MM 2015: Suomi

  • 692 956
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nonni, Pekka Rinne tulee kisoihin eli se on finaalipaikka varma. Jos menee jatkoajalle finaali niin harmi että sieltä nyt puuttuu Ristolainen, jolla on vankka kokemus nousta tuolloin esiin ja soolomaalin jälkeen teutaroida ympäri kaukaloa Peppi Pitkätossu -peruukissa. Aaltonen ratkas viime vuonna SM-kullan, oisko siitä toistamaan sama sitten MM-tasollakin? Mä veikkaan että Donskoi siellä nyt sen maalin tekee, Salmela antaa näyttävän syötön jonka turvin Kemppainen-Donskoi kaksikko pääsee kaks-ykköseen, Kemppainen imee pakin itteensä ja pistää lätyn Donskoille joka vetää suoraan syötöstä kiekon pömpeliin. Jussi Jokinen kun saa Faselilta pokaalin, se ravistelee sitä kuin raivohullu äiti koliikkivauvaansa, Tuomo Ruutu länttää tällä kertaa Barkovin pärstään partavaahdot ja Lepistö pussailee Salmelan kanssa. Engren soittaa pokaalilla ilmakitaraa, kansanjuhlissa Ville Peltonen vetää pasinurmiset ja Leo Komarov halailee Sauli Niinistöä. Iltapäivälehdet kauhistelee kun kaikki oli niin helvetin kännissä, Jalosellakin on koko nokka punasena ja Marjamäen päässä olevat aurinkolasit on rikki. Sara Sieppi arvotaan joukkueen kesken, voittaja on Juuso Hietanen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pekka Rinteen tulon varmistumisen jälkeen en näe mitään muuta mahdollisuutta kuin Kulta. Kaikki muu olisi järkyttävää suorittamista.
Tähän sama, Mäntylän syytä jos jää kulta saamatta. Vaihteeksi ollaan taas saatu oikeasti sellainen joukkue, josta ei paljoa valittamista löydy. Muutama valinta nyt jäi lopulta kyrpimään, mutta varsin epätodennäköistä, että turnaus näihin kaatuisi. Filppulan tulo kuittaisi nämäkin pettymykset.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Onhan nämä Suomi MM-kisoissa ketjut vuodesta toiseen ihan JA:n parasta hupia. Ei petä koskaan..!

Tähän vois lainata Dirty Harryn lineriä "Opinions are like assholes, everybody has one!"

Ihanko täällä, aikusten oikeesti, joku nimimerkki luulee tietävänsä MM-kiekosta ja joukkueen rakentamisesta enemmän kuin Kojo, Marja, Lehtinen & co?!?

Ei siinä mitään... Jatkakaa ihan vapaasti mun puolesta. Toki mullakin omat mielipiteeni on, mutta ei kyllä ole kompetenssia kyseenalaistaa Kojon valintoja.

Erittäin mukavaa tosin oli kuulla, että Peksi liittyy joukkoon!
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Kyllä nyt on kovin porukka vuosiin... Kun miettii millainen oli olosuhteiden pakosta aikoinaan Jukka Jalosen eka maajoukkue (8 SM-liigasta, oli Miettinen, Santala, Vahalahti, Kerman, Niinimaa jne. jne...), niin ei voi kuin nauraa ja onnitella Kojoa paljon hunajaisemmasta päävalmentajapestin alusta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihanko täällä, aikusten oikeesti, joku nimimerkki luulee tietävänsä MM-kiekosta ja joukkueen rakentamisesta enemmän kuin Kojo, Marja, Lehtinen & co?!?

Ei siinä mitään... Jatkakaa ihan vapaasti mun puolesta. Toki mullakin omat mielipiteeni on, mutta ei kyllä ole kompetenssia kyseenalaistaa Kojon valintoja.
!

Olet aivan sairaan fiksun tuntuinen kaveri. Ainakin juuri nyt tämän viestin jälkeen, jonka olet lähettänyt netin keskustelupalstalle. Jos olisin minkä tahansa yhdistyksen pj, niin haluaisin sinut ehdottomasti apulaisekseni.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kuvittelenko vai löytyykö Suomen joukkueesta poikkeuksellisen paljon voittamisen kulttuuria kuluvana vuonna? Pikaisella katsannalla ohessa listattu mestaruudet pelaajakohtaisesti pääsarjatasoilta + maajoukkueista. Luulisi tuon porukan tietävän kuinka mestaruuksia voitetaan.

Atte Engren: 1 x SM
Pekka Rinne: 2 x SM
Juuse Saros: 1 x MM (U20)

Juuso Hietanen: 1 x SM
Topi Jaakola: 4 x SM, 1 x MM
Jyrki Jokipakka: 1 x AHL
Sami Lepistö: 1 x AHL, 1 x MM
Esa Lindell: 1 x MM (U20)
Tuukka Mäntylä: 1 x MM (U18), 1 x SM
Atte Ohtamaa: 3 x SM
Anssi Salmela: 1 x MM

Juhamatti Aaltonen: 4 x SM, 1 x MM
Aleksander Barkov: -
Joonas Donskoi: 2 x SM
Teemu Hartikainen: -
Juha-Pekka Hytönen: 1 x MM (U18), 2 x SM
Jarkko Immonen: 1 x MM (U18), 1 x SM, 1 x KHL, 1 x MM
Jussi Jokinen: 2 x SM
Joonas Keppainen: 2 x SM
Leo Komarov: 1 x MM, 1 x KHL
Petri Kontiola: -
Ossi Louhivaara: 2 x SM
Harri Pesonen: 2 x SM
Janne Pesonen: 4 x SM, 1 x KHL, 1 x MM
Antti Pihlström: 1 x MM
Tuomo Ruutu: 1 x MM (U18), 1 x SM, 1 x MM

+ Koutsit:
Kari Jalonen: 3 x SM apuvalmentajana, 4 x SM päävalmentajana
Lauri Marjamäki: 2 x SM päävalmentajana
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
NHL-fanina täytyy myöntää, että näyttäisi olevan paras joukkue kasattuna mitä vaan voi vapaista pelaajista kasata. Pakiston puolella on tietty iso kysymysmerkki tämä, että miksi RR55 jää rannalle, kun hidas & jäähy herkkä Salmela ja hosuva Jaakola menee kisoihin. Toivotaan nyt vielä Filppulaa tai Pulkkista mukaan (aivan sama kumpi, Pulu ehkä mielenkiintoisempi), mutta joka tapauksessa pitkään aikaan on mielenkiintoiset kisat edessä. Varsinkin kun muutkin maat näyttävät saavan kovat niput kehiin. (lue Kanada ja Sid) :)
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Toivotaan Rinteen palaavan samalle tasolle kuin syksyllä tai ainakin lähelle. Muistetaan että kevät meni aika heikosti kuitenkin Rinteelläkin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Itse olisin pitänyt Ristolaisen mielummin porukassa ja heivannut joko Mäntylän tai Salmelan alta pois. Harri Pesosen rooli myös hieman arveluttaa. Pärjääkö oikeasti nelosessa vai jääkö kisapassi leimaamatta kokonaan. Tommi Huhtala olisi ollut sopivampi kaveri neloseen, toki Pesosen pelailua en ole nähnyt muutamaan vuoteen, joten ehkäpä siellä on jo hieman paremmin opittu puolustamaan.

Neljä JYPin kaveria joukkueessa lämmittää kyllä mieltä ja etenkin Louhivaaran pelaamista odotan mielenkiinnolla. Äkkiseltään en muista onko Ossia nähty edes EHT:lla aiemmin...
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Toivotaan Rinteen palaavan samalle tasolle kuin syksyllä tai ainakin lähelle. Muistetaan että kevät meni aika heikosti kuitenkin Rinteelläkin.

Tätä itsekin pohdiskellut, mikä mahtaa olla vireystila.

Viime vuonna MM -kisoissa oli kropassa menossa ns. "alkukausi" ja kauhea motivaatio näyttää, nyt on takana kokonainen kausi, 64 pelattua runkosarjamatsia + 6 pleijariottelua. Ammattimies on ammattimies, mutta jos kroppa ei ole mukana 100% ja maalivahdin peli on pitkälti myös "itseluottamuspeliä"....

Mutta joka tapauksessa: normaalitasollaan kisojen paras maalivahti.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nuorten pelaajien rekrytointi tähän joukkueeseen onnistui, vaikka Ristolainen tipahtikin. Neljä viidestä ei ole huono, kun vertaa tätä tulosta viimeisiin 15 vuoteen. Jokipakka ja Lindell ovat kummatkin vakiopelaajia myös olympiatasolla näilllä näkymin. Saros hoitaa torjumiset ja Barkov on seuraavien vuosien ykkössentterimme. Vaikka mielellään olisin Ristolaisen kisoissa nähnytkin, hänen pelaamisensa taso ei riittänyt eurooppalaiseen kiekkoon vielä. Hyökkäyspäähän olisi kaivattu tehoja ja puolustukseen varmuutta. Kun Suomella ei tuota osaamista hyökkäyspäässä nyt ihan piisalle asti ole, on luonnollista, että puolustuspäässä hieman riskialttiimpi pelaaja ei päässyt kisoihin.

Kerrankin ovat tulossa kisat, joissa pelaa mielenkiintoisia pelaajia. Joukkueen tulos on yhdentekevä, mutta jospa tämän toisen Jalosen pelitapa sentään mahdollistaisi hienoja kombinaatioita, yksilösuorituksia ja ei perustuisi liikaa tiettyyn vakioformaattiin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En pidä Rinnettä sateentekijänä. Loukkaatumisen jälkeen ei ole päässyt alkukauden tasolleen. Paljon livahtanut helppojakin maaleja. Toivotaan toki että onnistuu.
Alkukauden taso olikin jotain aika huimaa, joten on tavallaan oman asettamansa standardin uhri. Mä otan ihan mielelläni top 5 maalivahdin maailmassa joukkueeseen. Kaikille menee joskus helppoja.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Nyt kun Rinteen tulo varmistui, parhaimman näköiset leijonat top3: 1. Pekka Rinne 2. Tuomo Ruutu 3. Sami Lepistö. Ei tarvitse enää äänestää iltasanomien sivuilla.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Nämä "NHL-kaverit tulee ja laittaa meidän pelaajat nippuun" -jutut ovat aina yhtä hauskoja - ikään kuin Ristolainen olisi NHL-statuksensa kautta automaattisesti jotenkin kovempi kuin vaikkapa Ohtamaa.

Sikälikin hassua kun Sotshi todisti sen ettei NHL:stä tulla noin vain isoon kaukaloon dominoimaan. Hietanen pyyhki Vatasella lattioita ja Lepistö näytti ettei esimerkiksi pikkunousukas Määttä häntä paremmin suorita. Hyökkääjistä Kontiola sekä Aaltonen olivat joukkueen ehdotonta parhaimmistoa ja välttämättä Granlundia sekä Selännettä ei olisi edes tarvittu. Iso kaukalo on iso kaukalo ja rapakon takana annetuilla näytöillä ei pitäisikään olla koskaan merkitystä. Siksi vähän harmittikin ettei esimerkiksi juuri Ohtamaa, Mäntylä ja Salmela olleet olympiajoukkueessa änäripakkiemme sijaan. Onneksi haavani voivat nyt parantua edes vähän.

Vähän asiaakin ja Rinteen tulolle iso käsi. Toivottavasti löytää vielä viime keväistä pykälän kovemman vireen, koska sellaista tarvitaan.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Kannattaisi itsekin katsoa muitakin pelejä kuin Tapparan. Jos kerran Metsola on ylijumala Sarokseen verrattuna, niin miksi Jalonen ei häntä joukkueeseen valinnut?

Tää varmaan selvisikin jo (Rinne tuli), mutta todettakoon nyt, että varmaan kaikki (siis ihan jokainen) asiantuntijat olivat sitä mieltä, että Metsola oli liigakauden paras maalivahti. Jaloselle en ole tekstannut ja kysellyt valintaperusteita, luulen että pitkällä leirityksellä on merkitystä kolmosvahdin valinnassa. Sinällään tällä ei ole nyt mitään merkitystä, kun Rinne pelaa kaikki merkittävät matsit.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mahtava homma, että Rinteen Peksi lähti kisoihin, mutta onko nyt sitten niin, ettei Mikko Koskinen "mahtunut" Jalosen kisajoukkueeseen? Vai kelpasiko Kolmen Metrin Koskiselle vain ykkösvahdin tontti? Niin huikean kauden (tilastojen ja hehkutuksen perusteella) Koskinen pelasi, että erittäin mielelläni olisin hänet nähnyt joukkueen kakkosvahtina. Eihän Engren ja Saroskaan huonoja miehiä ole, mutta itse olen ainakin sitä koulukuntaa, että ainakin ykkös- ja kakkosvahdin tontille saataisiin mieluusti valita parhaat mahdolliset miehet kemioista, leirityksistä tai tulevaisuudennäkymistä riippumatta. Ja ei siinä, samana vuonna syntyneitähän Koskinen ja Engren ovat.

Toki pitkä kausi Koskisella takana, mutta voittaminen on tuoreessa muistissa ja käsittääkseni Koskinen oli KHL:n finaalisarjan ehdottomia avainpelaajia.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kukas hyökkääjä sielt nyt Rinteen nimeemise jälkee tippuu?
Edit:
Mahtava homma, että Rinteen Peksi lähti kisoihin, mutta onko nyt sitten niin, ettei Mikko Koskinen "mahtunut" Jalosen kisajoukkueeseen? Niin huikean kauden (tilastojen ja hehkutuksen perusteella) Koskinen pelasi, että erittäin mielelläni olisin hänet nähnyt joukkueen kakkosvahtina.

Veikkaan et takana on myös Nokan Engren-fetissi, sillä oliha Saros nyt harkkapeleissä vakuuttavampi ku Atte.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
EIkö siellä ollut vapaana ennen Rinteen tuloa yksi maalivahdin ja yksin kenttäpelaajan paikka? Miksi kenttäpelaaja tippuisi?
ei ollu, joukkueesee oli nimetty ennen Rinnettä 2+8+15=25 ja 25 on maksimirosteri, pakko jonku tippua.
 
H

Hidas_ja_kankea

Liigafinaalisteista ainoastaan Kemppainen ja Donskoi, jotka toivottavasti eivät putoa loppuvirittelyn yhteydessä. Olisin halunnut saada mukaan vielä Palolan ja Metsolan. Metsolan poisjääni on ymmärrettävää, kuten viestissä #1567 on jo kerrottu, mutta Palolan poisjättämistä en sulata. Ei noita luontaisia maalintekijöitä ole koskaan liikaa ollut maajoukkueissa. Kaksi liigakautta putkeen maalipörssissä ja lisäksi muutama kaappi edellisissä MM-kisoissa.

Tuomo Ruutun valitsemisen kyseenalaistaisin, vaikka siitä helposti kuraa osalleen saa. Ura on ollut useamman vuoden laskussa ja ei pelkkä pitkä NHL-ura saa olla valintaperusteena.

Eipä silti. Aina näistä valinnoista on löytynyt mussutettavaa.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kerrankin ovat tulossa kisat, joissa pelaa mielenkiintoisia pelaajia. Joukkueen tulos on yhdentekevä, mutta jospa tämän toisen Jalosen pelitapa sentään mahdollistaisi hienoja kombinaatioita, yksilösuorituksia ja ei perustuisi liikaa tiettyyn vakioformaattiin.

Joo eihän se Jukka Jalosen pelikirja mahdollistanut hienoja yksilösuorituksia ja kombinaatioita. Terveisin Ilmaveivi ja Konnan ketju 2013.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tuomo Ruutun valitsemisen kyseenalaistaisin, vaikka siitä helposti kuraa osalleen saa. Ura on ollut useamman vuoden laskussa ja ei pelkkä pitkä NHL-ura saa olla valintaperusteena.
Ruutu oli joukkueen parhaita hyökkääjiä harjotuspeleis, niitten perusteella ei ainakaa oo perusteita Ruudun poisjättämiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös