Mieleenpainuvimmat tai erikoisimmat kv. ottelut kautta aikojen?

  • 27 704
  • 180

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Saku #11
Ei edes ollut.

Mitä ei ollut?

Kyllä Sergei Babinov oli puolustaja, pelasi 70- ja 80-luvuilla Neuvostoliiton pääsarjassa useissa joukkueissa, kuten Tsheljabinsk Traktor, Krylja Sovetov sekä TsSKA.

vlad.

edit: Babinov
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti vlad
Mitä ei ollut?

Kyllä Sergei Babinov oli puolustaja, pelasi 70- ja 80-luvuilla Neuvostoliiton pääsarjassa useissa joukkueissa, kuten Tsheljabinsk Traktor, Krylja Sovetov sekä TsSKA.

vlad.

edit: Babinov

Sergei Babinov oli 1980-luvun taitteessa mielestäni Neuvostoliiton toiseksi paras pakki heti Slava Fetisovin jälkeen. No, ehkä mielipideasia. Aleksei Kasatonov oli myös nousemassa huipulle, samoin Dynamolla oli kova kolmikko Pervuhin-Vasiljev-Biljaletdinov. Mutta ne pelit mitä olen Babinovin nähnyt pelaavan, niin aivan mahtava puolustaja!

Esim. Challence Cupin 3. finaalissa joka mulla tietenkin on videolla, Babinov oli kentän paras pakki, vaikka toisella puolella luisteli Denis Potvinia, Larry Robinsonia ja kumppaneita.
 
Viestin lähetti teemu73
Poimitaanpa jotain muistikuvia 80-luvulta.


Olympiakisat 1988. "Lehtonen ohjaa, Lehtonen ohjaa maalin!!". Suomi voitti Neuvostoliiton 2-1 ja nousi hopealle ohi Ruotsin.


Tässä on itselleni mieleenpainuvin kokemus. Pentti itkee aitiossa ja hurrit puree hammasta pukuhuoneen käytävällä. Suomelle olisi riittänyt tasapeli "Suomi ei halua tasapeliä, Suomi haluaa voittaa!". Timo susi ampuu kääntölaukauksen, Belosheikkin torjuu itsensä pihalle. Lehtonen nostaa kiekon läheltä ylös tyhjiin. Blonqvist nousee palkintokorokkeelle !!

P.S. nimissä voi olla häikkää, mutta kuten tiedätte.. vanhuus ei tule yksin. Tapaan uusia ihmisiä joka päivä :D
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
MM-kisat 1978 Praha. Suomi aloittaa kisat sensaatiovoitolla Kanadasta. Ahtaalle pistetään Neukut ja Tsekkoslovakiakin. Suomi johtaa Tsekkejä vastaan jo 4-1, mutta peli hävitään 4-6. Sitten alkaa alamäki ja kisojen viimeisessä pelissä DDR:ää vastaan on panoksena A-sarjapaikka. Kisoissa Suomen ykkösmolarina torjunut Antero Kivelä on DDR-peliä edeltävänä iltana "nakit silmillä" ja ratkaisupelissä torjuu Upi Ylönen. Suomi voittaa 7-2 ja paikka A-sarjassa säilyy.

Vuoden 1981 Canada-Cupin finaalista muistuu mieleen paitsi Neukkujen ylivoimainen voitto, myös tilanne, jossa legendaarinen Guy Lafleur peitti pelkurimaisesti kasvonsa neukkupelaajan edessä. Neukku veti siinä sitten komean valelaukauksen ja maalihan siitä tuli. Todella nöyryyttävä kokemus Lafleurille ja asia sai Kanadassa suurta huomiota.

Lake Placidin olympiakisat v. 1980. Suomi taisteli mitalista loppuun saakka, vaikka turnaus alkoi katastrofitappiolla Puolalle. Jos kiekossa olis ollut vain kaksi erää, Suomi olisi ollut kultamitalijoukkue. Viimeisessä erässä menetimme johdon Neuvostoliittoa, Ruotsia ja Usaa vastaan.

1986 MM.kisat. Masken pilaa Suomen voiton mitalisarjan pelissä Ruotsia vastaan. Suomella jo 4-2 johto ja aikaa minuutti. Juha Jokinen hokee, että "Suomi voittaa, ei voi mitään"...Viimeisessä mitalisarjan pelissä sitten Tony Tanti ampuu Kanadalle voittomaalin, joka pudottaa Suomen mitaleilta.

1991 MM-kisat ja Mats Sundin tasoittaa viimeisen minuutin aikana Suomen 4-2 johdon. Onneksi tämä tapahtuu alkusarjan pelissä eikä tällä ole loppujen lopuksi mitään merkitystä. Suomi sössii mahdollisuutensa alkusarjan viimeisessä pelissä Usaa vastaan. Niitin antaa Todd Kryeger.

MM-kisat 1992. Suomi jyrää voitosta voittoon ja Suomella olisi mahdollisuus pudottaa alkusarjassa surkeasti pelannut Ruotsi jatkosta, kun Suomi häviäisi jatkosarjan viimeisen pelinsä. Suomi ei kuitenkaan tätä tee ja Ruotsikin pääsee jatkoon ja tietenkin kaataa Suomen finaalissa. Eka MM-mitali kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Viltsu


Vuoden 1981 Canada-Cupin finaalista muistuu mieleen paitsi Neukkujen ylivoimainen voitto, myös tilanne, jossa legendaarinen Guy Lafleur peitti pelkurimaisesti kasvonsa neukkupelaajan edessä. Neukku veti siinä sitten komean valelaukauksen ja maalihan siitä tuli. Todella nöyryyttävä kokemus Lafleurille ja asia sai Kanadassa suurta huomiota.

Kyseessä oli Vladimir Krutovin tekemä 5-1 maali kolmannessa erässä. Krutov teki maalinsa vieläpä alivoimalla.

Gretzky kuljetti kiekkoa vasemmalla laidalla Neuvostoliiton puolustusalueelle, mutta antoi karmean harhasyötön suoraan Krutovin lapaan. Lafleur pelasi ylivoimassa viivalla, joten Krutov pääsi 1-1 tilanteeseen Lafleuria vastaan.

Krutov oli lämäävinään, jolloin ilman kypärää pelannut Lafleur nosti kätensä kasvojensa peitoksi. Krutov ei kuitenkaan ampunutkaan, vaan ohitti Lafleurin ja ampui napakan rannelaukauksen maalin vasempaan alakulmaan ohi Mike Liutin.

En ole koskaan nähnyt kenenkään jääkiekkoilijan sortuvan näin tärkeässä ottelussa Lafleurin kaltaiseen pelkurimaiseen temppuun. Kenties olisi ollut kypärä paikallaan Montrealin kultapojalla? Lafleurin käsittämätön löysäily ratkaisi ottelun lopullisesti, sillä tämän jälkeen Kanada oikeasti luovutti, ja neukut pääsivät tekemään erän lopulla vielä kolme helppoa maalia (kaikki läpiajoista!).

Lafleurin tempun häpeällisyyttä korosti vielä se, että hän teki sen kotiyleisönsä edessä (ottelu pelattiin Montreal Forumissa), joka läpi ottelun huusi "guyyyyyyyy" aina kun Lafleur koski kiekkoon.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Pena
MM-99, Alkusarjan viimeinen matsi Venäjää vastaan ja Karalahden tasoitusmaali ajassa 59.58:
- En tiedä miksi tuo on jäänyt niin ikimuistoisena mieleen,

Tämä tulee myös itselle ekana mieleen. Syy on varmasti Mertarannan, joka hehkutti tasapeliä: Venäjä on lyöty, Venäjä on lyöty...

2002 Ruotsi vs. Valko-Venäjä. Tuon tason yllätyksiä harvoin jääkiekon arvokisoissa tulee, valitettavasti.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti The Original Jags
Krutov oli lämäävinään, jolloin ilman kypärää pelannut Lafleur nosti kätensä kasvojensa peitoksi. Krutov ei kuitenkaan ampunutkaan, vaan ohitti Lafleurin ja ampui napakan rannelaukauksen maalin vasempaan alakulmaan ohi Mike Liutin.

Tämä on kyllä aika huvittava tapaus. Sillon kun nähtiin tuo ottelunauha muutama vuosi sitten niin katseltiin porukalla repeatina juuri tätä tilannetta ja naurettiin aivan kippurassa. Hauskaa oli myös kuulla kotikatsomon ivallisia suosionosoituksia kun Kanadan maalivahti ottelun loppuvaiheissa pysäytti keskialueelta lähetettyjä roikkukiekkoja.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti teemu73
Hauskaa oli myös kuulla kotikatsomon ivallisia suosionosoituksia kun Kanadan maalivahti ottelun loppuvaiheissa pysäytti keskialueelta lähetettyjä roikkukiekkoja.

Se, että Liut olisi ollut tässä ottelussa erityisen huono, on mielestäni vain legendaa. Ei Liut tietenkään hyvä ollut, mutta Neuvostoliitto teki kaikki maalinsa parhaalta maalintekosektorilta.

1-0 Larionov (Krutov, Makarov)

Vladimir Krutov syöttää maalin takaa yksin maalin edessä olevalle Igor Larionoville, joka lyö vastakiekosta kiekon ohi Liutin. Maalivahdilla ei mitään mahdollisuuksia.

2-1 Shepelev (Fetisov, Kapustin)

Slava Fetisov nousee voimakkaasti Kanadan maalin taakse ja syöttää "toivotaan-toivotaan" syötön maalin eteen. Sergei Shepelev saa kiekon haltuunsa ja laukoo. Liut torjuu Shepelevin laukauksen, mutta Kanadan nuori pakki Ray Bourque lahjoittaa kiekon jälleen ilmaiseksi Shepeleville, joka ujuttaa kiekon rystypuolella ohi Liutin. Tämäkään ei Liutin maali.

3-1 Shepelev (Kapustin, Kasatonov)

Neuvostoliitto pelaa ylivoimalla ja pyörittää myllyään Kanadan alueella. Aleksei Kasatonov syöttää viivalta ristikulmaan Sergei Kapustinille, joka hetken hautomisen jälkeen näkee Shepelevin vapaana Kanadan neliön keskellä. Tarkka syöttö ja Shepelevin yhtä tarkka laukaus aivan maalin vasempaan yläkulmaan. Kukaan maalivahti ei olisi torjunut tuota n. 3 m etäisyydeltä tullutta millintarkkaa ruoskansivallusta.

4-1 Shepelev (Makarov)

Ottelussa enemmänkin tunaroinut Lafleur menettää kiekon omalla alueellaan Sergei Makaroville, joka antaa jättösyötön takaa nousevalle Shepeleville. Shepelev ottaa pari potkua kohti maalia ja vetää tarkan rannelaukauksen alakulmaan. Vedossa ei ollut maskia, mutta toisaalta Shepelev pääsi ampumaan laukauksensa aivan vapaasti n. 5 m etäisyydeltä Liutin maalista. Ehkä Liut olisi voinut refleksitorjunnalla pelastaa maalin, mutta vaikea tuota on silti maalivahdin piikkiin laittaa.

5-1 Krutov (ei syöttäjiä)

Tämä oli siis se kuuluisa alivoimamaali, jossa Guy Lafleur peitti kasvonsa käsillään. Tätäkään on paha pistää Liutin piikkiin, sillä ohitettuaan Lafleurin Krutov pääsi vapaasti ampumaan kiekon ohi Liutin parhaalta maalintekopaikalta.

6-1 Larionov (Kasatonov, Fetisov)

Neuvostoliitto pelaa ylivoimalla. Kasatonov antaa oman siniviivan kohdalta pitkän läpisyötön Larionoville, joka kartaa läpiajoon. Larionov sijoittaa kiekon tarkasti vasempaan yläkulmaan. Mahdoton otettava Liutille.

7-1 Golikov (Gimajev, Drozdetski)

Nikolai Drozdetski syöttää oikealta laidalta pitkän levittävän syötön vasemmalle Irek Gimajeville, joka jättää takaa nousevalle Vladimir Golikoville. Golikovin ja Liutin välissä on enää Larry Robinson, jonka Golikov kiertää helpon näköisesti ja ohittaa Liutin pienehköstä kulmasta rystylaukauksella. Tämä maali lienee ainoa tässä ottelussa, joka voidaan osittain laittaa Liutin myös piikkiin. Joskin suurin syyllinen maaliin oli Robinson, joka päästi Golikovin liian helposti ohitseen.

8-1 Skvortsov (Vasiljev)

Valeri Vasiljev avaa laidan kautta kiekon Aleksandr Skvortsoville pitkällä avaussyötöllä. Kanada sekoilee vaihtonsa kanssa, jolloin Skvortsov ja Andrei Homutov pääsevät 2-1 tilanteeseen Denis Potvinia vastaan.
Denis Potvin peittää syöttölinjan Homutoville, jolloin Skvortsov luistelee itse voimakkaasti kohti maalia ja ampuu kovan ja tarkan rannelaukauksen maalin oikeaan alakulmaan. Vedon edessä ei ollut maskia, mutta toisaalta neuvostopelaaja pääsi taas kerran ampumaan aivan vapaasti parhaalta maalintekosektorilta. Vaikea tätäkään Liutin piikkiin on laittaa.


Suurin syy murskalukemille ei mielestäni ollut Liut, vaan se, että neuvostopelaajat pääsivät liian helposti vapaisiin maalintekopaikkoihin. Kanadan puolustus kompuroi ja sekoili omalla alueellaan ajoittain todella rankasti. Varsinkin kahden superpuolustajan Robinsonin ja Potvinin epävarmuus oli silmiinpistävää. Samoin kun katseli 21-vuotiaan Ray Bourquen peliä, niin ei olisi uskonut että tämä kaveri on 25 vuoden päästä NHL-historian tehokkain puolustaja. Myös Gretzky oli lähes näkymätön koko ottelun ajan.

Kanadan parhaimmat ja näkyvämmät pelaajat ottelussa olivat ns. duunariosaston miehet, kuten Bob Gainey, Clark Gillies, Butch Goring ja Ken Linseman. Sen paras ketju ilman muuta Islandersin tehoketju Gillies - Trottier - Bossy, joka varsinkin ensimmäisessä erässä ahdisteli Vladislav Tretjakia ajoittain todella vaarallisen näköisesti.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti The Original Jags
Sergei Babinov oli 1980-luvun taitteessa mielestäni Neuvostoliiton toiseksi paras pakki heti Slava Fetisovin jälkeen. No, ehkä mielipideasia. Aleksei Kasatonov oli myös nousemassa huipulle, samoin Dynamolla oli kova kolmikko Pervuhin-Vasiljev-Biljaletdinov. Mutta ne pelit mitä olen Babinovin nähnyt pelaavan, niin aivan mahtava puolustaja!

Minulle Babinov on jäänyt tavallaan hivenen tuntemattomammaksi suuruudeksi, jäänyt eräällä tapaa Fetisovin ja Kasatonovin sekä Dynamon trion jalkoihin.

vlad.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Viestin lähetti The Original Jags
Puolueettomalla tuomarityöskentelyllä tuskin oltaisiin nähty vuoden 1981 kaltaisia murskalukuja, koska Kanadalla oli vuonna 1987 yhtä hyvä joukkue kuin vuonna 1981, mutta Neuvostoliitolla selvästi heikompi joukkue kuin kuusi vuotta aikaisemmin. Eli joukkueiden välinen tasoero ei ollut vuonna 1987 niin suuri kuin vuonna 1981.

Mutta ero oli olemassa kuitenkin myös vuonna 1987, ja se oli neukkujen hyväksi.

Kannattaa kuitenkin muistaa että vuonna 1981 Kanada löi neukut alkusarjan pelissä 7-3. Se vaan jäi sen murskatappion takia varjoon. Joten tasoero ei ehkä kuitenkaan ollut kovin suuri.

Olen aina ihmetellyt miten Tretjak pystyi päästämään 7 maalia yhdessä pelissä.

Niin ja sitten ne ikimuistoisimmat pelit:

- 2003 Puolivälierä:

Ei paljoa tarvitse kuvailla. Järkyttävin draama mitä kuvitella saattaa kuten Ara ottelun jälkeen totesi.

- MM-finaali 1994

Kaverilta oli kasetti lainassa. Olihan se mielenkiintoinen peli. Kukkonen huutaa täyttä päätä mamma miaa kun Keskinen iskee kolmannen erän alussa 1-0.

- World Cup 2004 Suomi-Ruotsi

Ensin 2-0 Suomelle, Ruotsi kaventaa 2-1, Koivu 3-1:een, Lidström 3-2, Modin 3-3 mahtavan syöttörallin päätteeksi.

Jokinen kolmannessa erässä 4-3, Tomas Holmström 9 sekuntia ennen loppua 4-4. Ei voi sanoa muuta kuin että uskomaton tiimi se Ruotsi. Ja tietenkin Selänne iskee jatkoajalla Ruotsin tyhjän maalin tolppaan.

- MM-finaali 2001 Suomi-Tsekki

Juha Lind 1-0, Juha Ylönen 2-0. Hitto minä olin varma että nyt se maailmanmestaruus tulee. Tsekki tasoittaa kuitenkin kolmannessa erässä. Jatkoajalla Suomi pyörittää koko ajan ja Tsekki on suoraan sanoen kusessa. Antti Laaksonen laukookin sitten Suomen maailmanmestariksi.
Eikun hetkinen, Laaksonen nostaa tyhjästä paikasta yläputkeen. Heti perään Moravec sutaisee kiekon Pateran syötöstä perseelleen pudonneen Nurmisen yli Suomen maaliin. Tilannetta edelsi se kun Toni Sihvonen menetti keskialueella kiekon. (99 muuten ratkaiseva kiekonmenettäjä oli myös Toni, Lydman tosin) Ensi vuonna on kai Söderholmin vuoro. Myönnän että tippa tuli linssiin sen tappion jälkeen.

- MM-välierä 2002 Suomi-Venäjä

Viime vuoden finaalitappio piti näissä kisoissa kuitata kullaksi. Ja sitten vitutti kun Markkanen ei saanut tietenkään suomalaiseen tapaan rankkuja kiinni ja Suomen ampujat möhlivät kaikki. Pronssipelissä sitten lähinnä nauroin kun leijonat tunaroi senkin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Lauriman
Kannattaa kuitenkin muistaa että vuonna 1981 Kanada löi neukut alkusarjan pelissä 7-3. Se vaan jäi sen murskatappion takia varjoon. Joten tasoero ei ehkä kuitenkaan ollut kovin suuri.

Olen aina ihmetellyt miten Tretjak pystyi päästämään 7 maalia yhdessä pelissä.

Vladimir Myshkin oli tuossa ottelussa maalissa.

On totta että Kanada löi neukut 7-3 eikä joukkueiden välinen tasoero tietenkään ollut niin suuri kuin numeroista 8-1 voisi päätellä. Mielestäni finaalin murskanumerot selittyvät parhaiten Kanadan pelaajien kompuroinnilla ratkaisevissa paikoissa sekä neuvostopelaajien tarkkuudella maalintekopaikoissa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Harmittaa hieman, kun itsellä ei ole noista vanhemmista peleistä minkäänlaista tietoa. Tai siis olisi ollut kiva nähdä noiden vanhempien tähtien pelejä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti vlad
Minulle Babinov on jäänyt tavallaan hivenen tuntemattomammaksi suuruudeksi, jäänyt eräällä tapaa Fetisovin ja Kasatonovin sekä Dynamon trion jalkoihin.

vlad.

Babinov pelasi N:liiton maajoukkueessa yhtä jaksoisesti vuodesta 1976 vuoteen 1983, eli melkeinpä vuosikymmenen yhteen menoon.

Babinov oli parhaimmillaan 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun taitteessa, jolloin oli minusta ehdottomasti maajoukkueen kolmen parhaan pakin joukossa.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti The Original Jags
Vladimir Myshkin oli tuossa ottelussa maalissa.



Edit: perkele, vois lukea tarkemmin noita viestejä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Master Chief
Mites mulla on mielikuva Antero Karapalon selostuksesta ennen Lehtosen maalia että siellä olisi ollut Mylnikov maalissa?

Nyt oli puhe vuoden 1981 Kanada Cupin alkusarjan ottelusta Kanada-N:liitto, jonka Kanada voitti 7-3.

Mylnikov ei pelannut vielä maajoukkussa tuolloin, vaan Tretjakin kakkosmolari oli Myshkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Master Chief
Mites mulla on mielikuva Antero Karapalon selostuksesta ennen Lehtosen maalia että siellä olisi ollut Mylnikov maalissa?

The Original Jags tarkoittaa kyllä viestillään Kanada Cup'in 1981 runkosarjaottelua Kanada-Neuvostoliitto jonka Kanada voitti 7-3, jolloin neukkujen maalilla oli Vladimir Myskin.

vlad.

edit: enpä jaksa poistaa viestiä vaikka The Original Jags ehtikin ensin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Taitopelaaja
Harmittaa hieman, kun itsellä ei ole noista vanhemmista peleistä minkäänlaista tietoa. Tai siis olisi ollut kiva nähdä noiden vanhempien tähtien pelejä.

Voihan sitä aina kauppaa tehdä, jos kiinnostaa esim. 1980-luvun kv. ottelut :).
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Viestin lähetti Viltsu
Lake Placidin olympiakisat v. 1980. Suomi taisteli mitalista loppuun saakka, vaikka turnaus alkoi katastrofitappiolla Puolalle. Jos kiekossa olis ollut vain kaksi erää, Suomi olisi ollut kultamitalijoukkue. Viimeisessä erässä menetimme johdon Neuvostoliittoa, Ruotsia ja Usaa vastaan.
Oltaisiin varmasti maailmanmestareita n. 5 kertaa tässä vaiheessa jos pelattaisiin 2 erää kisoissa!
Mielenkiintoista lukemista tässä ketjussa: Useimmille on karvaat tappiot painunut parhaiten mieleen (Paitsi TOJ:llä).

Oma lista:

1. MM-kulta -95!
Ei ole muuta ehdokasta ykköseksi. Ensimmäinen erä lentokoneessa hesasta vaasaan kynsiä purellen (Kiitos lentokapteenille joka ilmoitti suomen tehneen 1-0). Suoraan taksilla pubiin ja suorastaan uskomaton ilta ja yö!

2 - kaikki muut kisat
Ne helvetin karvaat epäonnistumiset ja pettymykset. Ylivoimaisesti pahin tälli: -03 vuoden tappio ruotsia vastaan, kun vaimon sukulaiset ruotsista oli kylässä. Arvatkaa ken oli iso herra omassa talossaan 5-1 tilanteessa??? Hiljaisena miehenä menin nukkumaan ottelun jälkeen....
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Viestin lähetti The Original Jags
Itse olin parin vuoden ikäinen noiden kisojen aikaan, joten mitään muistikuvaa niistä ei minulla ole. Olen hankkinut videokasetin ottelusta N:liitto-Kanada (6-4) noista kisoista, mutta Suomen pelejä minulla ei ole.

Mistä olet hankkinut noita pelejä?
 

pyhimys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Viestin lähetti fastasashark
Oltaisiin varmasti maailmanmestareita n. 5 kertaa tässä vaiheessa jos pelattaisiin 2 erää kisoissa!

Toisen erän viime hetkien katkeria maaleja olisi vain enemmän.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Muistaakseni Suomella oli Lake Placidissa ennen viimeistä peliään Usaa vastaan vielä teoreettinen mahdollisuus kultamitaliin. En muista tarkalleen mutta Usa piti voittaa tietyllä maalimäärällä, Ruotsin ja Neuvostoliiton piti pelata tasan jne.

Vituikshan se homma meni.
 
Viimeksi muokattu:

M.K.M. 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames, Suomen maajoukkue, Pelicans
En ole kovin kauaa jääkiekkoa seurannut, joten ei ole paljon mieleenpainuneita pelejäkään. Tässä on kuitenkin muutama, jotka muistan varsin hyvin:

MM 2005: Suomi-Ruotsi
Peli jäi mieleen Norrenan maalinsa takana harrastaman sekoilun takia...

World Cup -04: Suomi-USA
Upea peli mielestäni. Suomi teki historiaa.

World Cup -04: Suomi-Ruotsi
Selänteellä jatkoajalla edessään tyhjä maali ja laukoo komeasti ohi...

World Cup:ista vielä yksi tapaus, joka jäi mieleen, oli kun kiekko oli Kipperin luistimen ja maalin välissä, eikä hän huomannut sitä itse. En vain ole ihan varma, missä pelissä tämä tapahtu. Voisko joku valaista asiaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös