MM 2015: Suomi

  • 692 730
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Barney

Jäsen
Jos vaan mitenkään on sarjatilanteen puolesta mahdollista, niin olisi järkevää pistää Saros maaliin myös lohkon viimeiseen peliin. Suomi nimittäin pelaa mitalipeleihin päästessään viimeisellä viikolla maanantaina, tiistaina, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Tuollaista ottelusumaa ei pelata koskaan missään sarjassa, joten Rinteellä ei tuollaisesta ole kokemusta. Lohkon viimeinen peli on Venäjää vastaan ja tuossa Suomen pitäisi sarjatilanteen mahdollistaessa mielestäni lepuuttaa ykkösmaalivahtia ja kahta avainhyökkääjää unohtaen perinteisen "kaikkia vastaan parhailla ja täysillä, vaikka omat mahdollisuudet kärsisivät"
Erittäin hyvä pointti. Norja pelissä todennäköisesti Peksi palaa kuitenkin omalle tasolleen, joten sen jälkeen voidaan mielestäni Nupen sanoin mennä hänen omilla ehdoillaan. Parhaassa tapauksessa toki Juuselle annetaan vielä toinen peli, mutta eiköhän Rinne kokeneena pelaajana osaa arvioida oman tilanteensa melko hyvin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pakistosta pitää vielä sanoa, että pelottaa ihan vitusti katsella tuota Salmelaa ja etenkin Mäntylää.Heittämällä parempia kuin Ristolainen.
Eipäs unohdeta Jokipakkaa. Hän ja Mäntylä olivat koko ajan ongelmissa, vaikka Jokipakka sen maalinsa saikin. Tuo pari herättää suuresti kauhua itsessäni. Salmelakin oli järkyttävän heikko ja mielestäni pelasi maalinedustankin aika huonosti. Toivottavasti Salmela on ihan oikeasti kasvanut ihmisenä, ettei hänellä keitä yli ja kunnolla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vähän sääli että tuossa joukkueessa ei ole oikein ketään tällä hetkellä, joka pystyisi pelaamaan samalla tasolla Barkovin kanssa ja tämä superlupaus menee pikkaisen "hukkaan" tämän takia. Ei turhaan mies ole puhunut että tahtoo olla joukkueen johtava pelaaja, nimittäin kyllä tänään lunasti noita puheitaan. Huikeaa miten 19-vuotias ukko voi pelata noin varmaa ja kypsää peliä. Jokinen kyllä pelasi ihan ok, mutta Donskoi oli tosiaan pettymys. Antaisin kuitenkin kyllä vähintään toisen pelin vielä saumaa tuossa näyttää ennen kuin olisin istuttelemassa miestä takaisin Kemppaisen rinnalle/katsomoon, mutta kyllä näin ensivaikutelmalta näyttäisi että tuohon tarvitsisi jonkun vielä laadukkaamman pelaajan, joka niitä Barkovin syöttöjä kilauttelee reppuun. Haluan uskoa että Donskoista tähän vielä on, mutta vähän heikolta näyttää.

Muita onnistujia ei sitten liiemmin ollutkaan. Kontiola ja Aaltonen saivat ihan näppäriä kuvioita ja laukauksia aikaiseksi, mutta siinä se.
 
Pulkkista ei kuulemma odoteta. Typeryyttä sanon minä. Tänäänhän maalintekijöitä oli niin paljon että ei tarvita... Riplailijoita riittää ja paikoista ei lauota.
Hytönen ja Pesonen kotio jos Pulu on saatavilla.
 

Barney

Jäsen
Pulkkista ei kuulemma odoteta. Typeryyttä sanon minä. Tänäänhän maalintekijöitä oli niin paljon että ei tarvita... Riplailijoita riittää ja paikoista ei lauota.
Hytönen ja Pesonen kotio jos Pulu on saatavilla.
Kysymykseen Pulkkisesta Kojo ei vastannut niin ehdottomasti, kun tuohon ensimmäiseen. Kyllä itse ainakin uskon Suomen odottavan Pulkkista, mutta turha sillä asialla on käydä tässä vaiheessa julkisuudessa spekuloimaan. Uskon ainakin Kojon antavan nyt joukkueelle työrauhan, koska aika sekavassa tilassa oli peli. Tai, jos Kojo ei oikeasti kaipaa Pulkkista, niin siinä tapauksessa voi vähän ehkä arvostella hänen ammattitaitoaan.
 

RDivis

Jäsen
Se on vaikeata voittaa jos niin moni asia kusee omassa pelissä. Ei lauota ja sitten, kun lauotaan laatu on hirveä. Kivahan se on kehua Hellebuyckin peliä, kuten lähetyksessäkin tehtiin, mutta Suomi teki mahdolliseksi ja helpoksi hänen "huippupelinsä". Oksensin hieman suuhuni, kun esim. Kontiola laukoo siitä priimapaikalta suoraan logoon. Muitakin oli. Ja sitte joku Mertsi ihmettelee, että kuinka voi Hellebuyck olla edessä. Kai se on, kun yritetään laukoa äijän läpi. Voi olla hyväkin veska, mutta tänään mitään erikoista ei tarvinnut oikeasti tehdäkään.

Puolistispelissä tehtiin liikaa virheitä ja Peksin ollessa hieman yössä soppa on valmis. Eipä muuten tule hirveän montaa tilannetta mieleen, jossa Suomi olisi saanut liikettä ja äijää sinne USA:n maalille, noh maaliin johtanut tilanne.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jokinen - Barkov - Ruutu
J.Pesonen - Kontiola - Aaltonen
Donskoi - Kemppainen - Hartikainen
Pihlström - Immonen - Komarov

Oisko tuommoisessa mitään järkeä? Barkovin rinnalle on niin vaikeaa ketään tarpeeksi hyvää tuosta nykyporukasta löytää ja jos sitä Jokista (joka tänään pelasi ihan hyvin tuossa) lähtisi jonnekin siirtämään, niin ei sillekään vaan oikein mitään järkevämpää paikkaa kokoonpanosta löydä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se on kyllä harmi, että Kukkonen on loukkaantuneena ja Väänänenkään ei ole mukana. Kyllä tuo joukkue kaipaisi takalinjoille suoritusvarmuutta ja ryhdikkäämpää puolustuspelaamista. Pari Mäntylä-Jokipakka oli totaalinen hasardi eikä pari Salmela-Lindell myöskään luottamusta herättänyt. Ohtamaa ja Jaakola pelasivat kohtalaisesti ja Lepistö-Hietanen odotetusti oli Suomen paras pakkipari.

Hieman mietityttää, mikä oli esimerkiksi Jalasvaaran tilanne. Kuitenkin pelasi komean kauden KHL:ssä, mutta ei tullut MM-leiritykseen. Hän kuitenkin omaan makuuni olisi juuri sellainen suoritusvarma ja ryhdikkäästi illasta toiseen pelaava peruspakki. Vaihtaisin Jokipakan alta aikayksikön Jalasvaaraan.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voin olla yksin mielipiteeni kanssa mutta minun joukkueessa olisi ollut Ristolainen ja Osala. Olisi ollut isännät molempien maalien edessä...
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
En odottaisi Barkovilta näissä kisoissa yksittäisiä väläyksiä kummoisempaa, jos hänelle ei pystytä tarjoamaan kiekonhallintaan kykeneviä ketjukavereita. Aaltonen voisi olla sellainen köyhän miehen jagr, joka pystyy suojaamaan kiekkoa ja pyörittämään kulmarallia Barkovin kanssa. Kolmanneksi lenkiksi siihen Donskoi huberdeuksi, niin siinähän meillä olisi Floridan ykkösketju kasassa.

Jokinen sitten Kontiolan ketjuun tuomaan kaivattua laukaisuherkkyyttä. Laukauksien määrässähän Jussi ainakin kunnostautui positiivisesti tänään, jos ei muuten.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Nämä "NHL-kaverit tulee ja laittaa meidän pelaajat nippuun" -jutut ovat aina yhtä hauskoja - ikään kuin Ristolainen olisi NHL-statuksensa kautta automaattisesti jotenkin kovempi kuin vaikkapa Ohtamaa.

Oikeastaan tämä peli vaan vahvisti käsitystäni siitä, että Ristolainen olisi pärjännyt näissä peleissä hyvin. Esim USA:n 3-1 maali, Salmela antoi jenkin seistä Rinteen edessä aivan rauhassa, vähän nosti jenkkipojan mailaa, mutta ukkoon ei koskenut lainkaan. Sexton paukutti siitä sitten pienestä kulmasta ja Rinne ei nähnyt yhtään mitään. Mutta näillä mennään ja tuskainen turnaus on edessä. Tällä paketilla ei vaan pitkälle pötkitä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Barkov pelasi hyvin, samoin Kemppainen oli hyvä. Tuomon juna on mennyt, mutta pidetään vaikka maskottina se mitalin vuoksi. Jokinen ok. Immonen, jumankauta se on hidas.

Mutta eipä jenkitkään ihmeitä esittäneet, lähinnä Suomi oli totaalisen huono kakkoskenttää lukuunottamatta. Tappio ei niin paljon harmita kuin tuo suorittamisen taso. No, nyt läpsytellään nämä pari peliä pois alta ja katsotaan suunta sitten vanjaa vastaan.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomelta jälleen kerran vaisu turnauksen avauspeli, mutta eiköhän tästä vielä nousta. Perinteisesti se tärkein kaiken ratkaiseva ottelu on vasta puolivälieräpeli, joskin viime vuonna taidettiin olla melkein historiallisen lähellä puolivälieristä ulos jäämistä. Mutta kyllä tuossa joukkueessa silti potentiaalia on paljon tänään nähtyä parempaan.

Eniten tässä Suomen tämänpäiväisessä pelissä sapetti huono asenne. Taisteluilme oli tiessään, taklauksia ei jaeltu juurikaan ja kolmannen erän "kiri" jäi täysin torsoksi. Jos oltaisiin vielä 90-luvulla, olisi täysin saletti homma, että Leijonien vappuaatonvietto oli venähtänyt vähän pitkäksi. Mutta pakko on kyllä ihmetellä, miten Suomi voi (vuodesta toiseen) olla vaikeuksissa avausottelussaan, verrattaessa esim. viidet treenit ja yhden harkkamatsin vetäneeseen USA:han? Pitäisikö Suomen jatkossa leireillä 2-3 viikkoa vähemmän, että jo avauspelissä kulkisi? Tai no, ei kai kuitenkaan, sillä turnauksen viimeisellä viikollahan Suomella on kulkenut viime vuosina erinomaisen hyvin.

Rinteestä en olisi tässä vaiheessa vielä lainkaan huolissani. Maailman eliittivahteja, jolle sattui tänään musta päivä. Eiköhän Peksi itsensä kokoa. Jälkiviisaana on kyllä helppo sanoa, että aikaerosta kärsineen ja silmin nähden matkaväsyneen Rinteen peluutus tänään oli virhe, mutta eipä tuotakaan enää perutuksi saa. Seuraavaksi kuitenkin vuorossa back-to-back-matsit, joten loogista olisi, että Saros pelaa Tanskaa vastaan ja Rinne jälleen Norja-pelissä.

Kovin paljon en enää haluaisi joukkuevalintoihin puuttua, sillä tehdyt mitkä tehdyt, ja näillä mennään. Itsekin olisin voinut ajatella, että esim. Väänäsellä (joka ei mahtunut kauden aikana yhteenkään Kojon EHT-/harjoituspeliin), Jalasvaaralla tai Ristolaisella olisi voinut olla käyttöä ja hyökkäyksen osalta samoin Salmisella tai Palolalla. Mutta eniten ihmettelen silti edelleen sitä, että KHL:n finaalien ratkaisupelaajalle ja kyseisen liigan supertähdelle, tulikuumalle Mikko Koskiselle ei nähty käyttöä. Kyllähän Rinne olisi Koskisen mukanaollessa silti lähtökohtaisesti ykkönen ollut, mutta mieluummin näkisin joukkueessa "kaksi ykkösvahtia" kuin "kaksi kolmosvahtia". Jos Rinteen epävarmuus jatkuisikin edelleen, niin kyllä paljon mieluummin näkisin Koskisen kuin Saroksen/Engrenin maalilla.

Jatkoa ajatellen kaikkein tärkeintä olisi saada asenne kuntoon, mutta kyllä esim. ylivoimankin on parannuttava huomattavasti. Jalosena en todellakaan sulkisi vielä Pulkkiselta ovea, sillä Grand Rapidsin putoaminen voi hyvinkin varmistua jo ennen Tanska-peliä tai viimeistään Tanska- ja Norja-matsien välissä. Jos Grand Rapids putoaa, voisi viisi maalia kolmessa playoff-matsissa tehnyt Pulkkinen olla melkoinen täsmäase Barkovin vierelle ja ylivoimaan. Kenties Pulu ehtisi mukaan jopa jo Suomen neljänteen peliin.

Kentällisiin tämänpäiväinen esitys tarkoitti melko varmasti muutoksia. Itsekin toivoisin jonkun muun tavoin kolmea pakkiparia käyttöön ja Mäntylää sekä Jokipakkaa/Salmelaa vilttiin, mutta tätä tuskin tulee tapahtumaan. Pääasia kuitenkin, että surkeasti toiminut Jokipakka-Mäntylä erotetaan toisistaan. Komarov nousee siis Tanska-matsiin kehiin, ja Hartikainen taitaa jäädä penkin päähän. Tanskaa vastaan näin:

Lepistö-Hietanen
Ohtamaa-Lindell
Jaakola-Jokipakka
(Salmela-Mäntylä)

Jokinen-Barkov-Ruutu
Pihlström-Kemppainen-Donskoi
Komarov-Kontiola-Aaltonen
Pesonen-Immonen-Louhivaara

Barkov oli tänään Suomen paras pelaaja, ja löysäilyduo Kontiola-Aaltonen odotetun huonoja. Hytönen ottaa vielä kisojen edetessä Kontiolan paikan?
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Mä jäin miettimään tuossa tilanteessa sitä, että miten paljon paremmin Rinne olisi sen kiekon nähnyt, jos hänen edessään oli ollut jenkin sijasta jenkki ja Salmela.

Siitä lihamuurista ei olisi kiekko maaliin enää mennyt ja toisaalta olisihan Salmela voinut tarjota sitä pakinpoikkaria ja siirtänyt ukkoa sen vertaa, että Rinne olisi nähnyt edes jotain. Promeininkiä jenkeiltä koko peli, Suomella ei mitään jakoa.
 
Viimeksi muokattu:
toisaalta olisihan Salmela voinut tarjota sitä pakinpoikkaria ja siirtänyt ukkoa sen vertaa, että Rinne olisi nähnyt edes jotain.

Olisi voinut mennä vetämään poikkarilla jenkin siitä helvettiin, mutta sillä hetkellä hän olisi väistämättä peittänyt itse Rinteen näkökentän. Ja kun Sexton olisi juuri sillä hetkellä paukuttanut kiekon häkkiin, täällä huudettaisiin, että on se Salmela v***n tyhmä kun tollain blokkaa veskarinsa näkökentän.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Hei, ei mitään hätää. @MustatKortit sano et jenkit on tullu vaa panee tsekkiläisiä huoria.

USA on hieno mixi nopeutta ja munaa. Suomi ei ole tällä hetkellä mitään.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Tykkäsin paljon siitä, mitä Leijonat yritti tehdä. Aggressiivisesti yritettiin luoda paikkoja hyökkäyspäässä ja peliä tietoisesti yritettiin pitää nopeatempoisena flipperinä. Paha vain, että hyökkäyspäässä yritettiin ihan liian nättejä kuviota siinä riskialtteimmassa paikassa eli punaviivan tuntumassa tai vastavuoroisesti yritettiin liian nopeaa ratkaisua niin ettei kukaan muu omista ehtinyt organisoitua laukausta varten kuin laukoja.

Puolustaminen varsinkin pakeilla kärsi aika pahasti siitä, että hyökkäys oli liian häröä ja viisikon rakenteet uhrattiin kikkailun takia. Järkyttävä määrä annettiin vastahyökkäyksiä. Kuitenkin, jos tuohon aggressiiviseen riskihyökkäämiseen saadaan joku tolkku turnauksen edetessä, niin Suomi saattaa lapata yllättävänkin paljon maaleja vielä tässä turnauksessa. Tai sitten riskillä pelaaminen kusee eeppisesti...

Keksitään jotakin muuta kuin että laidasta sisään, jarru, kaksi maalille ja kolme kiekottelee punaviivan tuntumassa riskillä vetopaikan saamiseksi. Ajatus on hyvä, mutta toteutus aivan liian sinne päin. Mieluusti toinen pakki jäisi vähän alemmaksi varmistamaan tai kiekon alueelle tuova pelaaja ajaisi vähän syvemmäksi.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Olisi voinut mennä vetämään poikkarilla jenkin siitä helvettiin, mutta sillä hetkellä hän olisi väistämättä peittänyt itse Rinteen näkökentän. Ja kun Sexton olisi juuri sillä hetkellä paukuttanut kiekon häkkiin, täällä huudettaisiin, että on se Salmela v***n tyhmä kun tollain blokkaa veskarinsa näkökentän.

Miksiköhän sivuutit sen ensimmäisen pointin, että siitä lihamuurista kiekko ei olisi maalille asti mennyt? Se olisi muuten ollut hyvin todennäköinen skenaario.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Todellisuudessa Kontiolan viisikko taisi pelata tasapainoisimman matsin näistä Suomen kentällisistä. Kontiolan kenttä tasakentällisin loi enemmän paikkoja vastustajan päähän kuin mitä tuli omiin. Kontiolan ketju oli myös ainoa, joka ei ottanut yhtään takaiskumaalia omiin (pois lukien tyhjä maali, jolloin oli sekakenttä).

Ei Kontiolaa tämän illan jälkeen tarvi kehua, mutta en Suomen parhaan viisikon johtajaa nyt suurimpiin epäonnistujiinkaan osaa laskea.
Oman näkemykseni mukaan ainoastaan Aaltonen oli ainoa tuosta Kontiolan kentällisestä, joka pelasi edes kohtalaisesti. Kontiola ei ollut tämän illan pelissä lähelläkään vanhaa kuntoaan, jossa hän oli MM-tasolla kovakin tekijä. Hänen laukauksensa yhdessä pelin kanssa oli löysää, mikä ei käy laatuun, kun puhutaan sentäs ykkössentteristä.

Kontiolan ketjukaveri Ruutu oli lähes koko ottelun kebabkioskilla. En tajua Kojon logiikkaa Ruudun peluuttamisesta, eihän Tuomon kuuluisi ykköskentässä pelata, vaikka hieno maajoukkueura miehellä onkin. Mutta se on minusta aivan sama, mitä on tehnyt aiemissa turnauksissa, jos kulunut seurajoukkuekausi oli aivan karmeaa paskaa.
 

Sudan1

Jäsen
Sehän nyt oli päivänselvää ettei Pulkkista odoteta. Palola ei mahtunut joukkueeseen, koska ei löytynyt sopivaa roolia. Palola ja Pulkkinen ovat kuitenkin rightin maalintekijöinä huippuominaisuuksiltaan melko 1:1.
 
Miksiköhän sivuutit sen ensimmäisen pointin, että siitä lihamuurista kiekko ei olisi maalille asti mennyt? Se olisi muuten ollut hyvin todennäköinen skenaario.

On aika helvetin todennäköisen skenaario, että tuollaisesta kulmasta ei maalia tehdä, vaikka maalin edessä on yksi vastustaja maskissa. Kiekko menee todennäköisemmin läpi yhdestä miehestä kuin kahdesta, mutta toisaalta jos se kiekko menee läpi, maalivahti näkee sen kiekon huomattavasti todennäköisemmin yhden miehen takaa kuin kahden.
 

Granny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild #64 & #11
Olisi voinut mennä vetämään poikkarilla jenkin siitä helvettiin, mutta sillä hetkellä hän olisi väistämättä peittänyt itse Rinteen näkökentän. Ja kun Sexton olisi juuri sillä hetkellä paukuttanut kiekon häkkiin, täällä huudettaisiin, että on se Salmela v***n tyhmä kun tollain blokkaa veskarinsa näkökentän.
Poikkarilla ensin jenkkipoika katolleen maalinkulmalle ja sen jälkeen olis blokannut tuon ripuliranteen tai ottanut hanskalla haltuun :) Nythän Salmela vaan nostaa mailaa ja antaa jenkkipojan tehdä täydellisen maskin ja veto tolpan kautta sisään. Ei mitään mahdollisuutta Rinteellä torjua.
 

Barney

Jäsen
Sehän nyt oli päivänselvää ettei Pulkkista odoteta. Palola ei mahtunut joukkueeseen, koska ei löytynyt sopivaa roolia. Palola ja Pulkkinen ovat kuitenkin rightin maalintekijöinä huippuominaisuuksiltaan melko 1:1.
Voihan sen noinkin nähdä. Pulkkinen teki kuitenkin jo 4 vuotta sitten enemmän pisteitä Liigassa, kun Palola tällä kaudella, vaikka on 4 vuotta nuorempi. Tällä kaudella Pulkkinen iski AHL:ssä sellaiset pisteet, joista Palola voi vain unelmoida. En usko Palolan myöskään pelaavan koskaan yhtään NHL-ottelua. Ei siis mitään Palolalta pois, mutta yksikään Palolan ominaisuus ei ole parempi kuin Pulkkisella, joten ei se silloin mene ihan 1:1.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös