialttiisti (Aho eilen) ja menettäessään oma puolustus on taatusti pihalla ja kyvytön vaikuttamaan peliin, tai kun syöttösuuntia ei ole ja pakki sattuu pääsemään kärkikarvaajan ohi, mitään muuta se ei voi tehdä, kun kuskata punaiselle ja dumpata päätyyn tai roiskaista pitkän, kun kiekollista yksilötaitoa ei ole riittävästi, eikä jalkakaan vastustajalle riitä. Keskialueen ylitykseen ei siis ole minkäänlaista ideaa, korkeintaan riskialtis painottomalle puolelle syöttö seisovalle pelaajalle, joka lyö sen sitten rumpuun ja toivoo parasta. Nykykiekossa keskialue voitetaan syötöin kiihtyvään liikkeeseen, jolloin mahdollisuus on hyökätä hallitusti rintamana tai ajoittaen ristikulmaan, mutta aina kiihtyvään liikkeeseen, koska muutoin paineistaminen on mahdotonta/ajanhukkaa.

Moni pohtija esittää täällä, että niitä maalipaikkoja oli riittävästi, no, oikeastaan se on silmänlumetta, Ranskankin materiaalilla tosiasiassa voitettiin peli suvereenisti kahdella muulla pelin tärkeimmällä osa - alueella, maalien edessä. Maalipaikkoja oli näennäisesti, mutta ei sellaisia, jotka ilman onnenkantamoisia olisivat voineet johtaa maaliin. Koko pelissä katsoin olevan kolme sellaista paikkaa, joissa pelaamalla saatiin paikka, jossa vain maalivahti tai paska laukaus esti maalin synnyn. Se, että hyökkäysalueen peli meni kulmissa jyyräämiseksi tai tukehtui blokkeihin, johtui yksinomaan siitä, että peli hävittiin keskialueella sata nolla. Maalipaikat syntyivät siis enemmän sattumalta ja vastustajan virheistä, jolloin niiden onnistuminenkin on sattumaa, eikä määrätietoisen tekemisen tulos.

kaikki nähty ja näkyvä indikoi sitä, että Suomi on taktisesti pudonnut kelkasta, eikä yksilötaidollisesti kykene tätä mitenkään kompensoimaan, edes heppoisimpia vastustajia vastaan. Osasyy voi olla liian taktiikkaan sidottu junnukiekko, koska jos missä on muuhun kiekkomaailmaan verrattuna ammottava aukko, niin ns. vaistopelaamisessa. Toki myös perusyksilötaito syöttämisessä liikkeestä liikkeeseen, so. kyky antaa riittävän tarkkoja ja kovia syöttöjä ja kyky ottaa niitä liikkeessä haltuun ilman niiden kimpoilemista minne sattuu. Puuttuu siis kiekkovarmuus+tempo.

Marjamäen niskaan en kaikkea tietenkään sälytä, hän tulee kuitenkin kiekolliseen peliin vihamielisestä träppiliigasta ja toimii niillä opein, joten sylttytehdas on isosti liiton sokeudessa pelin kehityksen suhteen ja yksisilmäisessä sm - liigassa, jossa mennään yhden tempun ponilla ja pidetään kiinni siitä ja joukkueiden menestys on pääasiassa kiinni rosterien tasokkuudessa pelillisten identiteettien ja erilaisten tapojen suhteen. Sitä niittää mitä kylvää. En kuitenkaan päästä valmennusta harjaamatta tuosta, vaan näyttö on selvä, ettei ihan tason vaatimaa osaamista penkin takaa löydy ja sen todistaa tilastot.
 
Järvisen kisapassin leimaaminen oli odotettua, koska Suomelta alkaa loppua käyttökelpoiset puolustajat. Eilisen perusteella Jaakolalle ja (Ville) Lajuselle vain suojattuja minuutteja, ja Lajunen kauas ylivoimakoostumuksista.

Illan maalivahtikysymys on erittäin hankala. Eilinen tappio ei ollut Korpisalon syytä, mutta en lähtisi peluuttamaan häntä back-to-back-peleissä. Toisaalta onko sitten hyvä ratkaisu heittää Säteri bussin alle laittamalla hänet maalin suulle Tsekkiä vastaan?
 

IceWalker

Jäsen
Triviana on todettava, että melkoista historiaa eilen tehtiin. Ranskatappiolle ei nimittäin ole helppoa löytää historiallista vastaavuutta, jos puhutaan tappioista, jotka on koettu selvästi itseään heikompaa vastustajaa vastaan MM-kisoissa. Taaksepäin laskien tulevat ainakin seuraavat tappiot: S-Latvia 2-3 2014, S-Tanska 1-4 2010, S-V-Venäjä 1-2 2009, S-DDR 2-6 1983, 3-4 1978, 1-2 1976, S-Sveitsi 2-3 1972. Nämä vanhimmat tappiot siis aikoina, jolloin Suomi oli jo saavuttanut tietyn tason jääkiekossa, selkeästi suurten alapuolella, mutta pienten yläpuolella. Ihan alkuajoista on vaikea esittää mitään tasonvertailuja.

Toki on sanottava, että ranskatappio on omasta mielestäni surkein esitys koko kiekkohistoriassamme, ottaen huomioon lähtötasot. Vaikka miten katsoisi asiaa nykyisen maajoukkueen kannalta, häviö 1-5 maarankingissa sijalla 14. olevalle joukkueelle ei varsinaisesti ole nappisuoritus. Esimerkiksi DDR oli aikoinaan ihan kelvollinen kiekkomaa, joka silloisessa rankingissa olisi voinut olla 3-4 sijaa Suomen alapuolella.

Jos nyt jotain johtopäätöksiä moisista sattumuksista voi tehdä, on ainakin se, että kovin tavallisia ne eivät ole ja Suomi hoiti hyvin pitkän ajanjakson kunniakkaasti, vaikkakin välillä tiukasti pelit heikompiaan vastaan. Mutta ote tuntuu löystyneen.
 

Murkula

Jäsen
Järvisen kisapassin leimaaminen oli odotettua, koska Suomelta alkaa loppua käyttökelpoiset puolustajat. Eilisen perusteella Jaakolalle ja (Ville) Lajuselle vain suojattuja minuutteja, ja Lajunen kauas ylivoimakoostumuksista.

Se o just näin. Molepien peliaika putosi kolmanteen erään ja olihan nuo jokerikortit eilen niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin huonoja, Uskon että Järvinen edes osaa mennä oman maalin eteen puolustamaan, eikä väistä kuten herrat Lajunen & Jaakola tekivät eilen 1-3 maalissa.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös