Matkakohteenne

  • 2 442 289
  • 14 496

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mä käsitin Rantalan pointiksi enemmänkin sen, että pienellä luovuudella suht läheltäkin voi löytää mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ei niinkään sitä, ettei ulkomaille saisi matkustaa ennen Suomen koluamista. Ja on toki noissa 70-lukulaisissa keskustoissakin koettavansa hiukan kaupungista riippuen, vaikka toki valitettavan vähän erityistä näkemistä pienet ja keskisuuret kaupungit arkkitehtuurinsa puolesta tarjoavat. Alunperin itse lähdin siitä, että miksi se arkinen kokemus jossain ulkomailla on useille jotenkin ihkumpi kuin sama juttu maakunnissa. Meillä on kuitenkin aika rikas perintö tuolla ympäri kyliä luonnon lisäksi.

Rantalaa en sen kummemmin ihaile ja Haapasalon ohjelmista olen itsekin pääsääntöisesti pitänyt. Lähinnä ajatusten herättäjänä tuota kolumnia tarjosin, en minään kieltolakina.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Pariisiin lähtö keskiviikkona, ensin pari päivää poikaporukalla rymyämistä ja yhdellä keikalla käynti, sitten seura vaihtuu vajaaksi viikoksi tyttöystävään. Jälkimmäisen kanssa Pariisi nyt on tietysti aika helppo kohde, romantiikkaa, nähtävää yms ei liene kovin vaikea löytää. Sen sijaan reissun ensimmäiselle osuudelle ottaisin vinkkejä vastaan. Suurin piirtein samalla porukalla on käyty muutama kerta Hampurissa, Amsterdamissa, Lontoossa, Barcelonassa ja Alicantessa muun muassa, vajaa 25v nuoria miehiä. Pariisi ei ole ainakaan mulle profiloitunut niinkään yöelämäkohteena, mitä tipsejä tälle osastolle? Otetaanko suunta latinalaiskortteleihin, Montmartreen vai mihin? Ei haeta mitään luksusyökerhoja, vaan pikemminkin jotain pikkubaarien täyteistä katua/kaupunginosaa, jossa voi helposti vaihtaa paikkaa ilman suurempia pääsymaksuja. Vähän sellaista Lissabonin Barrio Alton tyylistä, tai Reeperbahninkin, mutta ei ihan niin sekavaa varmaan löydy eikä tarvitsekaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mä käsitin Rantalan pointiksi enemmänkin sen, että pienellä luovuudella suht läheltäkin voi löytää mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ei niinkään sitä, ettei ulkomaille saisi matkustaa ennen Suomen koluamista. Ja on toki noissa 70-lukulaisissa keskustoissakin koettavansa hiukan kaupungista riippuen, vaikka toki valitettavan vähän erityistä näkemistä pienet ja keskisuuret kaupungit arkkitehtuurinsa puolesta tarjoavat. Alunperin itse lähdin siitä, että miksi se arkinen kokemus jossain ulkomailla on useille jotenkin ihkumpi kuin sama juttu maakunnissa. Meillä on kuitenkin aika rikas perintö tuolla ympäri kyliä luonnon lisäksi.

Niin. Toisaalta Rantalan näkemyksen ymmärtää paremmin sellaisesta näkökulmasta, että on asunut koko ikänsä joko ulkomailla tai vain Helsingissä. Sellaiselle voikin tulla yllätyksenä, että Suomessa on jotain muutakin nähtävää kuin Suomenlinna, Saimaa ja Lappi. Ehkä ajattelin tätä liikaa omasta näkökulmastani, sillä minulle Rantalan mainitsemat Lahti, Hämeenlinna, Turku ja Kouvola ovat tulleet enemmän tai vähemmän tutuiksi ennen ajokortti-ikää. Ja vaikka suomalaisten kaupunkien torit ovat aika samanlaisia, voi niissä kokea hienoa kulttuurimatkailua. Pelkästään paikallisten eläkeläispappojen puhuma murre tekee Turun ja Kuopion toreista käymisen arvoisia.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tulipa eilen varailtua Dubaihin reissu. Edellisestä Dubain visiitistä aikaa jo yli 15 vuotta. Lienee mestat vähän muuttuneet :)
Lähtö tulevana tiistaina ja paluu sitten tulevana lauantaina.

Tarkoitus oli takuuvarmaa arskaa saada pitkän talven jälkeen. Säätiedotus lupailee mukavaa ~+30 joka päivälle. Öisinkään ei tarvi alta +20 palella...

Ekaa kertaa elämässäni Aeroflotilla liikenteeseen, Helsinki-Moskova-Dubai. Hotellin kanssa ~750e.
Lennotkin yhteensä alta 11h/suunta, sisältäen ~3h vaihdon tosiaan Moskovassa.

Juhannusplänitkin tässä menossa, kun paremmalla puoliskolla olisi duunimatka Shanghaihin ja tässä pohtinut et raaskisiko pitää viikon kesälomaa silloin ja lähteä mukaan...
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Nyt ollaan takaisin Suomessa. Reilun kolmen viikon pituinen reissu takana. Bangkok, Auckland, Sydney, Melbourne ja Pattaya nähty. Erityiset kiitokset Auckland asiantuntijana toimineelle Pernaveikolle ja Melbourne vinkeistä Jykke1978.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Auckland, Sydney, Melbourne ja Pattaya nähty. Erityiset kiitokset Auckland asiantuntijana toimineelle Pernaveikolle ja Melbourne vinkeistä Jykke1978.

Kissatko vai mitkä otukset ne kiitoksilla elää. Toivottavasti et oppinut liikaa kuinka kaikki on aina cool, awesome, wow, vaikka kaikki olisi ihan päin helvettiä. Niin kuin esimerkiksi tämä keväinen jääkiekkokausi.

Kaikesta huolimatta perjantaina mennään Melbourneen, vinkkejä lienee siis saatavilla.
 

Veijari

Jäsen
Elokuussa tarkoitus hypätä Turussa autolla laivaan ja matkata Ruotsiin. Ensimmäinen päämäärä on Gotlanti ja Visby. Tuolla vietetään muutama yö jonka jälkeen palataan mantereelle ja ajetaan Norjan puolelle Geirangerin pieneen vuonokylään. Pari yötä Geirangerissa josta kotia kohti Tukholman kautta.
Kaipaisin vinkkiä erityisesti meno- ja paluumatkalle Ruotsista Norjaan. Matkaa on kuitenkin yli 1000 km suuntaansa, joten yhdellä istumalla tuota reissua ei ole tarkoitus ajaa. Mitä reittiä kannattaisi ajella ja missä viettää yöt tuolla etapilla?
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Elokuun ensimmäiselle viikolle otettiin pelkkä meno Prahaan, kun halvalla irtosi. Reissun kesto saattaa olla mitä tahansa väliltä 4pv-3vk työkuviosta yms riippuen, joten vaihtoehtoja on tällä hetkellä aika paljon. Jos joutuu tyytymään tuohon haitarin alapäähän, niin sitten pysytään tietysti vaan Prahassa, jos on vähän pidempi niin mahdollisesti joku lyhyt reissu tai siirtymä, jos päästään reilusti yli viikkoon niin sitten voi siirtyä jo pidemmällekin. Joten,

a) vinkkejä Tshekin muihin kaupunkeihin joissa voi viettää pari päivää? Vissiin ainakin Karlovy Vary ja Cesky Krumlov ihan nättejä paikkoja.
b) vinkkejä naapurimaat kattaviin reitteihin? Perusteella mihin itse menisitte, mihin suuntaan on helppo ja halpa päästä, ja ehdotuksia Suomeen paluukohteeksi? Mietinnässä toistaiseksi lähinnä Praha-Wien-Bratislava-Budapest, Praha-Dresden-Berlin, Praha-Nurnberg-Munchen ja Praha-Krakova.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Upea kaupunkiloma takana San Franciscosta. Amerikkalaiset ovat oikeasti sosiaalisia ja mukavia ihmisiä, vaikka ennakkoon ajattelin aivan muuta. Lähes joka kerta tulee ensin "Miten menee", kun vaikka kassalle menee. Kaupoissa kassaneidit olivat hyvin asiallisia ja he pakkasivat myös ruoat kasseihin. Nähtävyydet Golden Gate, Alcatraz ja Twin Peaks olivat omaa luokkaansa. Bay Bridge ei jäänyt juuri yhtään kakkoseksi Goldenille. Alcatraz vierailulla vanha vankilakundi William Baker jakoi nimmareitaan elämänkertaansa ja ihmiset toki uteli kaikenlaista. Karun näköinen, mutta turistille aivan käsittämätön paikka koko vankila.

San Franciscon keskusta ja tiet olivat hyvin mielenkiintoisia, kun olivat todella jyrkkiä ja poukkoiltiin autolla ympäriinsä. Mukava oli jäädä valoihinkin jyrkkiin mäkiin, onneksi oli automaatti. Lämmintä piisasi ja rahaa paloi. Ruoka oli kyllä kallista. Ei kyllä kovin mielellään tekisi enää noin pitkiä lentomatkailuja, koska matka kesti kauan.
 
K

kiwipilot

Adetin kanssa samoilla hoodeilla: perjantaina saavuttiin Friscoon josta nokka kohti pohjoista: Golden Gaten ja Muir Woodsin kautta hwy 1:lle ja aina Fort Braggiin asti. Maisemat järkyttävän upeita: rosoista rantaviivaa, jyrkänteitä ja punapuita. Seuraavaksi ajeltiin Sonoman viinialueille mikä oli okein mukava kokemus viinitiloineen: jätettiin tarkoituksella pois isot turistimestat ja keskityttiin pieniin wineryihin. Pari pulloa tarttui mukaan erinomaista shirazia ja chardonnyta.

Eilen lennettiin Oaklandista Long Beachille Losin lähelle ja ajeltiin Riversideen. Seuraava osoite olisi Joshua Treen kansallispuisto mistä Route 66:n, Grand Canyonin ja Monument Valleyn kautta Coloradon Durangoon. Paluu sitten Utahin kansallispuistojen (Arches, Capitol Reef, Zion) kautta Vegasiin muutamaksi yöksi ja siitä edelleen Death Valleyn ja Big surin kautta Los Angelesiin josta lento Suomeen.

Kohtuu kallista on ollut vrt edelliset reissut euron ja taalan ollessa käytännössä pariteetissa. Onneksi Rossit ja TkMaxxit helpottavat köyhön opiskelijan shoppailutuskaa. Kilometrejä tulossa hippasen yli 5000.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Paluu sitten Utahin kansallispuistojen (Arches, Capitol Reef, Zion) kautta Vegasiin muutamaksi yöksi ja siitä edelleen Death Valleyn ja Big surin kautta Los Angelesiin josta lento Suomeen.
Mitä kautta aiot mennä Death Valleystä Big Suriin? Sieltä ei oikein suoraan pääse, kun vuoret ovat edessä. Ehkä pohjoisen kautta olisi paras, jotain US-50:tä tai I-80:tä vuorten yli. Pienemmät tiet voivat olla vielä suljettuina, yleensä ne ovat noin kesäkuuhun asti suljettu, mutta tänä talvena ei ole juurikaan lunta tullut ja on ollut lämmintä, joten voi ehkä päästä oikaisemaan. Parempi ottaa selvää kuitenkin.

Jos Losissa on luppoaikaa ennen paluulentoa, niin ota yhteyttä jos haluat, ja voidaan mahdollisesti tavata esim. lounaan merkeissä tai muuten.
 
K

kiwipilot

Amerikanihmeelle kiitti vinkistä, pitää tutkailla tosiaan tuota reititystä; ihan Big Suriin asti ei mennäkään vaan reitti olisi Ridgecrest-Bakersfield-San Simeon.

Ajellaan 1.5 Santa Barbarasta Santa Anaan jossa ollaan viimeinen yö. Paluulento lähtee John Waynelta Dallasin ja Lontoon kautta lauantaina 2.5 klo kahdeksan. Eli periaatteessa pe 1.5 iltapäivästä voisi ehtiä tavata jos ei mitään ihmeempiä tule. Mitä luulet, kuinka kauan kestää ajomatka Santa Barbarasta Santa Anaan? Tietäisi vähän suunnitella aikataulua vikalle päivälle.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eli periaatteessa pe 1.5 iltapäivästä voisi ehtiä tavata jos ei mitään ihmeempiä tule. Mitä luulet, kuinka kauan kestää ajomatka Santa Barbarasta Santa Anaan? Tietäisi vähän suunnitella aikataulua vikalle päivälle.
Laitoin YV:tä. Ehdottamani reitti 1.5. tulisi Pasadenan kautta, jolloin tapaaminen olisi mahdollinen. Mukavia matkoja!
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
... pitää tutkailla tosiaan tuota reititystä; ihan Big Suriin asti ei mennäkään vaan reitti olisi Ridgecrest-Bakersfield-San Simeon.

Tuohon reititykseen minulla on parikin ehdotusta/vinkkiä, josko näistä olisi hyötyä.

Jos tulet Ridgecrestiin 178-tietä pitkin, niin parikymmentä kilometriä ennen sitä tie menee Trona-nimisen booraksia tuottavan kaivos/tehdaskaupungin läpi. Näkymä on suorastaan tympeä. Ehkä yksi rumimmista ja luotaantyöntävimmistä kaupungeista, mitä olen jenkkilässä nähnyt. Tavallaan nähtävyys sinällään siis. No, Ridgecrest on jo kelpo pikkukaupunki, mutta kyllä huomaa että se sijaitsee aavikolla. Tosiasiahan on, että kaupunkia ei olisi jos China Laken tukikohtaa olisi siinä vieressä. Niillä on Visitor Center, jossa voi käydä tutustumassa mestaan. Omalla visiitilläni pari vuotta sitten se oli tilapäisesti suljettu, joten sekin on mahdollista ettei sinne pääse.

Ridgecrestistä Bakersfieldiin on kaksi mahdollisuutta mennä. Nimimerkkisi perusteella sinua saattaisi kiinnostaa Mojave Air&Space Port. Se sijaitsee jonkin matkaa 14-tietä etelään päin. Aluehan tunnettiin lentokoneiden hautausmaana, mutta paikan systeemit ovat muuttuneet. Toki siellä niitä "hylättyjä" koneita edelleenkin on, mutta aluetta muokataan teollisempaan käyttöön. Siitä kertoo jo sekin, että oman reissun aikana olisin halunnut päästä lähemmäs katsomaan koneita, mutta aidatun alueen sisäpuolelle ei enää päästetä ulkopuolisia. Bakersfieldiin pääsee sieltä sitten 58-tietä, mutta se on aika tylsä osuus ajaa. Jos maltat jättää tuon lentokone-alueen käymättä, niin sitten suosittelen ajamaan Ridgecrestistä lähdettyänne sitä 178-tietä. Se kulkee hieman mäkisempää maastoa pitkin, mutta on paljon mielenkiintoisempi reittinä. Lake Isabellan kohdalla tulee hetkellisesti hieman tasaisempaa... siinäkin sivujuonteena ehkä kannattaa tehdä pieni sivupolku Kernvillen pikkukaupunkiin... kunnes sitten tie myötäilee joenuomaa pitkin. On paikoin hyvinkin mutkaista tietä. Välillä myös tuntuu, että ajaisi jonkin kanjonin pohjalla.

Bakersfieldistä San Simeoniin on taas parikin mahdollisuutta. Valitettavasti kumpaistakaan en ole ajanut, mutta suunnitelmissa oli pari vuotta sitten tehdyllä matkalla, joten tiedän niiden olemassolon. Yksi mahdollisuus on ajaa 58-tietä kohden Santa Margaritaa, josta sitten San Luis Obispon kautta pääsee sinne San Simeonin suuntaan. Toinen mahdollisuus on ajaa ensin I-5 tietä pohjoiseen päin ja Lost Hillsin kohdalla kääntyä 46-tietä länteen. Sitä tietä ajaen sitten Paso Roblesiin. Sieltä samainen tie jatkuu ihan rantaan San Simeoniin asti.
 
K

kiwipilot

Isot kiitokset @redcat; Tuo Ridgecrest-Bakersfield-San Simeon -pätkä on aiheuttanut hieman harmaita hiuksia mutta alkaa pikkuhiljaa nyt selkenemään. Varsin kiva kuulla, että tuolla on myös jotain nähtävää.

Eilinen seikkailtiin Joshua Treen kansallispuistossa mistä matka jatkui Arizonan Bullhead Cityyn. Tänään taas ajeltiin Kingmanin kautta Seligmanin pikkukaupunkiin mikä oli ennen kukoistava mesta Route 66:n varrella. Nykyään unelias pieni paikka keskellä ei mitään: muutama ravintola, viisi oldschool motellia sekä kourallinen matkamuistomyymälöitä. Jotain hämyä vanhaa 50-luvun fiilistä tässä paikassa on huolimatta 66 -teeman uudelleen lämmittelystä. Huomenna suuntana Grand Canyonin South Rim josta yöksi Flaggstaffiin.

Kyllä on taas huomattu kuinka hieno ja helppo maa tämä on reissata: autonvuokraus on halpaa, samoin bensa. Tieverkosto on erinomainen ja hotellit/motellit laadukkaita: viidellä kympillä saa siistin huoneen ja aamupalan koko köörille. Kolme kybää lisää ja taso nousee jo erinomaiseksi. Ihmiset ovat ystävällisiä ja jopa TSA:n sekä immigrationin heput yllättivät leppoisuudellaan.

Ja muksujen kanssa on helppoa: nähtävää piisaa ja jos alkaa hermo mennä, saa vaikkapa kierroksella minigolffia kersat tyytyväiseksi. Suosittelen lasten kanssa matkaaville jos kestää kohtuu pitkät lentomatkat.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tässä vaimon kanssa kesälomareissu hakusessa viikoksi pariksi heinäkuun puolesta välistä etiäpäin. Kroatiaan mieli tekisi mennä kurkistelemaan, olisiko kellään minkäänmoisia vinkkejä sinne suuntaan? Dubrovnikissa varmasti tulee ainakin pyörähdettyä, mutta ehkäpä jossain vähän sivummassa kuitenkin olisi rauhallisempaa oleskella. Kai siellä lämpöä piisaa ainakin tuohon aikaan vuodesta, kun se nyt kuitenkin on meikämandoliinon prioriteettilistalla numero yksi? Mitäs muuta?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä vaimon kanssa kesälomareissu hakusessa viikoksi pariksi heinäkuun puolesta välistä etiäpäin. Kroatiaan mieli tekisi mennä kurkistelemaan, olisiko kellään minkäänmoisia vinkkejä sinne suuntaan? Dubrovnikissa varmasti tulee ainakin pyörähdettyä, mutta ehkäpä jossain vähän sivummassa kuitenkin olisi rauhallisempaa oleskella. Kai siellä lämpöä piisaa ainakin tuohon aikaan vuodesta, kun se nyt kuitenkin on meikämandoliinon prioriteettilistalla numero yksi? Mitäs muuta?

Dubrovnikista on aika helppo pyörähtää päiväretkille vähän syrjäisempiinkin paikkoihin. Esimerkiksi Korculan saari, joka on legendan mukaan Marco Polon syntymäpaikka, on ihan näkemisen arvoinen paikka. Myös Bosnian puolelle pääsee melko kätevästi. Esimerkiksi Mostarin tunnettu silta voisi olla jo pelkästään maisemien vuoksi ihan varteenotettava retkikohde. Dubrovnikin ympäristön maaseutua ja kyliä on moni kehunut. Itse en tuolla ollessani autoa vuokrannut, joten tuosta ei ole omakohtaista kokemusta.

Itselläni taitaa tuolla suunnalla olla tullut vastaan se kaikkein korkein kokemani lämpötila (jos saunoja ei lasketa). Elokuun lopussa Mostarissa oli +37 astetta.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Barcelona & Katalonia,

Tarkoitus olisi viettää touko-kesäkuun vaihde Kataloniassa. Ensin Barcelonassa muutama päivä, sieltä auto alle ja Kataloniaa ja Pyreneitä kiertelemään. Paljon olen palloa kiertänyt, mutta juuri tuo kolkka on jäänyt jostain kumman syystä hiukan tuntemattomaksi, eli vinkkejä otetaan suurella kiitollisuudella vastaan. Allekirjoittanutta kiinnostaa lomalla (...kuten aina):

1. Naiskauneus (tulee omasta takaa reissuun mukaan, joten siltä osin ei tarvetta vinkeille..)
2. Hyvä ruokakulttuuri, mukaanlukien hyvät viinit, tietyt ateriat, ravintolat ja viinitilat...ruokia ja mestoja joita ei kannata missata.. Sadan kilometrin poikkeama "reitiltä" erityisen hyvän ruoan tai viinin vuoksi ei ole minkään sortin liioittelua lomalla ollessa, oikeastaan jopa päinvastoin.
3. Aktiviteetit... Emme ole löhöilijä-tyyppiä lomilla(kaan), eli roikkuminen hotellin uima-allas osastolla tuntia pidempään menee jo vakavan liioittelun ja tylsistymisen puolelle. Kirjojakin voi lukea himassa tai lentokoneessa istuessa. Suunitelmissa on käydä Pyreneillä trekkailemassa, mutta mikä olisi se kaikkein paras kohde lyhyeen (kolmen - neljän päivän) patikointiin ja missä yöpyä sen aikana (reitillä vaiko jossain kylässä sieltä päiväpatikointeja tehden... suosituksia? Missä maastopyöräillä hienoissa, mutta ei liian haastavassa maisemissa, koska puolisoni (toisin kuin minä..heh) ei ole mikään velho maastopyörän kanssa. Myös merelliset aktiviteetit kinnostavat.. Onko kukaan vuokrannut purjevenettä (miehistön kanssa tai ilman..) päiväksi tai pariksi? Tai jokin muu merellinen pyrähdys.. kalastus- tai sukellusreissu? (tosin puoliso ei ole suorittanut sukelluskorttia, joten se hiukan rajoittaa sukellusaktiviteetteja.
4. Suosituksia unohtumattomiin (siis positiivisessa mielessä..) paikkoihin majoittua, sekä Barcelonassa kuin myös muualla Kataloniassa ja erityisesti Pyreneillä? Perinteiset radissonit ja intercontinentalit osaan toki itsekin googlettaa, mutta onko kukaan löytänyt mitään omaperäisempää?
5. Ja kyllähän varsinkin parempaa puoliskoa (joka, needless to say, en ole minä..) myös shoppailu kiinnostaa. Mikä on "the place" esimerkiksi Barcelonassa, jossa kandee käydä shoppailun muodossa rahat tuhlaamassa (katu, kaupunginosa, ostokeskus..)? Mielummin jotain omaperäisempää, uniikkia, mutta laadukasta desingnia (.. ei siis mitään katalonialaista versioita "kehitysmaa-koreista tai inka-pipoista"..) kuin kansainvälisiä (rätti)merkkejä, joita saa ostettua joka puolelta palloa muutenkin, kuten vaikkapa matkalla lentokenttien tax-freesta. Minua himottaisi teetättää laadukkaat kävelykengät (olen ymmärtänyt, että Espanjassa on tähän pitkät perinteet), mutta en tiedä antaako aika tähän myöten ja onko parhaimmat paikat muualla kuin Kataloniassa?
6. Jos päättäisin kerran elämässä heittäytyä romanttiseksi, niin minne kannattaisi Kataloniassa suunnata naiseni kanssa?
7. Elävä kulttuuri kiinnostaa enemmän kuin museot, kirkot tahi muut rauniot, mutta onko tuolla nyt jotain, mitä ei mistään hinnasta kannata jättää pois laskuista? Kenelläkään palstalaisella kokemusta esim. Salvador Dalin (koti)museosta? Nopea googletus selvensi, että FC Barcalla on kotipeli ainakin 24.5 Deportivoa vastaan, joka sopisi oikein mainiosti meidän aikatauluihin. Onko lipun ostamiseen mitään hyviä vinkkejä.. mistä, mihin osaan katsomoa jne..? Emme ole kumpikaan varsinaisesti futis-faneja, mutta täytyyhän sitä nyt Camp Noulla käydä, jos ja kun se aikatauluihin sopii...

Moni, ellei kaikki, noista asioista toki selviää googlettamalla, mutta olisi kiva myös kuulla palstaveljien ja -siskojen omakohtaisia kokemuksia... mitkä olivat omien Barcelonan-Katalonian reissujenne parhaimmat muistot ja unohtumattomimmat elämykset? Budjetti ei ole varsinaisesti ongelma tai rajoite, vaikkakin uskon vakaasti, että parhaimmat kokemukset syntyvät muun kuin paksun rahapinkan voimin... kyllä sitä rahaa silti aina palaa, varsinkin naisen kanssa matkustaessa...
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Houkuttaisi tuo lentodiilien sivuilla oleva lufthansan tarjous Hong Kongiin. Siellä saisi varmaan muutaman päivän kulumaan, mutta mihin sieltä pääsisi halvalla rannalle? Onko kokemuksia tai vinkkejä. Sellaiset pari viikkoa voisi hyvin varata aikaa marras- joulukuulta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Eilen lennettiin Oaklandista Long Beachille Losin lähelle ja ajeltiin Riversideen. Seuraava osoite olisi Joshua Treen kansallispuisto mistä Route 66:n, Grand Canyonin ja Monument Valleyn kautta Coloradon Durangoon. Paluu sitten Utahin kansallispuistojen (Arches, Capitol Reef, Zion) kautta Vegasiin muutamaksi yöksi ja siitä edelleen Death Valleyn ja Big surin kautta Los Angelesiin josta lento Suomeen..

Zion on aika paljolti läpiajettava, voi ehkä jopa sanoa niin että kun on nähnyt sitä samaa punakivi-pylvästä viikon verran, ei ihmeempää. Monument Valley olisi siisti mutta yllärinä sitten taas Archesissa on oikeastaan niitä samoja pylväitä. Jos seikkailuhenkeä löytyy, varatkaa Archesilla puoli päivää Fiery Furnace-labyrintissä seikkailuun (paino sanalla seikkailuun, mielikuvitus ja kiipeilytaidot ovat ainoat rajoittajat) jos penskat ovat sen ikäisiä että voivat jo vähän liikkua itsekin.

Kieltämättä kyllä takapuolta kuluttavan reissun olette suunnitelleet, mutta mikäs siinä, kyllä ne mailit yllättävän helposti vain menevät. Sellainen varaus kylläkin että nuo kalliovuorten tiet voivat vielä tähän aikaan olla todella hasardeja ja tiet suljettuja, lisäksi heikomman hapenottokyvyn omaaville noi motarivauhteja ylös neljään tonniin, nousut voivat jo oikeasti rasittaa.
 
K

kiwipilot

Kieltämättä kyllä takapuolta kuluttavan reissun olette suunnitelleet, mutta mikäs siinä, kyllä ne mailit yllättävän helposti vain menevät. Sellainen varaus kylläkin että nuo kalliovuorten tiet voivat vielä tähän aikaan olla todella hasardeja ja tiet suljettuja, lisäksi heikomman hapenottokyvyn omaaville noi motarivauhteja ylös neljään tonniin, nousut voivat jo oikeasti rasittaa.

Jep, tuleehan noita kilometrejä... Sen verran muokattiin eilen reissua, että jätettiin Durango pois ja venytään toinenkin päivä uima-altaalla Mexicn Hatissa Utahissa. Muutenkin tuo Coloradon koukku oli melko turhanpäiväinen: reilut 500km yhden yön takia, olkoonkin että hieno mestahan tuo Durango on. Ens reissulla sitten. Nuo kiipeily/seikkailu -jutut jää väliin sillä muksut ovat vielä sen verran nuoria ettei taida onnistua. Osaatko varjo sanoa onko Capitol Reef näkemisen arvoinen vai ajetaanko suosiolla I-70:ä Richfieldiin?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jep, tuleehan noita kilometrejä... Sen verran muokattiin eilen reissua, että jätettiin Durango pois ja venytään toinenkin päivä uima-altaalla Mexicn Hatissa Utahissa. Muutenkin tuo Coloradon koukku oli melko turhanpäiväinen: reilut 500km yhden yön takia, olkoonkin että hieno mestahan tuo Durango on. Ens reissulla sitten. Nuo kiipeily/seikkailu -jutut jää väliin sillä muksut ovat vielä sen verran nuoria ettei taida onnistua. Osaatko varjo sanoa onko Capitol Reef näkemisen arvoinen vai ajetaanko suosiolla I-70:ä Richfieldiin?

Capitolissa ei tullut käytyä kun priorisoitiin se tuonne "just another punainen kivimonumentti"-paikka luokkaan. Mutta jos taas muut jäävät pois, sitten on varmaan ihan ok. Kyllä Archesissa noita kivikaaria löytyy ja monumenttipilareita vaikkei Fiery Furnaceen lähtisikään kiipeilemään Ja toisaalta, siis ihan sellainen peruskäveltäväkin reitti löytyy läpi sokkeloitten (n. 10% alueesta) mikä varmasti on lapsille todella siistiä.

Mesa Verden kyllä priorisoisin noitten kaikkien yli, upea paikka ja Lodge siellä "Mesan" päällä aivan pittoreski paikka keskellä ei mitään, tähtitaivas aivan uskomaton.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Utahissa liikuttaessa suosittelisin Bryce Canyonin -kansallispuistoa. Minusta se on hienoimman näköinen kansallispuisto missä olen käynyt missään päin maailmaa. Zion on ihan OK tietenkin myös. Capital Reefin alueen läpi olen ajanut lyhyesti sen verran, kuin tuo 24-tie siitä nyt läpi meni, eikä siinä ollut mitään sen kummallisempaa nähtävää kuin muualla Utahin eteläosissa (eli kaunista, kaunista, mutta ei mitään ympäristöä erikoisempaa). Pitäisi varmaan lähteä jotain pikkuteitä ajamaan tai haikkailemaan, että näkisi siellä jotain sen ihmeellisempää. Yksi suosikeistani Etelä-Utahissa oli Canyonlands-kansallispuisto, joka minulle oli vielä vaikuttavampi kuin Grand Canyon. Ehkä G.C.:llä on tullut käytyä liikaa...Mesa Verdessä en ole käynyt, joten en kirjoita siitä mitään. Kuulostaa varjon mukaan paikalta, jossa olisi ehkä hyvä joskus käydä. Jossain Moabin eteläpuolella Utahissa telttailin, ja oli kyllä upea night sky sielläkin, ja näin tähdenlentoennätykseni, 60 tunnissa, kun sattui tuo Perseidien tähdenlentoparvi juuri tuohon aikaan olemaan taivaalla.

Juu, katsottavaa tosiaan löytyy tuolta Ridgecrest-alueelta, kuten edellä sanottiin. Siinä on 14-tiellä komea punainen kanjoni myös matkalla Ridgecrestistä Mojaveen. Tosin ei paljon mitään Utahiin verrattuna. Tuo 178-tie on varmasti paljon hitaampi kuin 58, mutta paljon kauniimpi maisemiltaan. Minulla ja vaimolla oli Kernvillessä aika mitäänsanomaton kokemus, aika pelottava paikka oikeastaan. Mutta siitä tie jatkuu vuorille, ja siellä oli aika kivat maisemat, mutta ei sieltä läpi päässyt, tiet olivat kiinni. Tronan lähellä taas on tuo Pinnacles-paikka, jota kovin kehutaan, mutta sen nähdäkseen joutuu kai ajamaan tieltä pois aika pitkät matkat. Ja meillä töissä yksi tyttö on ihan innoissaan niistä mineraalijutuista, mitä sieltä suolajärveltä voi löytää.

Olen ajanut 58 ja 46 tiet rannikolle, molemmat ihan OK. Ainoa mikä tässä nyt voisi ehkä kallistaa valinnan toisen tien puolelle on se, että 46 ja 41 teiden liittymäkohdassa on James Deanin kuolemakolarin muistolaatta (guuglettamalla lisätietoa), jos sellainen kiinnostaa.

Eikös se Seligmanin lähellä oleva Peach Springs pikkukaupunki ollut mallina "Cars"-piirretyn elokuvan pikkukaupungille Radiator Springs? Ajoitteko siitä läpi, kiwipilot? Olen siitä läpi mennyt ja eihän se yhtään elokuvan maisemilta näyttänyt, elokuvassa maisemat ovat paljon hienompia.
 
K

kiwipilot

Kiitoksia jälleen kerran vinkeistä @Amerikanihme ja @varjo. Jahka ollaan pian Chinlessä niin tutkailen niitä vielä tarkemmin! Toissa päivänä ajeltiin tosiaan Peach Springsin läpi ja pysähdyttiin jossain huoltis/motelli/kauppa -mestassa mikä mainosti olevansa juuri Carsin esikuva. Eipä muuten ollut: vanhoja hienoja autoja toki oli paljon mutta eipä juuri mitään muuta. Seligman oli taas sympaattinen pikkupaikka mutta sielläkin oli selvästi otettu ilo irti Autot -elokuvasta. Tosin sitten Route 66 -kitch iski melko täysillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös