Miten suhtaudut kansanedustaja Olli Immosen kirjoitukseen monikulttuurisuudesta (24.7.)?

  • 8 890
  • 89

Miten suhtaudut kansanedustaja Olli Immosen kirjoitukseen monikulttuurisuudesta (24.7.)?

  • En hyväksy kirjoitusta, ja mielestäni Immonen olisi vähintään erotettava PS:n eduskuntaryhmästä

    Ääniä: 93 47,2%
  • En hyväksy kirjoitusta, mutta mielestäni tekstin johdosta ei ole syytä ryhtyä toimenpiteisiin

    Ääniä: 29 14,7%
  • Hyväksyn kirjoituksen eräiltä osin

    Ääniä: 30 15,2%
  • Hyväksyn kirjoituksen täysin

    Ääniä: 30 15,2%
  • EOS

    Ääniä: 15 7,6%

  • Äänestäjiä
    197
  • Poll closed .

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ja tottakai puolustelee koska on samaa mieltä. Minäkin olen samaa mieltä: ei monikulttuurille.

Mitä tuo edes tarkoittaa? Mitä on "ei monikulttuuri"? Ketkä ovat Ollin vihollisia? Jos hän itse edustaa näkemyksiltään suomalaista vähemmistöä, eikö hänen kuuluisi lähteä täältä pois?

Halla-aho kirjoitti:
Toki tiedän (pitkästä) kokemuksesta, miten turhaa on yrittää ylläpitää järjellistä keskustelua silloin, kun hyvän voimat ovat lietsoneet itsensä ja toisensa orgastiseen paatokseen, mutta kysyn nyt kuitenkin:

Jos poliitikko kehottaa "taisteluun" x:n puolesta tai y:tä vastaan, onko default-tulkinta oikeasti ja johdonmukaisesti se, että poliitikko tarkoitti kirjaimellista taistelua? Sellaista, jossa veri lentää?

Tuleeko esim. "taistelu tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta" tai "taistelu suvaitsemattomuutta vastaan" ymmärtää yllytykseksi väkivaltaan ja valtiojärjestyksen kumoamiseen?

Mitä tulee tähän Halla-ahon kirjoitteluun asian tiimoilta, niin uskon edelleen miehen olevan tahallaan älyllisesti epärehellinen. Hän on historioitsija, joten oikeasti hän osaa asettaa Immosen kirjoituksen historialliseen/kulttuuriseen kontekstiin, mistä kielii sekin, ettei hän itse ole kirjoituksissaan mikään avoimen fasistinen/kansallissosialistinen.

Asiayhteyteen sijoittaminen kannattaa huomioida myös siinä, että Immosen kansallissosialistinen retoriikka* on tyyliltään ainakin väkivaltaan flirttailevaa, toisin kuin vaikkapa "taistelu tasa-arvon puolesta". Olli itse sanoo fb-sivullaan kannattajiensa ksenofoobisen hössötyksen väliin esim. seuraavanlaista tekstiä: "The enemy will face painful defeat and the strongest among us arise in all the glory". Keskustelun sävyä voi itse kukin käydä fiilistelemässä Immosen sivulla.

*Tarkoitan kansallissosialistista retoriikkaa ihan kirjaimellisesti. Tyyli on wanhan kunnon NSDAP-propagandaa, kuten @usko ansiokkaasti huomioikin tuolla Perussuomalaisten omassa ketjussa (Perussuomalaiset | sivu 580 | Jatkoajan keskustelupalsta). Immonen on hengaillut natsien kanssa ennenkin, liekö edes tiedostaa retoriikkansa alkuperää. Jotenkin vellihousumaista meininkiä, etteivät Halla-aho ja tämänkään palstan mamukriittiset ei-natsit voi näitä yhteyksiä myöntää ja tuomita. Tuskin tämä natsilarppaus asiaa vie eteenpäin.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Laitan tähän Hesarin Nyt-liitteen artikkelin, joka mielestäni vastaa todella hyvin tähän elämää suurempaan kysymykseen eli pitääkö suvaitsevaisuutta suvaita. Siitähän tässä on pohjimmiltaan kyse. Mielestäni tämä juttu kannattaa lukea, oli sitten monikulttuurisuudesta mitä mieltä tahansa.

Pitääkö suvaitsemattomuutta suvaita? Filosofi vastaa

Nyt.fi kirjoitti:
Jos olit internetissä viime viikolla, törmäsit luultavasti tämäntapaiseen lauseeseen, luultavasti jonkinlaisen äärimielipiteen ryydittämänä.
"Ähäkutti, sainpas sinut ansaan, laskettelen tässä nyt menemään, etkä voi suvaitsevainen mitään", näppärä foorumisti tavallaan toteaa.

Onko näin? Kysytään filosofilta:

"Jos haluat hienon latinankielisen ilmauksen, niin se on plurium interrogationum", sanooMarkus Neuvonen.

Asia on selvä: hän on filosofi. Lisäksi Neuvonen on tutkija ja kouluttaja Filosofian Akatemia -yrityksessä.

"Tämä on kysymys, johon sisältyy jo valmiiksi oletus. Sillä yritetään ajaa ihminen mustavalkoiseen joko–tai-valintaan tilanteessa, joka ei ole lainkaan mustavalkoinen", Neuvonen sanoo.

"Jos ajattelee asiaa vähänkään tarkemmin, huomaa, että oikea kysymys on, kuinka paljon suvaitsemattomuutta pitää sietää."

Ja kun nyt alettiin filosofoida, ei voida välttyä muutaman nimen tiputtamiselta.

Kestäkää hetki.

Eräs 1900-luvun merkittävimmistä filosofeista oli yhdysvaltalainen John Rawls. Eräs Rawlsin keskeinen ajatus oli vapausperiaate: sen mukaan kaikille pitää taata mahdollisimman suuri vapaus tavoitella omia arvojaan, kunhan he eivät tule samalla talloneeksi muiden vapauksia.

Näin ollen suvaitsemattomia on valtionkin tiettyyn rajaan asti suvaittava, sillä muuten asetelma olisi epäoikeudenmukainen.

Tämä on myös karkeasti ottaen länsimaisen demokratian – siis Suomenkin – perimmäinen arvo: muiden outouksia ja erimielisyyttä on siedettävä, kunhan ne eivät rajoita muiden elämää tarpeettomasti.

Läntinen elämäntapa on siis tavallaan rakennettu suvaitsevaisuuden periaatteen päälle.

Samalla suvaitsevaisuudella on kuitenkin rajat: ne saavutetaan, kun joku alkaa rajoittaa muiden vapauksia omien uskomustensa pohjalta.

Tähän viittasi esimerkiksi Nytin verkossa yhä kiertävässä kolumnissaan vuonna 2011Veera Luoma-aho, joka kirjoitti näin:


Mitä siis tarkoittaa ihminen, joka vaatii muilta oman suvaitsemattomuutensa suvaitsemista?

Hän ei vaadi vain oikeutta ajatella, olla ja elää omalla tavallaan, muita vahingoittamatta. Hän vaatii itselleen aktiivista etuoikeutta syrjiä.

Vaatimus on röyhkeä ja tekopyhä.

Suvaitsemattomuuden suvaitsemisen vaatimuksesta on tullut erilaisia äärinäkemyksiä edustavia fundamentalisteja yhdistävä uskonkappale ja omaa etua ajavan vallankäytön väline.

Juuri näin
ajatteli 1900-luvun liberaalin filosofian toinen suurnimi, Karl Popper. Popperin mielestä suvaitsevien ei pidä sietää loputtomiin suvaitsemattomuutta, sillä tämä merkitsisi nykymuotoisen yhteiskunnan tuhoa.

Jos emme ole valmiita puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomilta, suvaitsevaiset tulevat tuhoutumaan ja heidän mukaan suvaitsevaisuus itse, Popper kirjoitti.

Valtio voi siis käyttää voimaa sekä suojellakseen meitä toistemme väkivallalta että suojellakseen omia suvaitsevaisia perusperiaatteitaan suvaitsemattomilta.

Tähän yhteiskuntafilosofiaan perustuu pohjimmiltaan esimerkiksi Suomen lain kielto kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Yhteiskunta on ottanut itselleen oikeuden rajoittaa yksilön vapautta – esimerkiksi vapautta möyhätä internet-foorumeilla mitä tahansa – suojellakseen jonkin toisen ryhmän vapautta elää valitsemallaan tavalla.

Suomessa ja useissa muissa länsimaissa ajatellaan, että jo pelkkä puhe tai teksti voi olla askel kohti toimintaa ja toisen vahingoittamista, siis vihapuhetta.

"Vihapuheen käsite on kuitenkin muuttunut vähän banaaliksi, sillä viitataan jo kaikenlaiseen vähänkään kriittisempään puheeseen. Alunperin sillä on tarkoitettu puhetta, joka oikeasti pyrkii madaltamaan ihmisten psykologista kynnystä toimia jotakin ryhmää vastaan", Neuvonen sanoo.

Suvaitsevaisuus sekoitetaan usein myösrelativismiin eli ajatukseen siitä, että oikeaa ja väärää on mahdotonta määritellä yleisesti. Sen sijaan moraali riippuu relativistisessa ajattelussa esimerkiksi ihmistä ympäröivästä kulttuurista.

Ihminen voi tietysti olla suvaitsevainen olematta kovan linjan relativisti.

"Jos hyväksyy erilaisuuden, ei tarvitse hyväksyä kaikkea", Neuvonen sanoo.

Relativismi taas sekoitetaan yleisestimonikulttuurisuuteen, millä tarkoitetaan eri identiteettien arvoa korostavaa yhteiskuntarakennetta, jollainen Suomessakin on.

Nettikeskusteluissa kaikkia kolmea käsitettä –suvaitsevaisuutta, relativismia ja monikulttuurisuutta – käytetään usein iloisesti synonyymeina.

Suvaitsevaisuuden ympärille kietoutunut merkitysmylly onkin niin valtava, että filosofina Neuvonen hylkäisi koko käsitteen.

"Se sisältää jo sinällään suvaitsijan ja asian, jota suvaitaan, siis jotenkin inhottavan asian, jota siedetään. Siihen sisältyy aina tietynlainen alaspäin katsominen", Neuvonen sanoo.

Suvaitsemisen sijasta pitäisikin Neuvosen mielestä puhua hyväksymisestä.

Neuvonen puhuu filosofi ja Rooman keisariMarcus Aureliuksesta, jota askarrutti ajatus maailmasta, jossa vastaan tulee jatkuvasti erimielisiä ihmisiä.
Häneltä Neuvonen ammentaisi ajatuksen siitä, kuinka syvästi erimielisyyksien antaa lopulta vaikuttaa itseensä ja omaan mielenrauhaansa.

"Jos erimielisyydet hyväksyy osaksi elämän kiertokulkua, ne eivät ole sen ihmeempi ongelma."

Juuri tämä on nykyihmiselle Neuvosen mielestä vaikeaa, ja siitä hän julkaisi tänä vuonna kirjankin.

"Ihmiset sietävät epävarmuutta hirvittävän huonosti ja kokevat järjetöntä uhkaa. Tämä on outoa, sillä elämme kaikesta huolimatta uskomatonta rauhan ja yltäkylläisyyden aikaa."

Nettipalstoilla puhutaan toinen toisensa ohi ja janotaan yksinkertaisia maailmanselityksiä.

Kuten vastausta siihen, pitääkö suvaitsemattomia suvaita:

Pitää, mutta ei rajattomasti.

Äänestin itse toiseksi ylintä vaihtoehtoa. Olli Immonen on vastenmielinen uusnatsi, enkä pysty ymmärtämään tuollaista sontaa mitä hän kirjoitti. Kirjoituksessa ei kuitenkaan mielestäni loukattu mitään ihmisryhmää liian pahasti, joten jääköön perussuomalaisten päätettäväksi, mitä asialle tekevät. Jos mitään sanktiota ei tule, niin se tietenkin tarkoittaa sitä, että PS hyväksyy kirjoituksen täysin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tuo kirjoitus jätti nyt jotenkin viileäksi. Hirvittävän lyhyt, joskin ytimekäs viesti tuollaiseen reagointiin nähden. Tavallaan surumielisen kaunista tavaraa. Eli hyvin pitkälti nostalgiaa, meille ainakin. Lähinnä tuli mieleen mikä meganettiroolipeli siellä nyt on taustalla ollut inspiroimassa.

En ymmärrä mitä tässä nyt pitäisi hyväksyä tai olla hyväksymättä.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Mitä tuo edes tarkoittaa?

En tiedä oletko tyhmä jos et tiedä mitä se tarkoittaa Immosen tai Halla-Ahon sanomana. Se tarkoittaa ei turvapaikkaturismille ja kyllä Australian tapaiselle maahanmuuttopolitiikalle. Ei se ole sen monimutkaisempaa. Vastustetaan esimerkiksi sitä että parrakkaat sotalapset kaarnaveneillään afrikasta edes yrittävät eurooppaan. Pakolaisia ei ole nyt sen enempää kuin ennenkään. Nyt kun afrikassa on televisio ja tieto liikkuu ja osaaminen tarttuu lähes yhtä nopeasti kuin aids, kyllähän kylän tyhminkin tietää että eurooppaan kannattaa suunnata, koska me otetaan vastaan kaikki hädänalaiset 15-25 vuotiaat miehet.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mielestäni tämä Eskolinin teksti on ihan hyvä. Siinä tuota lyhyttä tekstinpätkää on ruodittu varsin tasokkaasti.
Opinio - www.jorieskolin.fi
Vai että tasokkaasti?
"Kirjoitus on luonnollisesti herättänyt tavoitteensa mukaisesti kohua ja sitä onkin tänään aktiivisesti kommentoitu. Ja syystä, sillä on kuitenkin kyse kansanedustajasta, joka tunnetusti harrastaa vapaa-aikanaan kansallissosialismiin perustuvia roolipelejä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa, joka puolestaan on avoimesti kansallissosialistinen ja kaipailee Suomeen vallankumousta, sillä valkoinen rotu on heidän mukaansa uhattuna. Sama kaiku on siis askelten, sillä erotuksella, että herra Immonen on kansanedustaja puolueessa, joka on ohjelmaltaan avoimesti rasistinen ja SVL on lähinnä pikkurikollisten puuhastelua."

Eli siis D&D:n (Dungeon and dragons, varmaan kuuluisin roolipeli) pelaaminen on tuomittavaa ainakin jos se liittyy kansallissosialismiin se pelaaminen. Aina kun joku kouluammunta tms. tapahtuu ja joku on rooliepelejä pelannut, niin tämä sama nousee ylös, koska roolipelit on suurin saatana kaikista, juuri hevi musiikkia ja ammuskelupelejä edellä. Vai siis oliko tässä tarkoitus viitata johonkin "natsi larppeihin" mitä moni tälläkin palstalla käyttää ja millä ei ole larppien kanssa mitään tekemistä. Halutaanko moisella siis mustanmaalata kaikkia larppaajia ja roolipelien pelaajia idiooteiksi? Onko siis ko. porukka jotenkin jälkijättöistä, vai miksi näitä sanoja liitetään siihen miten joku (omasta mielestä) idiootti, rasisti tms. toimii?

Pitäisikö alkaa tituleeraamaan kaikkia larp ja rope väittäjiä vammasiksi, jos kerran haetaan jotain etukäteen mielissä kalskahtavaa lähtökohtaa jotain asiaa vastaan? Roolipelit ja raskas musiikki on mm. aiemmin liitetty saatananpalvontaankin ja kouluissa oli oikein videota siitä miten pahoja saatananpalvojat on ja kuinka he tappaa kanoja ja viiltelee ja mitä kaikkea siinä videolla nyt olikaan. Erittäin hyvin aloitettu argumentointi ja hyvin on ruodittu, kun ei päästä ekaa kappaletta loppuun, niin on jo oma todella väärä ja vääristynyt mielipide tuotu esiin roolipelaajista.

Homma sitten jatkuu mm. avoimen rasistisen puolueen ohjelmalla, jota kukaan lakia tunteva ei ole sieltä pystynyt löytämään, ei vaikka kuinka etsisi, ellei jälleen kerran laita niitä omia tulkintoja ja mielipiteitä peliin, sen eteen, että saisi omaa maailmankuvaa ja uskomusta vastaavan tekstin aikaiseksi. Saa todistaa minun olevan väärässä.

Mitä tulee Immosen tekstiin, niin ihan saatanan sama. Jos yksi idiootti saa jutuillaa aikaiseksi tälläisen paskamyrskyn niin kyllä enempi on vikaa silloin paskamyrskyn nostattaneiden peilistä kuvastuvassa hahmossa, kuin siinä mitä se idiootti on edes kirjoittanut. Alkaa olemaan tällä mielensäpahoittamisella ja muiden omaan näkemykseen pakottamisella jo aika hulppeat mittasuhteet. Minusta on edelleen pelottavaa mihin tämä touhu on menossa, se mitä joku idiootti Immonen haluaa omassa naamakirjassaan vääntää, ei pelota minua pätkän vertaa. Ton jampan tyhmyys on varmasti selvää kaikille, mutta se millaisella totalitärismillä tähän asiaan on suhtauduttu, minua oikeasti pelottaa.

Uskaltaakohan tässä maassa kohta edes ajatella, kun meno on sellaista, että jos ajattelee jonkun "oikein ajattelevan" mielestä väärin ja sen ilmaisee, niin kimpussa on puoli suomea kertomassa kuinka kusipää, paskaläjä ja rasisti onkaan, heittämässä linnaan ja potkimassa pois palkkatyöstä. Tämäkin kohu on saanut aivan älyttömät mittasuhteet sen sijaan että kohautettais olkia ja todettais että "toi on yks täys pelle toi äijä, millähän helvetillä sekin tonne eduskuntaan pääsi".
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kuulin jostain kirjoituksesta ja ajattelin, että en jaksa lukea pitkää paatosta pelkkää paskaa. Vaan tuo muutama virkekö se tosiaan oli ja tälläinen meno?

En tietenkään hyväksy tuota näkökantaa, mutta saahan sitä kirjoitella mitä lystää. Paitsi itse asiassa, eikö Jatkikselta heilahtaisi vähintään kuukauden penaltti tuollaisesta?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Eli siis D&D:n (Dungeon and dragons, varmaan kuuluisin roolipeli) pelaaminen on tuomittavaa ainakin jos se liittyy kansallissosialismiin se pelaaminen. --
Pitäisikö alkaa tituleeraamaan kaikkia larp ja rope väittäjiä vammasiksi, jos kerran haetaan jotain etukäteen mielissä kalskahtavaa lähtökohtaa jotain asiaa vastaan? Roolipelit ja raskas musiikki on mm. aiemmin liitetty saatananpalvontaankin ja kouluissa oli oikein videota siitä miten pahoja saatananpalvojat on ja kuinka he tappaa kanoja ja viiltelee ja mitä kaikkea siinä videolla nyt olikaan.--

Ööh, tuota... Käsititköhän jotain väärin? Tekstissä "larppaaminen" ja "roolipelaaminen" esiintyvät kielikuvina sille, että Immonen tunnetusti liikkuu suomalaisten uusnatsien kanssa esiintyen itse isänmaamme puolustajana.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Nyt olen varmasti kommunisti, kun sanon että oli kyllä asiaton kirjoitus ja kannatan Immosen erottamista. Vain bolshevikit voivat vastustaa suuren vapahtajan, Olli Immosen, oikeaa mielipidettä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllähän tuo Immosen kirjoitus oli hyvin huonolla retoriikalla sävytetty. Vaikka teemoja saatan osittain kannattaakin niin retoriikka oli niin huonoa että en voi hyväksyä tuollaista kirjoittelua. Suoranaisia kehoituksia väkivaltaan ja uhoamista toisen näkemyksen tuhoutumisesta. Luinpas tuossa myös pätkän Immosen blogikirjoitusta liittyen markkinatalouteen ja kapitalismiin. Näkemykset ovat suoraan vasemmistoliitolta. Kannattaisi luovuttaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Enemmistö jatkoaikalaisista näemmä kerrankin oikeassa ja arvot kohdallaan. Hyvä juttu tämä.
 

zunter

Jäsen
*Hyväksyn kirjoituksen täysin

"Miksi uutiskynnyksen yhä uudelleen ylittää se, että perussuomalaisista käsin vastustetaan monikulttuurisuutta? Olettiko joku Immosen kannattavan sitä?" - Halla-aho (26.7.2015) FB

Olli osasi ilmaista asiansa ehkä hieman provosoivasti, mutta so what?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ööh, tuota... Käsititköhän jotain väärin? Tekstissä "larppaaminen" ja "roolipelaaminen" esiintyvät kielikuvina sille, että Immonen tunnetusti liikkuu suomalaisten uusnatsien kanssa esiintyen itse isänmaamme puolustajana.
Ei kyllä minä olen käsittänyt asian aivan oikein. Tuo termi roolipelaus on aivan naurettava, sillä halutaan halventaa tätä tekstin kohdetta, kuten tuolla natsi larppaus käsitteelläkin. Eikö nämä "vammaset" (hei vaan kielikuva, sori vammaset ei sais teitä solvata vertaamalla idiootteihin) voisi käyttää vaikka jääkiekonpelaamista, tikanheittoa tai ihan mitä muuta vastaavaa "kielikuvaa" asiasta?

Jos Immonen liikkuu jossain porukassa niin ei se ole mitään roolipelaamista, vaan se on Immosen oma asia. Ei kukaan myöskään roolipelaa alkoholistia, moottoripyöräkerholaista, vihervassaria tai mitään muutakaan vastaavaa tai hyvinkin he todellakin voivat roolipelata sellaista, mutta oikeasti jos on alkoholisti niin on alkoholisti, se ei ole mitään roolipeliä. Silloin tällä roolipelaamisella ja larppaamisella haetaan asiaan jotain negatiivistä sävyä ja samalla taas rinnastetaan kaikkia "roolipelaajia" ja "larppaajia" jne. näihin Immosiin. Samalla väitetään että eihän Immonen tai kukaan voi oikeasti olla tuollainen, se vaan leikkii tai näyttelee tuollaista. Minusta aika vastenmielinen ja ennakkoluuloinen lähtökohta yhtään minkäänlaiseen asiakirjoitukseen. Mutta mitäpä muuta sitä voi näiltä "vammaisten" kanssa mielipiteen jakajilta odottaa.

Huom. teksti sisältää kielikuvia siitä miten vammaista on heitellä negatiivisia kielikuvia asioista, mitkä eivät negatiivisia ole ja ne eivät edusta kirjoittajan omaa näkemystä kenestäkään, ei varsinkaan vammaisista.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Itse en ole tästä asiasta oikein mitään mieltä. Maailmankuvani ei ole tämän ulostulon kautta romahtanut. Ja tämä käytännössä koko elämänsä vihreät-vas-sdp-akselia äänestäneeltä. Helsingissä on huomenna kyseisten asioiden tiimoilta mielenosoitus, jossa on hyvä esiintyjäkaarti tosin.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
EOS mutta saatanallinen öyhöäminen aiheen ympärillä ainakin on.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
On se jännää nähdä, miten helposti ihminen saa nykyään huomiota osakseen. Rivikansanedustajan ei tarvitse kuin kirjoittaa muutama rivi yhdelle sivustolle ja heti koko maa on ihan sekaisin. Ei tällaisesta voinut edes haaveille niinkin myöhään kuin 90-luvun alussa.

Allekirjoitan tekstin siltä osin, että suomalaisia arvoja tulee puolustaa.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Perussuomalaiset on junttien puolue! Peräkammarin pojat, neekerikammoiset ja itsetunto-ongelmaiset duunarit varmaan runkkaa tuolle Immosen kirjoitukselle.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Minkä helvetin alan "mestari" tämä eräs henkilö on? En halua enää lausua tuota nimeä ääneen. Sivariuden ja suurien puheiden?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Aika helppoa on saada mielipiteensä ulkomaita myöten yleiseen tietoon. Immonen osasi varmaan odottaa kirjoitukselleen laajaa julkisuutta, mutta odotukset lienevät ylittyneet.

Itse en äänestäisi Olli Immosta. Valitaan varmaan uudelleen jos pääsee ehdolle, mutta tuskin pääsee.

Mitä tulee someen, niin olen nähtävästi täysin sivuraiteella. Ei ole tullut eikä tule nimittäin mieleenkään seurata yhdenkään poliitikon tai julkkiksen tai kenen tahansa Facebook- tai Twitter-päivityksiä. Joskus luen jotain linkitettyjä tai googlaamalla löytyneitä blogikirjoituksia, jopa poliitikkojen.

Missä poliitikot möläyttelivät ennen somea? Vai alkoiko möläyttely vasta persujen ilmestyttyä poliittiselle kartalle?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Jouduin valitsemaan ensimmäisen vaihtoehdon, vaikka se olikin minusta liian ankara. Toinen taas liian köykäinen. Perussuomalaisiin puolueena en osaa suhtautua ylipäänsä kovinkaan hyvin. Keskimäärin aika paljon pahempaa roskasakkia kuin muissa eduskuntapuolueissa. Tämäkin Immonen voisi vaikka itse ruveta pistämään naista paksuksi ja täyttämään tätä maata suomalaisilla junnuilla. Yksi muksu ei nimittäin riitä. Valistaa vaikka ihmisiä siitä, minkä vuoksi niitä maahanmuuttajia tulee. Niitä on otettava, koska syntyvyys ei riitä nykymuodossaan. Sitten seuraavaksi voisi vaikka kannustaa yrittäjiä palkkaamaan maahanmuuttajan, mikäli hän on pätetävämpi kuin paikasta kamppaileva kotimainen ehdokas. On aika hemmetin hankala päästä yhteiskuntaan kiinni, kun syrjintä on niin järjestelmällistä. Kyllä he kuitenkin töitä haluavat tehdä. Ei tarvitse kuin käydä risteilemässä, niin 95 prosenttia siivoojista on maahanmuuttajia. Suomalaiset kun eivät suostu niitä töitä edes tekemään. Suurin osa pizza-/kebupaikoista on ulkomaalaisten yrittäjien työpaikkoja. Hyvästä ruuasta nautitaan, mutta toisaalta maahanmuuttajat ovat paskoja ihmisiä, eikä heillä ole ihmisarvoa.

Tulipas avautuminen. Sori!
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Enemmistö jatkoaikalaisista näemmä kerrankin oikeassa ja arvot kohdallaan. Hyvä juttu tämä.

Heh, näin se on. Kerrankin palstan enemmistön kanssa samaa mieltä. Toki ei kannata tuota kirjoitusta liioitellakaan, mutta sanamuodot "vihollisen tuskallisesta tappiosta", "vahvimpien nousemisesta kaikessa kunniassaan" ja "monikulttuurisuuden painajaismaisuudesta" ovat kyllä paitsi hyvin epärationaalisia myös erittäin vastenmielisiä. Vähintäänkin vahvaa flirttailua rasismin ja fasismin kanssa.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Perussuomalaiset on junttien puolue! Peräkammarin pojat, neekerikammoiset ja itsetunto-ongelmaiset duunarit varmaan runkkaa tuolle Immosen kirjoitukselle.

Itsekin vastustan perussuomalaisia ja Immosen kaltaisia "ajattelijoita" mutta turha alentua heidän tasolleen näissä kommenteissa.

Heh, näin se on. Kerrankin palstan enemmistön kanssa samaa mieltä. Toki ei kannata tuota kirjoitusta liioitellakaan, mutta sanamuodot "vihollisen tuskallisesta tappiosta", "vahvimpien nousemisesta kaikessa kunniassaan" ja "monikulttuurisuuden painajaismaisuudesta" ovat kyllä paitsi hyvin epärationaalisia myös erittäin vastenmielisiä. Vähintäänkin vahvaa flirttailua rasismin ja fasismin kanssa.

Uusnatsismiahan tuo on ja kyllä Immosen tarkoitus taisi olla hämmentää puoluetta sisältäpäin. Hänhän puhuu jo omaan puolueen selkäänpuukottajista ja sisäisestä valtataistelusta. James H sai jo natsitervehdyksen takia lähtöpassit ja lähellä on ettei Sisumieskin ole jo liipasimella. Näitä aatteen miehiä alkaa kohtapuolin olemaan enemmän puolueen ulkopuolella kuin sen sisällä. Uskoisin että meillä on kohta huomattavasti radikaalimpi kansallismielinen puolue kuin nykyiset persut, kun nämä taistelijasankarit yksi toisensa jälkeen löytävät itsensä puolueen ulkopuolelta.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Huutonaurua. Tuollaisen kirjoituksenko vuoksi uutiset nyt täyttyvät. Vaihtoehdoista puuttuu: aivan sama/huutonauru.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös