MM 2015: Suomi

  • 692 942
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kemppaisen ja Donskoin ottaisin joukkueeseen mikäli jatkavat edes lähes nykyisellä tasollaan. Ei Suomella ole varaa jättää noin kuumia pelaajia pois, varsinkin kun ottaa huomioon heidän monikäyttöisyyden.

Allekirjoitan täysin, että sekä Donskoi että Kemppainen ovat tällä hetkellä kuumia pelaajia ja mielläni näkisin molemmat mukana kisoissa, mutta voi olla ettei vaan mahdu. Varsinkin kun huomioi, että tulosyksiköihin on tyrkyllä useita KHL:ssä nappikauden pelanneita + maajoukkueesta tuttuja pelaajia sekä muutamia NHL-äijiä. Sitten kun puhutaan puolustavammasta roolista, niin kyllä nämä Ruudut, Korpikosket, Pihlströmit, Hartikaiset ja muut ajavat taatusti ainakin Donskoin edelle. Toki Kemppaista voisi harkita nelosen keskelle, mutta epäilen, että Wirtanen valitaan maajoukkuekokemuksensa vuoksi näistä ensin (+on Jaloselle tutumpi pelaaja).

Iiro Pakarinen tosiaan loukkaantui maaliskuun alussa. Jalkavamma (polvi?) pitänyt miehen sivussa siitä asti.

Tässä vielä Pakarisen loukkaantuminen: Iiro Pakarinen blows out knee on hit on David Backes St. Louis Blues vs Edmonton Oilers Feb 28 2015 - YouTube .. Ilman lääkärin lausuntoakin väittäisin, ettei tuolla polvella enää tänä keväänä pelata.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Donskoin ja Kemppaisen kohdalla on kyse roolituksesta. Kannattaako Donskoita esim heittää jarrukenttään? Tai no voihan tietysti rakentaa neljä kenttää ja sanoa kaikille "hyökätkää" mutta en usko siihen. Se ois eri asia jos kasattas koko joukkue SM-liiga tyypeistä. Kun kisoihin on lähdössä todennäköisesti niinkin kovia äijiä kun Barkov ja Granlund ja varmaan se Jussi Jokinenkin sinne ittensä polkasee +KHL-heebot niin se asettaa Donskoit ja kumppanit vähän eri valoon
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Donskoin ja Kemppaisen kohdalla on kyse roolituksesta. Kannattaako Donskoita esim heittää jarrukenttään? Tai no voihan tietysti rakentaa neljä kenttää ja sanoa kaikille "hyökätkää" mutta en usko siihen. Se ois eri asia jos kasattas koko joukkue SM-liiga tyypeistä. Kun kisoihin on lähdössä todennäköisesti niinkin kovia äijiä kun Barkov ja Granlund ja varmaan se Jussi Jokinenkin sinne ittensä polkasee +KHL-heebot niin se asettaa Donskoit ja kumppanit vähän eri valoon
Tämä on totta. Kemppaisen rooli maajoukkueessa olisi puolustava ja Donskoi on lähtökohtaisesti kahden kärkiketjun mies eli onko näissä kahdessa kaverissa riittävästi upsideä erikseen pelatessa, kun mukana on miehiä niin KHL:stä kuin luultavasti NHL:stäkin.

Molemmat saattavat hyvinkin olla mukana varsinkin, Marjamäki on mukana koutsina mutta pelaavat eri ketjuissa, jos pelaavat.
 
Hännikäinen, Kemppainen ja Donskoi muodostaisi, jos ei muuta niin, mielenkiintoisen ketjun. Kaikki valtavin harppauksin tällä kaudella kehittyneitä kotimaisen liigan huippuja, joilla olisi varmasti paljon annettavaa kv-ympyröissä.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Varmaan yksi paikka jaetaan akselille Donskoi - Palola - Enlund, luulen ma. Jos noista kaksi on koneessa, niin pidän sitä pienenä ihmeenä. En kyllä tiedä pelaavatko edes samaa laitaa. Enlund olisi mielenkiintoista nähdä, kun Koskiranta kisoissa varmaankin on, millaista jälkeä tulisi.

Miten Koskinen on torjunut, onko selviö MV-osastolle pelaavaan rooliin? Jos Bruins jää ulos poffeista, olisikohan Rask kiinnostunut tulemaan.. Aijai. Kelpais!
 

Agony Aunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sens, MG64
Nyt on vähän ehkä väärä ketju, mutten äkkiseltään löytänyt parempaakaan. Onko kellään linkkiä mistä löytäisi helposti kokoonpanot näihin huomenna pelattaviin European Ice Hockey challengen (vai mikä nyt onkaan) matseihin? Tai jotain kokoonpanohahmotelmia edes? Vedonlyöntiä varten kysyn, tällä turnauksella ei tunnu olevan mitään omaa nettisivua tai vastaavaa. Ei siis vain Suomen vaan joku sivusto mihin olisi koottu kaikkien maiden joukkueet ketä tuolla pelaa.
 

Itäpuu

Jäsen
Varmaan yksi paikka jaetaan akselille Donskoi - Palola - Enlund, luulen ma. Jos noista kaksi on koneessa, niin pidän sitä pienenä ihmeenä.
Kemppainen on täysin varmasti kisoissa, enkä ihmettelisi yhtään jos laidoilla olisi Donskoi ja Palola. Kaikki nämä ovat pelanneet todella kovalla tasolla ja antaneet myös hyvät EHT näytöt. Kojolle ei kovin paljoa merkitse liiga mistä pelaaja tulee. Sitäpaitsi kaikki nämä pelaisivat vähintään KHL:ssä tällä hetkellä, jos sopimukset sen olisivat mahdollistaneet.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kemppainen on täysin varmasti kisoissa, enkä ihmettelisi yhtään jos laidoilla olisi Donskoi ja Palola.

Itse näen, että Kemppainen ja Wirtanen kamppailevat molemmat 4. sentterin paikasta. Minulle on sinänsä sama, että kumpi näistä siihen valitaan, mutta epäilen, että Kojon vaakakupissa painaa Wirtasen aiempi maajoukkuekokemus sekä se, että Petteri on hänelle tuttu pelaaja menneiltä vuosilta. Toki esimerkiksi Minnesotan putoaminen saattaisi sekoittaa sentteripakkaa melkoisesti, jolloin kummankaan kisapaikka ei ole kirkossa kuulutettu.

Mitä tulee Donskoihin ja Palolaan, niin en kyllä millään jaksa uskoa, että molemmat mahtuvat mukaan joukkueeseen. Kumpaakaan heistä on turha nelosvitjaan istuttaa ja hyökkäävimpiin kenttiin on tarjolla kuitenkin Aaltosta, Salmista, Pesosta, J.Jokista, Hartikaista, Komarovia, Enlundia, Korpikoskea, Ruutua jne.. Toki voihan niitä yllättäviäkin kieltäytymisiä tulla, niin kuin viime vuonna, mutta kyllä roolituksista riippuen nämä +40 pisteen KHL-ukot menevät omissa papereissani Donskoin ja Palolan edelle. On kuitenkin eri asia nakuttaa tuollaisia pisteitä Liigassa kuin KHL:ssä samantasoisia jamppoja vastaan, joita vastaan pelataan myös MM-kisoissa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kemppainen on täysin varmasti kisoissa, enkä ihmettelisi yhtään jos laidoilla olisi Donskoi ja Palola. Kaikki nämä ovat pelanneet todella kovalla tasolla ja antaneet myös hyvät EHT näytöt.

Miten määrittelisi todella vahvan tason. Minusta kun on näyttänyt viimeiset pelit, ettei Palola ole oikein minkäänlaisessa vireessä. Keskittyy huitomaan mailallaan erittäin jäähyalttiisti ja laukauksesta paistaa läpi maalin tekemisen tuska. @Jonisti :n kanssa olen siinä samaa mietlä, että kolmikosta Donskoi - Palola - Enlund tuskin on yhtä nimeä enempää mukana ja itse ottaisin Donskoin.

Tämä ei liity enää lainaamaani, mutta miksi niin monessa hahmotelmassa asetellaan Jokista ja Barkovia samaan ketjuun kun seurajoukkueessa molempien peliin tuli lisää pontta kun heidät erotettiin toisistaan. Eivät selvästikään osaa pelata keskenään niin ei hemmetissä niitä kannata enää samaan vitjaa survoa maajoukkueessakaan.
Kaikkia passeja ei kannata leimata, ennen kuin ensimmäinen playoffkierros on NHL:ssä pelattu. Tämän hetken sijoituksissa siellä olisi maajoukkueen kannalta mahdollisesti yksi lottovoittopari OJ-Lehterä-Lindbohm VS. Granlund-Koivu-Haula-(Bergy). Tosin noista Minnesotan miehistä ei yhtään tiedä kun siellä on pikku loukkaantumista ja sopimuksetonta miestä ym.. Toisessa parissa vääntäisi sitten Rinne vs. Timonen-Teräväinen. Näitä on nyt kuitenkin vielä aikaista sanoa, kun pari kierrosta sielläkin on runkosarjaa jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Tämän hetken playoff match up-tilanteen perusteella sieltä on ensimmäisen kierroksen jälkeen tippumassa varmuudella senttereitä, sillä St.Louis ja Minnesota pelaisivat vastakkain. Näin ollen saatavilla olisivat joko Lehterä/Jokinen-kaksikko tai Wildin trio Granlund, Koivu ja Haula sekä laituriksi Bergenheim. Toinen ottelupari, mistä olisi varmuudella saatavissa pelaajia, on tällä hetkellä Nashville vs. Chicago, Rinne tai Teräväinen/Timonen.


Edit: Hiukan myöhässä, Murkula ehti ensin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt on semmoiset kisat kyseessä, että uskoisin tuosta ylläolevasta listasta joidenkin pelaajien tulevankin jos ei vain ole mitään loukkaantumisia.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jos tosiaan tulisi sarja Blues vs. Wild, sieltä vapautuisi jokatapauksessa erittäin hyviä pelaajia. Näin Leijonien näkökulmasta näkisin mielelläni Lindbohmin debytoivan A-maajoukkueessa, toisi kovuutta puolustukseen. Wildilta puolestaan Granlund olisi oiva lisä hyökkäyspäähän ja voisi tehdä kovaa jälkeä Salmisen tai jonkun muun snaipperin kanssa. Mikko Koivu puolestaan on Mikko Koivu. Liideri jengille, hoitaa molemmat päät kunnialla. Lehterä olisi myös hyvä lisä offensiivisena pelaajana. Salmisen kanssa vetivät hyvin yhteen jossain EHT:llä n. vuosi sitten. Haula puolestaan toisi 3-4 ketjuun nopeutta, ja hyvää AV-pelaamista. Bergenheim on ollut kokoonpanon ulkopuolella viime aikoina, ja hänestä ei nykyhetkellä kovinkaan isoa vahviketta pysty kuvittelemaan, mutta varmasti olisi vaihtoehto.

Joka jätkä nyt tuolta kelpaisi, mm. näistä seuroista. Jos mietitään, että nyt maajoukkueen käytettävissä (pelinsä runkosarjaan päättävät) ovat jo Barkov, Komarov, J.Jokinen, Ristolainen, Korpikoski, Jokipakka, sekä veskareista Niemi ja Lehtonen, voidaan todeta Leijonien saavan kieltäytymisestä huolimatta aika kovan nipun kasaan kisoihin. Barkovin kun Floridasta saisi naarattua, olisi hyökkäässuuntaan jo kova jengi, kun otetaan huomioon vielä mahdolliset putoajat SC Playoffeista.

Ensisijaisesti tietysti toivotaan menestystä pudotuspeleihin suomalaisille.
 

Itäpuu

Jäsen
Itse näen, että Kemppainen ja Wirtanen kamppailevat molemmat 4. sentterin paikasta.
Itse epäilen, että Kemppainen on edellä tästä parista. Ne NHL puheet Kemppaisen kohdalla eivät ole mitään huttua. Ehkä siinä tapauksessa Wirtanen, että osaa pelata laidassa ja Kojo haluaisi odottaa Minnesotan ukkoja tms.
Miten määrittelisi todella vahvan tason. Minusta kun on näyttänyt viimeiset pelit, ettei Palola ole oikein minkäänlaisessa vireessä. Keskittyy huitomaan mailallaan erittäin jäähyalttiisti ja laukauksesta paistaa läpi maalin tekemisen tuska. @Jonisti :n kanssa olen siinä samaa mietlä, että kolmikosta Donskoi - Palola - Enlund tuskin on yhtä nimeä enempää mukana ja itse ottaisin Donskoin.
.
Palola nyt on näyttänyt myös MM-tasolla, että maalia pukkaa jos vaan paikka tulee. Viime kaudella kuusi maalia 13 maaottelussa. Ehkä Lukkoa vastaan ei pääse paikoille maila molemmissa kainaloissa, ja turhautuu siitä. Tällä hetkellä playoffeissa viisi maalia yhdeksään peliin. Ei se kovin heikko taso ole numeroiden valossa. Maalintekijöitä usein mitataan just tehdyillä maaleilla... Lisäyksenä vielä, että kyllä itselläkin näistä kolmesta ykkösenä Donskoi lähtisi kisoihin.
Mutta kova joukkue on Suomelle tulossa, meni nämä kolmosketjun valinnat miten tahansa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eikös ainakin Mikael Granlundilla ole sopimus katkolla ja jatkoa ei ole vielä sovittu. Haulalla saattaa olla sama tilanne ja sellaista juttua on ollut liikkeellä, että Mikko Koivukin on jättäytymässä pois kisoista perhesyihin vedoten. Bergenheimin sopimus on myös loppumassa tähän kauteen joten ei varmaankaan ole tulossa. Eikö nämä sopimusten loppumiset ole yleensä aiheuttaneet sen että kisoihin ei tulla? Eli Minnesotan kohdalla en pidättäisi hengitystäni. St. Louis tai Chicago pudotessaan toki toisivat apuja (ehkä lähinnä Lehterä ja Teräväinen). Toivottavasti ei tarvitsisi katsella noiden kahden joukkueen suomalaispelaajia kisoissa, sillä siinä tapauksessa Timosen OJ:n viimeiset mahdollisuudet Stanley Cupiin menisivät sivu suun.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Eikös ainakin Mikael Granlundilla ole sopimus katkolla ja jatkoa ei ole vielä sovittu. Haulalla saattaa olla sama tilanne ja sellaista juttua on ollut liikkeellä, että Mikko Koivukin on jättäytymässä pois kisoista perhesyihin vedoten. Bergenheimin sopimus on myös loppumassa tähän kauteen joten ei varmaankaan ole tulossa. Eikö nämä sopimusten loppumiset ole yleensä aiheuttaneet sen että kisoihin ei tulla?
Totta, tietysti mahdollisuus tulla silti on. Lista lyhentynee puolella mitä tossa arvioin, mutta silti kovia nimiä kuten Ristolainen, Komarov, Barkov (?), J.Jokinen (?), Korpikoski päästäneen kuitenkin näkemään kisoissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nyt on ollut Ylen sivuillakin juttua, että suomalaisia änäripelaajia on jo vapaana 11kpl ja halukkaita tulijoita olisi varsin paljon. Sen lisäksi ainakin ekalta poff-kiekalta voi tippua lisää pelaajia, mm. Minnesotasta.

Toivon kuitenkin henkilökohtaisesti, ettei NHL-status suorilta käsin oikeuta kisapassiin, itse asiassa toivon että joukkueen runko on Euroopasta. Mielestäni on vaara, että rapakon takaa kasattu joukkue floppaa kunnolla, henk.koht luotan mm-tasolla "vakionimiin" kuten Jarkko Immonen.

Onneksi päävalmentaja Jalonen ehtikin jo vakuuttamaan medialle, että eurooppalaisella rungolla mennään.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Nyt on ollut Ylen sivuillakin juttua, että suomalaisia änäripelaajia on jo vapaana 11kpl ja halukkaita tulijoita olisi varsin paljon. Sen lisäksi ainakin ekalta poff-kiekalta voi tippua lisää pelaajia, mm. Minnesotasta.

Toivon kuitenkin henkilökohtaisesti, ettei NHL-status suorilta käsin oikeuta kisapassiin, itse asiassa toivon että joukkueen runko on Euroopasta. Mielestäni on vaara, että rapakon takaa kasattu joukkue floppaa kunnolla, henk.koht luotan mm-tasolla "vakionimiin" kuten Jarkko Immonen.

Onneksi päävalmentaja Jalonen ehtikin jo vakuuttamaan medialle, että eurooppalaisella rungolla mennään.

Mikä tarkoittanee sitä, että vanhat hyödyttömät jyrät T.Ruutu ja kumppanit ovat kisakoneessa tuomassa "kokemusta", kun taas nuoret pakkimme jäävät pois kisoista. Kai se Jyri Marttinen saadaan vielä jotenkin kisakoneesseen ujutettua?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Kai se Jyri Marttinen saadaan vielä jotenkin kisakoneesseen ujutettua?

No, eiköhän se Ristolainen ainakin kisoissa ole.

En ymmärrä Jyssyn dissaamista, täytti aivan okei paikkansa viime vuonna ja Suomi pelasi finaaleissa...
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
No, eiköhän se Ristolainen ainakin kisoissa ole.

En ymmärrä Jyssyn dissaamista, täytti aivan okei paikkansa viime vuonna ja Suomi pelasi finaaleissa...
Marttisen väheksyminen johtuu siitä, että vaihtoehtoina olisi ollut pari nuoremman tason kaveria, Ristolainen ja Pokka. Westerlund valitsi silloin 31-vuotiaan Marttisen ensikertalaisena kisoihin, ohi Ristolaisen ja Pokan.

Olisin itse valinnut Pokan kehiin, tuskin siinä oltaisiin mitään hävitty. Mielummin hyvän kauden pelannut nuori julli kuin keskinkertainen, päälle kolmenkymppinen ensikertalainen.

Ihan hyvin Marttinen pelasi Minskissä, en minä sitä sano.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Donskoi ja Kemppainen näköjään herättää paljon keskustelua. Vaikka aiemmin nimesinkin omaan ''unelmakokoonpanoon'' Wirtasen nelosen keskelle, niin alankin ehkä kallistua enemmän Kemppaisen puolelle. Uskon, että Kemppainen voisi täyttää saman roolin puolustussuuntaan kuin Wirtanen ja Kemppaisella on ainakin omasta mielestä kovempi upside hyökkäyspäässä. Täten Kemppainen olisi esimerkiksi loukkaantumisen sattuessa ehkäpä parempi mies korvaamaan tulosyksikössä kuin Wirtanen. Molemmathan kykenevät pelaamaan alivoimaa ja kauhovat myös aloituksia kovilla prosenteilla, Kemppainen 56,0% ja Wirtanen 58,9%.

Donskoin jättäisin kuitenkin ehkä rannalle. Sanoisin, että saadakseen parhaan irti pitää Donskoita peluuttaa hyökkäävässä roolissa, ja väitän, että Suomelta löytyy ainakin 4 kpl hyökkäyssuuntaan parempia laitahyökkääjiä kun Donskoi. Salminen, Jussi Jokinen, Aaltonen ja Enlund menevät itsellä kaikki edelle. Vaikka Donskoi Kärpissä alivoimaakin pelaa, niin mielestäni puolustussuuntaan pätevämpiä pelaajia ovat ainakin Komarov, Korpikoski ja Ruutu. Hartikaisen ja Osalan kaltaista voimahyökkääjää Donskoista ei nyt vaan saa vaikka miten päin kääntää.

Donskoi-Kemppainen kaksikon puolesta tietysti puhuu heidän välinen kemia, joka alkaa olla jo Sedin-tasolla (okei ei nyt sentään). MM-turnaus on kuitenkin melko lyhyt, ja on erittäin arvokasta joukkueelle jos valmiita tutkapareja löytyy. En muutenkaan yhtään ihmettele, jos joku kova pelimies ei mahdu mukaan sen takia, että halutaan ottaa joku valmis kokonaisuus sellaisenaan mukaan.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Donskoista keskusteltaessa täytyy ottaa huomioon se, että joukkueeseen voi nimetä 14 hyökkääjää. Näin ollen ei kannata tyytyä ainoastaan 4 selkeästi kiekolliseen laituriin, vaan ottaa 5-6. Muutenkin jos nämä kaikki hyökkäävät laiturit on mahdollista saada, ja sen lisäksi 3 hyvää kiekollista sentteriä (esim. Barkov, Immonen ja Kontiola), ei kannata turhaan rajoittua mihinkään top/bottom 6 ajatteluun. Sekä voimahyökkääjiä että taitohyökkääjiä voidaan ripotella tasaisesti 1-3 ketjuihin ja katsomoon. Lisäksi Donksoi, kuten todettua taitaa myös kahden suunnan pelin. Mutta antaapa pelin näyttää, näissä pudotuspeleissäkin ehtii tapahtua vielä kaikenlaista, mm. totaalinen sulaminen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta tuntuisi aika erikoiselta, jos Aaltonen lunastaisi kisapaikan tämän vuoden KHL-näytöillä. Valitsisin mieluummin Donskoin, jos näistä kahdesta pitäisi valita. Valitsisin myös Kemppaisen ohi Wirtasen, josta ei paljoa iloa ole hyökkäyspäässä.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Donskoista keskusteltaessa täytyy ottaa huomioon se, että joukkueeseen voi nimetä 14 hyökkääjää. Näin ollen ei kannata tyytyä ainoastaan 4 selkeästi kiekolliseen laituriin, vaan ottaa 5-6. Muutenkin jos nämä kaikki hyökkäävät laiturit on mahdollista saada, ja sen lisäksi 3 hyvää kiekollista sentteriä (esim. Barkov, Immonen ja Kontiola), ei kannata turhaan rajoittua mihinkään top/bottom 6 ajatteluun. Sekä voimahyökkääjiä että taitohyökkääjiä voidaan ripotella tasaisesti 1-3 ketjuihin ja katsomoon. Lisäksi Donksoi, kuten todettua taitaa myös kahden suunnan pelin. Mutta antaapa pelin näyttää, näissä pudotuspeleissäkin ehtii tapahtua vielä kaikenlaista, mm. totaalinen sulaminen.

Toki valitaan ns. ylimääräisiä hyökkääjiä, ja voihan Donskoi ihan pelaavastakin kokoonpanosta löytyä. Kyllä mulla ainakin on ihan luottavainen olo sen suhteen, että Suomen valmennusjohto valitsee hyvän joukkueen, niinkun on aina ennenkin tehny. Donskoi on varmasti hyvä ja oikea valinta, mikäli KJ häneen päätyy. Kuhan vaan esitin oman mielipiteeni siitä ketkä ovat omasta mielestäni parhaita kiekollisia pelaajia Suomelle. Ja tottakai voimahyökkääjiä, snaippereita, pelintekijöitä ja rouhijoita pitää sotkea keskenään. Eihän siitä mitään tule jos laitetaan kolme pelaajaa samaan hyökkäyskenttään ketkä ovat kaikki pienikokoisia pelintekijöitä tai 2 kpl erikkarlssoneita samaan pakkipariin.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Donskoi ja Kemppainen näköjään herättää paljon keskustelua. Vaikka aiemmin nimesinkin omaan ''unelmakokoonpanoon'' Wirtasen nelosen keskelle, niin alankin ehkä kallistua enemmän Kemppaisen puolelle. Uskon, että Kemppainen voisi täyttää saman roolin puolustussuuntaan kuin Wirtanen ja Kemppaisella on ainakin omasta mielestä kovempi upside hyökkäyspäässä. Täten Kemppainen olisi esimerkiksi loukkaantumisen sattuessa ehkäpä parempi mies korvaamaan tulosyksikössä kuin Wirtanen. Molemmathan kykenevät pelaamaan alivoimaa ja kauhovat myös aloituksia kovilla prosenteilla, Kemppainen 56,0% ja Wirtanen 58,9%.

Tämä pari tuntuu nousevan keskusteluihin enemmän ja enemmän niin otetaan omia kommenttejakin taas mukaan.

Kemppainen varmaan on parempi hyökkäyssuuntaan, tosin näytöt ovat toistaiseksi pääasiassa vuosi vuodelta heikkenevästä Sm-liigasta ja kansainvälistä kokemusta on aika rajallisesti. Hyvä pelaaja ehdottomasti kuitenkin.

Puolustuspäähän Wirtanen on kuitenkin mielestäni erityisesti kovissa ja vauhdikkaissa peleissä fyysisyytensä sekä hyvän pelisilmän ja rauhallisen pelitavan takia parempi että myös noin 50 maaottelun kokemuksella edellä. Lisäksi kaivaa aloituksia 60% tehoilla niin KHL:ssä kuin maajoukkueessakin eli siinä on vielä pienoinen etu vaikkapa erikoistilanteiden oman pään aloituksissa. Lisäksi kaveri ehtii olla leirityksessä mukana liki kuukauden.

Joka tapauksessa uskon molempien olevan kevään kisajoukkueessa sillä kisoihin tullaan lähtemään viidellä sentterillä eli niin Kojo kuin Marjamäkin saanevat omat luottomiehensä mukaan eli sikäli näiden miesten vertailu on turhaa. Se miten miehiä roolitetaan selviää ehkä vasta kisoissa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään ja huomenna Saksan kohtaavassa Suomen joukkueessa on tällä hetkellä mukana 3 maalivahtia, 9 puolustajaa ja 15 hyökkääjää. NHL:stä ja AHL:stä on mahdollista saada pelaajia pilvin pimein, mutta katsastin lisäksi, keiden tällä kaudella Leijonissa pelanneiden kausi yhä jatkuu Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa tai Sveitsissä. Ja lopuksi katsaus niihin, ketkä on ilmeisesti jo ulkona kuvioista, sillä ainakaan itse en usko enää esim. Väänäsen tai Jalasvaaran mukaan tulevan.

Seurakausi jatkuu yhä: (suluissa kauden maajoukkuetilastot)

MV: Juha Metsola (1, 28/29), Mikko Koskinen (2, 65/69)
P: Ville Koistinen (3, 0+2), Mikko Kousa (3, 0+2), Mikko Mäenpää (2, 0+0), Lasse Kukkonen (3, 0+0), Janne Niskala (1, 0+0)
H: Janne Pesonen (3, 1+1), Olli Palola (4, 1+0), Joonas Kemppainen (3, 0+0), Julius Junttila (2, 0+0), Jani Tuppurainen (2, 0+0), Tuomas Kiiskinen (3, 0+0), Joonas Donskoi (4, 2+1), Pekka Jormakka (3, 0+0)

Ei mukana leirityksessä, vaikka kauden aikana maajoukkueessa:

MV:
P: Kristian Näkyvä (4, 2+0), Jyri Marttinen (2, 0+0), Ilari Melart (4, 0+0), Janne Jalasvaara (4, 0+0), Teemu Eronen (3, 0+0)
H: Teemu Ramstedt (3, 0+1), Ilari Filppula (2, 0+0), Jonas Enlund (3, 0+0), Jarno Koskiranta (3, 0+0), Ville Leino (3, 0+0), Max Wärn (5, 0+1), Jesse Saarinen (1, 0+0), Tomi Sallinen (1, 0+0), Veli-Matti Savinainen (3, 0+0), Mika Niemi (2, 1+0)

Eipä noissa toistaiseksi pudotetuissa taida mitään oikeusmurhia olla, etenkään hyökkääjien osalta. Puolustuksessa pidän vähän yllättävänä sitä, ettei hyvän SHL- ja CHL-kauden pelannut ja Leijonissakin pari maalia tehnyt Kristian Näkyvä ole mukana. Vai oliko Näkyvällä jotain vammaa, jota en nyt muista? Melartin ja Jalasvaaran pudottaminen on aika pitkälle makuasia. Enpä muuten muistanut, ettei Ossi Väänäsellä ole tältä kaudelta yhtään maaottelua pelattuna.

Noista pelaajista, jotka on Leijonissa tällä kaudella nähty, ja joiden kausi yhä jatkuu, vahvoilla lienevät Mikko Koskinen, Lasse Kukkonen, Janne Pesonen, Olli Palola, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi. Muihin en tuolta listalta oikein usko. Koskinen ja Donskoi noista kaikkein potentiaalisimmat MM-kisapelaajat. Kukkonenkin toki hyvin mahdollinen, mutta terveydentila on tällä hetkellä aikamoinen arvoitus. SHL:n finaaleihin valmistautuvat Teemu Laakso ja Jani Lajunen eivät taida tänä vuonna olla ajankohtaisia. Liigan välieräjoukkueista Markus Hännikäinen lienee ainoa täydellisen musta hevonen, mutta enpä oikein usko, että Hännikäinenkään vielä tänä vuonna mukaan mahtuisi.

Lopuksi vähän yhteenvetona arvailujani lopullisesta kisajoukkueesta:

MV: NHL:stä ykkösvahti (Lehtonen/Niemi), Koskinen kakkoseksi ja joko Engren tai Saros kolmoseksi

P: NHL:stä Ristolainen ja Jokipakka, ja Kärpistä Kukkonen, jos kunnossa. Täten 5 pelaajaa nykyisestä leiriryhmästä mukaan. Veikkaan Kivistöä, Lindelliä, Lepistöä, Hietasta ja Ohtamaata.

KH: NHL:stä Barkov. Kärpistä Kemppainen ja nykyisestä leiriryhmästä Immonen, Hytönen ja Wirtanen.

LH: NHL:stä J.Jokinen, Komarov, Korpikoski ja Ruutu. Liigasta Donskoi ja SHL:stä J.Pesonen. Nykyisestä leiriryhmästä Joensuu, Salminen ja Hartikainen.

NHL-spekulaatiot tehty sen mukaan, mitkä joukkueet ovat tällä hetkellä menossa playoffeihin. Vaikeatahan noiden ennustus on loppumetreilläkin, ja tietysti mukaan ehtii vielä 1. playoff-kierroksen jälkeenkin. AHL:stäkin mielenkiintoisia nimiä olisivat vaikkapa Pulkkinen, Keränen, Armia, Pokka, Teräväinen ja Ortio, mutta tämänhetkisillä NHL:n tai AHL:n sijoituksilla kukaan noista ei oikein ehtisi mukaan.

Viestistä tulikin paljon pidempi kuin ajattelin, mutta pannaan loppuun vielä tuo oma tämänhetkinen arvaus kokoonpanosta kentällismuodostelmassa. Kolmen viikon päästä ollaan jo paljon viisaampia.

Lehtonen (Koskinen, Saros)

1. Kukkonen-Ristolainen, Korpikoski-Barkov-Salminen
2. Lindell-Lepistö, Jokinen-Immonen-Pesonen
3. Jokipakka-Hietanen, Ruutu-Kemppainen-Donskoi
4. Kivistö-Ohtamaa, Komarov-Hytönen-Joensuu
Ylimääräiset hyökkääjät: Wirtanen, Hartikainen

Tällainen nyt tässä vaiheessa talteen. Päivitelläänpä sitten, kun pelaajia putoaa tai vapautuu.

EDIT: Kärppien osiosta vakoiltuna vaikuttaa kyllä vahvasti siltä, ettei Lasse Kukkonen enää tänä keväänä pelaa. Jos tuo huhuilu pitää paikkansa, niin uskon, että paikasta kamppailevat seuraavaksi Mäntylä ja Jaakola. Veikataanpa valinnan osuvan Jaloselle tutumpaan Jaakolaan.

Saapa muuten nähdä, saapuisiko Tuukka Rask kisoihin, jos Boston pullahtaa ulos playoffeista. Raskhan ei ole MM-kisoissa vielä koskaan pelannut, ja Tshekki on miehelle tuttu maa edelliseltä lock-out-seasonilta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös