Mikael Granlund HIFK:hon!

  • 1 765 890
  • 3 872
Ykkösvarausta ei tule. Mikke on liian pieni siihen, mutta varausnumerot 5-10 ovat tällä hetkellä realistisimpia. Jos sama vauhti jatkuu keväälle ja parikymppisten kisat menevät putkeen, niin TOP3 on mahdollinen. Mutta varausnumeroon tuijottaminen on aika hölmöä.
Vrt. Alexander Daigle vs Martin St Louis. No joo ääritapaus, mutta kuitenkin kertoo sen että drafti itsessään ei tee pelimiestä eikä pilaa uraa.

Suomessa muutenkin pelaajien kehityskaari on nykypäivänä niin paljon pidempi, kuin rapakon takana ja siperiassa. Kanada, Usa, Venäjä jauhaa kavereita jotka ovat jo parikymppisinä melko valmiita pelaamaan NHL tähti statuksella, mutta suomessa näitä ei olla sitten 90 -luvun juurikaan nähty. Vaikka pieni varausnumero tulisikin niin ei se vielä riitä, eikä myöskään se että teet kelpo pisteet nyky liigassa. Ikää ei paljoa ole ja potentiaalia käyttämättä jo nyt nähdyn perusteella huimasti, joten näillä näkymin voisi povata hienoa uraa taala jäillä. Veikkailen että se vie vielä kuitenkin 3-5 vuotta.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Pistepörssin kärki, ja minuutit/ottelu:
1. Lehterä 20,12
2. Kiiskinen 19,48
3. Sahlstedt 20,59
4. Morrison 20,14
5. Mikke 15,48

Olenko väärässä, jos sanon että muut neljä ovat alivoiman vakiomiehiä ja Granlund ei? Se selittäisi kuitenkin tuota peliaikaeroa, ei toki kokonaan.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kauden kovin hankinta,
Hirvittävä määrä palstamillimetrejä,hypeä ja ennen kaikkea aivan mieletön pelaaja.

En tiedä minkä verran Kärppiä kompensoitiin, mutta suuri summa saa olla että Kärpät olisi tässä voittava osapuoli.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä minkä verran Kärppiä kompensoitiin, mutta suuri summa saa olla että Kärpät olisi tässä voittava osapuoli.

Hirveän paljoa ei täällä tai muuallakaan ole enää kitisty siitä oletetusta MG:n liksasta, mitäsenytoli jotain 70k?

Vittu tollasille junnuille maksetaan 100k jos tarpeen vaatii.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Suomalaiselle jääkiekolle ei ole tapahtunut mitään näin hyvää yksilötasolla sitten Saku Koivun, ja muilta osa-alueilta kenties vain mv-valmennuksen hurja tasonnousu on ollut Suomi-kiekolle merkittävämpää kuin tämä yksittäinen MG.

Pysyisi nyt jumalauta terveenä. Rajala - Granlund -parivaljakko tekee ihan mieletöntä jälkeä U20-kisoissa!
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Aivan huikea jätkä!

Ei voi kyllä liikaa hehkuttaa... Voi vaan kuvitella kuinka paljon mättää pisteitä, kun vierellä on pelureita, jotka ovat parasta A-ryhmää... Mitään poisottamasta herroilta Ahtola, Ramstedt! Etenkin Jerry on kovassa tikissä, mutta kyllä niitä Miken luomia (avo)paikkoja on myös tuhlailtu jonkin verran, ihan muidenkin kuin omien ketjukavereiden taholta...

Pelkät tehot eivät kerro tästä pojasta kaikkea, vaan tämä junnu pitää kyllä nähdä livenä. Se kiekon käsittely ja syötöt, niitä on todella hienoa katsoa! Pääasia toki on että peli kulkee ja jengi voittaa, mutta tällaisten pelureiden takia hallille on entistä mukavampi tulla!

IFK kiittää, IFK tackar! ; )
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Ei vain sanat riitä. Te, jotka ette ole vielä olleet katsomassa tätä nuorta herraa, hävetkää! Siis helvetti ei tätä voi käsittää.

Ajattelin ennen kauden alkua "kunhan nyt pelaa koko kauden edustuksen mukana ja tekee sellaiset 15 pistettä, niin nostan hattua." Aika hiljaiseksi vetää Miken otteet.

Tällainen sekamelska tästä viestistä tuli, mutta kuten sanoin, sanat ei riitä..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomessa muutenkin pelaajien kehityskaari on nykypäivänä niin paljon pidempi, kuin rapakon takana ja siperiassa. Kanada, Usa, Venäjä jauhaa kavereita jotka ovat jo parikymppisinä melko valmiita pelaamaan NHL tähti statuksella, mutta suomessa näitä ei olla sitten 90 -luvun juurikaan nähty.
Juuri näin. Jos verrataan Crosbyyn ihan vain iän perusteella niin Granlundin pitäisi ensi kaudella olla jo NHL:ssä heittämässä 100 pistettä. Katselin jotain uusinta listaa draftin top30-varauksista ja huomasin suomalaisten (Granlund, Pulkkinen, Donskoi) olevan 4 pienemmän pelaajan joukossa. Kyllä yleensä Suomesta lähtee valmis pelaaja lähempänä 22v. ikää, kuin parikymppisenä. Granlundista tosin enää tiedä mitä sanoisi. Ihan uskomaton ja toivottavasti kultakypärä ei tuo liikaa paineita tai muuta. Pari katsetta taas enemmän Granlundia kohti ainakin.
 

Nick Neim

Jäsen
On tää kyllä aivan käsittämätöntä. Omat odotukset liittyivät n. 20 pisteen kauteen, ja kaikki ylöspäin siitä olisi plussaa. Ja kaverihan on takonut sen 18 pistettä nyt jo 16 ottelussa. Kultakypärä. Palstatila, kaikkea muutakin mitä täällä on jo sanottu. Uskomatonta.

Eipä Mikkeä voi liikaakaan hehkuttaa tällaisilla esityksillä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Nythän Mikke on tavallaan vasta "totutellut" SM-liigaan, joka on nähtävästi täysin köykäinen sarja hänen tasoiselleen kaverille. Luulen että vasta joulun jälkeen alkaa dominoida liigaa kunnolla, varsinkin jos pääsee pelaamaan keskellä.
 

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Helvetin hyvä, että siirtyi pois Kärpistä. Olisi siellä varmaan saanut pelata noin kolmessa pelissä ja niissä neloskentän laidassa. Toki olisin toivonut Bluessiin, jossa olisi varmasti myös onnistunut, mutta tällainen super-junnu kyllä yhdistää kiekkofanit yli seurarajojen.

Näitä lisää!
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Helvetin hyvä, että siirtyi pois Kärpistä. Olisi siellä varmaan saanut pelata noin kolmessa pelissä ja niissä neloskentän laidassa.

Näimpä. Pitää olla iloinen että Mikke pärjää hyvin ja kuten ennen kautta tuli jo todettua niin vastuu kasvattaa tätä kaveria parhaiten ja sitä IFK:ssa on tarjolla tarpeeksi.

Alatalon Kärpissä joku Normio olisi vienyt tämän miehen paikan ja MG pelannut tosiaan nelosta ja a-junnuja.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Alatalon Kärpissä joku Normio olisi vienyt tämän miehen paikan ja MG pelannut tosiaan nelosta ja a-junnuja.

Tiedä häntä, Alatalo antoi kuitenkin Mikelle niissä kahdessa (tiedän, pieni otanta) pelissä hyvin vastuuta, mm. ensimmäisessä liigapelissään Espoossa pääsi ampumaan rankkaria ja kotipelissä Ilvestä vastaan hyökkäsi ykkösketjussa Corson ja Anderssonin kanssa.

Mutta hats off KJ:lle antamastaan vastuusta myös.
 

ZwIs

Jäsen
Suomi-kiekon tasoon nähden lupaava junnu, mutta maailmanlaajuisesti omasta mielestäni liian pieni ja ehkä hidaskin. Täälä jääkiekko ei oo niin fyysistä kuin rapakon toisella puolella ja hitaus ja pienuus ei sovi yhteen vaikka olisi kädet ja pelisilmä kunnossa. Heitän vielä villin veikkauksen että taklauksia ei viedä loppuun asti ettei vaan pilata toisen mahdollisuuksia pelata u-20 turnauksessa ja loukkaannuttajan rooliin tuskin kukaan haluaa tässä maassa. Jos loukkaantuminen tapahtuisin niin varmaan potkut olisi tiedossa, no ehkei. Pieni mediamylly ainakin. Luultavasti jo pienenpänä kerrottu että ei kaikkea kannata uskoo mitä taidoista sanotaan netissä tai hallin käytävillä, mutta kyllä 17-vuotiaan polla voi sekasin mennä kun huomaa että onkin "yhtäkkiä" johtavia puheenaiheita koko Suomen kiekkoskenessä. Turha miettiä mitää draftaamisia vielä, katsotaan u-20 kisat ensin kuinka vauhti riittää sielä ja sen jälkeen vielä ihmetellään miten loppukausi menee kotoisassa Sm-liigassa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Suomi-kiekon tasoon nähden lupaava junnu, mutta maailmanlaajuisesti omasta mielestäni liian pieni ja ehkä hidaskin.

Sieltähän tuli oikein asiantuntijan mielipide. (Vai meninkö vanhanaikaiseen?)

Miken kokoa on ihan turha kommentoida vielä suuntaan taikka toiseen, sillä tuossa iässä sekä massaa että pituutta voi tulla reippaasti nopeallakin tahdilla. Aika näyttää, minkä kokoinen Mikestä sitten "aikuisena" tulee - tai minkä kokoinen Mikke on esimerkiksi vuoden päästä, sitäkään ei voi varmaksi vielä tietää.

Muuta osaa viestistäsi taklaus-, loukkaantumis- ja potkut-höpötyksineen en viitsi edes kommentoida.

* * * * * * * * *

Milloin muuten viimeksi 17-vuotias on kantanut kultakypärää tässä vaiheessa kautta?
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei vain sanat riitä. Te, jotka ette ole vielä olleet katsomassa tätä nuorta herraa, hävetkää! Siis helvetti ei tätä voi käsittää.

Ajattelin ennen kauden alkua "kunhan nyt pelaa koko kauden edustuksen mukana ja tekee sellaiset 15 pistettä, niin nostan hattua." Aika hiljaiseksi vetää Miken otteet.

Tällainen sekamelska tästä viestistä tuli, mutta kuten sanoin, sanat ei riitä..

Sekamelska tai ei, mutta totta, niin totta. Ei todellakaan sanat enää riitä kuvaamaan, miten hienoa tämän nuorukaisen otteita on seurata. Ja nuo 18 pistettä eivät todellakaan kerro alkuunkaan kaikkea. Se pelikäsitys, pelirohkeus, itseluottamus, syötöt, kiekonkäsittely - aivan huikaisevaa!

Tänään työt loppuivat vasta klo 18 ja olin kahden vaiheilla, lähteäkkö matsiin, mutta sitten ajattelin, että jos siellä ei mitään muuta tapahdu, niin onpa ainakin Granlund, jota seurata. Eikä tarvinnut taaskaan katua! Ei vaan voi liikaa hehkuttaa tätä jannua.
 

Shawshank

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers & Tampereen Ilves
Aivan maaginen äijä kyllä. Viimeksi IFK:n vieraillessa Hakametsässä peli oli muuten aika tuubaa (varsinkin kotijoukkueelta), mutta MG teki ottelusta seuraamisen ja lipun hinnan arvoisen. On huikee nähdä kuinka suurella pelirohkeudella voi tuon ikäinen jannu painaa konkareiden keskelle. Granlundista huomaa välittömästi että "kosketus" peliin on aivan eri planateelta kuin oikeastaan kenelläkään muulla tällä hetkellä SM-liigassa. Vaikka Granlund ei olisi kiekon kanssa joka ikinen kerta tehnyt jotain huumavaa niin minun silmiini jo pelkästä keskialueen poikki syötössä tai yv:llä kiekon ylös tuomisessa on jotain satumaista ja semmoista mitä kannattaa imeä itseensä. Granlund tekee kentällä jatkuvasti pieniä suuria asioita, jotka erottavat hänet välittömästi massasta.

Mielestäni on myös täysin turhaa ja typerää puhua että pieni koko muodostuisi nykykiekossa ongelmaksi. Martin St Louis, Brian Gionta, Sidney Crosby, Zach Parise... Esimerkkejä on aivan liikaa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mikael Granlund on ihana, ihanan hyvä. Hän on niin ainutlaatuinen, että joudun miettimään seksuaalista suuntautumistani uudelleen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Mikael Granlund on ihana, ihanan hyvä. Hän on niin ainutlaatuinen, että joudun miettimään seksuaalista suuntautumistani uudelleen.


Ihan tälle tasolle ei oma suhtautumiseni tähän teinitähteen ole edennyt. Syy lienee siinä, etten ole IFK-leiriläinen.

Joka tapauksesa pakko sanoa, että kyseessä on huikea äijä. Ikää 17 vuotta ja kykenee ajoittain dominoimaan liigapelejä. Moni vertaa kaveria S.Koivuun. Omasta mielestäni kyseessä on kovempi talentti.
Kärpiltä karsea moka, kun töpeksivät Granlundin muualle. HIFK:lta vastaavasti viime kesän kovin hankinta. Tätä menoa on vain selvää, ettei MG pelaa ensi kaudella Suomessa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikea pikku-ukko! Elävä esimerkki siitä, millainen vaikutus pelikäsityksellä on sekä omaan että muiden ketjukavereiden peliin. Ihailtavaa kiekonkäsittelyä, pelirohkeus kohdallaan, malttia, uskallusta ottaa hallittuja riskejä... Hiljaiseksi vetää :).

Täällä kun on spekuloitu paljon syitä, miksi Mikke IFK:hon tuli, niin yksi omasta mielestäni erittäin merkityksellinen, jollei jopa ratkaiseva seikka on jäänyt hyvin vähälle huomiolle: Kari Jalonen. Ja nyt en tarkoita pelkästään KJ:n valmentajan kykyjä, vaan pelaaja Kari Jalosen merkitystä Mikael Granlundin tulevaisuutta ajatellen. Uskoisin, että KJ on Mikelle paras mahdollinen valmentaja tässä vaiheessa uraa juuri siksi, että Jalonen varmasti pystyy ymmärtämään, mitä Miken pään sisässä "tapahtuu". Jos joku liigavalmentaja pystyy samaistumaan Granlundiin pelaajatasolla, on se Kari Jalonen. Tämän asian merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Mikelle itselleen, perheen merkitystä toki väheksymättä. Intohimo on asia, joka jokaisella pitäisi olla jotakin asiaa kohtaan. Mikellä se on jääkiekkoon ja se näkyy kentällä ja tekemisessä kentän ulkopuolella. Kaikilla ei samaa paloa ole ja se on ihan konkreettisestikin nähtävissä.

Kertakaikkiaan upea pelaaja ja vaikuttaa siltä, että persoonakin on mitä miellyttävin. Ei huono paketti tulevaisuutta ajatellen.
 
Täällä kun on spekuloitu paljon syitä, miksi Mikke IFK:hon tuli, niin yksi omasta mielestäni erittäin merkityksellinen, jollei jopa ratkaiseva seikka on jäänyt hyvin vähälle huomiolle: Kari Jalonen. Ja nyt en tarkoita pelkästään KJ:n valmentajan kykyjä, vaan pelaaja Kari Jalosen merkitystä Mikael Granlundin tulevaisuutta ajatellen. Uskoisin, että KJ on Mikelle paras mahdollinen valmentaja tässä vaiheessa uraa juuri siksi, että Jalonen varmasti pystyy ymmärtämään, mitä Miken pään sisässä "tapahtuu". Jos joku liigavalmentaja pystyy samaistumaan Granlundiin pelaajatasolla, on se Kari Jalonen. Tämän asian merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Hyvä pointti, mutta silti pitää kysyä, että mikä saa sinut sille kannalle, että juuri Kari Jalonen on Granlundille paras valmentaja tässä valtakunnassa. Miksi juuri KJ tietää mitä MG:n pään sisässä "tapahtuu", mutta muut valmentajat eivät tällaista kykyä omaa?
 
Viimeksi muokattu:

ConGordiO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk+LoKv+J.Jalosen Leijonat+M.G.
Lisäksi taisi joskus pelata about saman ikäisen Saku Koivun kanssa samassa jengissä ellei peräti ketjussa...jos sillä nyt jotain merkitystä on.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä pointti, mutta silti pitää kysyä, että mikä saa sinut sille kannalle, että juuri Kari Jalonen on Granlundille paras valmentaja tässä valtakunnassa. Miksi juuri KJ tietää mitä MG:n pään sisässä "tapahtuu", mutta muut valmentajat eivät tällaista kykyä omaa?

Oli ehkäpä liian kärjistetysti sanottu, mutta rohkenen silti väittää, että Kari Jalonen entisenä huippusentterinä kykenee samaistumaan Mikael Granlundin aivoituksiin paremmin kuin esim. Kai Suikkanen tai Pekka Virta. En tietenkään väitä, etteikö kyseiset valmentajat kykenisi Granlundia kehittämään yhtä menestyksekkäästi kaukalon sisäpuolella. Mutta uskoisin, että Kari Jalosella on oman pelaajataustansa ja pelityylinsä vuoksi "etulyöntiasema" verrattuna muihin valmentajiin. Ja se on seikka, joka on ainoinaan keskusteluissa seuravalinnasta voinut olla osaltaan vaikuttamassa Granlundin päätökseen.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En tiedä minkä verran Kärppiä kompensoitiin, mutta suuri summa saa olla että Kärpät olisi tässä voittava osapuoli.

Eiköhän tuo ole jo aivan selvä että tässä "kaupassa" oli vain yksi häviäjä ja se oli Kärpät. Mutta mitäpä tuosta, virheitä sattuu ja elämä jatkuu. Ja toivottavasti Granlundin lento jatkuisi vielä pitkään.
Pitää vaan toivoa että Kärppätoimistolla ollaan tajuttu missä ryssittiin ja opitaan virheistä. Tämmösiä timantteja kuin MG ei tule vastaan kovin usein ja niistä pitäisi silloin osata pitää kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös