MM 2015: Suomi

  • 692 813
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Tornados

Jäsen
Taidat itse puhua pelkkää potaskaa. Sääntökirjan viestissähän lukee selkeästi, että kiekottoman vastustajan kaataminen lukeutuu kiellettyihin rikkeisiin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat

Kafrom

Jäsen
Olihan tuo Kontiolan tilanne selvä jäähyn paikka, työnsi kiekottomana pakkia estäen tämän pelaamista. Tulee mieleen ns. illegal screen koriksen puolelta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Törmänen on väärässä, sille en voi mitään.

Lue sitä sääntökirjaa, ja mieti, kunnes ymmärrät mistä tuo jäähy tuli. Siinä lukee kiekottoman vastustajan kaataminen. Piste.

Kontiola kaatoi kiekottoman pelaajan josta seuraa 2min rangaistus estämisestä, mikä kohta tässä on epäselvää? Se on totta että kyseessä oli kamppailutilanne ja jos esimerkiksi tšekki pakki olisi tehnyt saman Konnalle, tuskin olisi pilliin vihelletty, sen verran tulkinnanvaraisia nuo maalinedus kamppailut on. Kova tuomiohan tuo oli, mutta Konna antoi tuomarille syyn viheltää.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kontiola kaatoi kiekottoman pelaajan josta seuraa 2min rangaistus estämisestä, mikä kohta tässä on epäselvää? Se on totta että kyseessä oli kamppailutilanne ja jos esimerkiksi tšekki pakki olisi tehnyt saman Konnalle, tuskin olisi pilliin vihelletty, sen verran tulkinnanvaraisia nuo maalinedus kamppailut on. Kova tuomiohan tuo oli, mutta Konna antoi tuomarille syyn viheltää.
Niin. Tämä koko keissi on yllättävän paljon siitä kiinni, että kuka tuossa tilanteessa on kiekoton pelaaja ja kuka ei. Kun tuota kyseistä pakkia ei tuossa lueta kiekottomaksi pelaajaksi, niin muunmuassa siksi tuomio on väärä. Ei tästä nyt sen enempää. Kysy asiasta vaikka Arto I. Järvelältä. Veikaan, että saat väärän vastaksen.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Niin. Tämä koko keissi on yllättävän paljon siitä kiinni, että kuka tuossa tilanteessa on kiekoton pelaaja ja kuka ei. Kun tuota kyseistä pakkia ei tuossa lueta kiekottomaksi pelaajaksi, niin muunmuassa siksi tuomio on väärä. Ei tästä nyt sen enempää. Kysy asiasta vaikka Arto I. Järvelältä. Veikaan, että saat väärän vastaksen.

Tuota tuota. Säännöissä ja tulkintaoppaassa siis lukee että jääkiekossa ei voi yksiselitteisesti viheltää jäähyä jos käsillä työnnät kiekollisen pelaajan pois kiekosta?
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomi oli surkea Jagria vastaan, mutta minusta suurempi syy tappiolle löytyy kuitenkin Tsekkien 2-2 maalia edeltävästä tilanteesta. Lisäksi tuo 2-3 maalia edeltävä tilanne oli käsittämätön. En ymmärä niitä jotka väittävät ettei se noihin ratkennut. En silti kiellä etteikö Pesonen olisi voinut olla huolellisempi. Rinnettä en syytä, vaikka ei mitään unelmapeliä pelannutkaan.

Jatkossa voidaan myös jättää KHL pelaajat pois näistä kisoista Suomen osalta! Kuka heistä onnistui? Ei kukaan ehkä Lepistö. Myös Salmela oli vitunmoinen pettymys joukkueessa.

Immostakaan ei enää tarvitse kisoihin raahata liike ei enää vaan riitä. Pelasti yhden maalin ja voitti aloituksia muttei enää ole entisensä. En tiedä miten Konna pelasi KHL: ssä,mutta olikohan sille niin suuri pettymys tuo NHL yritys ettei enää tällä kaudella palannut tasolleen? Vai oliko loukkaantumista.

KHL pelaajista sen verran, että Lepistö on erittäin tervetullut jatkossakin kisoihin.


Jagr Jagr Jagr grr grr grr!
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Samantien Jaloselle kalossia tuolta päävalmentajan tontilta. Voi jatkaa vaikka nenämallina tai lehdistövastaavana. Aivan paskaa peluutusta alusta alkaen, jääräpäistä väkisinmakaamista ketjujen suhteen ja täydellinen puusilmäisuus tiettyjen pelaajien kohdalla, lisäksi ei mitään reagointia mihinkään ja vittu vammaisten aapisesta koko avauspeli, pahoittelen vammaisille aiheuttamaani mielipahaa. Suomalaisille syöttöpiste pariin Tsekin maaliin tänään? No kun niin lukee kirjassa. Pelkästään Jagr pieksi Jalosen "pelikirjan" seisomalla oikeassa paikassa. Oivallista taktista ylivertaisuutta valmennukselta.

Nokka vittuun ja kurssi nousuun! Todella mielikuvituksentonta ja kusipaskaa kiekkoa peluuttaa tämä jannu, mut hei hienoo että Tanska, Norja ja Slovenia meni nurin... loppu olikin maalivahtia ja tuuria, lisättynä venäläisten tahalliseen häviöön. Kisoista tuli just niin vitun pannukakku kun ton pässin johdolla voi koskaan tulla.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En edes ala lukemaan viestejä illan jälkeen, koska tietyt ripulipaskat täällä suorastaan uivat omissa liemissään, sehän on selvä. Kiitokset Kojon tiimille ja pelaajille kovasta yrityksestä. Vaikea on voittaa, kun on jo päätetty, ettei se saa olla Suomi. Rahastustahan tämä on ja kerätään rahaa mahdollisimman paljon. Jos tsekit ois pudonnut, olisi katsojaluvut romahtaneet.Ei täs sen kummempaa ole tapahtunut.

Osa huutaa rapakontakaisten tuomarien perään, mutta onhan se nähty, että eipä nekään kuivin jaloin ylitte selviä, ehkä kuitenkin ammattituomarit tarpeen. Urheilun pitäisi tulla ennen voitonjakoa, mut eipä se niin mene.

Ensivuonna yritetään taas. Jokohan olisi meidän vuoro päästä eteenpäin:)
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Olihan näytös taas Suomelta. Jo Venäjä-peli näytti, että jaloissa ollaan muiden kovien kanssa ja Tsekki-peli todisti sitten näkemykseni täysin. En näe, että tuomarit juurikaan nousivat niin suureen arvoon vaikka puoluellisesti taas eilen vetivätkin. Nakladal veti muuman kerran läpi sormien niin, että rytisi ja ei saanut mitään tästä. Kuitenkaan SUomen peli ei tähän kaatunut.

Rinne oli paska. helppoja maaleja ensimmäisestä pelistä tähän viimeiseen eikä ollut sellainen mies jolla voidaan jotain voittaa. Suomella on hirveä repertuaari maalivahteja joten seuraavalla kerralla sitten joku joka saa kiekkoja kiinnikkin silloin kun pitää.

Jaakola ja Ohtamaa olivat varmaan joku Kummolan saunakaljoissa keksitty päähänpisto ottaa joukkueeseen koska Suomelta löytyy huomattavasti parempiakin arvokisa vääntäjiä maalilleen mutta tämähän on tätä jokeri-perseilya kiekkoliitolta.

Omaista ei tunnuttu pääsevän sitten millään pois. Ajatus olisikin, että ilemisesti tämä housuihinsa paskonut joukkue on joskus aikaisemminkin pelannut tätä peliä sillä ainakin eilisen pelin perusteella näyttivät etteivät oikein osaa pelata lajia nimeltä jääkiekko.

Huh huh...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Lyhyesti oma näkökulma kisoista...

"Ei mopolla moottoritielle"-sanonta toiminee tässä? Kahdella sentterillä ei vaan noissa karkeloissa pärjää, ei voi mitään! Sasha ja Kemppainen pelasivat hyvää / erinomaista peliä, loput pettivät pahasti. Laitureista en nyt jaksa sen enempää alkaa pauhata, mutta kokonaisuutena siellä ei montaa huippuonnistumista nähty. Juhis nyt on Juhis, Phillu polkee, Rudi kamppailee, Pessi kaatuilee jne. mutta ei vaan riitä. Donskoi, Jokinen, Komarov, joo...

Lindell, Salmela, Jokipa(i)kka, Mäntylä joo, Lepistö, Hietanen juu, Ohtamaa, Jaakola joopajoo...

Rinne oli eka matsissa vähän unessa, mutta näytti, että miesmaalivahti on hänkin. Saros, joo! Eilen eka ja vika olivat maaleja, jotka Peksi itse tietää erinomaisen hyvin halvoiksi => ilm. siinä ekassa ei havainnut syöttöä ajoissa ja oli torjunnassaan raakasti myöhässä (normitilanteessa perus V-torjunta)? Vikassa ei tehnyt noin periaatteessa mitään oikein...

Pelitavallisesti aika erikoiset zembalot; aina välillä toimi ku junan vessa, välillä taas syöttöjä tyhjiin väleihin, paljon 2m hitaita "kaverisyöttöjä" jne. En itse saanut oikein selkeää kuvaa mitä siellä yritettiin, jotain "meidän pelin" ja pystysuunnan lätkän hybridiä ilmeisesti?

Ens vuonna sit uudestaan, minkäköhänlainen takki on Tamilla ja onko Mervillä silarit? Ja onko Nupella punaiset housut???
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Harmittavasti kisat ohi jo puolivälierissä. Ihan hieno peli oli silti eilen illalla ja parempi voitti tällä kertaa. Tshekki pelasi todella aktiivista peliä ja Suomi sortui jäähyilyyn.

Kanada lienee mestari selvin sävelin tänä vuonna. En usko, että Tshekki heitä voittaa ainakaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Niinhän siinä kävi kuten "ennustin". Suomen turnaus on ohi, eikä kukaan enää hehkuta alkulohkon neljää nollapeliä. Valitettavasti alkulohkon Slovenia, Norja ja Tanska ja Slovakia eivät olleet riittäviä mittareita osoittamaan Leijonien tason, joten ehkä siksi odotukset olivat niin korkealla.

Tässä turnauksessa oli vain yksi ämmä ja se oli Kari Jalonen. Hän itki ja valitti tuomareista ja se on pakko sanoo. Mä en kyllä sellaista ymmärrä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Loppupeleissä maalipaikat menivät käytännössä tasan. Tsekki piti Suomen kyllä hyvin omassa päädyssään, mutta vaarallisia tilanteita ei heillekään siunaantunut. Ensimmäinen ja viimeinen maali jäivät varmasti kaivelemaan Rinnettä, vaikka tilanteissa oli paljon huonoa tuuria mukana. Molemmissa laukaus löysi tiensä juuri siihen pieneen vapaaseen rakoon ja varsinkin ensimmäisessä ei voida puhua mitenkään erityisemmin tähdätystä kiskaisusta. Rinteestä huomasi myös hermostuneisuutta ja ylipelaamista, mikä uskoisin johtuneen siitä, ettei mies luottanut enää täysin eräiden suomalaispuolustajien suoritusvarmuuteen.

Tarvittiin näköjään vain yksi Jagr murtamaan kisojen paras alivoima. Maalilla taisi olla molemmissa ylivoimamaaleissa 1,5 suomalaista ja kolme tsekkiä. Tästä määrätietoisuudesta täytyy nostaa hattua vastustajan valmennukselle. Tuomaripeli oli persiistä, mutta peli oli kuitenkin lopussa 3-3 kaikesta paskasta huolimatta. Sitten pientä huolimattomuutta, huonosti sijoittuneet puolustajat, vapaa maalinkulma ja onnekas kainalokiekko. Tsekit saivat kyllä upeaa kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Ensiksi nopea johto, josta pian tappioasemaan, sitten kaksi hienosti väännettyä ylivoimamaalia, jota seurasi masentavan hieno tasoitus Suomelta. Lopussa sitten maan kaikkien aikojen paras kenttäpelaaja ratkaisee homman ja Suomen vaisuhko loppurynnistys kestetään. Draaman kaari oli melko täydellinen.

Kokonaisuutena ihan hyvät kisat Suomelta ja positiivista oli ennen kaikkea nuorten (Barkov, Lindell, Donskoi, Jokipakka) pirteä ja kypsä pelaaminen. Jokisen Jussi karisti nyt viimeistään "paskaeionnistumaajoukkeessa"-haamun niskastaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kirjoitin tuonne Jaloselle kenkää -ketjuun jo Tsekki-ottelusta, mutta täytyy nostaa esille yksi pahimpia floppeja koko turnauksessa ja se on Juuso Hietanen. Miehen piti olla se puolustuksen johtohahmo, mutta suli ihan totaalisesti Tsekki-ottelussa, jossa aika ja tila oli kortilla. Juuri hänen olisi pitänyt nostaa sitä tasoaan ja käyttää vahvuuksiaan hyväksi, jotta Suomi olisi saanut purettu tuota Tsekin todella aggressiivista karvaamista.

Yksinkertaisesti tuon ottelun tempo oli aivan liikaa suurelle osalle suomalaisia. Ei se mikään ihme ollut, että Jokinen, Barkov, Komarov ja Ruutu(!) olivat joukkueen parhaimmistoa siinä, missä moni muu pupelsi jossain periferiassa. Myös Kemppainen pelasi kylläkin ihan hyvin. Puolustuksessa ainoastaan Esa Lindell saa kiitosta.

Toki Suomi olisi voinut itse koittaa hidastaa pelin tempoa, mutta se ei yksinkertaisesti pystynyt siihen kunnolla, koska puolustajat eivät kyenneet kunnolla edes siirtämään kiekkoa viereiselle kaverille omissa. Kyky prosessoida peliä aleni huomattavasti temmon noustessa, jolloin nähtiin ihan laadutonta räpeltämistä yksinkertaisissa asioissa, kun oli paniikki perseessä koko aika.

Ja kyllähän Rinne hörppäsi ensimmäisen ja viimeisen, ei mahda mitään. Huono suoritus häneltä, vaikka ei häneen tässä kaaduttu varsinaisesti.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Paljon jäi jossiteltavaa näistä kisoista.
Ehkä päällimmäisenä se, että pitikö se Venäjä mennä voittamaan alkulohkon pelissä?
Vastaan olisi saatu selkeästi helpompi Ruotsi kuin Tsekki, jota tuomarit jostain syystä suosivat.

Muuta ihan ok esitystä joukkueelta, joka oli vähintäänkin puolillaan alisuorittajia. Aaltonen, Kontiola, Immonen, Hietanen jne jne
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin Kemppaisen tilanteen ja siinä meni tuomarilta selvä jäähy ohi. Sen sijaan ihmettelen, kuinka saatanan puusilmä täytyy olla, ettei näe Kontiolan rikettä. Rajansa se on värilaseillakin.

Kyllä se Kontiola on vaan seppä. Selkävaivaisena kättä suoristamalla työntää toisen Tshekin maalivahtia päin ja toisen samalla selälleen. Maalivahdin häirintä ehkä, mutta jäähy... Kirjaa lukemalla selvä jäähy, ei kahta sanaa. Mutta miksi eilen pelattiin 5-5 peliä kiekon tiputtamisen jälkeen?

Ja ettei totuus unohdu, Donskoi oli eilen hyvä, pelasi vahvuuksillaan ja suojasi kiekkoa vahvasti. Pyrki lisäksi maalia kohti eikä tyytynyt kulmaralliin. Suomen hyökkääjille ei kiekkoa saatu vauhdissa lapaan kuin ihan yksittäisissä poikkeustilanteissa.
 
Viimeksi muokattu:

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä turnauksessa oli vain yksi ämmä ja se oli Kari Jalonen. Hän itki ja valitti tuomareista ja se on pakko sanoo. Mä en kyllä sellaista ymmärrä.

Minä kyllä ymmärrän. Siinä vaiheessa, kun tuomarit vetävät täysin vihkoon ja ratkovat pelejä, niin miksi tätä ei saisi sanoa ääneen?

Tällaisia peleja on ollut tässä muutaman viime vuoden aikana aivan liikaa ja jotenkin tuota IIHF-tuomarointia tulisi kehittää.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minä kyllä ymmärrän. Siinä vaiheessa, kun tuomarit vetävät täysin vihkoon ja ratkovat pelejä, niin miksi tätä ei saisi sanoa ääneen?

Myös Růžička otti kantaa eiliseen tuomarityöskentelyyn.

Yle.fi
Ruzicka oli kuitenkin sitä mieltä, että tuomarit jättivät jäähyjä viheltämättä myös toiseen suuntaan.

- Suomi puolusti hyvin, mutta mielestäni peli näytti todella likaiselta. Roman Cervenkassa roikuttiin puolen minuutin ajan, tuomari näki sen läheltä, mutta pilli ei soinut.

Tshekin päävalmentaja ei kiistänyt tuomarivirhettä, mutta kuittasi takaisin: "Suomi pelasi todella likaista peliä" | Yle Urheilu | yle.fi

Hauskaa, miten tuomarivirheiksi nähdään aina vain ne jäähyt tai viheltämättä jättämisen, jotka liittyvät jotenkin maaliin. Tšekin ylivoima oli eilen murhaavaa, eikä Suomi olisi kestänyt yhtään jäähyä, joita toki jäi viheltämättä.

Kai se sitten on niin, että MM-kisoissa on nähty vain kahdesti virheetöntä tuomarityöskentelyä – vuosina 1995 ja 2011.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuota tuota. Säännöissä ja tulkintaoppaassa siis lukee että jääkiekossa ei voi yksiselitteisesti viheltää jäähyä jos käsillä työnnät kiekollisen pelaajan pois kiekosta?

Mielestäni kysymys on peliin valitusta linjasta. Vastaavia paineja käytiin useita molempien maalien edessä, ainoa ero oli Hietasen tekemä maali. Kontiolan saama jäähy ei sovi mitenkään tuomarikaksikon valitsemaan linjaan.

Muutama huomio Suomen turnauksesta.

Valintaprosessi:

Mikä merkitys annetaan kisoja edeltäville harjoituspeleille? Nyt niiden perusteella tehtiin sellaisia valintoja (mm. Louhivaara), joita täällä kritisoidaan. Minusta prosessi pitää olla selvä eli onnistumalla harjoitusotteluissa, pelaajalla on mahdollisuus ottaa paikka joukkueesta. Nyt mm. Louhivaaran kohdalla toimittiin näin ja hänen paikkansa joukkueessa oli täysin ansaittu. Hänen roolinsa joukkueessa oli lähtökohtaisesti sen verran pieni, että hänen vaihtamisensa esim. Palolaan ei olisi ratkaisut mitään.

Kokemattomuus:

Suomen joukkue oli varsin kokematon, kahdeksan ensi kertalaista. Ja kun joukkueen kakkossentteriksi suunniteltu Kontiola oli vielä puolikuntoinen, joutuivat kokemattomat kaverit liian suureen rooliin. Kemppainen, Donskoi ja Lindell onnistuivat kisoissa loistavasti, mutta heidän ei olisi kuulunut olla niitä pelaajia, jotka ratkovat pelejä.

Kontiola:

Edellä mainittu Kontiola oli ehkä suurin syy Suomen putoamiseen tässä kohtaa. Suomi oli aivan liikaa Barkovin kentän varassa, toinen tulosyksikkö puuttui täysin. Aaltosen tai Pesosen pelaaminen ei ole ratkaisevaa, heille riittää nolla nolla. Sen sijaan Kontiolan kentän olisi pitänyt pystyä parempaan. Valitettavasti herra ei ollut täysin kunnossa, eikä hänen tilalleen löytynyt parempaakaan vaihtoehtoa.

Rinne:

Rinne olisi voinut pelata nollapelin, nyt muutama rebound ja pari onnekasta vetomaalia ja hän on kansakunnan sylkykuppi. Kovarin suoraan luistelusta lähtenyt veto osui hyvin haaroihin ja Jagrin nosto syliin löysikin tien käden alta maaliin. Kummassakaan ei periaatteessa ollut Rinteen virhettä, mutta maalivahdin rooli on vaan raaka.

Pelitapa:

Suomi selkeästi hakee vielä pelillistä identiteettiään Jalonen - Westerlund kaksikon jälkeen. Jalosen pelitapa on erilainen ja vaatii pelaajilta erilaista ajattelua. Mukana kuitenkin oli suuri joukko Meidän pelin (hyi!) läpikyllästämiä pelaajia, joille uuden ajattelun sisäistäminen tuotti ongelmia. Tästä syystä nuoret pelaajat nousivatkin suureen rooliin kisojen edetessä.

Ja täytyy nyt kuitenkin muistaa, että Suomi hallitsi Venäjän pelin loppua ja maalipaikat menivät suurinpiirtein tasan Tsekki pelissä. Nyt kiekko pomppi Tsekille, peli oli kahden huippujoukkueen tasainen vääntö. Puheet Jalosen erottamisesta ja katastrofista kannattaa unohtaa.
 
Tuota tuota. Säännöissä ja tulkintaoppaassa siis lukee että jääkiekossa ei voi yksiselitteisesti viheltää jäähyä jos käsillä työnnät kiekollisen pelaajan pois kiekosta?

Kiekollisen pelaajan estämisestä ei jääkiekossa voi viheltää jäähyä. Tuliko tämä jonain uutisena? Kiekolliseen pelaajaan kohdistuvista rikkeistä voi viheltää jäähyjä lukuisin eri perustein, mutta estäminen ei ole yksi niistä perusteista. Jääkiekon sääntökirjasta ei myöskään löydy sellaista jäähyn syytä kuin "työntäminen". Salibandysäännöistä sellainen kyllä löytyy.

RULE 150 – INTERFERENCE

DEFINITION: A player who obstructs or prevents an opponent without possession of the puck from skating, receiving a pass, or moving about the ice freely. i. A player who interferes with an opponent will be assessed a minor penalty
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös